|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
należy jej się lanie, bo nie dość, że sama kocyk kupiła to jeszcze wodzi na pokuszenie inne grzeczne wizażanki
![]() ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-11-19 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Montiii boskie te kocyki
![]() ![]() chyba zamówię i ja w prezencie dla koleżanki i dla siebie oczywiście drugi ![]() ![]() a ja zrobiłam naleśniki,ale tyle sie ich nasmarzyłam że nawet nie zjadłam jednego i patrzeć na nie nie mogę ![]() no ja właśnie słyszałam o literce R w związku i ze ślubem i przeprowadzką, każdy nam tak mówi żeby w grudniu się chociaż przespać w domku. o środzie i sobocie nie słyszałam, no ale może akurat się uda i trafimy w któryś dzień ![]() byliśmy na zakupach domowych - padam na twarz, to nie na moje siły już takie łażenie ![]() ![]() powiedzcie mi jakie farby są najlepsze a których sie wystrzegać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wzięłaś startowy czy pojedyncze butelki?
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chyba kupie - zaraziłyście mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- A ja czytam, że wszystkie dostałyście te pieluszki z pampersa, a ja jeszcze nic i loveli też nie mam, pewnie listonosz zaj....ł ![]() ja tez nie dostałam ani pieluch ani loveli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny jest, już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie ![]() Czy ty pisałaś już jak twoja dziewczynka będzie miała na imię, bo nie pamiętam? ![]()
![]() |
#3486 |
Zadomowienie
|
Castia my całe mieszkanie pomalowaliśmy farbami z dekorala i magnata...tą ostatnią szczerze polecam tylko, że trochę droga
![]()
![]() |
#3487 |
Raczkowanie
|
witam..znalazłam niedawno ten wątek i mam nadzieję, ze się nie obrazicie, ale podczytywałam was trochę ostatnio.- no ale to dlatego, ze naprawde super sie was czyta, ale dość podczytywania, moze czas sie trochę poudzielać?
![]() ![]() tak sie ostatnio zastanawiam nad porodem itd. i mam pytanie czy zamierzacie rodzic w szpitalu gdzie pracuje lek. który prowadzi waszą ciąże czy to bedzie zupełnie inny szpital. Ja chodze prywatnie do lek., który pracuje w szpitalu oddalonym od mojego miejsca zam. ok. 30km, a w moim mieście w grudniu jest otwarcie porodówki, podobno super warunki, pokoje 1, 2 i max 3 osobowe, znieczulenie zzo za darmo, tylko nie znam lek. którzy tam pracują a nie zamierzam zmieniac lek. Ze słyszenia wiem, ze najlepiej rodzic w szpiatlu w którym pracuje lek. do ktorego sie chodzi, ale sama nie wiem. moze wy macie jakies zdanie na ten temat. pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będę rodzic w szpitalu gdzie pracuje mój gin, ale tylko dlatego, że to jedyny szpital w moim mieście ![]() a tak na prawdę nie ma to wielkiego znaczenia, bo przecież prawdopodobieństwo że akurat będzie miał dyżur podczas mojego porodu jest bardzo małe, a nawet jeśli tak się stanie to co za różnica będzie że akurat on przyjdzie na te ostanie minuty porodu ![]() ja bym wybrała szpital, który oferuje lepsze warunki, a taki który oferuje zzo to już w ogóle bym leciał jak w dym ![]() najważniejsze, żeby mieć swoją położną a lekarz to sprawa drugorzędna, bo to ona będzie cały czas z tobą i będzie czuwać
![]() |
#3489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja będe rodzić w szpitalu w którym mój lekarz jest ordynatorem na ginekologii. ale wiesz nie ma przecież 100% pewności że akurat będzie miał dyżur. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3491 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
ja akurat leżałam już w tym szpitalu na ginekologii więc wiem jacy są lekarze - znam ich z widzenia no i przez kilka dni pobytu w szpitalu poznałam mniej więcej jaki lekarz jaki jest. ogólnie najbardziej ufam mojemu lekarzowi i mam nadzieję że nawet jak trafię na jakiegoś innego to będzie ok, ponieważ mój gin prowadzący to ich szef
![]() pewnie ma się takie psychiczne nastawienie że wie się że być może trafi się na swojego lekarza, a nie na takiego którego się widzi I raz w życiu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do zakupów mieszkaniowych to fakt, potrafią wykończyć. Uważaj na siebie!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
w selgrosie są body za 6 zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na Twoim miejscu wybrałabym nowy szpital, bo faktycznie trafienie akurat na dyżur swojego lekarza prowadzącego może być ciężkie. Moja gin nie pracuje już w szpitalu, więc nie mam tego problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zadomowienie
|
identyczne jak te z aukcji
http://allegro.pl/tu-body-7-szt-robo...308872353.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
generalnie dobrze jest mieć lekarza prowadzącego w danym szpitalu, nie chodzi o dyzur, tylko hasło przy przyjęciu w IP " a mój lekarz prowadzący to:... " potrafi czasem zdziałac cuda ![]() Jesli nie chcecie w tym szpitalu prowadzic całej ciązy ( no bo w sumie juz poźno) , to mozna zastosowac taki myk: około 8 msca ciązy zapisujemy sie do przychodni przyszpitalnej do jakiegos miłego, polecanego nam lekarza i przed porodem kilka razy u niego bywamy, tak by nas poznał. Potem na IP możemy się na niego powołać, że to lekarz, do którego chodziliśmy w przychodni przyszpitalnej i tez juz inaczej patrzą ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, ale miałam wczoraj "przygodę"
![]() Pojechałam na izbę przyjęć z dusznością(astma), myślałam, że tam mi pomogą bo moje leki nie działały, okazało się, że nie ma lekarza, tylko ortopeda od 18. Wysłała mnie babka na położniczy do ginekologa żebym się poradziła co robić, a ten mówi, że dlaczego nie poszłam do pulmonologa i on mnie nawet nie tknie chyba, że się położę do szpitala. Powiedziałam, czyli nigdzie mi nie pomogą i poszłam. Zadzwoniłam do swojego gina, ten mi kazał zwiększyć dawki i powiedziałam jaka historia była, a on, że tutaj to mi na pewno nie pomogą....super szpital, kazał się umówić do swojej alergolog(wizyta 1 grudnia), a jakby było bardzo źle to mnie położy do kliniki w Lublinie. Na szczęście teraz jest lepiej. Jedyny mój gin (chwała mu) coś doradził, a tamci po co....niech się człowiek dusi i dziecko przy okazji. no jak mnie to wkurza. Jak kobita w ciąży to patałachy boją się cokolwiek zrobić, bo niedouczeni. |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Jako zadośćuczynienie zaszalałam na all. Kupiłam laktator. Zdecydowałam się na avent isis iq. Kupiłam też kilka buteleczek, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe i wypełnienie do kołderki dla małego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki też tak uważam ![]() Cytat:
![]() mój ginekolog do którego chodzę nie pracuje w szpitalu. dlatego idąc do szpitala będę szła nie znając nikogo... Ale 2 moje koleżanki też nikogo nie znały i tam rodziły i wspominają tam pobyt mile . Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurde, no od środy leżę chora i już mi się płakać chce, dość mam tegooo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() iza z imieniem jest big problem.......jest kilka typów: Lena, Gabrysia, Oliwia, Wiktoria i nie mam pojęcia które wybierzemy....... ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry! u nas jak zwykle mży a ja chciałam iść na targ ![]() pójdę no bo co |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tity - planujesz rodzić w Lublinie? Można wiedzieć w jakim szpitalu? ![]()
![]() |
#3506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Własnie takie opinie słyszałam, ze najlepiej rodzic tam gdzie lek. prowadzący, na szczęście tp mam na 19 kwietnia więc jest dosyc duzo czasu na zastanowienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Planuję rodzić u siebie w mieście
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() tity matko aleś miała przeżycie, szok, że w dzisiejszych czasach takie sytuacje mają miejsce prunelle trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Tity
![]() ![]() ja po sniadaniu, 2 buły z dżemem i pół litra kakaa ![]() ![]()
#3510 |
Wtajemniczenie
|
Montii, dziewczyno, pół litra?!
![]() ![]() wanilia, dzięki - wścieka mnie to siedzenie w domu, wyszłabym do ludzi ![]() Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2010-11-20 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.