|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
aneczka jedz do pasazu jak bedziesz we wrocku baardzo mile panie i spory wybor
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Pop długopis z tapicerki skórzanej możesz usunąć specjalnym mazakiem dostepnym w sklepach meblowych
albo zwykłą taśmą malarską taką żółtą albo białą jedynie najpierw musisz sprawdzić na niewidocznym miejscu czy nie odchodzi skóra razem z taśmą przyklejasz kawałek taśmy do popisanego miejsca dociskasz i po chwili delikatnie odrywasz jeśli na taśmie jest kolor niebieski długopisu powtarzasz to aż zniknie całkiem pomazany fragment z krzesła za każdym razem uzywając nowego kawałka taśmy ja tak czyściłam mamy sofę jak Jula ją długopisem pomazała ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Baobabek gratulacje dla szwagra ja kiedyś tez starałam się ze swoim ex o wizy do Australii mi przyznali jemu nie, bo ograniczenia wiekowe wtedy były do 30 lat nie wiem jak teraz a on miał juz 30 i nie pojechaliśmy do dziś tego żałuję ![]()
#3483 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja wczoraj wieczorem miałam odpisać na wczorajsze posty, nawet zaznaczyłam do cytowania, ale na laptopie, a teraz przy dużym siedzę ![]() Siroscia Natalka ma boski uśmieszek ![]() ![]() Asiulek a Wercia to nie zmoczyła sobie włosów wodą utlenioną?? ![]() ![]() a dziś rano, tz zostawił mleko w kartonie na stole w pokoju i poszedł do kuchni po sniadanie, mnie w pokoju też nie było, tz wraca a Amelka całe mleko wylała na balkonie, polała pranie sąsiadom na dole ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ostatnio faktycznie coraz gorzej ukryć coś przed małą, wczoraj rozlewała pice na podłodze to jej zabrałam i postawiłam na segmencie i poszłam do kuchni, wracam a ta już na tym segmencie stoi ![]() muszę iść paszport wyrobić a Mała jak usnęła to śpi i spi ![]()
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Bao , na mnie tez mówią że jestem matka jędza nie przejmuj się
![]() Super z tą wizą , jak wszystko mają zapewnione to można jechać Ja jeszcze nie kupuję butków na zimę bo tak do końca nie wiem jaki rozmiar , jeszcze czas i w zasadzie jeszcze w sklepach tak za dużo nie ma. A kurtka i spodnie to też jeszcze nie wiem , na 92 to Mikowi teraz dresik kupiłam ,więc zimówki to na 98? |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ostatnio przeglądałam moje zapasy ubraniowe dla Kubusia i te wszystkie bluzeczki na 4-5 lat to on chyba za rok założy ![]()
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Mój by się zmiescił jeszcze w 86 ale ja nie lubię takich dopasowanych , wolę jak ma takie trochę luźniejsze
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
my tez na 92 siedzimy teraz , chociaz te z lidla ubrania jak sa 86/92 sa na teraz za miesiac juz za krotkie nogawki beda np w dresikach, ale wchodzimy w 92 powoli.
Ja mysle pod koniec pazdziernika jechac na zimowe zakupy, to pewnie i 2 bąbelkowi cos kupimy przy okazji. Tz ma tyyyyle roboty ze najprawdopodobniej bedzie szukal pracownika bo sam juz rady nie daje ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- dusiaka kurde szkoda ze twoj Krzysiek w lodzi bo tak codziennie dojezdzac lipa troche a mysle ze by sie dogadali, twoj tez umie wszystko zrobic. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- a jeszcze co do ubranek to niektore tak cholernie dziwnie szyte, tzn mala ma dluuuuugie raczki , bedzie miala ten sam problem co ja przy bluzach czy kurtkach, ale np rekaw ok a bluza przed pepek ![]()
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Darusia to super że ma tyle pracy
![]() A mój tż w niemieckim lidlu kupił kurtkę na 104, to może na wiosnę będzie akurat |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Ja mam to samo ma długie ręce i często muszę brać rozmiar większe ubranie kurtkę czy żakiet właśnie ze wzgledu na rękawy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!!!
Ja od 6 na pełnych obrotach ok 16-17 jedziemy do Gdańska wracamy w nd. wieczorem. upiekłam to ciasto jogurtowe z kruszonka i sliwkami.. wychodzi mi coraz smaczniejsze!!! pycha!!!!!! lece spakowac Michalinę i pod prysznic!!!
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
tak zalozyl juz dzialanosc, ile mozna robic bez niczego umowy itd a jeszcze niech by ktos uprzejmy go podpieprzyl to wiecie jak jest...
no na razie robota do kwietnia zapewniona na pewno wiec mysle ze niezle jak przyjechal ostatniego lipca i juz tyle pracy sie znalazlo.... libra ALE NA CIEBIE SA WIEKSZE ROZMIARY!!!!!!!na mnie czesto juz wiekszych nie ma ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- na razie przez miesiac zarobil prawie 5.000 wiec mysle ze super przynajmniej w porownaniu do tego co tu firmy proponują. Wiadomo ze jeden miesiac bedzie lepszy inny gorszy ale wazne ze jest praca.
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest jeszcze drugi sposób bardzo naturalny do czyszczenia skóry( ja nie próbowałam) podobno od moczu schodzi ![]() ![]() Dzisiaj w komisie u znajomego był fajny jeździk, wczoraj też już był. Mały wczoraj na nim godzine po terenie jeździł, a dzisiaj jak z daleka ten komis zobaczył, to już mi spierniczył żeby szybciej do autka, i z płaczem go zabierałam. Za 20 zł ten jeździk, tylko ze ja jadąc rowerem nie miałam jak go zabrać, i chyba jutro mu kupię, bo normalnie miłością do niego zapałał ![]() ![]() ten jeździk to taki http://allegro.onet.pl/big-jezdzik-b...808325088.html
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2011-09-16 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
nawet jak kupisz i nie bedzie pozniej mial zabawy z niego to drozej na allegro mozesz puscic.
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- no nic ja spadam, bo właśnie mija 3 godzinki jak mały kima, mam nadzieję, że nie ma gorączki, coś pokasływał znowu przy obiedzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
no raczej już po nim nie puszczę, bo to juz nie nówka, i klakson ma niestety pęknięty, ale cena w sumie jak za resoraka
![]()
![]() |
#3497 | ||||||
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny.
Ostatnio nie odzywałam się trochę, ale jakoś tak samo wyszło. Darusia-dzięki za smski ![]() U nas po staremu, jeśli nie liczyć, że TŻ podłapał jakąs pracę, ponoć od października ma dostać umowe, a teraz tak bez papierów ![]() Ola zdrowa, i niech tak zostanie, więc dzieciaczkom, ktore mają katarki i temperaturki szczerze współczuję i zdrówka życzę ![]() Moje plany mieszkaniowo/domowe musiały na chwilę stanąć w miejscu. Niekorzystny rozwój zdarzeń w pracy sprawił, że wzięłam na wstrzymanie. Oby do wiosny się poprawiło, bo mieszkać w 4 osoby plus pies w 43 metrach ciężko, bardzo :-( Sara- a jak u Was z budową? Mogę za to cieszyć się dobrym początkiem starszego w Gimnazjum. Wystartował z pozycji przewodniczącego klasy, na razie trzyma fason (skromne sweterki, gładko czesane włosy, lekcje odrobione, pachnący i GRZECZNY). Ciekawe na jak długo starczy mu sił. Ta szkoła jest trochę jak wojsko, ale sam się do niej chciał dostać. Libra- nie wiem, jak Wasz starszy sobie radzi, ale mnie przeraża chemia i fizyka. Z pozostałych przedmiotów mogę w razie potrzeby mu pomóc, do końca liceum włącznie, ale chemia, fizyka i do tego niemiecki? ![]() Dla zainteresowanych - Ola nie mówi, znaczy się niewiele. Wszystko rozumie, pokazuje, mówi mało. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ola uwielbia rysować kredkami i długopisem.....po ścianach i krzesłach w szczególności ![]() Cytat:
Ja też od wczoraj w domku, wzięłam sobie dwa dni urlopu. Fajnie tak pobyć dłużej z dzieckiem ![]() Cytat:
![]() Ja Oli kupuję ubranka rozm. 98, myślałam nawet, żeby na zimę kupić jeszcze większy rozmiar - bo do zimy, jakby nie było jeszcze kilka miesięcy. My to raczej nie mamy problemu z długością nogawek, rękawków, tylko szerokością ubranek w pasie ![]() W zeszłym roku miała kombinezon Coccodrillo rozm. 80, właśnie wystawiłam wczoraj dwa takie na all. Mam nadzieję, że ze sprzedaży dwóch wystarczy mi na jeden w tym roku ![]() Libra, Madziwnia- podziwiam Was za te przetwory. Ja potrafię co najwyżej ogórki do słoika ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
bao ta zima z glowy bo robota pewna do kwietnia jest zobaczymy jaka bedzie nastepna
![]() |
#3499 |
Wtajemniczenie
|
Dusia do jakiej szkoły on poszedł
![]() ![]() ![]() Darusia tez gratulacje dla tż ![]() Dziewczyny ja tez mam problem z tym wylewaniem picia już nie mam siły do niego,nie wolno-nie działa.On to robi z premedytacją:już widzę jak kombinuje-przymruża oczy,uśmiech na buzi i się oddala żeby go czasami nie zdążyć złapać i chlast bidon lub kubek do góry nogami,już nawet kilka razy klapa za to dostał a on dalej to robi.Nie chce wracac do niekapka-jak go tego oduczyć ![]() jedyny plus,ze zaraz leci po ścierkę i to wyciera Bao ja właśnie trochę żałuję,że Danielkowi nie kupiłam coś takiego zamiast rowera biegowego,chociaż tym po domu na stojaka tez jeździ może na wiosnę będzie już dobry a co do ciuszków to kupiłam Danielowi w tesco kilka bluzek i sweterków jest przecena nowej kolekcji 50% jeszcze Wam coś napisze bo nie wiem co zrobić,w zeszły weekend byliśmy w zoo i były tam panie zjakiejś agencji filmowej i cykały dzieciom fotki,nam zrobiły i kazały zadzwonić na następny dzień żeby się dowiedzieć czy się przeszło I etap-nie dzwoniłam 2 dni później zadzwoniły same i mówią,że są zainteresowane współpracą i chcą się umówić na spotkanie-myślicie,że to jakaś ściema??miał ktoś do czynienia z takowymi? czy to nie jest tak,że robi się jakieś portfolio za kilkaset złotych i później ewentualnie ktoś sobie to ogląda-Młoda może Ty sie orientujesz? pójdę i zobaczę,spotkanie mamy za tydzień w czwartek Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-09-16 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Zacznę od tego że moja koleżanka wczoraj urodziła dziewczynkę. Powiedziała mi tylko zaraz po że to przej... ne ![]() Na dzisiejszym spacerze jedna mamusia mnie strasznie wkurzyła. Jestem nadal wściekła, była tez przy tym moja mama i też jest oburzona. Kobieta na oko wyglądająca na mądrą i wykształconą, dobrze ubrana (jak pozory mogą mylić), nie rzucała wulgaryzmami ani żadne tam takie. No wiec idę z mamą i Zosią i widzimy jak na przeciwko nas idzie mama z dziewczynką ok. 2 lata. Mała chce macać ogrodzenie przy chodniku i nie chce mamie podać ręki, jest już kłótnia. No i w pewnym momencia mamusia trzask dziecku klapsa że się mała wygięła. Oczy mi wyszły. Mała się drze a mamuśka przedrzeźnia ją i ciągle powtarza głośniej, głośniej... Jak podeszła bliżej to mówię do niej że też by wyła gdyby tak dostała a ona do mnie mówi ze mam się zamknąć. Ja mówie że nie wolno dzieci bić a ona że to jej dziecko i jej sprawa i mam się odczepić i przestać na nią napadać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ta tablica jest super ale obawiam się że jakiś element zostałby zjedzony a kreda byłaby na ścianie albo też zjedzona. Chyba jeszcze trochę za wcześnie przynajmniej u Zosi ![]() Cytat:
a Ty do niej : ładny Julciu tylko dlaczego ma krzywy dach i brakuje dymu z komina . Miałam już nie pisać ale to będzie mój ostatni raz w tej kwestii. Jedno jest pewne ja za nic na świecie nie chciałabym być Twoim dzieckiem. Skoro się tak martwisz to weź moze skierowanie do neurologa i idź sprawdzić co się dzieje że Julka nie mówi 200 słów, nie układa puzzli i nie robi innych rzeczy, które wg "stasystyk" powinna robić. Daj spokój Darusi bo to nie tylko jej opinia. Cytat:
Cytat:
![]() A butów zimowych też jeszcze nie kupuję, nie mam pojęcia jaki rozmiar. Wiem po sandałkach że noga Zosi szybko rośnie i zanim się zima zacznie buty mogą być za małe
![]() |
#3501 |
Wtajemniczenie
|
Drcron jakbym Daniela do tej pory nie obcinała to by miał włosy chyba dłuższe ode mnie
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Mloda ja widziaalm fajne buty w reserved,wogole tam są fajne ciuszki |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z doskoku też w 4-kę na tylóż metrach jesteśmy. Nie mamy psa - to istotne ![]() Fajnie że synek pozytywnie rozpoczął naukę w nowej szkole. Oby tak zostało do końca Cytat:
Co do zdjeć to ja "ześwirowana" jestem i nie dałabym robić zdjeć mojemu dziecku obcym ludziom z żadnych agencji. Mojej opinii nie możesz brać pod uwagę bo nie jest obiektywna w tym temacie ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Po 3-kroć klapsom mówię stanowcze NIE
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bym zareagowała!!! az mnie nerw przeszedł jak o tej mamuśce przeczytałam!!
Ja zauwazyłam ze i tak publicznie coraz mniej sie dzieci bije... teraz w dzisiejszych czasach to juz na parwde wstyd w taki sposób okazac słabośc i dac klapsa ja bym chyba ze wstydu sie spaliła.!!! Ale wielka radocha mam czuje sie silniejsza i góra nad dzieckiem bo klapsa dała.. no szok.. szkoda tylko że do starszego z klapsem nie wyskoczy gdy ten jej odmówi.. przynajmniej by było równo i sprawiedliwie.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- i ja tyz !!!
![]() |
#3504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() czemu jesteś tak przeciwna zdjęciom?masz jakieś niemiłe doświadczenia? właśnie doczytałam na ulotce,że koszt pobytu,obsługa prawna przy zawieraniu kontraktów oraz promowanie wizerunku w galerii twarzy na okres 1 roku wynosi 60zł Megi to już pojechała?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
ja zanim bylam w ciazy juz nie raz widzialam takie sytuacje i jak szlam z mama to ta ona zawsze napadala na te baby , bo nieraz to nie byl zwykly klaps, rozumiem ze czasami nerwy moga puscic czy cos.....kazdy jest tylko czlowiekiem i nieraz tez widzialam takie delikatniusie klepniecie dziecka w tylek ale czasami te matki poprostu SZARPIA tymi dzieciakami, dra morde na ulicy........fatalne sytuacje to są!
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- tylkooliwka idz na spotkanie i zobaczysz co i jak.
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam osobistych złych doświadczeń ale ja wszędzie widzę podstęp że ktoś może użyć zdjecia Zosi do np fotomontarzu na stronach pedofilskich. To że tutaj czy na n-k wklejam zdjęcia Zosi to już dla mnie wyczyn a też się zastanawiam czy nie zostaną wykorzystane w niecnych zamiarach.
![]() |
#3507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nauczona doświadczeniem, to teraz jak coś podobnego zobaczę na ulicy to najpierw biorę telefon i nagrywam ![]() ![]() ![]() ![]() A co do włosów to obcinanie nie zmieni struktury włosa, tak zamo jak obcinanie paznokci, to jest martwy wytwór skóry. Trzeba by chyba z cebulkami wyrywać żeby coś zmienić ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
mi mama obcinala zawsze wlosy na krotko zeby bylo ich wiecej ale jakos cyba nie jest , a mialam powazna anemie jak bylam mala i wlosy mi zaczely rosnac jak mialam lekko ponad 2 lata , generalnie jak to lekrze mowili pol stopnia do bialaczki, ale to chyba jakies mity sa....
ja malej na razie nie obcinam bo niby jak jej wtedy zrobie kitke?ehehehehe ta wielka kitke ![]() ale jakbym miala chlopca pewnie mialby wycietego irokeza ![]()
![]() |
#3509 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja bym poszła na to spotkanie, a nóż urodzi się z tego coś fajnego. Znajomej córka jest dziecięcą "modelką" Kapp Ahl. Cytat:
Właśnie kolejne krzesło zostało pomalowane długopisem ![]() To, na którym siedzę, jego oparcie. Nakrzyczałam na moje dziecko, a ona ze słodkim uśmiechem pokazuje mi nu-nu. I co ja mam zrobić? Tyle razy mówiłam, że tak nie wolno, że piszę się na karteczkach. W ruch poszła nawet woda po goleniu męża, spirytus się skończył, chusteczkami sprawdziłam - Pampers za delikatny,zmywacz tym razem tez poległ ![]() Kremowe krzesła z niebieskimi szlaczkami ![]() To jeszcze nie koniec- przed chwilą nakładałam obiad starszemu - wrócił ze szkoły, a ta w tym czasie wskoczyła na to krzesło i stukała w klawiaturę laptopa. Teraz szukam na podłodze klawisza "Alt". Jak TŻ wróci z pracy, to mnie chyba ubije. Święty Antoni ![]() Cytat:
![]() W jednym pokoju, 15 m, jest nas czworo - ja, TŻ, Ola i pies. Ale co tam, najważniejsze jest zdrowie, a że trochę ciasno, cóż, może kiedyś będzie lepiej.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
iza aż strach pomyśleć co taka matka wyrabia z biednym dzieckiem w domu skoro na ulicy pozwala sobie na wydzieranie mordy i bicie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.