| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-06-26, 16:57 | #3481 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VI

jest ale trzeba zdawac 2 jezyki rozszerzone a ja zdaje niemca podstawe... http://www.rp.pl/artykul/124347.html moz ejak jej pokaze zmieni zdanei choc troche? 
				__________________ | 
|     | 
|  2008-06-26, 17:07 | #3482 | |
| Zakorzenienie | 

A gdzie smigasz?   Cytat: 
  I ze nie idziesz tam ze wzgledu na TŻta tylko dlatego ze chcesz tam isc i myslisz ze ta uczelnia jest dla Ciebie najodpowiedniejsza (chocby ze wzgledu na te dwa jezyki) No trudno ale jakbys sie kiedys tam jeszcze wybierala to daj znac   | |
|     | 
|  2008-06-26, 17:12 | #3483 | 
				 | 

pretty mowilam jej juz to ale chyba nic nie dalo... i tak tam pojde.

__________________ | 
|     | 
|  2008-06-26, 17:16 | #3484 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 To ona mowi ze dlaczego tam nie mozesz isc? | |
|     | 
|  2008-06-26, 17:19 | #3485 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Nija, pretty - to widzę, że jakiś dziś zakupowy dzień był - ja też dziś szperałam po sklepach z zamiarem poszerzenia trochę mojej szafy, ale kupiłam tylko spódniczkę i bluzkę, w dodatku w lumpeksie; ) i też sprzedałam podręczniki - historia, geografia, biologia operona + fizyka zamkora + 2 x j. polski stentor - i dostałam za nie 64zł. w sumie nie wiem, czy dużo, czy mało, ale jestem zadowolona, zwłaszcza, że wszystkie były kupione przeze mnie w antykwariacie w zeszłym roku. Mariolcia - na 'moich' uczelniach dowiadujemy się przez e-mail, na stronie (po zalogowaniu) można też mieć wgląd w wyniki rekrutacji, dodatkowo np. na PolŚl wywieszają listę... a wątpię, żeby Twoja mama miała wgląd w Twoją skrzynkę mail'ową, czy wybierała się do Lublina na wycieczkę  mam nadzieję, że wszystko się ułoży; * piwn00ka - maue żegna i życzy udanego lotu; ) | 
|     | 
|  2008-06-26, 17:23 | #3486 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: ZAGRANICO 
				 | 

Mariolcia, ja wiem, że mój brat dostał list z UMCS-u, że się dostał   Ale to 5 lat temu było ;D Ja już nie wiem, na co składać  Fajna jest psychologia, ale tam jest jakiś durny przedmiot biologiczny, czego unikam jak ognia! Chyba zostanę przy Crim.+Psychol.-> tam nie ma biologii  EDIT: Co do podręczników, to ja się pofatyguję do mojej szkoły na początku września- zawsze przychodzą absolwenci i naciągają młodsze klasy  
				__________________ Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją!  PRZYNAJMNIEJ  ≠ BYNAJMNIEJ | 
|     | 
|  2008-06-26, 17:31 | #3487 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Cytat: 
  Ale nawet jeżeli rodzice się nie zgadzają i tak ostro protestują, to i tak pójdziesz na tę uczelnię? Chodzi tylko o ich zgodę (kwestia eee etyczna?moralna? nie wiem jak to napisać...) czy też o pieniądze? Jeżeli nie będą dawać pieniędzy to nie będziesz tam studiować? Jeżeli już o tym pisałaś, to wybacz  , ale tyle tu postów, że ciężko się połapać  [1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;8009776]Nija, pretty - to widzę, że jakiś dziś zakupowy dzień był - ja też dziś szperałam po sklepach z zamiarem poszerzenia trochę mojej szafy, ale kupiłam tylko spódniczkę i bluzkę, w dodatku w lumpeksie; ) i też sprzedałam podręczniki - historia, geografia, biologia operona + fizyka zamkora + 2 x j. polski stentor - i dostałam za nie 64zł. w sumie nie wiem, czy dużo, czy mało, ale jestem zadowolona, zwłaszcza, że wszystkie były kupione przeze mnie w antykwariacie w zeszłym roku. [/quote] Chyba wpadnę w zakupoholizm  W ostatnich dniach kupiłam spodnie, baleriny, bluzkę, a dziś 2 bluzki i sweterek  i jeszcze mi mało  Mój komplet z historii z Nowej Ery był nowy, kupiony parę miesięcy temu w księgarni :/ Zapłaciłam za niego 92 zł  Ja już część sprzedałam w zeszłym roku, teraz oprócz historii i wosu niewiele mi zostało. Kiedyś nienawidziłam chodzić po sklepach. Teraz uwielbiam  Niech mi ktoś zafunduje taki dzień, wystarczy jeden dzień, .żebym mogła chodzić po CH i kupować co mi się podoba  O, i jeden taki dzień w drogeriach internetowych i na allegro   
				__________________ podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum | |
|     | 
|  2008-06-26, 17:33 | #3488 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2008-06-26, 17:35 | #3489 | 
				 | 

wen hehe 5 lat temu to chyba juz nie to:P pretty nie powiedziala ze nie mge ale jest niezadowolona bo uwaza ze czestochowa to jakas dziura, ze ide tam bo tz tam idzie, ze moglabym do innego miasta isc na prywatna jak juz sie nie dostane ze to ze tamto... a nie rozumie ze tam jest kierunek ktory mi sie podoba ze w gazecie pisali ze maja jedna z lepszychw europie pracownie.. ze pracuje i sobie zaplace napewno za 1 semestr a w 2 tez sobie poradze o moge pracowac w weekendy... maue te zmam taka nadzieje...do skrzynki nei ma wgladu ale nie wiem czy moge ja tak oklamac.... wogole dzis przyjezdza siostra mamy z rodzina z hiszpanii i wkurza mnie mama bo wiem ze bede obradowac z ciotka i mowic o mnie i studiach:/. NIja tata nie lapie sie w tym wiec nic nie mowi mama tez mi niby nie zabrania ale nie jest zadowolona i chodzi z krzywa mina przeciez to moje studia i moj wybor prawda? tymbardziej ze postaram sie sama za nie placic... 
				__________________ | 
|     | 
|  2008-06-26, 17:43 | #3490 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-02 
				 | 

nie... w powietrzu    Cytat: 
  szybko leci szybko .. i dobrze :P ... jeszcze z jakies 5 dni i do domku... 
				__________________ " To Twoje lęki - Ty je stworzyłaś, a to co stworzyłaś - możesz zniszczyć" ... | |
|     | 
|  2008-06-26, 17:47 | #3491 | 
				 | 

mnie się już całkiem pomieszało w główce i nie wiem, co ja mam w zasadzie robić. no w każdym razie we wrześniu będę w Polsce na 100%, bo Gael - mój boski francuz - przyjeżdża. moi rodzice już zostali poinformowani (nie zapytani - po prostu im to oznajmiłam) że Gael będzie u nas mieszkał, a ja będę mu gotować polskie obiadki, szykować śniadanka i parzyć kawę; ) może potem zabierze mnie ze sobą do Belgii?<3 swoją drogą, to będzie bardzo fajne, jak będziemy ze sobą gadać w domu: ja po francusku, mój tata po angielsku, a mama po niemiecku... ; ))) | 
|     | 
|  2008-06-26, 17:50 | #3492 | 
				 | 

maua i co oni na to ?  w sumie fajny mix jezykow   
				__________________ " To Twoje lęki - Ty je stworzyłaś, a to co stworzyłaś - możesz zniszczyć" ... | 
|     | 
|  2008-06-26, 17:52 | #3493 | 
| Adwokat diabła Zarejestrowany: 2006-06 Lokalizacja: Warsaw 
				 | 

maue faaaajnie bedzie   doszłam do wniosku, że odnawianie starych przyjaźni to strata czasu i kupa błota *delikatnie*   
				__________________ With enough time, we all find  what we're looking for.  Even if it was there all along | 
|     | 
|  2008-06-26, 17:56 | #3494 | 
				 | 

czemu Black?

__________________ | 
|     | 
|  2008-06-26, 17:57 | #3495 | 
				 | 

DsC - mój tata, że super, mama, że jestem świr... ale generalnie oni wiedzą, że jak się uprę, to on tutaj zostanie nawet na pół roku. więc nie oponują, bo to bez sensu. Black - w zasadzie, to się z Tobą zgadzam, bo jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby cokolwiek odgrzewanego było warte odgrzewania. nie tylko, jeśli chodzi o przyjaźnie - to dotyczy również miłości, posiłków i kawy. | 
|     | 
|  2008-06-26, 17:57 | #3496 | 
				 | 

[1=3a032fcd5bcbee239629acd  e3cc1a01c42f8ddce_6076227  24de4b;8010176]mnie się już całkiem pomieszało w główce i nie wiem, co ja mam w zasadzie robić. no w każdym razie we wrześniu będę w Polsce na 100%, bo Gael - mój boski francuz - przyjeżdża. moi rodzice już zostali poinformowani (nie zapytani - po prostu im to oznajmiłam) że Gael będzie u nas mieszkał, a ja będę mu gotować polskie obiadki, szykować śniadanka i parzyć kawę; ) może potem zabierze mnie ze sobą do Belgii?<3 swoją drogą, to będzie bardzo fajne, jak będziemy ze sobą gadać w domu: ja po francusku, mój tata po angielsku, a mama po niemiecku... ; ))) [/quote] To już tak szybko się zdecydował?  Ja też swoim oświadczyłam, że za kilka tygodni będą mieli gościa, na co mama:"O matko, trzeba klamkę w łazience naprawić!"   
				__________________ Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją!  PRZYNAJMNIEJ  ≠ BYNAJMNIEJ | 
|     | 
|  2008-06-26, 18:02 | #3497 | 
| Adwokat diabła Zarejestrowany: 2006-06 Lokalizacja: Warsaw 
				 | 

Mariolcia, szkoda gadać.. szkoda nawet klawiatury   maue, święte słowa.. 
				__________________ With enough time, we all find  what we're looking for.  Even if it was there all along | 
|     | 
|  2008-06-26, 18:02 | #3498 | 
				 | 

wenedka - taki był od początku jego gryplan: teraz pojechał do Belgii (skąd dostałam wczoraj od niego bardzobardzo miły e-mail po francusku), dziś jedzie do Francji, w piątek do Kanady na kilka tygodni, będzie tam pracował, no a we wrześniu miał w planie wrócić do Polski, żeby trochę tu jeszcze postudiować (w ramach wymiany, tak jak teraz tu był).  z tym, że miał przyjechać pod koniec września, tak, jak zaczyna się rok akademicki - a będzie wcześniej, bo stwierdził, że chce pojeździć po Polsce - koniecznie chce do Krakowa, na przykład. więc ja niewiele myśląc zaraz zaproponowałam, żeby mieszkał u mnie; ] bo akademiki we wrześniu jeszcze niet, a hotele drogie, poza tym, to ja będę bardzo zadowolona mogąc go gościć. a propos klamki w łazience: ja zaraz pomyślałam - trzeba będzie tu zrobić generalne porządki, bo goszczenie Francuza mieszkającego w Belgii to nie to samo, co odwiedziny ciotek z Tczewa... ; ))) | 
|     | 
|  2008-06-26, 18:11 | #3499 | 
				 | 

maue, to bardzo pomysłowe i z jego, i z Twojej strony   Rozumiem, że ta wymiana to sławny Erasmus? U nas zawsze wszystko błyszczy na przyjazd księcia Yorkshire   
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-06-26, 18:13 | #3500 | 
				 | 

widze miedzynarodowo sie zrobilo  do mnie a raczej do babci 3 domki dalej przyjezdza ta ciocia co juz mowilam z maluszkami i wujkiem ktorego bardzo lubie  ale ja i tak pracuje wiec nie bede miec czasu  a gdzie bedziecie mieszkac? akademik czy mieszkanie?z Tz tami? bo ja mysle o mieszkaniu zwyklym z Tz i kolega naszym juz wspolnyum teraz w czestochowie (mam nadzieje) chyba nie ebdzie zbyt drogo   
				__________________ | 
|     | 
|  2008-06-26, 18:21 | #3501 | 
				 | 

wenedka - tak, Erasmus; )

| 
|     | 
|  2008-06-26, 18:33 | #3502 | 
				 | 

Maua co Ty na to zebysmy sie jakos w wakacje spotkaly? daleko do siebie nie mamy    
				__________________ " To Twoje lęki - Ty je stworzyłaś, a to co stworzyłaś - możesz zniszczyć" ... | 
|     | 
|  2008-06-26, 18:35 | #3503 | 
				 | 

DsC - chętnie; ) powiedz tylko kiedy i gdzie (poza 3-8 lipca).

| 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-06-26, 18:40 | #3504 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

u mnie mama tez sie burzy z powodu studiow, nie w Białymstoku.. tylko i wylacznie z powodow finansowych..ale przekonuje ja ustawicznie ze sobie poradze itp. jestem duza dziewczynka  i w ogole oganął mnie szok  Cytat: 
 why?why?why?  jak ja chce tam isc to juz najbardziej oblegane jest... FUCK!!! zawsze wiatr w oczy.. black, co prawda to prawda.. 'dwa razy nie wchodzi sie do tej samej rzeki..' 
				__________________ dj robi scratch b-boy robi freeze mc robi rap  a ja powalam was na pysk.. ! | |
|     | 
|  2008-06-26, 18:40 | #3505 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

[1=3a032fcd5bcbee239629acd  e3cc1a01c42f8ddce_6076227  24de4b;8010176]mnie się już całkiem pomieszało w główce i nie wiem, co ja mam w zasadzie robić. no w każdym razie we wrześniu będę w Polsce na 100%, bo Gael - mój boski francuz - przyjeżdża. moi rodzice już zostali poinformowani (nie zapytani - po prostu im to oznajmiłam) że Gael będzie u nas mieszkał, a ja będę mu gotować polskie obiadki, szykować śniadanka i parzyć kawę; ) może potem zabierze mnie ze sobą do Belgii?<3 swoją drogą, to będzie bardzo fajne, jak będziemy ze sobą gadać w domu: ja po francusku, mój tata po angielsku, a mama po niemiecku... ; ))) [/quote] nie boisz sie?  w sumie nie znacie się aż tak;p no ale jak jest spoko to pomysł ciekawy  a ile on ma lat w ogole i co studiuje  Cytat: 
    ja już po badaniach. jak zwykle mam siniaki na pół ręki od pobierania wiadra krwi  zrobili mi punkcje i miałam leżeć bo nie można zbytnio się ruszać po tym. ale powiedziałam, że musze jechać autem i dali mi zastrzyki i kroplówki na krzepliwość itp i tak oto jestem na działce  ale niedługo wracam bo jeszcze musze się z przyjaciółką spotkać  a jutro imprezkaaaa     
				__________________ | |
|     | 
|  2008-06-26, 18:53 | #3506 | 
				 | 

zetka - Gael lat ma 30, chociaż nie widać tego po nim. jak wyśle mi jakieś zdjęcie, a zrobi to pewnie dopiero, jak będzie w Kanadzie, to Wam pokażę.  i jak zobaczycie - to będziecie wiedziały, dlaczego nie bałam się z nim umówić, dlaczego się nie wahałam, dlaczego tak bardzo jestem pewna, że chcę go tutaj zaprosić. jest tego wart. chociażby dla samej możliwości patrzenia na niego. studiuje chemię - dużo czasu mu to zajmuje (już dawno przecież powinien skończyć; ) bo ciągle gdzieś jeździ - opowiadał np., że przez 3 lata mieszkał i pracował w Niemczech. to brzmi jak mitomania, ale ja mu wierzę. nie mam powodu nie wierzyć - zwłaszcza, że skoro poznałam go w takich okolicznościach, jest po prostu freaked, jak ja; ) /idę sobie coś poczytać, wpadnę do was wieczorniejszym wieczorem; */ | 
|     | 
|  2008-06-26, 19:08 | #3507 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

Hej Dziewczynki   Ja mam dwa dni wolnego, tzn. dzisiaj już mi jeden zleciał... Byłam z moim TŻ-tem nad wodą   Jutro też jedziemy... Nie ma to jak błogie lenistwo  Maue... ale Ty jesteś krejzolka   | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-06-26, 19:23 | #3508 | |||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

a taka mała wycieczka rowerowa za miasto, ale zmachałam się straszliwie :P chyba kondycja mi szwankuje   Cytat: 
  chociaż może to zależy od uczelni  a podręcznikami też zajmę się później (czyt.:kiedy wreszcie posprzątam w szafce z książkami  ) Cytat: 
    Cytat: 

__________________ Kiedy bogowie chcą nas ukarać, spełniają nasze prośby./ O.Wilde UWAGA jeżdżę  | |||
|     | 
|  2008-06-26, 19:36 | #3509 | 
				 | 

[1=3a032fcd5bcbee239629acd  e3cc1a01c42f8ddce_6076227  24de4b;8010778]DsC - chętnie; ) powiedz tylko kiedy i gdzie (poza 3-8 lipca).[/quote] no jak Ty wyjezdzasz to ja w tym czasie wracam do Polski  wiec jak wrócisz to sie mozna umowic.. ja moge przyjechac do G nawet bo mam tam chrzestna   
|     | 
|  2008-06-26, 19:36 | #3510 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

__________________ dj robi scratch b-boy robi freeze mc robi rap  a ja powalam was na pysk.. ! | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.