|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() używamy pampersów new born zielonych i jestem z nich zadowolona, mają ściślejsze gumki, lepiej przylegają. białe z tego co wiem są z dodatkiem bawełny, niby bardziej naturalne, nie wiem jak się sprawdzają bo nie używaliśmy a potem zobaczymy, nie nastawiam się na pampki do końca, będziemy testować inne pieluchy jak Bruno podrośnie. wiem tylko, że happy dla maluszków te z wycięciem na pępka są mega duże i nie sprawdzają się dla maluszków
![]() |
#3482 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w Tarnowie płacilam 20 zł, ale za paczke - 20 sztuk ![]() ![]() Ładne ciuszki - wcale nie wyglądają na ciucholand - bardzo zadbane albo nie używane ![]() Cytat:
![]() U was też byla burza ? do południa bylo pieknie - teraz tez jest ![]() ![]() strach sie było bac ![]() Teraz odpoczywamy z Gabrysią ![]()
![]() |
#3483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3484 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
białe zielonkawo, niebieskawe (chociaż i tu się coś żółtego trafiło)... "jasne", do których zaliczył się kolor żółty, beżowy, jasny róż, morelka, biel z nadrukami, itp. i to w zasadzie nasze wszystkie kolorki... wszystko w proszku jelp, mam tylko ten do kolorów i nawet białe w nim prałam. płynów żadnych już niet, przynajmniej na razie nic nie kupowałam. nic mi nie pofarbowało, wszystko jest oki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
O 22:58 po dłuuuugim porodzie przyszedł na świat nasz synek Stefanek. Jesteśmy w nim zakochani po uszy
![]() ![]() justin - Gratulacje wielkie! Edzia - trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze ![]() a ja właśnie wróciłam z zakupów, wanienka, przewijak, mydełko Nivea, Oliwka Hipp, Szampon Hipp, Balsam Hipp, zasypka Nivea, krem na odparzenia Hipp i patyczki do uszków małego zakupione. Nie wiedziałam jakie kosmetyki kupować i Pani poleciła te Hippa i Nivea, że ponoć nie uczulają. No to kupiłam. Chciałam wszystko z Nivea ale na niektórych było, ze po 1 miesiącu życia a Hipp-owe są od urodzenia ![]() Myślicie, że dobrze wybrałam? Sama już nie wiem czego jeszcze mi brakuje ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Raczkowanie
|
witajcie mamuski
![]() ja nadal w 2 in 1 niebylo mnie troszke moi rodzice przyjechali niemam zbytnio czasu siedziec na necie tylko 4 dni zostalo do terminu ![]() ![]() ![]() gratuluje mamusiom widze jest coraz wiecej i co kolej na mnie teraz ? pozdrawiam
#3487 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, pokażcie jakie macie lampy w dziecięcych pokoikach
![]() kompletnie nie mogę się zdecydować na żadną... |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
w oliwce sama się zakochałam, jest genialna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1918508 1] rozpłynęłam się... ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() Pierwsza przenoszona ciąża?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19188498] sms od Edzi: Cześć dziewczyny, piszę bo mam nowe wiadomości o torbielce. Dziś jedziemy do Zabrza lub Katowic na badania czy jest to coś groźnego czy nie i znów pobyt w szpitalu, buuu...załamka totalna. [/QUOTE] Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
margo, śliczny brzuszek ![]() Pospałam sobie 1,5 godzinki. Zmogło mnie po obiedzie. Jutro jedziemy z małą na USG bioderek, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
![]() |
#3490 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
![]() Cytat:
Fajne kajdanki i pokój też ![]() justin ![]() GRATULUJE SERDECZNIE Edziu trzymam kciuki za malutką i szybki powrot do domku.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam 1 paczkę new bornów i 1 paczkę huggisów1. Po 2 paczki pampersów i huggisów rozmiar 2. A mi jeszcze zostało 2dni wolnego+2dni pracy+5dni wolnego+2dni pracy i macierzyński zaczynam ![]() Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-05-10 o 17:03 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1919488 1]
ja pranko dzieliłam na trzy części... białe zielonkawo, niebieskawe (chociaż i tu się coś żółtego trafiło)... "jasne", do których zaliczył się kolor żółty, beżowy, jasny róż, morelka, biel z nadrukami, itp. i to w zasadzie nasze wszystkie kolorki... wszystko w proszku jelp, mam tylko ten do kolorów i nawet białe w nim prałam. płynów żadnych już niet, przynajmniej na razie nic nie kupowałam. nic mi nie pofarbowało, wszystko jest oki.[/QUOTE] Eeee to tylko ja taka lajtowa z praniem jestem? ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja do kąpieli od 1 dnia mam Perfecta Baby, w kilku sklepach byłam i NICZEGO innego nie znalazłam, pewnie ciężarówki wsio wykupiły ![]() Z pieluch - na razie mam 3 paczki najmniejszych pampersów, dostałam od koleżanek, ich maluchy wyrosły. Nic więcej nie kupowałam, ale zamierzam wypróbować wsio jak leci po kolei ![]() Burza u nas była ![]() Zeżarłam mango, ale mało dojrzałe, nie za smaczne ![]() ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2010-05-10 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
dzięki za wszystkie miłe słowa pod adresem brzuszka i ciuszków, jutro lub pojutrze zrobię jeszcze jedną małą wrzutkę, takich większych.
pożarłam kilka jabłek, Ewcia cały czas szaleje. czekamy na przyjazd kolesia, który wynajmuje nasze mieszkanko - kaskę przywiezie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to dobrze, że tak poszło gładko. ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kobita dostała od kogoś lampkę z misiem dla dziecka (małe w brzuchu) i swoją mi przywiozła, bo wiedziała, że nie mam jeszcze... Pasuje mi jak pięść do nosa. Niebiesko-zielona... do bordowo-brązowej sypialni. ![]() A lampka zwykła, taka stołowa z materiałowym abażurem. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19197944]Eeee to tylko ja taka lajtowa z praniem jestem? ![]() ![]() Nie zgodzę się ![]() Ja jak piorę dla małego w proszkach dzieciowych, bez tych wszystkich żrących wybielaczy to też białe, krem, beż i żółty razem... A swoje to białe osobno, bo proszki na białe mocno żrą i kolory bledną. Zgadza się, na forum wiele o Nivei w tym temacie. Uczula często. Ale to nie ma tak, że jakiś kosmetyk nie uczula wcale - taka opcja nie istnieje. Sprzedawcy głupoty gadają. Pewnie mają większą prowizję od sprzedaży tych rzeczy... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- białe +jasniutkie ecru razem -kolory jasne razem -kolory ciemne razem( takie granaty itede) wszytsko w 40st i tylko w proszku- jestem dozgonnie wierna Vizirowi ![]() ciuszki są miękkie, odświeżone i nic sie nie porobiło z kolorami ![]() Cytat:
![]() ![]() jutro o 12.00 wizyta w szpitalu- chyba nie mam czego sie obawiać- jak dotąd wszystko było gites no i dopiero 35 tydzień...ehhh
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez pierwsze miesiące zamierzam używac pampersa. a później jakieś inne może ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30128813 Na truskawki ochotę mam zawsze.. ![]() i w ciązy i nie w ciązy.. długo na nie czekam,wyczekuje z niecierpliwością, a jak są to ciągle ich mało ![]() Byłam na spacerze.. trochę się nachodziłam.. wróćiłam a tu burza.. ale taka maałaa.. ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- A co do kosmetyków.. mam płyn do kąpieli Nivea i mleczko też Nivea.. ![]() Do pupci alantan i krem na słońce nivea ![]() A czy uczulaja.. każdego dzieciaczka co innego bedzie uczulac.. wątpie żeby był super kosmetyk który nikogo nie uczula.. ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- A co do kosmetyków.. mam płyn do kąpieli Nivea i mleczko też Nivea.. ![]() Do pupci alantan i krem na słońce nivea ![]() A czy uczulaja.. każdego dzieciaczka co innego bedzie uczulac.. wątpie żeby był super kosmetyk który nikogo nie uczula.. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
A u mnie burzy niet.
O 15 padłam, obudziłam się o 17ej, zrobiłam sobie godzinny spacer, posiedziałam w parku chwilę i wróciłam... Żałowałam, że nie wzięłam aparatu, w parku puchy były, może coś fajnego by wyszło z tego... Pranie nie schnie, wilgoć za duża. :/ Dziś chyba bez pościeli będę spać, bo sama się na górę szafy w sypialni po drugi zestaw nie dostanę, a mąż w pracy... Idę białe młodego pochować, bo prałam przed dwoma dniami i tak czeka... W tv nic nie ma cholerka... chiba coś poczytam, a potem może na Jamesa Bonda się pogapię. ![]() Brzuch mi się napiął na dole godzinę temu i tak trzyma... dawno tak nie miałam, już zapomniałam jak to jest. A młody gania, wypycha się to tu to tam, herbatka z malinek mu widać nie smakuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki, o lampy sufitowe mi chodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słyszałam gdzieś w dali coś... ale do nas nie doszła, na szczęście. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
A wogóle to mała mi musi coś uciskać.. bo nieraz taki mam ból przeszywający w pośladku.. i tak idzie do uda. i najczęsciej mnie łapie jak siedze na kibelku
![]() i wogole sutki mnie strasznie bolą.. nie moge ich aż dotknąć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
u nas też nie było burzy. i całe szczęście, bo ja się panicznie boję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Konto usunięte
|
Margo, nie pomogę z lampą, bo mnie się prawie żadne nie podobają
![]() Kardaszku, też mnie bolą :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00166095 Ja mam takie o ![]() ![]() Ponadto, witam wsyskie was, dzisiaj rano zrobiłam badania ( może już ostatnie ![]() I pzreyszły dzis ochraniacze do łusia , kupiłam takie z firmu tyimy niebieski i zielony, nie chciałam do kompletu z pościelą bo później by mi nie pasowały do innych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Konto usunięte
|
Margoś, nie pomogę z lampami, bo mnie się żadne nie podobają
![]() Kardaszku, też mnie bolą :/ Dziewczyny, ile macie butelek i czy zamierzacie brać jakąś do szpitala? I czy smoczki bierzecie do szpitala? |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19200795]Margo, nie pomogę z lampą, bo mnie się prawie żadne nie podobają
![]() Kardaszku, też mnie bolą :/[/QUOTE] łoo juz myślałam że to moje suty jakieś dziwne ![]() Eee może to jakiś objaw zbliżającego się porodu ![]() A wogolee.. to byłam dziś w dzieciowym sklepie.. i tak sobie oglądałam rzeczy rózne. i były tam smoczki z TT do butelek. No i patrzyłam na 0+ i dopiero zobaczyłam że sa 3 rodzaje tych 0+.. z kropelkami.. z jedną, dwoma i trzema.. czym one się róznią ![]() Wczesniej nie wiedziałam że tak są.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Konto usunięte
|
Wolny, średni i prędki przepływ, masz najpierw wolny mieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
spradka - czy możesz zrobić fotę przy zapalonej sufitowej wieczorkiem? bo też o niej myślałam, ale chciałabym wiedzieć, jakie światło daje.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
margo, ja mam w tym stylu, ale gładki. On tak trochę pochłania światło.
http://ogrody.gazetadom.pl/ogrody/51...40986.html?i=8 U mnie w szpitalu pielęgniarki dawały takie fajne butelki i smoczki, jak któraś chciała. One były szczelnie pozamykane w takich torebkach. No ale ogólnie to parcie na karmienie piersią i jedna taka wredna zmiana, zanim dała butelkę, to się musiała nagadać i uświadamiać, jakie to zdrowe karmić piersią i blablabla ![]()
#3509 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19200947]
Dziewczyny, ile macie butelek i czy zamierzacie brać jakąś do szpitala? I czy smoczki bierzecie do szpitala? [/QUOTE] Ja mam kilka z TT bo kupiłam tzw. zestaw startowy (teraz zastanawiam sie po co skoro chciałabym karmic piersią...ale to był jeden z pierwszych zakupów i się dobrze nad tym nie zastanowiłam ![]() ![]() ![]() ![]() Mnie też popołudniu zmogło ![]() ![]() ![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2010-05-10 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Załącznik 3097143 Załącznik 3097144 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.