mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-08, 19:40   #3481
sweetpinky
Zakorzenienie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Jaka miła wiadomość. A co tak często masz wizyty? Mnie pan doktor "wzywa" co 4 tygodnie
ja też chodzę co 4 tygodnie raz się tylko zdarzyło, że byłam po 2 bo akurat tak miał wolne w szpitalu by zbadać mnie na lepszym sprzęcie teraz idę 16 kwietnia, już się nie mogę doczekać

kurde, zaczęło u mnie starsznie wiać oby złej pogody nie nadmuchało

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 21:00   #3482
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

już jesteśmu po usg i pani doktor powiedziała że nie widzi nic pomiędzy nóżkami, więc prawdopodobnie będzie dziewczynka za m-c idziemy na usg 3 d i mam nadzieje ze już wtedy lekarz dokładnie określi płeć

a pozatym wszystko ok, wyniki badań dobre słyszałam serduszko
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 07:24   #3483
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Ja też mam co 4 ale do połówkowego za daleko więc zrobił mi kolejną za 3 tygodnie i na połówkowe za kolejne 2
A kiedy dokładnie robi się to USG połówkowe?

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
ja też chodzę co 4 tygodnie raz się tylko zdarzyło, że byłam po 2 bo akurat tak miał wolne w szpitalu by zbadać mnie na lepszym sprzęcie teraz idę 16 kwietnia, już się nie mogę doczekać

kurde, zaczęło u mnie starsznie wiać oby złej pogody nie nadmuchało
Ja też. Ciekawa jestem, czy będzie robił USG, czy tylko ogólna wizyta i słuchanie serduszka?

A mi się dzisiaj śniło, że chodziłam z wózkiem. Dzidzia miała śliczne oczy, ale nie wiem, co to było - chłopiec czy dziewczynka
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 07:52   #3484
klaudiaaa86
Zadomowienie

Ja na polowkowe ide w czerwcu 4.. Pisze i mowia ze na takie badania nalezy isc miedzy 20 a 22 tc... ja bede miec wtedy..o kurde 24 tc bedzie hmmm no ale tak mi powiedzial ordynator ze za 2 miesiace mam przyjsc a to bylo w czwartek tydzien temu.... na genetyczne tez sie kapke spoznilam ale wyszlo ze wad nie ma.... Znow wg innego lekarza bede juz w 25 wiec pogmatwane to calkowicie kurde i zas mam problem....

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 07:56   #3485
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Doczytałam, że to USG połówkowe robi się po 22 tc a przed 25 tc. Czyli mi to wypada w czerwcu. To dobrze, bo pod koniec maja jadę na urlop (mam nadzieję, że będę mogła. Powiem o tym lekarzowi za tydzień)
Stary 2009-04-09, 08:01   #3486
klaudiaaa86
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam co 4 ale do połówkowego za daleko więc zrobił mi kolejną za 3 tygodnie i na połówkowe za kolejne 2
Ja mam termin porodu wtedy co Ty,wiec powiedz mi bo juz sie pogubilam.. kiedy wyjdzie Ci badanie polowkowe? Ja sie zapisalam na 4 czerwca ale to juz chyba za pozno bedzie,dlatego Ciebie zapytam..jak co przesune o tydzien lub dwa wizyte poki jeszcze sie da bo pozniej juz koniec..

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 08:10   #3487
Nika1980
Zakorzenienie

Dzień dobry.....

u mnie same dobre wieści
wczoraj potweirdziliśmy ostatecznie rezerwację hotelu w Paryżu...tydzień w maju..... nie mogę się doczekać!!!!!!

rano zadzwoniłam do tej kliniki z pretecho i.... sobota 25 kwiecień mamy echo hurra!!! akurat wtedy mam testy na uczelni więc będę 15 km od Delft dlatego w Delft robimy- tak się cieszę!! bo tam sprawdzają zdrówko i mierzą dzieciaczka....rety....ja k ja się cieszę....

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Nika zrobiłam twoje kalendarze i wychodzi mi idealnie tak jak powiedział lekarz, dzisiaj mamy 12 tydzień ciąży
czyli wszystko super

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Dla mnie ten pierwszy troche za daleko, ale masz racje bardzo ciezko znalezc USG gdzie sprawdza i zmierza malucha.
A w Belgii to wogole nic znalezc rozsadnego nie moge, wiec raczej pojedziemy do Hollandii.
Znalazlam jeszcze tu http://www.baby-echo.nl/tarieven.php moze Tobie by pasowalo, no i w 20tyg robia na ubezpieczenie, wiec za darmo i tez mierza malucha.
I cos co mnie zainteresowalo http://www.fetalmedicine.nl/index.php?onderwerp=5 do nich bym sie chetnie umowila, wyglada bardzo rozsadnie
Żartownić 20 weken echo to mi położna 5 minut od mojego domu zrobi w ramach ubezpieczenia....ale na to muszę ponad 7 tygodni czekać, stąd robimy pretecho...

Cytat:
Kalkulatory kalkulatorami, a prawda może być całkiem inna. Według kalkulatora termin mam na 14.10, przy pierwszej wizycie u gina podano mi datę 13.10, a przy drugiej 7.10, czyli do zapłodnienia doszło nie 21.01 tylko o tydzień wcześniej. I to mi bardziej pasuje, bo już 22.01 stycznia czułam się dziwnie i pomyślałam, że może zaczyna się komórka zagnieżdżać. Ponieważ ostatnią @ miałam 7.01, dzisiaj mija dokładnie 13 pełnych tygodni od tego momentu. Zaczynam więc 14 tc, co by pasowało do ustaleń gina, bo jak byłam u niego 3 tygodnie temu, to powiedział, że jestem w 11 tc.
no to oczywiste, że kalkulatory liczą statystycznie , a dlaszy rozwój dziecka jest indywidualny i lekarz z usg wnioskuje w jakim tempie się dzidzia rozwija. ale jednak fajnie sobie te dni policzyć, szczególnie, że jak się gdzies umawiasz to cie pytają nie który to tydzień z usg, tylko w którym tyg jesteś wg OM. nawet dziś rano dzwoniąc do kliniki musiałam podać w którym tyg będę w danym dniu ( wg OM oczwyiście) więc dobrze wiedzieć takie rzeczy...

Cytat:
Właśnie wróciłam od ginka... dzidzia śliczna i co najważniejsze zdrowo rośnie a na serduszko aż miło patrzeć.. następna wizyta 29 kwietnia
super wieści, moje gratulacje!

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
już jesteśmu po usg i pani doktor powiedziała że nie widzi nic pomiędzy nóżkami, więc prawdopodobnie będzie dziewczynka za m-c idziemy na usg 3 d i mam nadzieje ze już wtedy lekarz dokładnie określi płeć

oj tak...ja w poniedziałek słyszałam serduszko, co za przeżycie..... cieszę się, że wszystko tak pieknie ...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-09, 08:18   #3488
Orzeszek.1
Zadomowienie

O to ja sobie poczekam na kolejną wizytę u ginka - mam dopiero 9 maja, ale to dobrze, bo wrócimy już z gór i przynajmniej zobaczę cze góry "niezszokowały" maluszka ) Różne się teraz rzeczy słyszy o jeżdżeniu w góry będąc w ciąży, ale jeśli z ciązą wsio ok, to nie ma przeciwwskazań
Stary 2009-04-09, 08:29   #3489
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
u mnie same dobre wieści
wczoraj potweirdziliśmy ostatecznie rezerwację hotelu w Paryżu...tydzień w maju..... nie mogę się doczekać!!!!!!
Wow super, już Ci zazdrościmy
Też mi się marzy Paryż, mam już nawet ze 2 przewodniki i albumy
Mam nadzieję, że w przyszłości spełni się to maje marzenie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
O to ja sobie poczekam na kolejną wizytę u ginka - mam dopiero 9 maja, ale to dobrze, bo wrócimy już z gór i przynajmniej zobaczę cze góry "niezszokowały" maluszka ) Różne się teraz rzeczy słyszy o jeżdżeniu w góry będąc w ciąży, ale jeśli z ciązą wsio ok, to nie ma przeciwwskazań
My byliśmy w Bieszczadach na samym początku ciąży na samym początku marca Uwielbiamy z małżem chodzenie po górach i będziemy chcieli Okruszka zaszczepić oczywiście

A ja dziś jakaś senna jestem i nic mi się nie chce, mam nadzieję, że nie będzie dużo roboty

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 09:05   #3490
Nika1980
Zakorzenienie

Orzeszku hahaha co masz na myśli? za dużo świeżego powietrza zawróci maleństwu w głowie?

Miss,hot , może się niedługo całą rodzinką wybierzecie. Ja mówiąc szczerze bym się tam na wakacje nie wybrała, ale mój mąż w przeszłości bywał tam często i bardzo mu zależy żeby mnie tam zabrać...to jedziemy...

ja to nie przepadam za wakacjami w wielkim mieście...mi się marzy tropikalna wyspa , dzika plaża, błekitne morze, cisza , spokój...ale to też marzenie na przyszłość. póki co w wakacje pojedziemy nad holenderskie morze, mamy blisko

za górami nie przepadam....lęk wysokości... na fotki mogę popatrzeć, ale nie mam zapotrzebowania na wspinanie się gdzieś wysoko, a na schodzenie to już wogóle nie ...

Dziewczyny, poproszę kopa w cztery litery.... muszę się do pracy brać i testy zaliczeniowe ułozyć studentom....kurcze...

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-09 o 09:06
Stary 2009-04-09, 09:14   #3491
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:

Ale masz kochanego meza, a golabki to zawin w kapuste i wrzuc do gara, dopraw koncetratem pomidorowym i bedziecie mieli na jutro na obiad

Cytat:
No wlasnie ciasto, powinnam cos upiec na swieta, myslalam o serniku, ale u nas nie kupie nigdzie twarogu.
Moze ktoras z Was ma jakis wyprobowany przepis na sernik na jogurtach?
O rany, coś Ty zrobiła??? W życiu nie zamieszkałabym w kraju bez serników Z jogurtów nigdy nie próbowałam, ale jeśli macie tam chociaż serki homo, to chętnie się podzielę przepisem
Cytat:
Dzień dobry.....

u mnie same dobre wieści

rano zadzwoniłam do tej kliniki z pretecho i.... sobota 25 kwiecień mamy echo hurra!!! akurat wtedy mam testy na uczelni więc będę 15 km od Delft dlatego w Delft robimy- tak się cieszę!! bo tam sprawdzają zdrówko i mierzą dzieciaczka....rety....ja k ja się cieszę....
Oooo, ale Wam zazdraszczam tego Paryża....
Super, że będziesz widziała dzieciąteczko Ja mam wizytę dopiero 20 kwietnia, a poprzednią miałam 9 marca. Strasznie dłuuuga przerwa, ale zmieniłam lekarza i stąd taki "obsuw". Nie wiem jak wytrzymam jeszcze 11 dni, zaczynam się niepokoić. Zajęłam się szydełkowaniem ubranek na pisanki do koszyczka, ale nie potrafię się odstresować. Chyba sobie spróbuję coś sama podsłuchać... idę po stetoskop. Myślicie że zadziała? Na e-dziecku wyczytałam, że od 15 tygodnia można coś usłyszeć, więc może...
Stary 2009-04-09, 09:20   #3492
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
(...)
Super, że będziesz widziała dzieciąteczko Ja mam wizytę dopiero 20 kwietnia, a poprzednią miałam 9 marca. Strasznie dłuuuga przerwa, ale zmieniłam lekarza i stąd taki "obsuw". Nie wiem jak wytrzymam jeszcze 11 dni, zaczynam się niepokoić. Zajęłam się szydełkowaniem ubranek na pisanki do koszyczka, ale nie potrafię się odstresować. Chyba sobie spróbuję coś sama podsłuchać... idę po stetoskop. Myślicie że zadziała? Na e-dziecku wyczytałam, że od 15 tygodnia można coś usłyszeć, więc może...
My próbowaliśmy podsłuchiwać i albo mamy badziewny stetoskop albo generalnie nic nie słychać.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 09:46   #3493
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Ja czytałam, że tylko wysokie góry mogą być niebezpieczne ze względu na ciśnienie (po przyjeździe trzeba się porządnie zaaklimatyzować). My na szczęście jedziemy w niskie - mniej niż 1000 m n.p.m. A najlepsze jest to, że w tym samym miejscu moja mama, będąc ze mną w ciąży, poczuła pierwszy raz ruchy dziecka. Więc może i ja poczuję swoje

Cytat:
Miss,hot , może się niedługo całą rodzinką wybierzecie. Ja mówiąc szczerze bym się tam na wakacje nie wybrała, ale mój mąż w przeszłości bywał tam często i bardzo mu zależy żeby mnie tam zabrać...to jedziemy...

ja to nie przepadam za wakacjami w wielkim mieście...mi się marzy tropikalna wyspa , dzika plaża, błekitne morze, cisza , spokój...ale to też marzenie na przyszłość. póki co w wakacje pojedziemy nad holenderskie morze, mamy blisko
Nikuś, ale Paryż w maju jest przecudowny i do przeżycia. No i turystów jest mniej
Stary 2009-04-09, 09:57   #3494
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
My próbowaliśmy podsłuchiwać i albo mamy badziewny stetoskop albo generalnie nic nie słychać.
Hmm, a ja w końcu nie wiem czy słyszałam czy nie. Oprócz burczenia i mlaskania było cichutko słychać tętno, ale nie jestem pewna czy nie moje własne... z jakiejś np. brzusznej tętnicy.. no nic, uciekam na zakupy ale wieczorem jeszcze raz spróbuję wsłuchać się we własne wnętrze
Stary 2009-04-09, 10:00   #3495
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Oooo, ale Wam zazdraszczam tego Paryża....
ja się nie mogę doczekać w tym Paryżu posiadania swojego męża na własnośc i.... śniadań w łóżku...nasz hotel ma taką opcję...

oj ja się też tego USG nie mogę doczekać...i co i co?? usłyszałaś serduszko???

Cytat:

Nikuś, ale Paryż w maju jest przecudowny i do przeżycia. No i turystów jest mniej
no zobaczymy... bardzo się cieszę, że jedziemy. to będzie czas dla nas... romantyczny i odstresowujący....mam nadzieję tylko, że ni spędzimy tygodnia w hotelowym łóżku

Stary 2009-04-09, 10:03   #3496
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
no zobaczymy... bardzo się cieszę, że jedziemy. to będzie czas dla nas... romantyczny i odstresowujący....mam nadzieję tylko, że ni spędzimy tygodnia w hotelowym łóżku
Oj, szkoda by było, bo warto pochodzić po Paryżu. Ja byłam dwa razy - drugi raz w podróży poślubnej.
Stary 2009-04-09, 10:09   #3497
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Hmm, a ja w końcu nie wiem czy słyszałam czy nie. Oprócz burczenia i mlaskania było cichutko słychać tętno, ale nie jestem pewna czy nie moje własne... z jakiejś np. brzusznej tętnicy.. no nic, uciekam na zakupy ale wieczorem jeszcze raz spróbuję wsłuchać się we własne wnętrze
My to badania porównawcze robiliśmy.
Mąż już się ucieszył, że chyba coś słyszy ale potem posłuchaliśmy jego brzucha i u niego identyczne odgłosy były, nawet bardziej intensywne
No ale my mamy stetoskop od starego ciśnieniomierza kupionego przez moją mamę 20 lat temu na bazarze u Ruskich
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 11:03   #3498
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, szkoda by było, bo warto pochodzić po Paryżu. Ja byłam dwa razy - drugi raz w podróży poślubnej.
heh... no ja tam nie miałabym nic przeciwko tygodniowi w sam na sam z moim mężem w hotelowym pokoju....
pochodzić pochodzimy, choć ja nie jestem typ "turysty" i jak w danym miejscu czegoś nie zobaczę to mi serce nie pęka
jedziemy głownie żeby pobyć ze sobą, odpocząć, nacieszyć się sobą... ostatnio w naszym zyciu było wiele zmian, wiele pracy, zabiegania...chyba oboje potrzebujemy się wyrwać.

Foczka a to dobre

Stary 2009-04-09, 11:46   #3499
zartownis
Zadomowienie

Ale Wy piszecie...., nie nadazam...
Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
NIestety ja mam same przepisy z serem, a nie dostaniesz nawet takiego śmietankowego paczkowanego sera?
sa tu takie a'la twarogi pakowane po pol kilo, ale sa nie dobre, juz slodzone, blee. Moja ciotka z tego robi sernik, ale to w smaku go nie przypomina, zreszta w ygladzie tez nie...

Cytat:
niby mnie nic nie gniecie ale jak ma być lepiej to czemu nie
Mnie tez jeszcze nic nie gniecie, ale z racji, ze codziennie jezdze autem, pozniej moze sie przydac, juz nawet znalazlam na necie

Cytat:
Witam kochane
wpadłam tylko na chwilę ale obiecuje że nadrobie jutro - ( mam jutro wolne to sobie w spokoju poczytam)
Właśnie wróciłam od ginka... dzidzia śliczna i co najważniejsze zdrowo rośnie a na serduszko aż miło patrzeć.. następna wizyta 29 kwietnia
Cytat:

Gratki

Cytat:

Żartownić 20 weken echo to mi położna 5 minut od mojego domu zrobi w ramach ubezpieczenia....ale na to muszę ponad 7 tygodni czekać, stąd robimy pretecho
Juz wiem, Tobie chodzi glownie o "podejrzenie" maluszka i to sie zwie pretecho, a ja chce wiedziec czy maluszek jest zdrowy i to sie nazywa prenatale screening.
Juz TZ dzwonil do szpitala, ale zeby sie umowic musi jeszcze raz zadzwonic po poludniu, bo nie bylo tej osoby.
Cytat:
Wy jedziecie w Tatry? Ja bylam tam tylko raz choc chetnie pojechalabym znowu. Musze sie pochwalic, ze wlazlam o wlasnych silach na Giewontdo samego konca.
Kocham gory, moglabym mieszkac w gorach
A dlaczego gory maja Ci zaszkodzic, to nie lot samolotem.
Ale jak w niedziele wiezdzalismy pod gorke autem to nam az "uszy zatkalo" jednak roznica cisnien.

Cytat:

O rany, coś Ty zrobiła??? W życiu nie zamieszkałabym w kraju bez serników Z jogurtów nigdy nie próbowałam, ale jeśli macie tam chociaż serki homo, to chętnie się podzielę przepisem
Nie wiedzialam, ze tu nie ma twarogu, tak samo nie ma pietruszki korzeniowej, ani burakow.
Serki homo sa, wiec jesli mozesz podac jakis sprawdzony przepis bede wdzieczna
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-09, 11:48   #3500
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Mąż już się ucieszył, że chyba coś słyszy ale potem posłuchaliśmy jego brzucha i u niego identyczne odgłosy były, nawet bardziej intensywne
No ale my mamy stetoskop od starego ciśnieniomierza kupionego przez moją mamę 20 lat temu na bazarze u Ruskich
ale numer hi hi
To my wieczorem też zrobimy porownanie, niech no tylko tz z pracy wróci, będziemy podsłuchiwać
Stary 2009-04-09, 11:55   #3501
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Ja czytałam, że tylko wysokie góry mogą być niebezpieczne ze względu na ciśnienie (po przyjeździe trzeba się porządnie zaaklimatyzować). My na szczęście jedziemy w niskie - mniej niż 1000 m n.p.m. A najlepsze jest to, że w tym samym miejscu moja mama, będąc ze mną w ciąży, poczuła pierwszy raz ruchy dziecka. Więc może i ja poczuję swoje

Jak samolot nie szkodzi, podobno, to i wysokie gory nie zaszkodza.
My bylismy drugi raz w Paryzu z moja siostra w lutym i wyobraz sobie, ze zeby wjechac na "glupia" wieze Eiflfa musielismy czekac w kolejce dobre 3 godz, tam turystow "jak psow" o kazdej porze roku
A jakie ceny...Nika na tydzien to wezcie ze soba ze dwie karty kredytowe

Cytat:
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 12:09   #3502
19martusia86
Zadomowienie

A ja ogólnie jakąś depresje chyba mam, już dwa dni pod rząd popłakałam sobie. Dzisiaj wizytę mam-jakaś podenerwowana jestem, mam nadzieje, że wszystko ok będzie... W ramach poprawy nastroju kupiłam sobie tunikę i spodnie. Nawet pomogło Byle by dotrwać do 16.30 zobaczyć maluszka i odsapnąć.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 12:44   #3503
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
niby mnie nic nie gniecie ale jak ma być lepiej to czemu nie
No pewnie, w końcu teraz jak nigdy powinno nam być wygodnie i dobrze

Cytat:
Super

Cytat:
Ja też idę 16, ciekawe ile urósł nas Bobas

Cytat:

Świetnie gratuluję prawdopodnie Dziewczynki

Cytat:
u mnie same dobre wieści

Ale super się wszystko układa

Cytat:
Orzeszku hahaha co masz na myśli? za dużo świeżego powietrza zawróci maleństwu w głowie?
Zaszkodzić może zmiana ciśnienia, nie wszystkie kobiety w ciąży mogą jechać w góry.

Cytat:
Ja też nie lubię wakacji w wielkich miastach, tym gwarze. Zawsze czy to w Polsce czy za granicą wybieramy małe, ciche miasteczka z niewielkimi hotelami. Ale się rozmarzyłam

Cytat:
Dziewczyny, poproszę kopa w cztery litery.... muszę się do pracy brać i testy zaliczeniowe ułozyć studentom....kurcze...
Proszę bardzo, zgodnie z prośbą

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
A ja ogólnie jakąś depresje chyba mam, już dwa dni pod rząd popłakałam sobie. Dzisiaj wizytę mam-jakaś podenerwowana jestem, mam nadzieje, że wszystko ok będzie... W ramach poprawy nastroju kupiłam sobie tunikę i spodnie. Nawet pomogło Byle by dotrwać do 16.30 zobaczyć maluszka i odsapnąć.
Na pewno dzisiejsza wizyta poprawi Ci humor
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 13:00   #3504
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Juz wiem, Tobie chodzi glownie o "podejrzenie" maluszka i to sie zwie pretecho, a ja chce wiedziec czy maluszek jest zdrowy i to sie nazywa prenatale screening.
Juz TZ dzwonil do szpitala, ale zeby sie umowic musi jeszcze raz zadzwonic po poludniu, bo nie bylo tej osoby.
tak, nam chodzi o pretecho, ale nie żeby podglądać , tylko żeby się dowiedzieć o zdrowie.
bo kolejne usg by mi dopiero zrobili w 20 tyg a na prenatale screening ( tu się robi między 11 a 14 tc, i trzeba extra płacić , bo to nie jest z ubezpieczenia płatne jeśli nie masz więcej niż 36 lat) się nie zgodziliśmy a SEO zrobi nam położna w 20 tc i to jest w standardowym ubezpieczeniu ( Het SEO - structureel echografisch onderzoek - in de 20e week wordt voor alle vrouwen vergoed ) tyle, że ja nie chcę tak długo czekać, aby Kruszynkę zobaczyć, stąd pretecho jako substytut zwykłego echo. Jak jest w Belgii nie wiem.

Cytat:
My bylismy drugi raz w Paryzu z moja siostra w lutym i wyobraz sobie, ze zeby wjechac na "glupia" wieze Eiflfa musielismy czekac w kolejce dobre 3 godz, tam turystow "jak psow" o kazdej porze roku
A jakie ceny...Nika na tydzien to wezcie ze soba ze dwie karty kredytowe
tak jak mówię, nie nastawiamy się na zwiedzanie, a głownie na spędzenie miłego czasu razem, ja nie mam ochoty pędzić jak głupia po muzeach- to ma być relax, a na wieżę nie jadę na bank- mam lęk wysokości i nie przepadam za takimi rozrywkami.
kart kredytowych nie posiadamy- nie jesteśmy zwolennikami, wydajemy tylko kasę, którą mamy, a cała ideologia kart kredytowych mnie przeraża.

Stary 2009-04-09, 13:06   #3505
Shine01
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

ja was nadrabiam ale byla mowa o USG 3d i okazalo sie ze moje bylo przez chwile przelaczone na 3d i wstawiam wam foto z filmiku w 3d. wiem ze slabo widac
moje dziecko mialo tu 12tygodni i 4 dni, mierzylo 61mm
na 51%chlopak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg USG1.jpg (146,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg usg1,5.jpg (148,6 KB, 15 załadowań)
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 13:10   #3506
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Ja mam termin porodu wtedy co Ty,wiec powiedz mi bo juz sie pogubilam.. kiedy wyjdzie Ci badanie polowkowe? Ja sie zapisalam na 4 czerwca ale to juz chyba za pozno bedzie,dlatego Ciebie zapytam..jak co przesune o tydzien lub dwa wizyte poki jeszcze sie da bo pozniej juz koniec..
u mnie wypada 20 maja czyli w 22 tc
Stary 2009-04-09, 13:14   #3507
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
tak, nam chodzi o pretecho, ale nie żeby podglądać , tylko żeby się dowiedzieć o zdrowie.
bo kolejne usg by mi dopiero zrobili w 20 tyg a na prenatale screening ( tu się robi między 11 a 14 tc, i trzeba extra płacić , bo to nie jest z ubezpieczenia płatne jeśli nie masz więcej niż 36 lat) się nie zgodziliśmy a SEO zrobi nam położna w 20 tc i to jest w standardowym ubezpieczeniu ( Het SEO - structureel echografisch onderzoek - in de 20e week wordt voor alle vrouwen vergoed ) tyle, że ja nie chcę tak długo czekać, aby Kruszynkę zobaczyć, stąd pretecho jako substytut zwykłego echo. Jak jest w Belgii nie wiem.

tak jak mówię, nie nastawiamy się na zwiedzanie, a głownie na spędzenie miłego czasu razem, ja nie mam ochoty pędzić jak głupia po muzeach- to ma być relax, a na wieżę nie jadę na bank- mam lęk wysokości i nie przepadam za takimi rozrywkami.
kart kredytowych nie posiadamy- nie jesteśmy zwolennikami, wydajemy tylko kasę, którą mamy, a cała ideologia kart kredytowych mnie przeraża.
Mojemu mężowi marzy się Paryż (pewnie dlatego, że ma korzenie francuskie, niestety z rodziną z Francji nikt kontaktów nie utrzymuje) i zawsze mówi kiedyś tam pojedziemy. Ja osobiście nie przepadam za wyjazdami do metropolii. Wolę jechać w jakieś odludne miejsce, żeby odpocząć od zgiełku miasta. Co do kart kredytowych mam takie samo zdanie jak Ty. Oboje z mężem trzymamy się od takich rzeczy z daleka, osobiście wolimy zaoszczędzić jak gdzieś jedziemy niż wydać to czego jeszcze nie mamy.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
ja was nadrabiam ale byla mowa o USG 3d i okazalo sie ze moje bylo przez chwile przelaczone na 3d i wstawiam wam foto z filmiku w 3d. wiem ze slabo widac
moje dziecko mialo tu 12tygodni i 4 dni, mierzylo 61mm
na 51%chlopak
Jeszcze 2 godzinki i też swojego bąbelka zobaczę
Stary 2009-04-09, 13:14   #3508
Shine01
Raczkowanie

Cytat:

edit: Nika jak Ty wyliczyłaś 13 tyg? ja miałam @ ostatni 5 stycznia i mi wychodzi ponad 14 tyg
yyy ja mialam ostatnia 6stycznia i jestem w 13 tygodniu i 2 dni, wiec Ty 1dzien mniej chyba sie o tydzien pomylilas?
Stary 2009-04-09, 13:16   #3509
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
No pewnie, w końcu teraz jak nigdy powinno nam być wygodnie i dobrze

Super

Ja też idę 16, ciekawe ile urósł nas Bobas

Świetnie gratuluję prawdopodnie Dziewczynki

Ale super się wszystko układa

Zaszkodzić może zmiana ciśnienia, nie wszystkie kobiety w ciąży mogą jechać w góry.

Ja też nie lubię wakacji w wielkich miastach, tym gwarze. Zawsze czy to w Polsce czy za granicą wybieramy małe, ciche miasteczka z niewielkimi hotelami. Ale się rozmarzyłam

Proszę bardzo, zgodnie z prośbą

Na pewno dzisiejsza wizyta poprawi Ci humor
Mam właśnie taką nadzieję, że mi poprawi... Staram się nie zamartwiać bo wiem, że to nie dobrze dla dziecka, ale to silniejsze ode mnie jest... Głupia baba ze mnie!
Stary 2009-04-09, 13:17   #3510
Shine01
Raczkowanie

zamotalam sie dzien wiecej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości