|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)
Cytat:
ten autor w ogóle do mnie nie przemawia Sienkiewicz za to owszem, jestem wielką fanką Potopu, a W pustyni i w puszczy przeczytałam pierwszy raz w 2 klasie podstawówki, a później jeszcze parę razy ja bym napisała tutaj, jak nazywamy Judyma w klasie, ale to chyba nie jest tekst na forum
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę się starać pracować z kalendarzami Operonu. W sumie nauka wg nich zaczyna się od tego poniedziałku
![]() Już zaczęłam z j. polskim - antyk, w tym tygodniu zabiorę się też planowo za społeczeństwo z WOSU i zbiory z matmy. Będzie dobrze, co
|
|
|
|
#3483 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Och, ksh napisz jak nazywacie Judyma, skoro już zaczęłaś XD
|
#3484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystkie sobie świetnie poradzimy jestem tego pewna
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt też dotąd nie rozumiał moich zachwytów ale już mam jedną osobę!
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę temat książek
Nie potrafiłam przebrnąć przez Potop a tym bardziej przez Ludzi Bezdomych Ja w ogóle nie lubię lektur Wszystko czytam tylko nie lektury Gustuje w krimynałach, science- fiction, fantastyce Coehelo do mnie nie przemawia kompletnie
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
zgłasza się kolejna nie-miłośniczka Coehlo. Co prawda na półce stoi u mnie "Alchemik", ale tak naprawdę nie wiem skąd sie wziął. Chyba tata albo mama kupili. Próbowałam przeczytać. Jakoś mi nie szło. W końcu odpuściłam. innych książek nie próbowałam.
Obecnie czytam... trylogię ale nie tą Sienkiewiczowską, o nie trylogię Davida Morrella. Polecam wszystkim, którzy lubią książki sensacyjne itp. tylko że mogą być problemy ze znalezieniem ich w bibliotece
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam czytać "Potop", kurczę, nie znoszę książek pisanych takim jezykiem, i jeszcze to całe podłoże historyczne. Nie znoszę tych czasów, pijanej szlachty i w ogóle.
![]() Ale lubię odkrywać w książce jakieś znane już cytaty. ![]() A "Ludzie bezdomnych" czytałam do pracy na olimpiadę, bo pisałam o Łazienkach, a Judym też tam chadzał. Jakoś łatwo przez to przebręłam, ale mi się nie podobała. Jakaś taka bez sensu.Ja nadgoniłam ten kalendarz Operonu trochę, ale czuję, że za miesiąc to kalendarz przegoni mnie.
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny, kudłatek taki ![]() A ja od piątku nie zajrzałam do tego wątku (Wow, nie czuję, że rymuję!) Nie tknęłam też ani jednego zeszytu. Wczoraj (właściwie to dziś ) zaszalałam i dzisiaj trochę mi się zajączkuje w głowie. Zaraz chyba na jakiś spacerek się wybiorę.Miłej niedzieli! PS: Widzę, że jednak nie tylko ja lubię "Potop" Rewelacyjna książka!Edytowane przez Mini007 Czas edycji: 2008-10-05 o 08:58 |
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Nie udało mi się przełknąć ani "Potopu", ani "Ludzi bezdomnych". Przerosły mnie te książki
W 2 klasie przeczytałam tylko "Zbrodnie i karę" ![]() Za to... mam plan przeczytania "Przedwiośnia". Myślicie, że zdam rozszerzenie bez przeczytanych lektur? |
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem łatwiej zdać rozszerzenie bez przeczytanych lektur, niż podstawę bez tego.
![]() (ooo, już chyba wiem, co moją "koleżankę" z klasy kierowało wyborem poziomu
|
#3492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwzy tydzien i już 6 tematow do przerobienia ![]() Z Sienkiewicza podobały mi się tylko W Pustyni i w Puszczy i Krzyzacy. Chociaz sie naprzeklinałam jak ich czytałam co nie miara Coelho też mi nie przypadł do gustu, niby mowi o istotnych sprawach ale w kazdej ksiązce pojawia się to samo.Teraz mam ochote na Bestiariusz Tolkienowski, ktory dostalam od TŻ ale chyba przegra z Weselem
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro mam sprawdzian z "Ludzie bezdomnych" :| Napiszę, że Judym był pierdołą:P Lubię czytać książki, ale nie te z kanonu lektur, zdecydowanie ![]() Miłego dnia Idę do książek ..;/
|
|
#3494 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
U mnie dziś piękny, słoneczny dzień. Niedługo jadę do Dziadków itp itd A później spacerek... Anuu to fajnie, że masz coś co Cię tak cieszy. To może już nie będziesz miała wątpliwości co do tematu prezentacji. NicRu jak kupisz to wstaw zdjęcie ![]() DontSaySorry u mnie można i przedmioty i poziomy i tematy. Nawet ostatnio facet na polskim mówił, że jeśli ktoś zastanawia się nad zmianą tematu to niech szybko się zdecyduje i już zacznie pracować nad tym właściwym, bo przecież wszystko w deklaracji można zmienić. Cytat:
A Judym to faktycznie zaślepiona mega pierdoła, ale też można spojrzeć łagodząco na niego, bo zakończenie jest otwrte i tak naprawdę nie wiem do końca czy może później się nie ocknął. Ale czy Joaśka jeszcze by go chciała? Będzie, będzie. Dobre samo to, że się planuje... Cytat:
|
|
|
#3495 |
|
Rozeznanie
|
Zanetka007 u mnie też dzisiaj piękny i słoneczny dzien
![]() Ale... Ehym... Mam zamiar poświęcić go na naukę całego pozytywizmu Będąc na innym profilu baba ciśnie z polaka Głupota normalnie! ![]() I jak tu nadążać z kalendarzykiem z operonu?
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny luzik
![]() Ja się polskiego i wosu (PR) właściwie nie obawiam, gorzej z angielskim i matematyką Strasznie się maturalnie dzisiaj czuję. Dosyć tego, wychodzę z domu |
|
|
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
też wybywam.
Miłego dzionka Kochane
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
pytaliśmy ostatnio polonistkę naszą czy ktoś w naszej szkole nie zdał kiedyś nowej matury z polskiego. powiedziała, że nie było takiego przypadku, chociaż w tym roku miała obawy co do jakiegoś ucznia poważne. ten ktoś (nie pamiętam czy chłopak, czy dziewczyna) był bardzo słaby, chodził do humana, ale generalnie ta klasa była wyjątkowo słaba, z niczego się nie uczyli i w ogóle. a ten ktoś zdawał rozszerzenie. wątpię czy czytał jakiekolwiek lektury. zdał na ponad 50% bodajże
![]() ja zaraz umyć włoski, coś się pouczyć trochę i gdzieś wychodzę popołudniu doładować akumulatory przy TŻ
|
|
|
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
Cholera ja sie zaczęłam bac o polski, bo w całym liceum nie byłam w stanie przeczytac ani jednej lektury (praca, lenistwo). Moze gdyby babka cisnela to co innego, ale ona opowiada bardzo rzeczowo sama i nie wymaga od nas dialogu...
tylko niestety malo z tego wszystkiego pamietam. A podstawa to przeciez prawie tylko lektury :/ Zaczelam z operonem, poczytalam geo i polski. Teraz ide sie pouczyc do spr z matmy, a potem gdzies wyjsc bo pogoda swietna. Szkoda tylko ze Tz pracuje :/ Pozdrawiam niedzielnie
|
#3500 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja caly dzien nauka..
wieczorem najwyzej pofarbuje sobie wloski
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wrocilam z pielgrzymki
Znaczy to jakies 5h temu ale swoje musialam odespac Jeszcze chwile sie polenie, a pozniej wezme sie za matematyka moja najukochansza...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Helo Maturzystki
Również zaczynam z operonem WOS. Polski powtarzam na korkach i ogolnie powiem ze klientka jest zarabista ( uczyla mojego tate siostry) bo powtarzamy wszystko pod kątem matury i polonistka ktora mnie uczy wielu rzeczy nie podawala a wymaga.... Co do lektur to malo przeczytałam w sumie te najkrotsze Ale do prezenatcji nisesty bedzie trzeba poczytac troszeczke... I ogolnie chcialam sie do Was przyłączyć.. Można?
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
marcia1003- witam Może i ja bym się zabrała za jakąś naukę, chociaż jutro od 7 do 13 mam jazdę do miasta gdzie zdaję egzamin i nie będzie mnie w szkole Jejku to już 20-22 godziny będą egzamin coraz bliżej choć terminu ustalonego jeszcze nie mam
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
A mi TZ zrobil nalot a ja jeszcze w pizamce
) Lezy i czyta gazete a ja zaczynam sie upiększac :P Dobrze ze ja juz egzamin, jazdy i ten stres mam za sobą
|
|
|
|
#3505 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co Dziewczynki?
Nie idzie mi tak jak wczoraj ![]() Właśnie przejrzałam troszkę ten kalendarz z operonu ![]() Doszłam do wniosku, że nie będę się z tematami według niego uczyła ![]() Nie pasuje mi pod względem podziału tematów do powtórek Wszełka nie stresuj sie ![]() Jedna praktyczna rada: Egzaminatora traktuj jak instruktora i będzie dobrze
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa a z czego zdajesz??
Ja tak dla wszystkich polski, angielski i wos wszystko na poziomie podstawowym.. Miałam przeczytac streszczenie "jądra ciemności" podoba bardzo ciężkie ale narazie nie przeczytam wiadomo trzeba zając sie kimś innym )
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
marcia1003 - witamy ![]() Wrociłam z kosciola, a potem spaceru z TŻ. Gralismy w noge jakims flakiem znalezionym
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Was normalnie podziwiam, że już teraz przygotowujecie się do matury... Ja pewnie dopiero na miesiąc przed zacznę, nie licząc tych szkolnych przygotowań.
|
|
|
|
#3509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
polski - podstawa angol - podstawa biologia - rozszerzenie chemia - rozszerzenie Kurcze :/ i Ten kalendarz mi nie pasuje do powtórek z chemii i biologii, bo na razie na tym się skupiam w przygotowaniach do matury ![]() I wiadomo... Że pierwszeństwo ma Ktoś, niż jakaś tam książeczka z polaka
|
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
niewiem czy juz pytalam: macie na polskiej maturze z polskiego cos takiego ze losujecie fragment 40 wersowy i macie kilka min na przygotowanie i walicie z marszu 20min prezentacji ustnej??
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

ten autor w ogóle do mnie nie przemawia

nikt też dotąd nie rozumiał moich zachwytów ale już mam jedną osobę!
trylogię Davida Morrella. Polecam wszystkim, którzy lubią książki sensacyjne itp. tylko że mogą być problemy ze znalezieniem ich w bibliotece

Głupota normalnie!

65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55