Bydgoskie Panny Młode - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-19, 18:46   #3481
kaaala
Raczkowanie

Dot.: Bydgoskie Panny Młode

A ja sobie tak oglądam dekoracje sal. No i wybrałam kolor ecri-bordo. Tylko się zastanawiam nad przystrojeniem stołu...bo oprócz "puszczenia" na środku stołu organzy bordowej to zastanawiałam się nad świecami- walec lub pływające (tylko, że te to mnie chyba majątek mnie wyjdą ze względu na zakup szklanych mis). Sama już nie wiem :/
kaaala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 21:34   #3482
kosiara1981
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez afrodyta77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,potrzebuję pomocy.Ślub we wrześniu więc zaczęłam się rozglądać za sukienkami i tutaj zaczęły się schody.Mam 180 cm wzrostu i problem z doborem sukienki.Wolałabym wypożyczyć, ewentualnie kupić używaną,w dobrym stanie,od pierwszej właścicielki,ewentualnie kupić nową ale w rozsądnej cenie.Czy któraś może polecić mi jakiś salon w Bydgoszczy? Jestem z Inowrocławia.
Cześć, ja swoją sukienkę kupiłam na Gdańskiej, nie pamiętam numeru ale to jest końcówka Gdańskiej. Salon nazywa się Styl. Duży wybór sukni,przystępne ceny a co najważniejsze każdy model który mają na sklepie szyją od podstaw pod wymiary klientki. Można do sukienki coś dodać albo z czegoś zrezygnować. No i bardzo miła obsługa
kosiara1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 07:50   #3483
heidi3891
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaaala Pokaż wiadomość
A ja sobie tak oglądam dekoracje sal. No i wybrałam kolor ecri-bordo. Tylko się zastanawiam nad przystrojeniem stołu...bo oprócz "puszczenia" na środku stołu organzy bordowej to zastanawiałam się nad świecami- walec lub pływające (tylko, że te to mnie chyba majątek mnie wyjdą ze względu na zakup szklanych mis). Sama już nie wiem :/
ja równiez bede miała pływające świeczki, ale nie kupuję szklanych mis, bo potem bedą tylko zalegać w szafie... mam za to największe (chyba) kieliszki kupione w ikei... są tanie i naprawde duze.... świeczki w nich wygladaja super.... no i tez praktyczne, bo napewno pozniej beda czesciej uzywane niz misy... jedyne czym sie martwie to fakt, ze świeczki pływające szybko sie wypalaja...
heidi3891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 11:47   #3484
LUCY_b_
Przyczajenie

[QUOTE=Agape007;17984421]Dopisana - hihi tego dnia będziemy z mężem 2 lata po ślubie

Libra - 24.04.2010
Mimbi - 26.06.2010
Tenebre - 26.06.2010
Kaala - 14.08.2010
Madzia4don - 11.09.2010
Afrodyta77 - 18.09.2010
LUCY _b - 24.04.2011
Haniula - 21.05.2011

Dziękuję za dopisanie do listy i gratuluję stażu małżeńskiego

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Mam jeszcze pytanko. Czy któraś z Was wie może jak wyglądają finanse w kościele Matki Boskiej Królowej Męczenników w Fordonie?
LUCY_b_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 15:24   #3485
kruszynka86
Raczkowanie

Witajcie, dawno mnie tu nie było ale to dlatego, że to dla mnie trudne. Mnie możecie wykreślić...mojego ślubu nie będzie...w tym roku na pewno w następnym raczej też... ogólnie nic na ten moment nie wiadomo, a najgorsze, że kupiłam sukienkę wymarzoną i muszę ją sprzedać a nie maiąłm nawet jej okazji założyć w tym dniu..no to by było na tyle dużo szczęścia Wam życzę
kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 18:47   #3486
kaaala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez heidi3891 Pokaż wiadomość
ja równiez bede miała pływające świeczki, ale nie kupuję szklanych mis, bo potem bedą tylko zalegać w szafie... mam za to największe (chyba) kieliszki kupione w ikei... są tanie i naprawde duze.... świeczki w nich wygladaja super.... no i tez praktyczne, bo napewno pozniej beda czesciej uzywane niz misy... jedyne czym sie martwie to fakt, ze świeczki pływające szybko sie wypalaja...
W sumie tez się zastanawiałam nad świeczkami pływającymi, tylko że nie mogę znaleźć jakiegoś podłużnego naczynia które by się nadawało
kaaala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 21:58   #3487
Madzia4don
Raczkowanie

[/COLOR]Mam jeszcze pytanko. Czy któraś z Was wie może jak wyglądają finanse w kościele Matki Boskiej Królowej Męczenników w Fordonie?[/QUOTE]

Ja też biorę ślub w MBKM i opłata wynosi 500zł. W tej cenie jest pan kościelny i pani organistka oraz skromna dekoraja Kościoła + tąbka 100zł jeśli chcesz.
Stary 2010-03-21, 20:28   #3488
libra22
Zakorzenienie

GG do libra22

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Witajcie, dawno mnie tu nie było ale to dlatego, że to dla mnie trudne. Mnie możecie wykreślić...mojego ślubu nie będzie...w tym roku na pewno w następnym raczej też... ogólnie nic na ten moment nie wiadomo, a najgorsze, że kupiłam sukienkę wymarzoną i muszę ją sprzedać a nie maiąłm nawet jej okazji założyć w tym dniu..no to by było na tyle dużo szczęścia Wam życzę
Ojej bidulko przykro mi się zrobiło jak przeczytałam Twojego posta
CO się stało kruszynko?
Stary 2010-03-21, 22:06   #3489
kruszynka86
Raczkowanie

Dwa tygodnie temu dowiedziałam się czegoś co całkowicie zmieniło nasze życie w tej chwili nie mam mowy o ślubie, a wszystko było już prawie gotowe. Nie wiem co bedzie z nami, już nawet nie mam siły się złościć czy płakać
Stary 2010-03-21, 22:10   #3490
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Dwa tygodnie temu dowiedziałam się czegoś co całkowicie zmieniło nasze życie w tej chwili nie mam mowy o ślubie, a wszystko było już prawie gotowe. Nie wiem co bedzie z nami, już nawet nie mam siły się złościć czy płakać
dotyczy to bezpośrednio Was? Bo kurczę, odwołać wszystko na finiszu to bardzo poważny krok, wiem coś o tym, bo z TŻ miałam przekładać ślub i wesele o cały rok, lub dłużej (mimo iż mieliśmy już wcześniej cywilny).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 09:38   #3491
kruszynka86
Raczkowanie

Tak, dotyczy to Nas , naszych relacji, nie wiedziałam pewnych rzeczy o Tż, które są bardzo istotne i powinnam o nich wiedzieć duuużo wcześniej.
Sukienka jest z tafty, biała, odkupiona od 1 właścicielki, która ślubowała w 2009 r. chyba nie ma szans żeby przetrwała jeszcze około 2 lata?Bez sensu, żeby zżółkła. Ech
Stary 2010-03-22, 11:51   #3492
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Robię świeżą listę bydgoskich PM:

Libra - 24.04.2010
Mimbi - 26.06.2010
Tenebre - 26.06.2010
Kaala - 14.08.2010
Madzia4don - 11.09.2010
Afrodyta77 - 18.09.2010
Haniula - 21.05.2011

Kruszynka???
Carminka??
No prosze, ale ktos tutaj jest dokladny W sobote sobie leze w lozku, a na Modrzewiowej przejezdza kilka samochodow i wszystkie trabia - slub Jeszcze sie dowiedzialam, ze moj kolega, ktory jest 15 lat z dziewczyna, biora slub w kwietniu. Jestem w szoku, bo on byl zawsze przeciwko. Ciekawe, co go sklonilo do zmiany pogladow, musze go zapytac.

Cytat:
Cytat:
Tak, dotyczy to Nas , naszych relacji, nie wiedziałam pewnych rzeczy o Tż, które są bardzo istotne i powinnam o nich wiedzieć duuużo wcześniej.
Sukienka jest z tafty, biała, odkupiona od 1 właścicielki, która ślubowała w 2009 r. chyba nie ma szans żeby przetrwała jeszcze około 2 lata?Bez sensu, żeby zżółkła. Ech
Jejku Kruszynko, to chyba musialo byc cos strasznego, ze sie zdecydowalas na taki krok Trzymaj sie mocno, a jesli bys chciala sie wygadac komus obcemu to zapraszam na PW.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 13:31   #3493
LUCY_b_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Madzia4don Pokaż wiadomość
[/COLOR]Mam jeszcze pytanko. Czy któraś z Was wie może jak wyglądają finanse w kościele Matki Boskiej Królowej Męczenników w Fordonie?
Ja też biorę ślub w MBKM i opłata wynosi 500zł. W tej cenie jest pan kościelny i pani organistka oraz skromna dekoraja Kościoła + tąbka 100zł jeśli chcesz.[/QUOTE]
Dzięki za informację. Przynajmniej wiem na ile się nastawić idąc do księdza na rozmowę. A jeśli mogę wiedzieć Ty stroisz kościół we własnym zakresie czy korzystasz z tego ustrojenia w cenie?
Stary 2010-03-22, 20:16   #3494
kruszynka86
Raczkowanie

Czy znacie jakieś komisy w Bydgoszczy gdzie mogłabym sprzedać suknię ślubną, tylko raz założoną przez poprzednią właścicielkę bo ja nie miałam tej okazji jakie sa warunki takiego wstawienia do komisu?
Stary 2010-03-23, 19:26   #3495
Prazynka
Przyczajenie

Dziewczyny błagam Was pomóżcie, właśnie właściciel sali, w której miałam mieć wesele odmówił mi wesela, rzekomo ze względów rodzinnych - gdzie ja teraz znajdę wolny termin na 10 lipca w Bydgoszczy?? Pomocy Jeśli ktokolwiek widział ktokolwiek wie proszę o pomoc.
Prazynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 22:07   #3496
Tenebre
Rozeznanie

Cytat:
Aż nie wiem co napisać... Cokolwiek się nie stało, mam nadzieję, że wszystko sobie poukładasz i będziesz szczęśliwa.

Cytat:
Napisane przez Prazynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny błagam Was pomóżcie, właśnie właściciel sali, w której miałam mieć wesele odmówił mi wesela, rzekomo ze względów rodzinnych - gdzie ja teraz znajdę wolny termin na 10 lipca w Bydgoszczy?? Pomocy Jeśli ktokolwiek widział ktokolwiek wie proszę o pomoc.
Sama miałam niedawno podobny problem, lipiec jest trochę mniej oblegany niż czerwiec, więc myślę, że na pewno jeszcze dasz radę znaleźć coś odpowiedniego. Ja szukałam w internecie bydgoskich restauracji i wysyłałam tam maile i dzwoniłam z pytaniem o termin. Wiele restauracji/sal ma swoje strony, poszukaj, popytaj, na pewno coś sensownego się znajdzie. Nam poszukiwania nowej sali zajęły w sumie 2 dni, więc głowa do góry.

Dziewczyny, jak jest z tym aktem urodzenia w urzędzie miasta, dostaje się go od razu, czy trzeba czekać jakiś czas?
Tenebre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 12:31   #3497
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Mi znalezienie sali zajelo dokladnie 3 telefony, wiec musisz po prostu poszukac w internecie. Tak naprawde w miescie jest mnostwo restauracji i na pewno gdzies znajdziesz miejsce. Swoja droga ten facet jakis niepowazny! Jak mozna ludzi tak traktowac! Dobrze ze przynajmniej odezwal sie z wyprzedzeniem i na pewno bedziecie miec czas zeby cos znalezc.

Cytat:
Napisane przez Tenebre Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jak jest z tym aktem urodzenia w urzędzie miasta, dostaje się go od razu, czy trzeba czekać jakiś czas?
Jezeli jestes z Bydgoszczy to idziesz do urzedu i na miejscu pani Ci go pobiera, nic nie doplacasz. Natomiast jak jestes spoza Bydgoszczy, to musisz przywiezc ten akt urodzenia - dostaje sie go na miejscu u siebie w USC, moga wyslac poczta lub ktos moze go odebrac (u nas odbierala tesciowa). Za to sie placi 22 zl.
Stary 2010-03-25, 21:41   #3498
Tenebre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Mi znalezienie sali zajelo dokladnie 3 telefony, wiec musisz po prostu poszukac w internecie. Tak naprawde w miescie jest mnostwo restauracji i na pewno gdzies znajdziesz miejsce. Swoja droga ten facet jakis niepowazny! Jak mozna ludzi tak traktowac! Dobrze ze przynajmniej odezwal sie z wyprzedzeniem i na pewno bedziecie miec czas zeby cos znalezc.

Jezeli jestes z Bydgoszczy to idziesz do urzedu i na miejscu pani Ci go pobiera, nic nie doplacasz. Natomiast jak jestes spoza Bydgoszczy, to musisz przywiezc ten akt urodzenia - dostaje sie go na miejscu u siebie w USC, moga wyslac poczta lub ktos moze go odebrac (u nas odbierala tesciowa). Za to sie placi 22 zl.
Ok, dzięki, dobrze, że nie muszę swojego aktu urodzenia załatwiać, zostaje tylko TŻ, czekamy na informacje od teściowej czy już coś załatwiła.
Stary 2010-03-25, 22:17   #3499
libra22
Zakorzenienie

GG do libra22

Kruszynka spróbuj u "Adeli" od ronda kujawskiego jak się schodzi w stronę miasta.
Albo na allegro?
Stary 2010-03-26, 14:20   #3500
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cytat:

hej dziewczyny

Popytaj na Osielsku może co , bo w Bydzi może być już problem

http://www.wesele.w.bydgoszcz.pl/

Tutaj są dwie sale.
Zadzwoń.

Kruszynka przykro mi

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2010-03-26 o 14:21
Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-26, 15:25   #3501
LUCY_b_
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. Proszę powiedzcie jakie macie wybrane zespoły na Wasze wesela. Bo zaczynamy się rozgladać i póki co mamy tylko jeden pomysł - express duo plus. Będę wdzięczna za wszystkie propozycje
Stary 2010-03-26, 16:11   #3502
mimbi
Zakorzenienie

Moj kolega prowadzi w Inowroclawiu zespol Orion. Super graja, jest keyboard, gitarka i saksofon, trzech chlopakow. W razie czego sluze telefonem na PW.
Stary 2010-03-26, 17:03   #3503
libra22
Zakorzenienie

GG do libra22

My mamy DJ'a Roman Nalazek, jak bedzie dam znać za ok 4 tygodnie podobno dobry facet no i nie chcieliśmy orkiestry
Stary 2010-03-26, 20:45   #3504
Tenebre
Rozeznanie

My mamy naszego znajomego jako DJ i jego brata z zespołem irlandzkim.

Byliśmy dziś z TŻ po raz kolejny na rowerze, tego mi chyba najbardziej brakowało w czasie tej długiej zimy.
Stary 2010-03-26, 21:08   #3505
Haniula
Zakorzenienie

witam PM Bydgoskie
My z Tz mamy juz zamówiona sale, za miesiac jakos jedziemy podpisac umowe i wplacic zaliczke, mamy tez juz umowe z fotografem i zastanawiamy sie nad orkier=stra/dj-em. Co mozecie polecic? bo kompletnie nie mamy pomysłu..
ile predzej trzeba isc do ksiedza?;>
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-26, 21:19   #3506
karolca
Zakorzenienie

my u księdza zaklepać termin byliśmy jakieś 10 miesięcy wczesniej i już były dwie pary Sam protokół, dokumenty na około 1-3 miesięcy przed, ale to na pewno z wami ustali

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

aha. i polecam mój zespól, jak się okazało, nadal grają
nazywają się Barbapapa i... warto posłuchać ich piosenek na stronce (rzecz jasna covery, śpiewają i podgrywają na klawiszach do wersji instrumentalnych, często prowadzą imprezy karaoke).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-27, 14:46   #3507
Prazynka
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny - faktycznie podzwoniłam i są jeszcze terminy w Hotelu Agat na ul. Nad Torem. Słyszała któraś o nim? Jakie ma opinie? Ogółem dzięki za podtrzymanie na duchu A ten facet co mi odwołał to faktycznie szkoda słów... Nie powinno się tak robić! To najważniejszy dzień w życiu.
Prazynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-27, 14:59   #3508
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny - faktycznie podzwoniłam i są jeszcze terminy w Hotelu Agat na ul. Nad Torem. Słyszała któraś o nim? Jakie ma opinie? Ogółem dzięki za podtrzymanie na duchu A ten facet co mi odwołał to faktycznie szkoda słów... Nie powinno się tak robić! To najważniejszy dzień w życiu.
Byłam na weselu w Agacie i było super - dużo jedzenia (a to chyba najważniejsze no i pyszne. Fajne mają krzesła Ogółem fajnie się bawiłam. Powinnaś być zadowolona.
Stary 2010-03-27, 19:51   #3509
kosiara1981
Przyczajenie

Hej, co do zespołu to u nas będzie grał wujek mojego TŻ, sam nam to zaproponował, a że byliśmy na weselu na którym grali i spodobało nam się to się zdecydowaliśmy. No i tak sobie myślę, że zespół się postara i nie będzie siary, bo to w końcu wesele bratanka. Lucy jeżeli szukasz jakiegoś zespołu to w Internecie można znaleźć ich naprawdę sporo, większość ma nawet swoje nagrania demo, można więc sobie wstępnie posłuchać jak grają.
kosiara1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-28, 17:29   #3510
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

dziewczyny mam takie pytanie do was, Powiedzcie jakbyscie zachowaly sie na moim miejscu. Otoz w piatek przypadkiem dowiedzialam sie ze moj TZ zaprosil dwoch swoich kumpli na nasze wesele. On widzi sie z nimi raz do roku w przeszlosci byl kilka razy z nimi na wakacjach (jakies 5 lub 6 lat temu). Nie utrzymuja kontaktow regularnie. on nazywa ich swoimi przyjaciolmi.Ja twierdze ze przyjaciele to osoby ktore widujesz regularnie, wiedza co dzieje sie w twoim zyciu itp.Ja ich nie znam wogole, widzialam ich tyle co na zdjeciach. I dodam ze oni nie sa w mojego TZ wieku okolo 50 i 60 lat. Jak tylko dowiedzialam sie o tym to zrobilam mu wielka awanture. Liste gosci ustatlilismy juz dawno temu i on nawet o nich wogole nie wspomnial. A i jeszcze dodam ze zaproszenia juz mamy i oczywiscie za malo. Dodam ze robimy male wesele na 45 osob i sala ktora wynajumujemy tez jest mala. Co powinnam zrobic.
orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości