Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-03, 17:42   #3481
vespertine_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Proszê o ocenê mojego wegetariañskiego U. Szczególnie prosi³abym santos

¦:kromka chleba graham z bieluchem, sa³ata lodow±, pomidorem i rzodkiewk±, kromka grahama z pasztetem sojowym, pomidorami i rzodkiewk±
2¦:miska zielonej soczewicy, jab³ko
O:2 pieczone papryki nadziane zielon± soczewic±, ry¿em parabolicznym i dzikim(plus przyprawy), smazona cukinia
po obiedzie: 100gram orzechów laskowych, 100gram slonecznika
P: serek homogenizowany naturalny z platkami owsianymi, otrêbami i jab³kiem
K: jajko na twardo, kromka chleba graham z mas³em i sa³at± lodow±

bêdzie sam koñ
vespertine_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 17:53   #3482
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Poka¿ wiadomo¶æ
a to pardonsik
Spoko, moja wina, moglam bardziej doprecyzowac. Wiekszosc ludzi faktycznie jesli pije kawe, to zawsze taka sama, a ja raz z mlekiem, raz z mlekiem lactose free ,a raz czarna. Tylko nigdy z cukrem bo nienawidze slodkiej kawy hehe
Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
No ja staram sie dorzucac, naprawde co do obiadow to nie sa zabardzoi ode mnie zalezne ale nie jem mini porcji ;P co do herbatek no to ja sie dowiadywalam czy moge pic i wszyscy mowili ze tak ale czerwona podobno nie wskazana, bo dziala podobno na odchudznie bardziej, a zielona to tylko reguluje i oczyszcza z toksyn.
Santos a jaka herbatke zielona polecasz ??
Mam nadzieje ze jak pozniej wstawie moje dzisiejsze P to sie bardziej spodoba )
Podpinam sie pod pytanie: TYJESZ?

Herbate polecam WYLACZNIE lisciasta, tak samo jak kawe jedynie wlasnorecznie mielona i parzona ;-)

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez vespertine_ Poka¿ wiadomo¶æ
Proszê o ocenê mojego wegetariañskiego U. Szczególnie prosi³abym santos

¦:kromka chleba graham z bieluchem, sa³ata lodow±, pomidorem i rzodkiewk±, kromka grahama z pasztetem sojowym, pomidorami i rzodkiewk±ok
2¦:miska zielonej soczewicy, jab³ko fajnie, najlepiej dorzuc sobi do soczewicy gotowane jajko, majonez/jogurt i kukurydze = salatka 1 klasa
O:2 pieczone papryki nadziane zielon± soczewic±, ry¿em parabolicznym i dzikim(plus przyprawy), smazona cukinia gotowalas soczewice hurtowo ?
po obiedzie: 100gram orzechów laskowych, 100gram slonecznika git
P: serek homogenizowany naturalny z platkami owsianymi, otrêbami i jab³kiemgit
K: jajko na twardo, kromka chleba graham z mas³em i sa³at± lodow±moze ze dwa jaja?
Duuuza poprawa, brawo. Staraj sie jesc straczkowe w obecnosci jajek, nie mowie, ze zawsze, ale np do takiej salatki to by bylo gites. ogolnie na duzy +

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 18:05   #3483
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jajko na miêkko, kromka orkisza z past± warzywn± ( z eko sklepu), pomidorem, szynka, cebul±, kabanos + kawa
  2. kawa,3 kostki czekolady z orzechami, truskawki
  3. 2 plastry sera ¿ó³tego, cafe latte
  4. pier¶ kurczaka sma¿ona na oleju (z zio³ami) + miseczka surówki obiadowej

oceni kto¶?
Dziewczyny, proszê...

mam dzi¶ imieniny- proszê o prezent w postaci recenzji
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 18:20   #3484
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Spoko, moja wina, moglam bardziej doprecyzowac. Wiekszosc ludzi faktycznie jesli pije kawe, to zawsze taka sama, a ja raz z mlekiem, raz z mlekiem lactose free ,a raz czarna. Tylko nigdy z cukrem bo nienawidze slodkiej kawy hehe

Podpinam sie pod pytanie: TYJESZ?

Herbate polecam WYLACZNIE lisciasta, tak samo jak kawe jedynie wlasnorecznie mielona i parzona ;-)
wlasnie do czasu na t

No wlasnie do czasu tylam na tamtym ale przestalam wiec dorzucilam i niby waga w gore ale to nic pewnego bo moga byc wahania chyba, ale jak nic nie pojdzie w gore to jestem gotowa poch³aniac wiecej.
Stary 2011-06-03, 18:23   #3485
vespertine_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064

Cytat:
Duuuza poprawa, brawo. Staraj sie jesc straczkowe w obecnosci jajek, nie mowie, ze zawsze, ale np do takiej salatki to by bylo gites. ogolnie na duzy +
Ok, dziêkujê. Dziêki Twoim radom bêdê zdrowiej je¶æ takze super Za jakis czas napisze i zobaczymy jak tam moja dieta

bêdzie sam koñ
vespertine_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 18:34   #3486
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
wlasnie do czasu na t

No wlasnie do czasu tylam na tamtym ale przestalam wiec dorzucilam i niby waga w gore ale to nic pewnego bo moga byc wahania chyba, ale jak nic nie pojdzie w gore to jestem gotowa poch³aniac wiecej.
No to ok, ale obserwuj to. Nie mowie, ze masz pchac na sile teraz, na hurra, ale jak przez tydzien nie przytyjesz, to koniecznie zwieksz ilosc.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Ok, dziêkujê. Dziêki Twoim radom bêdê zdrowiej je¶æ takze super Za jakis czas napisze i zobaczymy jak tam moja dieta
Postaraj sie tez jesc warzywa w obecnosci tluszszow, bo w ich obeznosci sie przyswajaja witaminy. Do kanapki maslo!! I na wierzch pomidorki i inne ✂✂✂✂✂✂✂ki

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2011-06-03, 18:42   #3487
kiciakasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

Cytat:
straki z jajkami to bez sensu, bo jajco ma komplet aminokwasow, czyli zjesz kompletne i niekompletne bialko. straczki z brazowym ryzem = wartosciowe bialko
Stary 2011-06-03, 18:43   #3488
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Utrzymanie

¦niadanie: 3 nale¶niki z m±ki orkiszowej z nadzieniem z truskawek, serka mascarpone, ¶mietany 30%, cukru pudru i prawdziwej wanilii; kawa zbo¿owa z mlekiem 2% i miodem

II ¶niadanie: sa³atka (grillowana pier¶ z kurczaka, miks sa³at z rukol±, papryka - 3 kolory, czerwona cebula, ¿ytnie grzanki, ser ple¶niowy, zio³a, oliwa z oliwek); gruszka

Obiad: makaron pe³noziarnisty spaghetti z sosem pomidorowo - warzywnym i pulpecikami z miêsa indyczego

Kolacja: sa³atka (tuñczyk wsw, miks sa³at, papryka - 3 kolory, pomidor, kukurydza, oliwki, zio³a, oliwa z oliwek); du¿a kromka ¿ytniego z mas³em czosnkowym; skrzypopokrzywa

+ 2l wody i parê gar¶ci migda³ów w miêdzyczasie
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 18:47   #3489
Agashia
Raczkowanie

Cytat:
No to ok, ale obserwuj to. Nie mowie, ze masz pchac na sile teraz, na hurra, ale jak przez tydzien nie przytyjesz, to koniecznie zwieksz ilosc.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Postaraj sie tez jesc warzywa w obecnosci tluszszow, bo w ich obeznosci sie przyswajaja witaminy. Do kanapki maslo!! I na wierzch pomidorki i inne ✂✂✂✂✂✂✂ki
Okej to bede miala to na uwadze... ale puki co, staram sie sobie niczego nie odmawiac Jak teraz pomysle jak ja jadlam kiedys to tragedia
Stary 2011-06-03, 18:50   #3490
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
straki z jajkami to bez sensu, bo jajco ma komplet aminokwasow, czyli zjesz kompletne i niekompletne bialko. straczki z brazowym ryzem = wartosciowe bialko
no dlatego, ze straczkowe nie maja kompletu to lepiej dodac pelnowartosciowe bialko.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-03, 18:56   #3491
kiciakasia
Zakorzenienie

ale wtedy bedzie miala to kompletne bialko z jajka i to w dalszym ciagu niekompletne ze straczkow, to nie lepiej podkrecic niekompletne ryzem, zeby bylo prawie kompletne?

albo krakowkim targiem: jajko i ryz

Edytowane przez kiciakasia
Czas edycji: 2011-06-03 o 18:58
kiciakasia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:08   #3492
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Cytat:
ale wtedy bedzie miala to kompletne bialko z jajka i to w dalszym ciagu niekompletne ze straczkow, to nie lepiej podkrecic niekompletne ryzem, zeby bylo prawie kompletne?

albo krakowkim targiem: jajko i ryz
Najlepiej i ryz i jajko Idzmy na calosc. Mi chodzilo o te salatke, w ktorej nie bylo ryzu.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanie

¦niadanie: 3 nale¶niki z m±ki orkiszowej z nadzieniem z truskawek, serka mascarpone, ¶mietany 30%, cukru pudru i prawdziwej wanilii; kawa zbo¿owa z mlekiem 2% i miodem

II ¶niadanie: sa³atka (grillowana pier¶ z kurczaka, miks sa³at z rukol±, papryka - 3 kolory, czerwona cebula, ¿ytnie grzanki, ser ple¶niowy, zio³a, oliwa z oliwek); gruszka

Obiad: makaron pe³noziarnisty spaghetti z sosem pomidorowo - warzywnym i pulpecikami z miêsa indyczego

Kolacja: sa³atka (tuñczyk wsw, miks sa³at, papryka - 3 kolory, pomidor, kukurydza, oliwki, zio³a, oliwa z oliwek); du¿a kromka ¿ytniego z mas³em czosnkowym; skrzypopokrzywa

Super git. Mega sniadanie, a ja myslalam, ze ja duzo jem

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-03, 19:10   #3493
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Super git. Mega sniadanie, a ja myslalam, ze ja duzo jem
Dziêki

Rano mam po prostu du¿ego g³oda
Stary 2011-06-03, 19:17   #3494
Agashia
Raczkowanie

moje Peee ...

¦. 2 porzadne gar¶ci musli z calym jogurtem naturalnym i z wkrojonym bananem + herbata zielona z opuncj±

II¦. a) bu³ka (90g) z mas³em, sa³at±, serkiem bialym z papryka w plasterku i pomidorem + sok a'la kubus (taki z biedronki 330ml)
b) batonik Kinder mleczna czekolada + pol paczki zelek malinek czyli ok 40g

O. "gzik"=2 big ziemniaki w mundurkach (prawie jak banaty ) + sporo serka twarogowego mieszanego i rozgniecionego z dodatkami
PO-jab³ko

P. jogurt Danio XXL truskawkowy z ly¿ka s³onecznika, 7 ³y¿kami amarantusa i wkrojonymi truskawkami

K. 1,5 dlugiej kromki chleba ciemnego +jajecznica z 2 duzych jaj na masle
a na chlebie serek kanapkowy z przyprawami i salata i pomidor + herbata

Po jab³ko (mialam smaka, ale glodna nie bylam, mimo to wmusilam je)

dobrze? dzisiaj piatek wiec bezmiesnie czuje sie mega objedzona, i chyba jem wiecej niz tu inne dziewczyny co tes sa na P... nie wiem czy nie przsadzilam dzisiaj :P

Edytowane przez Agashia
Czas edycji: 2011-06-03 o 20:08
Agashia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:18   #3495
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Uuu pa³

• jajecznica na ma¶le z 3 jajek...z oscypkiem i szczypiorkiem, grahamka z serem topionym, salami, pomidorem, rze¿uch±, kilkana¶cie rzodkiewek....sok z grapefruita ¶wie¿ego
  • jab³ko, paczka mi¶ków Haribo
  • truskawki z pieprzem ...+ lampka szampana bezalkoholowego...
  • ziemniaki, jajko sadzone, fasolka z czosnkiem + mizeria (z³ama³am strach przed ogórkami)))...parówka na zimno w biegu
  • 1/2 makreli, 1/2 homo, 1/2 pomidora...+...PONI¯EJ c.d
  • grahamka z mas³em, szynka parmeñsk±, cebulka czerwon± i papryk±...

mo¿e byæ?
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:20   #3496
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

Cytat:
Utrzymanie

pewnie du¿o osób ci to ju¿ tu mówi³o, ale u ciebie zawsze wszystko brzmi po prostu przeepysznie

moje U:

1¶niadanie:
p³atki ¿ytnie z pra¿on± gruszk±, miodem, rodzynkami, mas³em orzechowym i serkiem homo naturalnym
2¶niadanie: kanapka razowca ze s³onecznikiem z mas³em, serkiem w³oskim i d¿emem wi¶niowym
obiad: nale¶niki pe³noziarniste; ze szpinakiem i fet±, ze sma¿onym bananem i mas³em orzechowym
podwieczorek: galaretka truskawkowa z wkrojonymi ¶wie¿ymi truskawkami, gar¶æ orzechów laskowych
kolacja: dwie kromki razowca ze s³onecznikiem;
z mas³em, rzodkiewk± i wêdlin± z indyka,
z mas³em, serkiem w³oskim i d¿emem brzoskwiniowym

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-06-03 o 19:22
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:23   #3497
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Dziêki

Rano mam po prostu du¿ego g³oda
ja zauwazylam, ze tak sie przestawilam juz, ze z samego rana nie. Wstane o tej 5.20-5.40 to zjem sniadanie ponad 2h pozniej. Ale potem o 12.00-13.00 mam juz takie ssanie, ze jem mniej wiecej 65% wszystkiego co jem w ciagu dnia, bo wieczorem nie lubie jesc na noc (lub na cwiczenia) W sumie nie problem, w koncu do poludnia
A "duzo" odnosilo sie do calego jadlo, a nie tylko sniadania

Santosowa rzezba ;-)

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2011-06-03 o 19:49
Stary 2011-06-03, 19:26   #3498
Margolcia0703181
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

Dzisiejsze P:

I 2 kromki ¿ytniego z mas³em - 1 z serkiem topionym, szynk± drobiow± i ogórkiem, 2 z miodem (3 ³y¿eczki...) ok 100g jogurtu nat. kawa

II. ok 20 dag truskawek, napój green up ¿urawinowy, szklanka jogurtu pitnego (w czasie nauki, upa³, wiêc na nic wiêcej nie mia³am ochoty)

III. 2 ¶rednie ziemniaki, jajko sadzone na ma¶le, szklanka soku pomidorowego

IV. big milk, rogalik dro¿d¿owy z nadzieniem wi¶niowym, znów szklanka jogo pitnego, kiwi

kawa

V. 1/2 bu³ki - z mas³em, 2 plastrami ¿ó³tego sera, plastrem wêdliny i pomidorem, kromka ¿ytniego z mas³em i miodem

VI (przed chwil±) znów rogalik jw, kaszka mleczno-ry¿owa truskawkowa z 3 ³y¿ek, kilka truskawek

ostatnio apetyt dopisuje, to chyba dobrze, ale nie wiem, czy nie za du¿o tego...

Edytowane przez Margolcia0703181
Czas edycji: 2011-06-03 o 19:27
Margolcia0703181 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:00   #3499
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Dzisiejsze P [z pro¶b± o zbesztanie ]

I pancakes x2 z serkiem wiejskim i truskawkami + sok zrobiony w domu z pomaranczy, marchewki, jablka i malin

II jogurt 200g z wsypanymi platkami owsianymi

III jakies 300ml pomidorowej z makaronem + pó³ broku³a

IV pucharek truskawek z ³yzk± lodów czekoladowo - waniliowych, pokruszonymi herbatnikami i posypany kakaem

V jakies 100 g laysów prosto z pieca [wiem, ze syf, syf, syyyyf] + grahamka na pol z tunczykiem i serkiem wiejskim

Po 1: prosze mnie opierniczyc, ze za ma³o warto¶ciowo jak na P
Po 2: wiem ze chipsy to syf nad syfy, ale nawet dawniej, jak bylam jeszcze "zdrowa" to jadlam je baaaardzo rzadko i ogolnie nie przepadalam za fast foodami. [to mi chyba zostanie na zawsze, ale to dobrze ] Jakos mnie tak dzisiaj naszlo i ze¿ar³am to paskudztwo , a jedz±c zastanawialam sie czy one s± "zdrowsze" od normalnych? Tzn o ile mozna wgl rozwazac to w takich kategoriach niby maja mniej tluszczu, ale pewnie innego badziewia jest cala masa?
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 20:12   #3500
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

Moj wczorajszy post odbil sie bez echa, wiec probuje dzisiaj.
Dzisiejsze P:

Sn.
- owsianka (4 lyzki platkow owsianych(25g), szklanka mleka, garsc (ok 15g) orzechow laskowych, herbata z cytryna.
2sn.
- 2 kromki tutejszego chleba ciemnego (50 g) z maslem, pol puszki tunczyka z wody(ok 50g), pomidor, rzodkiewka.
Ob.
- surowka z mieszanki salat i polowy pomidora z lyzeczka oliwy z oliwek, 150 g ryby gotowanej, pol woreczka ryzu naturalnego brazowego (60g).
Podw.
- 150-200g jogurtu naturalnego gestego z duza iloscia wapnia, wkrojony banan, duza kostka gorzkiej czekolady (90% kakao).
Kol.
- 2 kromki tutejszego ekologicznego chleba z pasta z avocado(skropiona sokiem z cytryny i posypana pieprzem cytrynowym do smaku) ORAZ 1,5 kromki razowca polskiego (koncowka) z maslem, jajko na twardo, pol pomidora i rzodkiewka, herbata z cytryna (pieczywa razem ok 90g).
Po
- bedzie zaraz ok 200g serka naturalnego z wkrojonym kiwi, a przed snem siemie lniane.

Niestety, nie ma tu takiego razowca jak u nas troche nadmuchane te chleby, no ale trzeba sie dopasowac, wybralam ciemny i drugi ten eko, wiec mam nadzieje, ze w miare dobre dla organizmu.

I jak?
Troche sporo dzis ruchu bylo, bo rano na zakupy "jedzeniowe", a po 2sniadaniu centrum i kilkugodzinne lazenie po sklepach (obiad mialam ze soba).

Prosze o ocenke, pozdrawiam!
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:22   #3501
Agashia
Raczkowanie

skomplikowana_18 KIWI NA P NIE JEST WSKAZANE ! Gdy¿ jest to owoc wspomagajacy odchudzanie, chociaz ze zawiera wiele witamin. Ale jak nie masz duzo do przytycia to jako dodatek mozesz jesc smialo to nie zaszkodzi pod warunkiem ze nie codziennie !!! )
Stary 2011-06-03, 20:25   #3502
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Moje dzisiejsze U:
1. owsianka z otrêbami, serkiem wiejskim, arbuzem, 2 ciastkami domowymi bakaliowymi bez cukru i gar¶ci± pra¿onych pestek dyni;
2. bu³ka s³onecznikowa z mas³em, szynk±, serem ¿ó³tym i papryk±;
po: 2 ciastka jak w ¶niadaniu;
3. tagliatelle pe³noziarniste ze sma¿on± piersi± z kurczaka i warzywami;
po: sezamek;
4. (przek±ska) domowa muffinka pe³noziarnista z jab³kiem, orzechami w³oskimi i przypraw± korzenn±;
5. jajecznica z dwóch jaj na ma¶le ze szczypiorem, kromka ciê¿kiego chleba ¿ytniego z folii z mas³em;
po: marchewka, herbata owocowa.

?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-06-03 o 20:48
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:25   #3503
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Moje dzisiejsze bezmiêsne P

¦niadanie - Bu³ka pszenna z mas³em i serkiem wiejskim (200gram) z wkrojonym du¿ym pomidorem
II ¦niadanie - serek homogenizowany jab³ko-gruszka (150 gram)z mieszank± studenck± (100 gram) i grahamk± (mieszankê studenck± wsypa³am do serka, wymiesza³am i wy³o¿y³am na bu³kê)
Obiad - talerz gêstej zupy grzybowej z makaronem, 1/2woreczka kaszy gryczanej z warzywami polanej mas³em, 2 kotlety rybne
Deser - salaterka lodów ¶mietankowych ze ¶wie¿ymi czere¶niami i start± czekolad± (3 kostki)
Podwieczorek -2 du¿e kromki chleba orkiszowego z mas³em,sa³at±,³ososiem wêdzonym w plastrach i rzodkiewk±
Kolacja - 2 du¿e kromki chleba orkiszowego z mas³em, sa³at±, serem topionym w plastrach, pomidorem i przypraw± do sa³atek

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 20:26   #3504
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

up up up up;0)))
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:33   #3505
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
skomplikowana_18 KIWI NA P NIE JEST WSKAZANE ! Gdy¿ jest to owoc wspomagajacy odchudzanie, chociaz ze zawiera wiele witamin. Ale jak nie masz duzo do przytycia to jako dodatek mozesz jesc smialo to nie zaszkodzi pod warunkiem ze nie codziennie !!! )
Takie samo gadanie, jak "nie pij zielonej herbaty na P, bo ona odchudza".
Skomplikowana, jedz sobie to kiwi, je¶li lubisz. Jad³ospisu nie oceniê, bo mam Ciê na li¶cie ignorowanych i go nie widzê .

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze bezmiêsne P

¦niadanie - Bu³ka pszenna z mas³em i serkiem wiejskim (200gram) z wkrojonym du¿ym pomidorem
II ¦niadanie - serek homogenizowany jab³ko-gruszka (150 gram)z mieszank± studenck± (100 gram) i grahamk± (mieszankê studenck± wsypa³am do serka, wymiesza³am i wy³o¿y³am na bu³kê)
Obiad - talerz gêstej zupy grzybowej z makaronem, 1/2woreczka kaszy gryczanej z warzywami polanej mas³em, 2 kotlety rybne
Deser - salaterka lodów ¶mietankowych ze ¶wie¿ymi czere¶niami i start± czekolad± (3 kostki)
Podwieczorek -2 du¿e kromki chleba orkiszowego z mas³em,sa³at±,³ososiem wêdzonym w plastrach i rzodkiewk±
Kolacja - 2 du¿e kromki chleba orkiszowego z mas³em, sa³at±, serem topionym w plastrach, pomidorem i przypraw± do sa³atek
Bu³ka, bu³ka, chleb, chleb.
Ci±gle pieczywo.
Opisujesz tak dok³adnie gramaturê i wielko¶ci, ¿e a¿ widzê te Twoje posi³ki przed oczami. Trochê to chorobowe, ale to chyba nie jest ¿adne odkrycie.
I na przysz³o¶æ: gramów, nie gram.

Steven Tyler
Stary 2011-06-03, 20:36   #3506
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
ja zauwazylam, ze tak sie przestawilam juz, ze z samego rana nie. Wstane o tej 5.20-5.40 to zjem sniadanie ponad 2h pozniej. Ale potem o 12.00-13.00 mam juz takie ssanie, ze jem mniej wiecej 65% wszystkiego co jem w ciagu dnia, bo wieczorem nie lubie jesc na noc (lub na cwiczenia) W sumie nie problem, w koncu do poludnia
A "duzo" odnosilo sie do calego jadlo, a nie tylko sniadania
No dobrze, przyznajê siê, jestem ³akomczuchem
A dzisiejszy jad³ospis wyj±tkowo bez podwieczorku jeszcze!

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze U:
1. owsianka z otrêbami, serkiem wiejskim, arbuzem, 2 ciastkami domowymi bakaliowymi bez cukru i gar¶ci± pra¿onych pestek dyni; super
2. bu³ka s³onecznikowa z mas³em, szynk±, serem ¿ó³tym i papryk±; ok
po: 2 ciastka jak w ¶niadaniu; ok. a ciastka wygl±daj± super nied³ugo sama zrobiê ale znaj±c siebie polejê je jeszcze czekolad±
3. tagliatelle pe³noziarniste ze sma¿on± piersi± z kurczaka i warzywami; ok
po: sezamek; ok
4. (przek±ska) domowa muffinka pe³noziarnista z jab³kiem, orzechami w³oskimi i przypraw± korzenn±; muffinki tez super wygl±daj±
5. jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, kromka ciê¿kiego chleba ¿ytniego z folii z mas³em; mo¿e jakie¶ warzywa do jajecznicy albo na kanapkê?
po: marchewka, herbata owocowa. ok

?
jw.

ifellinlovewithadeadboy (ciekawy nick tak btw. ) - dziêkujê owszem, du¿o osób mi to mówi³o, ale jestem ³asa na dalsze komplementy u Ciebie te¿ super jad³o dzisiaj, jak zwykle zreszt±

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-06-03 o 20:39
Stary 2011-06-03, 20:38   #3507
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Takie samo gadanie, jak "nie pij zielonej herbaty na P, bo ona odchudza".
Skomplikowana, jedz sobie to kiwi, je¶li lubisz. Jad³ospisu nie oceniê, bo mam Ciê na li¶cie ignorowanych i go nie widzê .

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Bu³ka, bu³ka, chleb, chleb.
Ci±gle pieczywo.
Opisujesz tak dok³adnie gramaturê i wielko¶ci, ¿e a¿ widzê te Twoje posi³ki przed oczami. Trochê to chorobowe, ale to chyba nie jest ¿adne odkrycie.
I na przysz³o¶æ: gramów, nie gram.
Opisuje dok³adnie by lepiej opisaæ. Swoj± drog± te¿ mam dosyæ ju¿ tego pieczywa. My¶lê o owsiance na II ¶niadanie bo z rana nie chce mi siê gotowaæ, ale wstyd siê przyznaæ nie wiem jak j± zrobiæ

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:52   #3508
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Opisuje dok³adnie by lepiej opisaæ.
mas³o ma¶lane

Cytat:
Swoj± drog± te¿ mam dosyæ ju¿ tego pieczywa. My¶lê o owsiance na II ¶niadanie bo z rana nie chce mi siê gotowaæ, ale wstyd siê przyznaæ nie wiem jak j± zrobiæ
bierzesz garnek, w³±czasz gaz, wlewasz mleko do garnka, stawiasz na gazie, gotujesz, dodajesz p³atki i otrêby. Jak bêdzie gêsta dajesz do miski, wrzucasz owoce, orzechy i jesz. Ot, ca³a filozofia.

emelie, dziêki za ocenê. W³a¶nie mi przypomnia³a¶, ¿e mia³am na ten chleb daæ pomidora! No, to ju¿ po ptakach to siê nazywa zapominalstwo. No i w jajecznicy by³ szczypior - dopisa³am do jad³ospisu.

Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-06-03 o 20:55
Stary 2011-06-03, 21:07   #3509
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
smiac sie czy plakac?

echh

kiwi, tak jak ananas zreszta, WSPOMAGA TRAWIENIE BIALEK, a nie odchudzanie

rece, nogi, biust opada jak czytam takie ✂✂✂✂✂✂✂y

Edytowane przez kiciakasia
Czas edycji: 2011-06-03 o 21:08
kiciakasia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-03, 21:19   #3510
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

wrzucam U, ALE nabia³owe mi wysz³o i nie jestem zadowolona.

1¶n - piêæ placuszków owsianych z mnóstwem dodatków, z d¿emem malinowym, nutell± i mas³em orzechowym + miseczka twaro¿ku z jogurtem i mailnami.
2¶n - jajko na twardo z majonezem i groszkiem, twaro¿ek domowy pi±tnicy.
3¶n - activia naturalna 300 ml.
obiad - filet ¶ledziowy z cebulk±, trochê grillowanej piersi z kurczaka, sa³atka - sa³ata, groszek, kukurydza, pomidor, ogórek, sos jogurtowo-majonezowo-czosnkowy.
kolacja - wie¶niak light.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.