|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
hej laski
![]() ![]() N obioadek zjadlam troche bigosu. Moja mama co p[rawda nie robi go na piersio z kurczaka ale ja miesa z bigosu nie jem,tylko sama kapuste wiec niby obiad z SB ale zle przyrzadzony:P No ale coz...ciut zgrzeszylam mozna piowiedziec ale chyba nie az tak bardzo wkoncu to sama kiszona kapusta z przecierem:P Znowu mam ochote na rolmopsy:P I chyba jutro właśnie je zjem na ktorys posilek:P TAka mam do Was kochane maluitka prosbe. Mozecie mi napisac przepisiki na jakies deserki?? BO wole zrobic czasem jakis deser niz grzeszyc czyms slodkiem. Mam zamiar sie 3mac dobrze teraz,nawet cwicze te 3 razy w ciagu dnia. JUtro zrobie tego nalesnika z przepiosu AHcak tez na slodko jest wiec zawsze to milo dzien zaczne ![]() Ja tak jak hihi staram sie jesc miejwioecej o tej samej porze. Jakos tak sie juz przyzwyczailam odkad jestem na SB:P
#3452 |
Przyczajenie
|
Pliska napiszcie jaka to dieta bo jestem nowa i nie w temacie PLIS
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zadomowienie
|
South beach. Znajdz w Google
![]() ![]()
#3454 |
Zakorzenienie
|
PRrzejrzyj wątek, choćźby kilka postów wstecz, a dowiesz się wszystkiego...
#3455 |
Raczkowanie
|
thx
![]()
#3456 |
Rozeznanie
|
PriVativ ja mam słodzik na bazie aspartamu: Sweet Top, nie zastanawiałam sie bardzo jaki kupić, patrzyłam tylko czy jest z aspartamem i na cenę, no i wzięłam. Jest w tabletkach, a jak go używam do deserków to rozpuszczam w łyżeczce wody ciepłej, a ile... to już od gustu zależy, ale trzeba uważać bo łatwo przesłodzić, najlepiej to tak 2, a jak za mało to zawsze można dołożyć
![]() A mnóstwo przepisów na deserki masz w tym linku co wcześniej dziś dawałam ![]() Powitać nowe dziewczyny ![]()
#3457 |
Zakorzenienie
|
już 2 dzień
![]() na śniadanie był omlet z pieczarkami, na drugie sałatka z kapusty pekińskiej, ogórka, pomidora, czerwonej fasoli i fety light; na obiad jajecznica i sałatka [czyli tak jak wczoraj- wracam za późno i czasu i ochoty brak ;/] Trochę zgrzeszyłam- zjadłam pół kostki gorzkiej czekolady. I jeszcze mam takie głupie pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
BAN stały
|
to mi dawałaś ten link
![]() Dziewczyny, ponieważ od jutra z samego rana ruszam na plażę to proszę o podanie mi jakiegoś prostego przepisu na śniadanie, bo wy macie doświadczenia dużo a ja wsumie wcale to może powiecie co mogę sobie zrobić na śniadanko żeby zjeło baardzo mało czasu przygotowanie bo na 7 mą mam do pracy i nie chce specjalnie wstawać o 5:00 zeby coś przygotować ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja wróciłam z pracy koło 16-tej i zjadłam sos pieczarkowy z soją. Znalazłam taki przepis na sos z piersią kurczaka w wątku z przepisami. Ale w związku z tym, że nie jem mięsa, to zastąpiłam soją. Chyba można tak było zrobić ![]() Niestety nie mogę się dzisiaj pochwalić II śniadaniem ani przekąską, bo nic nie zjadłam i bardzo mi przykro ![]() ![]() Przyrzekam mocne postanowienie poprawy ![]() Tak poza tym, to witam nowe dziewczyny na wątku. Fajnie, że jest nas coraz więcej ![]() Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia wieczorkiem
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
glizdkA: Nie robiłam jeszcze tej dietki ale też przygotowuje sie do niej i po przewertowaniu paru stronek internetowych myślę że najlepszym i najszybszym wyjściem będzie omlet ( rozbijasz 2-3 jajka,które możesz jeść do woli, merdasz
![]() ![]() ![]() A ja mam jeszcze pytanie do plażowiczek... Tzn ile mogę zjeść podczas tej diety?!?!? Podobno nie liczy się kalorii ale jakiś umiar musi być chyba,nie?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
BAN stały
|
ah dziękuję dziewczynki, kochane jesteście
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 |
Rozeznanie
|
kala2505 je się do syta, nie ma umiaru akurat na sb posiłki są głownie białkowe, a wierz mi zapychają
najlepiej 5 posiłków dziennie to nie będziesz się rzucała na jedzenie mi niestety te 5 posiłkow dziennie nie wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
Witam w drugi dzien
![]() Czuje sie super. Najedzona ale nie zapchana. Dzis juz troche rozsądniej jadłam. Śniadanie: Serek wiejski light z ogórkiem. Herbata. Śniadanie II: sałatka- kupiona co prawda z bufecie ale zawsze cos ![]() Obiad: Filet z rybki plus kapusta kiszona. Podwieczorek i kolacja przedemną ![]() Jadłam o 8:30 pozniej 12 pozniej 16:30 wiec mysle, ze nie najgorzej. I tak sie starałam ![]() ![]() Moze kurczak ugotownay a do tego warzywka. Od piatku wolne wiec poszaleje z potrawami i bede jadła regularnie. Słowo. Powodzenia dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Raczkowanie
|
czesc ;]
u mnie dzisiaj tez drugi dzien;] śn: jajecznica z serem żółtym - moja miłość sb ![]() 2śn: serek wiejski z Piątnicy później: chupa chups - jecie te lizaki? ja chyba jem je za czesto... ob: cukinia+bakłażan+pieczark i+plasterek żółtego light+jajko+białko do tego pół pomidora po: troche twarogu z kakao ze słodzikiem i mlekiem 0% = zamrożone ;] kol: 2 duże pomidory z pieprzem, bazylią i odrobinką soli (ajj) co do słodzików to ja tez mam bez aspartamu jakis taki biały, ale on jest do słodzenia napojow;] ee ja i tak go uzywam do wszystkiego ![]() slyszalam ze sa tez słodziki w plynie, specjalne do pieczenia jednak chyba w moim miescie nie sa osiagalne... musze poszukac |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | |
Raczkowanie
|
No to dzisiaj pogrzeszyłam tak do godz. 14
![]() Pokuty czas nastał i od 14 już niczego nie ruszyłam, teraz ten mój wykańczający aerobic a zaraz kick boxing. Jutro zobaczę, czy nie przytyłam. Pochłonęłam dzisiaj tyle słodkiego, że głowa mała... Nawet myślę o oczyszczeniu organizmu za pomocą BodyPure 24 bo potem wrócę do szkoły po feriach i już nie będzie jak. Lecę ćwiczyć, buziaki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie jakiś pomysł na pierś z kurczaka. Mam pieczarki, papryke, pomidora, ogórka zwykłego, kiszonego ogórka, serek zółty light. T chyba tyle. Macie jakiś ciekawy pomysł. Niestety nie mam piekarnika. To znaczy mam ale jeszcze go nie opanowałam. Nie chce zeby mi sie to spalilo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Rozeznanie
|
ja juz po kolacji - zrobilam sobie pyszne placuszki na bazie jajek i serka homogenizowanego z dodatkiem cynamonu slodziku i platkow migdalowych
![]() ![]()
#3468 |
Zakorzenienie
|
zapisałam się na siłownie
![]() ![]()
#3469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 1. Rozbić pierś z kurczaka, posypać ulubionymi przyprawami, ułożyć na to serek topiony light, na to duszone pieczarki, na pieczarki resztę warzyw pokrojonych w kawałki, i zwinąć to wszystko jak roladkę, związać nitką lub wykałaczką spiąć i na patelkę pod przykryciem, smażyć lub dusić heheh to taka moja inwencja twórcza, można zrobić jedną lub kilka malutkich roladek, na talerz wyłożyć pokrojoną w plastry albo w calości, powinno ślicznie wyglądać ![]() 2. Pokroić pierś w kostkę i usmażyć lub udusić z ulubionymi przyprawami, jeżeli masz cebulę to uduś ją razem z pieczarkami, dodaj do nich serek topiony i zrobi się sos pieczarkowy, no i na talerz: pierś z kurczaka, obok sos pieczarkowy, a z reszty warzyw surówkę kolorową ułożyć ![]() Pewnie jeszcze można dużo. Kombinuj różne zestawy, jak zrobisz i nie będzie smakowało to na przyszłość już nie będziesz tego robiła, uczymy sie na błędach ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3470 |
Rozeznanie
|
dzis przez caly dzien zjadlam :
Ś: 1 jajko usmazone na minimalnej ilosci oleju + 1 mala parowka cieleca+ troszke ketchupu do smaku+ pol ogorka II Ś : jogurt nat light O : zupa warzywna z calymi warzywami -1 porcja K: placuszki na bazie serka homog. z cynamonem ,slodzikiem, platkami migldalowymi + garstka roznych orzechow w sumie malo zjadlam bo bylam dzis do 18 na uczelni i kolacje moglam sobie zrobic dop. o 19 i nie mialam nic ze soba tylko jogurt wiec troche dzis poglodowalam ![]() ![]() dzien 1 diety sb uwazam za zakonczony ![]()
#3471 |
Rozeznanie
|
Cukiereczku zarzuć przepis na placuszki ....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Zakorzenienie
|
Ahcak dziekuje pieknie
![]() ![]() Napisałam tylko co mam niekoniecznie musze to uzyc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Raczkowanie
|
czy można zjeść schabik? bez grama tłuszczyku
![]()
#3474 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kotlet schabowy (150g, W=0, C=0, T=9) - ograniczać Pieczony schab bez kości (100g, W=0, C=0, T=20) - unikać Pieczony schab z kością (100g, W=0, C=0, T=6) - korzystny W -> zawartość węglowodanów; C -> zawartość cukru; T -> zawartość tłuszczu Mój dzień minął tak: Śniadanie: omlet (pasta, pomidor, oliwki, camembert, kiełki); II śniadanie: jabłko, kubek soku Wega; Obiad: tuńczyk w pomidorach z serem; Kolacja: sałatka norweska. Nie mogę sie rana doczekać, bo jutro owsianka ![]() W innym wątku znaleziony link, bardzo miło i mądrze napisane wskazówki: http://ww1.dieta.pl/news.asp?ID=347
![]() |
#3475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3476 |
Raczkowanie
|
Ahtac - dziękuję bardzo
![]() ![]()
#3477 |
Raczkowanie
|
hm a macie jeszcze jakieś wegetariańskie przepisy, bądź na rybkę dla I fazy SB?
![]()
![]() |
#3478 |
Zadomowienie
|
#3479 |
Raczkowanie
|
Ahcak podała przepis w poście 3308 na stronie 111. Nie ma łatwizy, szukac :P
Ahcak powiedz prosze jak zdobywasz kiełki? bo mogę je użyć w I fazie, prawda?
#3480 |
Raczkowanie
|
oo dzięki
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.