Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 21:23   #3481
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Anula, Moria, no właśnie ja siedzę cicho, żeby nie budzić kontrowersji, ale mnie się wózki czarne/grafitowe najbardziej podobają. U mnie w rodzinie mały popłoch, ale już ich przekonałam, że zdania nie zmienię, a TŻ podziela mój gust

X-lander carbon jest droższy, niż pozostałe i ciekawe czemu, ale nie zniechęca mnie to. Mutsy mają większy wybór kolorystyczny, jeśli decydowalibyśmy się na niego, to jeszcze Active Champagne wchodziłby w grę, a jak nie to CZAAARNY

Zresztą z Implast Bolder Ecoline też najładniejszy grafitowy

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Siasieczku, mam to samo! Pierniczy się Wizaż, jeśli mam być szczera, to od tej wielkiej awarii często mi tak muli, szczególnie wieczorami

Antropia, bardzo udany, prosimy częściej

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:28   #3482
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
wizaz mi szwankuje;/

moria44 mam się ze mnie dzisiaj śmiała , że ja to bym chciała już po żebrach obrywać

matallewar a to że laska z ciebie to prawda jak zobaczyłam pierwszy raz twoje zdjęcie w avatarku to sobie pomyślałam, że bardzo ładna z ciebie kobieta

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

no debiut:P przełamałam się
Dzięki, aczkolwiek ja tak nie uważam i pół życia się odchudzam i narzekam na wygląd
Ale czasem też mam wrażenie, że mam zrytą banię, bo wcale nie jest ze mną źle :P

Uciekam spać, bo jutro WIELKIE ZAKUPY dla dzidzi i muszę mieć siłę
Jutro się pochwalę, co kupiłam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:29   #3483
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Anula, Moria, no właśnie ja siedzę cicho, żeby nie budzić kontrowersji, ale mnie się wózki czarne/grafitowe najbardziej podobają. U mnie w rodzinie mały popłoch, ale już ich przekonałam, że zdania nie zmienię, a TŻ podziela mój gust

X-lander carbon jest droższy, niż pozostałe i ciekawe czemu, ale nie zniechęca mnie to. Mutsy mają większy wybór kolorystyczny, jeśli decydowalibyśmy się na niego, to jeszcze Active Champagne wchodziłby w grę, a jak nie to CZAAARNY

Zresztą z Implast Bolder Ecoline też najładniejszy grafitowy

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Siasieczku, mam to samo! Pierniczy się Wizaż, jeśli mam być szczera, to od tej wielkiej awarii często mi tak muli, szczególnie wieczorami

Antropia, bardzo udany, prosimy częściej
dziękuje jak urośnie to coś cyknę jeszcze
Stary 2011-01-20, 21:32   #3484
Weredka
Zadomowienie

Po przekopaniu się przez wiele poprzednich postów chcę się przywitać. Zaglądałam tu już wcześniej, ale jakoś brakowało odwagi, żeby coś napisać. Mam termin na 6 czerwca, teraz kończy mi się 21 tydzień. Ruchy już czuję całkiem nieźle. Czytając, poprawiam sobie humorek, bo złapało mnie jakieś paskudne przeziębienie... Jutro na pewno zajrzę
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:32   #3485
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzięki, aczkolwiek ja tak nie uważam i pół życia się odchudzam i narzekam na wygląd
Ale czasem też mam wrażenie, że mam zrytą banię, bo wcale nie jest ze mną źle :P

Uciekam spać, bo jutro WIELKIE ZAKUPY dla dzidzi i muszę mieć siłę
Jutro się pochwalę, co kupiłam
udanych zakupów i czekamy na fotki dobranoc
Stary 2011-01-20, 21:34   #3486
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Weredko, witaj! płeć już znasz?

Matallewar, czekam na fotki zakupów

vege!
Stary 2011-01-20, 21:36   #3487
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Po przekopaniu się przez wiele poprzednich postów chcę się przywitać. Zaglądałam tu już wcześniej, ale jakoś brakowało odwagi, żeby coś napisać. Mam termin na 6 czerwca, teraz kończy mi się 21 tydzień. Ruchy już czuję całkiem nieźle. Czytając, poprawiam sobie humorek, bo złapało mnie jakieś paskudne przeziębienie... Jutro na pewno zajrzę
witamy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 21:37   #3488
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Weredko, witaj! płeć już znasz?
Jeszcze nie znam. USG mam 1 lutego, więc może wtedy się dowiemy. Mamy już 3,5 letnią Anulkę, więc cichutko marzymy o synku. Ale jak będzie dziewczynka, to też będzie ogromna radość.
Stary 2011-01-20, 21:41   #3489
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Weredko, no to trzymam kciuki za penisa

vege!
Stary 2011-01-20, 21:42   #3490
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

dziewczyny a jestescie zorientowane w temacie od kiedy zaczynaja sie częstsze wizyty u gina?

ja do tej pory chodzilam co rowne 4tyg, a teraz mam przyjsc po 3tyg, czyli w 27tyg. zastanawiam sie czy teraz juz bede co 3 czy tak wyjatkowo*? ja bym wolala co 3
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:47   #3491
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jestescie zorientowane w temacie od kiedy zaczynaja sie częstsze wizyty u gina?

ja do tej pory chodzilam co rowne 4tyg, a teraz mam przyjsc po 3tyg, czyli w 27tyg. zastanawiam sie czy teraz juz bede co 3 czy tak wyjatkowo*? ja bym wolala co 3
to chyba nie zalezy od wieku ciąży...tak myślę....bo ja z początku chodziłam co 3 a teraz co 4.... zreszta nie wiem.... ale w sumie im ciąża bardziej zaawansowana tym chyba częściej się powinno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 21:50   #3492
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
to chyba nie zalezy od wieku ciąży...tak myślę....bo ja z początku chodziłam co 3 a teraz co 4.... zreszta nie wiem.... ale w sumie im ciąża bardziej zaawansowana tym chyba częściej się powinno

nieno zalezy na pewno... wiesz ja tez chodzilam co 3 tyg na poczaatku no bo poczatki sa wysokiego ryzyka.. a ze miesiac wczesniej skonczylo sie krwawieniem w 6 tyg wiec tym bardziej ....

ale myslalam ze ten okres miedzy wizytami zmnejsza sie pozniej, wiem ze sam koniec to sie sie chodzi co 2 tyg, ale jestem w szoku ze juz co 3?

po malu dochodzi do mnie ze rozwiazanie coraz blizej
Stary 2011-01-20, 21:55   #3493
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Nie no ja chodzę co miesiąc, nic nie wspominała, że będę częściej

Wiecie co, chyba zapytam o to zaświadczenie do becikowego. Ciekawe, czy może wypisać wcześniej, żebym miała z głowy i nie musiała latać potem?

vege!
Stary 2011-01-20, 21:56   #3494
Weredka
Zadomowienie

Ja od początku chodzę co dwa tygodnie, ale moja ciąża jest tak prowadzona z powodu dwóch wcześniejszych poronień. Nie wiem, czy do końca będę tak śmigać często... Myślę, że to zależy od indywidualnych przypadków... A teraz już śmigam spać - trzeba wyleczyć to przeziębienie... Do jutra.
Stary 2011-01-20, 22:02   #3495
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Weredko, no to trzymam kciuki za penisa
Hhahaha Mary to ma pomysły

Z becikowym to coś mi się kojarzy, że trzeba mieć akt urodzenia, więc wcześniej raczej się nie przyspieszy.. ale podanie pewnie wybrać i wypełnić można sobie wczesniej i zaświadczenie od lekarza prowadzącego ciążę też pewnie już przed porodem można sobie wziąć.. coś mi tak świtają informacje, bo trochę o becikowym było w gazetach przy temacie/aferce, że mieli wycofać..
Stary 2011-01-20, 22:11   #3496
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Lolko, ale ja nie chcę becikowego jeszcze , tylko właśnie to zaświadczenie od gin. Tak sobie myślę, że co się da, to już załatwię Zresztą zapytam gin

vege!
Stary 2011-01-20, 22:15   #3497
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Lolko, ale ja nie chcę becikowego jeszcze , tylko właśnie to zaświadczenie od gin. Tak sobie myślę, że co się da, to już załatwię Zresztą zapytam gin
Nie chcesz jeszcze?? ee tam.. byłoby już z głowy
Stary 2011-01-20, 22:28   #3498
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Nie, no tysiak przydałby się, kończy mi się sporo kosmetyków, a Sephora, ilekroć jestem w pobliżu, woła mnie piskliwym głosikiem

vege!
Stary 2011-01-20, 22:32   #3499
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Nie, no tysiak przydałby się, kończy mi się sporo kosmetyków, a Sephora, ilekroć jestem w pobliżu, woła mnie piskliwym głosikiem
coś pięknego ja w sumie zapomniałam,że jakieś becikowe się należy ale dobrze mieć tysiaka w kieszeni, albo w sephorze

a z tym zaświadczeniem...to nie wiem czy ono nie jest jakos krótko ważne..np 3 miesiace albo 1 chyba trzeba wypytać tam gdzie się odbiera to becikowe...a własnie jaka instytucja się tym zajmuje ??

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-01-20 o 22:40
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 22:53   #3500
mary poziomkowa
Zakorzenienie

O, kurde, pytania się mnożą, a ja zielona, jak ten obok ->

wypytam gin, ale może forumowe Mamusie nam coś podpowiedzą?

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Uciekam pod prysznic i spać, do jutra

vege!
Stary 2011-01-21, 06:09   #3501
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
hehe, ja dzis właśnie też śniałam się z Tztem ze od maja się solidnie zabezpieczamy mam na mysli tableteczki

hmm... ja od początku mam już na plusie 10kg ... (jestem prawie w 25tc) także myślę,że twój wynik jest normalny. Nie masz się czym przejmować!

Ja miałam podobnie. Robiłam obciążenie glukozą w poniedziałek. Na czczo miałam cukier wyższy niż po glukozie. Moja gin tylko powiedziała,że śmieszny wynik ale nic złego nie powiedziała.
Ja mam wyniki w innych jednostkach ale :
na czczo 3,76 (norma: 3,90-5,90)
po glukozie 75g : 3,64
takze mizianka81 nie jest sama z ta glukoza
hehe po porodzie to raczej prezerwatywy, chyba ze nie bedziesz karmic, tak mi sie wydaje. Kurde ja bralam tablety w 2007roku przez 4 misiace...nie jestem przekonana, ale nie chce zajsc w druga ciaze za szybko. I chodzi tylko i wylacznie o kase
tez jestem 10kg na plus i mam to w 4literach

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Lepiej nie oglądaj! Nie wiesz, jak będzie u Ciebie, a tylko się zestresujesz
porod porodem, bolec bedzie buuuuuuuuuuuu damy rade!!!

Cytat:
no dobra wrzucam brzuchola.... a co... tylko ja nie umiem sobie sama zdjęć robić, a niestety nikogo pod ręka nie mam, więc sorki za jakość
e no piekniusi

Cytat:
czesc dziewczyny!!
ja juz po wizycie, humor lepszy hemoglobina z 9,1 na 9,5 skoczyla, takze minal mnie szpital hurrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaa aa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

ogolnie wszystko ok, serduszko pieknie bije, dostalam liste badan, musze zrobic te na cholestaze bo mowilam o tym swedzeniu, glukoze, mocz, i hemoglobine. a tka poza tym wszystko ok

przytylam przez miesiac 4kg ale przynajmniej jakies przelozenie na hemoglobien jest-jedyny plus. no nic, po mnie wchodzila taka dziewczyna, wygladala pieknie, byla z glowe wyzsza ode mnie, miala pileczke tylko, byla miesiac dalej niz ja zyli 28t, i wazyla ponad 90kg! a ja bym jej dala z 68 max. no nic, teraz musze sie ostro kontrolowac, ale jestem zadowolona z wizyty
gratuluje skarbie, nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze cie szpital ominal!!!
ja tez w ciagu miesiaca 4kg przytylam, tlumacze sobie to obfitymi swietami

no rybki dzien dobry szykuje sie do diabetologa trzymajcie kciuki, zebym dotarla spokojnie komunikacja miejska i zebym wyszla zadowolona z wizyty!!! kurde co za stres!!!!

milego dnia caluski w brzuszki

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

moja dzidzia juz 4 dzien buszuje, ze caly brzuch sie trzesie musialo jej smakowac sniadanko: 2 kanapeczki razowego z serkiem topionym ze szyneczka plus rzodkieweczka i papryka

dzidzius sie najadl, mamusia nie

zjem dopiero ok. 10

hehe

to papa do pozniej
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-01-21 o 06:10
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 06:50   #3502
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry !

Ja zaraz wybywam na glukozę Póki co, to się cieszę, że dadzą coś do picia bo jestem głoooodna.
A w ogóle właśnie czytałam, że to badanie wykonuje się na czczo więc na 10-12h przed badaniem nie można już nic jeść "Super", bo ja 9,5h temu wsunęłam sałatkę, 5 ciasteczek i dwie kostki czekolady

Z drugiej strony to dziwne zalecenie, bo przecież trawimy szybciej niż po 10h no nie?

Nic, zobaczymy co tam wyjdzie. Póki co uzbrojona w pół cytryny i książkę jadę jakoś przetrwać najbliższe godziny głooodu

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
co do bugaboo mnie sie on bardzo podoba i ma genialne kolory, ale nei wiem czy go probowalas w sklepie, jest leciutki wazy tylko 9 kilo z gondola, ale mnie nie przekonal, bo jak sie go dotknie jest taki rozdygotany jak wozek dla lalek, taki plastikowy i am takie bardzo plytkie siedzonko dla dzieci na spacerowke, w sumie gondola wyglada fajnie ale spacerowka tak, ze jak zima teraz obserwuje dzieciaczki w nim to wygladaja jakby sie mialy zeslizgnac. a tez na poczatku bardzo zachorowalam na bugaboo bo tu wygrywa niby we wszystkich testach
Ooo anula dzięki za to info No zobaczymy, ja bym wolała własny wózek. Bo wiesz to jest jeszcze tak, że my ten wózek mamy nie tyle dostać co możemy pożyczyć i ja się boję, bo niechby się coś w nim popsuło, jakieś kółko czy coś, w końcu jedna dzidzia już się w nim wyjeździła, to ja będę szukać latać aby go naprawić. Do tego nie chcę fotelika Bugaboo, który jest w komplecie a Maxi Cosi i nie wiem czy w ogóle dostanę adaptery
Mój TŻ naciska aby go jednak pożyczyć ale dla mnie to jest kiepski pomysł. Dodatkowo para, która nam go może pożyczy też się będzie zaraz starać o dziecko więc możliwe, że dostaniemy go na max 10-12 miesięcy.

Cytat:
no dobra wrzucam brzuchola.... a co... tylko ja nie umiem sobie sama zdjęć robić, a niestety nikogo pod ręka nie mam, więc sorki za jakość
Dużo nie widaaaać Brzuszek wcale nie wygląda na ogromniasty

Cytat:
czesc dziewczyny!!
ja juz po wizycie, humor lepszy hemoglobina z 9,1 na 9,5 skoczyla, takze minal mnie szpital hurrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaa aa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
ogolnie wszystko ok, serduszko pieknie bije, dostalam liste badan, musze zrobic te na cholestaze bo mowilam o tym swedzeniu, glukoze, mocz, i hemoglobine. a tka poza tym wszystko ok
Bardzo się cieszę

Cytat:
Kasia, Moria... co z Waszym przyjazdem do Wawy?
mary fajna historia w Tesco Chyba muszę się tam po raz kolejny wybrać

Cytat:
moria ten wozek to jest ten peg perego skate?! kiedys wrzucalam link do niego na you tube jak sie rozklada, i ze z gondolki robi sie spaceroweczka jestem zakochana w tym wozku.
ja prawie codzien widze dziewczyne z ok 7miesieczna coreczka, ja nagina w snieg, deszcz, itd wozkiem podobnym-ale podroba, w kazdym badz razie tez ma takie kolka i nie widzialam zeby miala jakie kolwiek opory czy zeby sie silowala na sniegu, nawet jak dosyc duzo go bylo
Kurcze aga nie nakręcaj mnie Tak, to jest właśnie ten wózek i ja też jestem w nim totally in love, wczoraj prawie kupiłam, jedyne co mnie powstrzymało to Sprzedający, który nie odbierał telefonów, nie odpowiedział już na dwa maile a mam kilka pytań

No i tak zaczęłam się tym kółkami małymi martwić jak on się będzie na leśnych ścieżkach i wyboistej kostce sprawował. Chętnie bym go przetestowała ale gdzie ja taki wózek obejrzę?

Cytat:
mary to jesteśmy już trzy, wychodzi na to, że ten kolor wcale nie jest mało popularny
TŻ twierdzi, że możemy mieć później problem ze sprzedażą takiego wózka, w sumie na allegro prawie nie ma tego koloru No ale czy przy wyborze mam się tym sugerować co się komuś będzie bardziej podobać Dziś po badaniu przedzwonię do jednego sklepu z wózkami więc zapytam czy go mają, w jakiej cenie, może pojadę obejrzeć no i podpytam o tą nową linię kolorystyczną, czy zdążą ją wypuścić przed majem

Cytat:
Po przekopaniu się przez wiele poprzednich postów chcę się przywitać.
Witaj Weredka

Cytat:
A nie wiem właśnie, ja na początku miałam co 3 tyg. a teraz cały czas co 4 tyg. Chyba zależy od lekarza, bo jak byłam u pierwszej lekarki, tylko po zwolnienie to ona mi mówiła, że spotkamy się za 3 tyg. a później będziemy się widywały częściej, co 2 No ale nie chodzę do niej.

Cytat:

Dobra brzucholki, zbieram się bo klinika od 8 otwarta więc im wcześniej się tam pojawię tym krócej będę głodna
Po badaniu jadę na śniadanie do Ikeii i oczywiście nie omieszkam zajrzeć na dział dziecięcy

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 06:58   #3503
matallewar
Zakorzenienie

Dzień dobry

Miałam się wyspać, a wstałam już ponad godzinę temu, brzuch mnie strasznie boli - chyba przez to, że wczoraj zjadłam w kfc i się stresowałam - i spać nie mogę

Cytat:
Witaj!
Nie ma czego się wstydać, tylko pisać

Jeśli chodzi zaś o becikowe:
"Pisemny wniosek o becikowe można złożyć w urzędzie gminy lub w ośrodku pomocy społecznej (w miejscu, gdzie wypłacane są świadczenia rodzinne) w terminie 12 miesięcy od dnia narodzin dziecka (zmiana wprowadzona w czerwcu 2007 roku, wcześniej obowiązywal termin 3 miesięcy). Wniosek złożony po terminie będzie pozostawiony bez rozpoznania.
Do wniosku o becikowe dołączamy następujące dokumenty:
  • dokument stwierdzający tożsamość osoby ubiegającej się o becikowe
  • skrócony odpis aktu urodzenia dziecka lub inny dokument urzędowy potwierdzający datę urodzenia dziecka;
  • pisemne oświadczenie, że na dziecko nie zostało wcześniej pobrane becikowe np. przez drugiego z rodziców).
  • zaświadczenie lekarskie o opiece medycznej od 10 tygodnia ciąży
Od listopada 2009 do otrzymania becikowego wymagane było przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu. Wymóg został zawieszony do 31 grudnia 2011 r.
Zaświadczenie potwierdza fakt odbycia co najmniej trzech wizyt u ginekologa - w każdym trymestrze ciąży."

Zamiast zaświadczenia może być chyba też karta ciąży po prostu.
Wydaje mi się, że zaświadczenie jest bezterminowe, ale musi być podpis z każdego trymestru ciąży. I nie wiem, czy nas ten brak zaświadczenia obowiązuje...? Czy te kobiety, które teraz zachodzą?

agnieszka_pe25 Ja na początku chodziłam częściej, teraz mam ponad miesiąc przerwy (6 tygodni), bo tak wychodzi z tego programu... I chyba pod koniec ma być nieco częściej.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-21 o 07:03
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 07:12   #3504
andziot
Zakorzenienie

witajcie dziewczynki

wczoraj mnie nie było, a to dlatego że praca,
mąż zabrał lapka do pracy a wieczorem jechalismy do babci
nawet nie wiem ile mam do nadrobienia,
bo siedze na kompie dziadzi

Nie idę dzis do pracy
więc o ile Zosi i dziadek mi pozwolą to będę z Wami

śnieg napdał w wielkopolsce
a na dolnym sląsku było czyściutko jak wyjezdzalismy

idę czytać

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 07:24   #3505
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie

Cytat:
Ja od początku chodzę co 3 tygodnie ale to pewnie zależy od lekarza. Nie oszukujmy się ale niektórzy wolą, aby pacjentki przychodziły częściej bo kasa U mnie w mieście, z tego co wiem, większość lekarzy praktykuje wizyty co 3 tygodnie więc same widzicie...
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 07:27   #3506
Siasiek
Zadomowienie

To ja też się przywitam rankiem
Obudził mnie głupi sen o 4, a o 8 budzik którego zapomniałam wyłączyć :/ Chłopcy jeszcze śpią a ja już głodna jestem, idę na śniadanko.

Miłego dnia

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 07:34   #3507
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Amarcia, femibion u mnie drogi, 65, dlatego teraz na falwicie jade... a przydalo by sie cos z dha.
ja też biorę falwit.
czemu się źle czujecie po niektórych witaminach? tzn jak sie to złe samopoczucie objawia? nie wiedziałamz e powit tez monza sie źle czuć
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ogladam makijaze eweski- pieknie jest pomalowana!!

ja biore femibion natal 2 z DHA
no eweska jest mistrzynią
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
tak Kasia, biore je codziennie. Wczesniej brałam 1 teraz biore 2 z dha
Siasiek ale dzidzia dała czadu !! Musi miec siły duzo malenstwo, skoro to był dla Ciebie az taaaki ból
Grazin przesłanie Twojego męża genialne !! Pogratulowac Ci tylko tak mądrego faceta !!
dziękuję za gratulacje kochany jest ten moj adas
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny to chyba niemożliwe żebyście czuły jak dzidzia ciągnie za pępowinę...nie wiem, tak mi się wydaje

Ja dzisiaj się strasznie źle czuję cały dzień...kręci mi się w głowie od rana, mierzę ciśnienie bo mi pani u gina kazała i jest ok, cały czas podobne. Chociaż wydaje mi się niskie (np 102/57, 107/62). w poniedziałek mam wizytę więc wezmę te swoje zapiski i pokażę, bo w gabinecie zawsze wychodzi mi 120-130/70-80.
faktycznie nieskie to ciśnienie masz;/ ale w gabinecie pewnie wieksze bo jest podniecenie i emocja;P moze po proastu słabe ciśnienie atmosferyczne jest i dlatego tak gorzej Ci. duzo odpoczywaj kochana
Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Kobitki naskrobałam w klubie,bo nikogo nie było znajomego na forum.
A teraz jestescie to powtórze:

otóż odebrałam dzisiaj wyniki testu obciążenia glukozą i kurcze mam dziwne wyniki,bo na czczo miałam 71( to juz b niskie) a po 2h po wypiciu miałam 65,czyli nizsze niz na czczo.wizyte mam we wtorek i ciekawa jastem czy któras tez miala taki ewenement??

Wyglada na to,ze mam niedocukrzenie, a faktycznie chodze spiąca non stop ziewam,mam b wysokie tetno bo ponad 85 przy niskim cisnieniu i czasem az mi sie język plącze taka spiaca jestem.kurcze az sie boje,bo nie wiem jak to leczyc??
wiem ,ze tez sie powinno ograniczyc cukier prosty ,ale co poza tym??
jak cukier jest niski to też swiadczy o cukrzycy. musisz to skonsultować z lekarzem. amm w rodzinie jedneg cukrzyka i czasem ma bardzo niski cukier typu 50.a to troche niebezpieczne też trzeba wtedy leki przyjmowac. ale nie chce wprowadzac paniki ale przypilnujtego
Cytat:

ja na poczatku mialam, wizyty co 2 tygodnie potem co mioesiac a teraz mialam miec tez po miesiacu ale bylam po 2 tyg ze wzgledu na infekcje. chyab pod koneic ciazy sa to juz czeste wizyty....
Cytat:
Nie no ja chodzę co miesiąc, nic nie wspominała, że będę częściej

Wiecie co, chyba zapytam o to zaświadczenie do becikowego. Ciekawe, czy może wypisać wcześniej, żebym miała z głowy i nie musiała latać potem?
wczoraj cos czytałam, ale nie zbyt sie na tym skupiłam ze chyab położna może wystawić takei zaświadcznei potrzebne do becikowego. nie wiem na czym to polega jak znajde ta stronkę to wstawię. myślę ze kartas ciązy powinna być wystarczajacym dowodem ze byłysmy badane.
a aj sie wczoraj dowiedziałam ze dostane zapomoge z uczelni 300zł za urodzenie wiec fajnie i 2000 z ubezpieczenia TŻ wiec bardzo sie ciesze bo wydatków bedzie sporo.

a ja wczoraj zostałam poważnie okrzyczana przez TŻ że ciągle tylko siedze na tym "WIWAKSIE" słodziak mój nawet nie wie ze to wizaż;P ale niech zyje w błogiej nieświadomości no i mialam zakaz wchodzenia wieczorem do was
moja dzidzia od wczoraj bardzo spokojna aż dziwne to jest. ale tż jak tylko rękę przystawi to maluszek sie wierci:0 juz mi wczoraj tzx mowił ze jest taki stęskniony za naszym dzidziusiem kochaego mam tego chłopa musze go pochwalic

ps. dostałamw czoraj super spódniczke ciążową od kolezanki taką bąbkę i własnie dzisiaj w neij jestem ale jest super ze moglam wreszcie wyskoczuc ze spodni ale naciągniecie rajstop było nie lada wyzwaniem:P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 07:49   #3508
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane!
doczytuje was z rana na szybkoi odpisuje, zanim szefowie sie pojawia, ale dzis obiecuje,, zamierzam sie nie przemeczac

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry !

Ooo anula dzięki za to info No zobaczymy, ja bym wolała własny wózek. Bo wiesz to jest jeszcze tak, że my ten wózek mamy nie tyle dostać co możemy pożyczyć i ja się boję, bo niechby się coś w nim popsuło, jakieś kółko czy coś, w końcu jedna dzidzia już się w nim wyjeździła, to ja będę szukać latać aby go naprawić. Do tego nie chcę fotelika Bugaboo, który jest w komplecie a Maxi Cosi i nie wiem czy w ogóle dostanę adaptery
Mój TŻ naciska aby go jednak pożyczyć ale dla mnie to jest kiepski pomysł. Dodatkowo para, która nam go może pożyczy też się będzie zaraz starać o dziecko więc możliwe, że dostaniemy go na max 10-12 miesięcy.
Adaptery dostaniesz do Bugaboo bo tez juz sie dowiadywalam co prawda w cenie ok 200 zl, wiec niemalo, ale sa
my tez moglibysmy pozyczyc wozek w sumie, ale nie chcemy, rozgladalismy sie za uzywanym tutaj,a le uzywany tu kosztuje tyle co nowy w PL, wiec pewnie ten nasz sprzedamy jak juz pouzywamy. tez balam sie pozyczac wozka, bo jednak ja duzo chodze i planuje spacerowac po roznych wertepach, wlasny to wlasny, wiec jak cos sie zepsuje to nie bede sie martwic ze komus oddac.
Ja dalej polecam nasze Mountain Buggy Urban Jungle, chorowalam tez na Easy Walker(holenderskie wozki) ale maja malutka gondolke

aaa i powodzenia na glukozie
Cytat:

no rybki dzien dobry szykuje sie do diabetologa trzymajcie kciuki, zebym dotarla spokojnie komunikacja miejska i zebym wyszla zadowolona z wizyty!!! kurde co za stres!!!!
Trzymam kciuki za wizyte Kasiu
Cytat:
yeaaahhh!! ale fajnie, balam sie odzywac ze ja lubie czarne wozki,bo do wszystkiego pasuja i sa designerskie wlasnie(jako architekt mam fiola na tym punkcie))plus jakies takie ladne, mozna miec roznych kolorow kocyki i w ogole, u mnie w rodzinie nikt nie komentowal, ale psiapsioly z pL od razu...czarny chcesz kupic??!?!? naprawde???
Cytat:
gdziez ty jestes gruba, i gdzie wielki brzusio!!!?? Maluuuutkiiiiii......:lov e:
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Damy raaadę Nie wiem, może jestem niepoprawną optymistką bo mam już 15 kg na plusie, rozstępy i wielki brzuch ale wierzę, że na pierwsze urodziny Igosławy doprowadzę się to stanu przed ciążą

anula no mi i TŻ'owi też się najbardziej czarny podoba Wiem, że moja mama to by się w czoło popukała no bo jak taki kolor dla dziewczynki ale wg mnie jest najbardziej "dizajnerski"
Jedyne co mnie zastanawia to to, że taki wózek nie nagrzewa się za mocno latem
.

jeju ja chce twoj optymizm Moriaaaaa.....pomocyyy... ...daj trocheeeee
co do koloru dla dziewczynki czarny jak najbardziej znakomicie sie komponuje z rozowymi ubrankami
tez sie zastanawialam czy sie bardzo nie nagrzewa, ale nawet jak byly upaly w zeslzym roku u nas co prawda tydzien tylko ale byly to jakos nie widzialam, zeby ludzie sie skarzyli, nie wiem, moze nie zwrocilam uwagi
Cytat:
Anula, moim zdaniem wyglądasz bardzo atrakcyjnie! Ale rozumiem Twoje samopoczucie, bo sama czuję się tak samo

kochana dziekuje
no wlasniem nagle czlowiek odkrywa ze nie jest juz taki chudy jak zwykle i sie doluje a ja mam milion kompleksow wiec nie jest latwo.
wracam do pracy, odezwe sie wieczorkiem, bo znowu dzisiaj kawka z ina psiapsiola
buzka i milego piateczku!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 08:00   #3509
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
ja tez, a teraz natal 2 z Dha wiec dwie dziennie
Kasia, ja też biorę 2 tabletki ale jeden raz dziennie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a wy sie ze mnie nie smiejscie ale wstawiam zdjecie brzuszka 24 t 4 d, dzisiejsze i normalnie prosze na mnie nei krzyczec, poplakalam sie jak sei zobaczylam na zdjeciach , zawsze bylam chudzina a tu drugi podbrodek, jeszcze w tej tunicznce, w ktorej dzisiaj lazilam wygladam jak slonk, dupka przytyla okrutnie, wiem wiem mam nei narzekac, ale mnie to przybilo, boje sie stanac na wage
Załącznik 3682543
Anulka, ja może chudziną nie byłam ale szczupła raczej tak i tak samo mam 2 podbródek, w pracy chodze w apaszkach/szalach - staram sie go zakryc
W biodrach 10cm wiecej, na wadze pewnie tez juz z 10kg i podobnie jak Ty jestem ZAŁAMANA !!! Strasznie mnie to dołuje, jak pakowałam swoje wczesniejssze ciuszki w rozmiarze 34 to wygladały mi przy moich obecnych 42-44 jak te dla maluszków !! Takze wowczas płakałam rzewnymi łzami, czy kiedykolwiek włożę moja stara garderobe jeszcze na siebie......

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Hej.
Ja jestem właśnie po wizycie, z dzidzią wszystkie ok, rośnie potwierdzony facet, ale moje wyniki moczu niestety niezadowalające, mam chyba zapalenie pęcherza, dostałam tabletki.
Z waga nie tak żle przez 3 tygodnie + 1kg, czyli w sumie od początku +6kg. Lecę zjeść kolację, a póżniej dalej was poczytam.
zosiaaa, Brawo ! Cieszymy sie ze wszystko ok i gratulujemy mężczyzny !! Na pewno leki sprowadzą Twoje wyniki moczu do pionu. Pan dr wie co robi
Dziewczynko, cóż to jest 6kg...

Cytat:
wrrr... mi tez się głupio zrobiło, bo pamiętam jak moja gin na ostatnim usg tak mocno ta głowica kręciła po tym moim brzuchu...pewnie dlatego, ze tyle tłuszczu mi na brzuchu zalega....

antropia,
Wiesz, mnie tez było głupio, jak pani dr mi napisała na opisie USG, ze anatomia płodu utrudniona z powodu dużej ilości tkanki tłuszczowej !!
Jak dla mnie to dramat

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Ja Cię doskonale rozumiem Ja również mieszkam z teściami i mój Tż ma aż za dobre serce Najchętniej to wszystkim dzieliłby się z rodzicami, co mnie już wkurza. Nieraz się wkurzam na niego z tego powodu ale on już taki jest. Tak go rodzice wychodzili i koniec Chociaż tyle,że pyta czy np. może dać to czy to rodzicom.
Może pogadaj na spokojnie z Tźtem, przygotuj sobie argumenty

hmm... ja od początku mam już na plusie 10kg ... (jestem prawie w 25tc) także myślę,że twój wynik jest normalny. Nie masz się czym przejmować!
Catia88 no to witaj w klubie
do tej pory mój maż na sazczescie nigdy tak nie robił, nigdy ich nie sponsorował (Ale też do sierpnia zyła babcia wiec jak wspominałam, tesciowie mieli dodatkowo 1800zł jej emerytury)
Planujesz coś aby wyprowadzić sie od tesciow? Ja wczoraj gadałam z TŻ ale on mi tylko powiedział "myslisz ze to tak łatwo wziać kredyt 400-500 tys i meczyc sie z nim 30 lat... czemu ci tu zle"
On tego nei rozumie Wg niego jest ok, mamy swoja kuchnie, łazienke, nie kapie nam na głowe i jest w porzo

Cytat:
czesc dziewczyny!!

przytylam przez miesiac 4kg ale przynajmniej jakies przelozenie na hemoglobien jest-jedyny plus. no nic, po mnie wchodzila taka dziewczyna, wygladala pieknie, byla z glowe wyzsza ode mnie, miala pileczke tylko, byla miesiac dalej niz ja zyli 28t, i wazyla ponad 90kg! a ja bym jej dala z 68 max. no nic, teraz musze sie ostro kontrolowac, ale jestem zadowolona z wizyty
agnieszka_pe25 waga sie nie martw, najwazniejsze ze wyniki do przodu ! To sie teraz liczy. Z kilogramami bedziemy walczyły po porodzie ! Wszystkie sie bedziemy wspierały

Cytat:
Dobry wieczór!

Musiałam jeszcze wejść i sprawdzić, co u Was

Zapomniałam Wam napisać, że miałam dziś śmieszną sytuację w Tesco. Oglądałam te rzeczy, o których wcześniej pisałam i nagle podchodzi młody facet lekko wczorajszy i mówi: "Przepraszam, że przeszkadzam, ale ja panią bardzo proszę o pomoc! Mam noworodka w domu, żona wysłała mnie po jakiś SPECJALNY ręcznik dla maluszka, a ja nie mam pojęcia, co to jest i gdzie tego szukać" No to ja wielce doświadczona [] pokazałam mu ręczniczki, omówiłam różnice. Trochę pogadaliśmy, śmiesznie było. Przedwczoraj urodziła mu się córeczka i od tamtej pory nie spał.

Nagle przed oczami stanął mi mój TŻ jeżdżący w poszukiwaniu czegoś. On jest nadgorliwy w tej kwestii, zawsze albo muszę mu zdjęcie mmsem wysłać, albo opisać włącznie z położeniem geograficznym na półkach. Kiedyś wysłałam go po gruszki w syropie, zwiedził trzy markety, zrobił jedną awanturę i w końcu kupił ze trzy rodzaje, bo nie wiedział, które chcę

Kasia, Moria... co z Waszym przyjazdem do Wawy?
hahaha smiałam sie w głos w pracy czytając co Cie spotkało ! Tez przed oczami mam swojego TŻ po porodzie

Cytat:
Weredka, Zapraszamy do nas !!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 08:06   #3510
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

czesc kochane

jak to milo rano wstac i miec malo do nadrobienia

wiecie moj gin jest z tych co praktykuja rzadkie wizyty i usg tylko pare razy, juz wcz mowil ze kolejne w okolicy 30 tyg, dlatego sie tak zdziwilam ze teraz wizyta co 3 a nie co 4 tyg.

piszecie o wozkach i kolorach, dla mnie nie bylo problemem kupienie czarnej spacerowki(bo do wyboru byly strasznie brzydkie kolory) za to teraz do maksia bede miala wozek w najbrzydszym kolorze swiata!
(przepraszam ewentualnych fanow tego koloru to moja subiektywna ocena) ale moj tz sie uparl wiec odpuscilam, ja wybralam model , on kolor w sumie na modelu zalezalo mi bardziej no i bede miec bordowy wozek-na szczescie gondolka od srodka jest bezowa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości