Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-27, 21:05   #3481
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

i ostatnia część

mebelki w bebecar też mają przykładowe zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-26.jpg (43,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-27.jpg (27,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-28.jpg (32,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-29.jpg (34,6 KB, 13 załadowań)
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 21:19   #3482
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Dobry wieczór

Miałam się odezwać wczoraj, ale nie ma kiedy, na dodatek wczoraj i dziś miałam małą wojnę z Mężem
Jutro robimy imprezkę urodzinowo-imieninową, więc też będę poza zasięgiem, więc zapewne zląduję tu dopiero koło poniedziałku
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 21:49   #3483
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez specialle Pokaż wiadomość
Sprzedawca nazywa sie Dobra_Cena_ czy jakosc tak, ma konta jako julnata i dybia 71 bodajze. Tylko ze to licytacje byly

hehe ja u "julnata" ostatnio też zakupiłam kilka rzeczy bo to są rzeczy z bon prix niestety wymiary są źle podawanewięc trzeba uważać ja zamawiałam spodnie i mój rozmiar według podanych wymiarów okazał się za mały dla mnie więc wziełam o nr większy a jak przyszła paczka (też uwaga baaaardzo długio okres oczekiwania na paczke ja czekałam 2 tyg) okazało się ze nawet o rozmiar mniejsze od mojego prawidłowego jak bym wzieła to by były dobre no i musiałam wyciągnąć maszyne i bawić się w zwężanie troche roboty było no ale chociaż mam fajen spodnie za tanioche bo chyba za każdą pare dałam nie całe 13zł najdroższa była koszula ale bardzo mi się podobała więc walczyłam o nią jakoś 20zł kosztowała do tego wylicytowałam mokasyny za 10zł

a u nas się rozpadało była burza i odrazu powietrze zelżyło teraz jest przyjemnie
Stary 2011-08-27, 22:21   #3484
*Agatek*
Zakorzenienie

A ja u tego pana zamówię sporo rzeczy, na kwotę 500-700 zł, ale to za jakiś miesiąc, jak uzbieram pieniążków troszkę

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 23:00   #3485
MMONIKA9
Wtajemniczenie

jak na razie moim faworytem nr 1 jest : http://grymasek.com.pl/pl/wozek-uniwersalny-fabio.html i to go jako pierwszego będe brać pod lupe a że mam już 7 typów nazbieranych więc mam co oglądać połowa pewnie i tak na starcie szybko odpadnie bo coś mi nie będzie na żywo pasować

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

dziewczyny a myślałyście już nad pieluchami tzn gdzie się będziecie zaopatrywać bo ostatnio rozmawiałam z koleżanka i ja chyba będe kupować tak jak ona na allegro te duże paczki po 150szt np bo widzę ze się bardziej opłaca są o wiele tańsze niż w marketach

http://allegro.pl/kolorowa-czapeczka...780360906.html te czapeczki są super na pewno kupie kilka szt

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:37 ----------

no i zrobiło się 14 typów jak spisałam wszystkie które miałam dodane do zakładek oki uciekam do spania dobranoc kochane buziaczki przesyłam i życze spokojnej nocki

Edytowane przez MMONIKA9
Czas edycji: 2011-08-27 o 22:39
MMONIKA9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 00:31   #3486
pearpearl
Wtajemniczenie

Heloł, Brzuchatki.
Nie dam rady Was dzisiaj nadrobic. Zmeczona jestem jak licho. Caly dzien spedzilam w Radomiu na pokazie samolotow, bo tz pilot, wiec musialam...

Inutil, ja dzisiaj tez kupilam bagietke czosnkowa i sledziki po gizycku. Czyzbysmy obie byly w ciazy ?
Tak a propos tych sledzikow po gizycku, to nigdy nie wiem, dlaczego one sie nazywaja po gizycku. Jestem z Gizycka i poznalam te sledziki dopiero na wyjezdzie w polskim sklepie w Anglii

Nikotynko, w pon mam wizyte u dentysty, to mu o tym powiem... mam nadzieje, ze nie bedzie trzeba ponownie borowac... buuuuuu
Gdyby cos bylo nie tak, zglosze sie po namiary na Twojego.

Lece spac. Buziaki

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 07:50   #3487
sylwia_87
Raczkowanie

GG do sylwia_87 Send a message via Skype™ to sylwia_87

Ja bym sobie taką sesję zdjęciową zrobiła chętnie. Fajna pamiątka dla dziecka...widzieć siebie u mamusi w brzuchu.....
A potem sesję zdjęciową dziecka, jak się już urodzi, świetna spawa- wspaniała pamiątka.

Zaczynamy niedzielny poranek, u mnie w Norwegii rozpoczęty deszczem.... chyba to już jesień idzie ;(

http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgw8mxzmtn.png

sylwia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 08:16   #3488
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień Dobry

n1kotynka leżaczki wydają suuuper, ja już mam, dostałam, więc nie oglądam, ale kolorystycznie bardzo mi się podobają. I cena podobna do Fisher Price. A wózki... wyglądają całkiem całkiem, ale nie kupiłabym niestety wózka bez 'dotknięcia' go i wypróbowania

bambusiek masz urodziny czy imieniny?? kiedy???

pearpearl hihi, taki nowy objaw ciąży??? dzisiaj też mam na nie ochotę
Stary 2011-08-28, 08:47   #3489
Brawurka84
Raczkowanie

Hejka
też byłam na targach
i podobnie jak inutil:nigdy więcej nie będę się sugerowała opisem i zdjęciami wózków w internecie...Cóż,moja koleżanka tak wpadła:kupiła wózek 3 w 1 z czego okazał się ciężki,i służył tylko do czasu kupienia innej spacerówki
Na targach byliśmy chwilę,bo jakoś mnie nie zachwyciło nic oprócz niektórych wózków i pięknych leżaczków-takie milusie kolory i materiał,że szok
Nie szukaliśmy wózka,bo dostaliśmy taki stary model,niby 3 w 1...Ale ma taki rozstaw kół,że ciężko by mi było wsiąśc do komunikacji oraz by się nie zmieścił do auta-do micry,więc chcąc nie chcąc oglądaliśmy
np.bebe:szału nie zrobił,cena porywająca-około 2,5 tysiąca z fotelikiem maxi cosi..więc podziękowałam
i trafiliśmy na wózek:który po dokładnych oględzinach zamówiliśmy(wpłaciliśmy malutką zaliczkę,a resztę możemy dopłacic i dopiero w lutym,jakbyśmy wcześniej kaski nie mieli czy coś)
to ten wózek:
http://www.navington.com/produkty/wozek-cadet

jest w różnych kolorach.składa się do rozmiaru walizeczki-dla mnie super.i leciutki.Spacerówka też lekka.Z fotelikiem maxi cosi na targach kosztuje 1,6 tys.W necie ciężko dostępny,bo to nowośc-ale ceny nawet 2 tyś.
Z tyłu koła pompowane,z przodu skrętne-ale bardzo łatwo są blokowane.Dla nas bomba-malutki,zgrabniutki.Gondo la spora,bo 79 cm długości na 35.Z podnoszonym oparciem.Aha,i nie wiem na ile to ważne-ale dno gondoli drewniane,więc oddycha.Wózek z gondolą waży 12,6 kg.
Aha,gwarancja na 3 lata.
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 08:58   #3490
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
też mam ochotę na śledzie
Cytat:
Napisane przez sylwia_87 Pokaż wiadomość
Ja bym sobie taką sesję zdjęciową zrobiła chętnie. Fajna pamiątka dla dziecka...widzieć siebie u mamusi w brzuchu.....
A potem sesję zdjęciową dziecka, jak się już urodzi, świetna spawa- wspaniała pamiątka.

Zaczynamy niedzielny poranek, u mnie w Norwegii rozpoczęty deszczem.... chyba to już jesień idzie ;(
No jasne, rób sesję, jeśli finanse i czas na to pozwalają! Trzeba korzystać z takich 'nowości' póki są! Też bym chciała taką sesję, ale wątpię, że znajdziemy czas i pieniądze na to poza tym, tż mam w Niemczech, przyjeżdża rzadko, więc wpasować się czasowo jest ciężko

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 09:04   #3491
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
Hejka
też byłam na targach
i podobnie jak inutil:nigdy więcej nie będę się sugerowała opisem i zdjęciami wózków w internecie...Cóż,moja koleżanka tak wpadła:kupiła wózek 3 w 1 z czego okazał się ciężki,i służył tylko do czasu kupienia innej spacerówki
Na targach byliśmy chwilę,bo jakoś mnie nie zachwyciło nic oprócz niektórych wózków i pięknych leżaczków-takie milusie kolory i materiał,że szok
Nie szukaliśmy wózka,bo dostaliśmy taki stary model,niby 3 w 1...Ale ma taki rozstaw kół,że ciężko by mi było wsiąśc do komunikacji oraz by się nie zmieścił do auta-do micry,więc chcąc nie chcąc oglądaliśmy
np.bebe:szału nie zrobił,cena porywająca-około 2,5 tysiąca z fotelikiem maxi cosi..więc podziękowałam
i trafiliśmy na wózek:który po dokładnych oględzinach zamówiliśmy(wpłaciliśmy malutką zaliczkę,a resztę możemy dopłacic i dopiero w lutym,jakbyśmy wcześniej kaski nie mieli czy coś)
to ten wózek:

jest w różnych kolorach.składa się do rozmiaru walizeczki-dla mnie super.i leciutki.Spacerówka też lekka.Z fotelikiem maxi cosi na targach kosztuje 1,6 tys.W necie ciężko dostępny,bo to nowośc-ale ceny nawet 2 tyś.
Z tyłu koła pompowane,z przodu skrętne-ale bardzo łatwo są blokowane.Dla nas bomba-malutki,zgrabniutki.Gondo la spora,bo 79 cm długości na 35.Z podnoszonym oparciem.Aha,i nie wiem na ile to ważne-ale dno gondoli drewniane,więc oddycha.Wózek z gondolą waży 12,6 kg.
Aha,gwarancja na 3 lata.
Super ten wózeczek, a kółka rzeczywiście są stabilne?? szkoda ze nowość bo fajnie byłoby dowiedzieć jak taki wózek sprawuje się potem w rzeczywistości. A mogłabyś mi napisać jak z materiałem? na pierwszy rzut oka fajne są gatunkowo?
Zainteresował mnie ten wózek bo widzę, że w Częstochowie one również są tworzone więc miałabym bliskoPozdrawiam
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 09:05   #3492
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Podobają mi się takie sesje bardzo fajna pamiątka no ale wiem, że nie będzie na to czasu, a nie wiem jak to wygląda kasowo, więc jak narazie nie kręci mnie to aż tak, no ale nie mówię, że nie. Zobaczymy co to będzie po porodzie!
Cytat:
też mam ochotę na śledzie

No jasne, rób sesję, jeśli finanse i czas na to pozwalają! Trzeba korzystać z takich 'nowości' póki są! Też bym chciała taką sesję, ale wątpię, że znajdziemy czas i pieniądze na to poza tym, tż mam w Niemczech, przyjeżdża rzadko, więc wpasować się czasowo jest ciężko
taka sesja noworodkowa to koszt w zależności od ilości zdjęć od 300do 600zł
zdjęcia noworodków (w stylu Anne geddes)) najlepiej wykonać do 7dnia od urodzenia, bo dzieci układają się wtedy jak w łonie matki. Z każdym dniem ta plastyczność zanika.
ja marzę o takiej sesji i chyba zaczne odkładać pieniądze na nią
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 09:07   #3493
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
jak na razie moim faworytem nr 1 jest : http://grymasek.com.pl/pl/wozek-uniwersalny-fabio.html i to go jako pierwszego będe brać pod lupe a że mam już 7 typów nazbieranych więc mam co oglądać połowa pewnie i tak na starcie szybko odpadnie bo coś mi nie będzie na żywo pasować

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

dziewczyny a myślałyście już nad pieluchami tzn gdzie się będziecie zaopatrywać bo ostatnio rozmawiałam z koleżanka i ja chyba będe kupować tak jak ona na allegro te duże paczki po 150szt np bo widzę ze się bardziej opłaca są o wiele tańsze niż w marketach

http://allegro.pl/kolorowa-czapeczka...780360906.html te czapeczki są super na pewno kupie kilka szt
a ja polecam tego sprzedawcę co do jakości pieluszek wypowiem się w poniedziałek bo wtedy dojdzie do mnie przesyłka

może mi się uda załapać na jakieś darmowe sesje ciążowo-noworodkowe jestem zarejestrowana na maxmodels a tam często szukają ciężarnych

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-08-28 o 09:10
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 09:15   #3494
Brawurka84
Raczkowanie

tzn.on jest chyba dopiero od paru miesięcy-akurat te modele.Próbowałam znaleźc opinie w ineternecie-ale nie jest to łatwe,do dużo kobitek się od to pyta-bo tez im się spodobał.Ale są i takie,które od razu go kupiły jako nowośc i piszą,że się fajnie spisuje.
nie jestem super specem-ale trochę poczytałam,popytałam koleżanek-skrętne koła sa bardzo wygodne,nawet w zime-a w tym wózku koła przednie są skrętne i się je blokuje dokładnie w ułamek sekundy naciśniecięm stopą.
Prowadzi się fajnie,coś się robi z rączką ale nie pamiętam jak to się fachowo nazywa-taka jakby regulacja.I gondolkę można zawiesic na 2 wysokościach-mi akurat ta wyższa bardzo odpowiadała.
powiem tak-gdy sprzedawca nam zaczął go pokazywac to tylko oczy otwieraliśmy,że tak łatwo się go składa,wszystko odpina,nawet wszystkie koła na jeden klik.Potem szybciutko spacerówkę się montuje,fotelik to też chwila.Wszystko podnosiłam-wszystko leciutkie.
nio ja rodzę początek lutego,więc wózek musiał byc stabilny-ten nie jest za mały,jest zgrabny,więc się nie boję,że maluch mi wypadnie czy coś.
Daszek regulowany-z tyłu może byc wentylacja.I co mi się bardzo spodobało-rączka jest pokryta skórą oraz sam począteczek daszka-wygląda to bardzo ładnie jak dla mnie.
No i pan nam skończył pokazywac...poszedł na chwilę po coś..i my tylko z niemężem spojrzeliśmy na siebie,że super wózek-ale nas nie stac...bo pewnie kosztuje ze 2-3 tysiące...A pan mówi,że na targach trochę taniej,bo rabat itp.i że 1200..plus fotelik..no to my,że bierzemy
Ja mam taką radę,patrzcie dziewczyny na rozstawienie kół-w necie raczej o tym nie piszą,a potem są problemy-z wjazdem do komunikacji miejskiej,do jakiejś alejki w sklepie itp.Zależy oczywiście gdzie mieszkacie,i na czym Wam zależy,ale mi strasznie zależy na mobilności
Stary 2011-08-28, 09:22   #3495
n1kotynka
Zadomowienie

dobry

Brawurka właśnie do tych wózków już się nawet nie pchałam bo widziałam ile ludzi stoi przy stoisku

fajnie, że Wam się podoba i jak widzę jeden zakup z głowy

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

pear trzymam kciuki za wizytę , w razie czego służę namiarami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 09:24   #3496
malamilutka
Przyczajenie

Wiecie co?? Mnie się już od paru dni wydaje, że mnie dzidziuś z brzucha atakuje, to żadne gazy,gazy są też ale to gazy, a to takie jakby mini spięcia prądem i dzisiaj mój mąż cośtam do brzucha opowiadał i jak mi sprzedało kopa, to aż wrzasnęłam ze strachu Można zawału dostac! Nigdy jeszcze takiego mocniaka nie poczułamA wczoraj w nocy poczułam jakby mi się od środka obcy z brzucha wyłaniał, dotykam macicy, a ona taka wybrzuszona, aż dziwnie-poklepałam trochę i natychmiast wróciła do swego dawnego kształtu Ładne jaja! Nie wiedziałam, że to aż tak może byc! A ja 17 tydzień, pierwsza ciąża. Ale chudzina
malamilutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 09:29   #3497
Brawurka84
Raczkowanie

w ogóle kupa ludzi na tych targach-i wąskie przejścia.bałam się,że w brzuch dostanę ;-)
wózek to z górki,ale od wczoraj tworzę wyprawkę-łącznie z tym od kogo i co z allegro i chyba ze 100 pozycji wyjdzie ;-)
też tak macie?a chcę naprawdę tylko potrzebne rzeczy.
ale jak chodzilismy po Smyku i po mothercare gdzie niby nadal trwają promocje-to tylko za głowę się złapałam...Bo jakoś promocji nie widziałam...
Np.w mothercare czapeczka dla bobaska za 45 zł..zwykła biała z troczkami..Na allegro są już za 5,50,a ja nawet mam firmówkę nową bialutką za 50 groszy z lumpka
Stary 2011-08-28, 09:30   #3498
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
i ostatnia część

mebelki w bebecar też mają przykładowe zdjęcia
super, że jesteście zdecydowani już na konkretny model - gratuluję
My jesteśmy anty targowi ani ślubne, mieszkaniowe czy teraz dla dziecka jakoś denerwuję się w tłumie i teraz tym bardziej z brzuszkiem, to mnie szlag trafia jak inni się rozpychają, trącają innych itp.

Cytat:
A ja u tego pana zamówię sporo rzeczy, na kwotę 500-700 zł, ale to za jakiś miesiąc, jak uzbieram pieniążków troszkę
Cytat:

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:37 ----------

no i zrobiło się 14 typów jak spisałam wszystkie które miałam dodane do zakładek oki uciekam do spania dobranoc kochane buziaczki przesyłam i życze spokojnej nocki
jeju dziewczyny zawstydzacie mnie macie tyle już wybranych rzeczy, przejrzanych stronek że wow a ja nie mam kiedy tego zrobić

Cytat:
Napisane przez sylwia_87 Pokaż wiadomość

ja bardzo chcę sesję brzuszkową, taką jesienną z żółtymi listkami na brzuszku chyba się skuszę, choć tż mówił że sam mi zrobi - już to widzę, jak ja ciągle jestem niezadowolona ze zwykłych zdj. jakie mi robi i ciągle mu muszę spr jego dzieło i mówić jak ustawić aparat Więc po prostu nie będę się go pytać i postawię przed faktem dokonanym i każę się wyszykować mówiąc co będziemy robić

Cytat:
Hejka
też byłam na targach
to ten wózek:

Aha,gwarancja na 3 lata.
gratuluję zakupu wózka

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
taka sesja noworodkowa to koszt w zależności od ilości zdjęć od 300do 600zł
zdjęcia noworodków (w stylu Anne geddes)) najlepiej wykonać do 7dnia od urodzenia, bo dzieci układają się wtedy jak w łonie matki. Z każdym dniem ta plastyczność zanika.
ja marzę o takiej sesji i chyba zaczne odkładać pieniądze na nią
ja wolę brzuszkową, jakoś nie chciałabym żeby nad takim maleństwem latał fotograf

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 09:32   #3499
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

No to super, w takim razie musimy przejść się i pooglądać te wózki bo szczerze nawet o nich nie słyszałam...a tak blisko myślałam, że u nas to tylko Tako takie fajniejszea tu niespodzianka. Ja też mam termin na początek lutego
Stary 2011-08-28, 09:41   #3500
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
super, że jesteście zdecydowani już na konkretny model - gratuluję
My jesteśmy anty targowi ani ślubne, mieszkaniowe czy teraz dla dziecka jakoś denerwuję się w tłumie i teraz tym bardziej z brzuszkiem, to mnie szlag trafia jak inni się rozpychają, trącają innych itp.

jeju dziewczyny zawstydzacie mnie macie tyle już wybranych rzeczy, przejrzanych stronek że wow a ja nie mam kiedy tego zrobić
my też jesteśmy anty targowi nie byliśmy na ślubnych, na mieszkaniowych kiedys kiedyś i to tylko dlatego, że nasz mama TZ zaciągnęła ale teraz chciałam, żeby małż zobaczył, że to nie taka prosta sprawa skompletować wyprawkę ale doszliśmy do kompromisu i spędziliśmy tam równo godzinę, przejrzeliśmy co chcieliśmy i pojechaliśmy oglądać samochody także luz

ja jeszcze nic dla dzidziusia nie mam null, zero wszystko kupię hurtem w październiku - listopadzie, nie mam gdzie teraz tego składować, muszę mieszkanie przygotować, pomalować, przemeblować, a mamy jeszcze czas przeglądam sobie rzeczy ale wiem, że zdążymy ze wszystkim na spokojnie, tylko troszkę później
Stary 2011-08-28, 09:47   #3501
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a powiedzcie mi, co myślicie o fotografii noworodkowej?

Nie mogę się napatrzeć na artystyczne zdjęcia takich maleństw
Zdjęcia fajnie się ogląda, ale nie miałabym serca mordować mojego dzidziusia
A sesje w ciąży to już w ogóle mi się nie podobają Może ja jakaś inna jestem, ale ciąża wydaje mi się sprawą intymną i nie chciałabym pozować z wywalonym brzucholkiem przed jakimś fotografem Jak będę chciała mieć pamiątkę z ciązy to mąż mi zrobi prywatną sesję

Cytat:
heeej Mamusie

ja dzisiaj po targach kompletnie zgłupiałam, wózek który mi się podobał - Graco Symbio, wyglądał mało stabilnie jak dla mnie, to samo Jane Rider - kompletnie nie na porę roku w której mamy rodzić ;/
Moimi faworytami są teraz Bebecar i wózki firmy, której nigdzie nie widziałam Cam. Włoska firma a wózki solidne, lekkie ( z gondolą 15 kg) i prześliczne
I już sama nie wiem. Tż też zgłupiał.
Aaaaa i jeszcze widzieliśmy super leżaczki - bujaczki za około 200 zł do kupienia i już wiemy, że na pewno będziemy takowy mieć. Generalnie widze, że wybór wózka to będzie ciężka sprawa.
I jeszcze spotkaliśmy znajomych i kolejna para nam polecała teutonię. Wózki w sklepie kosztują 5000 a oni kupili w sklepie internetowym za 1700 i też super, zwłaszcza na zimę, duża gondola i duże fajne koła. Generalnie kurcze ciężki wybór będzie.
Aaaa Maxi Cosi też odpada i jeszcze firma Bugaboo - strasznie niskie są te wózki i też nieciekawie wyglądają ehhh mogłabym sporo napisać o nich dzisiaj po targach
Też mi się wydaje, że jednak wózki trzeba obejrzeć na żywo, a potem dopiero można kupić.. Bo niestety Internet to nie Cyganka, i prawdy nie powie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Heloł, Brzuchatki.
Nie dam rady Was dzisiaj nadrobic. Zmeczona jestem jak licho. Caly dzien spedzilam w Radomiu na pokazie samolotow, bo tz pilot, wiec musialam...

Inutil, ja dzisiaj tez kupilam bagietke czosnkowa i sledziki po gizycku. Czyzbysmy obie byly w ciazy ?
Tak a propos tych sledzikow po gizycku, to nigdy nie wiem, dlaczego one sie nazywaja po gizycku. Jestem z Gizycka i poznalam te sledziki dopiero na wyjezdzie w polskim sklepie w Anglii

Nikotynko, w pon mam wizyte u dentysty, to mu o tym powiem... mam nadzieje, ze nie bedzie trzeba ponownie borowac... buuuuuu
Gdyby cos bylo nie tak, zglosze sie po namiary na Twojego.

Lece spac. Buziaki
O proszę Air Show Radom
A z tymi śledziami to jak z rybą po grecku - Grecy nie wiedzieli, że takowa potrawa istnieje dopóki ie przyjechali do Polski

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
w ogóle kupa ludzi na tych targach-i wąskie przejścia.bałam się,że w brzuch dostanę ;-)
wózek to z górki,ale od wczoraj tworzę wyprawkę-łącznie z tym od kogo i co z allegro i chyba ze 100 pozycji wyjdzie ;-)
też tak macie?a chcę naprawdę tylko potrzebne rzeczy.
ale jak chodzilismy po Smyku i po mothercare gdzie niby nadal trwają promocje-to tylko za głowę się złapałam...Bo jakoś promocji nie widziałam...
Np.w mothercare czapeczka dla bobaska za 45 zł..zwykła biała z troczkami..Na allegro są już za 5,50,a ja nawet mam firmówkę nową bialutką za 50 groszy z lumpka
No niestety, mothercare to bardzo drogi sklep Nie wybieram się tam na razie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 09:49   #3502
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

My też raczej nie chodzimy po targach, ale przed naszym ślubem mieliśmy podpisać umowę z kamerzystą i pasowało mu akurat na targach bo tam się wystawiał, więc poszliśmy. I bardzo dobrze bo udało nam się wygrać voucher za 1000 na podróż poślubną więc kamerzysta pół na pół się zwrócił A takie targi to też jest super przegląd różnych firm i nie trzeba aż tyle sie nachodzić po sklepach. Dla naszej fasoleczki też jeszcze nic nie mam;D I też dopiero bliżej jesieni będę kompletować, póki co stresuje się każdą wizytą u ginia czy wszystko jest napewno wporządku
Stary 2011-08-28, 10:00   #3503
specialle
Rozeznanie

Cytat:
hehe ja u "julnata" ostatnio też zakupiłam kilka rzeczy bo to są rzeczy z bon prix niestety wymiary są źle podawanewięc trzeba uważać ja zamawiałam spodnie i mój rozmiar według podanych wymiarów okazał się za mały dla mnie więc wziełam o nr większy a jak przyszła paczka (też uwaga baaaardzo długio okres oczekiwania na paczke ja czekałam 2 tyg) okazało się ze nawet o rozmiar mniejsze od mojego prawidłowego jak bym wzieła to by były dobre no i musiałam wyciągnąć maszyne i bawić się w zwężanie troche roboty było no ale chociaż mam fajen spodnie za tanioche bo chyba za każdą pare dałam nie całe 13zł najdroższa była koszula ale bardzo mi się podobała więc walczyłam o nią jakoś 20zł kosztowała do tego wylicytowałam mokasyny za 10zł

a u nas się rozpadało była burza i odrazu powietrze zelżyło teraz jest przyjemnie
No ja juz w poniedzialek wplacilam pieniazki i nadal nic nie dostalam

Cytat:

Ja kupuje dla synka dada w biedronce, tanie i dobrej jakosci. huggies tak go odparzaly ze szok. na poczatek zas mieslismy pampersa bo biedronokowe za duze poczatkowo byly

Ja kupowalam czapeczki w hurtowni u siebie za 2,20zl a i kilka mi sie udalo jak obnizyli na 1,2ozl
specialle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 10:05   #3504
Brawurka84
Raczkowanie

no pewnie,że wszystko będzie ok
ja przeżyłam chwile grozy miesiąc temu na usg genetycznym-przeziernośc wyszła 2,1..niby norma,ale powyżej średniej.
robiłam test pappa-czekanie na wynik było katorgą.ale wyszło bardzo bardzo niskie ryzyko 0,001 więc trzeba byc dobrej myśli
i już nie zamartwiam się w tej ciąży,już mam dosyc-trzeba myślec pozytywnie
uważamy,że będzie chłopczyk-i kłócimy się o imię.Czy naprawdę imię bolek jest takie obciachowe?jak uważa mój niemąż.że nigdy nie nazwie tak dziecka,a mi się tak podoba,że szok...
ja jakoś nie umiem na coś zbierac pieniędzy,wolę kupowac na kilka razy,nawet jakby to miało byc po kilka sztuk za małą kwotę
Stary 2011-08-28, 10:12   #3505
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
byc moze...
ale smiesznie przeczytac,ze ktos ma idealnie takie same zachcianki

Cytat:
pear trzymam kciuki za wizytę , w razie czego służę namiarami
dziekuje,kochana
mam nadzieje,ze bedzie dobrze
boje sie jak diabli

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
O proszę Air Show Radom
A z tymi śledziami to jak z rybą po grecku - Grecy nie wiedzieli, że takowa potrawa istnieje dopóki ie przyjechali do Polski
tez bylas?
samoloty jak samoloty
ale ilu fajnych pilotow widzialam
bylo na czym oko zawiesic

i to pytanie w glowie "czy ja aby wzielam odpowiedniego pilota?"

a ze sledziami, to tez jak z ruskimi pierogami, ktore podobno w Rosji sa nazywane polskimi

Nikotynko, co do wozkow tako, to ja tez o nich myslalam, ale wszyscy narzekaja na wage

Dzien dobry,dziewczynki.
Chcialam isc na targi,ale cos zaczelo mnie mdlic... Jakby powrot do I-go trymestru. Ratunku...
a boje sie, ze w nd bedzie jeszcze tlumniej niz wczoraj

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-08-28 o 10:15
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:26   #3506
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Czy to możliwe, że przez ciąże bolą mnie zęby? Wcześniej nie bolały, a teraz zaczęły boleć te chore, które chciałam wyleczyć po ciąży.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:33   #3507
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Dziewczyny mierzycie sobie ciśnienie w domku? Bo mnie tak pobolewa głowa od wczoraj i dzisiaj też tak nie bardzo sie czuje więc mówie a zmierze z ciekawości, i jak przed ciążą potrafiłam mieć nawet 90 na 70 tak dzisiaj przeżyłam szok bo 151 na 73 i się zmartwiłam
Stary 2011-08-28, 10:39   #3508
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam
Dzisiaj już lepsza pogoda,sloneczko świeci ale niema upału!
Obudziłam się o 6 i czułam ciągnie mnie z obu stron brzucha-tak jakby się rozciągała skóra.Czy to normalne czy coś się zieje z Maluszkiem??
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:58   #3509
renata:)
Zadomowienie

hej dziewczynki
wróciliśmy z wojaży wakacyjnych i witam was wypoczęta(na wakacjach) i zmęczona(podróżą)
było bardzo fajnie poodpoczywałam i w ogóle nawet opalona jestem i śmiesznie wyglądam z białym brzuchem a reszta brązowa no i jestem zaręczona o zachodzie słońca z wielkim wiatrem(sztorm był) w płaczliwym nastroju( jakiś taki mam ostatnio że płaczę bez powodu).
nie nadrobię was bo za dużo popisałyście

mam pytanko do was czy wam też twardnieje brzuch? od jakiś kilku dni mi się robi taki strasznie twardy cały jak kamień jutro mam wizytę to zapytam ale strasznie się niepokoję zwłaszcza że od 2dni bardzo słabo wyczuwam naszą córcie

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:12   #3510
specialle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Dziewczyny mierzycie sobie ciśnienie w domku? Bo mnie tak pobolewa głowa od wczoraj i dzisiaj też tak nie bardzo sie czuje więc mówie a zmierze z ciekawości, i jak przed ciążą potrafiłam mieć nawet 90 na 70 tak dzisiaj przeżyłam szok bo 151 na 73 i się zmartwiłam
No niedobrze bo jak ja mialm pierwsze 135 to draka u lekarza byla, powiedzial mi pani dr ze jak mi skoczy powyzej 140 to do szpitala. Ale nie martw sie za wczasu, lepiej zapytac lekarza
specialle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości