|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Ja wiem, że przy odchudzaniu brzucha u facetów dobrze jest stosować pas neoprenowy - dzięki temu nie ma wiszącej skóry. Ja sama zakładałam neoprenowe spodenki z decathlona na fitness, żeby uda wyszczuplić. Pomagało. A takie zwykłe elastyczne, korygujące to nie wiem czy pomagają skórze? Tak czy owak druga znajoma mnie nie przekonuje, nie wiem czy mięśniami brzucha można wciągnąć wiszącą skórę ![]() Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-05-23 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Jestem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3483 | ||||||
Zakorzenienie
|
Nadrabiam i nadrabiam ...
![]() Złożyłam sama huśtawkę Młodemu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nerola po tym opisie to się wydaje takie proste ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na llegro możesz też zobaczyć Cytat:
Kolina ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No wlasnie ja sama nie wiem jestem zielona , wiec pytam te mamuski. Doswiadczone, jak one walczyly po porodzie z brzuszkiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gdzie tego hima w pulawach otwieraja?
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
No i macie gratisa
![]() ![]() ![]()
#3487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3489 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja uciekam do łóżeczka, jeszcze tylko 4 dni w pracy..hehe. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to tak jak u mnie, mam jakiegos dola Zmalowana, fajny lekarz ![]() brzusio sliczny i bez makijazu bardzo dobrze wygladasz, wcale go nie brakuje ![]() Cytat:
![]() pokaz hustawke ![]() tez lubie takie zajecia, skladanie, montowanie - jak na inzyniera przystalo ![]() wlasnie ostatnio sie zastanawialam czy dam rade sama zrobic budke dla jezy??? ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- brumek, Twoj post sie jakims cudem nie zalaczyl ![]() jak pisala patik domowe sposoby to m.in. mleko+miod+czosnek (ja akurat lubie wszystkie trzy produkty) do tego szalwie do plukania gardla, mam tez sol do plukania nosa (Marin-ratiopharm) mama zrobila syrop z mleczy i tez bede pila jak skoncze syrop z cebuli, hihi, takie babcine sposoby
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
nic kochane zmykam do sypialni spać jeszcze nie bo i tak nie zasnę ale muszę położyć moje serdelki trochę wyżej bo czuję jak mi pulsują
![]() dobranoc księżniczki ![]()
#3493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
Ja tez juz lece
![]() ![]() dobrej nocy
#3495 | ||
Zakorzenienie
|
Brumek, Youyou Agulaaabar, Ania jeśli szukacie "normalnych" koszul to przejdźcie sie po sklepach z bielizną
![]() ![]() Brumek na katar spróbuj może inhalacji z szałwią mi trochę pomogło jak w zimą chorowałam Cytat:
![]() ![]() Jejku to jaki Ty bedziesz miała ten brzuszek w 9 m-cu ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też bardzo lubię składać, skręcać hihi. Fajnie to wyglądało mąż ze szwagrem siedzieli i patrzyli a ciężarna składała i skręcała rurki ![]() Szwagier w szoku głupio mu było chciał pomóc, a mój mąż mu mówi "spokojnie, ona tak lubi" ![]() A budkę dla jeży napewno dasz radę zrobić ![]() ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-05-23 o 22:14 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z bielizną zamierzam właśnie tak zrobić, już pisałam wcześniej, że nie lubię kupować bielizny w necie, bo musze przymierzyć najpierw ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-05-23 o 22:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Brumku ja katar wyleczyłam sobie maścią majerankową, kupiła w aptece za grosiki. Co prawda chodziłam pare dni zielonym nosem, ale katar sobie poszedł i zaoszczędziło mi to podrażnień nosa od smarkania w chustki.
W ogóle okazało się, ze robili mi wymaz z pochwy ten na paciorkowca, co po 36 tyg się robi i nic tam nie mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry z rana!
Tak wcześnie to chyba jeszcze mnie tu nie było. Mąż wstawał do pracy i mi się jakoś odechciało spać. Nerola fajnie, że do nas wróciłaś! Iza śliczniutka! Jeśli dobrze wczoraj przeczytałam, to dzisiaj masz imieniny, więc wszystkiego najlepszego życzę! Przeczytałam wczoraj Twój opis porodu i też mi się śniło, że urodziłam, ale był już czerwiec i jak potem sobie obliczyłam, to za wcześnie o dwa miesiące... Umęczył mnie ten sen, choć nie poród, tylko ta świadomość, że jeszcze powinnam być w ciąży... Właśnie zastanawiam się nad sprawą mniejszych ubranek, żeby właśnie nie wyszło po porodzie, że wszystkie będą za duże na dziecko (tak jak Nerola pisała o ubrankach dla Izy). Większość tych, co dostałam zaczyna się od rozmiaru 62. Ja urodziłam się miesiąc wcześniej, więc byłam malutka, a mój mąż niby o czasie, ale też jakiś duży nie był. Dlatego chyba jednak zacznę wyprawkę od rozmiaru 56- chociaż kilka sztuk żeby było na zmianę... Znalazłam gazetkę z lidla i są jakieś rzeczy dla dzieci. Może komuś się przyda: http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=8fFVMe Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-05-24 o 06:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() a mojej mamie robili za darmo, bo to było z powodu problemu obniżenia cewki moczowej i nietrzymania moczu bo ją źle zszyli jeszcze po moim urodzeniu a potem znowu za ciasno po urodzeniu brata i jej wsio za jednym zamachem poprawili ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
![]() lecę dziewuszki bo o 8,30 mam busa a jeszcze się umalowac musze ![]() do wieczorka ![]() koło 17,30 w domku będę dopiero to nie piszcie za dużo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Nie jestem w stanie dokładnie nadrobić ![]() Gratuluje udanych wizyt ![]() ![]() Nerola jeszcze raz gratuluję a Izunia śliczniutka ![]() U Nas gorąco i mi stopy puchną więc cały łikend prawie przeleżałam z girkami do góry. Z domu wychodzę tylko jak muszę. Do tego jeszcze palce u rąk też mi puchna i w prawej dłoni drętwieja mi 3 palce ![]() Kupiliśmy ruter to teraz postaram sie byc na biezaco bo sobie lapka do wyrka wezmę ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie, witam znad kawy
![]() Zmalowana, gratuluję wizyty! Fajny lekarz ![]() A powiedz mi, jak to obserwować, bardzo da się zauważyć że brzuszek się obniży? Cytat:
![]() ja mam pas poporodowy, dostałam i zamierzam używać, zobaczymy czy coś da ![]() Ehhh...zbieram się na uczelnię...niestety.... Miłego dnia!
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
Melduje się, że żyję! ![]() Nie miałam dostępu do internetu przez ostatnie dni, mieszkaliśmy chwilę u mojego tżta, bo sytuacja z moim ojcem była nie za ciekawa w domu...szkoda gadać. No ale już wróciliśmy, sytuacja raczej opanowana i już nie szaleje aż tak. Ile łez wylałam przez ostatnie dnie... Ale uwaga od wczoraj mamy już klucze do nowego mieszkania! Co prawda kasa poszła w górę, miało być 170 zł, a jest 500, ale musimy sobie dać radę i nie wahaliśmy się mimo to... Jeszcze nie nadrabiałam, potem się za to wezme, bo mam bajzel na kółkach w pokoju. Wczoraj byłam na wizycie, mały ok, ma już 3050 g. Mnie dopadła grzybica i dostałam globulki. W czwartek mam iść znów, bo ma mi pobrać wymaz, o którym pisałyście kiedyś, bo wczoraj przez grzyba wyniki mogły by być oszukane. Będę potem kochane! Mam nadzieje, że po Waszych wizytach wszystko gra !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry MAMUSIE
![]() Ja mam dziś wizyte (tzn.USG samo na dobrym sprzecie) o 18.30 już nie moge sie doczekać podglądania Saruni ![]() POPROSZE O KCIUKI! Świetnie wygladasz, gratuluje udanej wizyty, a zalecenie obserwacji brzucha czy nie opada... jak to poważnie brzmi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Wtajemniczenie
|
witajcie kobiety
![]() nadrobiłam ![]() ![]() ![]() Nerolko duża imieninowa buźka ![]() dla Szymka też sto lat!!!!! no i najlepszego z okazji rocznicy ślubu ![]() rzeczywiście sporo okazji Wam się skumulowało w jeden dzień ![]() torcik zrobiony???? a z tymi cenami w gorzowskich sklepach dzieciowych to masakra!!!!! nie myślałam, że aż tyle może kosztować materacyk ![]() ![]() zmalowana ja też chcę takiego lekarza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do pasów poporodowych, czy innych takich gadżetów - ja na razie przed ciążą nie planuję kupna czegoś takiego. Wszystko okaże się po. Jeśli będzie masakra, to będę z tym brzucholem wtedy walczyć... ![]() No właśnie Nerola??? Tak szybko Ci brzuszek zleciał????? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąz też mówi do mnie pieszczotliwie - Kruszyn ![]() Nerola nam na SR mówili że na obolałe piersi od pokarmu dobre sa okłady z zimnych liści kapusty
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A synek z taką wagą już na świat spokojnie mógłby się pchać, duży chłopina ![]() Cytat:
O! Jak Ci zazdroszczę!!! My pewnie będziemy jakoś na dniach się zapisywać dopiero na usg. Kciuki zaciskam ![]() Cytat:
Nerola ma imieniny???? Rocznicę ślubu też???? Ojej - to wszystkie naj naj - oby teraz już było tylko z górki!!!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Zapomniałam!!!!!! Zaczynamy dziś 31 tydzień!!!!!!!!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Jestem jestem !
![]() ![]() ![]() U mnie dzis zaczął się 37 tydzień. [QUOTE=karolinee1983;27090 495]No ładnie Wam cenę podniósł ![]() ![]() A synek z taką wagą już na świat spokojnie mógłby się pchać, duży chłopina ![]() Jeszcze nie! ![]() ![]() Gratki za 31 tydzięń ![]() Oj tak podniósł no ale...;/ Musiałam Was nadrobic, nie mogłam wytrzymać ![]() nerola Witaj! ![]() Gratulacje raz jeszcze, i podziwiam Cię - prawdziwa z Ciebie Pani domu! Chciałabym mieć chociaż 1/4 tej organizacji co Ty!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() DZIEŃ DOBRY! ja już przy kawusi, zaraz zjem śniadanko iii nie wiem co będę robić caly dzień... już jutro wizyta!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- To kochana nie zostawiaj nas teraz na dłużej bo będzie panika że rodzisz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za wszystkie zaczete tygodnie ![]() ![]()
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-05-24 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.