|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
matallewar jak tam koło? potoczyło się?
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Kwiatecek a ile płacisz za witaminki?
#3392 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
24kasia cebula,czosnek,jabłko,gre jfrut kochana Ty chyba jesteś w stanie błogosławionym
![]() ostatnio pisałam ,że mała mało aktywna heh,to od wczoraj chyba cierpi na bezsenność,wierci się,kręci,stuka puka ,lubięęęęę to My nie mamy już miejsca na komodę,muszę zrobić porządki w szafach u chłopców i zwolnić jakąś na rzeczy maleństwa.Póki co bedą we trójkę w pokoju ,a w przyszłym roku to poszukamy mieszkania na zamianę. Pokój chłopców jest duży 21metrów więc narazie nie bedzie tak ciasno.
#3393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oj to chlopcy zaglaskaja siostrzyczke ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Zadomowienie
|
Amarcia, femibion u mnie drogi, 65, dlatego teraz na falwicie jade... a przydalo by sie cos z dha.
#3395 |
Wtajemniczenie
|
ogladam makijaze eweski- pieknie jest pomalowana!!
ja biore femibion natal 2 z DHA
![]() |
#3396 |
Zadomowienie
|
Wlasnie o tym Kasia mowie, u mnie z kaska krucho trzeba falwitem sie zadowolic.
#3397 |
Wtajemniczenie
|
kwiatecku u mnie kosztuje 61zl ale na razie kupuje, boje sie ryzykowac bo po tych sie dobrze czuje. Mam nadzieje ze mezu zalatwi taniej
![]()
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, Mamusie
![]() Na początek chciałam pozachwycać się nad brzucholkami! Amarcia, Moria, Gusiagatko super zgrabne te Wasze mieszkania dla dzieci ![]() Kasiu, dlaczego pomyślałaś, że rodzę w Matce Polce? To jakiś łódzki szpital, prawda? Miałabym za daleko ![]() ![]() ![]() Ewesko, rozumiem Twoją sytuację! Przypuszczam, że na Twoim miejscu czułabym się podobnie. Ale los zadecydował, że masz mieć trzech łamaczy serc i tak musi zostać ![]() Nie to żebym krakała, ale ja to i tak czuję, że się miło zaskoczysz pod koniec ciąży i tego Ci z całego serca życzę ![]() Ddaaiissyy, no to jesteś kolejnym przykładem, że to połówkowe to przełom ![]() ![]() Ja dziś zalatana, zresztą najbliższe dni się takie zapowiadają, więc pewnie tym razem ja będę miała problem z nadrobieniem ![]() ![]() ![]() Jednym słowem ostrożnie z zakupami w Tesco ![]() Za to sobie kupiłam dwa bawełniane komplety - bluzeczka na ramiączka+majtki, urocze z wyglądu, ale niestety w większym rozmiarze, niż nosiłam jeszcze niedawno. Źle mi z tym ![]() Dobra, będę nadrabiać dalej, tylko kawę zrobię i chyba sobie pomidora z bazylią wciągnę, bo mi tu pachnie świeża ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cucciola79, co miałaś na myśli pisząc, że Bioparox jest naturalny? Bioparox jest antybiotykiem o działaniu miejscowym, dlatego przy infekcjach jest często podawany kobietom w ciąży ![]() Żeby rozwiać wątpliwości powiem, że jest spory wybór antybiotyków, które można podawać kobietom w ciąży i nie jest to jakaś tragedia i nie ma się czego bać. Ważne żeby lekarz dobrał odpowiednią antybiotyk z odpowiedniej grupy i w odpowiedniej dawce ![]() ![]() Kasiu, ja też biorę Femibion ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Wtajemniczenie
|
mary poziomkowa bo pisalas cos o Matce Polce... tu w łodzi jest taki szpital
![]() ![]()
![]() |
#3400 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, naprawdę pisałam? Nie pamiętam, ja nawet nie znam tego szpitala
![]() Chyba, że chodzi Ci o wpis w wyprawce "Matka Polka", ale to chodziło o mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() kurcze ja tez bede je obchodzic ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- ide zaraz na "pierwsza milosc", bo nie chcecie pisac ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3402 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, no najważniejsze, że się wyjaśniło, bo już miałam niezłą rozkminkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Zakorzenienie
|
Mary Kochana, dokladnie pamietam co mowiles.
Podzielilam Twoj los ![]() ![]() ![]() Swietnie to ujełas - obcy w brzuszku... identycznie czułam. Kochane, własnie wrocilam do domku, gotuje zupkę oraz pierwszy raz w zyciu te pulpety robię w sosie pomidorowym.... ciekawe co mi wyjdzie ![]() Do tego ogladam Prosto w serce ![]() ![]() odnosnie witamin, takze jem femibion z DHA - płace za niego 53zł, ale w necie widziałam 47 bodajze.. Ja osobiscie czuje sie po nim super
#3404 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a propo kosmetyków które można stosować w ciaży, to żele do twarzy chyba nie są na jakiejś liście zakazanej? Chodzi mi o taki żel: http://www.drolivia.pl/product/id/22...raniona-150-ml
Tołpa mi bardzo odpowiada,ale ma dużo składników czynnie działających, roślinnych. Co myślicie? Moria, Ty się chyba na kosmetykach nieźle znasz i Eweska? Oczywiście proszę o opinie wszystkie dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | ||||
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta
![]() Amarcia brzuszek fatycznie malutki ![]() Moria Twój jak zwykle fantastycznie okrąglutki ![]() Kasia dobrze, że wróciłaś. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A brzuszek widać mimo Twego braku ![]() Dziewczyny ja się dzisiaj zastanawiałam co będzie jak zacznę rodzić w drodze ![]() Byłam w realu i pierwszy raz kupiłam coś w sklepie dla "młodszego" ![]() Kupiłam takie pierdołki jak nożyczki, cążki, szczotkę, smoczek. Wzięłam też pampersy bo niby w promocji duża paka była za 43 zł. Kupiłam też skarpetki bawełniane, w porównaniu z tymi innymi te wydają się być naprawdę bez domieszki. Pakowane po 3 szt za 7,99zł. Takie mini mini ![]() Coś mi się te zakupy spodobały chyba jutro też zostawię chłopców w domu :-P Idę robić rybkę w sosie brokułowym. Aaa jeszcze Wam coś napiszę. Moje dziecko ma chyba ADHD. Jak czytam, że Wasze dzidzie spokojne, mało się ruszają to się tak zastanawiam jak by to było jakby mój się tak wyciszał czasem. Bo on chyba wcale nie śpi! Tak mnie cały czas okłada, że szok. Dzisiaj płakałam żywymi łzami jak zaczął się bawić pępowiną(?!) kurcze tak mnie to boli jak on ciągnie...wrażenie mam że mi się wszystko w tym miejscu od skóry odkleja. I nie da się wtedy ruszyć, ani wstać ani chodzić tylko jak się położę na lewym boku się uspokaja.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-20 o 17:54 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3406 |
Zakorzenienie
|
Ciaoo Dziewczynki!!! Widze, ze forum eksploduje
![]() Kochane amarcia, gusiagatko no brzusie macie piekne ![]() ewesko ja Cie rozumiem, wiem ze najwazniejsze zeby dzidziusie nasze byly zdrowe, no i wkurzajace jest to jak sie mowi jeszcze wszystko moze sie zdarzyc, moim zdaniem zadko doktorzy sie myla, jeden przypadek na kilka tysiecy...ja pomimo, ze bardzo dlufo staralismy sie o dzidziusia, to moja pierwsza ciaza i bardzo sie stresuje czy dzidzius bedzie zdrowy ect to powiem szczerze, ze jestem troche egoistka, bo bardzo pragnelismy dziewczynki i znajomym, ktore oczekuja dziewuszki podswiadomie zazdroszcze, choc wiem ze to okropne, tyle par nie moze miec dzieci...i jeszcze np. mezowi wczoraj powiedzialam, ze nie wiem czy bym chciala drugie dziecko, bo napewno znowu bylby to chlopczyk, u niego w rodzinie od pokolen nie ma dziewczynki, jego brat z bratowa probowali 4 razy i maja 4 chlopcow, a drugi brat 2!!! Nic jedyne pocieszenie to, ze jestescie z siostra zwiazane i bedziecie sie czesto z dzieciaczkami odwiedzac i porobisz im kucyki i kokardki, wiem ze to nie to samo, no ale trzeba znalezc jakies pozytywne strony, przytulam mocno ![]() ![]()
#3407 |
Zakorzenienie
|
Siasiek Ja naprawdę jem i dbam o siebie ale jakoś przytyć nie mogę. W ciążę zaszłam mając niedowagę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3410 |
Wtajemniczenie
|
siasiek no nie gadaj ze cie to boli? ja tez czuje ruchy malenstwa, ale jak na razie sa one bardzo przyjemne...
moje ostatnio tez jest bardzo aktywne, chyba mu/jej sie juz ciasno robi ![]()
![]() |
#3411 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja biorę Elevit Pronatal, i coś mi się tu podejrzane wydaje, bo nie słyszłam, żeby ktoś jeszcze je miał.. a niby lekarz mi polecił
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Zakorzenienie
|
tak Kasia, biore je codziennie. Wczesniej brałam 1 teraz biore 2 z dha
Siasiek ale dzidzia dała czadu !! Musi miec siły duzo malenstwo, skoro to był dla Ciebie az taaaki ból ![]() Grazin przesłanie Twojego męża genialne !! Pogratulowac Ci tylko tak mądrego faceta !!
#3413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja dzisiaj oddalam projekt, prezentacja gotowa i bylam po pracy na kawce z psiapsiola, ale jestem tak nieprzytomna bo nie spalam znowu w nocy, kolka mnie tak klula, tzn mysle, ze to kolka, z prawej strony pod biustem zaraz, nie moglam spac, potem dzidzia kopala i w ogole masakrycznie jestem spiaca i tylko pobieznie od razu mowie was doczytalam i zaraz ukladam sie w pielesze poscielowe, moze jutro uda mi sie troche w pracy poobijac, zasluzylam sobie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja wczoraj jak ogladalam te dzieciaczki to sie prawie poplakalam cuudne sa ![]() ![]() co do tych wiazadel obawiam sie ze i mnei to dopada, bo czasem jak duzo polaze, tak jak dzisiaj to juz pomine, z eplecy mnie bola okrutnie, ale chodzic nie moge bo wlasnie w pachwinie ciagnie i booooliii ![]() Cytat:
chyba wstawie sluchajcie swoj bebenek bo tez juz jakos dawno sie nie pokazywalam. zdjecie brzusia i do lozia ![]() znowu dzisiaj rymuje ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam koleżankę która 40ści parę kilo waży i urodziła zdrową dzidzię i wcale nie małą bo 3600 ![]() Strasznie mnie boli w tym miejscu, dokładnie tak jak wcześniej napisałam jakby się od skóry odrywało wszystko w tym miejscu. Dr mi pokazywał, że akurat tam jest przyczepiony. Nie żartuję. Czasem też czuję takie delikatne, przyjemne mizianie albo jak rączkę czy nóżkę wciska ale większość ruchów czuję bardzo mocno.
![]() |
#3416 | |||||||||
Zakorzenienie
|
dobry wieczor, ndrobilam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z tej okazji zjadlam mc flurr w drodze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tz sie srsznie ciszy, ze bedzie coreczka ![]() Cytat:
![]() generalnie droga okej, jechalismy 8 godzin krzyz pod kioniec juz zaczal bolec, ale dalm rade w gorach troche sniegu, ale mroz jest takze lece pobyc z rodzink a tz stwierdza, ze uzaleznilam sie od wizazu, bo nawet na urlopie musze zwami siedziec ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobrze ze sie uzaleznilas od wizazu, od nas ![]() buziale i milego pobytu! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Zakorzenienie
|
a wy sie ze mnie nie smiejscie ale wstawiam zdjecie brzuszka 24 t 4 d, dzisiejsze i normalnie prosze na mnie nei krzyczec, poplakalam sie jak sei zobaczylam na zdjeciach , zawsze bylam chudzina a tu drugi podbrodek, jeszcze w tej tunicznce, w ktorej dzisiaj lazilam wygladam jak slonk, dupka przytyla okrutnie, wiem wiem mam nei narzekac, ale mnie to przybilo, boje sie stanac na wage
![]() i pytanko czy was tez tak strasznie mecza kolki, bo mnie meczyly troche tak w 15-16 t i koniec a teraz wrocily ciagllleeeee ![]() 24t4dforum.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki, doświadczone wózkowiczki, mam do Was pytanie: Jak myślicie, czy wózek z takimi przednimi kółkami ( zwrotne z możliwością blokowania) nie pojadą w ogóle po śniegu: http://images.teamsugar.com/files/up...2008/skate.jpg Jestem totalnie napalona na ten wózek i mimo, że wiem iż X-lander to lepszy wybór to jakoś nie mogę się do niego przekonać ![]()
![]() |
#3420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie miałam jak narazie żadnych kolek. W ogóle na początku jedynym objawem ciąży było zatrzymanie miesiączki. Ostatnio dopiero powiększyły się piersi no i brzuszek zaczął w końcu wystawać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.