|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
W ciąży norma w hemoglobinie zaczyna się od 11. Tak mówił mi lekarz. JAk miałam 11.2 to nie brałąm nic. Teraz mam 10.9 więc powiedział żebym brała zeby nie spadła bardziej.
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
mój gin powiedział, że dostaję profilaktycznie bo spadała, ale póki nie spadnie poniżej 11 to luz. Poza tym w ciązy to normalne. Siostrze spadło poniżej 9;-)
Ale piękne jedzonko wyszło Ale zapomniałam proszku do pieczenia do farszu do tarty i nie jest takie puchate jak lubię buuu. To wszystko przez ciążę hi hi
|
|
#3483 |
|
BAN stały
|
Mi się właśnie drożdżowiec ze śliwkami i kruszonką upiekł
na imieniny teścia.Moja ciocia miała niecałe 9 hemo a jak całą ciążę pobrała żelazo to na koniec wyszło 10.5 ale po porodzie znowu 8... Ja od wczoraj wieczorem cierpię. Czuję jakbym miała kamienie w łydkach. Trzymam cały czas w górze, TŻ masował Amolem, a teraz trzymam zawinięte w poduszce elektrycznej... Boli... Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-11-20 o 15:08 |
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do żelaza to moja ginekolog powiedziała, że ona jest z moich wyników zadowolona i że nawet nie chce, żeby lepsze były, bo krew gęstnieje. (Chodziło jej o jakieś zatory, czy cóś.
)Ja mam inny problem, wyskoczyło mi jakieś uczulenie na stopach. Nie wiem skąd.
|
|
|
|
#3486 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3487 |
|
Rozeznanie
|
jejciu a ja mam hemoglobine na ostatnich badaniach 13,9..
moj gin jest ciagle w szoku.. i wszystkie inne badania tez tak ładnie tyle ze u mnie tylko te cholerne płytki leca.. juz bym wolałam miec inne niskie a płytki w normie ![]() jakie pyszności pieczecie.. ja tez chce.. ale na razie to bym tylko sobie powąchała.. choc niby moge jesc od czasu do czasu ale boje sie tego cukru ze mi skoczy
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-11-20 o 15:48 |
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest bardzo dobry pomysl dziewczyny ja wam odradzam brac wszystkiego napoczatku, takie malutkie dziecko w wiekszosci czasu spi takze bedziecie siedziec w dwojke i sie przygldac. Lepiej wziasc pozniej. My mamy taki plan M wsumie wezmie moze tylko tydzien, rok dlugi a pozniej przyda sie wolne. Wkonce trzeba si ebedzie wybrac na jakies wakacje. Ja tez wrcam do pracy szybko bo chce miec szanse na wolne pozniej. I nie ma sie co bac byc samemu z dzieckiem. Ja tez bede miec cc ale to naprawde nic straszne. Dziecko mozesz spokojnie podnosic. Mama mieszka blisko ale ja wole byc sama z dziecmi. Moj M tez pracuje do 11/12 w nocy takze sama bede kapac dzieci i klasc spac, to nie takie straszne takze spokojnie
|
|
|
|
|
#3489 |
|
Wtajemniczenie
|
OYE - Ty już rodziłaś, wiesz co i jak. Ja mam dziwne przeczucie, że się będę pół roku zbierać po porodzie. Formę mam żadną. Mam złe przeczucie i nie chcę po prostu być non stop sama.
kaskup a jak z owocami? Bo ja się w ogóle na cukrzycy nie znam. Bo Wy macie ciążową, prawda? Nie "zwykłą"?Nie wiecie skąd może się pojawiać uczulenie w postaci kaszki na stopach i dłoniach? Ja już trzeci dzień to mam, myślałam, że to od kremu, le wychodzi na to, że nie...
Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-11-20 o 16:02 Powód: literówka |
|
|
|
#3490 |
|
BAN stały
|
anka_bzzz ja słyszałam że wszelkie swędzące zmiany na dłoniach i stopach w ciąży należy koniecznie zgłosić lekarzowi.
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodz tesciowa ma do nas przyleciec na pare miesiecy ale to jak bede do pracy wracac.
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2010-11-20 o 16:16 |
|
|
|
|
#3492 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to się zestresowałam... A zadzwonić do ginekolog mogę dopiero w pon wieczorem. Cytat:
|
||
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
oglnie tak
bylam po cc takze musialam bardzo uwazac szczegolnie ze mamy dom dwu pozimowy takze chodzenie po schodach ale nie bylo zle po porodzie naprawde nie jest zle wiekszosc kobiet bardzo szybko dochodzi do siebie i pare dni po to juz nic nie czujesz |
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
oj, a ja znowu spałam
mąz wrócił o 13 a o 17.20 wychodzi, bo na 18.30 ma znowu do pracy!!!! i taki to pożytek z niego.. jutro o 10 idzie na zajęcia.. tak teraz patrzę na kocyki z Lidla. myślałam, że są z akrylu a one z mikrofibry są. to jaki to materiał? to ten cienki? |
|
|
|
#3495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My dzisiaj robiliśmy zakupy do mieszkania, fachowcy nam powiedzieli, że pewnie do świąt się nie wyrobią ze wszystkim i teraz mam stres, bo malowac i kłaśc panele będziemy sami, w dodatku potem trzeba wszystko posprzątac i się przeprowadzic - boję się że nie zdążymy przed porodem, a po porodzie to nie będzie już takie łatwe Ktoś to musi popakowac i potem rozpakowac i poukładac...Poza tym sporo usterek na nowym mieszkaniu, w przyszłym tygodniu odbiór i walka z kierownikiem o poprawki Cholerka, ciast drożdżowe nie chce mi wyrosnąc - jak nigdy! Robie rogaliki, z nowego przepisu z netu, może zrobiłam coś nie tak zrobiłam siet
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-11-20 o 16:54 |
||
|
|
|
#3496 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam dość, jak sobie coś człowiek zacznie wkręcać...
Poczytałam o cholestazie ciężarnych i jestem zdenerwowana. Niby w tym przypadku występuje świąd, bez wysypki, ale i tak się stresuję. Apetytu też ostatnio nie mam. Masakra. Miała któraś z Was z tym styczność?
|
|
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
nie denerwuj się i nie czytaj w necie!!!!! poczekaj do wieczora i zadzwon do lekarza. Może zjadłaś coś nowego? i dlatego wyszło CI uczulenie? Masz wapno w domku?
|
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzwoniłam do mamy, bo mają mnie odwiedzić (przeziębiona jestem) i pytałam, czy u nich nie ma, ale też chyba nie mają. Muszę czekać do poniedziałku. Pociesza mnie, że przy tej cholestazie nie ma wysypki. Ja wiem, internet na równi pomaga i szkodzi...Edit: Nowego to ja raczej nic nie jadłam i to mnie martwi. ![]() Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-11-20 o 17:42 |
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3500 |
|
BAN stały
|
anka_bzzz nie czytaj internetu! Nic dobrego w takim przypadku nie zrobi a spowoduje że zaczniesz się denerwować. Dwa dni to nie tak dużo, więc spokojnie zadzwon w poniedziałek i się nie stresuj
ale poinformować lekarza trzeba.
|
|
|
|
#3501 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, a mi przełozyli pierwsze spotkanie w SR na 28-go :/
A ja już tak cieszyłam się na te spotkanie, że to już za 2 dni. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...as=1&startsz=x Polecam.
|
|
#3502 |
|
BAN stały
|
Aha, nam położna na SR zaleciła już teraz pić herbatkę z pokrzywy i liści malin. Na polepszenie hemoglobiny podobno pokrzywa jest genialna, a liście malin na mięśnie gładkie (przyda się przy porodzie) Myślałam że te liscie malin można dopiero na sam koniec pić a tu okazuje się że guzik prawda, po połowie ciąży już spokojnie można - 1 herbatkę dziennie. W poniedziałek lecę do sklepu zielarskiego
|
|
|
|
#3503 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ratujcie, od wczoraj mam tak potworny bol krzyza z prawej strony,
ze chodzic nie moge ((( jak leze albo siedze na twardym to jest w miare ok.czy ktoras z Was tak miala? nie wiem juz co robic... ![]() oczywiscie moja ginka wymyslila ze to ucisk na splot nerwowy i trzeba przeczekac, ale ja juz nie mam sily... buuuuu...... |
|
|
|
#3504 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
( a jak sie nie ruszam jest w porzadku.mysiopez jestem teraz w wawie, nie znam tutejszych szpitali i IP traktuje jako ostatecznosc, nic sie nie zmienia, bol jest caly czas taki sam. W pon mam w lodzi wizyte kontrolna wiec mysle ze wytrzymam. Najbardziej sie martwie ze mi nie przejdzie do pon, a mialam podpisac umowe o prace, po czym udac sie na zwolnienie. Wszystko bylo juz ustalone, a tak nie wiem jak ja tam dokustykam ( TZ sie smieje ze mi kule skombinuje, ci faceci nic nie rozumieja
|
|
|
|
|
#3507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#3508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
s_a_j, gdzie jest u nas sklep zielarski?? wiesz może?? Rogaliki wyszły pychaaa, tylko że przepis nowy i nie napisali ile sztuk wyjdzie, wyszło 12 szt., 6 zjedzonych, Tż niezadowolony, że reszta musi zostac na jutro zrobiłam 6 z powidłami i 6 z budyniem waniliowym
|
|
#3509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zielarski jest na Budziszyńskiej 16. Prowadzą też sklep internetowy, można zerknąć: http://www.czteryporyroku.sklep.pl/ Na pewno też jest jakiś na Mieszka I, ale tam akurat to nie jeszcze nie trafiłam
|
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas w ogóle przyszła dziewczyna na zajęcia w końcówce 34tygodnia a zajęcia mamy 6 tygodni ![]() TŻ mnie tu już pilnuje że mam ćwiczyć na piłce i będzie mnie masować bo nie chce kupić mi epi-no
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

Ale zapomniałam proszku do pieczenia do farszu do tarty i nie jest takie puchate jak lubię buuu. To wszystko przez ciążę hi hi
na imieniny teścia.
)
Chyba muszę spróbować znowu...

Haters Gonna Hate 
Bo Wy macie ciążową, prawda? Nie "zwykłą"?

siet