|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
ja też się uparłam na baby merc
![]()
#3482 |
BAN stały
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Agacia my tez dopiero w grudniu
![]() A i jeszcze wiecie jaka ja madra jestem? Zrobilam sobie kanapke do pracy, spakowalam do siatki, razem z chrupkami i wafelkiem i zostawilam wszystko w kuchni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Grunt, że dzidziuś fika ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Bambusiek, leżaczek super ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() _________________________ ______________ Byłam w lumpku ![]() Wydałam 20 zł, dla juniora mam jednego pajaca z weluru, portki i miałam jeszcze czapeczkę i rękawiczki, ale gdzieś mi wypadły po drodze do kasy ![]() A dla siebie spodnie ciążowe (czarne gładkie materiałowe ![]() ![]() ![]() No i w drodze powrotnej skusiłam się na baleriny z promocji... kosztowały 19 zł przecenione z 89 ![]()
![]() |
#3486 | ||||
Rozeznanie
|
W końcu Was nadrobiłam
![]() Cytat:
Agatko pójdziesz do szpitala, porobią badania i wszystko będzie dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Także marsz na zwolnienie i zasłużony odpoczynek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Inutil dzięki za cynk o proszkach ![]() ![]() Odwiedziłam wczoraj też sklep z tanią odzieżą i kupiłam fajne ciuszki ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za rady i pocieszenia ;* ja już nie raz rozmawiałam z nim na ten temat, ale on jest strasznie uparty i nic do niego nie dociera. Chciałam zakupki podzielić na 3 części (3 miesiące: teraz troszkę, potem w listopadzie, no, a w grudniu wózek). On uważa, ze jak trzeba będzie to się kupi - "na hurra". Co do ceny wszystkiego, wiem, że stać nas żeby kupić wszystko na raz... ale jak się robi rozłożone w czasie zakupy, to nie czuć tak upływu gotówki. No, ale cóż, takiego męża sobie wybrałam heh
![]() Gotuję właśnie obiadek : duszona łopatka w sosie, kasza gryczana i ogóreczek kiszony ![]() A ja już drugie śniadanie zjadłam (reszta wczorajszego obiadu, czyli makaron ze szpinakiem) ![]() miłego dnia ![]()
#3488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mój TZ też mi kiedyś wyjechał z pytaniem " Czy teraz o niczym innym nie będziemy rozmawiać, tylko o zakupach dla dziecka?" Oczywiście się poryczałam, powiedziałam że to dla mnie radość jak coś kupię i komu mam o tym mówić jak nie jemu ![]() Trochę się zreflektował, ale dalej nosem kręci ... My tez mamy wspólne konto, ale to ja zarządzam wydatkami, więc prosić go o nic nie muszę, ale zazwyczaj mówię, że kupuję to czy tamto ![]() ![]() Lecę na obiadek, bo potem mam spotkanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Wtajemniczenie
|
Przejrzałam ubranka , które już mamy, co radzicie jeszcze dokupić?
A więc: 15 par skarpet 2 pary kapci 1 para butów, ale juz na takie starsze dziecko, bardziej 2 letnie 56 bluzka z krótkim rękawem x3 bluzka z długim rękawem x4 spodnie długie x1 pajac b/z x6 kaftanik x6 body z długim rękawem x1 body b/r x2 62/68 bluzka z dł. rękawem x14 pajac b/r x8 pajac z rękawem x5 spodnie długie x5 body z długim rękawem x3 body z krótkim rękawem x8 1 bluza polarowa x1 1 bluza jeansowa x1 kurtka zimowa x1 74 ogrodniczki długie x2 ogrodniczki krótkie x1 pajac z długim rękawem x6 body z krótkim rękawem x7 pajac b/r x6 sweterek x2 bluzka z krótkim rękawem x1 zimowy kombinezon x1 80 body b/r x7 sweterek z dlugim rękawem x2 ogrodniczki bez rękawa x2 pajac z długim rękawkiem x2 3 komplety spodnie plus bluza spodnie długie x7 spodnie krótkie x1 kombinezon polarowy czapeczki x3 2 śliniaki 1 śpiworek do wózka 1 śpiworek normalny Sporo osób się zdeklarowało dać ubranka jeszcze, ale to napewno jak sie dziecko urodzi, wiec nie bardzo wiem co tam będzie. W większości ubranka sa rózowe.. miejmy nadzieje, ze lekarz sie tez nie pomylił co do płci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
BAN stały
|
Bylam w sklepie i kupilam zarelko. Juz pojadlam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Raczkowanie
|
Witam mamuśki
![]() AgaMili - poduchę polecam z Motherhood, jak już gdzieś tu pisałam dla mnie rewelacja i w dzień i w nocy ![]() AgaMili, agacia_cz - dotarłyście do jakichś konkretnych opinii o tym wózku Baby Merc? Mi nie udało się nic znaleźć a początkowo również brałam go pod uwagę, gdybyście coś miały to może zmienię zdanie ![]() Byłam na pierwszym spotkaniu z położną. Pogadanka na temat odżywiania w ciąży. Moja dieta do najzdrowszych jak się okazało nie należy więc muszę zmodyfikować kilka elementów... Pytałam o mleko (dyskusja była na forum jakiś czas temu) - mleka i ogólnie nabiału należy spożywać dużo, szczególnie w II i początki III trymestru. Najlepiej wybierać 2% i bez większego znaczenia jest to czy mleko jest w pełni pasteryzowane czy tylko w części (to do przegotowania). Z takich ciekawostek które bezpośrednio mnie dotyczą to: ograniczyć słodycze i zastąpić je suszonymi owocami, dużo pić (min. 2 litry), obowiązkowo codziennie porcja surowych warzyw lub owoców (a najlepiej i to i to), jak najmniej tłustego (tzn. lepiej ugotować na parze niż usmażyć) i zmienić margarynę (używam Ramy) na zwykłe masło. Więcej nie pamiętam ale mam broszurki do poczytania ![]() Znowu się rozpisałam, mam tylko nadzieję, że nie uznacie moich informacji za wymądrzanie i nie pogonicie mnie z forum... Może mało piszę ale dobrze mi z Wami ![]()
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
Tak Was tylko dziewczyny szybko nadrobiłam ale nawet nie mam sił cytować, wczoraj miałam ciężki wieczór i nawet jeszcze dzisiaj siedzę i ledwo się powstrzymuję od płaczu. Wczoraj moją koleżankę w ciąży (mieszka na tym samym piętrze co ja) zabrało pogotowie, bo zaczęła krwawić. I w szpitalu okazało się, że serduszko maleństwa przestało bić
![]() A tak się cieszyłyśmy, że razem będziemy wózkami jeździć ![]()
#3493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faceci chyba tacy są, że wszystko na ostatnią chwilę by chcieli ![]() Mam podobną sytuację i przy planowaniu ekstra kasy powiedziałam, że na juniora trzeba liczyć ok. 1,5 tys. (wózek, łóżeczko, wanienka itp., bez ciuszków, bo mało co brakuje) Taka suma chyba go trochę przywróciła do pionu ![]() Jedynie co, to z tego co mam na codzienne wydatki udaje mi się raz na jakiś czas pobuszować po lumpkach ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3494 |
Raczkowanie
|
Agatku - wszystko będzie dobrze! Przebadają Was wzdłuż i wszerz i na weekend zapewne będziecie w domku! Trzymam kciuki
![]() Dziewczyny, bardzo fajne płaszczyki! Ja chyba też będę musiała nad czymś pomyśleć bo zapinam się na styk...
#3495 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
To tak jak ja,prawie codziennie obiecuje sobie że go zmyje i o chodzę z nim dalej Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zosia moja mama kiedyś robiła z sałaty taka sałatkę że polewała na nia skwareczki i to było cos niesamowitego w smaku,pychota
![]() Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-10-12 o 11:09 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3497 | ||||
Zakorzenienie
|
dzien dobry kochane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Agatek trzymam za Ciebie mocno kciuki, dobrze, ze lekarz skierowal Cie do szpitala, tam Cię dokladnie zbadaja i nie jeden lekarz tylko kilku, skonsultuja i bedziesz spokojniejsza, samym szpitalem sie nie przejmuj, nie ma tragedii, ja wytrzymalam prawie dwa tygodnie, wiec tez wytrzymasz ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Raczkowanie
|
Haniula Ty kochana nie czekaj tylko sie pakuj i jedź na izbe przyjęć!!!!!
Na co tu czekać....???? |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Wtajemniczenie
|
agawoo już wtryniłam ją ze śmietanką , pomidorkiem i ogórkiem, jeju takie coś to tylko jeść i jeść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Co do diety to ja bym sie tak nie przejmowala np. zmiana margaryny na maslo. Ja w poprzedniej ciazy jadlam co chcialam i dzidzia urodzila sie 3400g zdrowiutka i dzis ma 4 latka. Oczywiscie zdrowa zywnosc przede wszystkim no i nie jem np. tiramisu mojego ulubionego albo serow plesniowych ale bez przesady ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3503 | |||
Rozeznanie
|
Wróciłam od kosmetyczki, było bosko
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 | |
Zadomowienie
|
witajcie Mamuski i Brzuszki
![]() Cytat:
![]() ![]() Agatku będzie dobrze, bo nie może być inaczej ![]() Zośka masz całkiem konkretną wyprawkę, ja do tego może dorzuciłabym jeszcze ze 2 bodziaki z długim rekawem na 56-62 i jakies półśpiochy ![]() Agacia_cz kurteczka bardzo fajna, ja bym się tylko troche bała, ze się nie dopnę, bo rosnę jak szalona.... Haniula marsz na IP !!! Bebi bebi dołączam do wypowiedzi dziewczyn, porozmawiaj z Tż-tem, przygotuj sie do tej rozmowy, zrób jakaś listę... przeciez nie bedziesz biegać "na ostatnich nogach" i wybierać wszystko.... a po wczorajszej wizycie wiem że z dzidziochem wszystko OK, ma już prawie 1kg (dzisiaj zaczynam 28tc), kręci się starsznie, a jak podłaczyli mnie do KTG to babka musiała 3 razy przestawiać sluchawkę, bo Maja bardzo się burzyła i wciąz uciekała i próbowala skopać te słuchawki z brzucha... ![]() no i szyjka się trochę skróciła-jest juz na granicy normy, bo jak się jeszcze skróci to moze zacząć sie otwierać, więc dostałam z powrotem luteinę i nakaz leżenia i odpoczywania jak najwięcej.... ciekawe jak ja to wytłumacze rozbrykanemu 3-latkowi... zrobiłam dzisiaj ta zupkę porową z przepisu Mmoniki i jest pyyyyyszna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki
Jak jest u was w szpitalu?u mnie jak się idzie na izbe przyjęc z jakims problemem to panie odrazy mówią ale tylko z przyjęciem,więc niestety trzeba zostac na obserwacji |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Zadomowienie
|
Hej Mamunie
Cytat:
ale dziś zmokłam idąc do lekarza ![]()
40 42 44 46 .... 64 ![]() ![]() zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-10-12 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3509 | ||||
Zadomowienie
|
właśnie wszamałam obiadek - pierogi ruskie
![]() ![]() ![]() Zapisywałyście się już na USG w 30tyg? Ja się zapisałam na 28.10 i się już boję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Musze pogadać z dr może coś mi doradzi na te zgagi. Czy Wam na SR kazali przynieść zaświad. od lekarza o braku przeciwwskazań do odbycia tych zajęć ![]() Nam tak i muszę w pt lecieć do lekarza z przychodni po taki świstek, przed drugimi zajęciami. Ale do swojego prowadzącego prywatnie nie idę bo bym musiała za wizytę zapłacić (a poszłabym tylko po świstek) a byłam tydzień temu, szkoda że wtedy nie wiedziałam ![]() Przy okazji w przychodni zrobię sobie bad. krwi bo mam skierowanie na kolejne. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3510 |
Zadomowienie
|
Któraś mamuśka pisała kiedyś na temat stacji parowej, ciekawa jestem czy jest zadowolona, a może któraś z Was ma??. Wczoraj cały wieczór siedziałam i czytałam opinie, no i wszyscy piszą ze jest to super ułatwienie, prasowanie nie jest moją mocną stroną
![]() Tż mi oczywiście gada, po co taka droga stacja za tą cene to można miec 3 żelazka.....no tak tylko ze on cwaniak nie prasuje ![]() Co myślicie? ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Zuzia zapomniałam, ja też mam prawie codziennie zgage mi sie strasznie odbija, no właśnie prawie codziennie a w zasadzie jem tak samo i o tej samej godzinie. Nie wiem od czego to zależy. Wczoraj znowu wziełam renie bo już nie dawałam rady ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.