|
|
#3481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bydgoskie Panny Młode
A ja sobie tak oglądam dekoracje sal. No i wybrałam kolor ecri-bordo. Tylko się zastanawiam nad przystrojeniem stołu...bo oprócz "puszczenia" na środku stołu organzy bordowej to zastanawiałam się nad świecami- walec lub pływające (tylko, że te to mnie chyba majątek mnie wyjdą ze względu na zakup szklanych mis). Sama już nie wiem :/
|
|
|
|
|
#3482 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3483 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3484 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Agape007;17984421]Dopisana - hihi tego dnia będziemy z mężem 2 lata po ślubie
Libra - 24.04.2010 Mimbi - 26.06.2010 Tenebre - 26.06.2010 Kaala - 14.08.2010 Madzia4don - 11.09.2010 Afrodyta77 - 18.09.2010 LUCY _b - 24.04.2011 Haniula - 21.05.2011 Dziękuję za dopisanie do listy i gratuluję stażu małżeńskiego---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Mam jeszcze pytanko. Czy któraś z Was wie może jak wyglądają finanse w kościele Matki Boskiej Królowej Męczenników w Fordonie? |
|
|
|
|
#3485 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, dawno mnie tu nie było ale to dlatego, że to dla mnie trudne. Mnie możecie wykreślić...mojego ślubu nie będzie...w tym roku na pewno w następnym raczej też... ogólnie nic na ten moment nie wiadomo, a najgorsze, że kupiłam sukienkę wymarzoną i muszę ją sprzedać a nie maiąłm nawet jej okazji założyć w tym dniu..no to by było na tyle dużo szczęścia Wam życzę
|
|
|
|
|
#3486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]Mam jeszcze pytanko. Czy któraś z Was wie może jak wyglądają finanse w kościele Matki Boskiej Królowej Męczenników w Fordonie?[/QUOTE]
Ja też biorę ślub w MBKM i opłata wynosi 500zł. W tej cenie jest pan kościelny i pani organistka oraz skromna dekoraja Kościoła + tąbka 100zł jeśli chcesz.
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO się stało kruszynko?
|
|
|
|
#3489 |
|
Raczkowanie
|
Dwa tygodnie temu dowiedziałam się czegoś co całkowicie zmieniło nasze życie w tej chwili nie mam mowy o ślubie, a wszystko było już prawie gotowe. Nie wiem co bedzie z nami, już nawet nie mam siły się złościć czy płakać
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
dotyczy to bezpośrednio Was? Bo kurczę, odwołać wszystko na finiszu to bardzo poważny krok, wiem coś o tym, bo z TŻ miałam przekładać ślub i wesele o cały rok, lub dłużej (mimo iż mieliśmy już wcześniej cywilny).
|
|
#3491 |
|
Raczkowanie
|
Tak, dotyczy to Nas , naszych relacji, nie wiedziałam pewnych rzeczy o Tż, które są bardzo istotne i powinnam o nich wiedzieć duuużo wcześniej.
Sukienka jest z tafty, biała, odkupiona od 1 właścicielki, która ślubowała w 2009 r. chyba nie ma szans żeby przetrwała jeszcze około 2 lata?Bez sensu, żeby zżółkła. Ech
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sobote sobie leze w lozku, a na Modrzewiowej przejezdza kilka samochodow i wszystkie trabia - slub Jeszcze sie dowiedzialam, ze moj kolega, ktory jest 15 lat z dziewczyna, biora slub w kwietniu. Jestem w szoku, bo on byl zawsze przeciwko. Ciekawe, co go sklonilo do zmiany pogladow, musze go zapytac.Cytat:
Cytat:
Trzymaj sie mocno, a jesli bys chciala sie wygadac komus obcemu to zapraszam na PW.
|
|||
|
|
|
|
#3493 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki za informację. Przynajmniej wiem na ile się nastawić idąc do księdza na rozmowę. A jeśli mogę wiedzieć Ty stroisz kościół we własnym zakresie czy korzystasz z tego ustrojenia w cenie? |
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Raczkowanie
|
Czy znacie jakieś komisy w Bydgoszczy gdzie mogłabym sprzedać suknię ślubną, tylko raz założoną przez poprzednią właścicielkę bo ja nie miałam tej okazji
jakie sa warunki takiego wstawienia do komisu?
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny błagam Was pomóżcie, właśnie właściciel sali, w której miałam mieć wesele odmówił mi wesela, rzekomo ze względów rodzinnych - gdzie ja teraz znajdę wolny termin na 10 lipca w Bydgoszczy?? Pomocy
Jeśli ktokolwiek widział ktokolwiek wie proszę o pomoc.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3496 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, jak jest z tym aktem urodzenia w urzędzie miasta, dostaje się go od razu, czy trzeba czekać jakiś czas? |
||
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli jestes z Bydgoszczy to idziesz do urzedu i na miejscu pani Ci go pobiera, nic nie doplacasz. Natomiast jak jestes spoza Bydgoszczy, to musisz przywiezc ten akt urodzenia - dostaje sie go na miejscu u siebie w USC, moga wyslac poczta lub ktos moze go odebrac (u nas odbierala tesciowa). Za to sie placi 22 zl. |
|
|
|
|
|
#3498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej dziewczyny Popytaj na Osielsku może co , bo w Bydzi może być już problem ![]() http://www.wesele.w.bydgoszcz.pl/ Tutaj są dwie sale. Zadzwoń. Kruszynka przykro mi
Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2010-03-26 o 14:21 |
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Proszę powiedzcie jakie macie wybrane zespoły na Wasze wesela. Bo zaczynamy się rozgladać i póki co mamy tylko jeden pomysł - express duo plus. Będę wdzięczna za wszystkie propozycje
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Moj kolega prowadzi w Inowroclawiu zespol Orion. Super graja, jest keyboard, gitarka i saksofon, trzech chlopakow. W razie czego sluze telefonem na PW.
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
My mamy naszego znajomego jako DJ i jego brata z zespołem irlandzkim.
![]() Byliśmy dziś z TŻ po raz kolejny na rowerze, tego mi chyba najbardziej brakowało w czasie tej długiej zimy.
|
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
witam PM Bydgoskie
![]() My z Tz mamy juz zamówiona sale, za miesiac jakos jedziemy podpisac umowe i wplacic zaliczke, mamy tez juz umowe z fotografem i zastanawiamy sie nad orkier=stra/dj-em. Co mozecie polecic? bo kompletnie nie mamy pomysłu.. ile predzej trzeba isc do ksiedza?;> |
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
my u księdza zaklepać termin byliśmy jakieś 10 miesięcy wczesniej i już były dwie pary
Sam protokół, dokumenty na około 1-3 miesięcy przed, ale to na pewno z wami ustali ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- aha. i polecam mój zespól, jak się okazało, nadal grają ![]() nazywają się Barbapapa i... warto posłuchać ich piosenek na stronce (rzecz jasna covery, śpiewają i podgrywają na klawiszach do wersji instrumentalnych, często prowadzą imprezy karaoke).
|
|
#3507 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny - faktycznie podzwoniłam i są jeszcze terminy w Hotelu Agat na ul. Nad Torem. Słyszała któraś o nim? Jakie ma opinie? Ogółem dzięki za podtrzymanie na duchu
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i pyszne. Fajne mają krzesła Ogółem fajnie się bawiłam. Powinnaś być zadowolona.
|
|
|
#3509 |
|
Przyczajenie
|
Hej, co do zespołu to u nas będzie grał wujek mojego TŻ, sam nam to zaproponował, a że byliśmy na weselu na którym grali i spodobało nam się to się zdecydowaliśmy. No i tak sobie myślę, że zespół się postara i nie będzie siary, bo to w końcu wesele bratanka
. Lucy jeżeli szukasz jakiegoś zespołu to w Internecie można znaleźć ich naprawdę sporo, większość ma nawet swoje nagrania demo, można więc sobie wstępnie posłuchać jak grają.
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam takie pytanie do was, Powiedzcie jakbyscie zachowaly sie na moim miejscu. Otoz w piatek przypadkiem dowiedzialam sie ze moj TZ zaprosil dwoch swoich kumpli na nasze wesele. On widzi sie z nimi raz do roku w przeszlosci byl kilka razy z nimi na wakacjach (jakies 5 lub 6 lat temu). Nie utrzymuja kontaktow regularnie. on nazywa ich swoimi przyjaciolmi.Ja twierdze ze przyjaciele to osoby ktore widujesz regularnie, wiedza co dzieje sie w twoim zyciu itp.Ja ich nie znam wogole, widzialam ich tyle co na zdjeciach. I dodam ze oni nie sa w mojego TZ wieku okolo 50 i 60 lat. Jak tylko dowiedzialam sie o tym to zrobilam mu wielka awanture. Liste gosci ustatlilismy juz dawno temu i on nawet o nich wogole nie wspomnial. A i jeszcze dodam ze zaproszenia juz mamy i oczywiscie za malo. Dodam ze robimy male wesele na 45 osob i sala ktora wynajumujemy tez jest mala. Co powinnam zrobic.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

W sobote sobie leze w lozku, a na Modrzewiowej przejezdza kilka samochodow i wszystkie trabia - slub
Jeśli ktokolwiek widział ktokolwiek wie proszę o pomoc.

podobno dobry facet