|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3481 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 064
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Proszê o ocenê mojego wegetariañskiego U. Szczególnie prosi³abym santos
![]() ¦:kromka chleba graham z bieluchem, sa³ata lodow±, pomidorem i rzodkiewk±, kromka grahama z pasztetem sojowym, pomidorami i rzodkiewk± 2¦:miska zielonej soczewicy, jab³ko O:2 pieczone papryki nadziane zielon± soczewic±, ry¿em parabolicznym i dzikim(plus przyprawy), smazona cukinia po obiedzie: 100gram orzechów laskowych, 100gram slonecznika P: serek homogenizowany naturalny z platkami owsianymi, otrêbami i jab³kiem K: jajko na twardo, kromka chleba graham z mas³em i sa³at± lodow±
#3482 | ||
Zakorzenienie
|
Spoko, moja wina, moglam bardziej doprecyzowac. Wiekszosc ludzi faktycznie jesli pije kawe, to zawsze taka sama, a ja raz z mlekiem, raz z mlekiem lactose free ,a raz czarna. Tylko nigdy z cukrem bo nienawidze slodkiej kawy hehe
Cytat:
Herbate polecam WYLACZNIE lisciasta, tak samo jak kawe jedynie wlasnorecznie mielona i parzona ;-) ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
oceni kto¶? Dziewczyny, proszê... ![]() mam dzi¶ imieniny- proszê o prezent w postaci recenzji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
No wlasnie do czasu tylam na tamtym ale przestalam wiec dorzucilam i niby waga w gore ale to nic pewnego bo moga byc wahania chyba, ale jak nic nie pojdzie w gore to jestem gotowa poch³aniac wiecej. ![]()
![]() |
#3485 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 064
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 195
|
straki z jajkami to bez sensu, bo jajco ma komplet aminokwasow, czyli zjesz kompletne i niekompletne bialko. straczki z brazowym ryzem = wartosciowe bialko
#3488 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Utrzymanie
¦niadanie: 3 nale¶niki z m±ki orkiszowej z nadzieniem z truskawek, serka mascarpone, ¶mietany 30%, cukru pudru i prawdziwej wanilii; kawa zbo¿owa z mlekiem 2% i miodem II ¶niadanie: sa³atka (grillowana pier¶ z kurczaka, miks sa³at z rukol±, papryka - 3 kolory, czerwona cebula, ¿ytnie grzanki, ser ple¶niowy, zio³a, oliwa z oliwek); gruszka Obiad: makaron pe³noziarnisty spaghetti z sosem pomidorowo - warzywnym i pulpecikami z miêsa indyczego Kolacja: sa³atka (tuñczyk wsw, miks sa³at, papryka - 3 kolory, pomidor, kukurydza, oliwki, zio³a, oliwa z oliwek); du¿a kromka ¿ytniego z mas³em czosnkowym; skrzypopokrzywa + 2l wody i parê gar¶ci migda³ów w miêdzyczasie |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
no dlatego, ze straczkowe nie maja kompletu to lepiej dodac pelnowartosciowe bialko.
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
ale wtedy bedzie miala to kompletne bialko z jajka i to w dalszym ciagu niekompletne ze straczkow, to nie lepiej podkrecic niekompletne ryzem, zeby bylo prawie kompletne?
albo krakowkim targiem: jajko i ryz ![]()
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2011-06-03 o 18:58 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3492 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Raczkowanie
|
moje Peee ...
¦. 2 porzadne gar¶ci musli z calym jogurtem naturalnym i z wkrojonym bananem + herbata zielona z opuncj± II¦. a) bu³ka (90g) z mas³em, sa³at±, serkiem bialym z papryka w plasterku i pomidorem + sok a'la kubus (taki z biedronki 330ml) b) batonik Kinder mleczna czekolada + pol paczki zelek malinek czyli ok 40g O. "gzik"=2 big ziemniaki w mundurkach (prawie jak banaty ![]() PO-jab³ko P. jogurt Danio XXL truskawkowy z ly¿ka s³onecznika, 7 ³y¿kami amarantusa i wkrojonymi truskawkami K. 1,5 dlugiej kromki chleba ciemnego +jajecznica z 2 duzych jaj na masle a na chlebie serek kanapkowy z przyprawami i salata i pomidor + herbata Po jab³ko (mialam smaka, ale glodna nie bylam, mimo to wmusilam je) dobrze? dzisiaj piatek wiec bezmiesnie ![]()
wzrost 167, waga - zbyt niska ![]() "Anoreksja nigdy nie bêdzie m± przyjació³k±, poniewa¿ nie zwyk³am wchodziæ w relacje z jednostkami chorobowymi (za bardzo zagra¿a memu ¿yciu). . . WALKA " Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-06-03 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Uuu pa³
mo¿e byæ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
Cytat:
![]() moje U: 1¶niadanie: p³atki ¿ytnie z pra¿on± gruszk±, miodem, rodzynkami, mas³em orzechowym i serkiem homo naturalnym 2¶niadanie: kanapka razowca ze s³onecznikiem z mas³em, serkiem w³oskim i d¿emem wi¶niowym obiad: nale¶niki pe³noziarniste; ze szpinakiem i fet±, ze sma¿onym bananem i mas³em orzechowym podwieczorek: galaretka truskawkowa z wkrojonymi ¶wie¿ymi truskawkami, gar¶æ orzechów laskowych kolacja: dwie kromki razowca ze s³onecznikiem; z mas³em, rzodkiewk± i wêdlin± z indyka, z mas³em, serkiem w³oskim i d¿emem brzoskwiniowym
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-06-03 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
ja zauwazylam, ze tak sie przestawilam juz, ze z samego rana nie. Wstane o tej 5.20-5.40 to zjem sniadanie ponad 2h pozniej. Ale potem o 12.00-13.00 mam juz takie ssanie, ze jem mniej wiecej 65% wszystkiego co jem w ciagu dnia, bo wieczorem nie lubie jesc na noc (lub na cwiczenia) W sumie nie problem, w koncu do poludnia
![]() A "duzo" odnosilo sie do calego jadlo, a nie tylko sniadania ![]()
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2011-06-03 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Dzisiejsze P:
I 2 kromki ¿ytniego z mas³em - 1 z serkiem topionym, szynk± drobiow± i ogórkiem, 2 z miodem (3 ³y¿eczki...) ok 100g jogurtu nat. kawa II. ok 20 dag truskawek, napój green up ¿urawinowy, szklanka jogurtu pitnego (w czasie nauki, upa³, wiêc na nic wiêcej nie mia³am ochoty) III. 2 ¶rednie ziemniaki, jajko sadzone na ma¶le, szklanka soku pomidorowego IV. big milk, rogalik dro¿d¿owy z nadzieniem wi¶niowym, znów szklanka jogo pitnego, kiwi kawa V. 1/2 bu³ki - z mas³em, 2 plastrami ¿ó³tego sera, plastrem wêdliny i pomidorem, kromka ¿ytniego z mas³em i miodem VI (przed chwil±) znów rogalik jw, kaszka mleczno-ry¿owa truskawkowa z 3 ³y¿ek ![]() ostatnio apetyt dopisuje, to chyba dobrze, ale nie wiem, czy nie za du¿o tego...
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2011-06-03 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Dzisiejsze P [z pro¶b± o zbesztanie
![]() I pancakes x2 z serkiem wiejskim i truskawkami + sok zrobiony w domu z pomaranczy, marchewki, jablka i malin II jogurt 200g z wsypanymi platkami owsianymi III jakies 300ml pomidorowej z makaronem + pó³ broku³a IV pucharek truskawek z ³yzk± lodów czekoladowo - waniliowych, pokruszonymi herbatnikami i posypany kakaem V jakies 100 g laysów prosto z pieca [wiem, ze syf, syf, syyyyf] + grahamka na pol z tunczykiem i serkiem wiejskim Po 1: prosze mnie opierniczyc, ze za ma³o warto¶ciowo jak na P Po 2: wiem ze chipsy to syf nad syfy, ale nawet dawniej, jak bylam jeszcze "zdrowa" to jadlam je baaaardzo rzadko i ogolnie nie przepadalam za fast foodami. [to mi chyba zostanie na zawsze, ale to dobrze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 359
|
Moj wczorajszy post odbil sie bez echa
![]() Dzisiejsze P: Sn. - owsianka (4 lyzki platkow owsianych(25g), szklanka mleka, garsc (ok 15g) orzechow laskowych, herbata z cytryna. 2sn. - 2 kromki tutejszego chleba ciemnego (50 g) z maslem, pol puszki tunczyka z wody(ok 50g), pomidor, rzodkiewka. Ob. - surowka z mieszanki salat i polowy pomidora z lyzeczka oliwy z oliwek, 150 g ryby gotowanej, pol woreczka ryzu naturalnego brazowego (60g). Podw. - 150-200g jogurtu naturalnego gestego z duza iloscia wapnia, wkrojony banan, duza kostka gorzkiej czekolady (90% kakao). Kol. - 2 kromki tutejszego ekologicznego chleba z pasta z avocado(skropiona sokiem z cytryny i posypana pieprzem cytrynowym do smaku) ORAZ 1,5 kromki razowca polskiego (koncowka) z maslem, jajko na twardo, pol pomidora i rzodkiewka, herbata z cytryna (pieczywa razem ok 90g). Po - bedzie zaraz ok 200g serka naturalnego z wkrojonym kiwi, a przed snem siemie lniane. Niestety, nie ma tu takiego razowca jak u nas ![]() I jak? Troche sporo dzis ruchu bylo, bo rano na zakupy "jedzeniowe", a po 2sniadaniu centrum i kilkugodzinne lazenie po sklepach ![]() Prosze o ocenke, pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Raczkowanie
|
skomplikowana_18 KIWI NA P NIE JEST WSKAZANE ! Gdy¿ jest to owoc wspomagajacy odchudzanie, chociaz ze zawiera wiele witamin. Ale jak nie masz duzo do przytycia to jako dodatek mozesz jesc smialo to nie zaszkodzi pod warunkiem ze nie codziennie !!!
![]()
#3502 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Moje dzisiejsze U:
1. owsianka z otrêbami, serkiem wiejskim, arbuzem, 2 ciastkami domowymi bakaliowymi bez cukru i gar¶ci± pra¿onych pestek dyni; 2. bu³ka s³onecznikowa z mas³em, szynk±, serem ¿ó³tym i papryk±; po: 2 ciastka jak w ¶niadaniu; 3. tagliatelle pe³noziarniste ze sma¿on± piersi± z kurczaka i warzywami; po: sezamek; 4. (przek±ska) domowa muffinka pe³noziarnista z jab³kiem, orzechami w³oskimi i przypraw± korzenn±; 5. jajecznica z dwóch jaj na ma¶le ze szczypiorem, kromka ciê¿kiego chleba ¿ytniego z folii z mas³em; po: marchewka, herbata owocowa. ![]()
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-06-03 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Moje dzisiejsze bezmiêsne P
¦niadanie - Bu³ka pszenna z mas³em i serkiem wiejskim (200gram) z wkrojonym du¿ym pomidorem II ¦niadanie - serek homogenizowany jab³ko-gruszka (150 gram)z mieszank± studenck± (100 gram) i grahamk± (mieszankê studenck± wsypa³am do serka, wymiesza³am i wy³o¿y³am na bu³kê) Obiad - talerz gêstej zupy grzybowej z makaronem, 1/2woreczka kaszy gryczanej z warzywami polanej mas³em, 2 kotlety rybne Deser - salaterka lodów ¶mietankowych ze ¶wie¿ymi czere¶niami i start± czekolad± (3 kostki) Podwieczorek -2 du¿e kromki chleba orkiszowego z mas³em,sa³at±,³ososiem wêdzonym w plastrach i rzodkiewk± Kolacja - 2 du¿e kromki chleba orkiszowego z mas³em, sa³at±, serem topionym w plastrach, pomidorem i przypraw± do sa³atek
![]() |
#3504 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
up up up up;0)))
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Skomplikowana, jedz sobie to kiwi, je¶li lubisz. Jad³ospisu nie oceniê, bo mam Ciê na li¶cie ignorowanych i go nie widzê ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Ci±gle pieczywo. Opisujesz tak dok³adnie gramaturê i wielko¶ci, ¿e a¿ widzê te Twoje posi³ki przed oczami. Trochê to chorobowe, ale to chyba nie jest ¿adne odkrycie. I na przysz³o¶æ: gramów, nie gram. ![]()
![]() |
#3506 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A dzisiejszy jad³ospis wyj±tkowo bez podwieczorku jeszcze! ![]() Cytat:
![]() ifellinlovewithadeadboy (ciekawy nick tak btw. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-06-03 o 20:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3508 | |
Zadomowienie
|
mas³o ma¶lane
![]() Cytat:
emelie, dziêki za ocenê. W³a¶nie mi przypomnia³a¶, ¿e mia³am na ten chleb daæ pomidora! No, to ju¿ po ptakach ![]() ![]()
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-06-03 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() echh kiwi, tak jak ananas zreszta, WSPOMAGA TRAWIENIE BIALEK, a nie odchudzanie rece, nogi, biust opada jak czytam takie ✂✂✂✂✂✂✂y
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2011-06-03 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
wrzucam U, ALE nabia³owe mi wysz³o i nie jestem zadowolona.
![]() 1¶n - piêæ placuszków owsianych z mnóstwem dodatków, z d¿emem malinowym, nutell± i mas³em orzechowym + miseczka twaro¿ku z jogurtem i mailnami. 2¶n - jajko na twardo z majonezem i groszkiem, twaro¿ek domowy pi±tnicy. 3¶n - activia naturalna 300 ml. obiad - filet ¶ledziowy z cebulk±, trochê grillowanej piersi z kurczaka, sa³atka - sa³ata, groszek, kukurydza, pomidor, ogórek, sos jogurtowo-majonezowo-czosnkowy. kolacja - wie¶niak light.
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.