|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cześć
podczytałam i widzę temat dla mnie ![]() Panna Izabelai aakkzzii Dyskusje jak wygląda raj prowadzą do nikąd. Z resztą jest w Apokalipsie fragment: "A wszelkie stworzenie, które jest w niebie i na ziemi, i pod ziemią, i na morzu, i wszystko, co w nich przebywa, usłyszałem, jak mówiło: "Zasiadającemu na tronie i Barankowi błogosławieństwo i cześć, i chwała, i moc, na wieki wieków!" 14 A czworo Zwierząt mówiło: "Amen". Starcy zaś upadli i oddali pokłon. " Więc nie jest powiedziane jednoznacznie jak wygląda raj i czy będą tam zwierzeta czy nie. Czy będą to nowe stworzenia czy te, które dane nam było spotkać na naszej drodze. Zwierzęta nie posiadały grzechu pierworodnego. Są i były istotami niewinnymi, ale nie posiadają duszy. w NIEBIE nie będzie żon i mężów. Spotkamy te osoby, ale one nie będą z nami związane sakramentem małżeńskim. Nie będzie to potrzebne bo nie będziemy mieli potrzeby takiej miłości względem drugiego człowieka według Biblii. Będzie tylko miłość do Boga i miłość braterska. Ja tutaj nie widzę żadnej obrazy ze strony aakkzzii względem mojej wiary. Izabela mam wrażenie, że jesteś bardzo wierząca więc zadam Ci pytanie oczywiście możesz odpowiedzieć bądź nie. Pytanie odnośnie małżeństwa i ciekawa jestem czy wiesz coś na ten temat, co mówi o tym nauka kościoła. Żeby nie było to wspomnę, że z Bianeczką już i tym kiedyś pisałam. Czy uprawiasz seks oralny z mężem lub doprowadzasz go do końca poza swoim organizem? Nie uważam, że to jest pytanie poza poziomem bo o seks już tu padały pytania więc niech się nikt nie czuje urażony ![]() oczarwona Współczuję tesciowej, tak to jest, że zwykle kończy się na pustych obietnicach. Nienawidzę tego.
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-02-18 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#3363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O matko, współczuje teściowej.... Gorzej niż z kawałów... Trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej wyremontowali mieszkanie i nie musieli jej zbyt często oglądać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#3365 |
Zakorzenienie
|
Bianeczka- wow super kiecka.
A mi powoli spływają wyniki i jak na razie wszystko gra i trąbi ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#3366 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że seks w małżeństwie to sprawa małżonków. Lubią oralnie niech robią to oralnie a kościołowi nic do tego, pod warunkiem, że nikt nie jest do niczego przymuszany. Sami kryją pedofili i innych zboczeńców, wiec nie powinni mieć nic do gadania.
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że jej tu nie widzę... Cytat:
![]() I jestem po prostu osobą wierzącą. Co nie znaczy, że zgadzam się ze wszystkim, co Kościół powie czy postanowi. Po prostu wierzę, ale mam też swój rozum, który mi nakazuje myśleć, że Kościół to ludzie, a ludzie nie są nieomylni, więc i głupoty mogą mówić czy pisać. Nie lubię generalizowania, typu wszyscy księża to pedofile, debile i pożeracze hajsu, a cały Kościół jest zły. Uważam, że generalizowanie jest bardzo krzywdzące. Pochodzę z głęboko wierzącej rodziny, ale nie interesuję się wszystkim, co Kościół mówi na każdy temat, nie interesuje mnie więc co mówi o różnych rodzajach seksu i uprawiamy z mężem taki seks, jaki lubimy i na jaki mamy ochotę. Tyle że nie uprawialiśmy żadnego seksu przed ślubem. Tyle w temacie chyba wystarczy? ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jest tak ze ja jestem niewierząca a mój mąż katolik, mamy ślub mieszany. Czasami są jakieś spięcia ale raczej drobne. Ich poglądy są czasami nie spójne dla mnie, mój mąż jest z bardzo religijnej rodziny, sam był ministrantem itp. ale czasami jak go pytam o coś to sam się wkurza bo wychodzi brak logiki ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#3370 |
Wtajemniczenie
|
bianeczkaa
Pamiętasz to było z tym forum odnośnie faceta i jego żony w ciąży? Panna Izabela I prawidłowo, że się nie zgadzasz ze wszystkim co klechy mówią! Wyobraź sobie, że kościół jednak ma swoje "cudowne" uzasadnienie. Zostałam odesłana do fragmentu o Onanie i uzasadnienie otrzymałam takie, że: - kobieta podczas pieszczot może mieć orgazmów ile chce i to nie jest grzechem - akt małżeński to złożenie nasienia przez mężczyzne w łonie kobiety - nie wolno doprowadzać mężczyznę do końca aktu seksualnego (ani oral ani anal ani zabawa ręczna jak oni to nazywają "onanizm małżeński") bo marnowane jest nasienie! Nawet gdy kobieta jest w ciąży to jest grzech, nie że blokujesz powstanie nowego życia bo ono już jest, ale grzech bo to nie jest pełny akt małżeński. - gra wstępna oralna i dotykowa nie jest zabroniona, ale już pełnia aktu w ten sposób tak. CHORE. Kościół nie powinien wchodzić nikomu do łóżka. Dlatego nie zgadzam się z wieloma wymysłami księży w kościele. a co do raju no to w swojej wypowiedzi dałaś do zrozumienia, że koleżanka bedąc osobą wierzącą nie mogłaby wierzyć, że zwierzęta będą w niebie. Ja wierzę a wierzę w tego samego Boga co Ty ![]()
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-02-18 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą, po co gdybać, musimy sobie jakoś poradzić tylko jeszcze nie wiem jak ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() Względem nauki Kościoła seks jest po to, by płodzić potomstwo. Nie oczekujmy może od księży, że będą się nie wiem jak wypowiadać na temat seksu, skoro go nie mieli ![]() ![]() Co do raju, chciałam tylko zaznaczyć, że zwierzęta nie mają duszy ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3372 |
Wtajemniczenie
|
Panna Izabela
Pomyśl może o jakimś zawodzie, który mogłabys wykonywać w domu? Są różne szkoły policealne darmowe weekendowe. Jak masz o jeden fach więcej to będzie łatwiej nawet jesli jesteś humanistką możesz spróbować pójść na przykład na pomoc dentystyczną albo na grafika komputerowego. W ciąży można sobie chodzić nikt ci nic nie powie, a fach i możliwość znalezienia pracy większa. Tysiąc żłobek? Drogo strasznie. Mówisz o prywatnym prawda?
![]() |
#3373 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam pamiętam
![]() Wzięłam apap i rutinoscorbin ![]()
![]() |
#3374 |
Wtajemniczenie
|
Odnośnie CC .Ja miałam o 20.05 a o 4.30 byłam pod prysznicem sama w zamykanej łazience bez cewnika.teraz leży się 8h i wstaje.Powiem wam ze największy dyskomfort sprawiła mi lewatywa a reszta to luzik a no i jeszcze masa szyjki tez jakoś super przyjemny nie był.Dziewczyna która miała po mnie CC tez wstała jak ja na luzie.Gorzej z kobieta po 3 cieciu,ona była obolala
#3375 |
Wtajemniczenie
|
Izabela
Klecha klecha. Nie widzę w tym nic obraźliwego to synonim jak każdy inny np. duchowny, zakonnik, wielebny a jego nacechowanie zależy od grona odbiorcy. Pozdrawiam polonistka ![]() A seks nie jest po to jedynie by płodzić potomstwo polecam encykliki Jana Pawła II ![]() Bianeczkaa Wiesz odesłali mnie do fragmentu o Onanie a tam nie ma napisane w jaki sposób zapobiegał ciąży z własną bratową z którą musiał na siłę się ożenić. Można domyślać się, że to chodziło o stosunek przerwany, ale w całym Piśmie Świętym nie masz nigdzie wprost napisane, że chodziło o seks oralny czy dotyk. Aż dziwne, że chrześcijanie nie podtrzymali tradycji żydowskiej, że to facet musi być na kobiecie na górze a inna opcja nie chodzi w grę ![]() Tam nawet była dyskusja odnośnie prowadzenia dziecka w zwłokach kobiety, która zmarła. Oczywiście część uznała, że to ratowanie życia dziecka a druga część, że to nie moralne. Najlepsze wypowiedzi jednak były dotyczące aborcji gdzie wprost napisali, że potepiają wszystkich, którzy tego dokonali (O zgrozo!)
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-02-18 o 16:47 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 |
Konto usunięte
|
No i mam wyniki. Wyszło mi multum bakterii w moczu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Wtajemniczenie
|
Także dziewczyny każdy reaguje inaczej i nie na co uogolniac.Wiadomo ze szwy ciągną i jest mniejszy badz większy dyskomfort ale da się przeżyć.Dodam ze 2 moje SIS tez normalnie funkcjonowały po cc
#3378 |
Wtajemniczenie
|
Danaeee84
Głowa do góry też się z tym zmagam. Urosept mi pomagał ![]() Zbliżają się badania prenatalne moje i części z nas więc o taki dla was mam smaczek z forum katolickiego ![]() http://www.jhs.fora.pl/bio-etyka,88/...alne,2618.html
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-02-18 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Wtajemniczenie
|
Ja tydzien temu tez miałam badanie moczu i też milion bakterii i wszystkiego nie wiadomo skąd. W marcu mam kolejną wizytę i przed nią robię posiew moczu no i na te bakterie dostałam antybiotyk niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3380 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#3383 |
Wtajemniczenie
|
Mam ochotę kupić stetoskop - do słuchania bicia serduszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 | ||||
Zakorzenienie
|
No czasem się nie da
Cytat:
Tez tak mam od razu kluje w brzuchu na dole. Aa ja tam nie wierzę w takie rzeczy raj czy diabeł. Za to wierzę w ufo i duchy. Cytat:
Nie można za dużo w ciąży ćwiczyć Cytat:
Haha u mnie przy bierzmowaniu się skończyła przygoda z kościołem Cytat:
![]() |
#3385 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuje Tobie i siostrze tej całej akcji z telewizorem. Na pocieszenie-moja teściowa to materialistka,rasowy "Pieniażek",od zawsze pod choinkę,z okazji imienin,urodzin prawiła drogie prezenty albo dawała po kilka stówek ( znajomym koleżaneczkom z elity i vice versa-gorzej z rodziną-bo skoro daje tyle kasy w kopercie albo drogi prezent i domaga się tego samego od osoby,np.jak ja czy moja mama,które jestesmy nie śmierdzące pieniędzmi i daje ci to jeszcze odczuć,że jak to ja ci taki drogi prezent a ty mi taki tani?) Bycie na wysokich stanowiskach całe życie i zarabianie dużej ilości pieniędzy zepsuło ją-ale ona tak nie uważa bo dla niej jest to normalne zachowanie-masz kase-nie musisz nikogo prosić o pomoc,jesteś mega niezależna i wszystkich masz w ...powazaniu. Tak uczyła mojego chłopa by nigdy w życiu nikogo nie prosił o jakąkolwiek pomoc bo wystarczy komus zapłacić i ten ktos wyświadczy usługę. Ona nawet nie zhańbiła by się i nie poszła do sąsiadki po szklankę mąki-bo to wstyd i hańba!Od lat wyplewiam takie podejście z mojego TŻ,uczę go prosić i mówię,że to ludzkie, a pieniądze wszystkiego w życiu nie załatwią. ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Wtajemniczenie
|
Dziwne ze choroba jej na lepsze nie zmieniła....i nie zrozumiała ze kasa to nie szystko
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
Truskafffka- zwykłym stetoskopem to nie tak łatwo uwierz mi. Prostszy w obsłudze jest detektor tętna
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#3389 |
Zadomowienie
|
Łeee serduszka nie złapałam stetoskopem. Słyszałam tylko bicie swojego serca gdzieś tam z otchłani bebechów i jakieś mlaskania i pykania ale to pewnie gazy po racuchach,które się wija jak wąż w ciemnościach
![]() Macierzyństwo w dawnych czasach http://kobieta.onet.pl/dziecko/nasto...-czasach/84ypl warto przeczytać. btw. Uff jak to dobrze,że żyjemy własnie TERAZ ![]() Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-02-18 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Zakorzenienie
|
oczarowana tak, ja czasami nie mam na koncie grosza i nawet nie mam sumienia prosic męza, choc to moj mąz i nie raz mi mowi, ze jak bede potrzebowala pieniędzy to mam mowic, a mnie jest wstyd. Jest mi nie raz cięzko, ale juz kilka razy odczułam, ze nie mam pieniędzy na zycie, lekarza, ale jestem szczęśliwa. Teraz martwie się, aby moje maleństwo przyszło na świat zdrowe, a kim będzie kiedys to niewazne i nie wyobrazam sobie, ze mogłabym mojemu dziecku powiedziec "jestes nikim". To nie zwierze, to nie przedmiot.
Mojej matce zawsze wszystko przeszkadzało, nigdy się jej nie podobało. Jesli cos sie spodobało, to bylo to u kogos-jesli kupila lub zrobila cos na czyjs wzor, zaraz bylo, ze jej się nie podoba. Zazdrościła i zazdrości tym, ktorzy czegos się dorobili, ale sama nie potrafiła do niczego dojść i obwiniała za to innych. Wiecznie ze wszystkiego niezadowolona, z klapkami na oczach, zyjąca w swoim wyimaginowanym świecie. Nie pojmuję jak mozna byc takim czlowiem, jak wiele spraw pojmuje bez problemu, tak tego za nic nie mogę.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.