|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
A łożeczko przez tydzien nie wywietrzy sie...chyba ze postawicie na balkonie.... Mam pytanko...nie moge tego odnależc, ale pisałyscie kiedys o nazwisku dziecka ...ze trzeba cos załatwic przed jesli sie nie ma takiego samego nazwiska jak ojciec dziecka...Która mi przypomni????? |
|
|
|
|
#3452 | ||||
|
Zadomowienie
|
hello..
..jutro mam OSTATNIĄ już wizyte u ginka Cytat:
.Agnyska- nie dziwie Ci się,że się zamartwiasz , 2 tygodnie szybko minie do następnej wizyty, jednak jesli nie daje Ci to spokoju może wybierzesz się do innego lekarza?Anciah- wysyłam pozytywne fluidyCytat:
Cytat:
i jeszcze chodze pomalutku nóżka za nóżką jakby zaraz dziecko miało mi wypaść ...dobrze że niedużo nam czasu zostałoCytat:
Aaa to razem kończymy i razem wkraczamy w 38tc
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, jakiś czas temu z Wami zaczęłam pisać a teraz powracam.
U mnie 32tc i czuję się kiepsko. Boli mnie lewe udo i pachwina tak, że ledwo chodzę, w nocy nie mogę spać. Po wczorajsze wizycie okazało się, że mój synek wbił się już główką w kanał rodny stąd też ucisk i ból. Mam przykazane jak najwięcej leżeć z poduszką pod biodrami, żeby trochę do góry "poszedł". Mam wytrzymać 3 tygodnie a potem już ewentualnie mogę rodzić. Cytat:
|
|
#3454 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-08-18 o 09:58 |
|||
|
|
|
#3455 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje za wszystkie zakończone i rozpoczęte tygodnie
![]() Jakiś dzień dzisiaj do d..y. Nie wiem czy z lekkiego niewyspanie czy przez głupie sny. Zapomniałam Wam rano napisać, że pierwszy raz śnił mi się poród Wprawdzie sama I faza, ale strasznie się wkurzałam, bo tż nie było, dzwoniłam po niego a on coś w ogóle nie przyjeżdżał, jakby miał to daleko gdzieś...Pójdę może trochę poprasuję to może mi się lepiej zrobi ![]() Dla wszystkich smutasków |
|
|
|
#3456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3457 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej babeczki
Zaraz zmykam do miasta, do koleżanki na ploteczki i po wynik na paciora - trzymajcie kciuki żeby mi tam nic nie wynaleźli ![]() za skończony 37 tydzień za skończony 35 tydzień za zaczęty 33 tydzień Cytat:
Kciuki za jutrzejszą wizytę![]() za 38 tydzieńCytat:
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Niech mi ktoś powie, że to nie jest złośliwość losu
Wyciągamy płytki z pudełka a tam inny kolor. W końcu kiedy jesteśmy na finiszu okazuje się że spakowali nam nie te płytki co trzeba jeszcze chwila i chyba będą mnie musieli w jakiś kaftan bezpieczeństwa wsadzić Ciekawe czy mają ciążowe Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-08-18 o 10:23 |
|
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
Anetika-trzymam kciuki za wyniki!!!
Indygo- ja sie samego karmienia nie boje, to kwestia wyuczenia przystawiania piersi do dziecka.Bardzie sie obawiam u mój jadłospis, wcześniej mieszkałam z mamą i to ona przygotowywała obiady, wiedziała co moge a czego nie pownnam jeść. A teraz? Na pewno nie powinno się jeść smażonych i powodujące wzdęcia.. kurcze, żeby to mieć taki jadłospis - taki gotowy na każdy dzień w tyg., by przynajmniej smacznie zjeść i mieć jeden problem z głowy
|
#3460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no rozumiem Cię, a wiecie, że już kilka razy słyszałam, ze dziecku wszytko jedno czy mięso smażone czy gotowane, a to dla nas zdrowsze jak gotowane
|
|
#3461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3462 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje 38 tygodnia ![]() Cytat:
zobaczysz bóle szybko sie skoncza i bedziesz mogła sie cieszyc z malenstwa ![]() Cytat:
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za wsparcie!
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Oklaski za kolejne rozpoczęte tygodnie ![]() Wiecie, że mnie to żebro dalej boli W nocy nie moglam się przekręcić na bok. Normalnie lzy w oczach. Już wzięłam poszukałam w internecie (czego przez calą ciazę unikałam) co to może być. No i wynika z tego, że mnie mój syn ukochany Stanisław tak skopał ![]() Aśka A Ciebie to udusze kobito. Za te gołębie. Normalnie śniły mi się w nocy No i teraz mam robotę. Ancia "do zobaczenia" ze zdrowiutkim Frankiem w domu Indygo Mój też nie widzi kłopotu. "Kochanie przecież nawet jakby coś się wydarzylło, ze pojdziesz wczesniej do szpitala, to zrób listę a ja to kupię wszystko w jeden dzień" I co mu odpowiesz? Mamy Kochana poprostu inne podejście. O. Mój np. wziął się za sprzedaż naszego auta i kupno nowego Siedzi po pracy na internecie i szuka okazji, ale żeby pooglądal ze mna przewijaki to zapomnij...Mężczyźni tacy są. Oni w nosie mają kolory pościeli. Jak to stwierdzil mój Tż: "ja jestem od innych spraw" A nam..przecież nie chodzi o to żeby stawali przed każdym sklepem z ciuszkami i płakali ze wzruszenie tylko o zwykłe zainteresowanie typu: "czy już mamy wszystko, czy czegos brakuje, czy nie potrzebujemy pomocy przy wyprawce itp.".... Co zrobisz. Najważniejsze żeby byli dobrymi tatusiami ![]() Ja nie mam parcia na karmienie piersią. Ale wiem, że naciski są od strony chociażby położnych...Wogóle teraz bardzo dużo slyszy się o tym że cycek jest jedyna i słuszna metodą karmienia. Doprowadza mnie to do szału. Pestka Bylismy z Tż w urzędzie stanu cywilnego i mamy przynieśc: kartę ciąży, dowody osobiste, i mój skrócony odpis aktu urodzenia jeśli urodzilaś się w innej miejscowości. Acha i Pani powiedziala, że odpis aktu nie musi być nowy. Ja wyszperałam z chyba 2004 roku i taki też im zaniesiemy. Dam znac jak już sie uda to załatwić.
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
tez ogladam i mam zamiar sobie paluchy z nutella zrobic
mam nadzieje ze wyjda
|
|
#3467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a łóżeczko od brejdaka samo sie nie przyniesie już drugi dzień odwleka, a mi ciuszki zalegają ale przydusze do końca tygodnia, najwyżej będzie sam składał i mył to będzie żałował że nie zrobił wcześniej ![]() aaaa przypomniało mi się Anciahk tak nadrabiam teraz zakupowo, ale zobacz w dwa tygodnie prawie dałam radę ze wszsytkim nie ma to jak silna motywacja ![]() Cytat:
![]() kurde cały czas mam wrażenie że sobie jeszcze pochodze z tym brzuszyskiem, że mnie tak wstrzymywali, wstrzymywali a teraz będę chodzić i przenosze Cytat:
![]() a ja dziś 37 pełny oł jeee ![]() jade do mojego gina w kontrolę po 12 , jak chciał to będę czeka mnie pewnie badanie wcipne jak nic
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Gin też mi o takich rzeczach nic nie mówi, ostatnio aż powiedziała że poród przedwczesny mi nie grozi i to wszystko, także dobrze Cię rozumiem i w razie kolejnej ciąży na 10000% zmieniam lekarza
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. co można w ciąży na kaszel ? Teraz jest lajcik, ale jak tylko się położe to kaszlę jak stary astmatyk
|
|
|
#3470 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
ale mi się uzbierało zaległości
![]() dziękuję Wam obojgu Cytat:
znacznie lepiej mi z Wami bo przy Waszym nastawieniu się cieszę porodem a nie sie go bojęCytat:
a pierwsze żyje i ma się dobrze![]() Cytat:
![]() a Ty to jestes dla mnie hardcorowa dziewczyna - praca, 4 piętro i co jeszcze? ![]() Cytat:
więc loozik, moze i u Ciebie teraz tak ladnie idzieCytat:
Cytat:
nie znoszę jak się nie mozna cieszyc z nowej rzeczy! A jakie hokery zamawialiście?a co do pralki to olej system, co się będziesz denerwować. Masz troszkę wolnego połek tez nie mam bo mój małż tez się ociąga, ale jakos o tym nie myslę, staram się nie patrzec na te ciuchy i powiem Ci ze pomaga ![]() Cytat:
aaa i powiem Ci na pocieszenie że wiertarka nie przeszkadza noworodkowi nawet jak spi. Konradek spał w takim halasie dwie doby bo moj mąż tez się nie wyrobił. I nawet nie drgnął ![]() Cytat:
Cytat:
Aguś buziak ode mnie Uzupelniaj z niego fluidy skoro masz je na wyczerpaniu i masz kategoryczny zakaz wkręcania sobie czegokolwiek
|
|||||||||
|
|
|
#3471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiec troche mnie to wkurza
|
|
|
#3472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jezzzu jaki wstyd imie własnego dziecka pomylić ![]() Ide lepiej kończyc te golebie.
|
|
#3473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahah Ancia padnie jak zobaczy, ze wszystkim się śni i to jeszcze jaj akcja porodowa
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3476 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz się z tego cieszę. Jak mi się szyjka skracała i mówił o ile i ile ma, to w głowie odrazu akcja internet i porównywanie, czy 2,5 to dużo, czy mało itp. klimaty i stres. A tak jak nie trzeba, to nie mówił bo było wszystko dobrze. Po co mi to wiedzieć skoro nic się nie dzieje? a może to kwestia zaufania do lekarza? Nie wiem. On mi np. nie zlecał jakiś dodatkowych badań np. tokso.. Pytałam go o to, odpowiedzial, uzasadnił dlaczego mi nie zleca i mu wierzę. No ale każdy lekarz jest inny ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
) wydaje mi się, że nie jest potrzebny bo ojciec ma jedno nazwisko rodowe w dowodzie....Moge się mylić. Wiesz ja sobie zapisze i zapytam bo jutro się wybieram wlaśnie żeby to zalatwic Cicho. ![]() Cytat:
|
|
#3477 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mój syn chyba nie chce współpracować z matką, ja tu poród miałam zaplanowany na ten tydzień i co?
Czwartek mamy a tu nic![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ehh współczuję wam z tymi chłopami, mój to sam się garnął do przemeblowywania i szykowania kącika - chociaż na początku miał różne opory Argument, że musi się wywietrzyć pewnie nie pomaga co?![]() Cytat:
Ciążowe kaftany bezpieczeństwaCytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() masz racje z jednej strony to dobrze bo nie szukam w internecie i nie stresuje sie jedynie co mi przeszkadza u niego to to ze uwaza ze usg to jest zło konieczne i bardzo niechetnie je robi i nigdy płci nikomu nie powiedział moje ostatnie odwleka ciagle musze bo przycisnac wreszcie
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Malgosia1983
Ostatnio jak spytałam to dowiedziałam się " wszystko ok, przedwczesnego porodu nie będzie" poza tym badanie usg robiła mi na początku a o tym że główka nisko jak już wychodziłam. Więc głupio mi było powiedzieć że szybko pantalonki śćiągne nich mi szyjkę mierzy zresztą to chyba dziwne, że ani razu nie mierzyła. Usg dowcipne to ja chyba już od 16tc niemam czy nawet 14.A co do tego co wyżej. To ja ogólnie jakoś ciężko mam z zaufaniem do lekarza. Nigdy chyba żadnego nie byłam pewna i wątpię że kiedykolwiek będę. A taka niepewność też nie jest wcale taka cacy. I może stresować równie mocno co przesyt informacji ;p Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-08-18 o 11:17 |
|
|
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekaj jak cie w sobote wezma skurcze i bedzie szybki porod ![]() mysle ze miesiac przed porodem mu bede marudzic zby poskładał te łózeczko bo jak nie to sama to zrobie a on lubi skrecac mebelki wiec mi nie pozwoli
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

.
, 2 tygodnie szybko minie do następnej wizyty, jednak jesli nie daje Ci to spokoju może wybierzesz się do innego lekarza?
muszę poczekać aż mąż znajdzie czas na zmontowanie półek. A do tego przysłali nam dziś hokery do kuchni no i dupa, oba pęknięte
mam nadzieję, że jakoś rozchodzę dzisiaj.
i razem wkraczamy w 38tc
potem żeby on się wyspał to przeniosłam się do drugiego pokoju, ale się budziłam 

Wprawdzie sama I faza, ale strasznie się wkurzałam, bo tż nie było, dzwoniłam po niego a on coś w ogóle nie przyjeżdżał, jakby miał to daleko gdzieś...

pyszności
W nocy nie moglam się przekręcić na bok. Normalnie lzy w oczach. Już wzięłam poszukałam w internecie (czego przez calą ciazę unikałam) co to może być. No i wynika z tego, że mnie mój syn ukochany Stanisław tak skopał 
Uzupelniaj z niego fluidy skoro masz je na wyczerpaniu i masz kategoryczny zakaz wkręcania sobie czegokolwiek