|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Też mam ochotę, ale mam jeszcze poszpitalny areszt domowy. Lodówka już pusta, dobrze, że tż jutro wraca bo chyba bym sąsiadów o zaopatrzenie musiała prosić 😃
Cytat:
Jestem już wielka jak wieloryb, buzia i nogi opuchnięte. Coś czuję, że znowu o 1 rozmiar do góry pójdę 😞 Muszę sobie nowe spodnie ciążowe uszyć bo do moich obecnych już z biedą wchodzę i daleko mi w nich do wygody. Na szczęćcie maszyna w domu jest, wykroje i materiały też. Zaraz siadam do linijek i krzywików z nożycami 😁 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój niby deklaruje się teraz, że będzie się zajmował....okaże się w praktyce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
IDE sprzatac
![]() Ale najpierw muszę się napić kefiru,codziennie pije szklaneczke ![]()
#3424 |
Rozeznanie
|
ide do tego bigastyl :P zobaczymy czy maja cos dla Szybkich i Wolnych
![]() ![]() ![]() ![]()
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, naprawdę, nie widzę nic fajnego w tym, żeby przygotowywać dla innych codzienną fotorelację z życia dziecka. Dla takich oszołomów, co to codziennie zalewają fejsa swoimi dziećmi powinno się zrobić jakieś reality show - przynajmniej mieliby szansę, żeby na tym zarobić ![]() To samo tyczy się zresztą zdjęć własnych. Parę miesięcy temu zakończyłam znajomość z uciążliwą koleżanką po wielkiej kłótni właśnie o jej zdjęcia. Naprawdę nie miałam ochoty codziennie oglądać jej cycków, gołych nóg w wannie, pończoch i innych dziadostw. Ona na to odpowiadała, że gruba jest i jak jej ktoś w komentarzu napisze 'brałbym' poprawia sobie humor i leczy kompleksy ![]() ---- Co do wczesnego wstawania - dzisiaj o 3 się już tu zjawiłyście - nieźle ![]() ![]()
![]() |
#3426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() pochwal się, jak uda Ci się coś upolować ![]() ja też uciekam, może coś wreszcie poprasuję i poukładam już w komodzie ![]() powodzenia na wizytach jeśli dzisiaj jakieś są ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam pytanie jak to jest z owinięciem pępowiną -bo u jednych się okazuje...w trakcie porodu (np dziecko nie wychodzi..cofa się.... i dopiero stwierdzają, że owinięte bylo) tego nie da rady sprawdzić wcześniej... ? rozumiem, ze czasem dziecko ułoży się tak że nie widać.... ale chyba powinno się to sprawdzać... przecież to mega ważne dla życia dziecka...a nie rodzić 24 h... po czym się okazuje, że pępowina.. i jakieś zamartwice.. co do wydzieliny mam białą - nie wodnistą..taką lekko gęściejszą.. więc to na pewno nie wody.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-03 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Rozeznanie
|
właśnie skończyłam jeść placuszki ryżowo-jabłkowe z przepisu który wrzuciłyście.. pychota
![]() tak się wczoraj chwaliłam że nie wiem co to zgaga..a w nocy tak mnie paliło... aaa .. ale dziś od rana ani mdłości ani zgagi.. i niech tak zostanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zakorzenienie
|
tym oto miłym zdjęciem żegnam się na chwilę obecną i uciekam do jakiejś roboty
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
A ja pospałam do 10, z krótkimi przerwami na siku, muszę powiedzieć że ostatnio moja bezsenność minęła i śpię jak zabita. Za to w dzień nie mam na nic siły, jakby mnie ktoś w tym szpitalu zepsuł, w domu bałagan, nie mogę na to wszystko patrzeć, ale jak pomyślę o tym że trzeba poodkurzać to od razu przyciąga mnie sofa ![]() Jeśli chodzi o cc na życzenie, dla mnie to co najmniej lekkomyślność... Ja, mimo że naprawdę STRASZNIE boję się porodu, w życiu bym się na to nie zdecydowała, chciałabym mieć więcej dzieci a wiadomo, że przy pierwszej cesarce później też raczej tną. A 3 czy 4 cesarki to już hardcore... Miłego dnia! ![]()
#3433 |
Wtajemniczenie
|
kaloryfery gorące
![]() ![]() ![]() lecę w miasto paaaaa
#3434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanet84, dobre foto ![]()
![]() |
#3435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 |
Raczkowanie
|
Moje dziecko było owinięte pępowiną o czym dowiedziałam się jak już wyszedł i praktycznie nie oddychał bo był przyduszony. Nikt tego wcześniej nie sprawdzał i nikt mi nic na ten temat nie mówił. Może gdyby zrobili USG ale w sumie trafiłam do szpitala po odejściu wód, nikt mi żadnego usg nie robił, kazano mi się przebrać i maszerować na porodówkę. Sprawdzali tylko rozwarcie czy jest i w sumie nawet nikt się nie przejął jak miałam dwie godziny skurcze parte a dziecko wyjść nie chciało. Dopiero jak moja mama wparowała na porodówkę i zmiana im się kończyła stwierdzili że chyba coś nie tak bo dziecko nie wychodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() za młodu też szyłam ![]() ![]() Cytat:
![]()
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) ![]() Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami ![]() Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-10-03 o 09:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |||
Zadomowienie
|
U nas nie ma słonecznej pogody...jak była parę dni to robotnicy na balkonie siedzieli, jak się wynieśli to brzydko sie zrobiło...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja urodziłam się owinięta pępowiną wokół szyi, "uratowała mnie " moja rączka między pepowiną a buzią/szyją. hehehe mam znajomego, który tak już miał dosyć, że jego znajomi na fb opisują dosłownie wszystko, co się w ich życiu dzieje, każdy szczegół itp. że przez parę dni specjalnie co chwilę pisał co robi, między innymi właśnie, że idzie s*ać, no na złość zaśmiecał wszystkim fb takimi wyznaniami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zadomowienie
|
Pochwalę się, a co mi tam 😀
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3440 | ||||||||
Zadomowienie
|
dzieńdoberek
![]() wczoraj nie miałam czasu tu zajrzeć, ale już jestem ![]() Spakowałam torbę dla siebie i dziecia do szpitala ![]() ![]() w poniedziałek zrobiłam (drugie już) zamówienie na gemini i właśnie czekam na kuriera ![]() Czytam o waszych TŻ... i muszę przyznać że mój mi bardzo pomaga... sprząta, zajmuje się dzieckiem od samych narodzin, myśli o tym co trzeba zrobić w mieszkaniu, czy załatwić... a o mnie to sie tak martwi, że czasem mam wrażenie jakbym żyła pod jakims parasolem ochronnym ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz też kupiłam laktator wcześniej (tamten okazał się jakościowo niezbyt dobry) i jeśli okaze się niepotrzebny to go sprzedam ![]() A tak w ogóle to witaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() w poniedziałek ja się dowiem czy mój mały uparciuch zdecydował się w końcu obrócić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
podobnie jest z opiniami o karmieniu piersią: karmisz - super! dajesz dziecku wszystko co najlepsze nie karmisz - jesteś złą matką... ![]() ![]() tez boję się cc.. i jeszcze się łudzę że lekarz mi w poniedziałek powie, że jednak F. się obrócił |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zadomowienie
|
#3442 |
Zadomowienie
|
śliczny kącik
![]() będziesz użwać pieluszek wielorazowych? Ja myślałam o nich przy Hani ale jakoś w końcu się nie zdecydowaliśmy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój jest cały czas głóką w dół już od dawna, ale mi się wydaje, że przy moim małym brzuchu to nie daje rady poprostu fiknąć ![]() Co do cesarki to na życzenie jestem na nie, ale jeśli są jakieś wskazania to nie ma co nad tym płakać. Ważne, żeby dzidziuś był zdrowy. Ja się bronię przed tym rękami i nogami, ale w razie czego zgodziła bym się bez wahania. Zdjęcie w sieci to można jedno wstawić, żeby się pochwalić, ale już jak widzę 100 czy 200 i codziennie mam już tydzień itd to dla mnie już za dużo. Też znam dziewczynę w ciąży która odliczała tygodnie na fb. Jak dla mnie od tego są właśnie takie fora, na których kogoś to interesuje wogóle. Indra sto latek dla twojego małego solenizanta ![]() Czekoladka ty nie przesadzaj z tym sprzątaniem tylko nogi zaciskaj jeszcze przez 2 tyg. Jak tak dalej polecimy z postami to w tej części nikt nie urodzi jeszcze ![]()
Oskarek 24.10.2014 ![]() Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-10-03 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Mam do Was pytanie od kilku dni męczą mnie bóle pachwiny po lewej stronie i te bóle idą w dół podbrzusza. Dzieje się to głównie w nocy i jak wstaje, przy wysiłku. W ciągu dnia tego praktycznie nie czuję, tylko przy schylaniu się czy ubieraniu jak muszę ciezar ciałą zrzucić na jedną stronę. Nie wiem , może to jest spowodowane spaniem na lewym boku i cały ciężar ciała ( a mam tego sporo ) opiera się na lewej stronie. Dzwoniłam do lekarza ale ma wyłączony telefon i nie wiem czy powinnam się martwić. Miała któraś z Was coś takiego??
#3446 |
Zakorzenienie
|
Chmielinka nie strasz
![]() Odkurzylam i muszę odpocząć,powycieram jak wrócę z córka z przedszkola ![]()
#3447 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
od 20tyg do tyłkiem w dół od 24-32 głową w dół.. 2 tyg temu tyłkiem w dół... tydzień temu głową w dół... w poniedziałek wizyta.... wierci się jak zwykle baaardzo dużo...a brzuch mam wielkościowo jak 6 miesiąc ciąży... więc ja nie wiem skąd tyle miejsca... dlatego też boję się o tą pępowinę... Cytat:
mój mąż już octenisept używa na swoje szwy... ![]() jak widzę jak mu słabo bo trochę krwi ma na palcu ... to sie zastanawiam.. co będzie przy porodzie... chyba fiknie... ale mi też słabo jak patrzę na krew...szwy i tą jego ranę.. ja chyba fiknę pierwsza... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zadomowienie
|
Ktoraś z Was kiedyś wspominała o farbach, którymi można zafarbować pożółkłe ubranka dziecięce, możecie polecić? czy to są specjalne dla takich malych dzieci czy po prostu pierwszy lepszy barwnik do tkanin będzie ok?
Sobhian piękny pokoik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Wtajemniczenie
|
Hej...
Doła mam jak nie wiem... wszystko mnie wkurza, stresuję się jutrzejszą poprawką.... z tym posiewem to jaja wyszły... dzisiaj odebrałam wyniki, no i się pytam co to za wyniki, bo podobno do powtórki miał być mocz i dzisiaj przyniosłam nowy pojemnik z moczem, a ona do mnie, że w sumie to możemy jeszcze jeden posiew zrobić... no i odebrałam wyniki tego jednego, jakieś czary mary tam napisane, tyle, że nieliczne bakterie <ten paciorkowiec też tam jest i coś jeszcze> no i zapłaciłam 50 zł i za ten co dziś zaniosłam też będę musiała zapłacić 50 zł w poniedziałek... ![]() Chodzę taka rozkojarzona, myślę o niebieskich migdałach... sama na siebie jestem zła... Idę się jeszcze pouczyć, póki chłopaki w szkole... Indra Wszystkiego co Najlepsze dla synka!
#3450 |
Zakorzenienie
|
u mnie od wczoraj kaloryfery wlaczone
![]() Indra sto lat dla Stasia! niech rosnie duzy i zdrowy i będzie pociecha dla rodzicow i swietnym bratem dla maleństwa ![]() ![]() ja dziś rundke zrobiłam do pracy, chciałam wypisac podania o macierzyński bez daty, ale moje personalna na urlopie, ale przynajmniej pogadałam sobie trochę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.