|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: PoKaŻ bRzUcH!!!!!!!!!! :D II
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zadomowienie
|
Witam! pierwszy raz jestem na tym wątku i stwierdzam że macie bardzo ładne brzuszki!
![]() ja od kilku miesięcy się odchudzam i udało mi się zrzućić 5 kg, ale teraz od miesiąca waga się zatrzymała na 65 kg więc ćwicze trochę więcej. Jestem w 11 dniu a6w ![]() ![]() ![]() ![]() ładniejszy podniesiony tyłeczek pozbyłam się jednego wałka na brzuszku( zostały jeszcze 2 ![]() ![]() łydki szczuplejsze zmniejszył sie ''drugi podbródek'' uda zostaly tak samo masywne i umięsnione-musze coś z tym zrobić mniejszy cellulit ![]() ![]() postaram się wrzucić moje zdjęcie przed a6w i w 11 dniu ![]() pozdrawiam wszytskich ![]()
#3483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak więc zanim wprowadzisz kogoś w błąd, poczytaj dokładnie o problemie. http://www.sfd.pl/JAJKA_-_Cholesterol-t239397.html http://www.konstancin.com/forum/read.php?5,10944 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW, ja napisałam, że BIAŁKO TO NIE TYLKO JAJKA, ALE RÓWNIEZ.... Ponieważ jak przeliczyłam, jedno jajko to ok. 50gr, a w 100gr jaja kurzego jest ok. 12gr białka, więc aby zaspokoić zapotrzebowanie na bia.lko przy mojej masie ciała (ok.60kg=ok.120gr białka) musiałabym zjeść przynajmniej 20 jajek dziennie, co fizycznie jest w moim przypadku niewykonalne, bo bym sie chyba zajajczyła na 5 lat, dlatego dobrze mieć świadomość, że białko to też pierść z kurczaka mająca ok. 20grbiałka na 100gr mięsa, czy polędwica wołowa mająca podobnie, czy choćby ten twaróg. I wydaje mi się, że przy diecie osoby do której kierowałam te słowa, jedzacej smażone, tłuste potrawy, czekoladę itd itp to trzrbaby zweryfikować te jajka, a nie twierdzić, że niech je do woli, bo jej nie zaszkodzi.
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-04-09 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Rosalyn Czas edycji: 2009-04-09 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zadomowienie
|
Ech a mój organizm chyba się buntuje przeciw jajeczkom
![]() ![]() ![]() Ale się porobiło...w wątku o brzuszkach, mowa o jajach ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() 1) Jedzenie samych jajek NIE jest wskazane ![]() ![]() ![]() 2) Moim skromnym zdaniem mitem jest to że istnieją osoby zdrowe ![]() Dlatego zalecam osobiście bogatą różnorodność w Waszym Menu. Nie ma nic zdrowszego niż urozmaicona bogata w witaminy dieta. Jeśli kto lubi to zbawienne dla organizmu jest jedzenie ryb (makrela, łosoś, dorsz) dostarczają dobrych tłuszczy i są bogate w białko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie wydaje mi się rozsądne rezygnowanie z mięsa i ryb, po to by jeść same jajka. A poza tym to co nie szkodzi jednej osobie nie znaczy, że będzie dobre dla wszystkich. Różnorodna dieta to podstawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jedyna wadą może być przyrządzanie tych rzeczy, bo np bardzo ale to bardzo lubię rzeczy z grilla, a to chyba nie jest zbyt zdrowe ![]()
![]() |
#3491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno lepiej jest marynowac mięso i dopiero wtedy piec i grilować, bo wtedy ono dużo szybciej się zrobi i nie wydziela się jakichś tam szkodliwych substancji, ale nie pamiętam jakich, bo tylko rzuciłam okiem na artykulik, gdyz zawsze marynuje mięso ![]()
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Shockwaves nigdzie nie napisała, że dieta złożona z samych jajek jest zdrowa
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zanegowała moje stwierdzenie, że dobrym źródłem białka jest chude mięso, soja, ryby i twaróg.
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
E ja tam nie widzę żeby negowała stwierdzenie iż dobrym źródłem białka jest chude mięso itp. Jest tylko mowa o jajkach, ale to nie znaczy że neguje Twoją wypowiedź o mięsku rybach itp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.piszemy dziewczynie, że trzebaby wprowadzić do diety białko 2. ona pisze, że będzie jadła tonę jajek, więc białka będzie pod dostatkiem 3. ja pisze, że hola hola, białko to nie tylko jaja, ale tez twaróg, mięso, ryby, itd itp i nadmiar jajek może zaszkodzić 4. shockwaves pisze, że bzdury wypisuje, bo żadna ilość jajek nie szkodzi, ja nie pisałam o jajkach w kontekście 2-3 jajek dziennie, ale o jajkach jako głównym i jedynym źródle białka w odniesieniu do wypowiedzi wizażanki agusiamyszka i w tym kontekście należałoby moja wypowiedx o jajkach rozpatrywać, a nie w kontekście dietetyki i osób zdrowych. Czyż nie? Swoja drogą w którym momencie zaczyna się otyłość brzuszna?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym agusiamyszka pisała, że ma w talii 94-88cm. Zależnie od posiłku. Pogooglałam i co znalazłam? Jeśli rzeczywiście obwód w talii dochodzi do 94cm, to już nie można stwierdzić, że osoba taka jest zdrowa i zalecac jej jedzenia jajek bez ograniczeń z uwagą, że jej nie zaszkodzą, bo internet mi mówi, że od ok. 88-90cm w talii w przypadku kobiet można mówić o otyłości brzusznej, która, jakby nie patrzeć jest juz jednostka chorobową i należy podjąć działania mające na celu zmniejszenie obwodu talii i ilości tkanki tłuszczowej w tej okolicy. Tak juz patrzac na to z naukowego punktu widzenia jaki przybrała shockwaves. I żeby nie być gołosłownym, tio tez podeprę się linkiem, a co! http://www.pulsmedycyny.com.pl/index...,brzuszna.html
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-04-09 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was ![]()
#3499 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest niestety druga strona medalu przypraw ![]() ![]() Podsumowując zalecam Tobie doprawiania takimi przyprawami jak pieprz, papryka zwłaszcza curry jeśli lubisz działa 'antyrakotwórczo' i wzmacnia serce czytałem wywiad w newsweeku ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3501 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hihi chodziło mi o zdanie : Cytat:
Zresztą whatever, kończę offtop, w końcu to wątek o brzuchach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jeśli jajka rzeczywiście sa doskonałym źródłem tłuszczów, to jedzenie ich w nieograniczonej ilości u osób z otyłością brzuszną jest niewskazane. Choc Ty uważasz inaczej.
![]() |
#3503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item595201159_...test_fvat.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3505 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Właśnie to mnie przeraża - zielarnia, naturalne przyprawy, łapię opakowanie, a tam jednak jakieś E. I dziękuję bardzo.
#3507 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Oczywiście nie wątpię w to że tryskasz energią i korzystasz pełnią życia czego Tobie życzę ![]() Nic nie dzieję się przypadkowo, zawsze jest jakiś łańcuch przyczynowo - skutkowy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I co Twoim zdaniem lepiej wpływa na otyłość brzuszną, niż Omega-3? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie pisałam i ani przez chwilę nie piszę o normalnej diecie i normalnych, zdrowych osobach, tylko odwołuje sie do wypowiedzi osoby, która pisała jaka dietę prowadzi - białe pieczywo, kluski, makarony, itd itp. która jak wynika z jej postu moze cierpiec na otyłosc brzuszną, więc przydalaby się rozsadna dieta i konsultacje z lekarzem. Co do cholesterolu - ok, dziękuję za uświadomienie, ale co do braku szkodliwości jajek "w każdej ilości" sie nie zgodzę, szczególnie w kontekcie o jakim piszę,
![]() |
#3510 |
♥
|
hihi podziwiam za Cierpliwosc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.