|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
A jak nie to śmigaj prywatnie. Szkoda tylko, że tyle to kosztuje Dziewczyny zafasolkowane - prowadziłyście pomiary temperatury jak się starałyście? Widziałyście jakąś różnicę w udanym cyklu? Podzieliłybyście się wykresem?
|
|
|
#3422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
czekają Was wspaniałe wakacje Na długo jedziecie?? Jak długa trasa przed Wami ? Uwielbiam podrożę |
||
|
|
|
#3423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale Ty się nie przejmuj, organizm może płatać różne figle ) i o tym co na Ciebie czeka pod tymi namiotami ![]() Ryba super, że już wiesz to teraz zostało tylko czekać do rozwiązania
|
|
#3424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba że coś się przez podróż poprzesuwa W związku z wakacjami zamierzam tego w ogóle nie śledzić i olewam temat ![]() Jedziemy na 10 dni (9 i pół + podróż ). A czeka nas do pokonania jakieś 1600 km. Mamy ambitny plan dojechać na raz, ale zobaczymy czy damy radę. Ostatnie tygodnie intensywnie jeździłam samochodem, żeby sobie przypomnieć jak się jeździ Będziemy się zmieniać, więc może się uda Jak nie, to gdzieś po drodze przenocujemy. Miejsca w 100% wybranego nie mamy, więc pełny spontan
|
|
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
ja, gdybym nie mierzyla temperatury, nie wiedzialabym, ze mam owulke pozno (ok 17-20 dzien) i krotka faze lutealna i staralibysmy sie z mysla, ze owu byla ok 5 dni wczesniej... bo dlugosc cyklu mam normalna, 28 dni. choc ostatnio bylo nawet 26, teraz tez juz mnie pobolewa brzuch, a jestem w 25 dniu :/
|
|
|
|
#3426 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam 26 dc i też mnie pobolewa brzuch , jedyne co jest inaczej niż zwykle to brak plamienia przed i to mi daje nadzieję bo odkąd się staram zawsze było cokolwiek na kilka dni wcześniej.dzisiejszy test negatywny:/ wiem, wiem ale musiałam zrobić;P ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
zazdroszczę! udanych wczasów
|
|
#3427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pół dnia mnie tak mdliło, że szkoda gadać... drugie pół było już lepsze... a mdłości wróciły teraz na wieczór.... czekam aż przejdą bo ciężko tak pracować.... ale kto da radę jak nie JA ![]() Cytat:
Cytat:
owu pokryła się ze śluzem płodnym więc było OK... potem dałam sobie spokój bo jechaliśmy na urlop, potem mieliśmy gości, a na koniec zawitał tam mały człowieczek, więc już nie było po co ![]() Cytat:
czekam na nie z niecierpliwością, bo sama bym chętnie taką podróż odbyła - no może nie teraz, ale za jakiś czas ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Magduś - a ilo dniowe masz cykle? |
||||
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatni miał 26, poprzedni 31, wcześniej 30 a jeszcze wcześniej 27... więc ciężko wyczuć. Niby sobie ostatnio mierzę temp ale ja mam pracę zmianową, pracuję też w nocy więc temperatura niewiarygodna bp różnie mierzona... niemniej jednak ponad 37 póki co
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam się wcale nie nakręcam ale z chęcią zaczęłam stosować npr i mierzyć temperaturę z własnej ciekawości
|
|
|
#3431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podjadaj sobie często, żeby glodna nie być. Ten wykres to chciałam sobie sprawdzić pod katem fazy lutealnej, a dokładnie końcówki cyklu. Ciekawa jestem czy tam coś moze trochę inaczej wygląda i np dzidziuś jakieś tajemne znaki przekazuje ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Zdjęcia będę na pewno robić podróż fajnie się zapowiada, wiec reportaż trzeba będzie robić Malgos, co do wyjazdów - na przyszłe wakacje letnie macie szanse juz we trójkę gdzieś wybyc maleństwo z pol roku juz chyba będzie miało, wiec kto wie
|
|
|
#3432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc Maglos w przyszłym roku będziemy z maluchami kąpieli wodnych zażywać w ciepłych klimatach, a wtedy Gegee będzie szykowała wyprawkę na porodówkę dla siebie i swojego maluszka ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
, myślałam, że po powrocie będzie owu, a okazało się, że jak szaleliśmy na Mazurach to wtedy była owu i już następna @ nie przyszła , nigdy nic nie wiadomo ![]() 1600 to jeszcze nie tak daleko dacie radę dojechać bez problemu na zmianę zazdroszczę tak pozytywnie opal się za Nas dwie ok ? i poproszę o dokładną relację bo może za rok My wybierzemy się w Wasze ślady
|
||
|
|
|
#3433 |
|
Raczkowanie
|
Hejka,
melduje się z pozytywnym nastawieniem ![]() Plan działania już mam - do września spokój - wiec wracam do moich ćwiczen i może na jakieś wakacje się wybierzemy ![]() Jak nie mam szans na ciaże to na razie luzik bo przynajmniej 30-dziestke będę mogła porządnie oblac heheh Gegee życze Ci udanego wyjazdu - wypocznij kochana i się wyszalej - to są uroki " nie zaciązenia " heheheh a później podziałasz owocnie ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- A jeszcze stwierdziłam, że spróbuję ziół Ojca Klimuszki czy jakoś tam - antyzrostowa, likwidacja stanów zapalnych w jajowodach i jajnikach, pobudzenie pracy jajników, stabilizacja układu rozrodczego itd.. może akurat heheh |
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za podejście
|
|
|
|
|
#3435 | ||
|
Rozeznanie
|
Hello
Cytat:
![]() Jak Wasze będą miały pół roku to dopiero mój miałby się na świat szykować? to trochę sobie jeszcze poczekam, ale kto wie.... może jakąś wróżką jesteś i wywróżyłaś nam ![]() ![]() Opalać się zamierzam, odpoczywać i podziwiać uroki Włoch a relację na pewno zdam, więc będziecie już obeznani w trasie i jak nic od razu będziecie mogli się szykować ![]() Cytat:
za nastawienie i za pozytywny nastrój. Tak trzymaj, a zobaczysz, że samo szczęście do Was zawita. Ziółka może też zrobią swoje? A urodziny kiedy masz?Pradip - a czemu nic się ostatnio nie odzywasz? kiedy masz kolejne usg? Może już miałaś... dawaj znać co tam wyszło... I kiedy masz urodziny? Bo pamiętam, że jakoś na dniach
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3436 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() Wiele ma mieć dziś wizyty wiec za wszystkie trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super że nastawienie już dobre. Doczytałam że plan działania już ułożony więc teraz czekaj do września na zabieg a w między czasie niech maleństwo sie zjawi z zaskoczenia :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale masz dobra pamięć ![]() Zapraszam Was na urodzinowe ciacho |
||||||||
|
|
|
#3437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń, wyremontowania w całości domu, pociechy z męża no i przede wszystkim upragnionego dzidziusia Pochwal się prezentami ![]() Dobrze, że pęcherzyk rośnie działajcie namiętnie
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-06-18 o 18:56 |
|
|
|
|
#3438 |
|
Zadomowienie
|
Pradip wszystkiego najlepszego!
życzę Ci, żeby następne urodziny były już w odpowiednim "towarzystwie" (i wcale nie mam tutaj na miejscu Twoich znajomych ) i miejscu
|
#3439 |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
Pradip wszystkiego najlepszego-spełnienia marzeń Nie zaglądałam i nie pisałam ostatnio bo musiałam się skupić na mojej pracy mgr (skończyłam nareszcie-zostały poprawki tylko). Dziś byłam na wizycie ![]() widziałam mojego lokatora: ma 5,59 mm i serduszko bije Wg usg to 6t3d dostałam kolejną porcję leków i kolejna wizyta 16 lipca. |
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - tak założyłam konto i prowadzę wykres, dopiero zaczęłam bo mi się właśnie okres skończył
dziękuję ![]() Wszystkiego najlepszego!
|
|
#3441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A prezenty? Dostałam troszkę drobiazgów do domu, torebkę, winko i bukiecik z cukierków a mąż obiecał ze zrobi mi huśtawkę Cytat:
. Jak je teraz czytam to buzia mi się śmieje i rosną pokłady cierpliwości ze kiedyś się uda ale jak odbierałam dziś przez cały dzień telefony i od wszystkich słyszałam że czekają na malucha to jakoś tak strasznie mi było ![]() Komorowska niech fasolka zdrowo rośnieGod Of War ja na ovu mam taki sam nick jak tu jakbyś chciała po podglądać mój |
||
|
|
|
#3443 | |||
|
Raczkowanie
|
Hejka, niestety nastapilo nieuniknione i przyszła franca@ można mi zmienić dane na liscie na om 18.06
Cytat:
Cytat:
![]() i oczywiście wszystkiego naj naj najlepszego ![]() Cytat:
Mi dzisiaj tz kupił ziółka i od jutra zaczynam pić bleee
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3444 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak nic do pozazdroszczenia ale tak pozytywnie oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
jak juz będzie to licze na zaproszenie ![]() Kochana, bo my tutaj nie tyle czekamy na malucha, co po prostu doskonale Cię rozumiejąc życzymy spełnienia marzeń mam nadzieje, ze dosyć jasno się wyraziłam coś ciężko mi słowa odpowiednie znaleźć ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Ziółka smaczne? Próbowałaś juz?
|
|
|
#3445 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje za życzenia ![]() oby ziółka nie były takie złe i szybko zadziałały Cytat:
)Rozumiem co chciałaś napisać i dziekuję
|
||
|
|
|
#3447 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny o jakich ziółkach piszecie?
![]() ![]()
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() pewnie nie wszystkie mnie kojarzą, udzielałam się troche marzec/kwiecień. wtedy stwierdziłam że się za bardzo nakręcam na wizażu i bolało mnie to. podczytywałam was czasem, patrzyłam komu się udało itp.. dzisiaj to ja się mogę podzielić z Wami moją radością JESTEM W CIĄŻY ![]() dzisiaj zrobiła test, dwa testy ![]() udało się w 5 cs, który dla odmiany był spisany na straty :-P przytulanko było tak na prawde tylko 2 razy i w sumie przed dniami płodnymi jak mi się wydawało ale się udało ![]() to było w 13 i 14 dc a dzisiaj mam 29 (zazwyczaj 32) i to był pierwszy cykl bez testów owu, mierzenia temp i wogóle na totalnym luzie... i tak na prawde to pare dni temu stwierdziliśmy że już się nie staramy że w sumie to chyba nie jest najlepszy moment.. wiec naprawde relaks czyni cuda )o ile jest zdrowie oczywiście)
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami Edytowane przez benetta Czas edycji: 2013-06-18 o 23:25 |
|
|
|
#3449 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
i Gratuluję !Gdzieś też czytalam, któraś z dziewczyn pisała o dobrym wpływie wit D. Może i w tym coś jest. W końcu ja też w udanym cyklu siedzialam w ogródku na słońcu niemal całymi dniami i o niczym nie myslalam (bo też "to nie ten czas") ![]() Jak fajnie, że znow dobre wiadomości. Może i teraz się posypie lawina jak po słonecznej majówce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3450 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

A jak nie to śmigaj prywatnie.

ale Ty się nie przejmuj, organizm może płatać różne figle 

W związku z wakacjami zamierzam tego w ogóle nie śledzić i olewam temat 
, jedyne co jest inaczej niż zwykle to brak plamienia przed i to mi daje nadzieję bo odkąd się staram zawsze było cokolwiek na kilka dni wcześniej.

za podejście 
spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń, wyremontowania w całości domu, pociechy z męża no i przede wszystkim upragnionego dzidziusia 

bleee