Ciaza i porod w UK - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-27, 21:55   #3481
Kasiowa24
Raczkowanie

Dot.: Ciaza i porod w UK

aa i zalaczam mojego Pulpecika
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 22:02   #3482
Kasiowa24
Raczkowanie

Magdus25 a moglabys napisac gdzie kupilas to? Z checia bym zrobila taka pamiatka, co prawda pozno juz, stopy sie zrobily ogromne ale zawsze to cos
Stary 2010-06-27, 22:26   #3483
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Awika Pokaż wiadomość
Wlasnie sobie wykombinowalam, ze jak moja mama przyleci tu na narodziny....to po zrobieniu paszortu...moglabym z nia poleciec do polski na np. 1 miesiac ( i tak bede siedziec w domu i tak) a pozniej moj przyleci do nas i wrcoimy do uk razem Plan wydaje mi sie i-de-a-lny Zobaczymy jak z cenami przelotow :/ Czy kupujac w wizzarze jakos sie zaznacza, ze to jest dziecko malenkie czy kupuje sie 2 bilety?? Hmm...i wozki to sie tak po prstu ze soba bierze, czy tez sie gdzies zazncza?? sorki, ze juz tak planuje a jeszcze dzidki nie ma
Bardzo dobry plan
W wizzairze jak kupujesz to zaznaczać infant ale nie wiem jak to jest z wózkiem.Opłata za infant 21f. Ale kazdy podróżujący z dzieckiem ma wózek wiec może to wchodzi w podatki jakie ponosisz na lotnisku.Napewno nie przysługuje ci bagaz na dziecko.MUusisz dokupić sobie dodatkowe kg lub bagaż.
Wszystko jest napisane na ich stronie.
http://book.wizzair.com/useful_infor...king_children/

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość

Witam. Uff ale dzis goraco, az mi sie odechcialo tego upalu. Odnosnie zdjecia paszportowego to ja robilam rowniez po domowemu, polozylismy Malego na bialej koszulce i zrobilismy, kupilismy papier fotograficzny i gotowe i tak wyglada jak kosmita na zdjeciu, ale przy skladaniu sie nie doczepili i paszport juz mamy odebrany.

Odnosnie przywyczajenia do spania w nocy to polecam kokon
np. http://www.mothercare.com/Kiddopotam...64041&mcb=core

wiem, ze nie wszystkim sie sprawdzal ale jest liczno grono, ktorym bardzo dobrze posluzyl i sprawdzil sie na noc.
Alexa zaczelismy wiazac w ten kokon od 5 tyg , przed tem tez spal dobrze ale zawsze sie budzil ok 3 i spiac w kokonie juz pierwszej nocy przespal bez budzenia sie do 6 rano! Chodzi tutaj, ze czuje sie bezpiecznie i generalnie ma raczki wzdluz tulowia i nie wali sie nimi przez przypadek w nocy super sprawa, codziennie o tej samej porze kapiel, mleczko i odkladanie do lozeczka do teraz przesypia pieknie , wczoraj sprobowalam go juz nie zawijac w ten kokon i sie okazalo, ze sie nauczyl pieknie lunciac w nocy, przespal bez zwiazywania do 7 rano
Polecam co szkodzi sprobowac,a noz pomoze Pozdrowionka

Ten kokon jest dobry.Ja go nie mam ale mam rożek z pli mala super w nim śpi.Jak jest tak gorąco to śpi w samym bodziaku i w rożku.Teraz np zawinełam ją podobnie pieluszka.

Cytat:
Napisane przez magdus25 Pokaż wiadomość
Darianna25 slodziutka Twoja niunia odnosnie uszka we wodzie to wiem ze zamoczylam pare razy-ciezko mi ja tak trzymac bo strasznie sie cieszy w kapieli i macha konczynami na wszystkie strony i kreci glowadzieki Bogu nic sie nie stalo-bede uwazac
Indiria chrostki zeszly po masci dipro base i oby juz nigdy nie wracaly!wklej wiecej zdjec malutkiej bo jest slodziutkaaaa
Jolaoo my tez nad morzem bylismygdzie byliscie?bo my w Portland,straszne mgly byly mimo swiecacego ostro slonca.
potty pozostaje zaopatrzyc sie w alka-seltzer albo wode spod ogorkowniech chlopina opija a co..
a my dzis nareszcie dostalismy przesylke i moglismy zrobic odlew gipsowy nozek Julki na pamiatkeciezko bylo ale w koncu sie udalo zatrzymac czas i teraz tylko trzeba poczekac az wyschnie i pomalowac...a jutro raczki robimy-mam nadzieje ze sie uda zanim jej raczki urosna a oto moje dzielo
Właśnie mi przypomniałas, ze mam taki zestaw w szufladzie.

Dziś była u mnie midwife.Pobrała małej krew z piętki i zważyła ją.
Waga "cieżka" 3980.
Kupy były 2 dziś i zostalam obsrana równiez.

Właśnie sprawdzilam sobie bilety na Boże Narodzenie w terminie 23,12-27,12 i wyszła zawrotna cena 780f + podatki 2 dorosłe osoby ,niemowle i dziecko.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-06-27 o 22:35
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 23:03   #3484
sveg
Przyczajenie

error

Edytowane przez sveg
Czas edycji: 2010-06-27 o 23:05
sveg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 23:08   #3485
indiria
Raczkowanie

Cytat:
Magdus25 a moglabys napisac gdzie kupilas to? Z checia bym zrobila taka pamiatka, co prawda pozno juz, stopy sie zrobily ogromne ale zawsze to cos

Kasiowa, taki zestaw widziałam w tkmaxx. (Odpiszę jutro, zaraz zmiatam spac) Mój ulubiony Tygrys jak zawsze czarujący, buziaczki dla niego!

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Bardzo dobry plan
W wizzairze jak kupujesz to zaznaczać infant ale nie wiem jak to jest z wózkiem.Opłata za infant 21f. Ale kazdy podróżujący z dzieckiem ma wózek wiec może to wchodzi w podatki jakie ponosisz na lotnisku.Napewno nie przysługuje ci bagaz na dziecko.MUusisz dokupić sobie dodatkowe kg lub bagaż.
Wszystko jest napisane na ich stronie.
http://book.wizzair.com/useful_information/booking_children/

Ten kokon jest dobry.Ja go nie mam ale mam rożek z pli mala super w nim śpi.Jak jest tak gorąco to śpi w samym bodziaku i w rożku.Teraz np zawinełam ją podobnie pieluszka.

Właśnie mi przypomniałas, ze mam taki zestaw w szufladzie.

Dziś była u mnie midwife.Pobrała małej krew z piętki i zważyła ją.
Waga "cieżka" 3980.
Kupy były 2 dziś i zostalam obsrana równiez.

Właśnie sprawdzilam sobie bilety na Boże Narodzenie w terminie 23,12-27,12 i wyszła zawrotna cena 780f + podatki 2 dorosłe osoby ,niemowle i dziecko.
Z tego co wiem wózek jest w cenie biletu (za dziecko dopłaca się zazwyczaj około 20f) tylko trzeba na niego wziąc naklejki, jeśli masz trawelsystem to oklejasz obie częsci.

Ja jestem tą osobą u której kokon się nie sprawdził hehe. Kładłam Młodą na kocyku tak po skosie i owijałam rogami koca ale dośc szybko musiałam jej luzowac zawinięcie bo się denerwowała jak nie mogła wyjąc rąk.

Darianna:brzydal : cena masakryczna! My sobie z wygórowanymi świątecznymi cenami radziliśmy w ten sposób, że 3 razy na Święta lecieliśmy do Berlina, do mojego męża stamtąd prawie taka sama droga jak z Wrocka a ponad dwa razy taniej.
No i gratuluję klocuszka )

Dołączam zdjęcie mojego łysego 3 miesięczniaka. O ile mi się uda hehe

Edytowane przez indiria
Czas edycji: 2010-08-03 o 12:27 Powód: literówka
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 23:32   #3486
magdus25
Raczkowanie

kasiowa24 zestaw zamowilam na allegro http://www.allegro.pl/item1065923105...cisk_gips.html
ale jest tez na ebay-ale kochaniutki Twoj synus!!!!smieje sie podobnie jak Julka i ma te same bodziaki z mothercare co moja Julka-wiem wiem ze one sa z dzialu chlopiecego ale co tam a odlewy mozna robic do 4 latek
indiria- sliczniutka jest Lidka!a wloski wyrosna szybciutko
Darianna25 o Panie !a coz to za kosmiczne ceny...
Stary 2010-06-27, 23:50   #3487
hanjah
Zakorzenienie

Poczytałam, że niektóre z Was wiążą dzieci w kokon do spania. Nie wiem czy tak jest we wszystkich szpitalach, ale moją córcię tak właśnie położne układały do spania Postanowiliśmy dziś też ją tak położyć i o dziwo słodko sobie śpi W chuście też lubi spać, a tam przecież też leży prawie jak w kokonie

Jutro przychodzi hv i będzie ważyć Dorotkę-zastanawiam się tylko jak wygląda ta waga? Przecież nie może być nie wiem jak wielka
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-28, 09:21   #3488
Kasiowa24
Raczkowanie

Darianna tragedia z tymi cenami, troche przeginaja, sprawdz rowniez inne lotniska bo faktycznie na niektorych innych sa inne ceny, ja latam najczesciej do Berlina bo mam w miare blisko do domu i ceny nie sa tak straszne, bynajmniej nie byly na swieta
Indira Ty slepa Matko ! Jaki lysol? jaki lysol? Ja nie widzialam co prawda Twojej Slodkiej na zywo, jedynie na zdjeciach i dojrzalam tam sporo czarnego `mchu` na glowce no chyba chyba, ze w photoshopie je potem obrabiasz hihi
Magdus25 bodki z mothercare sa fajowe nieprawdaz?musze zawitac tam jeszcze i kupic jakies z dlugim rekawkiem a i pozatym bodki nie sa wcale n z dzialu chlopiecego , na stronie internetowej mozna je znalesc w kategorii `unisex`
Hanjah u nas sie to sprawdzilo i ja z wlasnej prkatyki moge powiedziec , ze dobre i szybko przesypial cale noce, tylko na poczatku szkoda mi bylo na niego patrzec bo wygladal tak biednie w tym kokonie zwiazanym, raczki wzdluz ale najwyrazniej nie bylo mu az tak zle.
Dzisiaj jade do hv team na wazenie Alexa , juz sobie moge wyobrazic ta wage mojego Slonika Indiria pakujesz sie?
a odnosnie tego ubranka dla Alexa do chrztu z allegro, to chyba poszukam jeszcze tutaj na miejscu, bo dla mnie one sa takie za bogate, wole bardziej skromne, choc zwykly garniturek z krawatem mysle, ze by byl pinkny.

Ursull gdzie zaginelas???
Co sie nieodzywasz????pozdrawiam i milego dnia

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Hanjah wage maja taka przenosna malutka , wystarczy do polozenia na nim Bobasa
Stary 2010-06-28, 09:28   #3489
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

z ta waga... pomyslicie ze szurnieta jestem... ale mi sie wyobrazila taka waga sprezynowa... taka co sie wiesza z jednej strony cos i ona ma taka podzilke i pokazuje ile wiec... laduja dziecko do wiaderka albo worka i wieszaja za jeden koniec wagi i tak waza
o taka: http://irma.pl/photos/article/waga%2...a%20reczna.jpg

dziewczynki kochane a powiedzcie mi w czym pierzecie ciuszki maluszkow?
w Fairy? czy w jakims innym non-Bio?
a moze w normalnym takim jak dla doroslych?
widzialam tez w sklepach platki mydlane...
a pluczecie w czyms?

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 09:35   #3490
Diari
Rozeznanie

Potty ja piorę w Persil non-bio i płuczę w Comfort białym (włączam też dodatkowe płukanie)
Stary 2010-06-28, 09:48   #3491
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

dzieki Diari!
dostaje juz powoli krecka z tym wszystkim...

a kosmetyki? nasluchalam sie o JJ ze uczulaja
kolezanka cos napomknela o Bootsowych...
polecicie cos?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-28, 09:54   #3492
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,
No z tymi cenami to przesadzili.My się nie wybieramy bo zawsze w lutym lecimy do pl. A jakby co to samochodem ale czasowo sie nie opłaca.

Ja piore w Fairy.

Mam dziś masakryczny ból głowy.Zaczeł się 2 dni temu.Najpierw bolała mnie prawa strona głowy z okiem i policzkiem włącznie.Dziś przeszło na lewą strone i cała czaszka mnie boli. Paracetamol nie pomaga. Ten ból jest taki kłujący i jak schylam głowe i podnoszę to potrafi zaboleć jak chole...ra.

Kosmetyki mam z Hippa z pl mama mi przywiozła.Mam sporo z JJ bo dostałam ale zacznę używać dopiero za jakieś 2 miesiace jak zużyje Hippa.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 09:59   #3493
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

ja sie zastanawialam zeby mi Nivee przywiezli z Polski... zobaczymy...
a takiego malucha to chyb lepiej do jednych przyzwyczaic nie?
a nie zmieniac caly czas

Stary 2010-06-28, 10:28   #3494
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Czesc Dziewczyny
Dawno sie nie odzywalam, ale mala zajmuje duzo czasu
Na poczatek gratulacje dla wszystkich, które sie juz rozpakowaly Sliczne sa te Wasza Pociechy Wczoraj bylo tak cieplo, ze nie umialam dac sobie rady z moim malenstwem. Strasznie byla niespokojna, za cieplo chyba wkoncu to byl jej pierwszy tak upalny dzien . Mam nadzieje ze dzis nie bedzie juz tak goraco :PPoczytalam Wasze opinie na temat spania dzieci w czyms takim jak rozek i wyprobowalam Moja Mala spi od 2 h jak zabita:P Jutro konczy miesiac :P Trzeba jakiegos torcika upiec:p

Potty ja kupilam mojej wage, bo ostatnio strasznie ulewala i chce kontrolowac czy przybiera na wadze , a wyglada ona tak
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT

Kasiowa24 pytalas o te zestawy do odlewu konczynek malca tu masz przyklad
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT

Ja poczekam na mojego TZ az wroci z pracy i bede go namawiac, zeby to kupic

Potty ja uzywam JJ i moja nie ma uczulenia, ale slyszalam , ze niektore dzieci maja z tym problem .

Diari a ty bidulko jeszcze w dwupaku?? Chyba twojemu malenstwu jest dobrze u mamusi pod serduszkiem

Dodaje zdjęcia mojej Bianeczki I Pozdrawiam
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 10:32   #3495
Kasiowa24
Raczkowanie

Darianna mam nadzieje, ze bol przejdzie, moze to przez ta pogode..

Potty ja piore w Fairy + plyn do plukania fairy i do dzis wszystko cacy.
Komsetyki J & J u nas byla tragedia, Maly dostal okrutnego uczulenia i potym juz nie testowalam nawet innych, tylko pediatra mi polecil Oilatum i w tym tylko go kapie poki co, swietnie nawilza skore, czasami po uzywam kremu rowniez z tej samej serii, oliwki nie uzywam, bo ponoc wysusza skore i zrezygnowalam.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

[QUOTE=kasia_don;20314063]Czesc Dziewczyny

dzieki za linka kasia_don , zaraz sobie zamowie bo z allegro to bym musiala troche czekac na przesylke.
A Twoja slodka Corcia ma identyczny dresik jak moj Alexander
Stary 2010-06-28, 10:37   #3496
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witam,
No z tymi cenami to przesadzili.My się nie wybieramy bo zawsze w lutym lecimy do pl. A jakby co to samochodem ale czasowo sie nie opłaca.

Ja piore w Fairy.

Mam dziś masakryczny ból głowy.Zaczeł się 2 dni temu.Najpierw bolała mnie prawa strona głowy z okiem i policzkiem włącznie.Dziś przeszło na lewą strone i cała czaszka mnie boli. Paracetamol nie pomaga. Ten ból jest taki kłujący i jak schylam głowe i podnoszę to potrafi zaboleć jak chole...ra.

Kosmetyki mam z Hippa z pl mama mi przywiozła.Mam sporo z JJ bo dostałam ale zacznę używać dopiero za jakieś 2 miesiace jak zużyje Hippa.
Jak ja mam podobne objawy to zawsze sa to zatoki :/ Moze u Ciebie bedzie to samo.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

dzieki za linka kasia_don , zaraz sobie zamowie bo z allegro to bym musiala troche czekac na przesylke.
A Twoja slodka Corcia ma identyczny dresik jak moj Alexander
Slodkie sa te dresy Wiem, ze kupilam taki bardziej dla chlopca ale ja nie przepadam za rozowym a ten byl taki sliczny
Mozesz wpisac w ebay'u Casting baby kit i wyskoczy duzo wiecej zestawow wiec moze akurat inny przypadnie Ci do gustu
A dziewczyny moze polecicie mi jaka chuste do noszenia i karmienia malej moge kupic? Mam niby to nosidelko ale jakos nie podoba jej sie w nim jak narazie.
Stary 2010-06-28, 11:03   #3497
indiria
Raczkowanie

Cytat:
Darianna tragedia z tymi cenami, troche przeginaja, sprawdz rowniez inne lotniska bo faktycznie na niektorych innych sa inne ceny, ja latam najczesciej do Berlina bo mam w miare blisko do domu i ceny nie sa tak straszne, bynajmniej nie byly na swieta
Indira Ty slepa Matko ! Jaki lysol? jaki lysol? Ja nie widzialam co prawda Twojej Slodkiej na zywo, jedynie na zdjeciach i dojrzalam tam sporo czarnego `mchu` na glowce no chyba chyba, ze w photoshopie je potem obrabiasz hihi
Magdus25 bodki z mothercare sa fajowe nieprawdaz?musze zawitac tam jeszcze i kupic jakies z dlugim rekawkiem a i pozatym bodki nie sa wcale n z dzialu chlopiecego , na stronie internetowej mozna je znalesc w kategorii `unisex`
Hanjah u nas sie to sprawdzilo i ja z wlasnej prkatyki moge powiedziec , ze dobre i szybko przesypial cale noce, tylko na poczatku szkoda mi bylo na niego patrzec bo wygladal tak biednie w tym kokonie zwiazanym, raczki wzdluz ale najwyrazniej nie bylo mu az tak zle.
Dzisiaj jade do hv team na wazenie Alexa , juz sobie moge wyobrazic ta wage mojego Slonika Indiria pakujesz sie?
a odnosnie tego ubranka dla Alexa do chrztu z allegro, to chyba poszukam jeszcze tutaj na miejscu, bo dla mnie one sa takie za bogate, wole bardziej skromne, choc zwykly garniturek z krawatem mysle, ze by byl pinkny.

Ursull gdzie zaginelas??? Co sie nieodzywasz????pozdrawiam i milego dnia

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Hanjah wage maja taka przenosna malutka , wystarczy do polozenia na nim Bobasa

Mądrale z Polski zachodniej mogą sobie lotniska wybierac
No pięknie, nie dośc, że wyrodna to jeszcze ślepa! hehehe, ale rację masz bo jak mi okulary z nosa spadną to wesoło nie jest. Młoda ciemny puszek ma faktycznie, teraz zaczynają jej rosnąc takie jasne włoski, ale w ogóle ich nie widac bo są w kolorze skóry. Od urodzenia ma też trzy antenki na głowie, chyba zaczęły rosnąc zaraz po poczęciu bo są tak z 3cm dłuższe od reszty włosów. Pewnie dzięki nim się komunikuje z innymi cywilizacjami. A w fotoszopie to by mi się włosów doklejac nie chciało, zapomniałaś, że ja mocno leniwa jestem.
Pakowac się będę już niedługo, został mi ponad tydzień do wyjazdu. Wreszcie zabrałam się do tworzenia listy rzeczy do przywiezienia i oczywiście wszystko mi z pamięci wyleciało. Została jedna rzecz na liście: ŚLIWKI W CZEKOLADZIE . No i jak ja gruba baba mam się odchudzic, co?

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
z ta waga... pomyslicie ze szurnieta jestem... ale mi sie wyobrazila taka waga sprezynowa... taka co sie wiesza z jednej strony cos i ona ma taka podzilke i pokazuje ile wiec... laduja dziecko do wiaderka albo worka i wieszaja za jeden koniec wagi i tak waza
o taka: http://irma.pl/photos/article/waga%2...a%20reczna.jpg

a moze w normalnym takim jak dla doroslych?
widzialam tez w sklepach platki mydlane...
a pluczecie w czyms?
Piorę w Persilu non bio albo Fairy,płuczę w płynie Comfort bo taki dostałam w zestawie ze szpitala. Za kilka miesięcy przejdę na zwykłe proszki, kiedyś przez pomyłkę wyprałam częsc rzeczy małej w zwykłym proszku i było ok.

W Mothercare są takie zestawy do robienia odgniotków http://www.mothercare.com/Mothercare...54031&mcb=core
albo
http://www.mothercare.com/Inspiratio...54031&mcb=core
lub
http://www.mothercare.com/Impression...54031&mcb=core

Kasia-don, jaka fajna malutka Imię mi się podoba bardzo.

Edytowane przez indiria
Czas edycji: 2010-06-28 o 11:05
Stary 2010-06-28, 11:09   #3498
Kasiowa24
Raczkowanie

Indiria slepa, wyrodna Matko ze zboczeniem na sliwki w czekoladzie przeslalam linka na fb do video, moze sie otworzy.
Stary 2010-06-28, 11:16   #3499
indiria
Raczkowanie

Cytat:
Indiria slepa, wyrodna Matko ze zboczeniem na sliwki w czekoladzie przeslalam linka na fb do video, moze sie otworzy.
Się otworzyło, dzięki, robi wrażenie, kurna i jak tu nie porównywac
No i w ogóle ładnie to tak koleżankę wyzywac?
Stary 2010-06-28, 11:16   #3500
Kasiowa24
Raczkowanie

a i Twoja Lidia pewnie ostatnio zaczela piszczec, bo moze cos na laczu zle jej siedzi i jest problem z komunikacja z innymi cywilizacjami i przez te swoje wloskowate antenki usilnie stara sie
connection - connection - connection
Stary 2010-06-28, 11:17   #3501
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
Kasia-don, jaka fajna malutka Imię mi się podoba bardzo.
A Dziekujemy

Edytowane przez kasia_don
Czas edycji: 2010-06-28 o 11:19
Stary 2010-06-28, 11:20   #3502
Kasiowa24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
Się otworzyło, dzięki, robi wrażenie, kurna i jak tu nie porównywac
No i w ogóle ładnie to tak koleżankę wyzywac?
ja tak po przyjacielsku wyzywam no faktycznie robi wrazenie, mnie zatkalo za pierwszym razem. Dobra uciekam, trzeba sie ogarnac poki Slodziak lula. Buziaki

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
a i Twoja Lidia pewnie ostatnio zaczela piszczec, bo moze cos na laczu zle jej siedzi i jest problem z komunikacja z innymi cywilizacjami i przez te swoje wloskowate antenki usilnie stara sie
w sumie moj ma antenke z tylu wiec moze oni tak wspolnie probuje connection
Stary 2010-06-28, 11:20   #3503
indiria
Raczkowanie

Cytat:

Ej no, z kanapy spadłam ze śmiechu, jeszcze na kontuzje mnie narażasz! C zekaj, czekaj, dogadam się kiedyś z Młodą to na Ciebie swoich kosmicznych kolegów naśle hihihi (diaboliczny śmiech)

Też uciekam na razie, buziole mamusie!
Stary 2010-06-28, 13:27   #3504
hanjah
Zakorzenienie

My już po wizycie HV Dorotka waży 2800g, co daje 410g od ostatniego ważenia dwa tygodnie temu
Już teraz wiem jak to jest z tą wagą, rzeczywiście taka mała A jak tylko córcia poczuła się wolna od pieluchy, to zaraz tę wagę obsikała

Powiem Wam, że kokon sprawdził się idealnie
Stary 2010-06-28, 15:26   #3505
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
z
a pluczecie w czyms?
Mam zamiar prac w Fairy (gel) i plukac tez w Fairy bo to sa detergenty ktorych tak czy siak uzywamy na codzien.

Cytat:
a kosmetyki? nasluchalam sie o JJ ze uczulaja
kolezanka cos napomknela o Bootsowych...
polecicie cos?
Zamowilam kosmetyki Weledy a oprocz tego dostaniemy Oilatum.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że kokon sprawdził się idealnie
Dobrze, ze o tym napisalas, Hanjah, jak moj rozek do mnie nie dotrze, to zastosuje kokonik

Super sprawa z tymi odlewami - bardzo mi sie to podoba! Musze TZowi pokazac
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 15:39   #3506
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny widze , że część sie rozpakowała Gratuluje Serdecznie !

Ja własnie wróciłam z urlopu w PL pogoda nam nie dopisała za to tutaj cudnie Az sie do pracy nie chce chodzic.
Kilka dni temu moje malenstwo zaczeło sie ruszac

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 15:45   #3507
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Dobrze, ze o tym napisalas, Hanjah, jak moj rozek do mnie nie dotrze, to zastosuje kokonik
Moja mama mówi, że to stary babciny sposób I coś w tym musi być
Stary 2010-06-28, 15:54   #3508
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Kilka dni temu moje malenstwo zaczeło sie ruszac
swietne uczucie!
szczegolnie na poczatku gdy jeszcze nie kopie a wlasnie rusza sie a ty nie jestes pewna czy to to czy masz po prostu jakies niestrawnosci albo wzdecia
ja przynajmniej tak mialam

cos wam opowiem... troche sie wyzale
chodzi o agencje przez ktora wynajmujemy dom
od samego poczatku nie moge sie z babami dogadac, bo sa nierobotne leniwe i niekumate
zaczelo sie od tego ze na dzien dobry byl prysznic zatkany, potem ze mam remont w kolo domu i mi chlopy wlaza i brudza czego nikt mi przed wprowadzeniem sie nie powiedzial - remont dotyczyl elewacji wiec w moim mniemaniu nikt do domu wchodzic nie musial, a oni sobie robili kawke i korzystali z pradu - betoniara wiadomo WCALE nie bierze duzo pradu potem dostalismy rachunki za prad za 5 dni gdy nawet jeszcze nie mielismy kluczy do domu itd itd...
oczywiscie poinformowano mnie ze TO JA robie problemy i to zazwyczaj w momencie gdy wcale ich nie ma...
i oto sytuacja z dzis:
mielismy miec wizytacje w domu
dostalismy tydzien temu list z data i godzina i ze jak nas nie bedzie w domu to luz bo oni maja swoj klucz i sobie wejda
no wiec dostaje dzis maila od kobity z agencji ze byla i ze nie zdawala sobie sprawy ze nie maja klucza do domu bo klucz jest u nas i ona pukala ale nikt jej nie otworzyl i kiedy mi pasuje zeby przyszla w tym tygodniu to przy okazji zabierze klucz bo jak sie dowiedziala od kolezanki my go mamy
no to ja odpowiedzialam ze przepraszam, ze nie wiedzialam ze nie maja klucza bo w liscie napisano ze maja i ze jestem w domu jutro rano albo we czwrtek popoludniu wiec serdecznie zapraszam
a ona ze list ktory mi wyslali to jest standardowa forma ktora zaklada ze oni maja klucz i z tego co ona wywnioskowala ze klucz dali nam z jakiejs przyczyny i ze przyjdzie jutro rano
no to mnie oczywiscie zagotowalao bo jak widzicie znowu stwarzam problemy! klucz zostal mi podany przez sasiada (!!!) w momencie jak budowlancy skonczyli caly ten smieszny remont, po czym jak dzwonilam do agencji to pytalam czy im ten klucz podrzucic to powiedzieli ze nie ma potrzeby ze odbiora przy wizytacji...
no powiedzcie mi czy ja jestem jakas nadwrazliwie po... czy co?

Stary 2010-06-28, 16:02   #3509
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
swietne uczucie!
szczegolnie na poczatku gdy jeszcze nie kopie a wlasnie rusza sie a ty nie jestes pewna czy to to czy masz po prostu jakies niestrawnosci albo wzdecia
ja przynajmniej tak mialam

cos wam opowiem... troche sie wyzale
chodzi o agencje przez ktora wynajmujemy dom
od samego poczatku nie moge sie z babami dogadac, bo sa nierobotne leniwe i niekumate
zaczelo sie od tego ze na dzien dobry byl prysznic zatkany, potem ze mam remont w kolo domu i mi chlopy wlaza i brudza czego nikt mi przed wprowadzeniem sie nie powiedzial - remont dotyczyl elewacji wiec w moim mniemaniu nikt do domu wchodzic nie musial, a oni sobie robili kawke i korzystali z pradu - betoniara wiadomo WCALE nie bierze duzo pradu potem dostalismy rachunki za prad za 5 dni gdy nawet jeszcze nie mielismy kluczy do domu itd itd...
oczywiscie poinformowano mnie ze TO JA robie problemy i to zazwyczaj w momencie gdy wcale ich nie ma...
i oto sytuacja z dzis:
mielismy miec wizytacje w domu
dostalismy tydzien temu list z data i godzina i ze jak nas nie bedzie w domu to luz bo oni maja swoj klucz i sobie wejda
no wiec dostaje dzis maila od kobity z agencji ze byla i ze nie zdawala sobie sprawy ze nie maja klucza do domu bo klucz jest u nas i ona pukala ale nikt jej nie otworzyl i kiedy mi pasuje zeby przyszla w tym tygodniu to przy okazji zabierze klucz bo jak sie dowiedziala od kolezanki my go mamy
no to ja odpowiedzialam ze przepraszam, ze nie wiedzialam ze nie maja klucza bo w liscie napisano ze maja i ze jestem w domu jutro rano albo we czwrtek popoludniu wiec serdecznie zapraszam
a ona ze list ktory mi wyslali to jest standardowa forma ktora zaklada ze oni maja klucz i z tego co ona wywnioskowala ze klucz dali nam z jakiejs przyczyny i ze przyjdzie jutro rano
no to mnie oczywiscie zagotowalao bo jak widzicie znowu stwarzam problemy! klucz zostal mi podany przez sasiada (!!!) w momencie jak budowlancy skonczyli caly ten smieszny remont, po czym jak dzwonilam do agencji to pytalam czy im ten klucz podrzucic to powiedzieli ze nie ma potrzeby ze odbiora przy wizytacji...
no powiedzcie mi czy ja jestem jakas nadwrazliwie po... czy co?
Pamiętam jak Dorotka pierwszy raz się poruszyła (tzn. wcześniej na pewno też się ruszała, ale chodzi mi o moment kiedy to poczułam)- oglądaliśmy z tż skoki narciarskie i akurat skakał Małysz Śmialiśmy się wtedy, że nam mały kibic rośnie

No a z agencją macie niefajnie Współczuję, bo wiem jak upierdliwi mogą być ludzie z agencji... na szczęście teraz mamy luz, ale na poprzednim mieszkaniu też nie mogliśmy się dogadać, albo prosiliśmy się o jakąś pierdołę kilka razy.
Stary 2010-06-28, 16:50   #3510
Kasiowa24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Moja mama mówi, że to stary babciny sposób I coś w tym musi być
Hanjah , Vedma a jak zwiazujecie tez raczki wzdluz tulowia? Bo w tym kokonie tak jest i przez to on sie nie przebudzal przez przypadki machania lapkami noi chyba bezpiecznie i milusio mu bylo, po 3 miesiacach spi bez kokonika i cala noc tak samo zwiazany. Babciny sposob sprawdzony i to jak.

a ja bylam u HV na wazeniu.
Alexander - 3 miesiace i 3 dni - 7.800kg! o zesz w morde
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości