Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-14, 11:35   #3481
wersta
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)

tak nawaliło śniegu, że mi platana złamało do lekarza jechałam prawie 2 godz.
w sobotę mam gości, więc nie będę musiała jechać z tż na turniej piłki - mam wymówkę ale za to muszę uprać firanki w salonie, bo zocha wytarła w nie dzióbek pozupkowy

Tauśna zocha śpi od samego początku w śpiworkach i nie protestuje, bo przyzwyczajona. a nawet lepiej, bo śpiworek oznacza spanie i nie ma łażenia po wyrze - zaczęłam ją pakować na dzienną drzemkę i wtedy szybko zasypia
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 11:36   #3482
Kasiulka22
Zakorzenienie

Aniu a u nas na dwa miechy to jest w sezonie zimowym 1500-2000 za gaz... a o reszcie rachunków nie wspomnę.

Pobuszowałam po All, co nieco dodałam do obserwowanych aukszynów, może coś upoluję

Przeraża mnie brak kombinezonu i ta pogoda za oknem.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 11:41   #3483
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Ale moze cos w tym jest, tzn. z maminym przywiazaniem, bo jak mnie widzi to zaczyna wariowac, a z TZem jest grzeczny i ladnie sie kladzie
Jest jest u nas TZ stwierdził ze ja wywieram na dzieci zly wplyw

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
ja niestety wymagam od mojego dziecka pełnometrazowego snu,
Maks spi teraz pełnometrazowo nie mowie o nacach z katarem i innymi dolegliwosciami bo wtedy to wiadomo ze i dorosly sie budzi jak ma nos zatkany wiec cudów od dziecka nie wymagam ale jak wszystko ok to spi smacznie
Przestawienie go nie trwalo długo, max. 2 tyg
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 11:59   #3484
wersta
Zakorzenienie

Kasiulka też mam na gaz piec i też 2 tys. co 2,5 mies pocieszające jest to, że olejowe wychodzą drożej (mam porównanie u rodziców). no i nie musimy pilnować czy jescze jest paliwo/ lub ekogroszek wsypać do pojemnika coś za coś jak zwykle.

ale mi dziś niedobrze
Stary 2009-10-14, 12:02   #3485
anka1900
Zakorzenienie

no i ja mam juz chyba urojoną ciążę
bo mnie mdli od rana
Stary 2009-10-14, 12:03   #3486
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;14726680]Jest jest u nas TZ stwierdził ze ja wywieram na dzieci zly wplyw

Maks spi teraz pełnometrazowo nie mowie o nacach z katarem i innymi dolegliwosciami bo wtedy to wiadomo ze i dorosly sie budzi jak ma nos zatkany wiec cudów od dziecka nie wymagam ale jak wszystko ok to spi smacznie
Przestawienie go nie trwalo długo, max. 2 tyg[/QUOTE]
mój tez zazwyczaj spi długo, chyba ze sen zaburzy "coś" czyli zęby lub gorączka albo katar

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 12:07   #3487
jowisz
Zakorzenienie

mój małż od zawsze wstaje ze mną na przemian w nocy. więc to nie rada dla mnie u mnie o zęby chodzi albo katar, o nic innego. bo Iga nie je od 6 tego mca, i nigdy w nocy nie popijała.

czekam na kasztana po leczo i kładę ją spać
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-14, 12:19   #3488
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
bo mnie mdli od rana
mogę Ci kopsnąć antoninowe psychotropy

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

upatrzyłam sobie fajną kurtkę i dzięki temu, że pada mam pretekst do kupna tylko to na 2gim końcu w-wy, więc nie mam pojęcia kiedy tam dotrę

sofija przesypiała całe noce odkąd skończyła 2,5 mies, aż do momentu kiedy zaczęły wyłazić 4ki teraz się budzi raz i dłubie w dziobie oraz dojada w nocy, bo ma kiepski apetyt w dzień. dziś o dziwo spała od 18.20 do 9tej. ale to wybryk i nie robię sobie nadziei
Stary 2009-10-14, 12:22   #3489
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

nawet nie zauwazyly, ze mnie wczoraj nie bylo zawalone wszystkie sniegiem czy co, hehe
ja wczoraj mialam dzien marudera - Majoslawa spala az 25 min bo patologiczny sasiad uruchomil w porze drzemki wiertare udarowa chyba chata trzesla mi sie w posadach, myslalam, ze w powietrze pojde mloda histerii dostala, bo wiercenie prosto pod jej pokojem-no masakra godzine na rekach mi siedziala, wczepiona jak malpka...
do wieczora snula sie jak cien za mna wiec mialam dosc.

dzis rano bylam u gina po recepte, myslalam, ze przeglad podwozia bedzie ale mowi, ze za pol roku dopiero. wiec super bo mam 150zl w kieszeni mloda zostawilam u taboreta, bawila sie super bez mamy jeszcze przyszla siostra taboretowej kuzynki z 2,5 rocznym synkiem Filipkiem-dzieciaki bawily sie super-Maja mu paluchy do oczu kladla, rozbroili tez calkiem sprzet grajacy taboretow na koniec ten maly sie poryczal bo juz musielismy isc do domu, hehe.
w drodze powrotnej Majoslawa padla w wozku wykonczona harcami a ja w panice bo co z drzemka w zaciszu domowym ale o dziwo nie drgnela jak ja rozbieralam w chacie z kurtki i calej reszty...spi jak zabita

Jowisz - Iga ma spojrzenie jak moja cora widze, ze super sie bawi tym laptopem-ciepnij mi linka bo nie wiem ktory to? musze jej tez kupic

Kasiula - jak zwykle pazurasy masz boskie mi siora miala zrobic tylko zel na moje naturalne ale mi sie juz 2 zlamal i wyc mi sie chce ile mam czekac...
a - i jak tez bez kombinezonu jeszcze truchleje jak widze ta pogode, dzis to malo wicher mi wozka nie wyrwal, momentami szlam tylem!
Stary 2009-10-14, 12:22   #3490
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
mogę Ci kopsnąć antoninowe psychotropy

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

upatrzyłam sobie fajną kurtkę i dzięki temu, że pada mam pretekst do kupna tylko to na 2gim końcu w-wy, więc nie mam pojęcia kiedy tam dotrę

sofija przesypiała całe noce odkąd skończyła 2,5 mies, aż do momentu kiedy zaczęły wyłazić 4ki teraz się budzi raz i dłubie w dziobie oraz dojada w nocy, bo ma kiepski apetyt w dzień. dziś o dziwo spała od 18.20 do 9tej. ale to wybryk i nie robię sobie nadziei
Zosia to pobija rekordy kiedy moje bedzie tyle spac a on jak tylko swit, to juz patrzałki wielkie i leci po wiaderko z klockami

It is what it is

Stary 2009-10-14, 12:24   #3491
wersta
Zakorzenienie

Anisia ale ma w dzień porządne spanie za to a u mnie to wiesz jak
Stary 2009-10-14, 12:24   #3492
Kasiulka22
Zakorzenienie

Werstusia dokładnie, coś za coś. Teściowie mają na węgiel piec to taniej wychodzi, ale rzeba pilnować, dokładać, sprzątać itp.

Antoninowe psychotropy

Ola zjadła jajecznicę z dwóch jajek wiejskich bo wyrodnej matce nie chciało się zupy uwarzyć

Stary 2009-10-14, 12:26   #3493
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Anisia ale ma w dzień porządne spanie za to a u mnie to wiesz jak
2h to standard jaki musi miec raz mu sie zdarzylo prawie 4h spac, ale to byl wypadek przy pracy

It is what it is

Stary 2009-10-14, 13:08   #3494
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Maja mi ostatnio spi od ok. 20 do 9 rano z tym, ze jedna pobudka w nocy jest-nie wiadomo na co nie je, nie pije, dam smoka i spi dalej. w dzien standard - min. 2h drzemki (wczoraj byl wypadek przy pracy, ze tak krotko )
rano chyba dluzej spi bo ciemno na dworze i ogolnie jakos tak sennie, ze dobudzic sie nie mozna...
Stary 2009-10-14, 13:11   #3495
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Maja mi ostatnio spi od ok. 20 do 9 rano z tym, ze jedna pobudka w nocy jest-nie wiadomo na co nie je, nie pije, dam smoka i spi dalej. w dzien standard - min. 2h drzemki (wczoraj byl wypadek przy pracy, ze tak krotko )
rano chyba dluzej spi bo ciemno na dworze i ogolnie jakos tak sennie, ze dobudzic sie nie mozna...
Maluśna nie od dzis twierdze ze zaposiadlas angela nie jedna by tak chciala, a bynajmniej ja tak dzis Ola komarzyla 40 minut... co przez ten czas mozna zrobic? wizaz sobie poczytac

Stary 2009-10-14, 13:12   #3496
jowisz
Zakorzenienie

rany muszę wyjść bo w lodówce mam przewiew. małż będzie jutro więc w ten wicher muszę Igę zabrać, już mam ciary

u nas noce ciężkie, od 1,5 mca nie wyszedł żaden ząb, w ciągu dnia mała nawet dwa wskazujące naraz pcha do buzi, z jednej i drugiej strony. dziąsła opuchnięte ale żadnej 4ki jeszcze nie widać
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 13:22   #3497
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Maluśna nie od dzis twierdze ze zaposiadlas angela nie jedna by tak chciala, a bynajmniej ja tak dzis Ola komarzyla 40 minut... co przez ten czas mozna zrobic? wizaz sobie poczytac
no wiem, w sumie nie powinnam narzekac...gdyby jeszcze zechciala nie budzic sie w nocy to juz wogole bylby angel
ja wczoraj jak spala te nieszczesne 25min to nawet na wizaz nie wlazlam sprawdzilam poczte i moje aukcje i doopa

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
rany muszę wyjść bo w lodówce mam przewiew. małż będzie jutro więc w ten wicher muszę Igę zabrać, już mam ciary

u nas noce ciężkie, od 1,5 mca nie wyszedł żaden ząb, w ciągu dnia mała nawet dwa wskazujące naraz pcha do buzi, z jednej i drugiej strony. dziąsła opuchnięte ale żadnej 4ki jeszcze nie widać
nie zazdroszcze wylazenia w ta pogode...to co sie u nas wyrabia to szok, pada co chwile, wieje masakrycznie a ja tez musze dzis wyjsc - do mamy na szczescie, ze to blok obok, no a mamusia wrocila z wycieczki z Rodos i ma dla nas prezenciki jakies przyprawy, oliwe, ser feta itp. juz mi sie morda cieszy
Stary 2009-10-14, 13:36   #3498
ver_ona
Zakorzenienie

Ja tez mam piec z co. i przez ostatnie 6 lat wydalismy na ogrzwanie max 500zl. A to dlatego, ze mamy fulll drewna i nim palimy, a weglem jak jest na serio zimno.
Ale tak jak mowicie, cos za cos. CZasem wolalabym przyjsc do domu i tylko wlaczyc piec i miec cieplutko.
Stary 2009-10-14, 13:54   #3499
taka sobie
Zakorzenienie

helooooo

no i nici z Anisiowego spotkanka taka pogoda ze nawet pies w domu sie suszy a co dopiero z dzieckiem wyjsc nigdzie dzis dupy nie ruszam .TZ pojechał mi opony zmienic na zimówki

Mój angelek tez ładnie sypiał ale teraz pewnie znów zębole idą wiec sie budzi ok północy i czasem muszę ją brac do łóżka bo nie chce w łóżeczku sie położyć

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

wyjęłam szczebelki z łóżeczka i mała tam weszła sama i tak se wchodzi i wychodzi i jaką ma frajdę

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

boszzzzz jakie ma pomysły, najpierew nogi wkłada i jak lezy na plecach z głową w dół trzymająć sie szczebelków po bokach to pomysły na wejscie sie jej konczą dwa razy jej pokazałam, dwa razy wyjęłam jak utknęła a potem zostawiłam. Podłożyłam jej tylko kołderkę i poduchę i zleciała na głowę prawie...ciekawe czy wyciągnie wnioski. Jaka ona jest uparta

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 14:13   #3500
Kasiulka22
Zakorzenienie

A ja wlasnie doznalam olsnienia, kazalam tz kupic (jak wroci od tesciow) pojechalpo naprawione auto) goftownice w media, znalazlam sobie fajny przepis i bede wazyc wieczorem

Stary 2009-10-14, 14:16   #3501
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
helooooo

no i nici z Anisiowego spotkanka taka pogoda ze nawet pies w domu sie suszy a co dopiero z dzieckiem wyjsc nigdzie dzis dupy nie ruszam .TZ pojechał mi opony zmienic na zimówki

Mój angelek tez ładnie sypiał ale teraz pewnie znów zębole idą wiec sie budzi ok północy i czasem muszę ją brac do łóżka bo nie chce w łóżeczku sie położyć

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

wyjęłam szczebelki z łóżeczka i mała tam weszła sama i tak se wchodzi i wychodzi i jaką ma frajdę

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

boszzzzz jakie ma pomysły, najpierew nogi wkłada i jak lezy na plecach z głową w dół trzymająć sie szczebelków po bokach to pomysły na wejscie sie jej konczą dwa razy jej pokazałam, dwa razy wyjęłam jak utknęła a potem zostawiłam. Podłożyłam jej tylko kołderkę i poduchę i zleciała na głowę prawie...ciekawe czy wyciągnie wnioski. Jaka ona jest uparta
Takuśna, co sie odwlecze to nie uciecze

24 jestesmy zas umowione wiec lusss

It is what it is

Stary 2009-10-14, 14:36   #3502
anka1900
Zakorzenienie

Kasiulko gratki
ja nie posiadam takich sprzętów, rozpierających jeszcze bardziej mój brzuszek i biodra
tak więc mam embargo na gofrownicę i toster-sandwiczera , bo wiem, że non stop były by przekąski z chleba i sera, a ser to bomba kaloryczna
Stary 2009-10-14, 14:36   #3503
taka sobie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Takuśna, co sie odwlecze to nie uciecze

24 jestesmy zas umowione wiec lusss
no taaaaaaaak
ok spadam bo mała wariuje, nie daje mi siedziec, trzeba potwora zabawic

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 14:53   #3504
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Ktos to wspominal o czarowaniu? ja jzu w wariatkowie wyladowalam, u mnie to juz dokaldnei miesiac mija odkad nei spi, w dzien super, ale noc.. szkoda slow, dzisiejsza nalezy do udanych 3 pobudki... w porownaniu z innymi co godzine pol, to naprawde sie wyspalam tej nocy...ech.
Ja zaczelam podejrzewac u mojego ADHD

Nawet nie wiecie ile bym dala za przespan nocke, zmienic pokoj...niestey to niemozliwe, mieszkamy we trojke w jednym pokoju. Ale moze cos w tym jest, tzn. z maminym przywiazaniem, bo jak mnie widzi to zaczyna wariowac, a z TZem jest grzeczny i ladnie sie kladzie

marticia jeżeli u ciebie jest nie możliwe zrobić pokoju małemu to może kup sobie taki parawan i zrób taki osobny kącik dla małego żeby was nie widział a jak będzie trzeba to poślij tz do małego może to coś pomoże

Cytat:
Kasiulka też mam na gaz piec i też 2 tys. co 2,5 mies pocieszające jest to, że olejowe wychodzą drożej (mam porównanie u rodziców). no i nie musimy pilnować czy jescze jest paliwo/ lub ekogroszek wsypać do pojemnika coś za coś jak zwykle.

ale mi dziś niedobrze

wersta może jesteś następna na kolejce oczekujących \

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
bo mnie mdli od rana

no i kolejna oczekująca

może to nie urojenie

a ja mam piec na normalny opał i kupuje auto flotu które mi wystarcza na 2 lata do tego parę worków węgla
i koszt opału na 2 lata wychodzi 2,500
tz rozpala i praktycznie pali się naokrągło tylko na noc się zmniejsza temperaturę do minimum by tylko nie zgasło i rano przed pracą idzie tam dołożyć zwiększa temp. potem idzie znowu jak przychodzi z pracy i potem znów wieczorem przed spaniem

no i tak jak mówicie coś za coś na gaz to jest czyściutko bez żadnej roboty tylko włączasz i gotowe ale za to rachunki wysokie

byłam dziś w przychodni na kontroli i doktorka była zadowolona że przez 2 tyg przybrał 200 g
i wychodzi na to że być może jest uczulony na tą herbatkę więc mogę pomału mu zacząć dawać przetwory mleczne typu serki jogurty ale tylko naturalne żeby zobaczyć jak reaguje na to i jak będzie wsjo ok to dietę mleczną mogę rozszeżać
jajek narazie mam jeszcze nie dawać bo wiadomo nie wszystko na raz

aa Karolek teraz waży 8730

wczoraj pisałam że kupiłam pampersy 82 szt za 44.99
dopier w nocy patrzę na tą paczkę i okazuje się że to nie 4 a 3
no i zrobiłam sobie promocje

a z tym czarowaniem uważajcie by tych dobrych aniołków nie odczarować

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
no taaaaaaaak
ok spadam bo mała wariuje, nie daje mi siedziec, trzeba potwora zabawic

ja jak próbowałam wcześniej wejść tu to mi Karolek nie dał
cwaniak opracował do perfekcji wyłącznie mi kompa
ja miałam 2 podejścia do kompa a on mi już 2 razy go wyłączył

a i znalazł sobie nową zabawkę
otwieranie i zamykanie klapki na płyty

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 14:57   #3505
anka1900
Zakorzenienie

Kristi nasze bobasy na różnych pampkowych rozmiarach juz jadą, wiec na ogół ja przeliczam ile wychodzi za sztukę
Miki na razie na 4+, ale jak skończę promocyjne paki, to chyba juz 5 zapodam ( jak pisze wersta, to sie już robią takie mini-bikini, mimo że zakres kilogramowy ogromny ), te z Lidla na bank na noc, ewentulanie jakieś promocje korzystne trzeba bedzie znowu szukać
ps. Karolek taki filigranowy jak jego narzeczona
Stary 2009-10-14, 15:16   #3506
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

anka ty już na 4+ i myślisz o 5
my tu jedziemy na 4 i teraz mu założyłam te 3 i jego zgrabna dupka się tam mieści spokojnie i bez żadnych odgniotów \

kurka ja mam chyba najmniejsze dziecko na wątku

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 15:22   #3507
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
anka ty już na 4+ i myślisz o 5
my tu jedziemy na 4 i teraz mu założyłam te 3 i jego zgrabna dupka się tam mieści spokojnie i bez żadnych odgniotów \

kurka ja mam chyba najmniejsze dziecko na wątku
Piterek deko ciezszy od twojego, ale wielkoscia nie grzeszy

It is what it is

Stary 2009-10-14, 15:33   #3508
ver_ona
Zakorzenienie

my tez mamy 4+i tz wczoraj mowi,ze trza kupic juz 5 to te sa strasznie male
Stary 2009-10-14, 15:44   #3509
Cestia
Zakorzenienie

Mati też pięknie noce przesypiała (od 19 do 9 często), ale skończyła się laba przy wyłażeniu czwórek A jak TŻ się kopsnie do niej to młoda jeszcze bardziej "ożywa" i o spaniu nie ma mowy.

Ech jaka pogoda TŻ właśnie pojechał opony zmienić.

Jestem w ciężkim szoku ile się płaci za ogrzewanie gazem W bloku nie wiem ile to wychodzi bo jest wliczone w czynsz i specjalnie się tym nie interesowałam, no ale skoro czynsz to 400zł to wiadomo W domu miałam CO, dziadek, tata, TŻ górnicy więc węgiel za frajer

Kasiulka, wrzuć no przepis na gofry jeśli masz sprawdzony. Ja kiedyś robiłam i nie wyszły. Gofrownica stoi i się kurzy
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 15:48   #3510
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość

Kasiulka, wrzuć no przepis na gofry jeśli masz sprawdzony. Ja kiedyś robiłam i nie wyszły. Gofrownica stoi i się kurzy
Tylko, zeby wyszly dobre gofry, musi byc dobra gofrownica- czyli naprawde niezla moc musi posiadac!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości