|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Synuś ![]() Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2011-08-18 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cotek moj mi robil USG dowcipnie ostatni raz też jakoś we wczesnej ciąży tylko nie pamiętam kiedy dokładnie. A. wiem, że robil je za każdym razem jak podczas badania dowcipnego wymacal że szyjka się skraca. A jak nie, to nie robił... Badanie mam oczywiście co wizytę. Jak kończy to go pytam czy szyjka się skróciła i czy wszystk tam dobrze ![]() Oni faktycznie mówią tylko wtedy jak coś jest nie tak, a jak jest okeji chcesz iwedziec więcej to trzeba pytać pytać jeszcze raz pytać. Mój też czasami wygląda na zniecierpliwionego jak się go wypytuje, ale mam to w nosie. W koncu kurde mu bulę nie małą kasę za wizyty ![]()
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marudź aż do skutku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | ||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do spania to Wam powiem, że teraz jak się przeprowadziliśmy to kupiliśmy sobie nowe łózko i twardszy materac i jest rewelacja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a co do hokerów to trudna sprawa, bo niby powinniśmy otworzyć w obecności kuriera i sprawdzić czy wszystko oki, ale teściowa paczkę odbierała i nie wiedziała, ze ma sprawdzić. Wysłałam im meila ze zdjęciem pęknieć, zobaczymy co da się zrobić. A hokery takie http://www.foteliswiat.sklep.meble.p...-168b-red.html
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() A jeszcze Cotek a masz robione takie normalne usg przez brzuchol na każdej wizycie?
#3486 |
Zakorzenienie
|
dzien doberek
![]() Małgosia robisz gołębie???? ![]() ![]() Cotka mój gin tez mi nie mówi jakie mam długości szyjki itd bada mówi ze ok i tyle albo jak on to powiedział ostatnio: tutaj nic sie nei dzieje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | ||
Zakorzenienie
|
cieszę się, że taką reakcję wywołuje mój blog
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3489 | |||||||
kosmitka
|
Ależ pędzicie od rana. Za mną lekko bezsenna noc, dzieci płaczą, myślę, kiedy moje będzie, nie umiem sobie tego wyobrazić. Rąbnięta jestem, do porodu 2 tygodnie a ja siebie w tym jakoś nie widzę.
![]() Cytat:
Pestka co mam podpatrzeć? ![]() Indygo79 chłopy są jakieś takie niekumate, ja swojego też musiałam ostro cisnąć, by wziął się wreszcie za zakończenie remontu i teraz przyznaje mi rację. Bo ja już jestem w szpitalu, a on i tak nie ma wszystkiego skończonego, ale przynajmniej dzieciowy pokój jest zakończony. Cytat:
Cytat:
Dziękuję za fluidy, oddaję podwójne ![]() Cytat:
![]() ![]() Oj Cotka, pod górkę z tymi płytkami. Szybko Wam odmienią? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z tymi cm szyjki tid to ja mam wszystko w karcie ciąży. Opis badania gin, opis badania usg, moje dolegliwości, przepływy, wagę dziecka itd. Chyba komuś jeszcze chciałam odpisać, ale zjadło. Może przypomnę.
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mam do Was pytanko?? będziecie szczepić na pneumokoki?? bo właśnie wczoraj dostałam na SR ulotkę i się właśnie w nią wgłębiam
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A możesz sobie chociaż spacerowac? A wogóle co lekarze mówią? Prognozuja coś? Czy tak bidusie masz leżeć i czekać? Taaa poprawiłam Wam humorki przynajmniej ![]() ![]()
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3493 | ||
kosmitka
|
Cytat:
Czytałam o Twoich hokerach, co za pech. A one są plastikowe? Bo tak na zdjęciu trudno ocenić, z wyglądu bardzo fajne, tylko czy wygodne? My wzięliśmy z ekoskóry, ale też twardawe. Tylko zjeść i spadać, bo posiedzieć, szczególnie w ciąży, to niekoniecznie. Cytat:
O wiem, Miss.hot pisałaś o leżaczkach, że te Bright Stars na krócej starczą. Dzieci mojej szwagierki w tych z FP wcale długo nie chciały siedzieć, dość szybko zmieniła im na krzesełka do karmienia, a w leżaczkach tylko dopóki same porządnie nie siedziały i nie raczkowały, więc nie wiem. A Twoje dziecię korzystało z tego? Do kiedy? No jakoś mi się żadne z FP nie podobają, nie wiem. A jeszcze okazało się, że naszego koloru wózka nie ma, mąż dzwoni i szuka, zaraz jak się w sumie zdecydowaliśmy (a raczej to on zdecydował), to się okaże że nie ma i będzie trzeba zmienić. ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Aha Małgosia ja tu biegam po korytarzach, bo mam zalecenie urodzić. Ino nie wiem jak. Ale ogólnie to jestem pod obserwacją i mam czekać aż urodzę. Bez sensu.
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co do hokerów to plastikowe są, chcieliśmy w miarę tanie i też tylko do zjedzenia obiadu, bo mamy taką malutką kuchnię, że nie ma mowy żeby tam dłużej posiedzieć
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
kosmitka
|
U mnie wszystko stoi na głowie, Martuś.
Trzymam kciuki za reklamację.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może stąd, że masz najnormalniej w świecie dosyć swojego stanu. Z tego co piszesz wywnioskowalam, że przed porodem byłas bardzo aktywna, silna, radząca sobie ze wszystkim kobietą, a tu nagle trzeba leżeć, boli, skurcze, opuchlizna, hormony... Ja mam do tego jeszcze inne egoistyczne myśli, ale dotyczące bardziej stylu zycia jaki do tej pory prowadziliśmy. I to wcale nie oznacza, że nie chcemy naszych maleństw... I nie dziwie Ci się, że nie chcesz tam być... Ja leżałam w lutym jeszcze bez ogromnego brzucha i myslałam, że dostanę do głowy... Dobrze, że masz dostęp do internetu ![]() ![]() Korytarze i schody - do upadłego... ![]()
![]() |
#3497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co tu dzisiaj tak cichutko??
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-08-18 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | ||||||
Zadomowienie
|
hej Kobietki
dzień się zaczął...do du.. wogóle w nocy się budziłam.. rano musiałam wstać..bo prosto jak tż wrócił z nocki pojechaliśmy na wizytę szpitalną.. mocz ok,ciśnienie też.. a potem poszliśmy do lekarza (położnika ![]() ![]() wchodzę.. koleś normalnie... ![]() ![]() ![]() poza wyglądaem i kulturą bycia.. zero kompetencji.. kazał mi się położyć.. i szukał chyba ze3-4 min bicia serca!!! gdyby nie to,że mała się ruszyła w tym czasie..to bym chyba zawału tam dostała. potem zaczął miarką krawiecką mierzyć mi brzuch-dziecko..i się motał kolejne pare min. stwierdził..że dziecko jest :good size.. ![]() przy tym tak mnie brzuch pouciskał,tak wytarmosił,że aż mnie kłóć zaczęło w podbrzuszu i tak trzyma do teraz ![]() pytam się jego jak mała. a on ,że jest nisko,że już jest gotowa itd. a ja..że kiedy się mogę spodziewać porodu.. a on w kartę!! I DO MNIE...TERMIN JEST NA 3.09 ![]() ![]() ![]() a na bóle i skurcze...powiedział,że to normalne. a jak zapytałam co brać,to że mogę paracetamol ... ![]() ogólnie..po tej wizycie..wiem,że nic nie wiem...że brzuch mnie napierdziela cholernie i czuję się gorzej niż przed... i że niepotrzebnie wogóle tam jechalismy.. buuu.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to leżenie to też po to,by dzieciątko troszkę się odbiło w górę..i przez to niby ucisk mniejszy i ból. napewno będzie ok. tylko się oszczędzaj ![]() Cytat:
te skurcze to masakra..ale jak dziewczyny pisały..oby to znaczyloi choc ciut łatwiejszy poród... no to już donoszona ciąża!! możesz rodzić ![]() Cytat:
a może czeka na zbiorowy poród we wtorek hahaha idę wywiesić pranie...
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-18 o 11:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ancia, coś czytałam, że Małgosi też, ale ona o tym pisała w cytacie na kolorowo, więc możliwe że albo ja to źle odczytałam, albo ty nie doczytałaś. Nie odmieniamy płytek, w :upie: to już mamy. Chcemy żeby było już gotowe więc wymyśliło się jakąś inną wersję i już jest na jednej ścianie, więc - hurra ![]() Co prawda teraz mama z tż jeżdżą po wrocławiu za tymi listwami i znowu jakieś problemy, ale mnie tam nie ma, więc narazie jeszcze jestem bez nerwów ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Wtajemniczenie
|
ano Ancia urodzic latwo nie jest jak dziecię na świat się nie pcha
![]() ![]() ![]() ![]() Martusia tez 3mam ![]() ![]() ![]() Małgosia myslę ze bardzo mądrze napisalas o obawach Anci, podpisuje sie jesli mogę ![]() Edytowane przez lausanne Czas edycji: 2011-08-18 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
Stokrotka, to nieźle. Może trochę racji i ma, bo wiele mówi że pierwsze wcale się tak nie pcha, ale z tymi wodami to pojechał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba wezmę się za jakieś sprzątanie i rozpakowywanie, tyle rzeczy jeszcze czeka w workach...
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Wtajemniczenie
|
Stokrotka wspołczuję - durny Angol i ich idol paracetamol. Czasem zastanawiam się czy ten ich ukochany paracetamol to przypadkiem nie sponsoruje skarbca królowej
![]() Olej dziada, wypij meliskę i najlepiej sama się wsłuchaj w swój organizm skoro taki konował nie umie nic powiedziec. A i Ty go z wodami nie słuchaj bo mi odeszly wody chwilę przed partymi skurczami. A kolejna część juz przy partych. I tez bylo pierwsze dziecko. Jak będziesz miala regularne skurcze to jedz na IP i mogą Cię cmoknąć. Az się wkurzyłam sama ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
jak zamierzacie zbiorowo rodzic we wtorek to czekamy na wiesci hehe, ale by było jakby tak wyszło:0
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie
![]() ![]() ![]() Dzis zaczynamy 38 tc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() same czerwone posty ![]() asia a my na kiedy sie umawiamy?? terminy mamy podobne wiec moze sie tez razem na porodówke wybierzemy ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie jak leżę z poduszką pod tyłkiem, to mały czasem odbija się w górę i wtedy noga odpoczywa ![]() Niektóre z Was piszą o swoich TŻach, że ociągają się z przygotowaniami. U mnie to mąż właśnie wszystko popędzał ![]() ![]()
![]() |
#3510 |
Zadomowienie
|
no to na lody tez mozemy sie wybrac
![]() ![]() ![]() ale na porodówke tez chce z kims ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.