|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Ja wiem, że przy odchudzaniu brzucha u facetów dobrze jest stosować pas neoprenowy - dzięki temu nie ma wiszącej skóry. Ja sama zakładałam neoprenowe spodenki z decathlona na fitness, żeby uda wyszczuplić. Pomagało. A takie zwykłe elastyczne, korygujące to nie wiem czy pomagają skórze? Tak czy owak druga znajoma mnie nie przekonuje, nie wiem czy mięśniami brzucha można wciągnąć wiszącą skórę
Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-05-23 o 22:24 |
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Jestem
Krótko to trwało co ? Następna ( i być może ostatnia ) wizyta 15go czerwca. Wtedy też będzie posiew. No i kazał mi obserwować czy brzuch się obniża.
|
#3483 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam i nadrabiam ...
![]() Złożyłam sama huśtawkę Młodemu Bardzo fajna, jutro wrzucę zdjęcie ![]() Cytat:
Duuży już chłopczykCytat:
Dasz radę, jeszcze trochęCytat:
Nerola po tym opisie to się wydaje takie proste ![]() Cytat:
Cytat:
U nas widziałam też wyprzedaże spacerówka i gondola za 1500zł.Na llegro możesz też zobaczyć Cytat:
Kolina
|
||||||
|
|
|
#3484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No wlasnie ja sama nie wiem jestem zielona , wiec pytam te mamuski. Doswiadczone, jak one walczyly po porodzie z brzuszkiem |
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdzie tego hima w pulawach otwieraja?
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
No i macie gratisa
Lekarz mówi, że brzuszek mi dużo urósł i że będzie teraz szybko rósł jeszcze Nie pomalowana jestem, ale nie chciało mi się. Wystarczy, że wykarczowałam las
|
#3487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3489 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
A ja uciekam do łóżeczka, jeszcze tylko 4 dni w pracy..hehe. |
|||
|
|
|
#3490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i śliczny brzuszek
|
|
|
#3491 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to tak jak u mnie, mam jakiegos dola Zmalowana, fajny lekarz brzusio sliczny i bez makijazu bardzo dobrze wygladasz, wcale go nie brakuje ![]() Cytat:
pokaz hustawke ![]() tez lubie takie zajecia, skladanie, montowanie - jak na inzyniera przystalo ![]() wlasnie ostatnio sie zastanawialam czy dam rade sama zrobic budke dla jezy??? ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- brumek, Twoj post sie jakims cudem nie zalaczyl ![]() jak pisala patik domowe sposoby to m.in. mleko+miod+czosnek (ja akurat lubie wszystkie trzy produkty) do tego szalwie do plukania gardla, mam tez sol do plukania nosa (Marin-ratiopharm) mama zrobila syrop z mleczy i tez bede pila jak skoncze syrop z cebuli, hihi, takie babcine sposoby
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
nic kochane zmykam do sypialni spać jeszcze nie bo i tak nie zasnę ale muszę położyć moje serdelki trochę wyżej bo czuję jak mi pulsują
![]() dobranoc księżniczki
|
#3493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez juz lece
milych snow wszystkimdobrej nocy
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brumek, Youyou Agulaaabar, Ania jeśli szukacie "normalnych" koszul to przejdźcie sie po sklepach z bielizną
Ja ostatnio też szukałam, bo też nie widzę się w tych które oferują dla kobiet w ciąży. W sklepach z bielizną znalazłam wiele fajnych, nawet nieciążowych, a na brzuszek spokojnie wejdą, bo są takie luźne! Szukałam takich, z których łatwo będzie wyciągnać pierś do karmienia i jest ich peeeełno, więc napewno coś dla siebie znajdziecie ![]() Brumek na katar spróbuj może inhalacji z szałwią mi trochę pomogło jak w zimą chorowałam Cytat:
za wizytę. Lekarz ma rację, zgrabna mamuśka jesteś!Jejku to jaki Ty bedziesz miała ten brzuszek w 9 m-cu Przecież Twój kręgosłup tego nie wytrzymaCytat:
![]() Ja też bardzo lubię składać, skręcać hihi. Fajnie to wyglądało mąż ze szwagrem siedzieli i patrzyli a ciężarna składała i skręcała rurki Szwagier w szoku głupio mu było chciał pomóc, a mój mąż mu mówi "spokojnie, ona tak lubi" ![]() A budkę dla jeży napewno dasz radę zrobić Kto powiedział, że to zajęcie tylko dla mężczyzn?
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-05-23 o 23:14 |
||
|
|
|
#3496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty to jesteś pokazowy model zddrowej ciąży! Oby same takie ciąże się zdarzały Chuderlak faktycznie jesteś, ale brzuchol pooooookaźny Cytat:
Cytat:
A z bielizną zamierzam właśnie tak zrobić, już pisałam wcześniej, że nie lubię kupować bielizny w necie, bo musze przymierzyć najpierw I właśnie planuję rundkę po dobrych sklepach z bielizną. Na pewno coś się znajdzie, tak jak piszesz.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-05-23 o 23:26 |
|||
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku ja katar wyleczyłam sobie maścią majerankową, kupiła w aptece za grosiki. Co prawda chodziłam pare dni zielonym nosem, ale katar sobie poszedł i zaoszczędziło mi to podrażnień nosa od smarkania w chustki.
W ogóle okazało się, ze robili mi wymaz z pochwy ten na paciorkowca, co po 36 tyg się robi i nic tam nie mam
|
|
|
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry z rana!
Tak wcześnie to chyba jeszcze mnie tu nie było. Mąż wstawał do pracy i mi się jakoś odechciało spać. Nerola fajnie, że do nas wróciłaś! Iza śliczniutka! Jeśli dobrze wczoraj przeczytałam, to dzisiaj masz imieniny, więc wszystkiego najlepszego życzę! Przeczytałam wczoraj Twój opis porodu i też mi się śniło, że urodziłam, ale był już czerwiec i jak potem sobie obliczyłam, to za wcześnie o dwa miesiące... Umęczył mnie ten sen, choć nie poród, tylko ta świadomość, że jeszcze powinnam być w ciąży... Właśnie zastanawiam się nad sprawą mniejszych ubranek, żeby właśnie nie wyszło po porodzie, że wszystkie będą za duże na dziecko (tak jak Nerola pisała o ubrankach dla Izy). Większość tych, co dostałam zaczyna się od rozmiaru 62. Ja urodziłam się miesiąc wcześniej, więc byłam malutka, a mój mąż niby o czasie, ale też jakiś duży nie był. Dlatego chyba jednak zacznę wyprawkę od rozmiaru 56- chociaż kilka sztuk żeby było na zmianę... Znalazłam gazetkę z lidla i są jakieś rzeczy dla dzieci. Może komuś się przyda: http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=8fFVMe Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-05-24 o 07:09 |
|
|
|
#3499 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, szkoda że musiałaś tyle czekać ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
a mojej mamie robili za darmo, bo to było z powodu problemu obniżenia cewki moczowej i nietrzymania moczu bo ją źle zszyli jeszcze po moim urodzeniu a potem znowu za ciasno po urodzeniu brata i jej wsio za jednym zamachem poprawili ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
ogromne otoczki , ciemne i wielkie sutki ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
![]() lecę dziewuszki bo o 8,30 mam busa a jeszcze się umalowac musze do wieczorka ![]() koło 17,30 w domku będę dopiero to nie piszcie za dużo
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3500 | |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Nie jestem w stanie dokładnie nadrobić ![]() Gratuluje udanych wizyt Pięknie rozna Nasze maluchy ![]() Nerola jeszcze raz gratuluję a Izunia śliczniutka U Nas gorąco i mi stopy puchną więc cały łikend prawie przeleżałam z girkami do góry. Z domu wychodzę tylko jak muszę. Do tego jeszcze palce u rąk też mi puchna i w prawej dłoni drętwieja mi 3 palce ![]() Kupiliśmy ruter to teraz postaram sie byc na biezaco bo sobie lapka do wyrka wezmę ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie, witam znad kawy
![]() Zmalowana, gratuluję wizyty! Fajny lekarz ![]() A powiedz mi, jak to obserwować, bardzo da się zauważyć że brzuszek się obniży? Cytat:
![]() ja mam pas poporodowy, dostałam i zamierzam używać, zobaczymy czy coś da o, takie coś: http://allegro.pl/poporodowy-pas-brz...607678642.htmlEhhh...zbieram się na uczelnię...niestety.... Miłego dnia!
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
Melduje się, że żyję! ![]() Nie miałam dostępu do internetu przez ostatnie dni, mieszkaliśmy chwilę u mojego tżta, bo sytuacja z moim ojcem była nie za ciekawa w domu...szkoda gadać. No ale już wróciliśmy, sytuacja raczej opanowana i już nie szaleje aż tak. Ile łez wylałam przez ostatnie dnie... Ale uwaga od wczoraj mamy już klucze do nowego mieszkania! Co prawda kasa poszła w górę, miało być 170 zł, a jest 500, ale musimy sobie dać radę i nie wahaliśmy się mimo to... Jeszcze nie nadrabiałam, potem się za to wezme, bo mam bajzel na kółkach w pokoju. Wczoraj byłam na wizycie, mały ok, ma już 3050 g. Mnie dopadła grzybica i dostałam globulki. W czwartek mam iść znów, bo ma mi pobrać wymaz, o którym pisałyście kiedyś, bo wczoraj przez grzyba wyniki mogły by być oszukane. Będę potem kochane! Mam nadzieje, że po Waszych wizytach wszystko gra !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry MAMUSIE
![]() Ja mam dziś wizyte (tzn.USG samo na dobrym sprzecie) o 18.30 już nie moge sie doczekać podglądania Saruni POPROSZE O KCIUKI! Świetnie wygladasz, gratuluje udanej wizyty, a zalecenie obserwacji brzucha czy nie opada... jak to poważnie brzmi
|
|
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie kobiety
nadrobiłam za wszystkie wczorajsze wizyty, jak sa jakieś dzisiaj to oczywiście trzymam kciuki ![]() Nerolko duża imieninowa buźka dla Szymka też sto lat!!!!! no i najlepszego z okazji rocznicy ślubu ![]() rzeczywiście sporo okazji Wam się skumulowało w jeden dzień ![]() torcik zrobiony???? a z tymi cenami w gorzowskich sklepach dzieciowych to masakra!!!!! nie myślałam, że aż tyle może kosztować materacyk aż się boję wybrać gdziekolwiek po cokolwiek chyba męża zmuszę żeby mi conieco przez allegro zamówił...zmalowana ja też chcę takiego lekarza bo mój małżonek to ostatnio mówi do mnie tak czule "bambaryłko"!!!!!!!!! a brzuszek masz prześliczny
|
|
|
|
#3505 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
nie śpię od 7.30 a to akurat do mnie niepodobne. No, ale tż miał mnie na badania zawieźć, a że okazało się, że z pracy się nie wyrwie to badania przełożone na jutro. A ja oczywiście zasnąć już nie mogłam, zwłaszcza, że Majka jak tylko wyczaiła, że już nie śpię to postanowiła poćwiczyć poranny aerobik i tyle ze spania...Cytat:
No ale miło jest usłyszeć w ciąży, że dupka nic a nic nie urosła![]() Cytat:
![]() Co do pasów poporodowych, czy innych takich gadżetów - ja na razie przed ciążą nie planuję kupna czegoś takiego. Wszystko okaże się po. Jeśli będzie masakra, to będę z tym brzucholem wtedy walczyć... ![]() No właśnie Nerola??? Tak szybko Ci brzuszek zleciał????? |
||
|
|
|
#3506 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąz też mówi do mnie pieszczotliwie - Kruszyn Nerola nam na SR mówili że na obolałe piersi od pokarmu dobre sa okłady z zimnych liści kapusty
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|||
|
|
|
#3507 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale najważniejsze, że na swoim w końcu będziecie!!! A synek z taką wagą już na świat spokojnie mógłby się pchać, duży chłopina ![]() Cytat:
O! Jak Ci zazdroszczę!!! My pewnie będziemy jakoś na dniach się zapisywać dopiero na usg. Kciuki zaciskam ![]() Cytat:
Nerola ma imieniny???? Rocznicę ślubu też???? Ojej - to wszystkie naj naj - oby teraz już było tylko z górki!!!!! ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Zapomniałam!!!!!! Zaczynamy dziś 31 tydzień!!!!!!!!!! |
||||
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jestem !
![]() U mnie dzis zaczął się 37 tydzień. [QUOTE=karolinee1983;27090 495]No ładnie Wam cenę podniósł ale najważniejsze, że na swoim w końcu będziecie!!! A synek z taką wagą już na świat spokojnie mógłby się pchać, duży chłopina ![]() Jeszcze nie! Niech czeka spokojnie ![]() Gratki za 31 tydzięń ![]() Oj tak podniósł no ale...;/ Musiałam Was nadrobic, nie mogłam wytrzymać ![]() nerola Witaj! Gratulacje raz jeszcze, i podziwiam Cię - prawdziwa z Ciebie Pani domu! Chciałabym mieć chociaż 1/4 tej organizacji co Ty!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro jedziemy na zakupy to będę polowac![]() Cytat:
dobrze że już lepiej.... nie denerwuj sie aż tak bo wiesz jak to się może skończyć - choć latwo mowić.... Jaki już duży! ojej to masz co dźwigać pod nosem super, że zdecydowaliście się na mieszkanko!! Cytat:
![]() DZIEŃ DOBRY! ja już przy kawusi, zaraz zjem śniadanko iii nie wiem co będę robić caly dzień... już jutro wizyta!! poza tym jedziemy na cały dzień na zakupy.... bo musimy kupić ten garnitur, dokończyć wyprawkę, kupic prezenty na dzień dziecka i dzień matki itd itd itd mam nadzieję ze się uda wszystko załatwić![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- To kochana nie zostawiaj nas teraz na dłużej bo będzie panika że rodzisz |
|||
|
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim
ale sie wyspałam maluszek rozpycha sie w brzusiu uwielbiam to uczucie Za wszystkie zaczete tygodnie i dzisiejsze wizyty
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-05-24 o 09:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

Krótko to trwało co ?
Następna ( i być może ostatnia
) wizyta 15go czerwca. Wtedy też będzie posiew. No i kazał mi obserwować czy brzuch się obniża.

Dasz radę, jeszcze trochę
, a takie inne to powiem Ci szczerze, że oprócz śpiocha, to niewiem-tam po drugiej stronie ulicy na przeciwko bylego manhatanu jest sklep z dzieciowymi rzeczami, ale to wszystko takie drogie, ze szok. Ja wiekszośc rzeczy kupuję w pepco(Właśnie, tam koniecznie zajrzyj), w ciupeksach i na all. Niedługo mają otworzyc him i tam pewnie też beda fajne ciuszki.

zębole

Zakończone: 2