![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7224630]Kancia, na co czekasz
![]() ![]() ![]() Kancia - produkuj, poczekam z zakupem na ten twój patent ![]() No, u mnie kojec z dnia na dzien jednak staje się coraz bardziej potrzebny - Hubertowi tak spodobało się przekręcanie, że turlając się wyłazi z maty ![]() ![]() Rozkłądam mu koc i na nim ma miejsce do kręcenia się, ale wkrótce przyda się ograniczenie tej swobody jakimiś bokami... Jakiś czas temu widziałam w auchan kojec taki jak 2 i jak Celka kupiła - tylko że był kwadratowy i większy (chyba 120x120). Taki byłby super, ale już go tam nie widziałam później ![]() My zaliczyliśmy dziś uczelnię, zakupy, cukiernię (mój tato wysłał sms-a do radia i o 7 rano ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zadomowienie
|
Primciu urodzinki dziś świętujesz??
To sto lat sto lat sto lat sto lat ode mnie i Marcelka ![]() A u mnie ostatnio cienitko. Mały ciut ciut marudny. O samodzielnym zasypianiu w dzień mogę tylko pomarzyć. Raz uśnie sam a dziesięć razy na rękach ląduje. W nocy na cyca budzi się co 2 godziny. Albo zatęsknił za okresem noworodkowym albo poprostu zdrowo się odrzywia. Je często i małymi porcjami ![]() Wczoraj chciałam go zapchać na dłużej więc dostał kleik. Padła 100 mleka z butli z kleikiem i do tego oczywiście cyc. Obudził się po2,5 godzinie ![]() ![]() Ehh, dobrze że pogoda ładna przynajmnie dużo czasu na dworze spędzamy. W sobotę byliśmy u mojej kumpeli któraa ma synka młodszego od Marcelka o 2 miesiące. Marcelek waży 6700 a jej synek 6200. Mój mały wyglądał przy nim jak anoreksja. Dobrze że zaczęłyście o kojcach bo ja też bym jakiś chciała. Ale powoli i ze spokojem bo ten mój leniwiec prZewraca się tylko z brzuszka na plecki i to jak mu się zachce. Prędzej włączy wkórzacza i sama go muszę smyknąć.
#3483 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, co do łóżeczek turystycznych, to nasza mała ma takie od urodzenia, nie c hcielismy drewnianego. W dokładce dostaliśmy płozy do bujania i jestem zadowolona. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego łóżeczka.
Swoja droga dzisiaj rano zalatwialam troche spraw w szkole, w pracy, praktyki w przedszkolu i co... no i 19 maja moj pierwszy dzien w pracy od zeszlego roku. Rok bez pracy, a tu nagle zonk ![]() Wogóle to Łucja dzisiaj od rana wychodne ma u babci, tzn jej prababci ![]() ![]() Poza tym pytanie mam... dajecie swoim pociechom kaszke do mleczka? takie malinowe itd... te od 4 miesiąca... w jakiej ilosci dajecie by dalo sie pic? Przez dzien? Ile razy? Czy na noc? Powiedzcie Basi cos wiecej bo kupilam kaszkę a nie wiem co i jak ![]() No a co do spania, to moja wczoraj zasnęła przed 20, spała do 5:30. Zjadła sobie i spała jeszcze do 8:30, tzn obudziła się chyba godzinę wcześniej ale ładnie sama bawiła się w łóżeczku |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Martko-3maj się kochana
![]() dla mnie żarcie co 2-3h to norma ![]() ![]() Zu też je często,często też tylko pije,ale też dużo się rusza-właściwie cały czs ręce i nogi jej chodzą.nie mówiąc o innych częściach ciała-zwłaszcza buzi ![]() ![]() jest taka śmieszna,że mogłabym cały dzień na nią patrzeć i się chichrać ![]() sama z siebie i do siebie też się chichra ![]() co do wagi to nie sądzę,żeby Zu przekroczyła już 6kg ![]() Prima- sto lat sto lat!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() A jaki ten torcik? ![]() ![]() ![]() Basiu ja jeszcze nie daje Łukaszkowi żadnych kaszek choć już kilka czeka w szafce ![]() ![]()
#3486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Torcik pycha - i co mnie zdziwiło, to byl wieeelki czekoladowo-kawowy tort (spodziewalam się, ze skoro darmowy to będzie wielkości dłoni ![]() My dziś wyspacerowaliśmy sie za wszystkie czasy - a przynajmniej na zapas, bo podobno od jutra pogoda do d... ![]() ![]() Odnośnie środy - to gdzie my się w tych Arkadach spotykamy? Bo zapomniałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Rozeznanie
|
Primaverko duzo zdrowka i spenienia marzen
![]() ![]() Ale mi sie dzis nie chce pogoda do polowy dnia byla swietna ale pozniej deszcz i grad nas zastal wrrrr Hubis gada sobie juz wykapany w lozeczku i chyba ja tez zaraz sie klade. Milej nocy ![]()
#3488 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
no tez widziałam prognozy
![]() ![]() ja tez ide pieszo ![]() celko a gdzie Ty mniej wiecej mieszkasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny poradzicie cos w sprawie tych kaszek? pisalam wyzej, prosze o pomoc
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i ja chyba tez do kina nie pojde (biankaaa to wiadomosc dla Ciebie glownie, bo wiem ze Ty idziesz). Przyjezdza moja mama i nie chce na tak dlugo ja sama zostawiac w domu ![]() ![]() Ps. Z cala pewnoscia stwierdzam ze moje dziecko ZJADA smoczki ![]() ![]() ![]() A i znowu malego cos uczulilo - tzn ma taka delikatna wysypke. Wczesniej chyba po jagodach, teraz podalam mu pierwszy raz zupke - jest tam marchewka, zmieniaki, pietruszka, mleko pelne i maslo ze smietany. CIekawe co ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
celko ja na razie omijam te słoiki z mlekiem, masłem itp
![]() odpisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
Witam
Primciu spóznione najlepsze życzenia ode mnie i od Gosi ![]() wczoraj nas nie było, bo wyszłysmy o 10-tej a wróciłysmy dopiero o 18-tej, w międzyczasie byłam u rodziców, tam Gosi a spała jak susełek, potem poszłyśmy do sklepu z art dla dzieci, kupiłam jej smoczka-gryzaka TT za 14 zł (zdzierstwo!!) a ona nie chce go gryzc ![]() podczas drugiego spacerku usneła i jka przyszłam do domu to żal mi było ją budzić wiec wystawiłam na balkon ![]() Dziś tez ładna pogoda ale idziemy blisko, koło domku do parku. Przez te całodzienne wypady w domu mam niezły bajzel. Musze sie dizś wziąść w garść i posprzątać ![]() Sławko przemywaj solą fizjologiczną oczko ale też idz do lekarza ![]() ![]() ![]() Gosia często pociera piąstkami oczka, czasem nawet w nocy przez sen, gdzieś czytałam, że może to być jakaś alergia, muszę o tym wspomnieć lekarzowi. Chyba sobie wypisze na kartce wszystko o co mam zapytać, bo pewnie zapomnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() Do tej pory wszystkie owosci jedzeniowe wprowadzalam Hani bardzo ostroznie, czekajac po kazdym nowym jedzonku i sprawdzajac reakcje.. Z brokulem niby zrobilam to samo, ale nie odczekalam az tak dlugojak zawsze (po bananie tym razem, bo banan wydawal mi sie taaaki bezpieczny i pewny) i w tym samym czasie kilka razy podalam jej inne mleko (musialam dac jej Nan, a normalnie w Polsce je Bebilon, bo ma dokladnie taki sklad jak angielski Aptamil ![]() ![]()
![]() W dodatku juz za jakas godzine wyjezdzamy do domku nad jeziorem, wiec zmykam sie pakowac.. zajrze tu jeszcze, licze na Wasza pomoc! ![]()
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A oczka trze, jak jest śpiący ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Raczkowanie
|
Dołączam sie do pytania o zagęszczanie mleka?W jakich proporcjach zagęszca i ile razy na dzien,czy tylko na noc?
Widze ze mojej Oliwi ostatnio brakuje kalorii w jedzeniu chyba,bo zjada po 140-150 ml nawet 7-8 razy na dzien,najwiecej chce jesc w nocy i jak potrafila czasem przespac juz cala noc,to teraz z bieda dwie 2h przespi i zjada mleko ze 150 ml wody. Raz zagescilam jej mleko kaszka ryzowa jablkowa,ale ewidentnie jej nei pasowalo.Kupilam wiec kleik ryzowy i wczoraj dalam na 150 ml dwie miarki od mleka,wypila ale zrobilo sie to tak geste ze z trudem lecialo przez smoczek do kaszek Tommie Tippie. To czym to podawac?Chyba w Nuku sa duzo wieksze dziurki w smoczkach do papek. Czy ktoras z was ma dziecko ze stwierdzona alergia pokarmowa lub podejrzeniem alergii?Jesli tak ,to czy wprowadzacie normalnei wtedy po 4 miesiacu nowe produkty,bo na stronei Nestle jest taki schemat,gdzie podaja,ze dzieci z alergia moga meic wprowadzane pokarmy po 6 miesiacu zycia.Ale tak wlasciwie tylko tam znalalzlam cos takiego. Mi lekarka pozwolila podawac juz jablko,sok jablkowy,jagody i zupki. Po podaniu soku wymiotowala bardzo-wiec rozumei ze ja uczula,a po jablku nie bylo przez 3 dni kupy-co dla mnei jest dziwne,bo jablko rozluznia,ale pierwszy raz mialam taka sytuacje z kupa a z nowych rzeczy jadla tylko jablko.
#3498 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Yoolia;7235381]Witam
kupiłam jej smoczka-gryzaka TT za 14 zł (zdzierstwo!!) a ona nie chce go gryzc ![]() Ja tez wczoraj kupilam taki gryzak z TT i zaplacilam 19 zl,to dopiero zdzierstwo. Nawet dosyc ja interesuje pod warunkiem ze dobrze go schlodze.
#3499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieje ze na spotkanie przyjdziecie? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
szperr banan działa zestalająco w połaczeniu z nowym mlekiem ( NAN tez na niektóre dzieci działa zapierająco) mogło dojsc do takich bobków. Wróc do bebilonu i nie dawaj nic zapierajcego a jak widzisz ze mała sie meczy podaj czopek glicerynowy. Byc moze za tymi bobkami jest normalna kupka i tych bobków trzeba sie pozbyc
![]() ![]() biankoo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje tylko ze pogoda sie calkiem nie zepsuje, ja w razie czego moge podjechac tramwajem bo mam 3 przystanki ale nie wiem jak u Was skoro pieszo idziecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [quote=tulis;7235480] Cytat:
![]() to ja juz w takim razie juz nie narzekam. czym smarujecie dzieciom buzki jak wychodzicie na spacer? ja do tej pory kremem bambino faktor 4 ale przy tym słoneczku to chciałam kupić cos z wyższym faktorem ale w sklepach tylko pozostałości z tamtego roku, chyba ze nivea maleńka tubka za prawie 30zł, jeszcze zajrzę do Rossmana może tam cos znajde. Jak nie to kupie ten nivea ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
yoolia - ja kupiłam w tesco
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Raczkowanie
|
witajcie!
tulis my mamy mleko bebilon pepti-kubus od 4 miesiaca je zupki papki i deserki wieloskładnikowe i jak narazie alergi nie ma ![]() my jak zageszczamy mleczko to na 120 ml daje 1 miarke a na 150 2 miarki ja zageszczam raz na dzien próbowałam czesciej bo kubusiowi bardziej smakuje zageszczone mleczko ale meczył sie z kupa! ja tez smaruje jak narazie bambino faktor 4 ![]() ale dzis piekna pogoda zaraz idziemy na spacerek ![]() miłego dnia wam zycze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A czym zageszczasz mleko?
![]() |
#3509 |
Raczkowanie
|
tulis zageszczam mleko kaszka ryzowa smakowa narazie próbowałam malinowej i jabkowej albo kleikiem kukurydzianym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Raczkowanie
|
Aniołek85 a moge Cie prosic o napisac jak wyglada schemat dziennego zywienia Twojego synka??Bylabym wdzieczna
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.