|
|
#3481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Cytat:
Cytat:
ja też nie liczylam do dzis - ważne że przynajmniej rnao i wieczorem sie Młody porusza - raz mocniej raz słabiej ale ogólnie czuje te ruchy. Wczoraj mnei tak zaniepokoiło, ze po posiłkach sie powinno sprawdzać ruchy itp itd. Teraz zjadłam i w sumie w ciągu godziny mam mało i to takich małych kopniaczków więc się zastanawiam jak to jest u Was. Ja nie moge juz isc na kotrole do dentysty - chyba, ze prywatnie bo na NFZ przysługuje mi juz po porodzie (zakładając, ze to bedzie tylko kontrola, bo nic nie będzie do robienia), ale byłam u denstysty w sierpniu i wszystko bylo ok to liczę że nie bede juz musiala ;p |
||
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ruchów nie liczę. Młody jest bardzo aktywny, więc jestem spokojna.
A do dentysty idę jutro. Co prawda byłam na początku 2 trymestru, ale mam jakąś nierówność w dolnej 6, wolę to naprawić od razu, bo po porodzie nie będzie czasu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
amparo27 i jak w szpitalu?
Powodzenia wszystkim jutro u dentysty ![]() FlexiLyn za wizytę ![]() emeczka ale masz przygody z tymi łóżeczkami. Kimitri za wizytę Nie liczę ruchów. W pierwszej ciąży też nie liczyłam.Odebrałam wyniki morfologii hgb w normie, ale inne rzeczy poleciały w dół i w górę
|
|
|
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za wizyty✊
Pojechałam po ten bujaczek wszystkk fajnie w super stanie tylko uwaga! W częściach... no szlag mnie trafiał jak go składałam, zmachałam się jak głupia. No ale jest, działa. Budki na razie nie montowałam bo nie ma po co. 1508846703258.jpg A oto efekt 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Aha i zamówiłam stanik karmnik na próbę z aliexpress. Opinie ma spoko a kosztował niewiele. Zobaczymy jak przyjdzie 😊 Edytowane przez SweetChoco Czas edycji: 2017-10-24 o 14:11 |
|
|
|
#3485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ze składaniem to racja Fajny jest. Tak żałuje, że sprzedaliśmy ten nasz |
|
|
|
|
#3486 |
|
Rozeznanie
|
Te ostatnie genetyczne w którym tygodniu robicie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego kupiłam juz: linomag i linoderm z pantenolem (pod pieluszke i ewentualne odparzenia), żel do kąpieli, mleczko i chusteczki nawilżane bezzapachowe z Hipp, krem na mroz z Nivea a dla siebie do sutkow maść Maltan (ale zacznę ja juz używać teraz żeby zahartowac i przygotować się do ewentualnych ranek).
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Super sa te lezaczki tiny love, za kazdym razem jak wrzucacie zdjecie to kusi mnie, aby kupic.
Ruchow nie licze, bo moj Maluszek jest bardzo ruchliwy, ale dzisiaj mialam troche nerwow. Rano zawsze dosc sporo sie rusza, a przez 2h nic! Juz zaczlam brzuch ruszac, po sniadaniu tez nic i w koncu sie ruszyl, ale cos te ruchy takie slabe. Zobacze do konca dnia. Jeszcz pospacerowalam troche i okropnie boli mnie kregoslup. Ostatnio coraz czesciej. Stanik na probe kupilam sobie w lidlu jak byly te ciuszki z lupilu, byl za grosze to nie szkoda mi, a mam chociazby po domu, bo w tylko jeden, ktory mam miesci sie moj biust. Kolejne staniki kupie po porodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3489 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
SweetChoco gratki
też polowałam na szary ale trafił się niebieski, u nas dużo dodatków niebieskich więc też pasuje ![]() Marlena234 robi się 28-32 tydzień. Czekam, aż mąż będzie wiedział kiedy wraca i mam nadzieję, że w 33 tygodniu też zrobią bo chcielibyśmy być razem ![]() Na razie nie kupuję chusteczek, kilka osób mi doradzało duże płatki kosmetyczne+ ciepła woda i tak będę próbować. Jak się nie sprawdzi to dokupię ![]() Do szpitala się zdecydowałam na jednorazowe gatki, jak w domu będą potrzebne to męża wyślę do apteki po wielorazowe |
|
|
|
#3491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super bujaczek, też wczoraj kupiłam, tylko szaro-turkusowy zazdroszczę tylko budki, u mnie jakoś nikt nie sprzedaje z budką. Ale jestem zadowolona, bo dałam za niego 170 zł.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3492 |
|
Rozeznanie
|
Na stronie mojego lekarza napisane jest od 30-34... i jedyny termin był wtedy kiedy wypada mi 32t5d
|
|
|
#3493 |
|
Wtajemniczenie
|
emeczka, ale macie z tymi łóżeczkami. Mam nadzieje, ze Woodies wyjdzie z tego z twarzą
![]() Sweet Choco , super wygląda ten bujaczek! A na usg III trymestru jestem umówiona na 30+1 t.c.
Edytowane przez Cay Czas edycji: 2017-11-09 o 15:51 |
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
Ja na wizycie w przyszły poniedziałek mam mieć już usg trzeciego trymestru. To będzie wg OM 28t3d, wg usg +4 dni. Dość wcześnie mi się wydaje, ale ufam swemu lekarzowi.
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Kimitri kciuki za wizytę, daj znać po
![]() SweetChoco fajny ten leżaczek ![]() Ja chyba jutro podczas wizyty ustalę z lekarzem usg III trymestru, teraz jest dopiero 29tc, mam jeszcze czas u nas jakoś z żadnymi badaniami się nie spieszą zauważyłam, ale nie przeszkadza mi to specjalnie.Ja nie liczę ruchów, zazwyczaj liczy się gdy ich ilość jest niepokojąco mała, tak to nie zalecają, przecież zwariować by można. Synek akurat często się rusza, więc nie niepokoję się o to. Majtki kupuję siateczkowe wielorazowe Canpol, podkłady Bella Mamma, a wkładki laktacyjne wielorazowe kupię, pewnie z Aventu. A biustonosze karmniczki dopiero po porodzie, bo nadal szaleją u mnie rozmiary, nie wiem też czy obwód pod biustem wróci do normy, bo na chwilę obecną zamiast roz.70 noszę 90/40D. Ale na pewno taki nie zostanie ![]() Chusteczki nawilżane kupię, bo do płatków z wodą przegotowaną nie będę miała dostępu w każdej chwili, np. poza domem. |
|
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
Ja wizytę mam jutro rano, usg mam co wizytę więc lekarz twierdzi, że wszystko na bieżąco jest sprawdzane i nigdy się nie umawialam na polowkowe czy III trymestru.
Te bujaczki bardzo mi się podobają tylko nie wiem czy bardzo mi będzie potrzebny u mnie w okolicy jest tylko niebieski, a wolałabym jednak szary albo brąz.Mężu mój w pracy obrączkę zgubił mam nadzieję że ja jakimś cudem znajdzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zastrzelę się. Miałam być dzisiaj wypisana, bo cukry dobre, ale podczas badania dostałam skurczy i lekarz od razu, że zostaję na obserwacji. Także pozdrawiam ze szpitalnego łóżka.
Podglądałam chłopaków, lewy Twix ma już ponad 1000 g😁 prawy trochę mniejszy, bo ma niecałe 900 g. Wszystko z nimi dobrze, więc to najważniejsze 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tymi skurczami to faktycznie pechowo, przecież nie miałaś problemów ze zbyt częstymi![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duże dzieciaczki, ale ładnie rosną 😊 Wychodź szybko i bez skurczy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duże chłopaki, super cooos_ik ojej... może niech mąż wywiesi ogłoszenie w pracy, że zgubił? |
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
oby znalazł, pamiątka jak żadna inna... polecam świętego Antoniego, jest najlepszy w te klocki
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cooos_ik oby się znalazła! amparo27 dobrze, że skurcze dopadły Cię w szpitalu, stres by dopiero był jakbyś do domu wróciła. Bardzooo podoba mi się określenie Twixy ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Rozglądałyście się za jakimiś torbami do wózka? |
|
|
|
|
#3504 |
|
Zadomowienie
|
Ja to już się przyzwyczaiłam do moich skurczy, bo mam je od dawna. Mój gin chciał żebym została na obserwacji mimo, że one nie robią krzywdy szyjce. Zgłosiłam przy badaniu ginekologicznym, że je mam, lelarz nic na to nie powiedział (mojego gina niestety nie było przy badaniu). USG robił inny lekarz i jak zobaczył co się dzieje to od razu decyzja o hospitalizacji. I tak byłam nastawiona na pobyt w szpitalu przez cukrzycę, więc aż tak mnie to nie boli, mogli tylko nie mówić, że planowali mnie wypisać😉
Coosik, oby się obrączka znalazła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
coosik - oby się znalazła!
|
|
|
|
#3506 |
|
Wtajemniczenie
|
Styczniówki 2018 - część II
SweetChoco fajny lezaczek
![]() Marlena ja po skończonym 31. tygodniu. Chyba 31+4 Cooos_ik może się jeszcze znajdzie? ![]() Amparo super, że cukry ok! Czy mimo to będziesz musiała być na diecie? Współczuję, że Cie zostawili Wróciłam z Rossmanna. Tam też zawsze zostawiam za dużo kasy ale kupiłam sporo kosmetyków dla Brzdąca. Z jednego zakupu nie jestem do końca zadowolona - z kremu na niepogode z Babydream. Sroka pisze, że nie najlepszy na mrozy, bo ma w składzie wodę. Ale w komentarzach z kolei znalazłam, że po 15-20 minutach woda wyparowuje. Jak będę o tym pamiętać, to nie powinno się nic stać. Zresztą nie zamierzam ganiac po mrozie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3507 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekam aż lekarz mi ustali termin. Może jutro się dowiem.Cytat:
.Cytat:
I super, że cukry dobre. Wstępnie patrzyłam. Ale chyba jednak zostanę przy swojej torebce na ramię, na wyjścia, spacery. Bo ogólnie to mamy taką większą w dłuższe podróże. |
|||
|
|
|
#3508 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz sie daje tylko wit D |
||||
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
Emeczka, dietka do końca ciąży, ale mogę sobie pozwolić na małe grzeszki, więc wracam do jabłek 😎 też w Rossmanie za dużo kasy zostawiam, także wiem o co chodzi.
My jeszcze nic kosmetycznego dla dzieci nie kupiliśmy, ciągle to odkładam. Jak wrócę do domu to przysiądę do tematu. Położna na SR odradzała nam wszelkie chusteczki nawilżane i polecała przegotowaną wodę i płatki kosmetyczne. Wcześniej też o tym myślałam, chusteczki planuję używać tylko na wyjścia, a jak wyjdzie to zobaczymy. Torba do mojego wózka kosztuje miliony monet, więc będę musiała się rozejrzeć za jakąś tańszą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego odradzała nawilżane? Ja torbę do wózka kupiłam używaną, x-lander. Nie ma śladów użytkowania i zapłacilam 60 zł. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.

Nie liczę ruchów. W pierwszej ciąży też nie liczyłam.

ale kupiłam sporo kosmetyków dla Brzdąca. Z jednego zakupu nie jestem do końca zadowolona - z kremu na niepogode z Babydream. Sroka pisze, że nie najlepszy na mrozy, bo ma w składzie wodę. Ale w komentarzach z kolei znalazłam, że po 15-20 minutach woda wyparowuje. Jak będę o tym pamiętać, to nie powinno się nic stać. Zresztą nie zamierzam ganiac po mrozie.
czekam aż lekarz mi ustali termin. Może jutro się dowiem.
też w Rossmanie za dużo kasy zostawiam, także wiem o co chodzi.