|
|
#3481 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar IV
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#3482 |
|
Wiedźma
|
Jasne. Oplułam je jadem kiełbasianym.
Jeśli to miał być komplement, to dziękuję, jeśli złośliwość - nie wyszła. Jeśli zaś żart... No to się ubawiłam.
|
#3483 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i często się spacerowało na zewnątrz - a, że lało - no cóż - bywa Proszę Cię. Wyobrażasz sobie Ciachulca tańczącego Flamenco ? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3484 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A może nie nadaję się do życia w naszym społeczeństwie? Wierzę w końcu w równość, niezależność i niezbywalną wolność każdej osoby. No inny jestem i już ![]() Parę kwiatków z wczorajszego spotkania: "Czarny, łysy, sprężysty..." "Zawodnik o twarzy dziecka z chińskimi tatuażami na ramionach" "Długie włosy i zarost wokół ust nadają mu postać nieco posępną" "Ale co on robi?! Zapomniał, że lewą nogą strzelać nie umie..." Wiedziałem Gratuluję Cytat:
![]() _____________ Sabbath - cudny av Wyglądasz tak... niewinnie
|
||
|
|
|
#3485 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Chyba nawet flamenco mi tak krwi nie burzy. To znaczy... Flamenco mi nie burzy i już. ![]() Cytat:
A gorączkę masz? Bo dla feniksów to bywa niebezpieczne... Pewnie! Ja mam bardzo bogatą wyobraźnię. ![]() Cytat:
Otóż myślę, że Twój pogląd na tę sprawę wcale nie jest aż tak niepopularny, jak sądzisz. Jeśli mówimy o feminizmie, takim prawdziwym, a nie o żeńskim szowinizmie (który jest postawą analogiczną do szowinizmu męskiego, a utożsamianą często z feminizmem, choć przecież z równością płci niewiele ma wspólnego), to ja odnoszę wrażenie, że więcej jest na świecie feministów, niż feministek. Mężczyźni często znacznie naturalniej podchodzą do kwestii równości płci, niż kobiety, które z jednej strony domagają się wynikających z emancypacji praw, z drugiej zaś maja kłopot ze zrezygnowaniem z kulturowych stereotypów właśnie tego rodzaju. A ja wychodzę z założenia, że feminizm polega także na tym, że to ja mogę mojego mężczyznę rozpieszczać czekoladkami, a nie tylko on mnie, że mogę mężczyźnie postawić piwo (a nie tylko coś innego ) i (nawiązując do przykładu) że podejmuję za siebie nawet nieistotne decyzje - dla zasady. Oczywiście upraszczam. I bredzę już chyba, bo sama nie rozumiem tego, co napisałam powyżej. ![]() Cytat:
Czarny, łysy, sprężysty?! ![]() Jak mogłam to przegapić? ![]() Dziękuję. Jednak cóż zdziałać może profesjonalny fotograf! Niestety, więcej niewinnych zdjęć nie będzie, bo zakład fotograficzny, w którym robiłam większość swoich zdjęć w życiu przestał właśnie istnieć (dobrze, że załapałam się jeszcze na fotki do nowego dowodu). Teraz będą już same zepsute Sabaciki w awatarach.
|
|
#3486 |
|
BAN stały
|
Spadam do pracy...może wreszcie dzisiaj po południu sobie powizazuję
|
|
|
|
#3487 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Zuziu ale piękny avatar
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znów nie mam internetu w domu, to już kolejny raz w ciągu ostatnich kilku tygodni.
Zamierzam nadrobić zaległości w recenzowaniu w KWC, mam ponad 140 kosmetyków do ocenienia.
|
|
#3489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najgorszy jest właśnie ten moment przejściowy - już nie student, jeszcze nie pracownik. choć i tak przechodzę to zaskakująco gładko, spodziewałam się egzystencjalnej pustki, która o dziwo mnie nie dopadła (jeszcze? ).
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ku mojemu wielkiemu niezadowoleniu,ale ostatecznie wyszło nie najgorzej.Planuję biologię,ale mam też inne bardziej zapasowe takie jak zootechnik,chemia biologiczna,ochrona środowiska i....filozofia ![]() |
|
|
|
|
#3491 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Właśnie w ramach poprawy samopoczucia wysłałam swoje CV w parę miejsc. Kupić - nie kupić, potargować można - ciekawe tylko, co wymyślę, zeby wolne wziąć, jak mnie gdzieś na rozmowę zaproszą
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Maju co prawda biologia to nie moja działka, ale podziwiam wybór, ja bym tak nie umiała
Do tego przedmiotu zniechęciła mnie nauczycielka u której na 3 trzeba było siedzieć 8 h dziennie nad książkami... Biologia na UWr ?? I może jakieś spotkano wrocławskie we wrześniu ?? ![]() Sabbath w tą sobotę to tak średnio, bo będę rezydowała w grodzie Kraka, ale od października czemu nie Tylko, że ja gówniarz jeszcze jestem.... i tak nie wiem czy będę pasowała do Was
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Zaspalem dzisiaj do pracy
i od razu sklamalem ze bylem u dentysty i zapomnialem zadzwonic tylko dentysta mi przyszedl do glowy
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#3494 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Dalej wkurzają Cię te matoły w robocie ?Miss, tort jest piękny ![]() Burn, ja też ogromnie gratuluję. Jest ulga, prawda ? Ciekawe kierunki wybrałaś Irkax, Taka - śniłyście mi się tak pośrednio... No a podobno podczas snu "wyłączona" jest ta częśc mózgu odpowiadająca za czytanie i w śnie nie da się czytac
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3496 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
oby tylko była ku temu potrzeba Aniołku, świetny sen Musze coś zmienić w swoim zyciu, bo wykończe się psychicznie, a z tego co wiem, to w wariatkowie nie ma dostępu do Wizażu....
|
|
#3497 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
torcik fajowy! prosiak boski
|
|
#3498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Co prawda może nie zawsze się przykładam tak jak trzeba ale to już inna historia.Nauczycieli z biologii nigdy nie miałam dobrych(tj. moją nauczycielką z LO lubiłam,ale jako osobę bo nauczycielką była hm ).Tak,chciała bym na UWr najbardziej )Spotkanie koniecznie Myszołapko,zdradzisz mi co studiujesz Cytat:
.Jeszcze tylko trochę stresu rekrutacyjnego ale to i tak już nie aż tak stresujące jak odbieranie wynik matur.
|
||
|
|
|
#3499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój pan Nieźle się kojarzy ![]() Cytat:
To i ja wkleję coś fajnego Złotouści na Euro ![]() Z braku Zimocha w finale, wkleję Zimocha z półfinału, bo może ktoś jeszcze nie słyszał, a to byłaby szkoda.
|
|
#3500 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
) wybrała.....
|
|
#3501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Generalnie uważam, że mężczyźni i kobiety różnia się od siebie zasadniczo I nie mam tu na myśli tylko tych różnic najbardziej ewidentnych ale np. sposób myślenia, działania, pojmowania rzeczywistości. (Jest to lekkie uogólnienie, bo mogłybyśmy deliberować, w jak męski sposób myślą i działają niektóre kobiety itd. ale nie o to chodzi).Pomimo tych wszystkich różnic, zdążyłam już zauważyć, że mój facet tak samo jak ja ma: dwie ręce dwie nogi oraz mózg (tak mi się wydaje Czyli jest zdolny do tych samych czynności co i ja. A więc tak samo ja jemu mogę ugotowac pomidorową, tak on mi może zrobić rewelacyjną sałatkę do obiadu. W naszym stadle okazuje się, że można i jest to rzecz zupełnie naturalna, tak jak to piwo i czekoladki o których pisałaś ![]() Swoją drogą ja o swoim TŻcie czasem mówie Moje Chłopię, ale powiedzenie mój pan, przez gardło by mi nie przeszło- jakieś niezdrowe skojarzenia wzbudza
|
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3504 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
140 ![]() ja ostatnio mało recenzji wystawiam. Wróciłam z roboty i muszę jechać do siostry po akcesoria na kolczyki...2 komplety mam zrobić na jutro! ![]() A wczoraj zamówiłam sobie 5 szt ciuszków z katalogu Otto. |
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Dodawałam do torebki kosmetyki i czekają sobie grzecznie na ocenianie. Muszę się za to zabrać. W większości to zapachy do oceny.
|
|
#3506 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A ja nawet nie korzystam z tej funkcji. Nie mam głowy do oceniania, za szybko zdanie zmieniam ostatnio, zresztą coś mi się Pure Poison spodobał, a tak go nienawidziłam |
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3508 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
był równie pyszny
![]() do Gdańska wybieramy się w czwartek - będziemy ok 17:20 na miejscu zastanawiam się jak to ustalić - wysyłam Ci szczegóły na @ dzięki
|
#3510 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Na pewno nie pustka, bo Ty przecież nie tkwisz w pustce, tylko zauważalnie i nieuchronnie przesz do przodu. Pustka zaczyna się wtedy, kiedy zamiast iść - stajemy. Będzie dobrze. Życzę powodzenia w zostawaniu "pracownikiem". Oczywiście nie wyłącznie. ![]() Cytat:
![]() A tak serio - dentysta chyba najlepszy. Margot, szczerze i mocno życzę Ci powodzenia i wreszcie wymarzonej pracy (bez parów i bez szmat w butach). Nie wyobrażam sobie, żeby miało Ci się nie udać. To w końcu TY. Cytat:
Ze swojej strony mogę napisać jedynie, że moim zdaniem wiek nie ma żadnego znaczenia przy kontaktach z ludźmi, pod warunkiem oczywiście, że potrafimy się nim nie przejmować. I nie piszę tego tylko "perfumeryjnie" lecz ogólnie. Mam znajomych o kilkanaście lat młodszych i o kilkadzieści lat starszych i z jednymi i drugimi rozumiem się tak samo dobrze - o ile mają coś do powiedzenia oczywiście. Tak więc - ja zapraszam, zachęcam nawet. Ty decyduj. Cytat:
Tak sobie zażartuję, że zrozumiałaś nawet to, czego nie napisałam, a pomyślałam tylko. I, oczywiście, zgadzam się, że równouprawnienie nie oznacza jednakowości. Wprost przeciwnie - daje kobiecie możliwość czucia się "Kimś" (z dużej litery) bez konieczności udawania chłopa. Jeśli w ogóle mogę w jakikolwiek sposób polemizować z Twoim postem, to w kwestii terminologii. To znaczy, ja uważam, że określenie "męski" lub "kobiecy" sposób działania, czy myślenia to stereotyp. Myślenie zadaniowe, logiczne - nie jest męskie. Empatia i opiekuńczość nie są cechami kobiecymi. Tak je tylko niesprawiedliwie nazywamy. A tak naprawdę można być kobiecą myśląc logicznie i działając zdecydowanie, a także można być męskim będąc jednocześnie delikatnym i czułym. Kwestia nomenklatury, ale moim zdaniem ważna. Z resztą, mam wrażenie, że użyłaś określenia "męski sposób myślenia" raczej dla celowego podkreślenia istoty swojej opinii. Prostuję dla zasady, nie po to, by coś Ci tłumaczyć, bynajmniej. ![]() Cytat:
Bosko! Cytat:
![]() Ja Cię podziwiam juz chociażby za zamiar dokonania tego dzieła. Mnie oceny perfum wychodzą tylko pojedynczo. Ewentualnie po dwie. Nawet kiedy dobrze znam zapach, staram się przed pisaniem recki zapodać go na nadgarstki i dokonać ostatniej korekty. Wyjątkiem była tu Czarna Mańka, której nie użyłabym po raz drugi globalnie nawet za pieniądze. Zuziu - TEKST. Też googlałam. Wiesz, w awatarze wyglądasz na taka malutka i kruchą w porównaniu do tej wielkiej góry futra. Śliczne zdjęcie.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

(no, 9 miesięcy, prawie rok 
Wierzę w końcu w równość, niezależność i niezbywalną wolność każdej osoby. No inny jestem i już
zdałam wszystko
niewinnie 

.

Musze coś zmienić w swoim zyciu, bo wykończe się psychicznie, a z tego co wiem, to w wariatkowie nie ma dostępu do Wizażu....

mój pan