|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Margolka - mi najbardziej podoba sie zaproszenie nr 1, oraz to ze złotymi zdobieniami
![]() poza tym wszystkie są eleganckie, dopracowane i ładne iovaa - dałabym zwykły welon, jakos mam alergie na ten tiul pobrokacony ashysqa - ta hurtowania o której pisałam to ma materiały (tkaniny) slubne, dodatki slubne i w ogóle pasmanterie, ale nie ma dekoracji jako takich, jelsi wprowadziłam cie w błąd to przepraszam Alonka - dziekuje za poswiecony czas na wyszukanie bizu ![]() perełki są boskie ![]() a jaką suknię ty masz upatrzoną? kruczydło - zdecydowane nie dla 'srebrnych' kompletów z kwadratowymi kamyczkami - nie dosc ze jednorazowe to oklepane - no chyba ze co innego mamy na mysli ja sie musze na te targi kamieni wybrac!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
![]() |
#3482 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
![]() ![]() ok ![]() dziękuję za opinię ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Ależ się u was dziewczyny dzieje! Nie mam dużo czasu ale staram się Was czytać i łapać pomysły.
Agatka - dobrze zrozumiałam Twoją informację co do MJ, jutro jadę sobie popatrzeć co mają. Margolka - zaproszonka cudowne, wszystkie. Fajnie mają Wasi goście, będą mieli jak się dowiedzą. że są różne wersje - pewnie ciotki będą porównywać ![]() Kruczydło - bierz te perły, jeśłi Ci się podobają, to i pięknie będziesz w nich wyglądać. Poza tym, będzie większa szansa, że jeszcze je założysz ![]() A nas jutro sporo czeka bo - 1. Jedziemy na Mełgiewską polować na garnitur (wciąż ![]() 2.Odbieramy dokumenty o tłumacza i idziemy do USC. 3.Mam kolejną rundkę po sklepach z tkaninami w poszukiwaniu tego jedynego dla druhen. 4.Widzimy się z florystką. 5. Idziemy do kościoła W między czasie mamy nadzieje kogoś jeszcze pozapraszać, jak zaczną odbierać moje telefony ![]() Pochwalę się Wam jeszcze, że byłam dziś z sukienką u krawcowej i na nowo się w tej kiecce zakochałam - po raz pierwszy założyłam ją z halką. Pani krawcowa pospinała gdzie trzeba, wsadziła mi poduszki na biust i wyglądałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki
![]() Dawno tu nie zaglądałam i widzę mam sporo do nadrobienia ![]() U nas wreszcie przygotowania nabrały tempa ![]() ![]() ![]() ![]() Ale czym ja się tu chwalę - większość z Was jest już wieki świetlne przed Nami ![]() Miłego dnia Laseczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() margolka1986 masz talent dziewczyno ![]() ![]() wszystkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Raczkowanie
|
Maile wysłane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Przyczajenie
|
![]()
hej dziewczyny
![]() jestem tu nowa, tak sobie przeglądam Wasze wpisy i śmiem prosić o radę ![]() do ślubu zostało mi tylko 5 miesięcy a ja dalej mam problem z sukienką;/ tzn. od początku: wybrałam model Janelle Maggie Sottero, ale już sama nie wiem..bo w zwykłej bieli sukienka traci wiele, a kolor materiału (taki jak w katalogu) jak i sam materiał(satyna królewska) jest praktycznie niedostępny w kraju ![]() ![]() ![]() prośba dotyczy też fryzjera i makijażystki w Lbn, gdzie znajdę dobrych i w miarę cenowo??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do fryzjera i makijazystki to ja nie pomoge, ale przewijalo sie po forum sporo nazwisk, więc po prostu poszukaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sama więc widzisz że ciężko mi się zdecydować ![]() aha i tę pierwszą na pewno trzeba by było skracać
![]() |
#3493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam oryginalną Maggie w satynie strech - kolor ivory. I rzeczywiście, kolor wyglądał extra, dużo lepiej niż jej biała odpowiedniczka. Moja była dość podobna do twojej, tylko na ramiączkach, też mniej więcej zdobienia wokół biustu, na biodrze i na tyle na wiązanym gorsecie. Ja wybrałam delikatne kolczyki z białego złota z naszyjnikiem do kompletu, naszyjnik V. Taki też miałam dekolt, twój jest okrągły więc nie wiem ![]() Polecam Atelier Karola Brzyskiego, jeśli chodzi o fryzurę a makijaż Elizy Wawryniuk. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
pochwale się ale jutro kasuje zdjęcia, nie są one moje tylko właścicielek sukni wysyłam zdjęcia pierwszej sukni którą opisywałam wcześniej
Edytowane przez alonka00 Czas edycji: 2011-04-09 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
suknia nr 2, ta byłaby na mnie idealna
Edytowane przez alonka00 Czas edycji: 2011-04-09 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Alonkaoo, mi się bardziej podoba w pierwszej dół, a w drugiej dekolt (trochę przykryty przez nieładne bolerko w pierwszym zdjęciu) ale w sumie obie piękne wiec pewnie sugerowałabym się ceną
![]() My dziś mieliśmy straszny dzień. Dowiedzieliśmy się, że cała zabawa papierkowa, którą do tej pory przeszliśmy jest na marne i koniec końców nie weźmiemy ślubu konkordatowego w Polsce, tylko cywilny w Szkocji i kościelny w Polsce... Nie mamy innego wyjścia, bo tam jest papierologia dużo bardziej uproszczona, ale szkoda mi bardzo. Na pocieszenie udało nam się: - kupić alkohol - zamówić garnitur dla TŻ - będzie miał koniec końców szyty - kupić buty dla TŻ - kupić materiał dla druhen, który muszę oddać do sklepu bo kupiłam zły.... (to akurat dodatkowy problem, ale sama jestem sobie winna). Zobaczymy jakie niespodzianki nas jutro czekają..... |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Miss Zuzia - wprowadzono nas w błąd w RPA, tzn oni uznają jako zaświadczenie o zdolności prawnej do małżeństwa trochę inny dokument. Ten który nam wydali stwierdza jedynie, że mój TŻ jest stanu wolnego, ale to nie jest wystarczająca informacja dla naszego USC. Urzędnik polski nie może stwierdzić czy obywatel innego kraju jest w świetle prawa zdolny do małżeństwa, bo obowiązuje go prawo kraju pochodzenia, dlatego najważniejsze w tym zaświadczeniu jest stwierdzenie, że ta osoba jest pod każdym prawnym względem zdolna do małżeństwa (tj. jest stanu wolnego, nie jest ubezwłasnowolniona, nie jest spokrewniona w linii prostej z narzeczonym itd). Koniec końców okazało się, że Pani z USC, którą obsmarowałam już nie raz za brak odpowiedniej wiedzy, miała rację. Na szczęści możemy wziąć ślub w Szkocji bez tego zaświadczenia, u nich jedynie podpisuje się oświadczenie, że spełnia się te wszystkie warunki do tego składa się akt urodzenia i paszport. Z aktem urodzenia TŻa też mamy problem bo jest na druku w języku angielsko-afrikaans ale jest wypełniony w afrikaans, więc żeby go przetłumaczyć, trzeba nam tłumacza przysięgłego tych dwóch języków... Oj szkoda gadać, tak naprawdę. Ale wciąż wierzymy, że damy radę jakoś wziąć ślub cywilny do tego 2 lipca, i będziemy mogli wziąć wtedy kościelny, mieć wesele itd.... Trzymajcie za nas kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to i tak dużo załatwiliście ![]()
![]() |
#3501 |
Rozeznanie
|
Alonka - wejdz koniecznie sobie na stronke lilyes.pl na pierwszej stronie jest info o promocji i szyciu sukni za 1900 zł
po drugie - raz na allegro tak ok 30 marca była ta suknia broadway na allegro, jakas dziewczyna spod łukowa czy puław miała ja do sprzedania tylko nie było napisane jaki model tylko ze z firmy z usa, byc moze jeszcze jest albo sie pojawi
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
jakoś nie chce mi się wierzyć że będę miała takiego fuksa i suknię która wcześniej sprzedawali za 3500 uszyją mi za 1900
![]() ![]()
#3503 |
Przyczajenie
|
Tanitka, MissZuzia :
tak, chce uszyć, krawcową już mam (jest naprawdę dobra w tym co robi, widziałam szereg jej prac a do tego w przystępnej cenie ![]() ![]() ![]() ![]() MissZuzia: dziękuję za namiary ![]() dorzucam fotki, myślę też o tej srebrnej tylko w kolorze ivory??? co Wy na to?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Rozeznanie
|
ona8585 - spytaj w hurtowni mj na zegadłowicza moze mają ten materiał lub beda mogli sprowadzić, a moze cos doradzą fachowo?
alonka - wysyłam ci linka do sukni z łukowa, w sumie bym tu wkleiła, ale moze to wbrew regulaminowi? ![]() czy spotkałyscie sie zeby ktos odsprzedawał dekoracje typu serce z kwiatów? w salonie z dekoracjami powiedzieli ze moga wypozyczyc.... ashysqa mozesz zdac relacje z elizówki, chodzi mi o dekoracje
![]() ![]() ![]() Edytowane przez _agatka Czas edycji: 2011-04-08 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
też bym sie chętnie dowiedziała co ciekawego maja na elizówce
![]() Kochane któraś z Was pisała o jakiś butach na miare które robi ktoś z okolic tesco o ile dobrze pamiętam ? mogłabym prosić o jakieś szczegóły ? nie chce juz zasmiecać forum swoimi wytworami zaproszeniowymi więc jesli chodzi o nowe wzory to zapraszam do pooglądania tutaj ![]() https://picasaweb.google.com/margolk...79978949434338 |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() zaciskam kciukasy aby wszystko wyszło ok z cywilnym w Szkocji ![]() Cytat:
![]() Bardzo ładna suknia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
hej, można spokojnie wstawiać linki z allegro, tylko nie możesz chyba wstawiać ich i namawiać do kupna twojej sukni, ale pewna nie jestem co do tego drugiego
#3509 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny byłam dziś zamówić ciasta i tort
![]() ![]() ![]() Jeśli któraś z was będzie miała dekorację tortu z żywych kwiatów to pamiętajcie żeby ich nie wkładać do lodówki ![]() A i oczywiście moja mama nie obyła się bez kupienia ciast ![]() ![]() Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2011-04-09 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Raczkowanie
|
Ashyshqa współczuję papierowego zamieszania i trzymam za Was kciuki - dacie radę z cywilnym do 2-go lipca!
Margolka1986 wszystkie Twoje zaproszenia są równie piękne! ![]() ![]() A mogłabyś napisać czym przyklejałaś te mniejsze kartoniki, bo mam wrażenie, że nie są przyklejone zwykłym klejem? Użyłaś może np. kosteczek z klejem albo kropelek kleju? Bo wydaje mi się, że na niektórych zaproszeniach kartoniki trochę odstają, dając fajny efekt "trójwymiarowości"... Ale może się mylę i to jakieś moje zwidy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.