Lubelskie Żonki!! - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-15, 10:14   #3451
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Lubelskie Żonki!!

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Miss. Hot pytałaś meża??
Generalnie to zależy czy całą ksiegowość ktoś robi i ile tych papierów do przerzucenia - od tego zależy podobno cena - ale on się takimi rzeczami nie zajmował dokładnie, więc nie wie na 100 %
Może wyślijcie zapytanie ofertowe do firm z tej branży i będziesz wiedziała

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 10:23   #3452
jodie
Zakorzenienie

Miss.Hot

a ja zjadłam śniadanko i mi niedobrze
Stary 2008-10-15, 10:24   #3453
Ostrowczanka
Zakorzenienie

A mi niedobrze od smrodów wydobywających się z rury zdemontowanej przez hydraulików.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 10:32   #3454
Sonia11
Wtajemniczenie

jodie - niedobrze Ci po snadaniu? No no.... coś mi to przpomina - mi jakiś rok temu też było nidobrze po śniadaniu i zobacz czym się skończyło
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 10:36   #3455
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Miss.Hot
W sumie to nic aż tak i nie pomogłam, więc nie masz za co dziękować

Cytat:
a ja zjadłam śniadanko i mi niedobrze

Stary 2008-10-15, 10:39   #3456
jodie
Zakorzenienie

ale pamietałaś! a to się liczy!

dziewczyny proszę nie krakać

Edytowane przez jodie
Czas edycji: 2008-10-15 o 10:44 Powód: dopisek
jodie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 11:04   #3457
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
ale pamietałaś! a to się liczy!

Moja mama ma dziś imieniny i kompletnie nie wiem co jej kupić
Może coś podpowiecie laski
Aaa - na pewno nie kosmetyki, perfumy - tego ma na zapas

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 11:08   #3458
jodie
Zakorzenienie

moja mamcia lubi biżuterie , więc nie mam nigdy problemuwięc moze jakieś kolczyki lub zaiweszke lub broszke
Stary 2008-10-15, 11:13   #3459
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Moje ostatnie pomysły na prezent dla mamy/teściowej (jej tez kupuję bo monsz oczywiście nie ma nigdy pomysłu): haftowana serweta, dobry kryminał, skórzana torba, skórzane rękawiczki, szal.

Stary 2008-10-15, 11:18   #3460
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
moja mamcia lubi biżuterie , więc nie mam nigdy problemuwięc moze jakieś kolczyki lub zaiweszke lub broszke
Ostatnio na jakąś okrągłą rocznicę urodzin dostała trochę biżuterii, a nie nosi aż tak duzo, więc wolałabym coś innego Kolczyków ani klipsów nie nosi, broszek też nie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Moje ostatnie pomysły na prezent dla mamy/teściowej (jej tez kupuję bo monsz oczywiście nie ma nigdy pomysłu): haftowana serweta, dobry kryminał, skórzana torba, skórzane rękawiczki, szal.

Serwety i inne takie ma swoje wyhaftowane (uwielbia robótki ręczne, ostatnio od jakichś 3 lat wyszywa haftem krzyzykowym ), książki - qrde nie bardzo, bo nie ma czasu na czytanie (siedzi i haftuje wieczorami ), a ubrań to boję się kupować - jeszcze się nie spodobają

Stary 2008-10-15, 11:20   #3461
awenea
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
Najlepiej przy szpitalu w którym chcesz rodzić - poznasz personel, zwiedzisz oddział i przy porodzie bedą inaczej na Ciebie patrzeć.
zadzwoniłam....pani zapytała mnie o termin porodu...powiedziałam 7 styczeń... i okazało się ze już nie ma miejsc!!!!!!! kurcze to kiedy to się trzeba było zapisywać? ale ze mnie fujara. Musze chodzić do jakiejś szkoły rodzenia bo może to mnie trochę uspokoi i przestane mieć koszmary związane z porodem...strasznie się boje ze nie podołam.

mi na zgagę i nadkwaśność pomaga jogurt, staram się jeść zawsze przed snem
awenea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 11:23   #3462
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Serwety i inne takie ma swoje wyhaftowane (uwielbia robótki ręczne, ostatnio od jakichś 3 lat wyszywa haftem krzyzykowym ), książki - qrde nie bardzo, bo nie ma czasu na czytanie (siedzi i haftuje wieczorami ), a ubrań to boję się kupować - jeszcze się nie spodobają
To może jakąś tzw. durnostojkę? Albo obraz/fotografię w ładnej ramie?

Stary 2008-10-15, 11:35   #3463
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
To może jakąś tzw. durnostojkę? Albo obraz/fotografię w ładnej ramie?
Pierdół to ja nie lubię kupować - wolę praktyczniejsze rzeczy
A obraz - nie, bo mama to co wyhaftuje to oprawia w ramy i wisi na ścianach - lada moment zbraknie jej miejsca do wieszania

Trduny z niej przypadek prezentowy

Stary 2008-10-15, 11:39   #3464
jodie
Zakorzenienie

Miss. Hot to może ładną ramke na zdjęcie??
Stary 2008-10-15, 11:45   #3465
Ostrowczanka
Zakorzenienie

To może jakieś akcesoria do haftu - kanwy itp.?

Stary 2008-10-15, 11:56   #3466
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Miss. Hot to może ładną ramke na zdjęcie??
Może to i nie głupi pomysł
Akurat mam coś mówiła, że chciałby kupić sobie

Cytat:
To może jakieś akcesoria do haftu - kanwy itp.?
Z tym to wolę nie ryzykować, bo rózne są rodzaje kanw - i mama kupuje konkretnie do jakiegoś obrazu - czasem cieńszą, czasem grubszą, tak samo jak kolory muliny

jodie jeszcze odnośnie tematu tego księgowego - lepiej skorzystać z usług biura rachunkowego, bo jeśli weźmiesz kogoś na etat to licz się z sytuacją kiedy ta osoba pójdzie na urlop albo na zwolnienie - a terminy gonią a w biurze to zawsze jest kilka osób i nie ma problemu z zastąpieniem, zresztą oni zapewniając Wam obsługę to muszą się z tego wywiązać

Stary 2008-10-15, 12:00   #3467
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awenea Pokaż wiadomość
zadzwoniłam....pani zapytała mnie o termin porodu...powiedziałam 7 styczeń... i okazało się ze już nie ma miejsc!!!!!!! kurcze to kiedy to się trzeba było zapisywać? ale ze mnie fujara. Musze chodzić do jakiejś szkoły rodzenia bo może to mnie trochę uspokoi i przestane mieć koszmary związane z porodem...strasznie się boje ze nie podołam.

mi na zgagę i nadkwaśność pomaga jogurt, staram się jeść zawsze przed snem
To w jakim to szpitalu tak? I do jakiego lekarza chodzisz?
Stary 2008-10-15, 12:01   #3468
Ostrowczanka
Zakorzenienie

To może coś z wyposażenia domu? Jakieś ładne filiżanki, szklanki itp., albo zestaw herbatek z herbaciarni?

Stary 2008-10-15, 12:30   #3469
SELKA*
Zakorzenienie

Dzień dobry! Chciałam się tylko przywitać
Miss.Hot może jakaś książka z wzorami haftów?
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 12:55   #3470
martuko
Wtajemniczenie

omatko, ale ruch na wątku.....
Selka gratulacje. Jodie, moje skojarzenia tez w tym kierunku

tola, z migdałami to uważaj,żeby w desperacji za dużo ich nie zjeść, bo jakieś trujące są w dużych ilościach ponoć...

ostrowczanka, nic się nie denerwuj. Jak chcesz zobaczyć prawdziwą demolkę to zapraszam na mój watek w muratorze JA już po to i Ty przetrwasz

pola, jako ekspert remontowy powiem tak- możesz kupić wykladzinę PCV z wzorem płytek, do złudzenia czasem przypomina terakotę. Albo panele takież Jakbyś miała zdjęcie tej kuchni to coś więcej bym mogla pomoc a tak to tyle. Dywanik w kuchni dość niepraktyczny moim zdaniem. Rozumiem,że chodzi Ci o tzw. "przejściowe rozwiązanie"

misshot, z prezentów jeszcze jakiś wazon z kwiatkami albo doniczkowy kwiatek mi sie nasuwa...

a o przepis na konfitury gruszkowe ja bardzobardzo poproszę.... W tym roku robiłam dżem z jezynek, zamierzam się jeszcze na buraczki z papryką i leczo - zawsze przyda się mieć czasem sloik do otwarcia. No może jeszcze specjalny sosik przypominający pastę "ajwar"
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 13:38   #3471
SELKA*
Zakorzenienie

Cały czas jestem w szoku Myślalam,że zabiłam moją kochaną suczkę A zaczęło się całkiem normalnie, włożyłam jej smycz i wybrałyśmy się na spacer. Wsiadłam do windy, mieszkam na 3. piętrze, wcisnęłam guziczek, stoję i myślę sobie o niebieskich migdałach. Aż tu nagle smycz zaczyna mnie ciągnąć, patrzę a nie ma mojej Selki, zostawiłam ją na klatce. Smycz coraz bardziej ciągnię, nie mogę zatrzymać windy, stanęła dopiero na parterze. Byłam pewna,że udusiłam Selkę Zrozpaczona bięgnę na górę, wołam moje maleństwo. Sąsiedzi wyglądają na klatkę a ja krzyczę jak głupia. A tu niepodzianka- Selka przybiega do mnie z góry. Nic się jej nie stało, smycz się urwała Ale jestem szczęśliwa, teraz ciąglę trzymam ją na rękach a męża wysłałam po nową, piękną smycz...
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 14:15   #3472
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Pierdół to ja nie lubię kupować - wolę praktyczniejsze rzeczy
A obraz - nie, bo mama to co wyhaftuje to oprawia w ramy i wisi na ścianach - lada moment zbraknie jej miejsca do wieszania

Trduny z niej przypadek prezentowy

a może Twoja mama wie gdzie w Lublinie można niedrogo kordonki kupić? bo te pasmanterie w Warszawie strasznie drogo mnie wychodzą a jutro chyba będę w Lublinie to bym chętnie jakieś zakupy zrobiła (a pojęcia nie mam gdzie w Lublinie są pasmanterie )

SELKA
przygoda jak z horroru, aż poczułam Twoje emocje jak czytałam. Dobrze, że nic się psiuni nie stało
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 14:23   #3473
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
Mogą ewntulnie jeszzce na moje grube uda popatrzeć, albo na oponke na brzuchu - do wyboru do koloru
A tak na serio to po prostu ja sie z tym strsaznie źle czuje- a ta moja waga stoi jak zaczarowana i nic a nic nie ubywa - a podobno jak się karmi piersia to łatwo schudnąć

co do promocji na dywany to jest też w Dywanolandzie na Wolskiej - musze dziś się wybrać i popatrzeć czy jest coś ciekawego.
byłam ostatnio w dywanolandzie na Wolskiej po malutki zwykły chodniczek do wiatrołapu i normalnie oczopląsów dostałam nie wiedziałam co wybrać !!!

Sonia11 pewnie przesadzasz ale co jak co basen to super sprawa na zrzucenie zbednych kg wiec bedziesz miała przyjemne z pozytecznym

Cytat:

Moja mama ma dziś imieniny i kompletnie nie wiem co jej kupić
Może coś podpowiecie laski
Aaa - na pewno nie kosmetyki, perfumy - tego ma na zapas
Zbliża sie zima wiec ja bym postawiła na fajne rekawiczki ew. szal, ja ostatnio kiupiłam tesciowej skóżany portfel w koloże miedzi i chyba sie spodobał bo wczesniej wypatrzyłam co by sie jej przydało i okazało sie ze ten którego używa jest już dosyć zniszczony
A te dywaniki wbrew pozorom to sie bardzo różnią jak dla mnie ten który wybrałas jest dużo ładniejszy

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
Cały czas jestem w szoku Myślalam,że zabiłam moją kochaną suczkę A zaczęło się całkiem normalnie, włożyłam jej smycz i wybrałyśmy się na spacer. Wsiadłam do windy, mieszkam na 3. piętrze, wcisnęłam guziczek, stoję i myślę sobie o niebieskich migdałach. Aż tu nagle smycz zaczyna mnie ciągnąć, patrzę a nie ma mojej Selki, zostawiłam ją na klatce. Smycz coraz bardziej ciągnię, nie mogę zatrzymać windy, stanęła dopiero na parterze. Byłam pewna,że udusiłam Selkę Zrozpaczona bięgnę na górę, wołam moje maleństwo. Sąsiedzi wyglądają na klatkę a ja krzyczę jak głupia. A tu niepodzianka- Selka przybiega do mnie z góry. Nic się jej nie stało, smycz się urwała Ale jestem szczęśliwa, teraz ciąglę trzymam ją na rękach a męża wysłałam po nową, piękną smycz...
No powiem Ci Selko ze kamień z serca mi spadł jak doczytałam to dokońca. Chyba dzisiaj juz jej nie wypuścisz z rąk
Aha no i mam nadzieje, ze moje gratulacje nie beda przedwczesne.

tola ja słyszałam też o jabłkach, soku z kapusty kiszonej (co dla mniej jest troche dziwne) ale nie każdemu pewnie to pomaga, jogurt, nie wiem jak sie odzywiasz mojej szwagierce ginekolożka kazała lekko sie odzywac tzn bez tłustych i smazonych potraw, czesciej ale mniej i ostatni posiłek tak ze 2-3 godz przed snem. A miałaś wczesniej jakies problemy z zołądkiem??
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 14:50   #3474
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niebieska.lwica Pokaż wiadomość
a może Twoja mama wie gdzie w Lublinie można niedrogo kordonki kupić? bo te pasmanterie w Warszawie strasznie drogo mnie wychodzą a jutro chyba będę w Lublinie to bym chętnie jakieś zakupy zrobiła (a pojęcia nie mam gdzie w Lublinie są pasmanterie )
[B]
W okolicach zamku są 2: jedna na dole w pasażu w Bazarze, druga na Lubartowskiej po tej stronie co katedra, tylko na dole, chyba obok jakiegoś sklepu z bielizną, jeszcze warto zajrzeć do pasmanterii w bramie przy domu handlowym na Krakowskim 36 jeśli dobrze pamiętam?? idąc deptakiem od strony Galerii Centrum to będzie po prawo, chyba zaraz za papierniczym

Selka dobrze, że się wszystko tak skończyło też ze zgrozą czytałam początek posta

Właśnie przeglądam dziesiątki przepisów w sieci i szukam naleśników czekoladowych, trzeba jutro na braciszku potestować

Nie wiecie dziewczyny czy w marketach albo w tej stokrotce w plazie mają syrop klonowy?? zaczyna mi się faza zachciewanek chyba hihihih dziś się nie mogłam oprzeć i kupiłam filety śledziowe, będę zaraz robić z czosnkiem

Sonia nie martw się, skoro to zajęcia dla maluszków to większość mamusiek im towarzyszących będzie miało mniejsze lub większe fałdki i rozstępy

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 15:01   #3475
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
tola ja słyszałam też o jabłkach, soku z kapusty kiszonej (co dla mniej jest troche dziwne) ale nie każdemu pewnie to pomaga, jogurt, nie wiem jak sie odzywiasz mojej szwagierce ginekolożka kazała lekko sie odzywac tzn bez tłustych i smazonych potraw, czesciej ale mniej i ostatni posiłek tak ze 2-3 godz przed snem. A miałaś wczesniej jakies problemy z zołądkiem??
Z tego, co czytałam, to praktycznie wszystko ma wpływ na zgagę. Generalnie to chyba najlepiej nic nie jeść. Rewelacja! Dziś dzięki Bogu mam spokój, nie wiem, co się stało. Ale cii, żeby nie zapeszyć. Przed ciążą zgaga zdarzyła mi się doslownie parę razy w życiu i nie była aż taka.

Selka! Dobrze, że tak się to skończyło.
Stary 2008-10-15, 15:01   #3476
jodie
Zakorzenienie

Selka dobrze że z psiakiem wszystko ok! ja osobiście nie lubie ich od czasu jak zostawiły mi pamiątke na nodze na zawsze ale jak ktoś uwielbia to nie mam nic przeciwko
a teraz przyznam się do sklerozy - dziś mija rok od mojej pierwszej kremówki z panem S.
Stary 2008-10-15, 15:13   #3477
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Selka dobrze że z psiakiem wszystko ok! ja osobiście nie lubie ich od czasu jak zostawiły mi pamiątke na nodze na zawsze ale jak ktoś uwielbia to nie mam nic przeciwko
a teraz przyznam się do sklerozy - dziś mija rok od mojej pierwszej kremówki z panem S.
To jakieś świętowanko będzie?

Ale jaja, pierwsza laska z mojego listopadowo - grudniowego forum mamusiowego dziś urodziła. No to się zaczęło!
Stary 2008-10-15, 15:19   #3478
jodie
Zakorzenienie

tak Tola, małe świętowanko mamy kupione 2 kremówki na deser i na kolację spaghetti z mięskiem no i jezioro winka
Tola ale szybko zaczęłyscie rozpakowywanie to teraz czekamy na Ciebie i Mikołaja
Stary 2008-10-15, 15:29   #3479
tola3804
Zakorzenienie

Mi to się chyba jeszcze trochę zejdzie... Chociaż nie obraziłabym się, gdyby Mikołaj zaszczycił mnie swoją obecnością w listopadzie.
Stary 2008-10-15, 15:32   #3480
jodie
Zakorzenienie

My Ciotki czekamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości