|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
gazetke widziałam, na ciastolinę boję się że Wojtuś jest za mały, jeszcze z nią poczekam, ale stempelki i to krzesełko w kształcie żabki - super ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- [QUOTE=konspiracja;2820419 7 No właśnie byliśmy u zwykłego, bo nie chcialo mi się jechac i to był duży błąd... u tego dziecinnego jest zupelnei inaczej i na pewno następnym razem pojedziemy choć dalej i drożej. A wczoraj byliśmy na wycieczce, złapałam gumę i wylądowaliśy w wesołym miasteczku, gdzie ceny nas powaliły ![]() ![]() ![]() ja nawet nie wiem gdzie u nas jest fryzjer dla dzieci ![]() 6 zł ![]()
![]() |
#3482 |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Pietrusia,tz jest na drugiej zmianie, wroci po 22 ;]
#3483 |
Rozeznanie
|
karenina - fajne te zakupy... jak zobaczyłam te stempelki, to przypomniałam sobie właśnie o tych biedronkowych, że będą...
Muszę zobaczyć na stronę tej firmy od cieni. Jakby co będę prosić o przesyłkę ![]() ![]() elalank - literki też bardzo ładne ![]() ![]() zebra - nooo kociołek fajna sprawa ![]() asioczka - też mam tę gazetkę od jakiegoś czasu i też chcę kilka rzeczy kupić ![]() ![]() konspiracja - tak, dzieciaki dosyć podobne, choć chyba coraz mniej... A w góry się wyprowadzaj!!! Mam szukać działki, domu czy mieszkania dla Ciebie??? ![]() Maria - pyszne, pyszne. Chyba będziemy co weekend robić. Tylko jak się zejdzie rodzina, to przydałby się jeszcze drugi ![]() gucia - fajnie, że z fasolką wszystko ok. Pieczonka nie tylko wygląda smakowicie. Ona jest smakowita!!! pietrusia - fajnie, że zastrzyk przeszedł bez szczególnej traumy ![]() ![]() asioczka -myślę, że to faktycznie od charakteru zależy, od rodziców. U mnie różnica ponad 5lat, a syn naprawdę pomocny, kochający siostrę itd. Dużo zależy od wychowania. Czy wychowujesz to pierwsze dziecko na pępek świata czy nie... Pewnie to złożona sprawa ![]() Po książeczki muszę się udać. Fajnie, że Maja mówi BÓB ![]() My popołudniu nieoczekiwanie pojechaliśmy ze szwagierką na Klub Kangura, choć właściwie na KK to szwagierka a my do figloparku. No i na loda. Było super, dzieciaki się wyszalały, ja średnio odpoczęłam, bo Millka oczywiście non stop potrzebowała mojego towarzystwa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Konspi ano się domyśliłam, bo chrzestna Piotrusia, która jest fryzjerką opowiadała mi, że często się tak kończą wizyty u fryzjera:P
Asiu oj mam nadzieje, że nie próznujecie własnie! Trzymam kciuki!!! Nie dogoniłam Piotrka jak postanowił autkiem zjechać w dół asfaltem i skończył z buzią w trawie pod autem... a potem spadł z murku w pokrzywy. Tak, że bilans wypadków jak najbardziej na plus... |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
mam ostatnio mało czasu, ale rozumiecie mnie prawda?? mały od paru dni wstaje o 5 rano i marudzi, nie płacze strasznie albo przeraźliwie ale popłakuje i marudzi i spina się, czyżby kolki?? ale tak praktycznie dziennie o prawie punkt 5.00 ![]() od wczoraj podaję już sab simplex bo skończył 3 tygodnie więc już można, mam nadzieję że będzie pomagać, i często ma czkawke mimo iż mu się zawsze fajnie odbija po jedzeniu, ja nadal mam duszący kaszel, już nie na antybiotyku ale dostałam jakiś proszek wziewny który tez stosuje sie ponoć u astmatyków oskrzelowych, i jakieś tam jeszcze tabletki, jak przez 14dni nie przejdzie to znów do lekarza, normalnie juz nie wiem co sie ze mną dzieje, normalnie się rozsypuję pomału ![]() lecę podczytać troszke choć śpiąca jestem strasznie bo nie śpie od 6.30 ![]() śpi tylko tż, Aga już bajki ogląda i herbatke pije wstawie zdjęcie ![]()
![]() |
#3486 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja to nocnik tylko do zabawy, siądzie na sekunde a za chwile sika obok ![]() na muszli jej nie umie posadzić bo też ucieka ale jak ja ide siku to leci zaraz za mną i w tym momencie sobie często myślę że jak widzi że siedzę to mówię że robię siusiu i pytam się czy też chce to od razu zmiata z łazienki ![]() nie wiem jak ją nauczę sikać, jak ma mokre majty to też jej nie przeszkadza Cytat:
![]() moja to ma chyba adhd ![]() nerwus, nie usiądzie grzecznie by coś zjeść, ucieka ciągle jak chce sie pampersa zmienić, robi ciągle na złość głupoty to chwyta zaraz ale jak ma się czegoś mądrego nauczyć oooj to ciężko z nią no ale zaczyna za to co raz lepiej mówić, łapie co raz więcej słówek ![]() ![]() Cytat:
ojejku ![]() biedna mała dupcia, najgorsze zastrzyki, szkoda że nie wymyślili jeszcze czegoś zamiast zastrzyków
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Aniulka podoba mi się sunuś w wersji zeberkowej hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() my dzisiaj zaliczylismy pobudke o 3 rano;/ byla burza, waliło piorunami i grzmialo okropnie. rozdarła sie, ze chce "mnia mnia". wypila flachę, ale przez te pioruny oczka sie szeroko otwarly. i usnela dopiero o 5 ![]() ![]() babcia wrocila ze szpitala, przyjechala prababcia i ją wziely na troche. a ja zjadlam sniadanie i ratuje sie kawka.
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3491 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Aniulka ale masz kochaniutkie dzieciaczki ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3492 | |||
Zadomowienie
|
heloł
![]() chyba z 5 razy zabierałam się żeby odpisać i zawsze któraś coś chciała ![]() i grupowo dziękuję za pochwały ![]() ![]() Byłam dziś u lekarza z Olką bo na policzku ma taki suchy liszaj, który nie chce zniknąć. Dostała jakąś maść i mamy minimalizować mleko i nie dawać owoców typu truskawki, poziomki. Tyle że takich nie dawaliśmy ![]() Cytat:
![]() U nas kupa raczej do pieluchy, zdarzyło się na nocnik, ale to poszło jakby w pakiecie z siku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już pisałam kiedyś, że byliśmy w Brennej ![]() ![]() ![]() aniulka- witaj! Pawełek jest słodki i Agusia oczywiście też. oczy mi lecą, idę zaciągnąć Olkę do spania ![]() Aaa i przyszła dziś chusta, ale jeszcze nie miałam czasu się w nią zaplątać |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |||||
Zakorzenienie
|
A na moje to niby nie, he..? ![]() Cytat:
![]() ![]() No CHYBA tak... ![]() ![]() Cytat:
Brawa dla dzielnej Kamilki i dla malza tez oczywiscie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do teorii to bym - oczywiscie ![]() ![]() Cytat:
Wiesz, gdybys chciala to moge ci wyslac fotki ze swatchami jak te cienie wygladaja tak na zywo, np. na rece jak ostatnio, bo jak obejrzalam sobie ich strone to wcale mi sie az tak nie podobaja a na zywo odlot... ![]() Dzisiaj zapomnialam nalozyc bazy po cienie a jest goraco a tu mila niespodzianka - trzymaja sie caly czas, nie wlaza z zalamanie powieki ani nic...cud miod... ![]() Tu masz strone z ich cieniami, ale nie wygladaja tam zbyt atrakcyjnie ![]() http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/s...tik_auge/?cp=2 Sliczne masz dzieciaczki! ![]() A i mamusia wrocila juz do formy widac! Bardzo ladnie wygladasz ![]() Cytat:
To sie nazywa noc z wrazeniami... ![]() Dzien doberek ![]() walcze dzisiaj od rana z uporczywym bolem glowy... ![]() ![]() Mam w planach pojechac dzisiaj jeszcze raz do Mango, bo wczoraj widzialam tam takie krotsze spodnie, ktore byly ok, ale jakos tak nie chcialo mi sie przymierzac, ale malz "kazal" mi isc i kupic, to przeciez musze sie go sluchac... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-07-19 o 12:17 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Rozeznanie
|
zebra - no to Piotruś szaleje!!!
![]() aniulka - cudne masz dzieciaki. Pasiak przeuroczy i jego zawartość też ![]() Moja Mi też jeszcze nie sika na nocnik. Na pewno nie będę się z tym spieszyć, choć tak jak pisałam, jak jesteśmy w domu chodzi bez pieluchy ale to też ze względu na upał. Nie ma co naciskać, bo skutek będzie odwrotny, choć nie ukrywam, że byłoby bardzo fajnie, gdyby już można było pozbyć się pieluch. co do jedzenia, to najlepiej jak Millka siedzi w krzesełku, bo w innym wypadku różne rzeczy ją rozpraszają i wiadomo, że wtedy łatwo zejść, więc też wtedy nie je tak, jak właśnie w krzesełku do karmienia. asioczka - to delektuj się odpoczynkiem ![]() gosiu - Figlopark Figle-Migle w Ustroniu na osiedlu Manhatan http://salonzabaw.figlemigle.ustron.pl/cms/, na pewno basen Tropicana w hotelu Gołębiewski w Wiśle http://www.golebiewski.pl/wisla/spa-...odny-tropikana (na stronie można obejrzeć film reklamowy, do którego między innymi ja malowałam aktorów ![]() elalank - posłałam Ci wczoraj linka. Wczoraj ze szwagierką byłam na Klubie Kangura i mogłam sobie porównać nati z tą tanią z allegro, bo ona ma ją właśnie dla porównania. Tamta rzeczywiście gorzej niż prześcieradło a nati, to już zupełnie inna bajka ![]() ![]() karenina - to zajrzę najpierw na stronkę i później się odezwę, dzięki ![]() ![]() ![]() Był ktoś z Was na Gran Canaria? Które miejsce polecacie? Takie i do plażowania i do zwiedzania... My dziś u mojej mamy, bo musiałam synkowi zdjęcia na legitymację szkolną zrobić. Teraz syn z kolegami, Millka zasnęła jakiś czas temu. Później bierzemy lalę i wózek i mała Mi będzie przed blokiem bawic się w małą mamę ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- zajrzałam szybko na stronkę Karenina i faktycznie niewiele widać. Masz też może te poczwórne paletki? Jak będziesz miała chwilkę, to możesz wrzucić swatche. A propos swatcha, to odebrałam wczoraj mojego nowego swatcha. Reklamowałam, bo cyrkonie z bransoletki wypadały i zamakał, a że swatch nie naprawia tylko wymienia, to dostałam nowiutki, z dwuletnią gwarancją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Poparzył się mocno tymi pokrzywami? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Następnym razem na pewno pojedziemy znowu do takiego. Cytat:
![]() Karenina a te cienie to gdzie można u Was kupić? Może poprosze przyjaciólke zeby mi przywiozła... Gucia - super że wszystko dobrze ![]() Ja jestem pod wrażeniem jak szybko idzie mowa u dzieci. Staś do niedawna na tramwaj mówił 'tram" a w niedzielę juz spokojnie całe słowo. Papuga tak już wszystko powtarza, a dzisiaj tatusiowi jak wychodzil do pracy powiedział: "to papa" ![]() Ciekawe jak tam Zaharia ![]()
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
Perełka moja spi
![]() Dzis juz duzo lepiej wyglada goraczki nie miala od 12 godzin ![]() ![]() ![]()
#3497 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się Pietrusiu, super. Na pewno będzie dobrze
![]()
#3498 |
Zakorzenienie
|
Wkleiłam do K kilka fotek z przed 6 lat
![]() ![]() ![]()
#3499 |
Zakorzenienie
|
Knspi nie poparzył się mocno, ale lekko główką w murek też walnął to ryczał jak bóbr.
Pietrusiu w jaśniejszych włoskach też Ci fajnie- jak masz chęci na zmiane to czemu nie? Asia współczuje takiej pobudki! My na bezczelnego do 9 spaliśmy:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Wtajemniczenie
|
wpadam sie przywitac po wyjezdzie i lece dalej prać bo w piątek lecimy dalej
![]() Cytat:
![]() kareninko, nam ze smoczkiem zeszło 2 tygodnie ale teraz jest rewelacja. w zamian za smoczek jest piesek pluszowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie tym razem uderzacie?? ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Kamilka dalej spi ![]() ![]()
![]() |
#3502 |
Zadomowienie
|
Kareninka, to nie teoria, tylko wlasne obserwacje mojej przyjaciolki. mowi, ze 3latki sie duzo szybciej oswajają, a wiele 4latkow robi taki sajgon, ze szok ;] itrwa to u nich dluzej.
ppokaz spodenki ![]() Pietrusia, super, ze Kamilka wraca do siebie. ![]() Tarasiu, napisz chociaz kilka slow o Waszych wojażach ![]() Majunia nie usnela na poludnie. zjadla i chyba zaraz znow idziemy na dwór, bo piekna pogoda.
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-07-19 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no na siłę nic nie próbuję ![]() na dodatek herbatke dalej pije z butli ze smoczkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() no a ja to taka laska znów nie jestem ![]() ale będzie ciężo ![]() tym bardziej że nie bardzo moge ze sobą coś robić przez tą przepukline, a ostatnio dała o sobie znać pobolewając ![]() a zastrzyki napewno szybciej zadziałają tylko szkoda ze muszą boleć Cytat:
![]() no ciekawe z czego Olci to wyszło, a czegoś nowego nie zjadła? po maści napewno już zejdzie ![]() mam pytanko do Ciebie ile malutka przybrała w ciągu 3tygodni?? ważyliście ją? bo mój chłopek przybrał 1kg, doktorka powiedziała że to dość sporo i że norma to 600gr a mój przybrał prawie raz tyle jeszcze no nie powiedziała żeby to było coś złego ale norma to te 600gr po nim zbytnio nie widać że aż 1kg przybrał ale już mnie to drażni że tak dużo
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no do tej formy jeszcze daleko ![]() trzeba to jeszcze ściepać, szkoda że nie idzie wziąść jakiej kosy i obciosać to co sie nie podoba ![]() Cytat:
![]() tak tylko ta moja nie chce usiedzieć na tej dupce swojej, czasem się uda ją fajnie nakarmić ale sama to nie zje bo sie bawi jedzeniem ![]() Magda ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
a ja nie mogę zasnąć bo Pawełek znów nie śpi tylko sobie leży w łóżeczku i coś tam sie wierci oni nie umią się dobrze zgrać żeby i mamuśka poszła se spać czasem się uda a czasem jest tak że jeden idzie spać to drugi sie budzi albo na opak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Wtajemniczenie
|
byłyśmy 2 tygodnie na Ukrainie u rodzinki.
najpierw było duuużo deszczu, a potem duuużo słońca - wręcz nie do zniesienia w mieście. pociąg, metro, tramwaj i trolejbus to była niezła atrakcja dla Nilci. a w piątek lecimy na 2 tygodnie do Irlandii ![]() ![]() Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2011-07-19 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zadomowienie
|
Heloł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do zakopanego jednak nie jedziemy bo jak stwierdził tżt nie wyda 3000 zł na to żeby przez 10 dni siedzieć w pokoju bo na internecie prognozują że ma być zimno i deszczowo. Nie mam siły się z nim spierać, mogę nawet siedzieć w domu bylem nie musiała odbierać telefonów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zadomowienie
|
Karenina jak dasz radę to wyślij mi te kolorki. Na stonce nic nie widać
![]() ![]() aniulka 10 kg to nie tak dużo więc pewnie raz dwa zrzucisz ![]() ![]() Pietrusia fajnie, że już Kamilka ma się lepiej. Jak znajdziesz sukienke to wklej ![]() tarasia 2 tyg. wam zeszło ![]() zebra oj biedny ucałuj go ![]() Gucia fajnie, że wszystko dobrze ![]() Kinia sika gdzie popadnie. Wczoraj to chyba podłoge ścierałam ze 6 razy w ciągu 2 godz. niestety nie wiem co się dzieje. Teraz nasikała mi do nocnika ale dlatego że siedziała na nim i bajke oglądała. Pewnie gdyby mówiła że chce siku to w tedy byłoby łatwiej, ale moja niechce mówić ![]() Ide robić placuszki cukiniowe ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my byliśmy z Alą na wizycie po 12 dniach i wtedy ważyła 3200 czyli przybrała jakieś 440 g, bo ostatnie ważenie w szpitalu miała 2760 g. A teraz będzie kolejne ważenie za 2 tyg na szczepieniu. A pewnie sporo przybrała, bo ma poliki jak Wojciech Mann ![]() I się nie przejmuj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
My juz po zastrzyku
![]() ![]() Ale byla u nas burza ![]() ![]() Kupiłam kamilce w biedronce ta drewniana ławke z młotkiem ale ma radoche bije na okragło ![]() Cos takiego ale ta z biedronki ładniejsza ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.