Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-27, 22:20   #3481
simeri
Wtajemniczenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez Gryzeldaa Pokaż wiadomość
hej,
ja znowu postanowilam sie dobrze ostanikowac ;D mozecie mi doradzic rozmiar? mam 69 pod, 84 w biuscie i 86 w zwisie. idlatego nie wiem czy brac 65 D czy DD, bo nie wiem czy wazniejszy jest pomiar w zwisie czy normalny
ważniejszy jest pomiar normalnie, pomiar w zwisie ma znaczenie tylko jeśli jest duża różnica a 2cm to mało. lepiej zacznij od 65D.

pomiar w zwisie bierze się pod uwagę do wyznaczania rozmiaru Effuniaka.
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 22:35   #3482
anka.d
Wtajemniczenie

co do dodania sklepow to pisalam juz wczesniej:
Wrocław
- CH Gaj, stoisko nr 70 (polskie marki, byly jakies 65F,G, miski w okolicach do G)
- Feniks, 3 pietro, pierwsze stoisko od schodow w lewo (Kris, Konrad, Gorsenia i inne, spora rozmiarowka)
- Carrefour na Hallera - nie pamietam nazwy sklepu, ale jest dokladnie na przeciwko KFC - mierzylam tam freye (niestety z 65 tylko do F) i jakies polskie marki tez byly.

edit -
ktos mi powiedzial ze Borek to wlasnie Carrefour, wiec to juz jest w spisie.
aha - no i Milla ma drugi sklep - na ulicy Strońskiej.

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2009-12-27 o 22:40
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 22:42   #3483
Astro
Zadomowienie

Jeżeli można dodać sklep to w Bydgoszczy jedyny chyba to:
Gorseteria Scarlett
ul.Dworcowa 37
85-709 Bydgoszcz
godz. 10-18
sob. 10-14 chyba?
Stary 2009-12-27, 22:50   #3484
Gryzeldaa
Raczkowanie

dziekuje simeri w taim razie zaczne posuzkiwania, mam nadzieje, ze tym razem znajde cos odpowiedniego.
Gryzeldaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 23:05   #3485
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gryzelda, mam podobne wymiary co Ty i wzięłam Effuniaka 65D. Na większej piersi bułkuje, na mniejszej na styk
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 23:45   #3486
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Gryzelda, mam podobne wymiary co Ty i wzięłam Effuniaka 65D. Na większej piersi bułkuje, na mniejszej na styk
na 69 pod masz Effuniaka 65tke? mi jest ciasno w 70tce przy 68 pod..
Stary 2009-12-27, 23:50   #3487
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja mam tak mega ciasno 66cm, ale to jest tak ciasno, że mi się pod miarką skóra fałduje :P tak ciasno na wydechu mam właśnie z 68cm i jak dla mnie to ta 65 mogłaby być ciaśniejsza, ale ja jestem fenomenem i uwielbiam się ściskać.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 06:51   #3488
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Dodałam stacjonarną Melissę i dwa sklepy krakowskie, ale mam wrażenie, że jeszcze o jakimś zapomniałam. :/
w Gdańsku:

LINGERIA
ul. Dmowskiego 5 (niedaleko stacji Gdańsk-Wrzeszcz)
80-243 Gdańsk
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 10:38   #3489
mariiasia
Zadomowienie

halo halo! witam po świętach!

mam komunikat: przed świętami pomierzyłam się jeszcze raz dokładnie i zakupiłam dwa biustonosze: 65H i 70G, czekam aż przyjdą i będzie mierzenie nie kosztowały zbyt wiele, bo kupiłam na allegro, więc się nie obawiam zmarnowania kasy, hehe. poza tym są nowe więc w razie czego odsprzedam

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:15   #3490
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Wrocław
  • Matina, ul. Jedności Narodowej 98 (mniejszy wybór rozmiarów, niższe ceny)
Niższe ceny, czyli w jak się te ceny kształtują? Do 100 zł coś się znajdzie?

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:08   #3491
mariiasia
Zadomowienie

dziewczyny, zastanawia mnie jedna rzecz. dlaczego, skoro jest tyle rozmiarów biustonoszy i wg kalkulatorów są to na prawdę różniaste rozmiary, to czemu większość firm ogranicza się do 70ABC 75BCD i 80CDE??? jak kiedyś w jednym sklepie zapytałam kobietę o rozmiar 75D (taki nosiłam do tej pory aż kalk mi podał że mam 65H), to powiedziała że takich nie produkują!! skąd się to bierze, czy Polska jest faktycznie aż tak zacofana pod tym względem, czy może te kalkulatory to pic na wodę, a tak na prawdę najpopularniejszy rozmiar to historyczne już 75B??

mój mały wielki cud

72--65--->62

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 12:19   #3492
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
dziewczyny, zastanawia mnie jedna rzecz. dlaczego, skoro jest tyle rozmiarów biustonoszy i wg kalkulatorów są to na prawdę różniaste rozmiary, to czemu większość firm ogranicza się do 70ABC 75BCD i 80CDE??? jak kiedyś w jednym sklepie zapytałam kobietę o rozmiar 75D (taki nosiłam do tej pory aż kalk mi podał że mam 65H), to powiedziała że takich nie produkują!! skąd się to bierze, czy Polska jest faktycznie aż tak zacofana pod tym względem, czy może te kalkulatory to pic na wodę, a tak na prawdę najpopularniejszy rozmiar to historyczne już 75B??
wg mnie większość firm pseudo-bieliźniarskich robi to dla wygody. Bo łatwiej i taniej jest szyć 2-3 rozmiary niż 30. Zwłaszcza, że zdecydowana większość kobiet jest nieuświadomiona stanikowo i kupi to co jest w sklepie i to co wciśnie im sprzedawczyni- wstyd się przyznać, ale ja mam prawie 30-kę na karku i do niedawna nosiłam 75C-D. Nawet mi nie przyszło do głowy, że to nie jest mój rozmiar (teraz kupuję staniki 30/65G, w polskiej rozmiarówce pewnie będzie to jeszcze "większa" literka). A nawet jak wydawało mi się czasem, że stanik jest przymały (nie mówiąc o tym, że za luźny), to i tak w sklepach, które odwiedzałam, mówili, że "większych nie produkuje się"- więc kupowałam, to co było...
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:24   #3493
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
Łatwiej jest wyprodukować kilka rozmiarów, miseczki do D i wmawiać kobietom że każda dla siebie coś znajdzie a jak się nie mieści skorupiasty puch-up to ma iść na rynek po namioty Żeby wyprodukować pełną rozmiarówkę producenci muszą się dokształcić, dalej - wyprodukują, a potem im zostaną jakieś rozmiary i co? Wszystko musi się sprzedać więc lepiej wciskać że każda kobieta w PL nosi 75B
Druga sprawa że same kobiety - niektóre, o ile nie większość, nie chcą się uświadamiać, nie chce im się martwić o swój biust, wydawać na stanik 100 zł skoro za tą cenę można mieć 10 Przykładowo wczoraj znajoma mierzyła moje nieuświadomione h&mowe 75C, po biustem ma siedemdziesiąt parę centymetrów max, ale jak ubrała te skorupki to stwierdziła że ma za ciasny obwód, że ją ciśnie! H&Mowe 75C, z którego ja zrobię na plecach kokardkę... Polskie kobiety nie są przyzwyczajone że coś twardo leży na plecach - widać to już wtedy jest ciasno, bo czuje się obwód
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:29   #3494
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
wg mnie większość firm pseudo-bieliźniarskich robi to dla wygody. Bo łatwiej i taniej jest szyć 2-3 rozmiary niż 30. Zwłaszcza, że zdecydowana większość kobiet jest nieuświadomiona stanikowo i kupi to co jest w sklepie i to co wciśnie im sprzedawczyni- wstyd się przyznać, ale ja mam prawie 30-kę na karku i do niedawna nosiłam 75C-D. Nawet mi nie przyszło do głowy, że to nie jest mój rozmiar (teraz kupuję staniki 30/65G, w polskiej rozmiarówce pewnie będzie to jeszcze "większa" literka). A nawet jak wydawało mi się czasem, że stanik jest przymały (nie mówiąc o tym, że za luźny), to i tak w sklepach, które odwiedzałam, mówili, że "większych nie produkuje się"- więc kupowałam, to co było...
no właśnie. kobiety dokładnie tak robią, wiem po sobie ja mam "lekko" po 20 i cieszę się że się powoli uświadamiam teraz a nie za jakieś 10 lat. a zaczęło się od tego, że bardzo mnie bolały piersi, a na badaniach wyszło że wszystko jest ok, potem na forum pm2010 dziewczyny mnie uświadomiły o brafitterze i tak oto tym sposobem trafiłam tutaj. teraz szukam odpowiedniego rozmiaru biustonosza dla siebie. jedna paczka przyszła, bo dzwonili z domu. więc pewnie to zamówiony na allegro stanik. jutro zdam relację co i jak a już się nie mogę doczekać mierzenia
a i zrobiłam dobry uczynek! uświadomiłam stanikowo siostrę

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Łatwiej jest wyprodukować kilka rozmiarów, miseczki do D i wmawiać kobietom że każda dla siebie coś znajdzie a jak się nie mieści skorupiasty puch-up to ma iść na rynek po namioty Żeby wyprodukować pełną rozmiarówkę producenci muszą się dokształcić, dalej - wyprodukują, a potem im zostaną jakieś rozmiary i co? Wszystko musi się sprzedać więc lepiej wciskać że każda kobieta w PL nosi 75B
Druga sprawa że same kobiety - niektóre, o ile nie większość, nie chcą się uświadamiać, nie chce im się martwić o swój biust, wydawać na stanik 100 zł skoro za tą cenę można mieć 10 Przykładowo wczoraj znajoma mierzyła moje nieuświadomione h&mowe 75C, po biustem ma siedemdziesiąt parę centymetrów max, ale jak ubrała te skorupki to stwierdziła że ma za ciasny obwód, że ją ciśnie! H&Mowe 75C, z którego ja zrobię na plecach kokardkę... Polskie kobiety nie są przyzwyczajone że coś twardo leży na plecach - widać to już wtedy jest ciasno, bo czuje się obwód
bo Polkom się wydaje, że im większa miseczka tym większy biust, a obwód, może wogóle nie powinien dotykać ciała??!!

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-12-28, 12:29   #3495
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Łatwiej i znacznie taniej jest wyprodukować 20 rozmiarów (5 obwodów, do każdego 4 miseczki) niż pełną rozmiarówke obwody od 60, miseczki przykładowo do K. A Polska wcale nie jest taka ostatnia, powstaje coraz więcej uświadomionych sklepów, sporo polskich producentów zaczęło szyć w pełnej rozmiarówce Wszystko zmierza ku lepszemu
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:36   #3496
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Łatwiej i znacznie taniej jest wyprodukować 20 rozmiarów (5 obwodów, do każdego 4 miseczki) niż pełną rozmiarówke obwody od 60, miseczki przykładowo do K. A Polska wcale nie jest taka ostatnia, powstaje coraz więcej uświadomionych sklepów, sporo polskich producentów zaczęło szyć w pełnej rozmiarówce Wszystko zmierza ku lepszemu
i całe szczęście. jak już dobiorę idealny rozmiar, to będę poszukiwać cudnej bielizny ślubnej i na noc poślubną

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-12-28, 15:58   #3497
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

witajcie!
Szczerze mówiąc nigdy nie zaglądam na forum moda, ale znalazłam ten wątek i studiuję go już z 1,5 h... Obie z mama chcemy sobie kupić pożądne staniki.

Do tej pory nosiłam 70B

Moje wymiary to:
69 pod biustem, mocno ściśnięte
i 83-84 w biuście, w zwisie za to 87-88

Z kalkulatora wyszło, że mam albo 28/60F (przy 83 w biuście)
lub 28/60E (przy 84 w biuście)

Zaznaczam, że mam 16 lat i pewnie mi jeszcze coś tam urośnie, ale mam narazie tak straszne, tanie i byle jakie staniki, że mam to na sumieniu i chcę sobię kupić jakiś pożądny. Ale, jaki i skąd? U mnie w okolicy nie ma raczej żadnego sklepu, (Rybnik), chyba, że znacie jakiś... Rybnik, Żory? Chyba, że wybiorę się kiedyś do Gliwic lub Katowic.
A więc narazie muszę zamówić przez internet. Więc który rozmiar najlepiej? Na początek lepiej miękki, tak? I gdzie najtaniej? Najlepiej do 80zł

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 16:31   #3498
simeri
Wtajemniczenie

illegale, mierzyłaś się pod biustem bardzo ciasno i na wydechu? jeśli tam to lepsze będzie 65D/ 30D

tanie staniki ma Milena, Esotiq i Atlantic też robią 65D.

w pierwszym poście masz adresy polecanych sklepów stacjonarnych i internetowych, na all i ebayu też można znaleźć okazje
Stary 2009-12-28, 16:47   #3499
Gryzeldaa
Raczkowanie

a czy tylko mi nie dziala wyszukiwarka na stronie Mileny? bo cały czas pokazuje, ze nie ma takiego rozmiaru. Robie cos nie tak, czy po prostu trzeba wlaczac kazdy stanik z osobna? ;D

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 16:52   #3500
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
a czy tylko mi nie dziala wyszukiwarka na stronie Mileny? bo cały czas pokazuje, ze nie ma takiego rozmiaru. Robie cos nie tak, czy po prostu trzeba wlaczac kazdy stanik z osobna? ;D
a jaki rozmiar szukasz? ja zaznaczyłam np 60E i bez problemu znalazło 12 staników czy obojętnie jaki rozmiar zaznaczysz to i tak nic nie ma?

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 17:37   #3501
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
illegale, mierzyłaś się pod biustem bardzo ciasno i na wydechu? jeśli tam to lepsze będzie 65D/ 30D

tanie staniki ma Milena, Esotiq i Atlantic też robią 65D.

w pierwszym poście masz adresy polecanych sklepów stacjonarnych i internetowych, na all i ebayu też można znaleźć okazje
dziękuje, za odpowiedź ; ))

a dlaczego uważasz, że lepszy będzie 65D/30D? Czyli większy trochę pod biustem i mniejsza trochę miseczka?

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 18:00   #3502
kubuku86
Raczkowanie

http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=486
miała któraś??
Stary 2009-12-28, 18:13   #3503
Anecka
Zakorzenienie

Kurde przyszedł moj biustonosz La Senzy i ogolnie jest piekny, obwod swietny ale miska.. sama nie wiem :/ Niby fiszbina az pod polowe pachy siega, miska duza, a troche czuje jakby splaszczalo jak z boku patrze..no i cisnie mnie pod pachami, bo jakos daleko sa te ramiaczka wiec niestety musze wystawic na allegro, a szkoda, bo ladny jest.

Wydaje mi sie ze miska jest dobra, tylko po prostu za płaska, bo w sumie jak sie nachylilam to odstawal troche, wiec wieksza miska nie nie..

rozmiar 70DD

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 18:24   #3504
Gryzeldaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
a jaki rozmiar szukasz? ja zaznaczyłam np 60E i bez problemu znalazło 12 staników czy obojętnie jaki rozmiar zaznaczysz to i tak nic nie ma?
tak, teraz np wpisalam na probe to Twoje 60E i pisze mi "W sklepie nie znaleziono towarów o podanych parametrach."czemu tak?
wpisujesz to normalnie w wyszukiwarke ta ktora jest tak jakby na głownej stronie, prawda?

illegale miseczka nie bedzie wieksza, bedzie taka sama jak w 60E, tylko nie bedziesz musiala sie tak sciskac. Simeri jest zwolenniczka tej teorii i ja w sumie Jej posluchalam i faktycznie jest duzo wygodniej mam pod biustem 69 czyli w sumie bardzo podobnie do Ciebie i szukam 65, a nie jak kiedys 60.

Edytowane przez Gryzeldaa
Czas edycji: 2009-12-28 o 18:29
Stary 2009-12-28, 18:24   #3505
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubuku86 Pokaż wiadomość
Bardzo podoba mi się ten model, więc podłączam się do pytania
Cytat:
W wyszukiwarce tam gdzie jest napisane wszystkie wybierz biustonosze, potem obok wybierz poszukiwany rozmiar Też na początku miałam z nią problemy.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 18:29   #3506
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
tak, teraz np wpisalam na probe to Twoje 60E i pisze mi "W sklepie nie znaleziono towarów o podanych parametrach."czemu tak?
wpisujesz to normalnie w wyszukiwarke ta ktora jest tak jakby na głownej stronie, prawda?
nic nie wpisuję, wybieram z listy zobacz na załączniku

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 18:32   #3507
Gryzeldaa
Raczkowanie

o jejku, w zyciu bym na to nie wpadła ;D dziekuje za pomoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 19:31   #3508
adusiadu
Wtajemniczenie

GG do adusiadu

Anecka, a nie da go się troche wyżej założyć? To jest push-up?
Jeszcze jedno pytanko - wygarnęłaś wszystko z plecków i boczków? (tak jak to jest opisane w instrukcji na pierwszej stronie)
adusiadu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 19:54   #3509
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
ł
ja nie rozumiem dlaczego te staniki tyle kosztują, najwięcej to się płaci za markę..
a rozumiesz dlaczego np. za parę butów w Aldo (nie ze skóry, z materiału) krzyczą sobie 400 zł? Taki jest rynek. Są towary tańsze i droższe.

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
*kasienka*
mam pytanie jaki rozmiar musiałabym brac z panache madison

wiem, ze pod biustem 65
dzis mierzyłam się w dobrze dobranym miękkim staniku (moze się cos zmieniło)
i w biuscie 87
w zwisie 88

pytam na przyszłosc, bo mam w planach jego kupienie
Mirelko przepraszam, że dopiero dziś odpisuję.
Myślę, że 65E powinno być ok

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 21:07   #3510
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
a rozumiesz dlaczego np. za parę butów w Aldo (nie ze skóry, z materiału) krzyczą sobie 400 zł? Taki jest rynek. Są towary tańsze i droższe.

Mirelko przepraszam, że dopiero dziś odpisuję.
Myślę, że 65E powinno być ok
ok dzięki
moze niebawem się skuszę
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości