|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowe Panny Młode - część IV
Monitko nie spotkałam się jeszcze z prezentami na święta wielkanocne no ale wiesz TŻ zawsze można przekonać
|
|
|
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
my też mamy dwie spowiedzi, ja zamierzam iśc w tym tygodniu, chyba u nas są rekolekcje,a TŻ już był z jakieś 3 tygodnie temu.
|
|
|
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
Magsik malutkie paluszki mam
moja obrączka ślubna jest tak mała, że wygląda jak te obrączki na gołębie
|
|
|
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
Tai to normalny ksiądz powinien się cieszyć, że zbłąkana owieczka powróciła
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- To może zamówili by dla Ciebie miejszą |
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
T'ai, nie martw sie, ja ostatni raz takze bylam w liceum, a moze na poczatku studiow.... no glupio troche, ale co zrobic? Mozesz powiedziec na poczatku, ze bylas "niestety bardzo dawno", a jak ksiadz dopyta, to powiedziec. Nikt nie przebije natomiast mojego TZa, ktory u spowiedzi nie byl... od pierwszej komunii swietej
No nie wiadomo, czy smiac sie czy plakac....---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak się TŻ-owi uda wyjść ciut szybciej z pracy to dziś pójdziemy kolejna kuzynka napisała że da znać jutro lub w środę bo jej się z facetem nie układa
|
||
|
|
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
ja nie byłam od roku u spowiedzi, a jak ksiądz będzie miał jakieś wąty to mu powiem, że to nie on jest tu od osądzania tylko Pan Bóg, a on powinien się cieszyć że przyszłam do spowiedzi (strasznie jej nie lubię)
|
|
|
|
#3488 | |||||
|
Zakorzenienie
|
moj tata na mojej komuni też mial bordo
![]() Cytat:
jak nei chodziłaś i mją metki to nie powinno byc problemu z wymiana rozmiaru.trza sie przejść do apartu ![]() u mnie się nie praktykuje Cytat:
dla TŻ![]() nie chwal się księdzu ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tutaj możemy sie powymądrzać ale księdzu lepiej nei mowić![]() bo tak naprawdę, jak nam cos nei pasuje to zostaje jeszcze ślub cywilny większość zdecydowała sie na kościelny i trza sie dostosować
|
|||||
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Passion a wiesz że spowiedź podczas której kłamiesz jest nieważna, ja na miejscu T'ai powiedziałabym że parę lat temu i dopieor wtedy że nie pamięta skoro nie pamięta.
|
|
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
Passion wiem że można wymienić ale nie opłaca mi się jechać, bo ja je kupiłam w Bielsku
a to prawie godzina drogi
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
ups... no to nieźle. To lepiej powiedz ze dawno. Jak mnie zapytał czemu tak dawno nie byłam to powiedziałam że nie dostałam rozgrzeszenia za "ten" grzech bo ksiądz stwierdził że nie będzie poprawy, no i w sumie po co chodzić do spowiedzi jak nie będzie poprawy? Powiedziałam ze wiedziałam o ślubie i specjalnie nie chodziłam bo to bezsensu by było.
Ale to już było u tego drugiego księdza, który mi dał rozgrzeszenie, bo ten pierwszy od razu mnie skreślił Cytat:
|
|
|
|
|
#3492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kojarzę że przed bierzmowaniem więc to będzie jakieś 10 lat mogę jedynie powiedzieć że dawno, słabo pamiętam ale około 10 |
||
|
|
|
#3493 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny tak się zastanawiam - nie mam żadnego koloru przewodniego !!!! Tzn. dużo rzeczy mam w czerwieni, więc może czerwień? ale znów dekoracje domu będę mieć ecru i brąz. Problem w tym, że TŻ nie chce brązowego garnituru. Nie chcę takiego mieszania kolorów. Bukiet będę mieć prawdopodobnie pomarńczowy!!! Pomóżcie.
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
No T'ai, trzymam kciuki... ciekawe, co ksiadz powie! Pomysl sobie, ze bedziesz to juz dzis miala za soba! Mnie to samo czeka w maju.... Chyba wysle TZa pierwszego, to na jego tle wypadne calkiem niezle
|
|
|
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a spowiadacie sie z tego, ze np. mieszkacie z TZami czy z seksu przedslubnego.... ? Ja mam bardzo mieszane uczucia co do spowiedzi, niestety ...
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Betty, spoko, ja tez nie mam! Kolorem przewodnim kazdego wesel jest: bialy! Suknia panny mlodej, koszula TZa, obrusy i kwiaty
|
|
|
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie jestem ciekawa czy sam ksiądz się o to zapyta
Ja nie wiem czy mam się z tego spowiadać
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z seksu i antykoncepcji też będę się spowiadała z tych samych powodów co wyżej - co to za spowiedź jak świadomie pominę niektóre grzechy
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
Trochę mnie uspokoiłyście
ale jak ja mam salę ustroić?
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na samochodzie będą goździki tak jak w mojej wiązance a dom też raczej odcienie różu
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle, ze to troche bez sensu, ze "liczy sie sytuacja ze spisywania protokolu", a jak by sie kogos zabilo po, to by sie nie liczylo ?
. Co do seksu, antykoncepcji itp, to pytalam, gdyz w sumie nie chodzi mi o ukrywanie tego, tylko ja po prostu nie uwazam, ze to grzech, nie zaluje, nie planuje poprawy.... i taki mam dylemat ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Sa rzeczy, ktorych zaluje, jak zrobienie komus przykrosci czy bycie leniwa, sklamanie itp, wiem, ze to grzech, bo wyrzadzilam komus tym krzywde, ale te inne rzeczy... sama sie w tym gubie, mowie Wam. |
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
oj tam nie ma co panikować, jakby co to pójdziemy do innego księdza.
My też nie mamy żadnego koloru przewodniego, sala jest bordowo kremowa, żadnym dekoracjami się nie martwię, a kościól to szczerze jest mi obojętne jak będzie ubrany, byleby był, co do bukietu to ja nadal szukam. Miały być tulipany, później goździki, strasznie podoba mi się bukiecik I_K, strasznie nie zdecydowana jestem. Edytowane przez magsik Czas edycji: 2011-04-11 o 11:24 |
|
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie coś mi się te kwiaty nie widzą ani kolor ani rodzaj zmienię je na inne
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Cze dziewczyny.
Zakręcony dzisiaj mam dzień Wczoraj byliśmy na dniach skupienia prawie 3 godziny. Pierwsza część spoko, ale druga jak przyszedł ginek to już bez sensu było bo powtarzał to samo co na kursie przedmałżeńskim, a strasznie zimno było w kościele brrr.
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki, ja chyba mam trochę inne podejście do spowiedzi niż wy. Traktuję ją bardzo poważnie i jako jednak potrzebną i uważam że trzeba spowiadać się ze wszystkiego a nie wybierać sobie grzechy (spowiedź jest wtedy nieważna, a co za tym idzie to i ślub nie do końca ważny może być!). Chodzę do spowiedzi regularnie i spowiadam się ze wszystkiego i na bieżąco, bo wydaje mi się T'ai że nie ma czegoś takiego jak dotyczyła jakiejś wcześniejszej sytuacji, to kiedy w takim razie z grzechów bieżących się wyspowiadasz? Możesz zaznaczyć że od niedawna mieszkacie razem. Ja się spowiedzią bardzo przejmuję i bardzo stresuję.
|
|
|
|
#3507 |
|
Wtajemniczenie
|
To są moje typy
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym wg prawa kanonicznego można zamieszkać ze sobą miesiąc przed ślubem a u nas tak właśnie jest ![]() ja też nie żałuje ale wyspowiadam się - wszędzie, nawet na naukach mówili że antykoncepcja to zło ![]() poza tym wolę powiedzieć już wszystko i szczerze |
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Monitko ale podczas spowiedzi wyznajesz wykorczenia przeciw wierze, a akurat seks jest jednym z grzechów względem 10 przykazań bożych (przedmałżeński). A i to jest tak samo jak z twoim przykładem zabójstwa, przecież ktoś kto to zrobił też może nie uznać tego za złe i nie czuć wyrzutów sumienia, prawda?
Edytowane przez Dark lady Czas edycji: 2011-04-11 o 11:26 |
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Ustrój tak żeby pasowało już do istniejącego wystroju
Np jak u mnie jest pomarańczowa to robię w zieleni i bieli, żeby nie było za dużo pomarańczu, bo bym zwariowała Byłam na weselu na tej mojej sali i dziewczyna miała pomarańczowy bukiet, pomarańczową dekorację przed sobą, pomarańczowe kwiatki w wazonach no i te pomarańczowe materiały pod sufitem nie fajnie było Najlepszą sytuacją jest chyba jak sala jest neutralna, taka biała czy ecru wtedy wszystko będzie Ci pasowało
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

No nie wiadomo, czy smiac sie czy plakac....

jak nei chodziłaś i mją metki to nie powinno byc problemu z wymiana rozmiaru.
dla TŻ