Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 15:31   #3391
amarcia
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

matallewar jak tam koło? potoczyło się?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Kwiatecek a ile płacisz za witaminki?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:39   #3392
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

24kasia cebula,czosnek,jabłko,gre jfrut kochana Ty chyba jesteś w stanie błogosławionym
ostatnio pisałam ,że mała mało aktywna heh,to od wczoraj chyba cierpi na bezsenność,wierci się,kręci,stuka puka ,lubięęęęę to

My nie mamy już miejsca na komodę,muszę zrobić porządki w szafach u chłopców i zwolnić jakąś na rzeczy maleństwa.Póki co bedą we trójkę w pokoju ,a w przyszłym roku to poszukamy mieszkania na zamianę.
Pokój chłopców jest duży 21metrów więc narazie nie bedzie tak ciasno.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:48   #3393
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
24kasia cebula,czosnek,jabłko,gre jfrut kochana Ty chyba jesteś w stanie błogosławionym
ostatnio pisałam ,że mała mało aktywna heh,to od wczoraj chyba cierpi na bezsenność,wierci się,kręci,stuka puka ,lubięęęęę to

My nie mamy już miejsca na komodę,muszę zrobić porządki w szafach u chłopców i zwolnić jakąś na rzeczy maleństwa.Póki co bedą we trójkę w pokoju ,a w przyszłym roku to poszukamy mieszkania na zamianę.
Pokój chłopców jest duży 21metrów więc narazie nie bedzie tak ciasno.
hehe no chyba... nic na to nieporadze, mam ochote na wszystko, a skoro nie jadam slodyczy itp... wiec szleje

oj to chlopcy zaglaskaja siostrzyczke
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:59   #3394
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Amarcia, femibion u mnie drogi, 65, dlatego teraz na falwicie jade... a przydalo by sie cos z dha.
Stary 2011-01-20, 16:03   #3395
24kasia86
Wtajemniczenie

ogladam makijaze eweski- pieknie jest pomalowana!!

ja biore femibion natal 2 z DHA
Nikosia

Stary 2011-01-20, 16:18   #3396
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Wlasnie o tym Kasia mowie, u mnie z kaska krucho trzeba falwitem sie zadowolic.
Stary 2011-01-20, 16:22   #3397
24kasia86
Wtajemniczenie

kwiatecku u mnie kosztuje 61zl ale na razie kupuje, boje sie ryzykowac bo po tych sie dobrze czuje. Mam nadzieje ze mezu zalatwi taniej
Nikosia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 16:31   #3398
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry, Mamusie

Na początek chciałam pozachwycać się nad brzucholkami! Amarcia, Moria, Gusiagatko super zgrabne te Wasze mieszkania dla dzieci Tak sobie myślę, ileż rodzajów brzuszków jest!

Kasiu, dlaczego pomyślałaś, że rodzę w Matce Polce? To jakiś łódzki szpital, prawda? Miałabym za daleko Rodzę w Warszawie, jeśli chcesz, to na PW napiszę, w którym szpitalu i dlaczego

Ewesko, rozumiem Twoją sytuację! Przypuszczam, że na Twoim miejscu czułabym się podobnie. Ale los zadecydował, że masz mieć trzech łamaczy serc i tak musi zostać

Nie to żebym krakała, ale ja to i tak czuję, że się miło zaskoczysz pod koniec ciąży i tego Ci z całego serca życzę

Ddaaiissyy, no to jesteś kolejnym przykładem, że to połówkowe to przełom Pamiętasz, jak pisałam, że u mnie też tak było? Do tamtego momentu jakoś obco się czułam z Obcym w brzuchu, a potem ... BUDYŃ!

Ja dziś zalatana, zresztą najbliższe dni się takie zapowiadają, więc pewnie tym razem ja będę miała problem z nadrobieniem Wśród miliona spraw zahaczyłam o Tesco no i nie byłabym sobą, gdybym nie zajrzała do działu dziecięcego Masa ślicznych rzeczy, ciuchy ominęłam, bo naprawdę za dużo tego już mam, ale poszperałam w tych kocykach, prześcieradłach. Niestety straszne zdzierstwo. Prześcieradła do łóżeczka 2-3 razy droższe niż na all, to samo ręczniczki, kocyki, otulaczki. Był też kocyk, na który poluję, taki bawełniany z dziurkami, no i w Tesco 50 zł, a ja znalazłam w zwykłym sklepie za 30

Jednym słowem ostrożnie z zakupami w Tesco

Za to sobie kupiłam dwa bawełniane komplety - bluzeczka na ramiączka+majtki, urocze z wyglądu, ale niestety w większym rozmiarze, niż nosiłam jeszcze niedawno. Źle mi z tym

Dobra, będę nadrabiać dalej, tylko kawę zrobię i chyba sobie pomidora z bazylią wciągnę, bo mi tu pachnie świeża

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cucciola79, co miałaś na myśli pisząc, że Bioparox jest naturalny?

Bioparox jest antybiotykiem o działaniu miejscowym, dlatego przy infekcjach jest często podawany kobietom w ciąży

Żeby rozwiać wątpliwości powiem, że jest spory wybór antybiotyków, które można podawać kobietom w ciąży i nie jest to jakaś tragedia i nie ma się czego bać. Ważne żeby lekarz dobrał odpowiednią antybiotyk z odpowiedniej grupy i w odpowiedniej dawce Mając wybór: wziąć antybiotyk, albo chorować i przechodzić, zdecydowanie lepiej jest wybrać pierwszą opcję

Kasiu, ja też biorę Femibion

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 16:36   #3399
24kasia86
Wtajemniczenie

mary poziomkowa bo pisalas cos o Matce Polce... tu w łodzi jest taki szpital i myslalam ze moze tu rodzisz
Nikosia

Stary 2011-01-20, 16:43   #3400
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Kasiu, naprawdę pisałam? Nie pamiętam, ja nawet nie znam tego szpitala

Chyba, że chodzi Ci o wpis w wyprawce "Matka Polka", ale to chodziło o mnie I właśnie sobie zdałam sprawę, że w tym roku będę obchodzić swój pierwszy Dzień Matki

vege!
Stary 2011-01-20, 16:55   #3401
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Kasiu, naprawdę pisałam? Nie pamiętam, ja nawet nie znam tego szpitala

Chyba, że chodzi Ci o wpis w wyprawce "Matka Polka", ale to chodziło o mnie I właśnie sobie zdałam sprawę, że w tym roku będę obchodzić swój pierwszy Dzień Matki
o tak tak o to mi chodzilo przepraszam myszko

kurcze ja tez bede je obchodzic

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

ide zaraz na "pierwsza milosc", bo nie chcecie pisac a jak mnie nie ma to drukujecie jak szalone
Nikosia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 17:05   #3402
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Kasiu, no najważniejsze, że się wyjaśniło, bo już miałam niezłą rozkminkę Buźka!

vege!
Stary 2011-01-20, 17:11   #3403
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Mary Kochana, dokladnie pamietam co mowiles.
Podzielilam Twoj los ZBUDYNIENIE do kwadratu
Swietnie to ujełas - obcy w brzuszku... identycznie czułam.

Kochane, własnie wrocilam do domku, gotuje zupkę oraz pierwszy raz w zyciu te pulpety robię w sosie pomidorowym.... ciekawe co mi wyjdzie
Do tego ogladam Prosto w serce Mezul pewnie gdzies za godzinke wróci z pracki wiec bedzie wszystko ready.

odnosnie witamin, takze jem femibion z DHA - płace za niego 53zł, ale w necie widziałam 47 bodajze..
Ja osobiscie czuje sie po nim super

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:41   #3404
spice1985
Zadomowienie

Dziewczyny, a propo kosmetyków które można stosować w ciaży, to żele do twarzy chyba nie są na jakiejś liście zakazanej? Chodzi mi o taki żel: http://www.drolivia.pl/product/id/22...raniona-150-ml

Tołpa mi bardzo odpowiada,ale ma dużo składników czynnie działających, roślinnych. Co myślicie? Moria, Ty się chyba na kosmetykach nieźle znasz i Eweska? Oczywiście proszę o opinie wszystkie dziewczyny.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:45   #3405
Siasiek
Zadomowienie

Hej dziewczęta

Amarcia brzuszek fatycznie malutki fajny.
Moria Twój jak zwykle fantastycznie okrąglutki
Kasia dobrze, że wróciłaś.
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Nie no muszę to napisać
Rozumiem, że można mieć preferencje co do płci, ale jest mi ciężko zrozumieć smutek, rozczarowanie gdy okazuje się, że dziecko będzie innej płci niż ta 'wymarzona'
Dziewczyny, cieszcie się, że Wasze dzieci ładnie się rozwijają i są zdrowe! To jest prawdziwe szczęście dla rodzica, nie płeć. Inni takiego szczęścia nie mają - wystarczy nawet przejrzeć wątki na wizażu z prośbą o pomoc dla chorych dzieci... To jest dopiero tragedia!
Albo co mają powiedzieć pary, które mają problem z zajściem w ciążę (albo w ogóle nie mogą mieć dzieci). Jak korzystają z metody in-vitro to modlą się, aby się udało i mieć upragnione dziecko - nieważne czy chłopca czy dziewczynkę.
No i się popłakałam czytając. Tż przerażony moimi nastrojami bo są skrajnie zmienne.
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Violisia nie wydaje mi sie zeby 7 kg do przodu w 24 tyg to było jakos duzo. wydaje mi sie ze to norma,. no ale tez to zalezy od wzrostu. nie ma sie co tak bardzo przejmować wagą.
mam dla was przekaz od mojego TŻ
mianowicie przekaz do wszystkich ktore źle się czują ze swoim ciałem w ciąży. otóż powiedział, że kobieta w ciązy jest urocza! i nie ważne czy ma cellulit czy rozstępy czy bóg wie co jeszcze. nosi w sobie zycie i to jest najważniejsze!
I znów mi się łezki pojawiły ale już z uśmiechem.
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Za smutna historia jak na ten wątek , odkleiło się łożysko, zbyt późna reakcja lekarzy i Bartuś żył tylko parę minutek po urodzeniu, było to już 7 lat temu, więc ból w sercu trochę ucichł, ale to jest nasza rodzinna tragedia i do tej pory nie mogę o tym spokojnie myślec
I tu już nie wytrzymałam, rozmazałam sobie oczy, tak konkretnie.
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Postanowiłam wstawić i mój brzuszek, bo mam wrażenie, że rośnie. A ja się cieszę nieziemsko 17 tydz. 5 dzień
Pierwsze co mi się nasunęło to pytanie czy Ty coś jesz?!!!
A brzuszek widać mimo Twego braku

Dziewczyny ja się dzisiaj zastanawiałam co będzie jak zacznę rodzić w drodze bo coś ostatnio jak Tż w domu, ja wypuszczam się na wyprawy po mieście. I tak się młody dzisiaj ciskał, że co chwilkę przystawałam.
Byłam w realu i pierwszy raz kupiłam coś w sklepie dla "młodszego"
Kupiłam takie pierdołki jak nożyczki, cążki, szczotkę, smoczek. Wzięłam też pampersy bo niby w promocji duża paka była za 43 zł.

Kupiłam też skarpetki bawełniane, w porównaniu z tymi innymi te wydają się być naprawdę bez domieszki. Pakowane po 3 szt za 7,99zł.
Takie mini mini

Coś mi się te zakupy spodobały chyba jutro też zostawię chłopców w domu :-P

Idę robić rybkę w sosie brokułowym.

Aaa jeszcze Wam coś napiszę. Moje dziecko ma chyba ADHD. Jak czytam, że Wasze dzidzie spokojne, mało się ruszają to się tak zastanawiam jak by to było jakby mój się tak wyciszał czasem. Bo on chyba wcale nie śpi! Tak mnie cały czas okłada, że szok. Dzisiaj płakałam żywymi łzami jak zaczął się bawić pępowiną(?!) kurcze tak mnie to boli jak on ciągnie...wrażenie mam że mi się wszystko w tym miejscu od skóry odkleja. I nie da się wtedy ruszyć, ani wstać ani chodzić tylko jak się położę na lewym boku się uspokaja.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-20 o 17:54
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 17:45   #3406
principessina
Zakorzenienie

Ciaoo Dziewczynki!!! Widze, ze forum eksploduje
Kochane amarcia, gusiagatko no brzusie macie piekne moj tez sie powieksza w zastraszajacym tempie, wlasnie dzis mi powiedziala sasiadka, ze troche jest spory jak na 24 tydzien! no i krzyz bardzo mnie boli, kupilam sobie dzis takie wysokie majtasy podtrzymujace brzuch i krzyz, troszke w nie "zainwestowalam", ale maja na krzyzu taki specjalny pas podtrzymujacy, mowie Wam jak je zalozylam co za ulga o bozesz no ledwo sie ruszam po calym dniu chodzenia...

ewesko ja Cie rozumiem, wiem ze najwazniejsze zeby dzidziusie nasze byly zdrowe, no i wkurzajace jest to jak sie mowi jeszcze wszystko moze sie zdarzyc, moim zdaniem zadko doktorzy sie myla, jeden przypadek na kilka tysiecy...ja pomimo, ze bardzo dlufo staralismy sie o dzidziusia, to moja pierwsza ciaza i bardzo sie stresuje czy dzidzius bedzie zdrowy ect to powiem szczerze, ze jestem troche egoistka, bo bardzo pragnelismy dziewczynki i znajomym, ktore oczekuja dziewuszki podswiadomie zazdroszcze, choc wiem ze to okropne, tyle par nie moze miec dzieci...i jeszcze np. mezowi wczoraj powiedzialam, ze nie wiem czy bym chciala drugie dziecko, bo napewno znowu bylby to chlopczyk, u niego w rodzinie od pokolen nie ma dziewczynki, jego brat z bratowa probowali 4 razy i maja 4 chlopcow, a drugi brat 2!!! Nic jedyne pocieszenie to, ze jestescie z siostra zwiazane i bedziecie sie czesto z dzieciaczkami odwiedzac i porobisz im kucyki i kokardki, wiem ze to nie to samo, no ale trzeba znalezc jakies pozytywne strony, przytulam mocno
Stary 2011-01-20, 17:56   #3407
gusiagatko
Zakorzenienie

Siasiek Ja naprawdę jem i dbam o siebie ale jakoś przytyć nie mogę. W ciążę zaszłam mając niedowagę Najgorsze są te moje ręce, takie chudziutkie jak u dziecka. Ale nic na to widocznie nie poradzę. Mam za sobą parę operacji, które były wynikiem komplikacji po zabiegu usunięcia wyrostka i lekarze ostrzegli mnie, że będę miała problem z nabraniem wagi. Cieszę się jednak, że brzuszek rośnie i u dzidzi wszystko super. To jest dla mnie najważniejsze.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:10   #3408
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Mary Kochana, dokladnie pamietam co mowiles.
Podzielilam Twoj los ZBUDYNIENIE do kwadratu
Swietnie to ujełas - obcy w brzuszku... identycznie czułam.

Kochane, własnie wrocilam do domku, gotuje zupkę oraz pierwszy raz w zyciu te pulpety robię w sosie pomidorowym.... ciekawe co mi wyjdzie
Do tego ogladam Prosto w serce Mezul pewnie gdzies za godzinke wróci z pracki wiec bedzie wszystko ready.

odnosnie witamin, takze jem femibion z DHA - płace za niego 53zł, ale w necie widziałam 47 bodajze..
Ja osobiscie czuje sie po nim super
ja tez sie po nich dobrze czuje, a bierzesz je codziennie?
Nikosia

Stary 2011-01-20, 18:11   #3409
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Aaa jeszcze Wam coś napiszę. Moje dziecko ma chyba ADHD. Jak czytam, że Wasze dzidzie spokojne, mało się ruszają to się tak zastanawiam jak by to było jakby mój się tak wyciszał czasem. Bo on chyba wcale nie śpi! Tak mnie cały czas okłada, że szok. Dzisiaj płakałam żywymi łzami jak zaczął się bawić pępowiną(?!) kurcze tak mnie to boli jak on ciągnie...wrażenie mam że mi się wszystko w tym miejscu od skóry odkleja. I nie da się wtedy ruszyć, ani wstać ani chodzić tylko jak się położę na lewym boku się uspokaja.
a skąd wiadomo że dziecko bawi się pępowiną? To na serio można poczuć?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 18:14   #3410
24kasia86
Wtajemniczenie

siasiek no nie gadaj ze cie to boli? ja tez czuje ruchy malenstwa, ale jak na razie sa one bardzo przyjemne...
moje ostatnio tez jest bardzo aktywne, chyba mu/jej sie juz ciasno robi
Nikosia

Stary 2011-01-20, 18:15   #3411
Lolka1212
Zadomowienie

Dziewczyny, ja biorę Elevit Pronatal, i coś mi się tu podejrzane wydaje, bo nie słyszłam, żeby ktoś jeszcze je miał.. a niby lekarz mi polecił
Stary 2011-01-20, 18:20   #3412
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

tak Kasia, biore je codziennie. Wczesniej brałam 1 teraz biore 2 z dha
Siasiek ale dzidzia dała czadu !! Musi miec siły duzo malenstwo, skoro to był dla Ciebie az taaaki ból
Grazin przesłanie Twojego męża genialne !! Pogratulowac Ci tylko tak mądrego faceta !!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:28   #3413
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
tak Kasia, biore je codziennie. Wczesniej brałam 1 teraz biore 2 z dha
Siasiek ale dzidzia dała czadu !! Musi miec siły duzo malenstwo, skoro to był dla Ciebie az taaaki ból
Grazin przesłanie Twojego męża genialne !! Pogratulowac Ci tylko tak mądrego faceta !!
ja tez, a teraz natal 2 z Dha wiec dwie dziennie
Nikosia

Stary 2011-01-20, 18:28   #3414
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny!

ja dzisiaj oddalam projekt, prezentacja gotowa i bylam po pracy na kawce z psiapsiola, ale jestem tak nieprzytomna bo nie spalam znowu w nocy, kolka mnie tak klula, tzn mysle, ze to kolka, z prawej strony pod biustem zaraz, nie moglam spac, potem dzidzia kopala i w ogole masakrycznie jestem spiaca i tylko pobieznie od razu mowie was doczytalam i zaraz ukladam sie w pielesze poscielowe, moze jutro uda mi sie troche w pracy poobijac, zasluzylam sobie
Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
tutaj kobiety ida od 6 msc.no oczywiscie zalezy od typu pracy!!!
bioparox jest naturalny i mozesz spokojnie go brac ja tez uzywam!!!co do Duomox to nie mam pojecia ale pewnie jak gine przepisal to mozna!!
to juz w krotce wypoczniesz,mijemy nadzieje,ze te paskudne chorobska Ci przejda!!
mnie tez moj ginekolog z PL jak dzwonilam w ostatecznosci kazal brac Bioparox jak bylam chora a Duomox to najslabszy antybiotyk na rynku, wiec nyske ze skoro lekarz przepisal to nic sie nei stanie.
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Co to za nad produkcja? Tylko 3 godziny mnie nie bylo, jestem wykonczona, pomalowalam powoli lazienke, wysprztalam na glans, wszystko sie blyszczy. Ale juz do konca dnia mam lenia... mezu dzwonil jak sie czuje, nie przyznam sie co robilam, bo dosane po tyleczku
produkcja idzie niezle. nie da sie nadrobic! aty kochana powinnas dostac po tyleczku! kto to widzial malowac lazienke w ciazy!?!?!?1
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja nigdzie nie napisałam, że się nie cieszę, że nie chce tej ciąży bo są chłopcy po prostu jak dowiedziałam się że siorka będzie miała córkę to mi się przykro zrobiło, że ja nie będe mieć córki, dla mnie najważniejsze jest że dzieciaczki się zdrowo rozwijają, a że zawsze marzyłam o córce nie oznacza że nie chcę chłopców.
kochana ja cie rozumiem, wiadomo, ze chcialoby sie miec to czego sie nie ma, ja jednak wiem, ze i tak se cieszysz, a mowie ci dziewczynki sa duzo bardziej skomplikwoane w uzyciu i podobno zycie z chlopakami duzo prostszE
Cytat:
Śliczny i jaki zgrabniutki

Piękny Cieszę się, że i mój powolutku rośnie

Postanowiłam wstawić i mój brzuszek, bo mam wrażenie, że rośnie. A ja się cieszę nieziemsko 17 tydz. 5 dzień
jejuu jaka chudzina........... az sie zalamalam, jak patrze na moje 9 kilo na plusie brzusio sliczny i taki malusi okraglusi!
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry brzuchatki!

Ale mi się dzisiaj wstać nie chciało, gdyby nie TŻ pewnie przewalałabym się w łóżku do 9

anula ja niektóre odcinki po 5 razy oglądałam Zawsze się zastanawiałam czy mi i TŻ'towi też się trafi taka gromadka naraz i czy też wtedy zrobilibyśmy reality show
TŻ się zawsze w głowę pukał i kazał mi wypluwać te słowa! No i tyle razy się nawypluwałam, że Iguśka sama w brzuchu siedzi a ja już wózki dla trojaczków na allegro przeglądałam

matall to się rozchodzą wiązadła, też jakieś 2-3 tygodnie temu mnie złapało, to aż chodzić nie mogłam Bolały pachwiny, jakby mnie ktoś rozrywa, kość łonowa jakbym się mocno uderzyła ale pobolało i teraz jest spokój, no chyba że więcej pochodzę albo porobię coś w domu to wtedy się jeszcze bóle odzywają.
jeju jak wam zazdroszcze spania do 9-tej.....................
ja wczoraj jak ogladalam te dzieciaczki to sie prawie poplakalam cuudne sa i ja tez zawsze chcialam miec blizniaki i swiecie wierzylam, ze nam sie uda, ale chyba przeraznie TZ sprawilo, ze z blizniakow nici
co do tych wiazadel obawiam sie ze i mnei to dopada, bo czasem jak duzo polaze, tak jak dzisiaj to juz pomine, z eplecy mnie bola okrutnie, ale chodzic nie moge bo wlasnie w pachwinie ciagnie i booooliii
Cytat:
Łojejku, jaki maciupki Oj, dobrze Ci kochana, rozstępy nie grożą Nie będzie Ci po porodzie flak wisiał

No to ja też wstawię mój bębencio, 26t.
brzus miodzio!!! tuniczka sliczna!
chyba wstawie sluchajcie swoj bebenek bo tez juz jakos dawno sie nie pokazywalam.
zdjecie brzusia i do lozia
znowu dzisiaj rymuje

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:29   #3415
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Siasiek Ja naprawdę jem i dbam o siebie ale jakoś przytyć nie mogę. W ciążę zaszłam mając niedowagę Najgorsze są te moje ręce, takie chudziutkie jak u dziecka. Ale nic na to widocznie nie poradzę. Mam za sobą parę operacji, które były wynikiem komplikacji po zabiegu usunięcia wyrostka i lekarze ostrzegli mnie, że będę miała problem z nabraniem wagi. Cieszę się jednak, że brzuszek rośnie i u dzidzi wszystko super. To jest dla mnie najważniejsze.
Rozumiem ale strasznie chudziutka jesteś.
Mam koleżankę która 40ści parę kilo waży i urodziła zdrową dzidzię i wcale nie małą bo 3600
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
a skąd wiadomo że dziecko bawi się pępowiną? To na serio można poczuć?
Strasznie mnie boli w tym miejscu, dokładnie tak jak wcześniej napisałam jakby się od skóry odrywało wszystko w tym miejscu. Dr mi pokazywał, że akurat tam jest przyczepiony.
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
siasiek no nie gadaj ze cie to boli? ja tez czuje ruchy malenstwa, ale jak na razie sa one bardzo przyjemne...
moje ostatnio tez jest bardzo aktywne, chyba mu/jej sie juz ciasno robi
Nie żartuję. Czasem też czuję takie delikatne, przyjemne mizianie albo jak rączkę czy nóżkę wciska ale większość ruchów czuję bardzo mocno.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:30   #3416
agus87
Zakorzenienie

dobry wieczor, ndrobilam
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

nie pytałam o koszule
kurcze to pomlilam

Cytat:
Łojejku, jaki maciupki Oj, dobrze Ci kochana, rozstępy nie grożą Nie będzie Ci po porodzie flak wisiał

No to ja też wstawię mój bębencio, 26t.
sliczny

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko 100 dni nam zostało?
Ależ ten czas szybko leci

Witajcie Mamuśki
leci leci :d
z tej okazji zjadlam mc flurr w drodze
Cytat:

agus87
no trzymajcie, przydadza sie strasznie... kurde moglam zrobic na obciazenia jeszcze raz...moze wyszloby w normie?

witam was kochane
wiesz kochana moze by wyszlo, ale jatz mbede musiala raczej do konca uwazac na cukier, wiec ciesze, ze twoj dietka przyniosla rezultat
Cytat:

no jak pęknie to jest gorzej... lepiej jak juz natną. bo może pęknąć np w stronę odbytu i dalej niz by Cie nacieli. ja sie jakos nie boje tego nacięcia juz wole zeby m,nie nacieli niz zeby mi skóra sama pękła;/

ps. musiałam pousuwac emotikonki Z cyytowanych postów bo mi nie chcialo wysłac, przepraszam.
no masz racje, ja ylko pisze, zemnie to przeraza, ale jak mus to mus

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Szerokiej drogi.

Śliczny brzuszek.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Piękny
dzieki kochana

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

Dzwoniła do mnie bratowa i kategorycznie zabroniła mi robićzakupy dla małej w pepco.Ma już cały kosz ubrań odłożonych dla Martynki a i na tym nie koniec stwierdziła.
Od jutra jest nowa gazetka w pepco i nowe promocje ehh pooglądam sobie bynajmniej
kurcze sama musze sie wybrac do tego pepco bo i moje znajome chwala, ze nie dosc, ze ceny supr to jakosc dobra
Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam u gina. Wyniki mam OK, tylko cisnienie jakieś takie podwyższone miałam, bo 135/75, przy czym ja zawsze (nawet w pierwszej ciaży) mam 120/80. Ale w sumie gin nie mówił, ze coś jest nie tak

No nic, lecę do Małej...
Miłego dnia
dobrze, ze wizyta okej

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
ja wam powiem, że baaardzo chciałam od samego początku córeczkę, i teraz jestem z siebie dumna, że moje myślenie zmieniło się na wielką radość zarówno z chłopca jak i z dziewczynki. na dzień dzisiejszy jest mi obojętne
ja od poczatku myslalam o synku, bo ze nigdy tz by sie bardzo cieszyl, ale teraz uwazam, ze to nie wazne, nie wazne jaka plec, wazneby dzieckobylo zdrowe
a tz sie srsznie ciszy, ze bedzie coreczka
Cytat:
Violisia nie wydaje mi sie zeby 7 kg do przodu w 24 tyg to było jakos duzo. wydaje mi sie ze to norma,. no ale tez to zalezy od wzrostu. nie ma sie co tak bardzo przejmować wagą.
mam dla was przekaz od mojego TŻ
mianowicie przekaz do wszystkich ktore źle się czują ze swoim ciałem w ciąży. otóż powiedział, że kobieta w ciązy jest urocza! i nie ważne czy ma cellulit czy rozstępy czy bóg wie co jeszcze. nosi w sobie zycie i to jest najważniejsze!
amen

generalnie droga okej, jechalismy 8 godzin
krzyz pod kioniec juz zaczal bolec, ale dalm rade
w gorach troche sniegu, ale mroz jest
takze lece pobyc z rodzink
a tz stwierdza, ze uzaleznilam sie od wizazu, bo nawet na urlopie musze zwami siedziec
Stary 2011-01-20, 18:40   #3417
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

generalnie droga okej, jechalismy 8 godzin
krzyz pod kioniec juz zaczal bolec, ale dalm rade
w gorach troche sniegu, ale mroz jest
takze lece pobyc z rodzink
a tz stwierdza, ze uzaleznilam sie od wizazu, bo nawet na urlopie musze zwami siedziec
pozdrow gory!!!!
i dobrze ze sie uzaleznilas od wizazu, od nas))
buziale i milego pobytu!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-20, 18:44   #3418
anula_81
Zakorzenienie

a wy sie ze mnie nie smiejscie ale wstawiam zdjecie brzuszka 24 t 4 d, dzisiejsze i normalnie prosze na mnie nei krzyczec, poplakalam sie jak sei zobaczylam na zdjeciach , zawsze bylam chudzina a tu drugi podbrodek, jeszcze w tej tunicznce, w ktorej dzisiaj lazilam wygladam jak slonk, dupka przytyla okrutnie, wiem wiem mam nei narzekac, ale mnie to przybilo, boje sie stanac na wage

i pytanko czy was tez tak strasznie mecza kolki, bo mnie meczyly troche tak w 15-16 t i koniec a teraz wrocily ciagllleeeee
24t4dforum.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-20, 18:50   #3419
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
myslimy z Tż wybrac sie jakos pod koniec lutego/ poczatek marca do "slonika". Podobno jest tam duzo fajnych i tanszych rzeczy
kasia wg mnie w Słoniu jest drogo Nic tam nie kupiłam wszystko zamówiłam dużo taniej na allegro.

Dziewczynki, doświadczone wózkowiczki, mam do Was pytanie:
Jak myślicie, czy wózek z takimi przednimi kółkami ( zwrotne z możliwością blokowania) nie pojadą w ogóle po śniegu:
http://images.teamsugar.com/files/up...2008/skate.jpg

Jestem totalnie napalona na ten wózek i mimo, że wiem iż X-lander to lepszy wybór to jakoś nie mogę się do niego przekonać

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:54   #3420
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a wy sie ze mnie nie smiejscie ale wstawiam zdjecie brzuszka 24 t 4 d, dzisiejsze i normalnie prosze na mnie nei krzyczec, poplakalam sie jak sei zobaczylam na zdjeciach , zawsze bylam chudzina a tu drugi podbrodek, jeszcze w tej tunicznce, w ktorej dzisiaj lazilam wygladam jak slonk, dupka przytyla okrutnie, wiem wiem mam nei narzekac, ale mnie to przybilo, boje sie stanac na wage

i pytanko czy was tez tak strasznie mecza kolki, bo mnie meczyly troche tak w 15-16 t i koniec a teraz wrocily ciagllleeeee
Załącznik 3682543
Ale mi się Twój brzuszek podoba Szczególnie na ostatnim zdjęciu.
Ja nie miałam jak narazie żadnych kolek. W ogóle na początku jedynym objawem ciąży było zatrzymanie miesiączki. Ostatnio dopiero powiększyły się piersi no i brzuszek zaczął w końcu wystawać.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości