Styczniówki 2018 - część II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-24, 13:19   #3481
Kimitri
Zakorzenienie

Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
Lovvi23 szkoda, że poleciało ale myślę że do piątku to żadnej różnicy nie będzie więc poczekać można na wizytę
W tym tygodniu też się musze wybrać do laboratorium ciekawe jak tam moje wyniki

Kimitri liczyłam tylko raz jak mi sie wydawało, że mała się mało rusza. Tak to zazwyczaj coś tam czuję w brzuchu i jestem spokojna A jak wstaję i są od razu kopniaczki to już cały dzień jest piękny
Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
O której masz?
no ja już mam taką liczbę, że oczekuje uwag lekarza
Nie liczę ale mam mniej więcej stałe godziny gdzie się rusza. Z córką też nie liczyłam. Wydaje mi się, że bardzo indywidualna sprawa. Córa była baaaaardzo ruchliwa, synek teraz powiedziałabym, że spokojny bardziej (choć wczoraj tak mnie skopał po żebrach )

Emeczka no i super!
SweetChoco a masz jakieś typy? dobrze, że u dentysty ok ja mam kontrolne 30 października, liczę, że będzie ok
wizyta o 19.00

ja też nie liczylam do dzis - ważne że przynajmniej rnao i wieczorem sie Młody porusza - raz mocniej raz słabiej ale ogólnie czuje te ruchy. Wczoraj mnei tak zaniepokoiło, ze po posiłkach sie powinno sprawdzać ruchy itp itd. Teraz zjadłam i w sumie w ciągu godziny mam mało i to takich małych kopniaczków więc się zastanawiam jak to jest u Was.

Ja nie moge juz isc na kotrole do dentysty - chyba, ze prywatnie bo na NFZ przysługuje mi juz po porodzie (zakładając, ze to bedzie tylko kontrola, bo nic nie będzie do robienia), ale byłam u denstysty w sierpniu i wszystko bylo ok to liczę że nie bede juz musiala ;p

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 13:41   #3482
emeczka
Wtajemniczenie

Ja ruchów nie liczę. Młody jest bardzo aktywny, więc jestem spokojna.

A do dentysty idę jutro. Co prawda byłam na początku 2 trymestru, ale mam jakąś nierówność w dolnej 6, wolę to naprawić od razu, bo po porodzie nie będzie czasu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 13:56   #3483
zori86
Zadomowienie

amparo27 i jak w szpitalu?

Powodzenia wszystkim jutro u dentysty

FlexiLyn za wizytę

emeczka ale masz przygody z tymi łóżeczkami.

Kimitri za wizytę Nie liczę ruchów. W pierwszej ciąży też nie liczyłam.

Odebrałam wyniki morfologii hgb w normie, ale inne rzeczy poleciały w dół i w górę
zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:05   #3484
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Kciuki za wizyty✊

Pojechałam po ten bujaczek wszystkk fajnie w super stanie tylko uwaga! W częściach... no szlag mnie trafiał jak go składałam, zmachałam się jak głupia.

No ale jest, działa. Budki na razie nie montowałam bo nie ma po co. 1508846703258.jpg

A oto efekt 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Aha i zamówiłam stanik karmnik na próbę z aliexpress. Opinie ma spoko a kosztował niewiele. Zobaczymy jak przyjdzie 😊

Edytowane przez SweetChoco
Czas edycji: 2017-10-24 o 14:11
SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:11   #3485
zori86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyty✊

Pojechałam po ten bujaczek wszystkk fajnie w super stanie tylko uwaga! W częściach... no szlag mnie trafiał jak go składałam, zmachałam się jak głupia.

No ale jest, działa. Budki na razie nie montowałam bo nie ma po co. Załącznik 7285841

A oto efekt 😊

ze składaniem to racja Fajny jest. Tak żałuje, że sprzedaliśmy ten nasz no pluje sobie w brodę.
Stary 2017-10-24, 14:18   #3486
Marlena234
Rozeznanie

Te ostatnie genetyczne w którym tygodniu robicie?

Marlena234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:19   #3487
Majaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny z tego co pamiętam to polecałyście to majtki jednorazowe z canpolu- jak to jest z ich rozmiarem? taki jak zwykłe czy je się mniejsze/ większe kupuje?

Z jakiej firmy polecacie podkłady poporodowe (bella mama są ok?)

Z jakiej firmy wkładki laktacyjne?

Szczotka do włosów miękka- ale z naturalnego włosia czy nie?

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Help
Ja kupiłam z canpol majtki rozmiar L/XL (wole jednak luzniejsze) ale te wielorazowe z siateczki. Do tego podkłady poporodowe Bella Mama. Wkładki laktacyjne mam z firmy AKUKU. Są dość tanie i mają dobre opinie na Ceneo. Laktator też mam AKUKU ręczny (40zl). Nie chciałam inwestować w drogi elektryczny bo może się zupełnie nie przydać. Szczotkę do włosów dla malucha mam z włosia naturalnego.

Do tego kupiłam juz: linomag i linoderm z pantenolem (pod pieluszke i ewentualne odparzenia), żel do kąpieli, mleczko i chusteczki nawilżane bezzapachowe z Hipp, krem na mroz z Nivea a dla siebie do sutkow maść Maltan (ale zacznę ja juz używać teraz żeby zahartowac i przygotować się do ewentualnych ranek).
Stary 2017-10-24, 14:20   #3488
fiolek7317
Zakorzenienie

Super sa te lezaczki tiny love, za kazdym razem jak wrzucacie zdjecie to kusi mnie, aby kupic.

Ruchow nie licze, bo moj Maluszek jest bardzo ruchliwy, ale dzisiaj mialam troche nerwow. Rano zawsze dosc sporo sie rusza, a przez 2h nic! Juz zaczlam brzuch ruszac, po sniadaniu tez nic i w koncu sie ruszyl, ale cos te ruchy takie slabe. Zobacze do konca dnia.
Jeszcz pospacerowalam troche i okropnie boli mnie kregoslup. Ostatnio coraz czesciej.

Stanik na probe kupilam sobie w lidlu jak byly te ciuszki z lupilu, byl za grosze to nie szkoda mi, a mam chociazby po domu, bo w tylko jeden, ktory mam miesci sie moj biust. Kolejne staniki kupie po porodzie.

Stary 2017-10-24, 14:22   #3489
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Napisane przez Marlena234 Pokaż wiadomość

Ja jestem zapisana w połowie 31 tygodnia. Nie wiem czy nie za późno ale taki był termin 😕

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość
Super sa te lezaczki tiny love, za kazdym razem jak wrzucacie zdjecie to kusi mnie, aby kupic.

Ruchow nie licze, bo moj Maluszek jest bardzo ruchliwy, ale dzisiaj mialam troche nerwow. Rano zawsze dosc sporo sie rusza, a przez 2h nic! Juz zaczlam brzuch ruszac, po sniadaniu tez nic i w koncu sie ruszyl, ale cos te ruchy takie slabe. Zobacze do konca dnia.
Jeszcz pospacerowalam troche i okropnie boli mnie kregoslup. Ostatnio coraz czesciej.

Stanik na probe kupilam sobie w lidlu jak byly te ciuszki z lupilu, byl za grosze to nie szkoda mi, a mam chociazby po domu, bo w tylko jeden, ktory mam miesci sie moj biust. Kolejne staniki kupie po porodzie.

Nie martw się moja mała też dzisiaj jest leniwa. Ale coś delikatnie ją czuję. Pewnie za dużo chodziłam i ją ukołysałam do snu. 😊

Stary 2017-10-24, 14:31   #3490
_toja
Zadomowienie

SweetChoco gratki też polowałam na szary ale trafił się niebieski, u nas dużo dodatków niebieskich więc też pasuje

Marlena234 robi się 28-32 tydzień. Czekam, aż mąż będzie wiedział kiedy wraca i mam nadzieję, że w 33 tygodniu też zrobią bo chcielibyśmy być razem

Na razie nie kupuję chusteczek, kilka osób mi doradzało duże płatki kosmetyczne+ ciepła woda i tak będę próbować. Jak się nie sprawdzi to dokupię
Do szpitala się zdecydowałam na jednorazowe gatki, jak w domu będą potrzebne to męża wyślę do apteki po wielorazowe
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:33   #3491
agaciaaas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyty✊

No ale jest, działa. Budki na razie nie montowałam bo nie ma po co. Załącznik 7285841

A oto efekt 😊

Aha i zamówiłam stanik karmnik na próbę z aliexpress. Opinie ma spoko a kosztował niewiele. Zobaczymy jak przyjdzie 😊

Super bujaczek, też wczoraj kupiłam, tylko szaro-turkusowy zazdroszczę tylko budki, u mnie jakoś nikt nie sprzedaje z budką. Ale jestem zadowolona, bo dałam za niego 170 zł.

agaciaaas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:34   #3492
Marlena234
Rozeznanie

Na stronie mojego lekarza napisane jest od 30-34... i jedyny termin był wtedy kiedy wypada mi 32t5d

Marlena234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:36   #3493
Cay
Wtajemniczenie

emeczka, ale macie z tymi łóżeczkami. Mam nadzieje, ze Woodies wyjdzie z tego z twarzą

Sweet Choco , super wygląda ten bujaczek!

A na usg III trymestru jestem umówiona na 30+1 t.c.

Edytowane przez Cay
Czas edycji: 2017-11-09 o 15:51
Cay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:44   #3494
agaciaaas
Zadomowienie

Ja na wizycie w przyszły poniedziałek mam mieć już usg trzeciego trymestru. To będzie wg OM 28t3d, wg usg +4 dni. Dość wcześnie mi się wydaje, ale ufam swemu lekarzowi.

agaciaaas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:47   #3495
nikopoia
Zadomowienie

Kimitri kciuki za wizytę, daj znać po
SweetChoco fajny ten leżaczek

Ja chyba jutro podczas wizyty ustalę z lekarzem usg III trymestru, teraz jest dopiero 29tc, mam jeszcze czas u nas jakoś z żadnymi badaniami się nie spieszą zauważyłam, ale nie przeszkadza mi to specjalnie.

Ja nie liczę ruchów, zazwyczaj liczy się gdy ich ilość jest niepokojąco mała, tak to nie zalecają, przecież zwariować by można. Synek akurat często się rusza, więc nie niepokoję się o to.

Majtki kupuję siateczkowe wielorazowe Canpol, podkłady Bella Mamma, a wkładki laktacyjne wielorazowe kupię, pewnie z Aventu. A biustonosze karmniczki dopiero po porodzie, bo nadal szaleją u mnie rozmiary, nie wiem też czy obwód pod biustem wróci do normy, bo na chwilę obecną zamiast roz.70 noszę 90/40D. Ale na pewno taki nie zostanie
Chusteczki nawilżane kupię, bo do płatków z wodą przegotowaną nie będę miała dostępu w każdej chwili, np. poza domem.
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:54   #3496
cooos_ik
Zadomowienie

Ja wizytę mam jutro rano, usg mam co wizytę więc lekarz twierdzi, że wszystko na bieżąco jest sprawdzane i nigdy się nie umawialam na polowkowe czy III trymestru.

Te bujaczki bardzo mi się podobają tylko nie wiem czy bardzo mi będzie potrzebny u mnie w okolicy jest tylko niebieski, a wolałabym jednak szary albo brąz.

Mężu mój w pracy obrączkę zgubił mam nadzieję że ja jakimś cudem znajdzie

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:59   #3497
amparo27
Zadomowienie

Dziewczyny, zastrzelę się. Miałam być dzisiaj wypisana, bo cukry dobre, ale podczas badania dostałam skurczy i lekarz od razu, że zostaję na obserwacji. Także pozdrawiam ze szpitalnego łóżka.

Podglądałam chłopaków, lewy Twix ma już ponad 1000 g😁 prawy trochę mniejszy, bo ma niecałe 900 g. Wszystko z nimi dobrze, więc to najważniejsze 😊

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 15:02   #3498
cooos_ik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zastrzelę się. Miałam być dzisiaj wypisana, bo cukry dobre, ale podczas badania dostałam skurczy i lekarz od razu, że zostaję na obserwacji. Także pozdrawiam ze szpitalnego łóżka.

Podglądałam chłopaków, lewy Twix ma już ponad 1000 g😁 prawy trochę mniejszy, bo ma niecałe 900 g. Wszystko z nimi dobrze, więc to najważniejsze 😊

Heh super, ze twixy tak pięknie rosną z tymi skurczami to faktycznie pechowo, przecież nie miałaś problemów ze zbyt częstymi

Stary 2017-10-24, 15:02   #3499
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:

To może szczęście w nieszczęściu że podczas wizyty w szpitalu złapały Cię te skurcze. Przynajmniej będzie wszystko pod kontrolą!
Duże dzieciaczki, ale ładnie rosną 😊
Wychodź szybko i bez skurczy!

Stary 2017-10-24, 15:04   #3500
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:

Kurcze, a to oni nie wiedzieli, że masz skurcze? Dobrze, że cukier OK!
Duże chłopaki, super

cooos_ik ojej... może niech mąż wywiesi ogłoszenie w pracy, że zgubił?
Stary 2017-10-24, 15:09   #3501
cooos_ik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
Kurcze, a to oni nie wiedzieli, że masz skurcze? Dobrze, że cukier OK!
Duże chłopaki, super

cooos_ik ojej... może niech mąż wywiesi ogłoszenie w pracy, że zgubił?
Właśnie podczas przerwy się zorientował, że jej nie ma więc na dobrą sprawę mogła i do maszyny mu wpaść. Dzisiaj jak pójdzie do pracy to ma w maszynie pogrzebać żeby znaleźć, szkoda tak bo to pamiątka, inaczej będziemy musieli dokupić jakąś.

Stary 2017-10-24, 15:18   #3502
nikopoia
Zadomowienie

oby znalazł, pamiątka jak żadna inna... polecam świętego Antoniego, jest najlepszy w te klocki
Stary 2017-10-24, 16:15   #3503
_toja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
Kimitri kciuki za wizytę, daj znać po
SweetChoco fajny ten leżaczek

Ja chyba jutro podczas wizyty ustalę z lekarzem usg III trymestru, teraz jest dopiero 29tc, mam jeszcze czas u nas jakoś z żadnymi badaniami się nie spieszą zauważyłam, ale nie przeszkadza mi to specjalnie.

Ja nie liczę ruchów, zazwyczaj liczy się gdy ich ilość jest niepokojąco mała, tak to nie zalecają, przecież zwariować by można. Synek akurat często się rusza, więc nie niepokoję się o to.

Majtki kupuję siateczkowe wielorazowe Canpol, podkłady Bella Mamma, a wkładki laktacyjne wielorazowe kupię, pewnie z Aventu. A biustonosze karmniczki dopiero po porodzie, bo nadal szaleją u mnie rozmiary, nie wiem też czy obwód pod biustem wróci do normy, bo na chwilę obecną zamiast roz.70 noszę 90/40D. Ale na pewno taki nie zostanie
Chusteczki nawilżane kupię, bo do płatków z wodą przegotowaną nie będę miała dostępu w każdej chwili, np. poza domem.
No na spacery chusteczki mogą się przydać

cooos_ik oby się znalazła!

amparo27 dobrze, że skurcze dopadły Cię w szpitalu, stres by dopiero był jakbyś do domu wróciła. Bardzooo podoba mi się określenie Twixy

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Rozglądałyście się za jakimiś torbami do wózka?
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 16:28   #3504
amparo27
Zadomowienie

Ja to już się przyzwyczaiłam do moich skurczy, bo mam je od dawna. Mój gin chciał żebym została na obserwacji mimo, że one nie robią krzywdy szyjce. Zgłosiłam przy badaniu ginekologicznym, że je mam, lelarz nic na to nie powiedział (mojego gina niestety nie było przy badaniu). USG robił inny lekarz i jak zobaczył co się dzieje to od razu decyzja o hospitalizacji. I tak byłam nastawiona na pobyt w szpitalu przez cukrzycę, więc aż tak mnie to nie boli, mogli tylko nie mówić, że planowali mnie wypisać😉

Coosik, oby się obrączka znalazła.

Stary 2017-10-24, 16:43   #3505
Kimitri
Zakorzenienie

coosik - oby się znalazła!

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 16:44   #3506
emeczka
Wtajemniczenie

Styczniówki 2018 - część II

SweetChoco fajny lezaczek

Marlena ja po skończonym 31. tygodniu. Chyba 31+4

Cooos_ik może się jeszcze znajdzie?

Amparo super, że cukry ok! Czy mimo to będziesz musiała być na diecie? Współczuję, że Cie zostawili

Wróciłam z Rossmanna. Tam też zawsze zostawiam za dużo kasy ale kupiłam sporo kosmetyków dla Brzdąca. Z jednego zakupu nie jestem do końca zadowolona - z kremu na niepogode z Babydream. Sroka pisze, że nie najlepszy na mrozy, bo ma w składzie wodę. Ale w komentarzach z kolei znalazłam, że po 15-20 minutach woda wyparowuje. Jak będę o tym pamiętać, to nie powinno się nic stać. Zresztą nie zamierzam ganiac po mrozie.

(...)

Stary 2017-10-24, 16:56   #3507
zori86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marlena234 Pokaż wiadomość

czekam aż lekarz mi ustali termin. Może jutro się dowiem.

Cytat:
Napisane przez cooos_ik Pokaż wiadomość

Mężu mój w pracy obrączkę zgubił mam nadzieję że ja jakimś cudem znajdzie

Oby się obrączka znalazła .

Cytat:

Piękną mają wagę I super, że cukry dobre.

Cytat:
Rozglądałyście się za jakimiś torbami do wózka?
Wstępnie patrzyłam. Ale chyba jednak zostanę przy swojej torebce na ramię, na wyjścia, spacery. Bo ogólnie to mamy taką większą w dłuższe podróże.
Stary 2017-10-24, 16:57   #3508
literape
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość

A z tymi stanikami, to czy zwykle Ci nie podrażnialy sutkow? Mam wrażenie, że te do karmienia są bardziej miękkie od wewnątrz. Ale też się zastanawiałam, czy zwykle miękkie nie wystarczą.
raczej nie, aczkolwiek kiedy karmilam, to nosilam i tak wkładki laktacyjne, wiec nie czulam materiału

Cytat:
Napisane przez cooos_ik Pokaż wiadomość

Co do wózka to właśnie wszędzie widzę że prześcieradła do wózka, ale ja nic takiego nie miałam, młoda w sumie wszędzie na tej podusi z kompletu pościeli nosiłam
ja tez nie mialam przescieradła do wozka. rozkladalam pieluche flanelową

Cytat:
Napisane przez Lovvi23 Pokaż wiadomość
U nas listopad - wózek i fotelik. Butelki i podgrzewacz. Właśnie jaki polecacie? Kupujecie?
z
lepiej kupic jak juz bedziesz karmic mm na pewno. a da sie bez tego przezyc.

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Jedynie co mam to mrowienie w nogach, które przebiega aż do okolic intymnych po siedzeniu dłużej w jednej pozycji.
No i po nocy mam w ręce
Wkurza mnie to okrutnie, ale to pewnie jakiejś witaminy, bo przed ciążą tylko czasami mi się to zdarzało...
nie, to zespoł ciesni nadgarstka w ciazy sie objawia. mialam tak odtatni miesiac ciazy: ciagłe dretwienie, nie tylko w nocy i palący ból.

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość

Zrobiłam w piątek zamówienie w Gemini i już przyszło potrzebowałam witamin dla siebie i córki i paru drobiazgów. Z wyprawkowych dorzuciłam butelkę, smoczki, wit K, Tantum Rosa

teraz sie daje tylko wit D
literape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 16:58   #3509
amparo27
Zadomowienie

Emeczka, dietka do końca ciąży, ale mogę sobie pozwolić na małe grzeszki, więc wracam do jabłek 😎 też w Rossmanie za dużo kasy zostawiam, także wiem o co chodzi.

My jeszcze nic kosmetycznego dla dzieci nie kupiliśmy, ciągle to odkładam. Jak wrócę do domu to przysiądę do tematu. Położna na SR odradzała nam wszelkie chusteczki nawilżane i polecała przegotowaną wodę i płatki kosmetyczne. Wcześniej też o tym myślałam, chusteczki planuję używać tylko na wyjścia, a jak wyjdzie to zobaczymy.

Torba do mojego wózka kosztuje miliony monet, więc będę musiała się rozejrzeć za jakąś tańszą.

Stary 2017-10-24, 17:01   #3510
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Emeczka, dietka do końca ciąży, ale mogę sobie pozwolić na małe grzeszki, więc wracam do jabłek też w Rossmanie za dużo kasy zostawiam, także wiem o co chodzi.

My jeszcze nic kosmetycznego dla dzieci nie kupiliśmy, ciągle to odkładam. Jak wrócę do domu to przysiądę do tematu. Położna na SR odradzała nam wszelkie chusteczki nawilżane i polecała przegotowaną wodę i płatki kosmetyczne. Wcześniej też o tym myślałam, chusteczki planuję używać tylko na wyjścia, a jak wyjdzie to zobaczymy.

Torba do mojego wózka kosztuje miliony monet, więc będę musiała się rozejrzeć za jakąś tańszą.

Dlaczego odradzała nawilżane?

Ja torbę do wózka kupiłam używaną, x-lander. Nie ma śladów użytkowania i zapłacilam 60 zł.

(...)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości