mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-08, 09:10   #3451
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Rozumiem, ze chcecie 3D/4D zrobic. Ja tez chce, ale radza poczekac do 25 tyg bo wtedy bedzie juz widac rysy twarzy

A ja za chwile jade do ogolnego, ciotka mi kazala, bo ze niby jakby cos mi sie potem w kregoslupie odezwalo to zwroca mi koszty leczenia.
No i moze bedzie mogl sprawdzic serduszko malenstwa, ale nie wiem czy juz przez stetoskop uslyszy.
lece sie szykowac
nie, póki co chcemy zrobić normalne usg, takie też można jako pretecho zrobić. ja nie będę czekać do 25 tyg bo zwariuję, w 2o tyg zrobią mi echo u połoznej no i potem może jeszcze raz się płatnie wybierzemy. już znalazłam jedno pretecho gdzie sprawdzają też zdrowie dziecka...uff

mi nie zależy na zobaczeniu twarzyczki, doczekam się po porodzie, ale łapię się czegokolwiek w tym dziwnym kraju, żeby mieć pewność, że z Kruszynką jest wszystko dobrze.

jeszcze mi się przypomniało, co mi położna powiedziała...każdy poród nawet jeśli w szpitalu chce się rodzić zaczyna się w domu. przyjeżdża położna, sprawdza rozwarcie i jedzie do domu i po pau godzinach wraca. dopiero jak rozwarcie jest 6/7 cm to sięjedzie do szpitala.... normalnie powaliła mnie tym na ziemię

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-08 o 09:17
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 09:34   #3452
aniago25
Zadomowienie

A ja dzisiaj padam z niewyspania pół nocy latałam do kibelka sikać, nie wiem skąd mam zapalenie pęcherza, spać nie mogłam tylko co 10 min siku nie wiem czy dobrze zrobiłam ale wypiłam pół tabletki od pęcherza i zasnełam ok.5 rano , wstałam rano i wszystko jest ok, ale zmęczona i niewyspana jestem strasznie.
Stary 2009-04-08, 09:34   #3453
klaudiaaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
o, ja też bym miala termin @, zaczynamy już 17 tydzień
Głowa mnie dziś boli

Tequillla a kto Ci wyliczyl ze 17 tc juz u Ciebie? Ja sie juz pogubilam bo wedlug kalendarza ciazowego http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79337.html to ja mam 16 tydzien, w poniedzialek lekarz powiedzial ze 17 a inny w czwartek ze 15 czyli 16 dzis... termin mam cos jak Ty, 26,27 wrzesnia kurde ale to pogmatwane...

Ktora ma termin na koniec wrzesnia nich mi napisze ktory ma tydzien plisss

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 09:44   #3454
aniago25
Zadomowienie

A my dzisiaj mamy juz 12 tydzień i od wczoraj jakiś brzuszek mam mały odliczam już dni do 17 żeby pójść do lekarza czy z maluszkiem wszystko ok, bo jakoś stresuje sie , wiem że panikuje ale nic nie poradze że się boję.
Stary 2009-04-08, 09:50   #3455
klaudiaaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj mamy juz 12 tydzień i od wczoraj jakiś brzuszek mam mały odliczam już dni do 17 żeby pójść do lekarza czy z maluszkiem wszystko ok, bo jakoś stresuje sie , wiem że panikuje ale nic nie poradze że się boję.

Aniago25 jak ja szlam po miesiacu na Usg to jak lekarz zaczal badac to zapytalam "czy dycha tam jeszcze cosik" palnelam jak nie wiem ale tak samo sie stresowalam,bo jak ktos nie ma zbytnio objawow a wizyta co miesiac to duzo sie moze wydarzyc... Lekarz odp " a czemu mialoby nie oddychac. trzeba byc optymista" dlatego glowa do gory ! bedzie ok

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 09:59   #3456
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
to na przepędzenie tej opuchlizny. A Ty się oszczędzaj
No zamierzam, zamierzam - w końcu wszystko dla Okruszka

Cytat:
Miss.hot mówiłam że bedzie ok a opuchlizne się wyleczy
Biorę Nospę Forte od dziś 1 tabletkę rano - powinno pomóc, ale jesli będzie mnie bolał brzuch, robił się twardy czy coś to od razu mam dzwonić do ginki

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
bardzo super fajna fotka!! dbaj o siebie bo ten obrzęk to nie brzmi dobrze... a miałaś jakieś objawy tego?
żadnych objawów - ja nawet ciążowych za bardzo nie miałam

Cytat:
Sliczne malenstwo, jest mlodsze od mojego, bo moj mial/la 31marca juz 5.8 cm
No wiadomo, że moje młodsze - nawet według tygodnia licząc

Cytat:
Rozumiem, ze chcecie 3D/4D zrobic. Ja tez chce, ale radza poczekac do 25 tyg bo wtedy bedzie juz widac rysy twarzy
My też chyba jakoś po 20 tygodniu wybierzemy się na to 3D/4D

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Tequillla a kto Ci wyliczyl ze 17 tc juz u Ciebie? Ja sie juz pogubilam bo wedlug kalendarza ciazowego http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79337.html to ja mam 16 tydzien, w poniedzialek lekarz powiedzial ze 17 a inny w czwartek ze 15 czyli 16 dzis... termin mam cos jak Ty, 26,27 wrzesnia kurde ale to pogmatwane...

No ja też nie wiem jak to liczyć - wg różnych źródeł różnie podają, np mam konto na 28dni i tam jest, że dziś zaczęłam 4 miesiąc , a według suwaczka zaczynam dziś 12 tydzień

Cytat:
Aniago nie martw się - tak jak pisałam mój brzuszek jest malutki w porównaniu do Twojego i wszystko jest ok W pierwszych miesiącach aż tak się nie przybywa na wadze, więc nie ma się czym martwić

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 10:20   #3457
aniago25
Zadomowienie

Mam nadzieje że wszystko jest ok z maluszkiem, ba ten zmniejszony brzuszek mnie niepokoi jak dla mnie to ja bym mogła chodzic do lekarza co 2 tygodnie
Stary 2009-04-08, 10:35   #3458
Nika1980
Zakorzenienie

Kurcze, właśnie wróciłam ze sklepu i głupi wiatr przywiał deszcz a ja muszę wyjść na pocztę wysłać paczuszkę moim siostrom, miałam się za drugą parą spodni rozejrzeć...a tu pada...poczekam chwilkę i pójdę.... ale tak wieje....brrrrr...

z tym martwieniem się to jest po prostu coś silniejszego ode mnie. ja w poniedziałek słyszałam bicie serduszka a i tak się dalej martwię...mój brzuszek jest zawsze rano mały bo pusty, ale na wieczór jak podjem to się robi już fajny.

właśnie dzwonili z uczelni.... będzie wypłata jeszcze przed świętami , faaaaajnie....

Stary 2009-04-08, 11:13   #3459
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Zawsze mozna do tej glukozy wcisnąć cytryne
Też o tym słyszałam, ale niektórzy twierdzą, że od cytryny może wyjść zły wynik.

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
My zaraz jedziemy na zakupy ubraniowe do H&M, może uda sie cos dla mnie kupić

a jutro wizyta u ginka i USG, już sie nie moge doczekać
Wczoraj byłam w H&H i w końcu coś fajnego było, bo niedawno ta zimowa kolekcja to tragedia. Przynajmniej u mnie były fajne lniane spodnie i rybaczki takie cienkie bawełniane. Tylko ja jeszcze poczekam bo wchodzę spokojnie w swoje normalne ciuchy.
A bluzek żadnych ciekawych nie ma. Same takie wielkie workowate.

Fajnie, że masz już wizytę. Ja dopiero za tydzień a w Święta zaczynam 5 miesiąc

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
A ja już po wizycie - jestem spokojniejsza trochę - Okruszek ma prawie 5 cm, machał rączkami i słyszałam bicie jego serduszka - miała łzy w oczach normalnie Jest o 1-2 dni młodszy niż według terminu OM, ale to nic aż tak ważnego
Okazało się też, że mam delikatny obrzęk macicy i dostałam leki na razie, a potem zobaczymy , może nawet zwolnienie
USG genetyczne mam 22 kwietnia

A poniżej Okruszek
Śliczny
Dbaj o siebie, odpoczywaj i na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Z tego, co zauważyłam po spodniach ciążowych, to te letnie nie mają wysokiej wstawki z elastycznego materiału. Jest jej o połowę mniej. A jeśli będzie mi za gorąco, to zawsze można ją zawinąć. Spodnie dalej będą się trzymać pod brzuchem, ale będzie jakiś przewiew.
Właśnie wczoraj zauważyłam w lnianych z H&M, że ten pas jest cienki i zdecydowanie krótszy niż w innych spodniach. No i faktycznie można go zawinąć.

Cytat:
Jedne 39 zł a drugie 42 zł to są zdjęcia z allegro
Przymierzałam sie do tych drugich żeby miec do pracy ale skoro póki co mieszczę się w swoje nieciążowe to jeszcze poczekam. Dobrze wiedzieć, że są fajne

Cytat:
pewnie masz rację , ja też tak sobie mówię, my jesteśmy zatem 4 dni od was starsi, mamy 13 tyg i 4 dni fajnie.
wczoraj spędziłam znów wieczór na sofie, kompletne zmęczenie, osłabienie i to szczypanie... już nawet za porządki się nie biorę i wszystko robię 10 razy wolniej...
czasem czuję się tak.. przytłoczona tą ciążą....moje ciało wogóle mnie już nie słucha i mam czasem wrażenie, że nie jestem we własnej skórze...
ja wiem, jak to brzmi , ja się nie skarżę, bo zrobięwszystko do mojej Kruszynki , ale mam czasem normalnie doła z powodu tego samopoczucia...
Nika to normalne. Ja też mam czasami gorsze dni, chociaż odkąd skończyłam ten męczący I trymestr i zrobiło się fajnie cieplutko to rzadko mi się to zdarza. Ale pamiętam, że na początku ciąży jak czułam się fatalnie, mdliło mnie, wymiotowałam, cały czas spałam to jakoś tak nie byłam w stanie cieszyć się ciążą, chociaż bardzo chcieliśmy dzidzię. Jak poczułam się lepiej to od razu zmieniłam nastawienie i teraz jestem szczęśliwą ciężaróweczką
Bardzo kochasz Swojego Bąbelka i to jest najważniejsze, a gorsze dni zdarzają się każdemu

Cytat:
http://www.babysafe.pl/product-pol-2...FREgZwod9V4RWg Tylko ja to na allegro kupiłam za 139 zł
Też czytałam, że adaptery to bardzo fajna sprawa i na pewno dużo bezpieczniejsza niż jazda bez pasów.

Cytat:

Ja mam na 23 września i teraz jestem zgodnie z OM w 16 tc, a z ostatniego USG na pograniczu 15/16 tc.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 11:20   #3460
Nika1980
Zakorzenienie

pogoda się nie poprawia, ale trudno...idę na miasto. nie mam wyboru.

a dla wszystkich przyszłych mamuś kawałek dobrej muzyki
http://www.youtube.com/watch?v=DCq3y2Y6vts

to jest piosenka w oryginale wykonywana przez Paula Simona, ale w tym wykonaniu też piekna, uwielbiam słowa tej piosenki , przesłodkie i ciepłe...mój mąż pięknie wykonuje tą piosenkę więc pewnie kiedyś będzią nią usypiał Okruszka lub Kruszynkę...

Stary 2009-04-08, 12:23   #3461
zartownis
Zadomowienie

Wrocilam, maluszka nie podsluchiwal, bo podobno nic mu sie jeszcze nie powinno stac.
Ale z dzisiejsza wizyte i za leki (dafalgan) zwroca mi pieniadze, oczywiscie tego leku nie bede brac, ale przyda sie TZ na bol glowy.
No i jak chce to moge miec kineziste za darmo(ubezpieczenie zaplaci), ale chyba nie bedzie mi sie chcialo jezdzic na zabiegi, wiec sobie daruje.
Cytat:
http://www.babysafe.pl/product-pol-2...FREgZwod9V4RWg Tylko ja to na allegro kupiłam za 139 zł
dzieki, poszukam, moze tu tez cos takiego znajde

Cytat:
nie, póki co chcemy zrobić normalne usg, takie też można jako pretecho zrobić. ja nie będę czekać do 25 tyg bo zwariuję, w 2o tyg zrobią mi echo u połoznej no i potem może jeszcze raz się płatnie wybierzemy. już znalazłam jedno pretecho gdzie sprawdzają też zdrowie dziecka...uff

mi nie zależy na zobaczeniu twarzyczki, doczekam się po porodzie, ale łapię się czegokolwiek w tym dziwnym kraju, żeby mieć pewność, że z Kruszynką jest wszystko dobrze.
tez myslalam, zeby wlasnie zrobic dodatkowe USG u jakiegos specjalisty, bo ten moj gin to jakis ....
Nawet testu PAPP-A nie potrafi zrobic.
Wszedzie na necie pisza, ze dziecko ma byc w naturalnej pozycji, u nas bylo zgiete co nie przeszkodzilo mu zmierzyc przeziernosci karkowej, po drugie nie zrobil zblizenia twarzy, wiec nie wiem czy byla kosc nosowa, a zapomnialam z tego wszystkiego mu przypomniec.
Tu niestety trzeba byc madrzejszym od lekarza i czuwac nad wszystkim

Ps .moglabys podac link do strony?
Cytat:
Kurcze, właśnie wróciłam ze sklepu i głupi wiatr przywiał deszcz a ja muszę wyjść na pocztę wysłać paczuszkę moim siostrom, miałam się za drugą parą spodni rozejrzeć...a tu pada...poczekam chwilkę i pójdę.... ale tak wieje....brrrrr...

z tym martwieniem się to jest po prostu coś silniejszego ode mnie. ja w poniedziałek słyszałam bicie serduszka a i tak się dalej martwię...mój brzuszek jest zawsze rano mały bo pusty, ale na wieczór jak podjem to się robi już fajny.
U nas tez pada i wieje i pewnie tak juz zostanie do Swiat, bo tu z reguly lejeJa tez sie o malenstwo martwie, bo przy takiej sluzbie zdrowia trudno sie nie martwic...
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-08, 13:12   #3462
Nika1980
Zakorzenienie

My chcemy jechać tutaj :
http://www.babyvision.nl/echografie.html

to jest co prawda daleko od naszego miejsca zamieszkania , ale blisko mojej uczelni.może się uda skorelować dwie rzeczy w jeden dzień...
Poza tym oni są jedynimi , którzy wyraźnie piszą , że zerkną na zdrowie:
"Nadrukkelijk moet worden gezegd dat BabyVision een zogenaamde pretecho maakt en daarom graag de beelden laat zien die de aanstaande ouders willen bekijken. Echter juist vanwege de ruime ervaring van de echografistes wordt ook altijd even gekeken of 'alles in orde' is. We kijken bijvoorbeeld naar de hartfunctie, de nieren en de maag en of we beide armpjes en voetjes kunnen zien. Op wens van de ouders is het ook mogelijk om het kindje op te laten meten."
A to znaczy, że sprawdzą serduszko, nerki, żołądek i nawet zmierzą dzieciaczka na życzenie rodziców.

W pozostałych miesjcach zwykle piszą, że cel pretecho nie jest medyczny i co najwyżej powiedzą rodzicom jeśli coś jest bardzo nie tak z dzieckiem.
to są inne miejsca które rozważamy bliżej nas.

http://www.wereldkind.com/index.php?page=tarieven

http://www.first-look.nl/index.htm

w tym ostatnim też troszkę sprawdzają zdrowie.

jeszcze się zastanawiamy... zobaczymy

Stary 2009-04-08, 13:58   #3463
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:

A sama sobie wyliczyłam Skoro liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, to u mnie wychodzi, że już 16 pełnych tygodni minęło od tego dnia, więcmamy skończone 16 tygodni i dziś zaczynamy pierwszy dzień 17 tygodnia. To jest wiek ciąży liczony wg OM, są inne sposoby ale skoro już zaczęłam ten to nie kombinuję coby się nie pogubić.
Stary 2009-04-08, 14:02   #3464
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
A sama sobie wyliczyłam Skoro liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, to u mnie wychodzi, że już 16 pełnych tygodni minęło od tego dnia, więcmamy skończone 16 tygodni i dziś zaczynamy pierwszy dzień 17 tygodnia. To jest wiek ciąży liczony wg OM, są inne sposoby ale skoro już zaczęłam ten to nie kombinuję coby się nie pogubić.
ja liczę tak samo i moja połozna też tak liczy wg OM oraz czy się zgadza z wielkością dziecka na USG- ostatnio zgadzało się perfekcyjnie co do dnia..

u mnie termin na 10 października, wg OM mamy dziś 13 tyg i 4 dni czyli jesteś my w tygodniu 14.

Stary 2009-04-08, 15:31   #3465
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy
Smile Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Ja i moj lekarz tez liczymy wg OM i mamy juz dzisiaj 18 tydzien i 4 dzien Termin mamy na 5 wrzesnia, juz sienie moge doczekac

NASZ SLUB : AMOR OMNIA VINCIT...

Edytowane przez tery i suzy
Czas edycji: 2009-04-08 o 15:32
tery i suzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 15:41   #3466
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
zaciekawliłaś mnie tym adapterem, muszę mężowi pokazać, bo on strasznie martwi się jak zapinam pasy

Cytat:
ja liczę tak samo i moja połozna też tak liczy wg OM oraz czy się zgadza z wielkością dziecka na USG- ostatnio zgadzało się perfekcyjnie co do dnia..

u mnie termin na 10 października, wg OM mamy dziś 13 tyg i 4 dni czyli jesteś my w tygodniu 14.
ja też tak liczę i u mnie wypada 14 tyg i 3 dni czyli u mnie 15 tyg? tak?

dziś wróciłam z pracy a tu mieszkanie posprzątane, okna pomyte, firanki się moczą, poodkurzane normalnie krasnoludki w wersji męża kochany
i jak wyszłam na balkon to zobaczyłam, że wykluły mi się 2 gołąbki śliczne takie puchate

edit: Nika jak Ty wyliczyłaś 13 tyg? ja miałam @ ostatni 5 stycznia i mi wychodzi ponad 14 tyg

Edytowane przez sweetpinky
Czas edycji: 2009-04-08 o 15:43
sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 15:56   #3467
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Też o tym słyszałam, ale niektórzy twierdzą, że od cytryny może wyjść zły wynik.

nie wiedziałam że nie pozwalają wcisnąć cytryny, albo że może wyjść zły wynik , jak miałam robione badanie glukozy w pierwszej ciąży to mogłam bez problemu wcisnąć cytryne a wynik wyszedł ok

Wczoraj byłam w H&H i w końcu coś fajnego było, bo niedawno ta zimowa kolekcja to tragedia. Przynajmniej u mnie były fajne lniane spodnie i rybaczki takie cienkie bawełniane. Tylko ja jeszcze poczekam bo wchodzę spokojnie w swoje normalne ciuchy.
A bluzek żadnych ciekawych nie ma. Same takie wielkie workowate.

Wczoraj w H&M kupiłam sobie 2 bluzeczki ale nie ciażowe i spudnice lnianą na lato, ale też nie ciążową, z ciążowych ubrań nic ciekawego nie było, a jak już mi sie coś spodobało to było drogie.

Fajnie, że masz już wizytę. Ja dopiero za tydzień a w Święta zaczynam 5 miesiąc

Juz sie nie moge doczekać wizyty, a najbardziej to USG, może dzidzia pokaże co ma między nóżkami
Ja jutro zaczynam 18 tydzień ,a termin mam na 18 września.
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 15:57   #3468
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość

ja też tak liczę i u mnie wypada 14 tyg i 3 dni czyli u mnie 15 tyg? tak?

edit: Nika jak Ty wyliczyłaś 13 tyg? ja miałam @ ostatni 5 stycznia i mi wychodzi ponad 14 tyg
yyyyyy, no normalnie, ostatnia miesiączka 3.01.2009, cykle 27 dni..wpisałam do kalkulatora i mam... 13 tyg i 4 dni- wg obliczeń mojej położnej dokładnie tak samo... nawet na moim monitorze mam ticker i na nim też pisze 13 weeks and 4 days...

pinky tu sobie wpisz ostatnią miesiączkę
http://pregnancy.about.com/cs/pregna...blpregcalc.htm

i pokazuje ci którego dnia zaczynasz który tydzień ( wg tego kalkulatora jest również 13 tyg i 4 dni) a ty 13 tygodni miałaś 6 kwietnia a tydzień 14 zaczniesz 13 kwietnia.

i tutaj http://healthlink.mcw.edu/article/923526833.html

też fajny , bo pokazuje kiedy I trymest się kończy kiedy drugi...

wg mnie jak liczę wg twojej ostatniej miesiączki to jesteś dwa dni ode mnie młodsza masz teraz 13 tyg i 2 dni czyli jesteś w 14 tygodniu....ale to tylko wg mnie...

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-08 o 16:03
Stary 2009-04-08, 16:00   #3469
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
yyyyyy, no normalnie, ostatnia miesiączka 3.01.2009, cykle 27 dni..wpisałam do kalkulatora i mam... 13 tyg i 4 dni- wg obliczeń mojej położnej dokładnie tak samo... nawet na moim monitorze mam ticker i na nim też pisze 13 weeks and 4 days...
dasz mi namiar na ten kalkulator? z chęcią też zobaczę pewnie coś znów naknociłam z obliczeniami

Stary 2009-04-08, 16:09   #3470
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
dasz mi namiar na ten kalkulator? z chęcią też zobaczę pewnie coś znów naknociłam z obliczeniami

http://www.forumzdrowia.pl/termin%20porodu/510

to jest kalkulator , pozwoliłam sobie wpisać toją ostatnią miesiączkę ( wpisałam ci cykl 28 dni, bo nie wiem ile masz..) i oto wynik:
Twoja ciąża trwa:
- dni: 93;
- tygodni: 13, dni: 2;
- miesięcy: 3.
Jesteś aktualnie w drugim trymestrze ciąży.
Przewidywany termin porodu Twojego dziecka to: 12-10-2009.
Do terminu porodu pozostało:
- dni: 187;
- tygodni: 27, dni: 5.

Policz sobie sama, bardzo fajny kalkulatorek

Stary 2009-04-08, 16:16   #3471
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.forumzdrowia.pl/termin%20porodu/510

to jest kalkulator , pozwoliłam sobie wpisać toją ostatnią miesiączkę ( wpisałam ci cykl 28 dni, bo nie wiem ile masz..) i oto wynik:
Twoja ciąża trwa:
- dni: 93;
- tygodni: 13, dni: 2;
- miesięcy: 3. Jesteś aktualnie w drugim trymestrze ciąży.
Przewidywany termin porodu Twojego dziecka to: 12-10-2009.
Do terminu porodu pozostało:
- dni: 187;
- tygodni: 27, dni: 5.

Policz sobie sama, bardzo fajny kalkulatorek
dzięki Nika

Stary 2009-04-08, 16:26   #3472
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Nika
no problem ja też kiedyś źle policzyłam i prawie dostałam zawału serca u połoznej dopóki się nie skapnęłam, że policzyłam do przodu zdarza się.

ciasto czekoladowe się piecze, zupka się gotuje, spodnie, które dziś kupiłam już skróciłam....tylko czekać na mojego mężunia..

Stary 2009-04-08, 16:49   #3473
aniago25
Zadomowienie

Nika zrobiłam twoje kalendarze i wychodzi mi idealnie tak jak powiedział lekarz, dzisiaj mamy 12 tydzień ciąży, dla mnie ten kalendarz też jest fajny http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79337.html
Stary 2009-04-08, 17:42   #3474
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
My chcemy jechać tutaj :
http://www.babyvision.nl/echografie.html

to jest co prawda daleko od naszego miejsca zamieszkania , ale blisko mojej uczelni.może się uda skorelować dwie rzeczy w jeden dzień...
Poza tym oni są jedynimi , którzy wyraźnie piszą , że zerkną na zdrowie:
W pozostałych miesjcach zwykle piszą, że cel pretecho nie jest medyczny i co najwyżej powiedzą rodzicom jeśli coś jest bardzo nie tak z dzieckiem.
to są inne miejsca które rozważamy bliżej nas.

http://www.wereldkind.com/index.php?page=tarieven

http://www.first-look.nl/index.htm

w tym ostatnim też troszkę sprawdzają zdrowie.

jeszcze się zastanawiamy... zobaczymy
Dla mnie ten pierwszy troche za daleko, ale masz racje bardzo ciezko znalezc USG gdzie sprawdza i zmierza malucha.
A w Belgii to wogole nic znalezc rozsadnego nie moge, wiec raczej pojedziemy do Hollandii.
Znalazlam jeszcze tu http://www.baby-echo.nl/tarieven.php moze Tobie by pasowalo, no i w 20tyg robia na ubezpieczenie, wiec za darmo i tez mierza malucha.
I cos co mnie zainteresowalo http://www.fetalmedicine.nl/index.php?onderwerp=5 do nich bym sie chetnie umowila, wyglada bardzo rozsadnie
Cytat:
dziś wróciłam z pracy a tu mieszkanie posprzątane, okna pomyte, firanki się moczą, poodkurzane normalnie krasnoludki w wersji męża kochany
i jak wyszłam na balkon to zobaczyłam, że wykluły mi się 2 gołąbki śliczne takie puchate
Ale masz kochanego meza, a golabki to zawin w kapuste i wrzuc do gara, dopraw koncetratem pomidorowym i bedziecie mieli na jutro na obiad

Cytat:
(...) ciasto czekoladowe się piecze (...)
No wlasnie ciasto, powinnam cos upiec na swieta, myslalam o serniku, ale u nas nie kupie nigdzie twarogu.
Moze ktoras z Was ma jakis wyprobowany przepis na sernik na jogurtach?

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-04-08 o 17:43
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 18:07   #3475
precious_81
Wtajemniczenie

Ja korzystam z tego kalkulatora
http://dziecko.haczewski.pl/
jest bardzo czytelny i póki co się wszystko zgadza.

Cytat:
zaciekawliłaś mnie tym adapterem, muszę mężowi pokazać, bo on strasznie martwi się jak zapinam pasy
Najważniejsze, żeby mieć dobrze dopasowane pasy czyli górny pas powinien przebiegać miedzy piersiami nad brzuchem a dolny pod brzuchem. Jak brzuszek malutki to się tak da - ja tak sobie doregulowałam pasy i nic mnie nie gniecie. ALe pewnie jak brzuszek będzie większy to będzie trudniej i wtedy też na pewno kupię taki adapter.

Cytat:
No to pięknie, naprawdę kochany mężuś

Cytat:
No wlasnie ciasto, powinnam cos upiec na swieta, myslalam o serniku, ale u nas nie kupie nigdzie twarogu.
NIestety ja mam same przepisy z serem, a nie dostaniesz nawet takiego śmietankowego paczkowanego sera?
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 18:19   #3476
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie ten pierwszy troche za daleko, ale masz racje bardzo ciezko znalezc USG gdzie sprawdza i zmierza malucha.
A w Belgii to wogole nic znalezc rozsadnego nie moge, wiec raczej pojedziemy do Hollandii.
Znalazlam jeszcze tu http://www.baby-echo.nl/tarieven.php moze Tobie by pasowalo, no i w 20tyg robia na ubezpieczenie, wiec za darmo i tez mierza malucha.
I cos co mnie zainteresowalo http://www.fetalmedicine.nl/index.php?onderwerp=5 do nich bym sie chetnie umowila, wyglada bardzo rozsadnie

Ale masz kochanego meza, a golabki to zawin w kapuste i wrzuc do gara, dopraw koncetratem pomidorowym i bedziecie mieli na jutro na obiad

wiem kochany stara się i dobrze a gołąbki? nigdy w życiu
Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Ja korzystam z tego kalkulatora
http://dziecko.haczewski.pl/
jest bardzo czytelny i póki co się wszystko zgadza.

Najważniejsze, żeby mieć dobrze dopasowane pasy czyli górny pas powinien przebiegać miedzy piersiami nad brzuchem a dolny pod brzuchem. Jak brzuszek malutki to się tak da - ja tak sobie doregulowałam pasy i nic mnie nie gniecie. ALe pewnie jak brzuszek będzie większy to będzie trudniej i wtedy też na pewno kupię taki adapter.

No to pięknie, naprawdę kochany mężuś

NIestety ja mam same przepisy z serem, a nie dostaniesz nawet takiego śmietankowego paczkowanego sera?
niby mnie nic nie gniecie ale jak ma być lepiej to czemu nie

Stary 2009-04-08, 18:34   #3477
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Kalkulatory kalkulatorami, a prawda może być całkiem inna. Według kalkulatora termin mam na 14.10, przy pierwszej wizycie u gina podano mi datę 13.10, a przy drugiej 7.10, czyli do zapłodnienia doszło nie 21.01 tylko o tydzień wcześniej. I to mi bardziej pasuje, bo już 22.01 stycznia czułam się dziwnie i pomyślałam, że może zaczyna się komórka zagnieżdżać. Ponieważ ostatnią @ miałam 7.01, dzisiaj mija dokładnie 13 pełnych tygodni od tego momentu. Zaczynam więc 14 tc, co by pasowało do ustaleń gina, bo jak byłam u niego 3 tygodnie temu, to powiedział, że jestem w 11 tc.

PS. Co do pasów, to ja wolałam jak najwcześniej zacząć używać tego adaptera. Czuję się pewniej.

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-04-08 o 18:36
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 18:47   #3478
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Witam kochane
wpadłam tylko na chwilę ale obiecuje że nadrobie jutro - ( mam jutro wolne to sobie w spokoju poczytam)
Właśnie wróciłam od ginka... dzidzia śliczna i co najważniejsze zdrowo rośnie a na serduszko aż miło patrzeć.. następna wizyta 29 kwietnia
Stary 2009-04-08, 18:52   #3479
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Witam kochane
wpadłam tylko na chwilę ale obiecuje że nadrobie jutro - ( mam jutro wolne to sobie w spokoju poczytam)
Właśnie wróciłam od ginka... dzidzia śliczna i co najważniejsze zdrowo rośnie a na serduszko aż miło patrzeć.. następna wizyta 29 kwietnia
Jaka miła wiadomość. A co tak często masz wizyty? Mnie pan doktor "wzywa" co 4 tygodnie
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 19:01   #3480
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Jaka miła wiadomość. A co tak często masz wizyty? Mnie pan doktor "wzywa" co 4 tygodnie
Ja też mam co 4 ale do połówkowego za daleko więc zrobił mi kolejną za 3 tygodnie i na połówkowe za kolejne 2
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości