|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
i ostatnia część
![]() mebelki w bebecar też mają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Dobry wieczór
![]() Miałam się odezwać wczoraj, ale nie ma kiedy, na dodatek wczoraj i dziś miałam małą wojnę z Mężem ![]() Jutro robimy imprezkę urodzinowo-imieninową, więc też będę poza zasięgiem, więc zapewne zląduję tu dopiero koło poniedziałku ![]()
#3483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe ja u "julnata" ostatnio też zakupiłam kilka rzeczy ![]() a u nas się rozpadało była burza i odrazu powietrze zelżyło teraz jest przyjemnie ![]()
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
A ja u tego pana zamówię sporo rzeczy, na kwotę 500-700 zł, ale to za jakiś miesiąc, jak uzbieram pieniążków troszkę
![]()
#3485 |
Wtajemniczenie
|
jak na razie moim faworytem nr 1 jest : http://grymasek.com.pl/pl/wozek-uniwersalny-fabio.html i to go jako pierwszego będe brać pod lupe a że mam już 7 typów nazbieranych więc mam co oglądać
![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- dziewczyny a myślałyście już nad pieluchami tzn gdzie się będziecie zaopatrywać bo ostatnio rozmawiałam z koleżanka i ja chyba będe kupować tak jak ona na allegro te duże paczki po 150szt np bo widzę ze się bardziej opłaca są o wiele tańsze niż w marketach http://allegro.pl/kolorowa-czapeczka...780360906.html te czapeczki są super na pewno kupie kilka szt ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:37 ---------- no i zrobiło się 14 typów jak spisałam wszystkie które miałam dodane do zakładek ![]() ![]()
Edytowane przez MMONIKA9 Czas edycji: 2011-08-27 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Wtajemniczenie
|
Heloł, Brzuchatki.
Nie dam rady Was dzisiaj nadrobic. Zmeczona jestem jak licho. Caly dzien spedzilam w Radomiu na pokazie samolotow, bo tz pilot, wiec musialam... Inutil, ja dzisiaj tez kupilam bagietke czosnkowa i sledziki po gizycku. Czyzbysmy obie byly w ciazy ? ![]() Tak a propos tych sledzikow po gizycku, to nigdy nie wiem, dlaczego one sie nazywaja po gizycku. Jestem z Gizycka i poznalam te sledziki dopiero na wyjezdzie w polskim sklepie w Anglii ![]() ![]() Nikotynko, w pon mam wizyte u dentysty, to mu o tym powiem... mam nadzieje, ze nie bedzie trzeba ponownie borowac... buuuuuu Gdyby cos bylo nie tak, zglosze sie po namiary na Twojego. Lece spac. Buziaki
#3487 |
Raczkowanie
|
Ja bym sobie taką sesję zdjęciową zrobiła chętnie. Fajna pamiątka dla dziecka...widzieć siebie u mamusi w brzuchu.....
A potem sesję zdjęciową dziecka, jak się już urodzi, świetna spawa- wspaniała pamiątka. Zaczynamy niedzielny poranek, u mnie w Norwegii rozpoczęty deszczem.... chyba to już jesień idzie ;(
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() n1kotynka leżaczki wydają suuuper, ja już mam, dostałam, więc nie oglądam, ale kolorystycznie bardzo mi się podobają. I cena podobna do Fisher Price. A wózki... wyglądają całkiem całkiem, ale nie kupiłabym niestety wózka bez 'dotknięcia' go i wypróbowania ![]() bambusiek masz urodziny czy imieniny?? kiedy??? pearpearl hihi, taki nowy objaw ciąży??? dzisiaj też mam na nie ochotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Raczkowanie
|
Hejka
też byłam na targach ![]() i podobnie jak inutil:nigdy więcej nie będę się sugerowała opisem i zdjęciami wózków w internecie...Cóż,moja koleżanka tak wpadła:kupiła wózek 3 w 1 z czego okazał się ciężki,i służył tylko do czasu kupienia innej spacerówki Na targach byliśmy chwilę,bo jakoś mnie nie zachwyciło nic oprócz niektórych wózków i pięknych leżaczków-takie milusie kolory i materiał,że szok ![]() Nie szukaliśmy wózka,bo dostaliśmy taki stary model,niby 3 w 1...Ale ma taki rozstaw kół,że ciężko by mi było wsiąśc do komunikacji oraz by się nie zmieścił do auta-do micry,więc chcąc nie chcąc oglądaliśmy np.bebe:szału nie zrobił,cena porywająca-około 2,5 tysiąca z fotelikiem maxi cosi..więc podziękowałam i trafiliśmy na wózek:który po dokładnych oględzinach zamówiliśmy(wpłaciliśmy malutką zaliczkę,a resztę możemy dopłacic i dopiero w lutym,jakbyśmy wcześniej kaski nie mieli czy coś) to ten wózek: http://www.navington.com/produkty/wozek-cadet jest w różnych kolorach.składa się do rozmiaru walizeczki-dla mnie super.i leciutki.Spacerówka też lekka.Z fotelikiem maxi cosi na targach kosztuje 1,6 tys.W necie ciężko dostępny,bo to nowośc-ale ceny nawet 2 tyś. Z tyłu koła pompowane,z przodu skrętne-ale bardzo łatwo są blokowane.Dla nas bomba-malutki,zgrabniutki.Gondo la spora,bo 79 cm długości na 35.Z podnoszonym oparciem.Aha,i nie wiem na ile to ważne-ale dno gondoli drewniane,więc oddycha.Wózek z gondolą waży 12,6 kg. Aha,gwarancja na 3 lata. |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
też mam ochotę na śledzie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zainteresował mnie ten wózek bo widzę, że w Częstochowie one również są tworzone więc miałabym blisko ![]()
![]() |
#3492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdjęcia noworodków (w stylu Anne geddes)) najlepiej wykonać do 7dnia od urodzenia, bo dzieci układają się wtedy jak w łonie matki. Z każdym dniem ta plastyczność zanika. ja marzę o takiej sesji i chyba zaczne odkładać pieniądze na nią ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może mi się uda załapać na jakieś darmowe sesje ciążowo-noworodkowe jestem zarejestrowana na maxmodels a tam często szukają ciężarnych
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2011-08-28 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Raczkowanie
|
tzn.on jest chyba dopiero od paru miesięcy-akurat te modele.Próbowałam znaleźc opinie w ineternecie-ale nie jest to łatwe,do dużo kobitek się od to pyta-bo tez im się spodobał.Ale są i takie,które od razu go kupiły jako nowośc i piszą,że się fajnie spisuje.
nie jestem super specem-ale trochę poczytałam,popytałam koleżanek-skrętne koła sa bardzo wygodne,nawet w zime-a w tym wózku koła przednie są skrętne i się je blokuje dokładnie w ułamek sekundy naciśniecięm stopą. Prowadzi się fajnie,coś się robi z rączką ale nie pamiętam jak to się fachowo nazywa-taka jakby regulacja.I gondolkę można zawiesic na 2 wysokościach-mi akurat ta wyższa bardzo odpowiadała. powiem tak-gdy sprzedawca nam zaczął go pokazywac to tylko oczy otwieraliśmy,że tak łatwo się go składa,wszystko odpina,nawet wszystkie koła na jeden klik.Potem szybciutko spacerówkę się montuje,fotelik to też chwila.Wszystko podnosiłam-wszystko leciutkie. nio ja rodzę początek lutego,więc wózek musiał byc stabilny-ten nie jest za mały,jest zgrabny,więc się nie boję,że maluch mi wypadnie czy coś. Daszek regulowany-z tyłu może byc wentylacja.I co mi się bardzo spodobało-rączka jest pokryta skórą oraz sam począteczek daszka-wygląda to bardzo ładnie jak dla mnie. No i pan nam skończył pokazywac...poszedł na chwilę po coś..i my tylko z niemężem spojrzeliśmy na siebie,że super wózek-ale nas nie stac...bo pewnie kosztuje ze 2-3 tysiące...A pan mówi,że na targach trochę taniej,bo rabat itp.i że 1200..plus fotelik..no to my,że bierzemy ![]() Ja mam taką radę,patrzcie dziewczyny na rozstawienie kół-w necie raczej o tym nie piszą,a potem są problemy-z wjazdem do komunikacji miejskiej,do jakiejś alejki w sklepie itp.Zależy oczywiście gdzie mieszkacie,i na czym Wam zależy,ale mi strasznie zależy na mobilności |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
dobry
![]() Brawurka właśnie do tych wózków już się nawet nie pchałam bo widziałam ile ludzi stoi przy stoisku ![]() fajnie, że Wam się podoba i jak widzę jeden zakup z głowy ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- pear trzymam kciuki za wizytę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
Przyczajenie
|
Wiecie co?? Mnie się już od paru dni wydaje, że mnie dzidziuś z brzucha atakuje, to żadne gazy,gazy są też ale to gazy, a to takie jakby mini spięcia prądem i dzisiaj mój mąż cośtam do brzucha opowiadał i jak mi sprzedało kopa, to aż wrzasnęłam ze strachu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Raczkowanie
|
w ogóle kupa ludzi na tych targach-i wąskie przejścia.bałam się,że w brzuch dostanę ;-)
wózek to z górki,ale od wczoraj tworzę wyprawkę-łącznie z tym od kogo i co z allegro i chyba ze 100 pozycji wyjdzie ;-) też tak macie?a chcę naprawdę tylko potrzebne rzeczy. ale jak chodzilismy po Smyku i po mothercare gdzie niby nadal trwają promocje-to tylko za głowę się złapałam...Bo jakoś promocji nie widziałam... Np.w mothercare czapeczka dla bobaska za 45 zł..zwykła biała z troczkami..Na allegro są już za 5,50,a ja nawet mam firmówkę nową bialutką za 50 groszy z lumpka |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |||||
Zadomowienie
|
super, że jesteście zdecydowani już na konkretny model - gratuluję
![]() My jesteśmy anty targowi ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3499 |
Raczkowanie
|
No to super, w takim razie musimy przejść się i pooglądać te wózki
![]() ![]() ![]() ![]()
#3500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja jeszcze nic dla dzidziusia nie mam null, zero ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A sesje w ciąży to już w ogóle mi się nie podobają ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tymi śledziami to jak z rybą po grecku - Grecy nie wiedzieli, że takowa potrawa istnieje dopóki ie przyjechali do Polski ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Raczkowanie
|
My też raczej nie chodzimy po targach, ale przed naszym ślubem mieliśmy podpisać umowę z kamerzystą i pasowało mu akurat na targach bo tam się wystawiał, więc poszliśmy. I bardzo dobrze bo udało nam się wygrać voucher za 1000 na podróż poślubną
![]() ![]() ![]()
#3503 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja kupowalam czapeczki w hurtowni u siebie za 2,20zl a i kilka mi sie udalo jak obnizyli na 1,2ozl ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Raczkowanie
|
no pewnie,że wszystko będzie ok
![]() ja przeżyłam chwile grozy miesiąc temu na usg genetycznym-przeziernośc wyszła 2,1..niby norma,ale powyżej średniej. robiłam test pappa-czekanie na wynik było katorgą.ale wyszło bardzo bardzo niskie ryzyko 0,001 więc trzeba byc dobrej myśli ![]() i już nie zamartwiam się w tej ciąży,już mam dosyc-trzeba myślec pozytywnie uważamy,że będzie chłopczyk-i kłócimy się o imię.Czy naprawdę imię bolek jest takie obciachowe?jak uważa mój niemąż.że nigdy nie nazwie tak dziecka,a mi się tak podoba,że szok... ja jakoś nie umiem na coś zbierac pieniędzy,wolę kupowac na kilka razy,nawet jakby to miało byc po kilka sztuk za małą kwotę |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Wtajemniczenie
|
byc moze...
![]() ale smiesznie przeczytac,ze ktos ma idealnie takie same zachcianki ![]() dziekuje,kochana mam nadzieje,ze bedzie dobrze boje sie jak diabli Cytat:
![]() samoloty jak samoloty ale ilu fajnych pilotow widzialam bylo na czym oko zawiesic ![]() i to pytanie w glowie "czy ja aby wzielam odpowiedniego pilota?" ![]() ![]() ![]() a ze sledziami, to tez jak z ruskimi pierogami, ktore podobno w Rosji sa nazywane polskimi ![]() Nikotynko, co do wozkow tako, to ja tez o nich myslalam, ale wszyscy narzekaja na wage ![]() Dzien dobry,dziewczynki. Chcialam isc na targi,ale cos zaczelo mnie mdlic... Jakby powrot do I-go trymestru. Ratunku... a boje sie, ze w nd bedzie jeszcze tlumniej niz wczoraj ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-08-28 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Wtajemniczenie
|
Czy to możliwe, że przez ciąże bolą mnie zęby? Wcześniej nie bolały, a teraz zaczęły boleć te chore, które chciałam wyleczyć po ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mierzycie sobie ciśnienie w domku? Bo mnie tak pobolewa głowa od wczoraj i dzisiaj też tak nie bardzo sie czuje więc mówie a zmierze z ciekawości, i jak przed ciążą potrafiłam mieć nawet 90 na 70 tak dzisiaj przeżyłam szok bo 151 na 73 i się zmartwiłam
![]()
#3508 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Dzisiaj już lepsza pogoda,sloneczko świeci ale niema upału! Obudziłam się o 6 i czułam ciągnie mnie z obu stron brzucha-tak jakby się rozciągała skóra.Czy to normalne czy coś się zieje z Maluszkiem?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() wróciliśmy z wojaży wakacyjnych i witam was wypoczęta(na wakacjach) i zmęczona(podróżą) ![]() było bardzo fajnie poodpoczywałam i w ogóle nawet opalona jestem i śmiesznie wyglądam z białym brzuchem a reszta brązowa ![]() nie nadrobię was bo za dużo popisałyście ![]() mam pytanko do was czy wam też twardnieje brzuch? od jakiś kilku dni mi się robi taki strasznie twardy cały jak kamień jutro mam wizytę to zapytam ale strasznie się niepokoję zwłaszcza że od 2dni bardzo słabo wyczuwam naszą córcie ![]()
#3510 |
Rozeznanie
|
No niedobrze bo jak ja mialm pierwsze 135 to draka u lekarza byla, powiedzial mi pani dr ze jak mi skoczy powyzej 140 to do szpitala. Ale nie martw sie za wczasu, lepiej zapytac lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.