Starania o dziecko od 2022 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2022-08-03, 15:22   #3481
Mazi00
Raczkowanie

Dot.: Starania o dziecko od 2022

Cytat:
Napisane przez ateris Pokaż wiadomość
Tak, ja właśnie mam te niebieskie Horrieny.

Starania staraniami, ale właśnie postanowilismy po nowym roku udać się na wyczekany wyjazd na poludnie Hiszpanii. Także swoją uwagę skupiam teraz na tym celu A jak się trafi po drodze ciąża, to też fajnie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Gdzie dokładnie chcecie się wybrać? My też mamy zaplanowane wyjazdy, dużo mi to daje dla mojej psychiki

Oska, ja bym pewnie leciała gdybym się dobrze czuła i lekarz nie miałby nic przeciwko. We wrześniu temperatury może też nie będą już takie mordercze.

W ogóle chciałabym bardzo wykorzystać ciążę na jakieś wyjazdy, zwlaszcza że akurat w moim zawodzie będę musiała iść od razu na zwolnienie.

Mazi00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-03, 15:29   #3482
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mazi00 Pokaż wiadomość
Gdzie dokładnie chcecie się wybrać? My też mamy zaplanowane wyjazdy, dużo mi to daje dla mojej psychiki

Oska, ja bym pewnie leciała gdybym się dobrze czuła i lekarz nie miałby nic przeciwko. We wrześniu temperatury może też nie będą już takie mordercze.

W ogóle chciałabym bardzo wykorzystać ciążę na jakieś wyjazdy, zwlaszcza że akurat w moim zawodzie będę musiała iść od razu na zwolnienie.

Madryt na start, a dalej trip po Andaluzji Bo jak człowiek ma jakiś plan, cel to inaczej myśli.

W długi sierpniowy weekend wybieramy się nad nasze morze chillować. Też uważam, że trzeba się cieszyć póki wyjazdy we dwoje są możliwe Z dzieckiem to już trochę innego rodzaju podróże. Chociaż na pewno też wspaniałe.

ateris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-03, 16:54   #3483
natkurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tym picie przed testem wg mnie to mit. W jednym z cykli wyszedl mi wyraźny pik zaraz po wypiciu dużej ilości płynów. Mówię o facelle.
Ja się nie stosuje do tego niepicia bo bym nie wytrzymała. Ciągle chleje wodę

Wiesz co ja tez tak uwazam ale ogolnie przed snem staram sie mniej pic bo biegam non stop do toalety. W dzien od rana do wieczora wypije mysle z 3,5l plynow z tego 3litry to woda. Ostatnio jak bylismy na wyjezdzie to tez pilam normalnie a wieczorem zrobilam test ( i to po wypiciu polowy desperadosa) i wyszedl mi pik od razu.

Gdybys Madzik robila kolo 22 to bylo by okej. Wiesz w tej wstrzemielizwosci od picia to wydaje mi sie ze nie chodzilo o kubek soku tylko o łojenie wody w duzych ilosciach tuz przed testem.
Ja mam wrazenie ze im wiecej testow sie robi tym to wprowadza wiekszy haos bo czlowiek analizuje czy dzisiaj byl pik, czy rano byl pik czy ten wieczor to juz pik czy nie pik? I pozniej zastanawianie sie od jakiego piku liczyc 12h, bo z reguly te testy blisko owu wychodza bardzo podobne. Okej dobra w cyklu bezowulacyjnym to pewnie ciezko wylapac pik ale jesli masz swoje owulacje - a masz bo bylas ba monitoringu to jakbys robila test tylko wieczor to nie ma opcji zeby nie wylapal piku. Ja nie wiem tak naprawde co daje ten kolejny test? Dla przykladu zrobilam test rano i wyłapalam pik to co mi ta informacja daje? To samo co da wieczorny test bo jesli owu nastepuje od 24-36h to te informacje daje jeden z testow. Okej jesli owulacja bylaby 8h od testu to tu totanie rozumiem zasadnosc powtarzania testow. Mi by szkoda byly hajsu na te testy i troche jestem eko świrem a te facelle to drogie i tez plastik. Ale metoda uzycia ich tylko raz sie sprawdzila. Ale to wiadomo ze kazdy dopasowuje pod siebie i pod to z czym czuje sie pewniej i nad czym ma wieksza kontrole
natkurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-03, 17:10   #3484
ateris
Zakorzenienie

No właśnie też staram się eliminować plastik ze swojego życia i pozytywnie zaskoczyły mnie te malutkie, papierowe Horieny.

Stary 2022-08-03, 18:39   #3485
natkurka
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie też staram się eliminować plastik ze swojego życia i pozytywnie zaskoczyły mnie te malutkie, papierowe Horieny.

ja te facelle rozkladam na czesci i segreguje, troche mi z tym lepiej

A u ciebie ktory dc?
Stary 2022-08-03, 18:44   #3486
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkurka Pokaż wiadomość
ja te facelle rozkladam na czesci i segreguje, troche mi z tym lepiej

A u ciebie ktory dc?
11.

Będziesz testować?

Edytowane przez ateris
Czas edycji: 2022-08-03 o 18:46
Stary 2022-08-03, 19:02   #3487
natkurka
Wtajemniczenie

Nieee ja nie bede raczej mam jeden test ale zapomnialam o nich. Polip daje o sobie znac - boli wiec ja nawet sie nie ludze, zabieg mysle ze tez sie opozni bo tak zasugerowala Pani w szpitalu wiec nawet nie mam po co testowac. Ale dawno nie bylam tak obojetna nie wiem co mi jest. Jakbym teraz zrobila test i zobaczyla dwie kreski to bym pomyslala „ aha okej”. Nie wiem czy juz fizycznie i psyhicznie jestem zmeczona praca i potrzebuje urlopu moze?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-08-03, 21:18   #3488
natkurka
Wtajemniczenie

Ooo teraz sobie pomyslalas o wywolaniu okresu - zrobienie testu przeciez to przyspiesza przyjscie
Stary 2022-08-04, 07:12   #3489
Caro_Carolla
Raczkowanie

Cytat:
Ooo teraz sobie pomyslalas o wywolaniu okresu - zrobienie testu przeciez to przyspiesza przyjscie
Niestety nie zawsze ja nie mam 10 dni i dzis sie umowie z lekarzem bo wraca z urlopu. Testy negatywne a tu nadal nic...

Caro_Carolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-04, 08:03   #3490
natkurka
Wtajemniczenie

No tak u Cb sie nie sprawdzilo. Ja nie chce robic ale jutro z robie bo jutro mam miec telefon ze szpitala w sprawie potwierdzenia/ przesuniecia terminu. Tak poprostu dla swietego spokoju zeby pozniej sie nie martwic jak sie bedzie cos spozniac
Stary 2022-08-04, 08:41   #3491
Mazi00
Raczkowanie

Natkurka a który masz dzień cyklu? Ja też bym zrobiła test na Twoim miejscu, zresztą jesteś pewna że to polip Cię boli? One raczej nie powinny boleć, mogą dawać takie objawy jak plamienie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-08-04, 09:00   #3492
natkurka
Wtajemniczenie

Starania o dziecko od 2022

Cytat:
Napisane przez Mazi00 Pokaż wiadomość
Natkurka a który masz dzień cyklu? Ja też bym zrobiła test na Twoim miejscu, zresztą jesteś pewna że to polip Cię boli? One raczej nie powinny boleć, mogą dawać takie objawy jak plamienie...

Tak napewno on bo czulam to dwa cykle temu. On jest wedlug mnie dosc spory bo ma 9,3mm wiec w sumie to wydaje mi sie ze calkiem duzo. I powiem ci ze wlasnie nie mam zupelnie plamien ( w poprzednich cyklach doslownie troszeczke brazowych plamien na max dzien przed @) . To nie jest ból - to taki dyskomfort np jak sikam to czuje ze mnie cos boli tam z boku ( tak kuje) i czasem jak sie a spie w dziwnych pozycjach to musze noge dac bardziej w dół bo wlasnie tez mnie tak lekko kluje.

Jestem na milion procent pewna ze to polip i brak ciązy. Nawet tak intuicyjnie zero objawow, nic. Tylko wlasnie takie objawy PMS. Jestem w 24 dniu cyklu, za dwa dni powinnam dostac okres o ile przyjdzie dokladnie 14dni po owu. Teraz jestem 12 dni po owu

Edytowane przez natkurka
Czas edycji: 2022-08-04 o 09:01
Stary 2022-08-04, 09:09   #3493
ateris
Zakorzenienie

Natkurka trzymałabym kciuki za dwie kreski, ale znając sytuację niech wynik będzie taki jaki da tobie odetchnąć spokojnie. Daj znać

Stary 2022-08-04, 09:20   #3494
natkurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Natkurka trzymałabym kciuki za dwie kreski, ale znając sytuację niech wynik będzie taki jaki da tobie odetchnąć spokojnie. Daj znać

A tobie jak tam? Ciemnieja powoli testy?
Stary 2022-08-04, 09:43   #3495
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
A tobie jak tam? Ciemnieja powoli testy?
Nie wiem bo dopiero 12dc i jeszcze nie robiłam dzisiaj testu . Przewidywana owu na niedzielę. Chyba mamy w podobnym czasie ja owu, a ty okres.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-08-04, 16:06   #3496
natkurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem bo dopiero 12dc i jeszcze nie robiłam dzisiaj testu . Przewidywana owu na niedzielę. Chyba mamy w podobnym czasie ja owu, a ty okres.

Tak aczkolwiek powiem ci ze mi ta owu z apki sie specjalnie nie sprawdza
Stary 2022-08-05, 07:57   #3497
Caro_Carolla
Raczkowanie

Ja mam dziś wizytę dla ustawienia gdzie się podziała moja miesiączka. Cieszę się bo boli mnie jajnik i nic nie wiem. Usg mam nadzieję da odpowiedź i dołączę do Was w kolejnym cyklu.

Stary 2022-08-05, 08:03   #3498
natkurka
Wtajemniczenie

Dziewczyny

U mnie dwie kreski. Cała się trzęsę ze strachu. Miałam zaplanowany zabieg na poniedzialek i 9mm polipa endometrialnego.. w sumie popłakałam się z przerażenia.. napewno nic z tego nie wyjdzie bo taki polip najczęsciej doprowadza do poronienia. Zrobilam ten test dla swietego spokoju bo dzisiaj mam miec telefon ze szpitala.

IMG_6787.jpg
Stary 2022-08-05, 08:13   #3499
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny

U mnie dwie kreski. Cała się trzęsę ze strachu. Miałam zaplanowany zabieg na poniedzialek i 9mm polipa endometrialnego.. w sumie popłakałam się z przerażenia.. napewno nic z tego nie wyjdzie bo taki polip najczęsciej doprowadza do poronienia. Zrobilam ten test dla swietego spokoju bo dzisiaj mam miec telefon ze szpitala.

Załącznik 7777010
Omg..gratulacje! Na pewno wszystko będzie dobrze, usg wszystko wyjaśni. Nie martw się na zapas, spokojnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-08-05, 08:17   #3500
natkurka
Wtajemniczenie

nie umiem, nawet nie powiedzialam męzowi co jest ze placze. Mam taki straszny stres. Wiecie nie wazne czy polip czy nie ja wiedzialam ze tak zareaguje. Z jednej strony chcialam ale teraz mi cale moje zycie stanelo przed oczami. pojde na kontrole z tym polipem moze dzisiaj nie wiem czy cos sie przy tym wdraza.

W kazdym badz razie moje odczycia to przerazenie. O zycie i o zdrowie o malzenstwo o wszystko
Stary 2022-08-05, 08:21   #3501
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
nie umiem, nawet nie powiedzialam męzowi co jest ze placze. Mam taki straszny stres. Wiecie nie wazne czy polip czy nie ja wiedzialam ze tak zareaguje. Z jednej strony chcialam ale teraz mi cale moje zycie stanelo przed oczami. pojde na kontrole z tym polipem moze dzisiaj nie wiem czy cos sie przy tym wdraza.

W kazdym badz razie moje odczycia to przerazenie. O zycie i o zdrowie o malzenstwo o wszystko
Ja bym powiedziała od razu mężowi, razem w tym jesteście przecież. I zdecydowanie idź do gina żeby się uspokoić i wiedzieć co dalej. Ale ja szczerze wierzę, że ten polip nic maleństwu nie zrobi. Mimo wszystko rozumiem takie emocje, muszą być silne.

Stary 2022-08-05, 08:24   #3502
Mazi00
Raczkowanie

Gratulacje natkurka!!! Nie zadręczaj się tym polipem, najwyrazniej nic nie przeszkodził u Ciebie w zajściu w ciążę i to napewno nie on bolał trzymam kciuki, będzie wszystko dobrze

Stary 2022-08-05, 08:26   #3503
ateris
Zakorzenienie

W sumie to może wcale tego polipa nie ma? Może tamta lekarka się pomylila, a może już zniknął

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-08-05, 08:33   #3504
natkurka
Wtajemniczenie

narazie nie mowie mezowi bo ogolnie to sie trzese, potrzebuje sie sama uspokoic i ogarnac. Mąż napewno by zrozumial moje emocje. W niedziele mamy rocznice slubu. Moze wtedy mu powiem?

Jestem przerazona. Zareagowalam tak jak sobie to wizualizowalam kiedys.
Dziewczyny a czy ja mojego chlopa kiedys nie zabije? Czy sie nie pozbaijamy? Moj maz duzo pracuje kto mi bedzie pomagal? Jezu patrzcie jaki mam natlok mysli, zaraz zaczne myslec skad wezmiemy kase zeby oplacic studia.
A tak powaznie cale zycie czlowiek marzyl o dziecku a jak to sie dzieje to jestem spanikowana..
Stary 2022-08-05, 08:44   #3505
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:
narazie nie mowie mezowi bo ogolnie to sie trzese, potrzebuje sie sama uspokoic i ogarnac. Mąż napewno by zrozumial moje emocje. W niedziele mamy rocznice slubu. Moze wtedy mu powiem?

Dziewczyny a czy ja mojego chlopa kiedys nie zabije? Czy sie nie pozbaijamy? Moj maz duzo pracuje kto mi bedzie pomagal? Jezu patrzcie jaki mam natlok mysli, zaraz zaczne myslec skad wezmiemy kase zeby oplacic studia.
A tak powaznie cale zycie czlowiek marzyl o dziecku a jak to sie dzieje to jestem spanikowana..
Niepotrzebnie sama będziesz w tym stresie ale zrobisz jak zechcesz. A jest szansa że gin pomylił polipa z pęcherzykiem?
No ja się nie znam
Gratulacje

Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka
Oska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-05, 08:56   #3506
ateris
Zakorzenienie

Cytat:

A czy na twoje problemy z sercem bierzesz jakieś leki, których nie wolno w ciąży? Czy jak to wygląda w takim przypadku?

Stary 2022-08-05, 09:17   #3507
natkurka
Wtajemniczenie

Wlasnie nie wiem czy lekarz mogl sie pomylic czy nie, mysle ze moze nie bo powiedziala ze widzi cialko zolte ale ja tej Pani nie ufam poprostu, bardzo zle wrazenie na mnie wywarla byla arogancka i nie mila

Nie biore lekow na serce takze nic nie odstawiam poza retinoidami na twarz.
Jutro zwolnil sie termin chyba ktos z dnia na dzien zrezygnowal do super Pani ginekolog u mnie w przychodni wiec pojde zeby ona to zobaczyla
Stary 2022-08-05, 09:30   #3508
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie nie wiem czy lekarz mogl sie pomylic czy nie, mysle ze moze nie bo powiedziala ze widzi cialko zolte ale ja tej Pani nie ufam poprostu, bardzo zle wrazenie na mnie wywarla byla arogancka i nie mila

Nie biore lekow na serce takze nic nie odstawiam poza retinoidami na twarz.
Jutro zwolnil sie termin chyba ktos z dnia na dzien zrezygnowal do super Pani ginekolog u mnie w przychodni wiec pojde zeby ona to zobaczyla
Wszystko będzie dobrze Chwal się betą, jeśli robisz.

Bardzo się cieszę z dwóch kresek na tym wątku, jest to potrzebne! A życie jak widać zaskakuje nas w najmniej spodziewanym momencie Ja akurat wierzę, że wszystko się dzieje w swoim odpowiednim czasie.

Stary 2022-08-05, 09:32   #3509
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystko będzie dobrze Chwal się betą, jeśli robisz.

Bardzo się cieszę z dwóch kresek na tym wątku, jest to potrzebne! A życie jak widać zaskakuje nas w najmniej spodziewanym momencie Ja akurat wierzę, że wszystko się dzieje w swoim odpowiednim czasie.

Ja tak samo mysle, że wszystko się dzieje w odpowiednim czasie

Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka
Oska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-08-05, 09:37   #3510
Caro_Carolla
Raczkowanie

Gratuluje i nie płacz. Polipy w ciazy nie sa straszne, wiele ciaz przebiega bez problemu. Ryzyko wieksze jest, ze sie nie uda zajsc, ale to masz za soba. Nie stresuj sie na zapas, idz po leki na podtrzymanie na wszelki wypadek i badzcie szczesliwi ️ Ps. No wow, dopiero czytalam Twoje "na milion procent polip"
Jak ja bym już chciala tak na mln % nie byc

Edytowane przez Caro_Carolla
Czas edycji: 2022-08-05 o 09:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości