30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-08, 22:31   #3421
Michell72
Zakorzenienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

Spartakus krew i piach oglądałyście?Tracki gladiator,pełno sexu i mordobicie..Mieszanka wybuchowa..Nie wiem czy będę oglądac dalej..kompuerowe wstawki w tym serialu mnie nerwią...W czasach rzymian jak nie miałaś cycków -to nie istniałaś ha ha..
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 23:06   #3422
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caffeine Pokaż wiadomość
Gosia, znam, znam... sama bardzo lubię kupować takie gadżety, bo kiedy ja byłam dzieckiem takich wspaniałości nie było... Moja Żaba jednak jest bardziej zainteresowana aktywnością ruchową - hulajnoga, taniec itp. A do tego jest niesamowicie towarzyska, więc okres choroby to okrutna męka, wręcz tortury!

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

kawa

Soso, zerknęłam na twojego bloga, fajne rzeczy tam opisujesz - wpadł mi w oko ten krem Phenome, niesamowity skład - aloes i masło shea - coś dla mnie... czy jest to bardziej zimowy krem czy na lato będzie ok?

Niestety u mnie ta marka jest niedostępna...

Masz może porównanie do L`Occitane, Immortelle? Kupuję go własciwie ze względu na masło shea, bo generalnie skład pozostawia nieco do życzenia.
Ja używałam go głównie wczesną wiosną, teraz używam raz na parę dni, jak mnie wiatr mocniej osmaga po skórze

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Soso -blog?czemu nie dasz linka kobieto ?Wejdziem ,popatrzym

Kama retusz nie był w cenie?Powinni po 40 -gratis dodawać.Do zdjęć niestety trzeba zrobic makijaż ala maska,wtedy lampy nie grożne.Dobrze pokonturowac i rozświetlic paszczu.Maxineczka to pięknie pokazuje https://www.youtube.com/watch?v=5_iVnES86D0 Uzywam Kryolan,chodż te kosmetyki co ma ona baaardzo mnie kuszą.niestety w Pl niedostępne.Jakby któraś z Was miała u siebie i mogła Miszce kupić:l oveozgonnie..Wdzieczna. .będę *Podkłady w kremie firmy Motives Cosmetics Color Perfection Quad w kolorach Dark i Light

Vity Caffe nie pożałujesz.Cofając sie kilka stron wstecz-zameczałam dziewczyny poradą o dobre samoopalacze,nie pozostawiające smug..Soso doradziła Vitę i to był jeden z lepszych zakupów jakie poczyniłam w ostatnim czasie.Jest wydajny,długo trzyma,ma ładny kolor..Dzis pociągnę nóżyska

W Rosmannie jest promocja na soki koreańskie(Aloe vera).PychaMnie smakuje ten z granatem i aloesem ,oraz kokosowy
Miszka link do bloga mam w podpisie
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 06:28   #3423
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry.
Ale się nie wyspałam. Kawka mam nadzieję postawi mnie na nogi.
Obejrzałam wczoraj film "Interstellar". Długi, bo prawie 3h, ale warto ten czas poświęcić. Bardzo dobry
Stary 2015-07-09, 06:46   #3424
Wonder Woman
Zadomowienie

Gosia, witaj w klubie, ja tez dziś jestem niewyspana, tez juz popijam kawę

Caffeine, wiem, ze własny biznes to nie tylko odcinanie kuponów i życie usłane różami, zdaje sobie z tego sprawę, wszystko ma plusy i minusy, jednak na swoim, to na swoim Ty tez nie wróciłaś tam, gdzie pracowałaś , tylko planujesz otworzyć cos swojego słyszałam, ze wiele kobiet po urodzeniu dziecka tak ma a Ty mieszkasz w Polsce ?

Miszka, ten serial, o którym piszesz, to jest serial HBO ? Jeśli tak, to kiedyś chyba widziałam troche, rzeczywiście, w kółko sie lali albo bzykali, ale złe nie było

A tak w ogóle to jak nastroje w dniu dzisiejszym drogie Panie ?

Edytowane przez Wonder Woman
Czas edycji: 2015-07-09 o 07:00
Wonder Woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 09:35   #3425
aussiewoman
Zakorzenienie

Jakaś zmęczona jestem w tym tygodniu. Odpadam około 22, albo i przed... ciężko mi jakikolwiek film wieczorem zobaczyć. To chyba znak, że czas na wakacje się zbliża

Kamlisa- mam ten sam problem z fotografiami. Najgorsze jednak zdjęcie mam w paszporcie i wizie amerykańskiej. Po prostu masakra. Nikt mnie nie chce słuchać, że drugi profil mam lepszy i włosy nie tak jak oni mi przekładają, przyplaszczają .... i wszystko za ucho

Zamawiam różne rzeczy do wymiany pieca co... czarna magia dla mnie ... mam nadzieję, że dobre rzeczy przyjdą bo mało to nie kosztuje.
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 09:41   #3426
caffeine
Zakorzenienie

Cytat:
...

Kama retusz nie był w cenie?Powinni po 40 -gratis dodawać.Do zdjęć niestety trzeba zrobic makijaż ala maska,wtedy lampy nie grożne.Dobrze pokonturowac i rozświetlic paszczu.Maxineczka to pięknie pokazuje https://www.youtube.com/watch?v=5_iVnES86D0 Uzywam Kryolan,chodż te kosmetyki co ma ona baaardzo mnie kuszą.niestety w Pl niedostępne.Jakby któraś z Was miała u siebie i mogła Miszce kupić:l oveozgonnie..Wdzieczna. .będę *Podkłady w kremie firmy Motives Cosmetics Color Perfection Quad w kolorach Dark i Light
...
Swietne filmy instruktażowe robi ta dziewczyna... właśnie niedawno także ją odkryłam. Michell, szukałaś kosmetyków w zagranicznych sklepach online? Są nawet takie, które mają przesyłki międzynarodowe za darmo, np www.feelunique.com
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 09:42   #3427
McSylwery74
Przyczajenie

Mam podobnie jak Ty padam zdecydowanie około 22 lub nawet czasem 21..Nie mam już siły na nic. U mnie najgorzej jest w pracy albo w środę albo w czwartek..Tak blisko tego piątku a jednak tak daleko no ale jeszcze tylko tydzień i w końcu wymarzony urlop nad morzem bałtyckim <33
McSylwery74 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-09, 09:52   #3428
Wonder Woman
Zadomowienie

Aussi, chyba cos wisi w powietrzu w tym tygodniu, tez w kółko chodzę zmęczona i na nic nie mam siły, normalnie cieżko mi wykrzesać energię na cokolwiek......

Druga kawa, bez tego dziś ani rusz.....

Czas edycji: 2015-07-09 o 10:01
Stary 2015-07-09, 09:54   #3429
caffeine
Zakorzenienie

Cytat:
...

Vity Caffe nie pożałujesz.Cofając sie kilka stron wstecz-zameczałam dziewczyny poradą o dobre samoopalacze,nie pozostawiające smug..Soso doradziła Vitę i to był jeden z lepszych zakupów jakie poczyniłam w ostatnim czasie.Jest wydajny,długo trzyma,ma ładny kolor..Dzis pociągnę nóżyska
...
Właśnie lekko mnie stresuje to całe samoopalanie... może dlatego tyle kasy wydałam - dla świętego spokoju. Kupiłam kolor dark, mam nadzieje, że nie będzie za ciemny bo jestem z tych ultrabladziochów. Na ile wystarcza ci ta buteleczka, malutka jest... opalenizna mi zniknie jeszcze przed urlopem, ha, ha

poza tym mam na oku jeszcze:
St.Tropez, Self Tan Bronzing Mousse (Mus brązujący)
Fake Bake, Flawless (Płyn opalający)
i jeszcze
Clinique Self Sun Body Tinted Lotion - recenzja tu
Stary 2015-07-09, 10:02   #3430
Michell72
Zakorzenienie

Caffe znalazłam strone Mouvies,ale do Pl nie wysyłają

Soso stara jestemnie dowidzu

Wonder nie wiemMąż miał nagrany serial i tak zaczeliśmy oglądać

Aussie pogoda nie sprzyja odpoczynkowi.Duszno,parno ..Otwierasz okno by troche chłodu ukołysało Cię -wraz z Morfeuszem a tu doupa blada..Psy sąsiadów ujadają jak walnięte..I nagle mam wrażenie ,że cała okolica się rozszczekałaObłęd jakiś

Wczoraj odwiedziłam Paulinkę.Kupiłam clear regular strength anti rednes,po raz enty...To dobry straznik mojej cery ,przed niedoskonałościami.Wzieła m też nowość http://www.paulaschoice.pl/pl/p/RESI...nser-30-ml/302
Stary 2015-07-09, 10:05   #3431
caffeine
Zakorzenienie

Wonder - mieszkam w Norwegii, to zupełnie inne realia A tobie jaki biznes chodzi po głowie? Ja już jakis czas temu doszłam do wniosku, że o wiele łatwiej jest coś zacząć mając partnera - co dwie głowy to nie jedna, fajnie jest siebie motywować nawzajem itd. Nawet pisałyśmy biznezplan z przyjaciółką, ale się wycofała - dostała w międzyczasie fajną ofertę pracy, wyjechała, życie bezdzietnego singla jest bajką, eh...

Dziewczyny, u mnie pobudka była o 6.30! Może po drugiej kawie się obudzę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-09, 10:06   #3432
Wonder Woman
Zadomowienie

Miszka, dobre zakupy nie są złe powinni Ci tam dać kartę honorowego klienta

Caffeine, Norwegia, super długo juz tam mieszkasz ? Co do biznesu, niestety nie mam za bardzo jeszcze pomysłu, myśle intensywnie, bo niestety same chęci to stanowczo za mało.....
Ja juz po drugiej kawie bo dziś sie dobudzić nie moge, a do tego wykańcza mnie alergia.

Czas edycji: 2015-07-09 o 10:13
Stary 2015-07-09, 10:11   #3433
caffeine
Zakorzenienie

Dziewczyny, a wy jesteście już po urlopie czy przed? Jakie filtry polecacie na plażę w tym roku?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Idę zrobić mój ulubiony napój imbirowy, daje niezłego kopa, może się obudzę...
Stary 2015-07-09, 10:26   #3434
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a wy jesteście już po urlopie czy przed? Jakie filtry polecacie na plażę w tym roku?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Idę zrobić mój ulubiony napój imbirowy, daje niezłego kopa, może się obudzę...
Jeden z lepszych to Vichy, Capital Soleil, pisałam o nim tu, ale ogólnie ma sporo świetnych opinii w Sieci.
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 10:30   #3435
caffeine
Zakorzenienie

Soso, ten jest do twarzy czy do ciała? A do opalania co byś poleciła?
Stary 2015-07-09, 10:37   #3436
Wonder Woman
Zadomowienie

Caffeine, dawaj przepis na ten swój magiczny napój
Ja jeszcze przed urlopem, dopiero pod koniec września
Stary 2015-07-09, 10:43   #3437
caffeine
Zakorzenienie

Na twarz to by się przydała jakaś 50tka do zadań specjalnych...

W lipcowym Zwierciadle był artykuł o filtrach, cytuję :

"Z badań przeprowadzonych niedawno w Szpitalu Uniwersyteckim w Nicei wynika, że na powstawanie przebarwień ma także wpływ zwykłe światło widzialne. Zachęciło to naukowców do poszukiwania substancji, która pomagałaby ochronić przed nim skórę. Okazało się, że działa tak tlenek żelaza - kremy z tym filtrem znajdziesz w ofercie marki Bioderma."

Także dziewczyny - nie tylko UVA i UVB są naszymi wrogami...

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Napój dla fanów pikantnego imbiru i kwaśnej cytryny:

Do dużego dzbanka (najlepiej ceramicznego, trzymającego ciepło) wrzucić pokrojny w cieniutkie plasterki korzeń imbiru. Zaparzać pod przykryciem, kiedy napój nieco przestygnie dodać sok z cytryny.

(wyższa szkoła sztuki kulinarnej, ha,ha)

Można pić na gorąco (zimą rozgrzewa) lub na zimno, z lodówki - latem.

O cudownych właściwościach imbiru możnaby książkę napisać

Edytowane przez caffeine
Czas edycji: 2015-07-09 o 10:44
Stary 2015-07-09, 11:00   #3438
Wonder Woman
Zadomowienie

Caffeine, bardzo lubię imbir, wiec na pewno skorzystam

Co do filtrów na plażę, ja używam do ciała DAX, dla dziecka LPR, Iwostin lub Mustellę, dla siebie na twarz podbieram 50+ od syna
Stary 2015-07-09, 11:16   #3439
caffeine
Zakorzenienie

Wonder, czy ty przypadkiem nie karmisz jeszcze? W takim przypadku imbir chyba raczej nie jest wskazany. Dla Miszki także nie.
Stary 2015-07-09, 11:42   #3440
Wonder Woman
Zadomowienie

Cytat:
Wonder, czy ty przypadkiem nie karmisz jeszcze? W takim przypadku imbir chyba raczej nie jest wskazany. Dla Miszki także nie.
Nieeee, juz nie karmię syn w tym miesiącu kończy półtora roku, skończyłam karmienie, jak miał 14 miesięcy
Stary 2015-07-09, 12:36   #3441
aussiewoman
Zakorzenienie

Caffeine- super pomysł z tą wodą imbirową. Na pewno wypróbuję Szczerze powiedziawszy ostatnio jestem znowu na etapie, gdzie kawa niekoniecznie mi smakuje.
Z filtrów mam vichy i pharmaceris 30 i 50-tki póki co
Miszka- u mnie noce ostatnio chłodniejsze bez kołderki nie da rady, także śpię jak małe dziecko. Nawet psy z okolicy mi nie straszne
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 14:02   #3442
Kamlisa
Zakorzenienie

Miszka, jak bym planowała zdjęcia do portfolio to by tapetę walnęła, ale na siłkę szłam. no i retusz przy tego typu dowodowych chyba zakazany?
Spartakus mi się podobał, choć krew i hm...inne płyny lały się strumieniami Bałam się, ze po amerykańsku spróbuje zmienić historie i Spartakus ucieknie Smutny serial, swoja droga.
Kontrę zaczęłam, sezon 5
Z filtrów dax bardzo sympatyczny.
U mnie ochłodzenie i wicher, wczoraj burza była, 1,5 godziny bez pradu...
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 17:28   #3443
caffeine
Zakorzenienie

O którym daxie konkretnie piszecie? Tyle tego jest, a ja tylko przez internet oglądam.

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Dziewczyny, imbir jest super na spalanie, rozgrzewa tylko poczytajcie o jego właściwościach, żeby nie było niespodzianek bo napar ma niezłego kopa. Jest to jedna z najstarszych roślin leczniczych, w starożytności uznawana nieomal za panaceum, kiedy czytałam to naprawdę byłam pod wrażeniem... Nie jest także dla każego. Dla mnie super, jestem z tych co mają zimne dłonie, niskie ciśnienie itd. A do tego uwielbiam taki pikantno-kwaśny smak. Można dodać także miodu (ale po przestudzeniu), proporcje według smaku. Ja kroję korzeń wielkości mandarynki na litr wody. Potrzebny jest bardzo ostry nóż aby plasterki były cieniuteńkie. Smacznego
Stary 2015-07-09, 18:35   #3444
Kamlisa
Zakorzenienie

obejrzałam filmik z konturowania twarz na dole tej strony Ja natomiast kupiłam 2 kredki z clinique w tym samym celu - zobaczymy, jak przyjdą
I jestem na siebie zła - wygląda na to, ze zgubiłam mój ulubiony cc krem z tonymoly Nie jestem gubikiem, ale sprawdzić mogę jeszcze tylko w 2 miejscach, jak nie będzie to nie ma...I trzeba kupic nowy...
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 20:09   #3445
Wonder Woman
Zadomowienie

Cytat:
O którym daxie konkretnie piszecie? Tyle tego jest, a ja tylko przez internet oglądam.

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Dziewczyny, imbir jest super na spalanie, rozgrzewa tylko poczytajcie o jego właściwościach, żeby nie było niespodzianek bo napar ma niezłego kopa. Jest to jedna z najstarszych roślin leczniczych, w starożytności uznawana nieomal za panaceum, kiedy czytałam to naprawdę byłam pod wrażeniem... Nie jest także dla każego. Dla mnie super, jestem z tych co mają zimne dłonie, niskie ciśnienie itd. A do tego uwielbiam taki pikantno-kwaśny smak. Można dodać także miodu (ale po przestudzeniu), proporcje według smaku. Ja kroję korzeń wielkości mandarynki na litr wody. Potrzebny jest bardzo ostry nóż aby plasterki były cieniuteńkie. Smacznego
Caffeine, ja z DAX mam z tej serii:
http://www.dax.com.pl/pl/product/907...onne-rodzinne/

A wracając jeszcze do imbiru, ja lubię czasem sobie "wykroić" do herbaty, ale pyszna wtedy jest.

Radwańska dziś przegrała w półfinale
Stary 2015-07-09, 20:24   #3446
dircikowa
Zadomowienie

Z Daxa na wakacje wybrałam ten z olejem arganowym i masłem kakaowym: http://www.dax.com.pl/pl/product/920...jem-arganowym/

Do tego suchy olejek Nuxe z spf 50 (promocja w Superpharm).
Do twarzy używam Pharmaceris, Image, Nuxe i w tej koleności najbardziej nadają się u mnie pod makijaż. Pharmaceris najlepiej się wchłania bez śladów, Image i Nuxe lepiej pielęgnują ale jednak potrzebują więcej czasu, żeby skóra je w całości "wypiła".

Skusiłam się dziś na CC Chanel - współwinna jest Juka i promocja w Sephorze - zamiast 295 - 189 to już odczuwalna obniżka. Na pierwszy ogląd konstystencję ma idealną. Niestety nie widzę go w sklepie internetowym.
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 20:43   #3447
JUKA73
Zadomowienie

Hej !

Dziewczyny, pilnie potrzebuję rady.
Dziś mój pies znalazł w zaroślach, w naszym ogródku malutkiego kotka. Przypuszczam, że ktoś go podrzucił. Nie chcę kolejnego kota. Mamy trzy duże koty, które wyprowadzając się zostawili nam teściowie. Nie mam też sumienia oddać go do schroniska, a wystawienie za bramę już zupełnie nie wchodzi w grę. Koty teściów to nie są domowe koty. Przychodzą w zasadzie tylko nocować, a jak były małe to zajmowali się nimi teściowie.
Ten maluch nawet na chwilę nie chce wyjść przed dom, od razu biegnie do drzwi i strasznie miauczy, wręcz płacze.
W związku z tym teraz jest w domu, ale ja nie mam pojęcia, jak go tu urządzić. Co zrobić, żeby wszystkiego nie zasikał. Można mu dać mleko ? Jak i gdzie urządzić mu posłanie ? Kama, Miszka - dziewczyny kociary, pomocy !!!!!!!!!
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 21:02   #3448
Michell72
Zakorzenienie

Juka kuweta podstawa.Kuweta +żwirek.Malucha tam wsadż i od razu załapie,także z pampersem nie będziesz musiała lataćMleka nie dawaj ,bo będzie miał rozwolnienieKarma dla juniorów kocia.Unikaj taniochy typu kit ket bla bla..W Rosmannie jest wybór saszetek.Do weta na odrobaczenie must have.Dzieci pewnie przeszczęsliwe mając malusię kocie,więc odrobacz i zaszczep..Zwykły kartonik i koc jako tymczasowe posłanie,ale z reguły kot śpi ,gdzie mu się podoba i rzadko u mnie w mc ku temu wyznaczonym...Drapak. tez się przyda..Mam na zbyciu jak chcesz...I pokaż kocię..Czekamy na zdjątko

Edytowane przez Michell72
Czas edycji: 2015-07-09 o 21:03
Stary 2015-07-09, 21:10   #3449
JUKA73
Zadomowienie

Dzięki Miszuś.
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 21:24   #3450
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez JUKA73 Pokaż wiadomość
Hej !

Dziewczyny, pilnie potrzebuję rady.
Dziś mój pies znalazł w zaroślach, w naszym ogródku malutkiego kotka. Przypuszczam, że ktoś go podrzucił. Nie chcę kolejnego kota. Mamy trzy duże koty, które wyprowadzając się zostawili nam teściowie. Nie mam też sumienia oddać go do schroniska, a wystawienie za bramę już zupełnie nie wchodzi w grę. Koty teściów to nie są domowe koty. Przychodzą w zasadzie tylko nocować, a jak były małe to zajmowali się nimi teściowie.
Ten maluch nawet na chwilę nie chce wyjść przed dom, od razu biegnie do drzwi i strasznie miauczy, wręcz płacze.
W związku z tym teraz jest w domu, ale ja nie mam pojęcia, jak go tu urządzić. Co zrobić, żeby wszystkiego nie zasikał. Można mu dać mleko ? Jak i gdzie urządzić mu posłanie ? Kama, Miszka - dziewczyny kociary, pomocy !!!!!!!!!

Ale co, tymczasowo zostaje i szukacie mu domku, czy jak?

Ja bym nie oddała jakby już u mnie zawitał

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości