|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy masz konto na nasza-klasa.pl? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 457 | 84,91% |
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
259 | 15,09% |
Głosujący: 1716. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza-klasa.pl
Jeszcze jedno zdjęcie: http://nasza-klasa.pl/profile/15476949/gallery/13
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Konto usunięte
|
Kurka wodna miałam nie pisać na forum-chciałam zachowac moją magiczną liczbę 666
![]() Jako ostrzezenie dla osób posiadających dzieci: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...j_dziecka.html Przerażające. To coraz bardziej przestaje mi się podobać. Jakiś czas temu pewna osoba zamieściła w swojej galerii zdjęcie,na którym byłam również ja. Poniewaz nie zgadzałam się na udostępnienie swojego wizerunku napisałam do tej osoby z prośbą,aby te zdjecie usunęła.Dostałam stek wyzwisk,że to jej galeria,zdjęcie i może robić co chce. Napisałam więc do Naszej Klasy na co dostałam od nich odpowiedź,ze nic nie zrobią,bo przecież dołaczając zdjęcie oświadcza sie,że ma się do niego pełne prawa itd. ...a tymczsaem niexle zarabiają sobie na użytkownikach... |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Konto usunięte
|
Redakcja tego portalu nie bardzo dba o bezpieczeństwo na nim.
Coraz częściej to widać,coraz częściej pojawiają się jakieś sytuacje. Ta jest kolejnym dowodem-w komentarzach napisanych pod tym artykułem ktoś napisał jak można dotrzeć do osoby,która założyła owy profil-w tym przypadku profil dziecka pokrzywdzonego przez rodziców. Moim przypadkiem również nie bardzo się ktos przejął. Ani tym,że ktoś dysponuje moimi zdjęciami,ani tym,że otrzymuję pogróżki. Szlag mnie trafia,że zarabiają na nas,uzytkowników swojego portalu duże pieniądze zupełnie o nas nie dbając. dlatego nic nie da jeżeli ja jedna usunę swój profil.Pojedyńczych osób oni nie odczują-dopiero większą,dośc sporą ilość... |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Straszne. ![]()
![]() |
#3487 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Rozeznanie
|
Koszmarne
![]() Chyba mam (odpukać) wyjątkowe szczęście, że nic przykrego mnie na n-k do tej pory nie spotkało... ale ostatnio poblokowałam sobie co się tylko dało dla osób spoza znajomych. Tak na wszelki wypadek ![]() Wracając do tego artykułu, bardziej niż sama sprawa zszokowały mnie komentarze! większość osób uznała to za niezły dowcip, a matkę za histeryczkę (najłagodniejsze określenie). Pomijając już to, ile bluzgów padło w stronę ludzi, którzy chcą się pochwalić swoimi dziećmi albo tym, gdzie byli na wakacjach. Niedługo dojdzie do tego, że samo posiadanie dzieci będzie uznawane za prowokowanie pedofilów, a dóbr materialnych - złodziei ![]() Tak, wiem, w internecie trzeba być ostrożnym... sama zwracam uwagę na to, co i komu pokazuję. Ale idąc tym tokiem myślenia dojdziemy do jakże popularnego poglądu, że dziewczyna sama chciała, bo tak seksownie się ubrała i wyszła na dyskotekę... edit: w miedzyczasie coś nowego się pojawiło... miałam na myśli oczywiście artykuł "szukali domu dla jej dziecka"
#3489 | |
Zakorzenienie
|
To mój pierwszy post w tym wątku (o ile mnie pamięć nie myli :P), ale podczytuję od czasu do czasu i za głowę się łapię
![]() Pomysł założenia takiego portalu był dobry, sęk w tym, że wymknął się spod kontroli. Celem strony było zebranie do kupy starych znajomych ze szkolnej ławy, absolwentów jednej klasy, jednej szkoły... a rejestrują się nawet dzieci, przepraszam bardzo, ale z kim one straciły kontakt? kogo szukają? ![]() KONTA NA NASZEJ KLASIE NIE MAM, NIE MIAŁAM I NIE BĘDĘ MIAŁA Nie widzę żadnego sensu w obnażaniu się przed każdą osobą władającą językiem polskim, co kogo może obchodzić do jakiej szkoły chodziłam, jak wyglądam, jaki mam samochód czy gdzie jeżdzę na wakacje? No sorki, ale to mi zajeżdża ograniczaniem swojej wolności na własne życzenie: wszyscy wiedzą o tobie wszystko, jakiś zupełnie bezsensowny ekshibicjonizm internetowy (bb on-line?). Cytat:
Jest jedno bardzo mądre przysłowie: - najpierw pomyśl, potem zrób może zanim ktoś poda siebie na tacy najpierw się nad tym chwilę zastanowi, czy warto? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3492 | |
MUSEarka
|
Cytat:
![]() |
#3493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiem tak: konto na n-k mam i nie obawiam się niczego, bo wiem jak się chronić - i będę się chroniła przed podglądaczami dalej, bo mam świadomość tego, kto i po co może buszować w internecie. Ale nigdy nie zmienię zdania a propos tego, że wystawianie się na pokaz z definicji usprawiedliwia wykorzystywanie tej naiwności przez żartownisia/przestępcę/itp. Jeśli paraduję po ulicy w drogich ciuchach i zostanę napadnięta, to winny będzie napastnik, a nie ja. Nie będzie też winna staruszka, od której "kolega" wnuczka wyłudził pieniądze. Przykłady można mnożyć. Nieświadomość i naiwność to jedno, czynienie zła (ależ to wzniośle zabrzmiało ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3494 |
Raczkowanie
|
a ja konta na naszje klaise nie mam i nie mam zamiaru miec. jak czasami widze ze moi znajomi moga przegladac ja przez caly dzien to mi ciarki przechodza.
![]()
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją prywatność każdy sam musi chronić, a umieszczjąc swoje fotki (i pisząc o sobie, co popadnie) w necie i to na tak popularnym portalu jak nk trzeba się liczyć z rózną reakcją ludzi, bo ludzie są różni. Dlatego ja wolę być przezorna i dlatego nie ma mnie nigdzie w necie. Wizaż to jedyne miejsce w którym się udzielam, a może też i być czas przeszły i wtedy nigdzie mnie nie będzie. Fajnie by było, naprawdę, gdyby człowiek miał pewność, że osoba po drugiej stronie monitora to poważny człowiek a nie dzieciak neostrady czy Bóg wie kto tam jeszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Wtajemniczenie
|
oglądałam regionalne wiadomości i http://www.pardon.pl/artykul/6177/ko...cyjnego_zobacz ta panienka będzie miała kłopoty z prawem, sprawą zajęła się już lubelska prokuratura
![]()
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie sie nie znam, pewnie zaraz rzucicie sie na mnie z pretensjami zę ja bronię - nie bronię. zastanawiam sie, jaki paragraf naruszyła, skoro teraz policja sie tym zajęła. Gdzie jeszcze nie wolno robić zdjeć? żeby było jasne - gdybym była w obozie koncentracyjnym, to oczywiscie, robiłam bym zdjecia, np pieca czy bramy wjazdowej, ale na pewno nie było by to tlem dla mnie i NIGDY nie weszłabym do tego pieca..
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi nie jest jej ani zal, ani szkoda, coz za glupote sie placi-nie od dzis wiadomo. Jak rodzice nie potrafili wychowac, dziewcze rozumu nie ma-ktos ja musi nauczyc szacunku do pewnych miejsc. I tak znajac zycie skonczy sie na upomnieniu. Wiesz, laska sobie w najlepsze do pieca weszla, pewnie jeszcze ma usmiech jakby w totka wygrala... ["Dobrze", ze moim dziakom nie dane bylo zobaczyc tych zdjec, bo z miejsca na zawal by zeszli] ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
flaga to symbol państwowy, ale obóz koncentracyjny raczej nie...
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Tak, symbolem panstwowym nie jest, co nie znaczy, ze nie nalezy mu sie szacunek.
A poza tym, nie wiem, czy tam nie ma w ogole zakazu robienia zdjec? Albo wlasnie wchodzenia do piecy [tak jak w muzeum dotykania eksponatow], na pewno jest to ujete w regulaminie-wtedy juz jest to naruszenie prawa. Pod co mozna to podciagnac nie wiem, nie jestem prawnikiem-ale skoro zajmuje sie tym prokuratura, to na pewno jest na "to" jakis paragraf. Edit: Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3 osoby z moich znajomych to maja w galerii ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
MUSEarka
|
ja nie wiem czy śmiać się czy płakać
![]() http://nasza-klasa.pl/profile/17801650 po co komu takie konta?
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Raczkowanie
|
http://nasza-klasa.pl/profile/14067575/gallery/4 a taki lans jak Wam się podoba?
![]() mnie nie interesuje to, jak się kto bawi i nie mam absolutnie nic do dziewczyny ani zdjęcia, ale litości, nk to chyba nie tego typu strona... czy naprawdę zrozumienie tego jest tak trudne? Sama mam konto na nk, ale poukrywałam się jak się dało, a przy moim nazwisku widnieje jedynie miniaturka zwykłego zdjecia portretowego. Chciałabym, ale nie rozumiem ludzi, którzy robią sobie tam rozbierane sesje, a obok umieszczają swoje dane osobowe. NK to kopalnia wiedzy o człowieku, kiedy ktoś mnie interesuje, to sprawdzam go tam (jakie i ile wrzucił zdjęć, jakie wystawia komentarze, czy chroni swojej prywatności - to wiele mówi o człowieku). Gdyby ktoś np. starał się u mnie o pracę, też bym go sprawdziła. |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w szoku ![]() ale jak można coś takiego wymyślić?? anestet-ka brak słów, zwłaszcza na tą drugą. ja nie wiem czy ona zdawała sobie sprawę z tego co zrobiła?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Ja nie rozumiem jednego, po cholere jest opcja gdy dodajemy zdjęcia to niby można zaznaczyć "nie pokazuj w ostatnio dodane zdjecia" a i tak sie pojawia
![]() ![]() ![]()
#3508 |
... choć nie Westwood
|
Wydaje mi się, że mylnie interpretujesz tą opcję. Chodzi o ostatnio dodane zdjęcia na całej n-k czy wśród znajomych? Bo ta opcja nie tyczy się tych wśród znajomych.
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha a ja myslałam że wśród znajomych ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Eeeee, ja tez tak myslalam, co wiecej ja bylam swiecie przekonana, ze to o to chodzi
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.