|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3423 | |
Rozeznanie
|
Witam kolejną mamusię
![]() CO do wakacji, to my raczej planujemy coś w Polsce, przypuszczam, że się skończy na jakimś wyjeździe do moich i męża rodziców. Ale mam problem, bo mam wyjazd służbowy do Hiszpanii, na tydzień i to w 28-29 tygodniu i nie wiem co z tego będzie ![]() Cytat:
My też tak mieszkaliśmy, co prawda kupiliśmy w stanie deweloperskim. Wprowadziliśmy się miesiąc po zakupie, nie było nas stać na spłatę kredytu i wynajm, nie było wyjścia. Starczyło nam na podłogi i łazienkę i lodówkę, wyczesaliśmy się do 0. Potem żyliśmy na kartonach, najbardziej mi brakowało szafy, to był pierwszy zakup ![]() Ale lepiej chyba tak i na swoim niż chodzić na palcach wokół teściowej. Wasz wybór, ale myślę, ze teraz będzie Wam łatwiej niż po urodzeniu dziecka. Także powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Rozeznanie
|
Ja jestem zmęczona, ale po luteinie. Dostałam teraz zwiększenie dawki, jako, że cysta nie zniknęła i czuję się cały czas tak zmęczona, że ledwo nogami powłóczę, wczoraj spałam 12 godzin. Nie wiem czy to przez luteinę, ale czytałam, ze progesteron ma takie działanie. A u mnie taki stan jest bardzo dziwny i do tego wkurzający:/ Na Was tak nie działa luteina? Ja biorę teraz 200mg dziennie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Łączę się w bólu, bo u mnie dokładnie to samo. I nie wiem jak długo to jeszcze potrwa niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do urlopu my mielismy w planach Zakopane jak co roku w majówkę, ale teraz się dowiedziałam, że z Zakopca do Bratysławy na trochę, potem do Pragi, potem do Wiednia... daj mi Boże siły...bo póki co nie chce mi się nawet rano wstać i ogarnąc kukuryku na głowie a co dopiero gdzieś wędrować :brzydal Na szczescie jak juz przyjdzie mi siedzieć latem w domu to morze widzę z okna i na plaże mam 10 minut spacerkiem więc będe udawać walenia :P i chłodzić się w tych upałach Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-02-18 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3431 |
Raczkowanie
|
Ja już dzisiaj muszę uciekać, wanna i łóżeczko, bo jutro od rana na nogach będę! Będę starać się co wieczór nadrabiać zaległości czytając wszystko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
Poproszę jutro o kciuki, bo rano mam wizytę u lekarza
![]()
![]() |
#3433 |
Zakorzenienie
|
Marlyn- witamy
![]() Ridja devojka- da sie serduszko wysłuchać stetoskopem. Dość dobrze słychać od ok 16 tc ale trzeba umieć bo najłatwiej złapać swoje tętno a nie malucha. Przed era KTG specjalna słuchawka była jedynym narzędziem do odsłuchiwania tętna płodu ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Kissmisia- 46,9. Na 200 mg luteiny. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#3434 |
Zakorzenienie
|
Mimo wszystko nie chciałabym wracać do czasów, kiedy nasze mamy rodziły. Komuna, nawet z tetrą był problem, nie mówiąc o takich luksusach jak mleko modyfikowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdecydowaliśmy, że zaryzykujemy i złożymy ofertę kupna domu, ale mniejszą. Najwyżej ktoś przebije, trudno. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na szczęście do żłobka jest jeszcze trochę czasu, wymyślimy coś. Nie wiem nawet, gdzie my wtedy będziemy... Cytat:
Obrzydliwe!!! A ja jadłam dziś malinki. I popcorn, mam też kiszone ogórki ale zostawię na jutro ![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 |
Wtajemniczenie
|
I znów przychodzi wieczór i bezsenność... w dzień zmęczenie i lenistwo a w nocy brak snu i męczarnie do samego rana...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Raczkowanie
|
nie mieliśmy konkretnych planów.. ale myśleliśmy żeby pojechać w marcu do Francji do kolegi mojego TŻ ale no niestety- oszczędności.
teściowie mają domek na wsi na pewno tam majówka, kilka weekendów i coś wakacji. Ja na L4, też ze względu na charakter pracy nie pisałam ale pracuję w Mc Donald ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny kiedy mówicie w pracy o ciąży? A może już powiedziałyście?[/QUOTE] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nie mówiłam, mam w planie za jakieś 2-3 tygodnie. Chcę najpierw rodzicom powiedzieć, a wtedy chyba ich zobaczę.
Chociaż z moją pracą jest trochę dupa, bo u nas większość domowych pieniędzy przynoszę ja, ale większość tych pieniędzy jest z zewnętrznych zleceń, a jak nie będę chodzić do pracy, to i tych pieniędzy nie będzie. A już się dowiedziałam, ze muszę ograniczyć zakres działań, bo pracuję m. in. na szkodliwych odczynnikach. A po porodzie w ogóle będzie bieda, szczególnie, że mamy kredyt na karku. Dodatkowo zależy żeby samodzielnie odchować dziecko. Nie wyobrażam sobie, ze po roku je wyślę do żłobka, ale to mi już pewno życie zweryfikuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie, i witam nową mamusię
![]() wróciłam z pracy i z kościoła bo przeciżz dziś popielcowa środa. Oczywiście taki był tłok, że wystałam całą mszę. Niestety, ale znów było rzygańsko i czuję, że będzie ponownie niedługo :/ agu23gda Mam to samo z luteiną :/ czarwonica Brałam podjęzykową jak byłam w gimnazjum bo miałam co 2 tygodnie okres. Nie było tak źle ![]() Owieczkaa Jest fragment o tym właśnie, że nie ma tam żon i mężów: "W owym dniu przyszli do Niego saduceusze, którzy twierdzą, że nie ma zmartwychwstania, i zagadnęli go w ten sposób: Nauczycielu, Mojżesz powiedział: Jeśli kto umrze bezdzietnie, niech jego brat weźmie wdowę po nim i wzbudzi potomstwo swemu bratu. Otóż było u nas siedmiu braci. Pierwszy ożenił się i umarł, a ponieważ nie miał potomstwa, zostawił swoją żonę bratu. Tak samo drugi i trzeci - aż do siódmego. W końcu po wszystkich umarła ta kobieta. Do którego więc z tych siedmiu należeć będzie przy zmartwychwstaniu? Bo wszyscy ją mieli [ za żonę ]. Jezus im odpowiedział: Jesteście w błędzie, nie znając Pisma ani mocy Bożej. Przy zmartwychwstaniu bowiem nie będą się ani żenić, ani za mąż wychodzić, lecz będą jak aniołowie Boży w niebie." (Mt 22,23-30 BT) Panna Izabela Szukaj, może warto! Moja koleżanka wzięła się za hybrydę i robi po domach i u siebie. Dorabia sobie. Zawsze tam coś wpada ![]() Co do tamtego forum. Chodziło o to, że jedna z użytkowniczek założyla temat odnośnie badań prenatalnych a inna odpowiedziała, że nie myślała nawet o tych badaniach bo mogą być błędne itd. Innej odpowiedź zaś brzmiała: "Badania prenatalne , czym właściwie mają tak służyć ? Chyba takim przyzwoleniem na naturalną selekcję w przypadku uszkodzenia płodu. Nikt nie chce mieć chorego dziecka, powinno być piękne i okazem zdrowia. W pewien sposób traktujemy go jak zabawkę ,żeby pokazać innym , bo to w pełni nas uszczęśliwia, a dlaczego tak bardzo boimy się mieć chore dziecko?. Dochodzi już do tego stopnia ,że ledwo jesteśmy w ciązy a latamy już przesadnie po lekarzach , żeby tylko nie usłyszeć złych wieśći , a skoro są , mamy jeszcze czas ,żeby pozbawić dziecka prawa życia , bo tak właściwie to jeszcze płód a nie człowiek , każde usprawiedliwienie jest do przyjęcia pod warunkiem ,że pozbawi nas kłopotu i wstydu przed rodziną i znajomymi. Kim zatem dla was jest dziecko , że nie może być chore?. Na to wygląda ,zę nie ma prawa do miłośći ?, A czym właściwie sobie zasłużyło ?, czy prosiło się na świat ? , raczej nie , raczej to my posiadamy chęć potomstwa, czy zatem nie powinniśmy się liczyć z tym ,że jakie będzie , będzie dla nas wszystkim . Wierzę, że dostajemy od życia nie to, czego chcemy, ale często , to, czego się panicznie boimy. A dostajemy TO po to, żeby stawić temu czoło. " a potem skwitowała: "Na wszystko jest byłby czas, trzeba tylko Panu Bogu zawierzyć." Czy badania prenatalne robi się po to tylko żeby traktować "jak zabawkę" swoje dziecko? Choć ta osoba jest wierząca to nie liczy się ze zdrowiem własnym i dziecka. Badania prenatalne nie służą temu by przyzwolić na aborcje: np. "o dziecko ma zespół Downa to je zabije" tylko temu by wiedzieć w jakim stanie jest dziecko! Są owszem kobiety, które dokonują terminacji bo lekarz zaleca, są takie co usuwają, ale trzeba pamiętać, że badania wykonuje się dla dobra własnego zdrowia i dziecka. Będąc w ciąży idę na badanie. Po co? Chcę wiedzieć. Jeśli dziecko będzie chore to chyba lepiej żeby matka dowiedziała się o tym wcześniej, przygotowała się na to psychicznie przez całą ciążę niż nagle by się dowiedziała przy porodzie. Moi znajomi tak się dowiedzieli, że ich dziecko ma zespół Patau i nie przeżyje poza organizmem matki zbyt długo. Przez całą ciążę do tej myśli się przygotowywali, są bardzo wierzący więc terminacja nie wchodziła w grę. Było jej dużo łatwiej oswoić się z tą myślą, przygotować się na to wszystko niż dowiedzieć się przy porodzie, że dziecko zaraz może umrzeć. Żyło 21 dni. Trzeba byc idiotą żeby na własne życzenie nie chcieć wiedzieć jaki jest stan dziecka, które nosi się w swoim brzuchu bo "wszystko w rękach Boga".To niech wcale nie chodzi do ginekologa bo po co. Jeżeli lekarz zleca dane badanie inwazyjne czy nie to musi być medyczne uzasadnienie tego a nie o taki widzimiś.
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-02-18 o 22:10 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wakacje na razie nic nie planuję, bo planowałam, że będę aktywna, praca, basen, fitness dla ciężarówek i na razie du..a muszę się oszczędzać. Cytat:
Mnie zdziwił sen w którym chciałam uderzyć psa między oczy... Miałam plan powiedzieć po12tc, cóż L4 powiedziało za mnie ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Dzień dobry. Mykam zaraz spuścic trochę krwi do badań. Oczywiście jak nie mogę jeść, to na szła mnie ochota na rogaliki z miodem Edytowane przez meryy82 Czas edycji: 2015-02-19 o 06:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Dzisiaj wstalam bez wzdecia i mdlosci az sie boje jesc.
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Raczkowanie
|
Witam się z rana
![]() nie moge spac od 6.00 ehhh .. witam nowe mamusie ![]() mdlosci mnie dzisiaj mecza a juz bylo tak dobrze ale przetrwam ![]() ![]() ![]()
#3444 |
Zadomowienie
|
Witam się w 12 tygodniu :-D :-D :-D
Za 4 dni wizyta ![]() Ahhh, jak ten czas szybko leci ![]()
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki! U mnie dziś 10ty tydzień ![]() nocka całkiem ok, przed spaniem wyciągnęłam sobie część kołdry bo mam taka 4 pory roku i od razu pod cienszą lepiej mi się spało. Tak jak zawsze byłam zmarzluch to teraz nareszcie mam trochę lepsze krążenie. Co do wakacji to nie planuje nic, ostatnio już w 16 tyg zaczęła mi się szyjka skracać, więc wtedy jakiekolwiek dłuższe podróże samochodem i wakacje odpadają bo trzeba leżeć, więc jak będzie dobrze to pewnie spontanicznie gdzieś niedaleko pojedziemy, ale za granicę z pewnością już nie (chyba że Czechy na weekend:p ). Sama się przekonałam że z dnia na dzień stan ciąży może się drastycznie zmienić, nie chciałabym być wtedy za granicą... Ale już nic w życiu na dużo do przodu nie planuje bo życie samo pisze scenariusze.
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, podobno mój gin lubi nie uprzedzac pacjentki ze np na następnej wizycie będą prenatalne. A dziś mam wizytę i nie wiem czy mnie nie zaskoczy. Jestem trochę zestresowana.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#3447 | ||
Zakorzenienie
|
Ja jutro 13
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
Bo dopiero zaczynała się skracać i jeszcze było za wcześnie.
#3450 |
Zadomowienie
|
I mój brzusio.. Coś w tej drugiej ciąży szybciej rośnie :-P
I trudno go nie zauważyć pod luźniejszą bluzką ![]()
![]() ![]() http://s6.suwaczek.com/201104274865.png ![]() ![]() http://s10.suwaczek.com/201508161756.png Edytowane przez Sandrusia91 Czas edycji: 2015-02-19 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.