|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Anula, Moria, no właśnie ja siedzę cicho, żeby nie budzić kontrowersji, ale mnie się wózki czarne/grafitowe najbardziej podobają. U mnie w rodzinie mały popłoch, ale już ich przekonałam, że zdania nie zmienię, a TŻ podziela mój gust
![]() X-lander carbon jest droższy, niż pozostałe i ciekawe czemu, ale nie zniechęca mnie to. Mutsy mają większy wybór kolorystyczny, jeśli decydowalibyśmy się na niego, to jeszcze Active Champagne wchodziłby w grę, a jak nie to CZAAARNY ![]() Zresztą z Implast Bolder Ecoline też najładniejszy grafitowy ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Siasieczku, mam to samo! Pierniczy się Wizaż, jeśli mam być szczera, to od tej wielkiej awarii często mi tak muli, szczególnie wieczorami ![]() Antropia, bardzo udany, prosimy częściej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Ale czasem też mam wrażenie, że mam zrytą banię, bo wcale nie jest ze mną źle :P Uciekam spać, bo jutro WIELKIE ZAKUPY dla dzidzi i muszę mieć siłę ![]() Jutro się pochwalę, co kupiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3484 |
Zadomowienie
|
Po przekopaniu się przez wiele poprzednich postów chcę się przywitać. Zaglądałam tu już wcześniej, ale jakoś brakowało odwagi, żeby coś napisać. Mam termin na 6 czerwca, teraz kończy mi się 21 tydzień.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Weredko, witaj!
![]() ![]() Matallewar, czekam na fotki zakupów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
Weredko, no to trzymam kciuki za penisa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a jestescie zorientowane w temacie od kiedy zaczynaja sie częstsze wizyty u gina?
ja do tej pory chodzilam co rowne 4tyg, a teraz mam przyjsc po 3tyg, czyli w 27tyg. zastanawiam sie czy teraz juz bede co 3 czy tak wyjatkowo*? ja bym wolala co 3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nieno zalezy na pewno... wiesz ja tez chodzilam co 3 tyg na poczaatku no bo poczatki sa wysokiego ryzyka.. a ze miesiac wczesniej skonczylo sie krwawieniem w 6 tyg wiec tym bardziej .... ale myslalam ze ten okres miedzy wizytami zmnejsza sie pozniej, wiem ze sam koniec to sie sie chodzi co 2 tyg, ale jestem w szoku ze juz co 3? po malu dochodzi do mnie ze rozwiazanie coraz blizej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Nie no ja chodzę co miesiąc, nic nie wspominała, że będę częściej
![]() Wiecie co, chyba zapytam o to zaświadczenie do becikowego. Ciekawe, czy może wypisać wcześniej, żebym miała z głowy i nie musiała latać potem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
Ja od początku chodzę co dwa tygodnie, ale moja ciąża jest tak prowadzona z powodu dwóch wcześniejszych poronień. Nie wiem, czy do końca będę tak śmigać często... Myślę, że to zależy od indywidualnych przypadków... A teraz już śmigam spać - trzeba wyleczyć to przeziębienie... Do jutra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
Hhahaha Mary to ma pomysły
![]() ![]() Z becikowym to coś mi się kojarzy, że trzeba mieć akt urodzenia, więc wcześniej raczej się nie przyspieszy.. ale podanie pewnie wybrać i wypełnić można sobie wczesniej i zaświadczenie od lekarza prowadzącego ciążę też pewnie już przed porodem można sobie wziąć.. coś mi tak świtają informacje, bo trochę o becikowym było w gazetach przy temacie/aferce, że mieli wycofać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
Lolko, ale ja nie chcę becikowego jeszcze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
Nie, no tysiak przydałby się, kończy mi się sporo kosmetyków, a Sephora, ilekroć jestem w pobliżu, woła mnie piskliwym głosikiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a z tym zaświadczeniem...to nie wiem czy ono nie jest jakos krótko ważne..np 3 miesiace albo 1 chyba trzeba wypytać tam gdzie się odbiera to becikowe...a własnie jaka instytucja się tym zajmuje ??
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-01-20 o 22:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
O, kurde, pytania się mnożą, a ja zielona, jak ten obok ->
![]() wypytam gin, ale może forumowe Mamusie nam coś podpowiedzą? ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Uciekam pod prysznic i spać, do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hehe po porodzie to raczej prezerwatywy, chyba ze nie bedziesz karmic, tak mi sie wydaje. Kurde ja bralam tablety w 2007roku przez 4 misiace...nie jestem przekonana, ale nie chce zajsc w druga ciaze za szybko. I chodzi tylko i wylacznie o kase ![]() tez jestem 10kg na plus i mam to w 4literach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez w ciagu miesiaca 4kg przytylam, tlumacze sobie to obfitymi swietami ![]() no rybki dzien dobry ![]() ![]() milego dnia caluski w brzuszki ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- moja dzidzia juz 4 dzien buszuje, ze caly brzuch sie trzesie ![]() ![]() dzidzius sie najadl, mamusia nie ![]() zjem dopiero ok. 10 ![]() hehe to papa do pozniej ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-01-21 o 06:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry !
Ja zaraz wybywam na glukozę ![]() A w ogóle właśnie czytałam, że to badanie wykonuje się na czczo więc na 10-12h przed badaniem nie można już nic jeść ![]() ![]() Z drugiej strony to dziwne zalecenie, bo przecież trawimy szybciej niż po 10h no nie? Nic, zobaczymy co tam wyjdzie. Póki co uzbrojona w pół cytryny i książkę jadę jakoś przetrwać najbliższe godziny głooodu ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój TŻ naciska aby go jednak pożyczyć ale dla mnie to jest kiepski pomysł. Dodatkowo para, która nam go może pożyczy też się będzie zaraz starać o dziecko więc możliwe, że dostaniemy go na max 10-12 miesięcy. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mary fajna historia w Tesco ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i tak zaczęłam się tym kółkami małymi martwić jak on się będzie na leśnych ścieżkach i wyboistej kostce sprawował. Chętnie bym go przetestowała ale gdzie ja taki wózek obejrzę? ![]() Cytat:
![]() TŻ twierdzi, że możemy mieć później problem ze sprzedażą takiego wózka, w sumie na allegro prawie nie ma tego koloru ![]() ![]() ![]() Witaj Weredka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra brzucholki, zbieram się bo klinika od 8 otwarta więc im wcześniej się tam pojawię tym krócej będę głodna ![]() Po badaniu jadę na śniadanie do Ikeii i oczywiście nie omieszkam zajrzeć na dział dziecięcy ![]()
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Miałam się wyspać, a wstałam już ponad godzinę temu, brzuch mnie strasznie boli - chyba przez to, że wczoraj zjadłam w kfc i się stresowałam - i spać nie mogę ![]() Cytat:
![]() Nie ma czego się wstydać, tylko pisać ![]() Jeśli chodzi zaś o becikowe: "Pisemny wniosek o becikowe można złożyć w urzędzie gminy lub w ośrodku pomocy społecznej (w miejscu, gdzie wypłacane są świadczenia rodzinne) w terminie 12 miesięcy od dnia narodzin dziecka (zmiana wprowadzona w czerwcu 2007 roku, wcześniej obowiązywal termin 3 miesięcy). Wniosek złożony po terminie będzie pozostawiony bez rozpoznania. Do wniosku o becikowe dołączamy następujące dokumenty:
Zaświadczenie potwierdza fakt odbycia co najmniej trzech wizyt u ginekologa - w każdym trymestrze ciąży." Zamiast zaświadczenia może być chyba też karta ciąży po prostu. Wydaje mi się, że zaświadczenie jest bezterminowe, ale musi być podpis z każdego trymestru ciąży. I nie wiem, czy nas ten brak zaświadczenia obowiązuje...? Czy te kobiety, które teraz zachodzą? agnieszka_pe25 Ja na początku chodziłam częściej, teraz mam ponad miesiąc przerwy (6 tygodni), bo tak wychodzi z tego programu... I chyba pod koniec ma być nieco częściej.
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-21 o 07:03 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczynki
![]() wczoraj mnie nie było, a to dlatego że praca, mąż zabrał lapka do pracy a wieczorem jechalismy do babci nawet nie wiem ile mam do nadrobienia, bo siedze na kompie dziadzi ![]() Nie idę dzis do pracy więc o ile Zosi i dziadek mi pozwolą to będę z Wami śnieg napdał w wielkopolsce a na dolnym sląsku było czyściutko jak wyjezdzalismy ![]() idę czytać |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3506 |
Zadomowienie
|
To ja też się przywitam rankiem
![]() Obudził mnie głupi sen o 4, a o 8 budzik którego zapomniałam wyłączyć :/ Chłopcy jeszcze śpią a ja już głodna jestem, idę na śniadanko. Miłego dnia ![]()
#3507 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu się źle czujecie po niektórych witaminach? tzn jak sie to złe samopoczucie objawia? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a aj sie wczoraj dowiedziałam ze dostane zapomoge z uczelni 300zł za urodzenie ![]() a ja wczoraj zostałam poważnie okrzyczana przez TŻ że ciągle tylko siedze na tym "WIWAKSIE" słodziak mój nawet nie wie ze to wizaż;P ale niech zyje w błogiej nieświadomości ![]() ![]() moja dzidzia od wczoraj bardzo spokojna aż dziwne to jest. ale tż jak tylko rękę przystawi to maluszek sie wierci:0 juz mi wczoraj tzx mowił ze jest taki stęskniony za naszym dzidziusiem ![]() ![]() ps. ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
doczytuje was z rana na szybko ![]() ![]() Cytat:
![]() my tez moglibysmy pozyczyc wozek w sumie, ale nie chcemy, rozgladalismy sie za uzywanym tutaj,a le uzywany tu kosztuje tyle co nowy w PL, wiec pewnie ten nasz sprzedamy jak juz pouzywamy. tez balam sie pozyczac wozka, bo jednak ja duzo chodze i planuje spacerowac po roznych wertepach, wlasny to wlasny, wiec jak cos sie zepsuje to nie bede sie martwic ze komus oddac. Ja dalej polecam nasze Mountain Buggy Urban Jungle, chorowalam tez na Easy Walker(holenderskie wozki) ale maja malutka gondolke ![]() aaa i powodzenia na glukozie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jeju ja chce twoj optymizm Moriaaaaa.....pomocyyy... ...daj trocheeeee co do koloru dla dziewczynki czarny jak najbardziej ![]() ![]() tez sie zastanawialam czy sie bardzo nie nagrzewa, ale nawet jak byly upaly w zeslzym roku u nas co prawda tydzien tylko ale byly to jakos nie widzialam, zeby ludzie sie skarzyli, nie wiem, moze nie zwrocilam uwagi ![]() Cytat:
![]() no wlasniem nagle czlowiek odkrywa ze nie jest juz taki chudy jak zwykle i sie doluje ![]() wracam do pracy, odezwe sie wieczorkiem, bo znowu dzisiaj kawka z ina psiapsiola ![]() buzka i milego piateczku! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |||||||
Zakorzenienie
|
Kasia, ja też biorę 2 tabletki ale jeden raz dziennie
![]() Cytat:
![]() W biodrach 10cm wiecej, na wadze pewnie tez juz z 10kg i podobnie jak Ty jestem ZAŁAMANA !!! Strasznie mnie to dołuje, jak pakowałam swoje wczesniejssze ciuszki w rozmiarze 34 to wygladały mi przy moich obecnych 42-44 jak te dla maluszków !! Takze wowczas płakałam rzewnymi łzami, czy kiedykolwiek włożę moja stara garderobe jeszcze na siebie...... Cytat:
![]() ![]() Dziewczynko, cóż to jest 6kg... Cytat:
antropia, Wiesz, mnie tez było głupio, jak pani dr mi napisała na opisie USG, ze anatomia płodu utrudniona z powodu dużej ilości tkanki tłuszczowej !! ![]() ![]() ![]() ![]() Jak dla mnie to dramat ![]() Cytat:
![]() do tej pory mój maż na sazczescie nigdy tak nie robił, nigdy ich nie sponsorował (Ale też do sierpnia zyła babcia wiec jak wspominałam, tesciowie mieli dodatkowo 1800zł jej emerytury) Planujesz coś aby wyprowadzić sie od tesciow? Ja wczoraj gadałam z TŻ ale on mi tylko powiedział "myslisz ze to tak łatwo wziać kredyt 400-500 tys i meczyc sie z nim 30 lat... czemu ci tu zle" On tego nei rozumie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3510 |
Wtajemniczenie
|
czesc kochane
jak to milo rano wstac i miec malo do nadrobienia ![]() wiecie moj gin jest z tych co praktykuja rzadkie wizyty i usg tylko pare razy, juz wcz mowil ze kolejne w okolicy 30 tyg, dlatego sie tak zdziwilam ze teraz wizyta co 3 a nie co 4 tyg. piszecie o wozkach i kolorach, dla mnie nie bylo problemem kupienie czarnej spacerowki(bo do wyboru byly strasznie brzydkie kolory) za to teraz do maksia bede miala wozek w najbrzydszym kolorze swiata! (przepraszam ewentualnych fanow tego koloru to moja subiektywna ocena) ale moj tz sie uparl wiec odpuscilam, ja wybralam model , on kolor ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.