Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 21:21   #3481
Brida
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Brida- slyszalam ze jest to dobry sposob , ale drug znajoma powiedziala ze prize te majtki miesnie brzucha byly zbyt leniwe zeby sie wciagnac I ze przy druggie dziecku nie uzywala , ale nie wiem czy jest effect, Bo ona jest wogole brubsza, no I pytam sie Was czy cos na ten temat wiecie ,Bo ja bym chciala miec plaski brzusio jak przed ciaza
Ale chodzi o takie elastyczne, tylko ściskające czy neoprenowe?
Ja wiem, że przy odchudzaniu brzucha u facetów dobrze jest stosować pas neoprenowy - dzięki temu nie ma wiszącej skóry.

Ja sama zakładałam neoprenowe spodenki z decathlona na fitness, żeby uda wyszczuplić. Pomagało.

A takie zwykłe elastyczne, korygujące to nie wiem czy pomagają skórze?

Tak czy owak druga znajoma mnie nie przekonuje, nie wiem czy mięśniami brzucha można wciągnąć wiszącą skórę

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2011-05-23 o 21:24
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:22   #3482
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Jestem Krótko to trwało co ? Szyjka cała, rozwarcia brak. Mały się wije jak trzeba,nadal główką w dół i małe szanse na zmiane pozycji Za to mój lekarz ...mówi, że od tyłu nie widać, że jestem w ciąży i że pupa jest taka jak była Powinnam codziennie chodzić dla takich komplementów Następna ( i być może ostatnia ) wizyta 15go czerwca. Wtedy też będzie posiew. No i kazał mi obserwować czy brzuch się obniża.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:24   #3483
Natka_
Zakorzenienie

Nadrabiam i nadrabiam ...
Złożyłam sama huśtawkę Młodemu Bardzo fajna, jutro wrzucę zdjęcie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Po piątkowej wizycie wszystko ok z dzidzią. Mały ma jakieś 1800 gram. Morfologia mamy spadła, mocz z bakteriami, więc znowu żelazo i żurawit. Teraz będę miała wizyty co 2 tygodnie, przy czym pierwsza trochę wcześniej, bo potem gin idzie na urlop. Dobrze, bo przynajmniej w lipcu będzie No i jeśli pojawią się bóle w klatce piersiowej to mam iść do internisty i na EKG.
Najważniejsze, że z dzidzią ok Duuży już chłopczyk

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Witam sie

Dziekuje Wam wszystkim dziewczyny i każej z osobna

Dzis po wizycie "pocieszyli mnie" ze lezenie do skonczonego 36tyg. i wtedy odstawia mi leki (fenoterol) i zobaczymy:

albo pani urodzi albo pojdzie pani do domu..

no wiec jesze prawie 3 tyg gdzies do ok 10 czerwca czekania..

Mąż mi zabiera juz dzis lapka wiec odezwe sie pewnie za kilka dni papa a o kciuki prosze dalej
Lilko kochana pewnie, że dalej będziemy trzymać Dasz radę, jeszcze trochę

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziś byłam u lekarza w przychodni, wysiedziałam się znowu a wieści średnie
1. bakterie w moczu nadal są, Furaginum nie dał rady i dostałam antybiotyk
2. jakaś infekcja też się pojawiła, bo śluz dziwny i znowu zapisał mi Natamycynę
3. szyjka zamknięta ale się powoli skraca, zamawiamy pessar, bo wypłacie zakładamy
4. jedyna dobra wiadomość to taka, że przytyłam od ostatniej wizyty 1300 g a wcześniej tyłam ponad kilo na tydzień
ale wstyd pisać obecną wagę, bo przekroczyłam magiczną liczbę, która mnie dobija
Ojj te bakterie...

Nerola po tym opisie to się wydaje takie proste Dzielna kobieto

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
o kurcze ale do nadrobienia

melduję się po wizycie

- szyjka się na szczęście nie skróciła jest delikatne rozwarcie wewnętrzne więc leżymy jeszcze 3tyg do nastepnej wizyty, ale jest dobrze bo się nie skraca

- Lilka jest nadal dziewczynką, waży już 1,9kg wszystkie narządy badał bardzo dokładnie i jest w porządku, mała zdrowiutka

I co najciekawsze gin na badaniu mówi "oooo a tu są włosy, dosyć sporo!!" Mała chyba będzie nieźle owłosiona..... nie dziwne że mnie tak zgaga męczy

Generalnie więc ok, następna wizyta 13 czerwca

A teraz idę Was nadrobię

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Dziadkowie dali mi 1000 zl na wozek czyli teraz moge na wozek kolo 2 tysiecy przeznaczyc
kto ma wozek maxi cosi??
Bo taki chce i czy kupie w takich pieniadzach
My zamówiliśmy maxi cosi Mura 3. Za sama spacerówkę+gondolka daliśmy 2100 zł. No i plus fotelik 649, ale tańsze też są Citi i Cabrio Fix. Chyba, że gdzieś będzie wyprzedaż zeszłorocznej kolekcji to nawet w 2000 się zmieścicie U nas widziałam też wyprzedaże spacerówka i gondola za 1500zł.
Na llegro możesz też zobaczyć

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja juz po okuliście- wada się nie powiększyła, siatkówka w porządku, więc przeciwskazań do porodu sn nie ma.

Wyniki enzymów jeszcze bardziej spadły (dziękuje za kciuki ), ale mam kontrolować co tydzień, bo cholestaza to zdradliwa choroba. Mała juz nie taka mała. Wazy coś koło 2600. więc spora będzie, ale po 36 tygodniu juz moge spokojne rodzić. Najlepiej by było jakbym do 38 tygodnia urodziła. W każdym razie po terminie raczej nie urodze, bo z cholestazą nie będą czekać. więc coś mi się wydaje, ze mnie na patologe przed porodem położą. W każdym razie wszytsko jest ok. na ten moment
Nooo to super. Ale już duża dziewczynka! łooohooo

Kolina
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:25   #3484
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Ale chodzi o takie elastyczne, tylko ściskające czy neoprenowe?
Ja wiem, że przy odchudzaniu brzucha u facetów dobrze jest stosować pas neoprenowy - dzięki temu nie ma wiszącej skóry.

Ja sama zakładałam neoprenowe spodenki z decathlona na fitness, żeby uda wyszczuplić. Pomagało.

A takie zwykłe elastyczne, korygujące to nie wiem czy pomagają skórze?

Tak czy owak druga znajoma mnie nie przekonuje, nie wiem czy mięśniami brzucha można wciągnąć wiszącą skórę

No wlasnie ja sama nie wiem jestem zielona , wiec pytam te mamuski. Doswiadczone, jak one walczyly po porodzie z brzuszkiem
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:27   #3485
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ciuchowe to może na tej hali targowej, a takie inne to powiem Ci szczerze, że oprócz śpiocha, to niewiem-tam po drugiej stronie ulicy na przeciwko bylego manhatanu jest sklep z dzieciowymi rzeczami, ale to wszystko takie drogie, ze szok. Ja wiekszośc rzeczy kupuję w pepco(Właśnie, tam koniecznie zajrzyj), w ciupeksach i na all. Niedługo mają otworzyc him i tam pewnie też beda fajne ciuszki.
A! W galerii jest na parterze 5,10,15, no i tam obok śpiocha ze trzy.
Najlepiej iśc Centralna i rozglądac sie na boki-tam jest ich skupowisko, ale to wcale nie oznacza, że są w nich fajne rzeczy....przeważnie ceny z kosmosu i wogóle porażka....

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Odrazu Ci zszedł brzuch?

gdzie tego hima w pulawach otwieraja?

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:29   #3486
Zmalowana
Zakorzenienie

No i macie gratisa Lekarz mówi, że brzuszek mi dużo urósł i że będzie teraz szybko rósł jeszcze Nie pomalowana jestem, ale nie chciało mi się. Wystarczy, że wykarczowałam las
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5230123.jpg (88,9 KB, 88 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:31   #3487
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
No i macie gratisa Lekarz mówi, że brzuszek mi dużo urósł i że będzie teraz szybko rósł jeszcze Nie pomalowana jestem, ale nie chciało mi się. Wystarczy, że wykarczowałam las
Super brzunio i mamunia

Stary 2011-05-23, 21:32   #3488
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Jestem Krótko to trwało co ? Szyjka cała, rozwarcia brak. Mały się wije jak trzeba,nadal główką w dół i małe szanse na zmiane pozycji Za to mój lekarz ...mówi, że od tyłu nie widać, że jestem w ciąży i że pupa jest taka jak była Powinnam codziennie chodzić dla takich komplementów Następna ( i być może ostatnia ) wizyta 15go czerwca. Wtedy też będzie posiew. No i kazał mi obserwować czy brzuch się obniża.
takich lekarzy powinno się nagradzać czymś ale fajnie że wszystko dobrze! a zdjęcie super jeszcze urośnie??
Stary 2011-05-23, 21:40   #3489
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Brida- slyszalam ze jest to dobry sposob , ale drug znajoma powiedziala ze prize te majtki miesnie brzucha byly zbyt leniwe zeby sie wciagnac I ze przy druggie dziecku nie uzywala , ale nie wiem czy jest effect, Bo ona jest wogole brubsza, no I pytam sie Was czy cos na ten temat wiecie ,Bo ja bym chciala miec plaski brzusio jak przed ciaza
Moja koleżanka używała takie obciskające, ale nie wiem dokładnie których i brzucha nie ma wcale, płaska jak deska.
Cytat:
Oby tak dalej, a lekarz ma podejście do pacjentek.
Cytat:
Ale masz bębenek.

A ja uciekam do łóżeczka, jeszcze tylko 4 dni w pracy..hehe.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:42   #3490
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz baaardzo sympatycznego lekarza i śliczny brzuszek. Facet wie jak poprawić ciężarnej humor.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:51   #3491
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Witam dziewczyny.czytam I czytam a Wy pedzicie , no I mialam odpisywac Wam ale jakos weny mi dzis brak, wogole brak energii,czuje sie gruba I bez silly do zycia.w kazdym miejscu bym spala, taka jestem do d...
Tzwiecznie zajety,nawet nie mamy czasu pogadac,wiem ze On chce dobrze , Bo zarabi kase , a teraz jest ona potrzebna , no ale zal mi go ze nie odpoczywa.

to tak jak u mnie, mam jakiegos dola

Zmalowana, fajny lekarz
brzusio sliczny i bez makijazu bardzo dobrze wygladasz, wcale go nie brakuje

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Nadrabiam i nadrabiam ...
Złożyłam sama huśtawkę Młodemu Bardzo fajna, jutro wrzucę zdjęcie

...

Kolina
dziekuje
pokaz hustawke
tez lubie takie zajecia, skladanie, montowanie - jak na inzyniera przystalo
wlasnie ostatnio sie zastanawialam czy dam rade sama zrobic budke dla jezy???

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

brumek, Twoj post sie jakims cudem nie zalaczyl

jak pisala patik domowe sposoby to m.in. mleko+miod+czosnek (ja akurat lubie wszystkie trzy produkty)
do tego szalwie do plukania gardla, mam tez sol do plukania nosa (Marin-ratiopharm)
mama zrobila syrop z mleczy i tez bede pila jak skoncze syrop z cebuli, hihi, takie babcine sposoby
Stary 2011-05-23, 21:53   #3492
Shira_83
Zadomowienie

nic kochane zmykam do sypialni spać jeszcze nie bo i tak nie zasnę ale muszę położyć moje serdelki trochę wyżej bo czuję jak mi pulsują

dobranoc księżniczki
Stary 2011-05-23, 21:54   #3493
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
no pessar niestety na NFZ nie jest, lekarz musi zamówić w hurtowni i założyć mi go prywatnie, ale to trwa moment i jest bezbolesne, nie chciałabym szwu na szyjce co się w szpitalu na NFZ robi
z Filipem miałam pessar i mi pomógł, wtedy koszt to było jakieś 200 zł
wolę dmuchać na zimne
"moj" pessar w 2008 r kosztowal 150 zl, ale jego zakladanie bolalo mnie jak cholera, do dzis to pamietam, dobrze, ze choc trwalo to chwile, mam nadzieje, ze teraz ta przyjemnosc mnie ominie
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:03   #3494
moniczka2123
Zadomowienie

Ja tez juz lece milych snow wszystkim
dobrej nocy

Stary 2011-05-23, 22:12   #3495
Natka_
Zakorzenienie

Brumek, Youyou Agulaaabar, Ania jeśli szukacie "normalnych" koszul to przejdźcie sie po sklepach z bielizną Ja ostatnio też szukałam, bo też nie widzę się w tych które oferują dla kobiet w ciąży. W sklepach z bielizną znalazłam wiele fajnych, nawet nieciążowych, a na brzuszek spokojnie wejdą, bo są takie luźne! Szukałam takich, z których łatwo będzie wyciągnać pierś do karmienia i jest ich peeeełno, więc napewno coś dla siebie znajdziecie

Brumek na katar spróbuj może inhalacji z szałwią mi trochę pomogło jak w zimą chorowałam

Cytat:
za wizytę. Lekarz ma rację, zgrabna mamuśka jesteś!
Jejku to jaki Ty bedziesz miała ten brzuszek w 9 m-cu Przecież Twój kręgosłup tego nie wytrzyma

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dziekuje
pokaz hustawke
tez lubie takie zajecia, skladanie, montowanie - jak na inzyniera przystalo
wlasnie ostatnio sie zastanawialam czy dam rade sama zrobic budke dla jezy???
Jutro zrobię zdjęcie, bo już leżę w łóżku
Ja też bardzo lubię składać, skręcać hihi. Fajnie to wyglądało mąż ze szwagrem siedzieli i patrzyli a ciężarna składała i skręcała rurki
Szwagier w szoku głupio mu było chciał pomóc, a mój mąż mu mówi "spokojnie, ona tak lubi"

A budkę dla jeży napewno dasz radę zrobić Kto powiedział, że to zajęcie tylko dla mężczyzn?

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-05-23 o 22:14
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 22:21   #3496
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem Krótko to trwało co ? Szyjka cała, rozwarcia brak. Mały się wije jak trzeba,nadal główką w dół i małe szanse na zmiane pozycji Za to mój lekarz ...mówi, że od tyłu nie widać, że jestem w ciąży i że pupa jest taka jak była Powinnam codziennie chodzić dla takich komplementów obniża.
Ty to jesteś pokazowy model zddrowej ciąży! Oby same takie ciąże się zdarzały Chuderlak faktycznie jesteś, ale brzuchol pooooookaźny

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
brumek, Twoj post sie jakims cudem nie zalaczyl

jak pisala patik domowe sposoby to m.in. mleko+miod+czosnek (ja akurat lubie wszystkie trzy produkty)
do tego szalwie do plukania gardla, mam tez sol do plukania nosa (Marin-ratiopharm)
mama zrobila syrop z mleczy i tez bede pila jak skoncze syrop z cebuli, hihi, takie babcine sposoby
czyli chyba jednak zostanę przy odczekaniu az samo przejdzie

Cytat:
Brumek, Youyou Agulaaabar, Ania jeśli szukacie "normalnych" koszul to przejdźcie sie po sklepach z bielizną Ja ostatnio też szukałam, bo też nie widzę się w tych które oferują dla kobiet w ciąży. W sklepach z bielizną znalazłam wiele fajnych, nawet nieciążowych, a na brzuszek spokojnie wejdą, bo są takie luźne! Szukałam takich, z których łatwo będzie wyciągnać pierś do karmienia i jest ich peeeełno, więc napewno coś dla siebie znajdziecie

Brumek na katar spróbuj może inhalacji z szałwią mi trochę pomogło jak w zimą chorowałam
Dzięki Nateczko Może się jutro przelecę gdzieś po tę szałwię.

A z bielizną zamierzam właśnie tak zrobić, już pisałam wcześniej, że nie lubię kupować bielizny w necie, bo musze przymierzyć najpierw I właśnie planuję rundkę po dobrych sklepach z bielizną. Na pewno coś się znajdzie, tak jak piszesz.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-05-23 o 22:26
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 05:18   #3497
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku ja katar wyleczyłam sobie maścią majerankową, kupiła w aptece za grosiki. Co prawda chodziłam pare dni zielonym nosem, ale katar sobie poszedł i zaoszczędziło mi to podrażnień nosa od smarkania w chustki.

W ogóle okazało się, ze robili mi wymaz z pochwy ten na paciorkowca, co po 36 tyg się robi i nic tam nie mam ale pani dr mnie pocieszyła, ze wynik jest tylko 4 tygodnie ważny

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 06:05   #3498
mamad1
Zadomowienie

Dzień dobry z rana!
Tak wcześnie to chyba jeszcze mnie tu nie było. Mąż wstawał do pracy i mi się jakoś odechciało spać.

Nerola fajnie, że do nas wróciłaś! Iza śliczniutka! Jeśli dobrze wczoraj przeczytałam, to dzisiaj masz imieniny, więc wszystkiego najlepszego życzę! Przeczytałam wczoraj Twój opis porodu i też mi się śniło, że urodziłam, ale był już czerwiec i jak potem sobie obliczyłam, to za wcześnie o dwa miesiące... Umęczył mnie ten sen, choć nie poród, tylko ta świadomość, że jeszcze powinnam być w ciąży...

Właśnie zastanawiam się nad sprawą mniejszych ubranek, żeby właśnie nie wyszło po porodzie, że wszystkie będą za duże na dziecko (tak jak Nerola pisała o ubrankach dla Izy). Większość tych, co dostałam zaczyna się od rozmiaru 62. Ja urodziłam się miesiąc wcześniej, więc byłam malutka, a mój mąż niby o czasie, ale też jakiś duży nie był. Dlatego chyba jednak zacznę wyprawkę od rozmiaru 56- chociaż kilka sztuk żeby było na zmianę...

Znalazłam gazetkę z lidla i są jakieś rzeczy dla dzieci. Może komuś się przyda:
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=8fFVMe

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2011-05-24 o 06:09
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 06:40   #3499
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
super że wizytka udana , szkoda że musiałaś tyle czekać

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie mogłam się powstrzymać:

Ale wiem o co chodzi, bo u mnie jak u Nerolki szew puścił, mało tego to ten najbardziej z brzegu.... Lekarz mnie pocieszył, że miał pacjentkę którą "poprawiał" i jej mąż był tak zadowolony, że mu jakiś dobry alkohol w podziękowaniu przyniósł. Mi powiedział, że jak planuję drugie to nie ma sensu nic robić i mam poczekać. Pewnie poczekam jeszcze kilka lat, bo to "upiększanie" pewnie tanie nie jest.
widaćfacetowi się spodobała zona po takim liftingu

a mojej mamie robili za darmo, bo to było z powodu problemu obniżenia cewki moczowej i nietrzymania moczu bo ją źle zszyli jeszcze po moim urodzeniu a potem znowu za ciasno po urodzeniu brata i jej wsio za jednym zamachem poprawili

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
na komary przez pierwszy miesiąc najlepiej wlasnie taka moskitiera na lozeczka, a po skonczonym miesiącu zycia mozna uzywac brossa czy raida na komary, wyszla niedawno seria wlasnie nieszkodliwa dla dzieci.
ja widziałam moskitierę na okna i drzwi takie duże w biedronce ale nie pamiętam ceny

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość

nie wiem c to jest ale mam to samo
mi generalnie cycki prawie wcale nie urosły w ciąży, w każdym razie biustonosze wciąż nosze te co przed ciążą, natomiast sutki mam ogromne, bardzo ciemne (mąż się śmieje, że młody nie będzie miał problemów żeby trafić w nie dziobem ), brodawki wydłużone i właśnie pokryte grudkami. Ale śladów siary nie zauważyłam.
moje tak samo, urosły niewiele ale za to sutki mam jak dorodna murzynka ogromne otoczki , ciemne i wielkie sutki

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jestem non stop dziś głodna Piję wodę, ale dalej ssie w żołądku. A potem zbędne kilogramy, zbędne rozstępy i zbędny cellulit. Tragedia
ja też umieram z pragnienia cały dzień, kupuje sobie wodę 1,5l i sama ją wypije jak na mieście jestem

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Mam tylko jedna ale sie podziele nie bede taka
Z wlasnego krzaczka
Smacznego
jaaaka cudna , niedobra Ty

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To jeszcze mu max dwa dni zostało Bo już od 5 trwa... A mleko + miód to nie dla mnie niestety Nienawidzę tego połączenia od dziecka i żeby mi to miało nawet łątwy poród zapewnić, to nie wypiję
ja mleko z miodem uwielbiam

lecę dziewuszki bo o 8,30 mam busa a jeszcze się umalowac musze

do wieczorka

koło 17,30 w domku będę dopiero to nie piszcie za dużo

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 06:55   #3500
margaret82
Zadomowienie

Hej mamusie
Nie jestem w stanie dokładnie nadrobić

Gratuluje udanych wizyt Pięknie rozna Nasze maluchy

Nerola jeszcze raz gratuluję a Izunia śliczniutka

U Nas gorąco i mi stopy puchną więc cały łikend prawie przeleżałam z girkami do góry. Z domu wychodzę tylko jak muszę. Do tego jeszcze palce u rąk też mi puchna i w prawej dłoni drętwieja mi 3 palce
Kupiliśmy ruter to teraz postaram sie byc na biezaco bo sobie lapka do wyrka wezmę

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja widziałam moskitierę na okna i drzwi takie duże w biedronce ale nie pamiętam ceny
W Lidlu maja byc takie moskitiery przyklejane na okno za śmieszne pieniądze. Nie wiem czy to bedzie trwałe, ale My kupimy kilka sztuk bo w tym roku już lataja komary i coś mi sie wydaje że będzie plaga
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 06:56   #3501
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie, witam znad kawy

Zmalowana, gratuluję wizyty! Fajny lekarz
A powiedz mi, jak to obserwować, bardzo da się zauważyć że brzuszek się obniży?

Cytat:
Właśnie tak mam zamiar zrobić, szczerze mówiąc to szkoda mi 2xwięcej kasy na koszulkę tylko dlatego że nazywa się"do karmienia". No fakt że ma odpinane ramiączka, ale jeśli i tak jest na ramiączkach to nie będzie problemu z wyjęciem tego co trzeba

ja mam pas poporodowy, dostałam i zamierzam używać, zobaczymy czy coś da o, takie coś: http://allegro.pl/poporodowy-pas-brz...607678642.html

Ehhh...zbieram się na uczelnię...niestety.... Miłego dnia!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 07:17   #3502
Marina1
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki!

Melduje się, że żyję!

Nie miałam dostępu do internetu przez ostatnie dni, mieszkaliśmy chwilę u mojego tżta, bo sytuacja z moim ojcem była nie za ciekawa w domu...szkoda gadać.
No ale już wróciliśmy, sytuacja raczej opanowana i już nie szaleje aż tak.
Ile łez wylałam przez ostatnie dnie...
Ale uwaga od wczoraj mamy już klucze do nowego mieszkania!
Co prawda kasa poszła w górę, miało być 170 zł, a jest 500, ale musimy sobie dać radę i nie wahaliśmy się mimo to...

Jeszcze nie nadrabiałam, potem się za to wezme, bo mam bajzel na kółkach w pokoju.

Wczoraj byłam na wizycie, mały ok, ma już 3050 g. Mnie dopadła grzybica i dostałam globulki.
W czwartek mam iść znów, bo ma mi pobrać wymaz, o którym pisałyście kiedyś, bo wczoraj przez grzyba wyniki mogły by być oszukane.

Będę potem kochane!
Mam nadzieje, że po Waszych wizytach wszystko gra !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 07:20   #3503
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dzień Dobry MAMUSIE

Ja mam dziś wizyte (tzn.USG samo na dobrym sprzecie) o 18.30
już nie moge sie doczekać podglądania Saruni

POPROSZE O KCIUKI!

Cytat:
No i kazał mi obserwować czy brzuch się obniża.
Świetnie wygladasz, gratuluje udanej wizyty, a zalecenie obserwacji brzucha czy nie opada... jak to poważnie brzmi

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 07:21   #3504
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie kobiety
nadrobiłam ale lekko nie było... trochę naprodukowałyście...
za wszystkie wczorajsze wizyty, jak sa jakieś dzisiaj to oczywiście trzymam kciuki

Nerolko duża imieninowa buźka wszystkiego Naj....!!!!!!!!!!!1
dla Szymka też sto lat!!!!! no i najlepszego z okazji rocznicy ślubu
rzeczywiście sporo okazji Wam się skumulowało w jeden dzień
torcik zrobiony????
a z tymi cenami w gorzowskich sklepach dzieciowych to masakra!!!!! nie myślałam, że aż tyle może kosztować materacyk aż się boję wybrać gdziekolwiek po cokolwiek chyba męża zmuszę żeby mi conieco przez allegro zamówił...

zmalowana ja też chcę takiego lekarza no jakby mi taki komplement rzucił to gotowa bym była się nawet rozwieść bo mój małżonek to ostatnio mówi do mnie tak czule "bambaryłko"!!!!!!!!! a brzuszek masz prześliczny

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 07:31   #3505
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry nie śpię od 7.30 a to akurat do mnie niepodobne. No, ale tż miał mnie na badania zawieźć, a że okazało się, że z pracy się nie wyrwie to badania przełożone na jutro. A ja oczywiście zasnąć już nie mogłam, zwłaszcza, że Majka jak tylko wyczaiła, że już nie śpię to postanowiła poćwiczyć poranny aerobik i tyle ze spania...

Cytat:
No gdzie ten Twój lekarz się patrzy bezwstydnik jeden!!! No ale miło jest usłyszeć w ciąży, że dupka nic a nic nie urosła

Cytat:
Ładny gratis. Kurcze, jak ten Twój brzuszek jeszcze urośnie to naprawdę będzie ogromny

Co do pasów poporodowych, czy innych takich gadżetów - ja na razie przed ciążą nie planuję kupna czegoś takiego. Wszystko okaże się po. Jeśli będzie masakra, to będę z tym brzucholem wtedy walczyć...

No właśnie Nerola??? Tak szybko Ci brzuszek zleciał?????

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 07:37   #3506
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na wizycie, mały ok, ma już 3050 g. Mnie dopadła grzybica i dostałam globulki.
W czwartek mam iść znów, bo ma mi pobrać wymaz, o którym pisałyście kiedyś, bo wczoraj przez grzyba wyniki mogły by być oszukane.
!
Kawał dziecia już w sobie nosisz

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dzień Dobry MAMUSIE

POPROSZE O KCIUKI!

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a z tymi cenami w gorzowskich sklepach dzieciowych to masakra!!!!! nie myślałam, że aż tyle może kosztować materacyk aż się boję wybrać gdziekolwiek po cokolwiek chyba męża zmuszę żeby mi conieco przez allegro zamówił...

zmalowana ja też chcę takiego lekarza no jakby mi taki komplement rzucił to gotowa bym była się nawet rozwieść bo mój małżonek to ostatnio mówi do mnie tak czule "bambaryłko"!!!!!!!!! a brzuszek masz prześliczny
My w hurtowni zapłaciliśmy 59zł za materacyk 10cm a 8 cm były po 49zł
Mój mąz też mówi do mnie pieszczotliwie - Kruszyn

Nerola nam na SR mówili że na obolałe piersi od pokarmu dobre sa okłady z zimnych liści kapusty
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 07:39   #3507
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Co prawda kasa poszła w górę, miało być 170 zł, a jest 500, ale musimy sobie dać radę i nie wahaliśmy się mimo to...

No ładnie Wam cenę podniósł ale najważniejsze, że na swoim w końcu będziecie!!!

A synek z taką wagą już na świat spokojnie mógłby się pchać, duży chłopina

Cytat:
Dzień Dobry MAMUSIE

POPROSZE O KCIUKI!

O! Jak Ci zazdroszczę!!! My pewnie będziemy jakoś na dniach się zapisywać dopiero na usg. Kciuki zaciskam

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

Nerolko duża imieninowa buźka wszystkiego Naj....!!!!!!!!!!!1
dla Szymka też sto lat!!!!! no i najlepszego z okazji rocznicy ślubu
rzeczywiście sporo okazji Wam się skumulowało w jeden dzień
torcik zrobiony????

Nerola ma imieniny???? Rocznicę ślubu też???? Ojej - to wszystkie naj naj - oby teraz już było tylko z górki!!!!!:ro za: I dla synka sto lat!!!

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Nerola nam na SR mówili że na obolałe piersi od pokarmu dobre sa okłady z zimnych liści kapusty
Nam też położna o tym mówiła

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Zapomniałam!!!!!! Zaczynamy dziś 31 tydzień!!!!!!!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 08:11   #3508
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

jesteś ze mnie dumna???
Jestem jestem !

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Kawał dziecia już w sobie nosisz
Ale Wasze maluszki tez juz wagowo duże.
U mnie dzis zaczął się 37 tydzień.

[QUOTE=karolinee1983;27090 495]No ładnie Wam cenę podniósł ale najważniejsze, że na swoim w końcu będziecie!!!

A synek z taką wagą już na świat spokojnie mógłby się pchać, duży chłopina

Jeszcze nie! Niech czeka spokojnie
Gratki za 31 tydzięń

Oj tak podniósł no ale...;/

Musiałam Was nadrobic, nie mogłam wytrzymać

nerola Witaj!
Gratulacje raz jeszcze, i podziwiam Cię - prawdziwa z Ciebie Pani domu! Chciałabym mieć chociaż 1/4 tej organizacji co Ty!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 08:18   #3509
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam zamiar pochodzić po sklepach, bo jak widzę te na allegro to nie wiem czy się śmiać czy płakać... niby to tylko głupia koszula, ale samopoczucie się również bardzo liczy! Myślę, że znajdę coś w normalnych sklepach, bo chce koszule na ramiączkach, takich marszczonych - nie muszę odpinać ramiączka tylko ściągnąć i już jutro jedziemy na zakupy to będę polowac
Cytat:

Nie miałam dostępu do internetu przez ostatnie dni, mieszkaliśmy chwilę u mojego tżta, bo sytuacja z moim ojcem była nie za ciekawa w domu...szkoda gadać.
No ale już wróciliśmy, sytuacja raczej opanowana i już nie szaleje aż tak.
Ile łez wylałam przez ostatnie dnie...
Ale uwaga od wczoraj mamy już klucze do nowego mieszkania!

Jeszcze nie nadrabiałam, potem się za to wezme, bo mam bajzel na kółkach w pokoju.

Będę potem kochane!
Mam nadzieje, że po Waszych wizytach wszystko gra !
Witaj dobrze że już lepiej.... nie denerwuj sie aż tak bo wiesz jak to się może skończyć - choć latwo mowić.... Jaki już duży! ojej to masz co dźwigać pod nosem super, że zdecydowaliście się na mieszkanko!!

Cytat:

POPROSZE O KCIUKI!

DZIEŃ DOBRY!

ja już przy kawusi, zaraz zjem śniadanko iii nie wiem co będę robić caly dzień... już jutro wizyta!! nie mogę się doczekać normalnie poza tym jedziemy na cały dzień na zakupy.... bo musimy kupić ten garnitur, dokończyć wyprawkę, kupic prezenty na dzień dziecka i dzień matki itd itd itd mam nadzieję ze się uda wszystko załatwić

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
U mnie dzis zaczął się 37 tydzień.
To kochana nie zostawiaj nas teraz na dłużej bo będzie panika że rodzisz

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 08:25   #3510
moniczka2123
Zadomowienie

Czesc wszystkim ale sie wyspałam teraz ide jesc sniadanko maluszek rozpycha sie w brzusiu uwielbiam to uczucie

Za wszystkie zaczete tygodnie i dzisiejsze wizyty

Edytowane przez moniczka2123
Czas edycji: 2011-05-24 o 08:27
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości