|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Hej, ja tak na szybko bo przez tą parapetówkę mam mało czasu.
Na wczorajszej wizycie wszystko ok. Bałam się trochę czy z szyjką ok bo ostatnio miałam kilka bolesnych skurczy a wczoraj cały dzień kłucia w szyjce. No ale szyjka ok, nic nie wskazuje by młoda wybierała się na świat wcześniej. Za to zrobiła skubana numer. Do 30 tyg była ułożona miednicowo. Na usg w 32 tyg główką w dół. A wczoraj lekarz obmacał mi brzuch i mówi, że główka u góry. Ja zdziwiona bo tak mało się ostatnio ruszała więc jakim cudem. Sprawdził na usg i faktycznie w 33 tyg znowu miednicowo ułożona. W ciągu 3 tyg 2 razy zrobiła fikołka. Chyba mam za duży brzuch jak tak się kręci. Ciekawe zatem jak się ustawi do porodu. Ma 4 tyg na decyzję, w 37 tyg jak będzie miednicowo to lekarz zapowiedział wypisanie skierowania na cc ze względu na położenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mnie tez zgaga najbardziej w nocy męczy,a często wstaje juz ze zgaga ![]() Jeśli chodzi o SN czy CC to dla mnie to bez znaczenia byle dziecko zdrowe się urodziło,a juz obwinianie się na starcie to dla mnie nie pojęte....
#3393 |
Zakorzenienie
|
Ja powtarzam, że to moje dziecko wybierze sobie sposób w jaki się urodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to mała Ci numer wywinęła....może jeszcze jednego fikołka zrobi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3396 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze się nie urodziła a już widać, że z charakteru podobna do matki. Ja też taka niezdecydowana jestem
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3398 |
Raczkowanie
|
Oilatum również polecam, używałam przy synu.
U mnie wszystko pozamykane, szyjka długa a dziecko już tak nisko że nie mogę chodzić ![]() ![]() Begie ![]() Również mam dylematy szczepionkowe. Z jednej strony zdaję sobie sprawę z tego że nie ma badań potwierdzających teze wpływu szczepień na pewne choroby- szczególnie autyzm, ale z drugiej strony mam jakieś dziwne obawy. Syna szczepiliśmy tymi skojarzonymi ale jakiś czas po terminie. Był niedotleniony z powodu komplikacji porodowych, potem nie było tych płatnych szczepionek i jakoś tak wyszło że szczepienia nam się przesunęły chyba o jakieś 3-4 m-ce. Znajoma która zajmuje się dziećmi autystycznymi mówiła mi ze właśnie dobrze wyszło bo dziecko już było silniejsze. Co do roto- my szczepiliśmy, syn poszedł do żłobka jak miał rok i niestety i tak chorował jak inne dzieci na przeróżne brzuszne choroby. Teraz nie wiem co mam zrobić z tymi szczepieniami. Zaszczepić na pewno zaszczepię, ale właśnie nie wiem czy tego jakoś nie przesunąć w czasie. Muszę sobie kupić fotel taki do karmienia- bo nawet nie mam gdzie usiąść- tyle że nie mam pieniędzy z ZUS i zaczyna mnie to irytować, bo ja muszę płacić składki w terminie a ich ja widać terminy nie obowiązują albo sobie je ustalają wg. siebie. Wolałabym pracować jakbym mogła . |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz mam fotel od tygodnia
![]()
#3400 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz syn uwielbia basen i nie mozemy go wyciągnąć z wody, pływa w dmuchnych rękawkach, ale powoli próbuje bez, skacze bez lęku i bez rękawków, sama radość. Cytat:
Poza tym, tak jak dziewczyny pisały, coś wrzucone do sieci już tam zostaje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem warto mieć kogoś przy sobie na partych, moze być jakaś kobieta z rodziny, matka, przyjaciółka. Ja TŻ trzymałam za rękę, pomagal mi wstać do zmiany pozycji, operałam się o niego plecami, jak parłam w kucki, był niezastąpiony, wodę mi podawał. Cytat:
Jest dużo artykułow na ten temat, bardziej i mniej naukowych. Mój syn ma dziś 5 urodziny, dostał Transformersa-Tyranozaura, wziął torbę cukierów i poszedł do przedszkola. Muszę jechać z TZ po tort i przygotować mieszkanie na gości.
![]() |
#3401 |
Wtajemniczenie
|
Gotuje obiad na szybko i uderzam w miasto. No i ten proszek kupie dzieciecy moze jutro cos popiore w koncu
![]() Dzis sloneczko wiec od razu chce sie zyc ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Indra to w takim razie wszystkiego najlepszego dla synka!
![]() |
#3402 |
Wtajemniczenie
|
Kostka mnie z rana dłonie bardzo puchną i drętwieją, w ciagu dnia jest coraz lepiej ale rano tragedia :-/
PowiemWam dziewczyny, ze jestem zdziwiona tym, ze maz sobie moze wchodzić i wychodzić na sali porodowej ![]() ![]() Co do cc ja tez nie jestem przeciwna i Frau po przeczytaniu Twojego posta jestem w szoku ![]() ![]() Indra mąż mi nie zdąży podać wody w czasie partych bo mam plan max 3 parte mieć ![]() Wszystkiego najlepszego dla synusia ![]()
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-10-03 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Zakorzenienie
|
Wieszalam pranie na suszarke i złapał mnie skurcz taki@ bolesny,trzymało chwile i cisza......wizje porodu mam przed oczami...
Ela pokaz fotel ![]() Indra sto latek dla synka ![]()
#3404 | |||||||
Zadomowienie
|
Dziewczyny
![]() ![]() Tiera a dlaczego masz mieć cc jeśli nie urodzisz przed terminem? Parę dni po tp najwyżej indukują poród i możesz urodzić sn, chyba, że masz jakieś wskazania do cc ? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że już wróciłaś do nas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj mąż cudem uśpił A. więc ja przetrzymałam się do godz. 22 ![]() ![]() Wczoraj troszkę ciuszków poprasowałam ale nogi mi puchną... Poprzednio też miesiąc przed porodem zaczął się dramat z tymi stopami ![]() Ponawiam pytanie o materac: jak/ gdzie wietrzycie o ile w ogóle? Anuszka co do skręcania łóżeczka to naprawdę łatwo o szybko poszło ![]() Co do obcinania malych paznkokci to ja obcinałam i obcinam nadam właśnie cążkami z Canpola i są ok, pierwszy raz jak obcinałam to nożyczkami i przycięłam małej opuszek ![]() Co do szczepionek to będziemy szczepić obowiązkowymi podstawowymi, nieskojarzonymi. Dooobra trza coś zjeść w końcu ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- acha jeszcze Ela pytała jak mąż zareagował na to, że jak złozyłam łóżeczko, noo... wstał z drzemki, zaśmiał się i powiedział: widzę, że nie jestem Ci już potrzebny ![]() ![]() Ale nie mam do niego żalu, że tego nie zrobił, bo wiem, że chciał to zrobić tego dnia, tylko ja się pośpieszyłam. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() Mnie od wczoraj lekko pobolewa jak na @ w nocy, myślałam, ze to na 2 ale chyba nie... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Rozeznanie
|
Indra wszystkiego najlepszego dla synka
![]() A wiecie co mnie wkurzają te artykuły o CC, że takie złe itp. Bo to by oznaczało, że gro kobiet z problemami zdrowotnymi, niepełnosprawnościami w ogóle wg tych opinii nie powinny mieć dzieci, bo z góry są złymi matkami :/ Zgadzam się, że nie ważne jak rodzą się dzieci, ważne że są zdrowe ![]()
![]() |
#3406 |
Zakorzenienie
|
Jak tylko jest słoneczna pogoda to wystawiam materac na dwor
![]()
#3407 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3408 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3409 |
Raczkowanie
|
Na puchnięcie polecam dobrze wywietrzone i chłodnawe otoczenie, ograniczenie soli i przyjmowanie dużej ilości płynów.
Co do problemów emocjonalnych dzieci urodzonych przez cc - mnie wyciągali przez dziurę w brzuchu i mam się całkiem dobrze. Moja mama też. Gdyby zmuszona była rodzić naturalnie najprawdopodobniej wychowywałby mnie sam tata. Osobiście uważam, że nie ważne jaką drogą przyjdzie moje dziecko na świat; ważne, żeby było wszystko z nim i ze mną w porządku. Choć wizja cesarki jest kusząca ze względu na brak bólu podczas porodu i zachowanie pochwy w stanie nienaruszonym. Ale co będzie - czas pokaże. Myślimy pozytywnie. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 |
Zadomowienie
|
z tym składaniem łózeczka, czy innych mebli - mój to uwielbia - to takie duże lego dla niego
![]() ![]() myślałam że większość facetów lubi takie rzeczy.
#3411 |
Zakorzenienie
|
To ja z kolei panicznie się boje CC, bo w końcu to operacja,wiec mam nadzieje ze dam rade sn
![]() Lola za 2 tyg. To moglabym rodzic,ale nie teraz
#3412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- ja się panicznie boję jakiegokolwiek bólu.... ale najważniejsze, by dziecko było zdrowie i nie było żadnych komplikacji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zarówno poród sn, jak i cc mają plusy i minusy. Ja nie mówię tu o oczywistych wskazaniach, powikłaniach w trakcie porodu, kiedy coś nie idzie i trzeba szybko interweniować. Po to właśnie stworzono cc, żeby ratować kobiety i dzieci, a niektórym kobietom umożliwić posiadanie dzieci, bo z pewnych powodów nie mogłyby ich urodzić sn. Dla mnie to juz się robi paranoja powoli, ze w sytuacji, kiedy standard i opieka nad kobietą rodzącą jest na coraz wyższym poziomie, cesarki stanowią juz 30% wszystkich porodów, gdzie powinno ich być koło 10%.
![]() |
#3414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Weronikę urodziłaś po terminie, przed czy jak? Żadna z nas nie powinna sie rozpakować przed 15 października!!
![]() |
#3415 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3416 |
Rozeznanie
|
Ja też uważam, że CC jest operacją i może wiązać się z różnymi konsekwencjami. To nie jest zabieg kosmetyczny.
Mam u siebie na wsi teraz taki przypadek, córka właścicielki sklepu jest w ciąży i panicznie boi się porodu sn, pomimo że jest w 100% zdrowa, ma predyspozycje do rodzenia wg jej lekarza. I co, cała rodzina kombinuje, jakieś lewe zaświadczenia, łapówki żeby zrobili jej CC. Normalnie jak to słyszę to ręce opadają.
![]() |
#3417 |
Rozeznanie
|
Kossakowski : "Dochodze do wniosku, że kobieta to skrzyżowanie CYBORGA z KOMNDOSEM "
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym świadomie, będąc w 100% zdrową i z dzieciątkiem wszystko w porządku, nie zdecydowała się na cc... ale jak są wskazania to jest zupełnie co innego... ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() męska płeć to jednak słaba płeć ![]() choć jak tu czytam nasze forum, to z tego co widzę w większości przypadków same sobie doskonale radzimy.... nawet ze składaniem mebli ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-03 o 09:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i mowi ze on moze i da rade posiedziec troche sam z dzieckiem ale nie za dlugo i nie przebierze kupki ;P ale jakby mial ogarnc dziecko, kupe, mniam mniam, posprzatac i zrobic obiad to on juz woli isc do roboty ;P z kolei maz kolezanki mial zostac od 18 do 10 rano sam z 1,5 rocznym dzieckiem bo ona szla na panienski i co zrobil .... zawiazl dziecko do babci bo przerazala go wizja zostania samym z dzieckiem ;P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.