Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 18:29   #3481
srubka87
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Ewelkafly- no toż to niemal kopia tego co nam okazałaś, tyle, że ma rękawki, ale zapewne ciocia chciała żebyś nie zmarzła Już sobie wyobrażam Twoją reakcję...A ten kapelusz to w zestawie był?
Kubusewa- ja chcę pierwszy taniec od razu po dotarciu na salę i zajęciu miejsc przez gości...Najpierw szampan, pierwszy taniec pierwsze sto lat i zasiadamy do obiadu. ..Nie chcę po obiedzie, bo wtedy to już zaczyna się normalna imprezka...
Sylwkowa-My na 140 osób kupujemy 30 win. Tak symbolicznie...

My ślub mamy o 16 i na salę 20 km nie dużo i nie mało, ale to była moja wymarzona godzina ze względu na to, że nie robimy poprawin takich dla wszystkich więc i wesele ciut dłuższe... Później trochę się bałam, że może być jeszcze b. gorąco..ale co tam w końcu to sierpień

Kochane dostałam zaproszenia..są b. ładne, dokładnie takie jak chcieliśmy Jak tylko Tż wróci to wkleję zdjęcie-zabrał mi aparat

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-04-21 o 18:37
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:32   #3482
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
ja za mojego płace dokładnie tysiaka a wesele mam za rok jak chcesz to przesle nr na prv
poproszę
Stary 2010-04-21, 18:36   #3483
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
ja za mojego płace dokładnie tysiaka a wesele mam za rok jak chcesz to przesle nr na prv
ja też poproszę
Stary 2010-04-21, 18:41   #3484
monini2507
Zakorzenienie

ewelkafly no sukienka boska... jakbym widziała moja babcie ale bez obrazy można powspominać, aż się sam do siebie teraz usmiecham.
Ja będe miała nazwisko mojego Tż bo jakbym tak chciała mić dwuczłonowe to by było smiesznie z
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:45   #3485
ewelkafly
Raczkowanie

Ajjj wiedziałam że moja sukienka urzeknie Was i będziecie zachwyconea kapelusik był w zestawie. A ja właśnie pokłóciłam się ostro z TŻ i mu powiedziałam że ślub i wesele odwołane a to wszystko przez teściową która się strasznie wpieprza i chce tu rządzić. Popłakałam sobie, wysączę piwko i idę spać bo rano znowu do pracy trzeba iść, Ach ciężkie to życie
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:54   #3486
aga_09
Raczkowanie

Ale się dziewczyny rozpisałyście! 2 dni mnie nie było a tu juz kilka stron do nadrobienia.
syrwia zawieszki śliczne!
Meana1 suknia boska!!!! a buty 1 lub 2, chociaz ja bym się skłaniała przy 2.
ewelkafly ciocia dała czadu
A jeżeli chodzi o nazwisko to wybieram TŻ, chociaż zastanawiałm się nad dwuczłonowym,ale chyba śmieszne by to było bo nasze nazwiska to miesiące, tylko jedno wiosenne a drugie zimowe
aga_09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:55   #3487
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
Ajjj wiedziałam że moja sukienka urzeknie Was i będziecie zachwyconea kapelusik był w zestawie. A ja właśnie pokłóciłam się ostro z TŻ i mu powiedziałam że ślub i wesele odwołane a to wszystko przez teściową która się strasznie wpieprza i chce tu rządzić. Popłakałam sobie, wysączę piwko i idę spać bo rano znowu do pracy trzeba iść, Ach ciężkie to życie
i pewnie na dodatek trzyma jej strone?:/ faceci... hehe ciężko z nimi ale bez nich byłoby jeszcze gorzej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 18:59   #3488
monini2507
Zakorzenienie

Poszło dziewczyny na prv
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:04   #3489
ul3nka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
Mam pytanko, właśnie co do zespołów, czy któraś z was będzie miała zespół Preludium na swoim weselu??
Szczerze... nie polecam tego zespołu. W 2008 roku byłam na weselu gdzie grali. Strasznie słabo wypadli, fałszowali... Na pewno ja ich bym nie wzięła.
ul3nka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:07   #3490
madziastanczyk
Raczkowanie

Dziewczyny ale się wkurzyłam!!!!!!!!!!! Mama mojego Tża dzwonila do księdza żeby mu wypisał zaświadczenie o chrzcie i bierzmowaniu a on do niej że teraz nie wypisze bo to zaświadczenie jest ważne 3miesiące!!!!!! PIERWSZE SŁYSZĘ!!!!!!!! Przecież to papiery z urzędu stanu cywilnego są ważne 3miesiące a nie odpis aktu chrztu czy bierzmowania!!! Powiedzcie dziewczyny czy to prawda???
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:18   #3491
m_majaa
Raczkowanie

Cytat:
suknia pierwsza klasa
kochana zapraszam na martini z colą
my powiedzielismy teściom o ślubie 5miesięcy przed jak wszystko było ustalone zaliczki zapłacone, tak aby nie mieli się do czego wtrącać zresztą chyba nie bardzo mają ochotę znając paskudny charakter swojej synowej
jedyną rzeczą do której się wtrącili i teściowa usłyszała co o tym myślę jest kolor mojej sukni i welon

będzie dobrze kochana...najważniejsze aby nie dać sobą rządzić

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale się wkurzyłam!!!!!!!!!!! Mama mojego Tża dzwonila do księdza żeby mu wypisał zaświadczenie o chrzcie i bierzmowaniu a on do niej że teraz nie wypisze bo to zaświadczenie jest ważne 3miesiące!!!!!! PIERWSZE SŁYSZĘ!!!!!!!! Przecież to papiery z urzędu stanu cywilnego są ważne 3miesiące a nie odpis aktu chrztu czy bierzmowania!!! Powiedzcie dziewczyny czy to prawda???
chyba coś ściemnia bo mój T daje świadectwo bierzmowania ktore otrzymał lata temu i nikt tego nie zakwestionował
m_majaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:19   #3492
srubka87
Zadomowienie

ewelkafly- współczuję...ale wszytko będzie dobrze
madziastanczyk-jakiś niedouczony ksiądz...A tak na marginesie to czy może być akt chrztu brany na komunię?
aga-no to się dobraliście z tymi nazwiskami...

Dziewczynki powiedzcie mi czy któraś z Was brała luteinę na wywołanie miesiączki? Kwestia jest tego typu, że zazwyczaj dostaje miesiączkę 27 dnia, ostatnio przez dwa razy dostałam 30 i obliczyłam sobie, że jak tak dalej pójdzie to wypadnie mi na ślub...i zastanawiam się nad tym, że albo zacznę brać tabletki anty na te 3 mies, żeby uregulować okres...albo jeśli będę widziała zagrożenie( że dostanę zaraz przed ślubem)to poproszę ginekooga o luteinę...bierze się ja na wywołanie miesiączki..tylko, że mi się nie będzie spóźniała, będę chciałą po prostu przyspieszyć o kilka max 5 dni...Myślicie, że to przejdzie?
Stary 2010-04-21, 19:29   #3493
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

Cytat:
Napisane przez aga_09 Pokaż wiadomość
A jeżeli chodzi o nazwisko to wybieram TŻ, chociaż zastanawiałm się nad dwuczłonowym,ale chyba śmieszne by to było bo nasze nazwiska to miesiące, tylko jedno wiosenne a drugie zimowe
Ale numer z Waszymi nazwiskami Fajnie się dobraliście

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:52   #3494
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elusia20 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle nie będzie wódki, a poprawiny ja mam w swoim domu a mój TŻ w swoim i wtedy w moim będzie wódka i moi goście o tym wiedzą. A robimy poprawiny w domu bo i tak my mamy swoje rodziny z daleka i będą u nas spać, więc nie kalkuluje nam się sali wynajmować.
Ale jak to poprawiny Ty w swoim a TŻ w swoim domu? Sorki za te pytania ale jakoś sobie tego nie wyobrażam A czy możesz powiedzieć dlaczego nie będziecie mieli wódki? Kurcze, podziwiam takie osoby, które się na coś takiego decydują. Musicie mieć super gości, którzy będą się dobrze bawić bez alkoholu
Stary 2010-04-21, 19:53   #3495
Alice the Bride
Raczkowanie

Zaswiadczenie o chrzcie, na ktorym jest wpisane od razu bierzmowanie oraz fakt, ze nie ma sladu w ksiegach o malzenstwie jest wazne 3 MIESIĄCE!!! Dobrze jej ksiadz powiedzial. Jest to bzdura ale biznes to biznes Moj TŻ musial wziac je drugi raz, to specjalne do slubu wlasnie, bo mial takie zwykle do bierzmowania tylko. Roznica jest taka ze za pierwsze sie nie placi a za drugie tak. Co laska oczywiscie
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:59   #3496
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Dziewczynki powiedzcie mi czy któraś z Was brała luteinę na wywołanie miesiączki? Kwestia jest tego typu, że zazwyczaj dostaje miesiączkę 27 dnia, ostatnio przez dwa razy dostałam 30 i obliczyłam sobie, że jak tak dalej pójdzie to wypadnie mi na ślub...i zastanawiam się nad tym, że albo zacznę brać tabletki anty na te 3 mies, żeby uregulować okres...albo jeśli będę widziała zagrożenie( że dostanę zaraz przed ślubem)to poproszę ginekooga o luteinę...bierze się ja na wywołanie miesiączki..tylko, że mi się nie będzie spóźniała, będę chciałą po prostu przyspieszyć o kilka max 5 dni...Myślicie, że to przejdzie?
Ja brałam Jednak od wzięcia pierwszej tabletki, okresu dostałam po kilku dniach (chyba po 6), więc niewiele Ci to pomoże. Luteinę bierze się wtedy, gdy są poważne zaburzenia miesiączkowania, więc nie radziłabym Ci brać, żeby Ci się cykl nie rozregulował. Ale pogadaj z lekarzem jak coś. Ja tylko znam to działanie z mojego doświadczenia. U Ciebie może być inaczej...
Stary 2010-04-21, 20:08   #3497
sylwkowa
Raczkowanie

GG do sylwkowa

Sunshine mamy takie same smaki tortu Ja już się zdecydowałam co do kształtu, przystrojenia itp. niestety nic z tego nie pamiętam bo mój Tż umówił się z księdzem o papirki i zrobiłam to chyba w 10min. (niestety tak to jest jak WSZYSTKO załatwia się w tydz.) ale będę miała zaskoczenie jak tort wjedzie na salę Która z Was ma wesele 26.06 bodajże w Sobkowie?? przez Ciebie kobitko nie mogłam wybrać kształtu tortu takiego co chciałam

Cytat:
Napisane przez m_majaa Pokaż wiadomość
dzisiaj byłam w salonie fryzjerskim bo zastanawiam się czy jednak nie uczesać się w innym salonie i...po rozmowie o wyglądzie fryzury pani powiedziała,że cena będzie 80 max 100zł potem o czyms tam mówiłyśmy i ja wspomniałam,ze to ślubna a babeczka a nie,nie...jak ślubna to 170zł
ehhh...chyba zostanę przy pierwszym wyborze ,ale nie uśmiecha mi się latać z salonu do salonu
Ja swoją ślubną próbną fryzurę robiłam u pani Sylwii w Awangardzie- bierze 100 zł a robi naprawdę super, uważam, że warto - 3dni mi się włosy trzymały

Kubusiewa -może i masz rację, że powinni wiedzieć ale ja mam salę z kucharzem więc nie wiem czy on będzie się w tym orientował
Śrubka dzięki myślisz, że na 170 osób 30 butelek będzie dobrze jeśli mamy jeszcze na weselu wódkę, bimberek i nalewki (dość sporo)?

Edytowane przez sylwkowa
Czas edycji: 2010-04-21 o 20:15
sylwkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 20:10   #3498
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość
Ksiądz ma rację. Papiery zarówno z USC, jak i z Kościoła są ważne 3 miesiące. Niestety takie są przepisy
Stary 2010-04-21, 20:25   #3499
srubka87
Zadomowienie

sylwkowa-pewnie, że wystarczy
alamig-no właśnie ja wiem, że to po kilku dniach się dostaje dlatego zaczęłabym odpowiednio wcześnie..wiem też, że jak łaskawy lekarz to i wypisze tylko pytanie czy to pomoże jak zacznę brać 22 dnia cyklu...No nic muszę pogadać z moim endokrynologiem, wtedy do ślubu zostanie mi 3 miesiące jak coś to może zacznę brać tabletki anty...choć przez 3 mies to można sobie też rozregulować cykl...a nie chce dłużej bo źle się po nich czuję, ale nie pozwolę żeby @ zepsuła mi tej dzień

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 20:27   #3500
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ale jak to poprawiny Ty w swoim a TŻ w swoim domu?
Ja też tak będę mieć. I nie wynika to bynajmniej ze straszliwych konfliktów w naszych rodzinach Po prostu nie mamy poprawin na sali, a moje mieszkanie nie pomieściłoby tylu gości. A Tż też nie robi dokładnie u siebie w domu, tylko u swojej babci, w ogóle skomplikowane to wszystko przez to, że nasze domy są 300 km od siebie.
Stary 2010-04-21, 20:40   #3501
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Ja też tak będę mieć. I nie wynika to bynajmniej ze straszliwych konfliktów w naszych rodzinach Po prostu nie mamy poprawin na sali, a moje mieszkanie nie pomieściłoby tylu gości. A Tż też nie robi dokładnie u siebie w domu, tylko u swojej babci, w ogóle skomplikowane to wszystko przez to, że nasze domy są 300 km od siebie.
Troszkę nie rozumiem, zaraz po weselu twój mąż pojedzie ze swoimi gośćmi 300 km dalej?
Stary 2010-04-21, 20:48   #3502
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Troszkę nie rozumiem, zaraz po weselu twój mąż pojedzie ze swoimi gośćmi 300 km dalej?
Nie no, aż tak to nie
goście z daleka będą mieli wynajęte pokoje, żeby mieli się gdzie przespać, a potem kto będzie chciał z rodziny Tż to pojedzie jeszcze na poprawiny do jego babci, bo tak się składa, że ona mieszka niedaleko Kielc.

Tak przewidujemy, że niedużo osób będzie zostawało na poprawiny, bo każdy będzie gdzieś tam musiał dojechać, a po drugie chyba nasze rodziny nie są za bardzo rozrywkowe i już samo wesele im wystarczy
Stary 2010-04-21, 20:53   #3503
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Nie no, aż tak to nie
goście z daleka będą mieli wynajęte pokoje, żeby mieli się gdzie przespać, a potem kto będzie chciał z rodziny Tż to pojedzie jeszcze na poprawiny do jego babci, bo tak się składa, że ona mieszka niedaleko Kielc.

Tak przewidujemy, że niedużo osób będzie zostawało na poprawiny, bo każdy będzie gdzieś tam musiał dojechać, a po drugie chyba nasze rodziny nie są za bardzo rozrywkowe i już samo wesele im wystarczy
Aha więc wy po prostu kursować będziecie między jednym a drugim domem? bo chyba nie będziecie każdy ze swoimi. Tak dziwnie by było.
Stary 2010-04-21, 20:54   #3504
kleome84
Raczkowanie

Cytat:
Próbuje dodać zdjęcia tej cholernej kiecki i wyskakuje mi "błąd ładowania"
udało się, sukienka od kochanej cioci jest kosmiczna
Sukienka jest niesamowita zostaw ją sobie, może się przyda córce na szkolne przedstawienie
kleome84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 20:55   #3505
Madziuniusia
Zakorzenienie

no ja rozumiem to tak ze jedno ze swoja rodzina a drugie ze swoją... dziwnie.
Stary 2010-04-21, 20:57   #3506
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
widze ze oczekujemy mniej wiecej tego samego

a moge tak z innej paczki? bo pisalam juz na innym forum ale odzew byl niewielki... chodzi mi o kolor wlosow, bo juz tyle tego mialam... teraz mam cale brazowe tylko dlatego ze musialam cokolwiek z nimi zrobic, bo takie odrosty już miałam pomozcie mi w ktorym mi najlepiej?
Nooo moja Panno.... znamy się
Cytat:
Napisane przez kleome84 Pokaż wiadomość
Sukienka jest niesamowita zostaw ją sobie, może się przyda córce na szkolne przedstawienie
Jest czaderska !!!
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 21:00   #3507
m_majaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwkowa Pokaż wiadomość

Ja swoją ślubną próbną fryzurę robiłam u pani Sylwii w Awangardzie- bierze 100 zł a robi naprawdę super, uważam, że warto - 3dni mi się włosy trzymały

powiem Ci,że ja się strasznie zraziłam do Awangardy moje włosy nie trzymają się na wszystkich kosmetykach-- i dość często zaraz po wyprostowaniu zaczynają się kręcić...ale tam mega szybko się zaczęły... zanim dojechałam na wesele na głowie były fale i loki
ale nie pamiętam kto mnie wtedy czesał...

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ksiądz ma rację. Papiery zarówno z USC, jak i z Kościoła są ważne 3 miesiące. Niestety takie są przepisy
wiesz,że nam nic takiego nie powiedział powiedział,że świadectwo z bierzmowania będzie dobre
m_majaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 21:01   #3508
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Nooo moja Panno.... znamy się
a skąd?
Stary 2010-04-21, 21:03   #3509
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Aha więc wy po prostu kursować będziecie między jednym a drugim domem? bo chyba nie będziecie każdy ze swoimi. Tak dziwnie by było.
No taką właśnie mamy koncepcję na razie, trochę posiedzimy u mnie, potem pojedziemy do tej babci, a co z tego wyjdzie, to zobaczymy, może do października jeszcze coś innego wykombinujemy

Heh...a tak w ogóle to mi się marzy, żeby od razu po weselu pojechać w podróż poślubną gdzieś w ciepłe kraje
Stary 2010-04-21, 21:03   #3510
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
a skąd?
A z Grawitacji Masz mnie pierdoło no nk i nie poznajesz po zdjęciu
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości