|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
hehe co do nazwy to ja zawsze sisiorki albo pisiaczki
![]() A i lekarz mi powiedział żebym czosnku nie jadła przypadkiem jak jestem przeziębiona bo wywołuje skurcze:/nie wiedziałam o tym!!! tymczasem zmykam oglądnąć film z mężem a potem do spanka jutro idziemy na miasto to pooglądam rzeczy dla maluszków ![]()
#3482 |
Zadomowienie
|
jastinada co u Ciebie słychać ?
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
albo bidulka tak przemęczona że poszła spać od razu!
Ja też już zmykam dobrej nocy ![]()
#3485 |
Wtajemniczenie
|
no ale miejmy nadzieję, że nawet jak została w szpitalu to tylko dla bezpieczeństwa i na wszelki wypadek
![]() no nic może jak wróci to się odezwie ![]()
#3486 |
Zadomowienie
|
Trzymam za jastinadę kciuki...
Wklejam wieczorny brzuszek, normalnie - gigant!
#3487 |
Rozeznanie
|
Ja tez nie wiedzialam, ze czosnek wywoluje skurcze
![]() ![]() ![]() emilka heh, dobrze , ze poszlas do tego lekarza i Ci wszystko wyjasnil.. niestety po ciazy guzki moga (ale nie musza) urosnac, bo betahcg ma podobna budowe do tsh i moze pobudzic tarczyce. Radze po porodzie udac sie do specjalisty. Kontrolujesz sobie co jakis czas hormony w ciazy? (generalnie najwazniejsze zeby fT4 bylo w normie). Judy to strasznie rzadko jesz... ![]() Raspberry wlasnie- avatarek masz swietny ![]() gosiunia ladnie skadrowane zdjecie, szkoda, ze twarz wycielas ![]() ![]() spicegirl a to juz teraz rozumiem ![]() Dobranoc Dziewuszki! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3488 |
Wtajemniczenie
|
brzuszek faktycznie sporaśny ale to fajnie, tak prawdziwie ciążowo wyglądasz
![]() Dobrej nocki życzę Memi, no i pozostałym mamusiom też ![]()
#3489 |
Zadomowienie
|
memi - wlasnie wrocilismy, o 11 w nocy prawie. Strasznie slodkie miasteczko. Bylismy na wycieczce w poszukiwaniu duchow, zaczynala sie dopiero jak sie zrobilo ciemno. Balam sie, ze mnie cos bedzie straszylo albo ze mi dziecko opeta
![]() Dobra, lece nas pakowac, bo jutro jedziemy (dlugi weekend) w gory. Do zobaczenia w poniedzialek ! PS: gosiunia sliczny brzuszek, taka pileczka, kiedy ja taki bede miala... |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
witam Kochane
![]() ja wczoraj wybyłam na zakupy i wróciłam z kilkoma rzeczami. Kupiłam dwa fotele, łóżeczko dla bobasa ![]() ![]() oczywiście wszystkie zakupy zrobiłam w ikea teraz zabieram się za nadrabianie zaległości
#3491 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 | |||
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Ja zaraz koncze sniadanko i wybieram sie na basen. Mam nadzieje, ze az tak sie nie wynudze... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziekuje bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3493 | ||
Raczkowanie
|
jastinada wszystkie dobre mysli wysyłam - mam nadzieję że wszystko dobrze
![]() Cytat:
![]() jooo...slicznie wyglądasz! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja nadal chora, leczę się jak mogę - czy ten rutinoscorbin to na pewno można? Bo mi się gdzieś obiło o uszy że w ciąży się nie powinno... ![]() ![]() No i trochę panikuję (przywilej początkującej przyszłej mamy... ![]() ![]() ![]() ![]() No i gratulacje dla wszystkich którym dzidzie ujawniły już co między nóżkami! A co u alkamor? Ona też chyba miała się dowiedzieć, prawda? Przegapiłam posta czy nadal nic nie wiadomo? Uciekam do pracy! Miłego dnia dziewczyny! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alkamor ma mi dać znać dziś co się dowiedziała smsem jeśli nie uda jej sie wejść na neta
![]() |
#3496 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
spicegirl - Ty to masz zdrowie tak latac na te wszystkie wycieczki. Troche Ci zazdroszczę bo też bym tak z chęcią chciała gdzieś wyskoczyc... ale niestety lekarz kazał duzo leżec. zanka - super zakupy. Ten foltelik jest szczególnie fajniutki. gosiunnia - brzusio okazały i to bardzo dobrze. Ja też bym już chciała żeby swiat widział, że noszę maleństwo pod serduszkiem. SoNeRa - nie wiedziałam, że czosnek powoduje skurcze. To w takim razie czym tu się leczyc w razie przeziębienia. Chyba zostaje tylko miód i cytrynka oraz soczek malinowy. Buu A ja dzis idę do lekarza. Ale nie do tego mojego (któremu nie do końca ufam) tylko do przychdni i zobaczę co na mój stan powie ktos inny. Trochę sie obawiam, bo od jakiś 3 dni mam dziwne pobolewania brzucha. No ale zobaczymy... grunt to pozytywne myslenie. Ja wrócę to dam znać co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry kochane ![]() Sądzę,że to właśnie dlatego,ze tak mocno trzymałyście za nas kciuki wszystko jest dobrze.Bardzo Wam dziękuję.Popatrzcie na te wszystkie słowa wsparcia,nawet sobie nie wyobrażacie jak było mi miło to dziś przeczytać. Bardzo dziękujemy ![]() mój kochany doktorek przyjął mnie,mimo tego,że miał wczoraj ciężki dzień.Wykonał badanie na fotelu a potem USG.okazało się,że maciczka super miękka,śluz już wieczorem był znów w normalnym kolorze(mlecznym).USG pokazło mi 7,5cm boskie dzidzio,które początkowo spało ale potem strasznie się rozbrykało.I słuchajcie,ułożyło się idealnie,doktor mówi: a tu jest płeć...serce mi mocniej zabiło...a dokotor na to:niestety jeszcze za wcześnie,żeby to określić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() życzę wszystkim mamuśkom miłego dzionka
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
jastinada wiedziałam, że wszystko będzie dobrze
![]() ja do lekarza pójdę w poniedziałek, niestety muszę iść najpierw wyciągnąć kartotekę osobiście, bo jak znowu nikt w przychodni nie będzie odbierał telefonu to znowu nie pójdę, a ja muszę się dowiedzieć jak moje wyniki badania krwi, moczu i biocenozy. Poza tym chcę się umówić na to usg połówkowe bo oszaleję nie znając płci, już tyle z Was przychodzi z wieściami o płci szkrabów, a ja już 20.t.c. i nic nie wiem ![]()
#3499 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dobrze ze wszystko jest ok, ![]() "Dno macicy sięga teraz pępka i przez kilka następnych tygodni będzie podnosiło się mniej więcej o centymetr" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego kopania to chyba tak jest ze na tym etapie raz czuc ruchy a raz nie czuc.....ja tez tak mam przed 2 dni codziennie od godziny 21 czulam zurowanie, bulgotanie w brzuchu, potem przez 2 dni niie było nic, przedwczoraj zwowu sie zaczelo wieczorem i jak przylozylam cala dlon to co pare minut czulam takie dosc mocne kopniaki w reke, wczoraj tez probowałam tego samego ale nic z tego, i poza tym nie czulam juz nic, wydawalo mi sie ze jednego lekkiego kopa w reke dostałam ale nie jestem pewna, potem poszlam pod prysznic i jak zaczelam sie lac ciepla woda to powiedzmy ze poczulam leciutenkiego kopa ale nie byl na tyle wyraźny zeby stwierdzic ze to był kopniak, podobno to jest reakcja malucha na ciepla lub zimno bo niby maluch odczuwa zmiany temperatur oczywiscie nie tak jak my ale troszke.....cytat z kalendarza z 20 tygodnia ciazy: "Dziecko potrafi również reagować na zmianę temperatury otoczenia. Jego żywa reakcja na Twój zbyt ciepły lub zbyt zimny prysznic, jest jak najbardziej uzasadniona" Takze my jestesmy jeszcze na takim etapie ze nie czujemy jeszcze wcale albo zadko i nie regularnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
ja czuję codziennie, raz mocniej raz słabiej, a wczoraj dziecko chyba położyło mi się na pęcherzu, bo momentalnie zachciało mi się tak bardzo siku, aż się zgięłam w pół i nie mogłam wyprostować. Wracałam ze sklepu z mężem i akurat tak pod blokiem sie stało, myślałam że nie dojdę do domu, ale na szczęscie szkrab zmienił pozycję i od razu przeszlo. Dziwna sprawa
![]()
#3503 |
Zakorzenienie
|
A wyczytałam teraz o urlopie macierzynskim
![]() ![]() a tu macie linka do artykułu http://www.rp.pl/artykul/160136.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Wtajemniczenie
|
jastinada, bardzo się cieszymy, że wszystko ok
![]()
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ty poczulas juz ruchy wczesniej niz my wiec dlatego sa one dla ciebie juz bardziej i czesciej wyczuwalne u mnie zaczelo byc cos "powiedzmy ze czuc" na koniec 18 poczatek 19 tygodnia czyli dopiero tydzien temu,ucisk na pecherz to ja juz dawno mam bo np po wysikaniu się najczesciej jak siedze lub chodze to momentalnie czuje ucisk na pecherz jakbym ze 2 dni nie sikała a jak lece do wc to poleca 3 krople, przedwczoraj pomiedzy tymi kopniakami w reke czulam ucisk na pecherz potem znowu kop i tak w kolo na przemian, takze ja mam to samo przed wyjazdem do sklepu ide do wc a 10 min pozniej juz nie moge z auta wysiasc bo tak strasznie uciska pecherz i po chwili przechodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Wtajemniczenie
|
dzieczynki,czy ma ktoś znajomą,znajomego w ZUSie,żeby o coś dla mnie zapytać??!!!!!!!!!!!!!!!! !!!jestem w tarapatach,grozi mi,że pozbawią mnie zasiłków;chorobowego i macieżyńskiego
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zadomowienie
|
Znajomości nie mam, choć zawsze, jak czegoś nie wiem, dzwonię bezpośrednio do ZUSu zapytać - i tak mnie nie znają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie zadzwon do ZUS-u albo poszukaj na necie w googlach sobie wpisz co cie interesuje moze cos znajdziesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Raczkowanie
|
jastinada bardzo się cięszę, że wszystko u was dobrze.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.