Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 10:22   #3481
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

ja też się uparłam na baby merc no ale zakup dopiero w grudniu za premię będzie...
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:24   #3482
AgaMili
BAN stały

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Agacia my tez dopiero w grudniu

A i jeszcze wiecie jaka ja madra jestem? Zrobilam sobie kanapke do pracy, spakowalam do siatki, razem z chrupkami i wafelkiem i zostawilam wszystko w kuchni. Teraz zglodnialam i musze isc do sklepu
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:33   #3483
agawoo
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
mój tż też by chciał żebym nie szła już do pracy. wracam na tydzień w ten pon., max 2tyg i basta

masz jakieś zobowiązania czy lubisz swija prace ze chciałabys jeszcze dłuzej pracowac
Mam jeden temat, który chcę doprowadzić do końca, a nie zwalać go na kogoś. I będę się lepiej czuła psychicznie, jak go skończę

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Nadrobiłam ale nie mam siły cytować zmęczona dzisiaj jestem bo byłam na zakupach z siostra iiiiiiii kupiłam pierwszy zakup dla tuptusia dwie pary skarpeteczek więc teraz ogarnie mnie szał zakupów. Poluję też na allegro na jakąś mega pakę ciuszków ale jak na złość nie mogę nic fajnego znaleźć

Agatku : główka do góry na pewno będzie wszystko ok
Witaj No to pierwsze koty za płoty, teraz będzie sząl zakupowy

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Melduje sie zdechlaczka i depresantka Pearl.

Probowalam sie uczyc i przez caly dzien nie zapamietalam ani jednego zdania. Do tego co chwila usypialam i non stop mi bylo zimno. Napisac tez nic nie napisalam, jedynie troche poprawilam to,co juz wczesniej sklecilam. Nie widze tej obrony, oj nie widze.
No ale sms od Agatka tak mnie jakos "strzelil po mordzie", ze czym ja sie tu przejmuje, ze najwazniejsze zdrowko i dzidzia. Magister nie zajac Daje sobie na luz i zobacze, moze jutro sie lepiej poczuje, jak nie to pojutrze, za dwa dni, za trzy...

Babyjagi pogonily vixen, a taka madra byla!!!
A tak powaznie, to na poczatku podobaly mi sie jej wypowiedzi, ale w ktoryms momencie zaczelo mnie irytowac podejscie "ja mam zawsze racje".

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Dziewczynki, dziekuje i obdarowuje kazda za mile slowko i wsparcie.

Nietoperek fika jak szalony i az mialam wyrzuty sumienia,ze sie nim nie zajmuje, bo tak sie zestresowalam ta obrona i kiepskim samopoczuciem. No wiec teraz go wyglaszcze, wypukam, wytule i (o zgrozo) pospiewam mu kolysnaki. Tz nagral nam bajeczki na dobranoc, zeby Nietoperek znal jego glos. Slodziak

Ja niestety nie kupilam dzisiaj sobie nic, bo nawet nie wyszlam z domu, ale za to zjadlam za✂✂✂iste jabluszko w ciescie i leczo z dodatkowa porcja wolowiny, zeby wyploszyc anemie. Nic nie pomoglo
Wiem tylko, ze jakos teraz w lidlu maja byc te wielkie pilki do cwiczen, jakby ktoras byla zainteresowana.

Buzi buzi
Pearl , uszy do góry Każdy ma jakiś spadek formy czasem, będzie lepiej
Grunt, że dzidziuś fika Myśl o nim i humor Ci się od razu poprawi

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:36   #3484
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Lasunie Kochane jesteście, naprawdę Muszę wierzyć, że będzie dobrze, oby coś 'zadziałali' ...

Najgorszy jest fakt z tego wszystkiego, że dziś 12.10 obchodzimy równe 7 lat a ja jadę sobie 'świętować' do szpitala ojj coś czuję, że doła będę miała w dzisiejszym dniu...

Pearl nie chciałam Cię tak mocno trzasnąć po mordce, wybacz ja dziś też jadłam coś podobnego do Twojego jabłka w cieście- francuskie ciastko z jagodą w środku ale to była mega bomba!! a tż kochany...

ciekawe czy macie mnie również dość jak vixen za przemądrzałki odpoczeniecie sobie ode mnie całe 3 dni
Agatek, nie smutaj się Zbadają Ciebie, dzidzię i wrócisz zadowolona do domku

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dzień dobry kochane mamusie! dzień oczywiście paskudny
właśnie kupiłam sobie kurtkę na zimę bo jak dla mnie już jest zimno
http://allegro.pl/zimowy-cieply-plas...871116630.html
szału nie ma ale jest cieplutka
Agacia, fajny Grunt, że ciepły, bo już faktycznie zimno jest

Bambusiek, leżaczek super

Stary 2011-10-12, 10:47   #3485
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Fajny, firmę Arti polecam, bo mam ich łóżeczko turystyczne a kumpela krzesełko ze stolikiem i w obu przypadkach dobre wykonanie. Tylko szkoda, że nie pokazali jak rozkłada się na płask.

Mnie się podoba takie jak było wczoraj w przepisie na życie pokazane, fajne bo miało inaczej pająki z zabawkami i nie przeszkadzają przy wkładaniu malucha - ale nie wiem co to za firma, poszukam dziś na all to puszcze link.
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Bardzo fajny bujaczek
Cytat:
Bambusiek, lezaczek super i malo by mnie obchodzilo,ze to nie fisher price. Ja tez slyszalam same dobre opinie o firmie arti Ja tam lubie porzadnie wykonane polskie produkty.
Dzięki za opinię dzisiaj na 17 jestem umówiona na obejrzenie i ew. zakup

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Tż pojechał na basen(dzisiaj ma wolne), ja wsunęłam metodę na głoda i przygotowałam do śniadanka przysmak tżta( i mój z resztą też), pomidorki z mozarellą i bazylią. Teraz sie przegryza w lodówce. Zrobiłam zdjęcie i wrzucę przepis do klubu bo naprawdę polecam na śniadanko albo imprezkę

ach nie wszystko przeciez musi być fishera, bujaczek bardzo ładny i w dobrej cenie, jesli będzie sie dobrze sprawował to już w ogóle super
Pomidory z mozarellą po prostu kocham w sezonie pomidorowym (teraz już są coraz gorsze) prawie codziennie jedliśmy

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie sałatę, ale nie wiem co z niej zrobić, fajnie wyglądała, taka zieloniutka to wzięłam :P
Na kanapki, jakaś sałatka (np. pomidor, ogórek, kukurydza, sosik)

Cytat:
ja też się uparłam na baby merc no ale zakup dopiero w grudniu za premię będzie...
Ja też chyba, że znajdziemy jakąś fajną używkę
_________________________ ______________
Byłam w lumpku
Wydałam 20 zł, dla juniora mam jednego pajaca z weluru, portki i miałam jeszcze czapeczkę i rękawiczki, ale gdzieś mi wypadły po drodze do kasy
A dla siebie spodnie ciążowe (czarne gładkie materiałowe), spodnie dresowe, tunikę, bolerko wiązane, szalik i zajefajny płaszcz kurtkowy co prawda opina się na brzuszku, ale jeszcze trochę luzu ma, no i przyda się po ciąży

No i w drodze powrotnej skusiłam się na baleriny z promocji... kosztowały 19 zł przecenione z 89
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:48   #3486
kropeczka1984
Rozeznanie

W końcu Was nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
poradziła mi, zeby biustonosz do karmienia tez prac w tym proszku dzidziusiowym....co myślicie?
Ja słyszałam, że ogólnie wszystko z czym dziecko ma kontakt powinno być prane w proszku dla dzieci. Ubrania mamy też. Dopiero wtedy proszki takie mają sens.

Agatko pójdziesz do szpitala, porobią badania i wszystko będzie dobrze Ja trzymam kciuki No i dobrze, że widzisz pozytywne strony w postaci porządnego, ciepłego prysznica Z takim nastawieniem musi być ok

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Czasem kusi mnie, zeby jeszcze popracować, ale chyba obudzę się z ręką w nocniku w grudniu, jak się okaże, że nic nie mam dla dzidzi, a mąż mi położy papiery rozwodowe do podpisu
Ja już od września jestem na zwolnieniu, ale to głównie dlatego, że miałam cały etat w jednej pracy i 1/4 etatu w drugiej. Na pewno bym tyle nie wypracowała... Czasem tylko mam wrażenie, że szef może mieć potem do mnie o to pretensje, ale staram się tym nie przejmować i myśleć o dziecku i o sobie.
Także marsz na zwolnienie i zasłużony odpoczynek

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
rozwalają mnie ludzie którzy nie mają dzieci a się wymądrzają ja też zanim urodziłam córkę byłam "bardzo mądra" i zapewniałam że to będę robić tak tamto siak a co innego jeszcze inaczej ale życie jest życiem i to ono weryfikuje nasze zachowanie w stosunku do tematu
Chyba każda z nas ma jakiś "plan" wychowania dziecka, ale ja zawsze jak wyrażam swoje zdanie do znajomych, to mówię, że sama rodzicem nie jestem i mogę się mylić

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Właśnie wczoraj oglądałam ją na all i zastanawiałam się nad nią lub tym płaszczem:
http://moda.allegro.pl/piekny-welnia...869296923.html

ale jakos jestem niezdecydowana . TŻ obiecał, że w niedzielę pojedziemy porozglądać się za takimi cudami bo na żywo oglądałam tylko kurtkę w HM i wyglądałam w niej jak w worku
Zmierz sobie obwód brzuszka, żeby się nie okazało, że zaraz będziesz musiała kupować drugi płaszczyk

Inutil dzięki za cynk o proszkach Kupiłam wczoraj do białego i do koloru

Odwiedziłam wczoraj też sklep z tanią odzieżą i kupiłam fajne ciuszki Każda z rzeczy po 3,60 zł W przyszłym tygodniu też pojadę, bo naprawdę fajne i niezniszczone rzeczy można znaleźć Sobie też bym coś poszukała, ale czas mnie gonił. W przyszłym tygodniu może będę miała go więcej, to na spokojnie poszukam sobie jakiejś bluzki na rosnący brzuszek
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:55   #3487
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Dzięki dziewczyny za rady i pocieszenia ;* ja już nie raz rozmawiałam z nim na ten temat, ale on jest strasznie uparty i nic do niego nie dociera. Chciałam zakupki podzielić na 3 części (3 miesiące: teraz troszkę, potem w listopadzie, no, a w grudniu wózek). On uważa, ze jak trzeba będzie to się kupi - "na hurra". Co do ceny wszystkiego, wiem, że stać nas żeby kupić wszystko na raz... ale jak się robi rozłożone w czasie zakupy, to nie czuć tak upływu gotówki. No, ale cóż, takiego męża sobie wybrałam heh

Gotuję właśnie obiadek : duszona łopatka w sosie, kasza gryczana i ogóreczek kiszony
A ja już drugie śniadanie zjadłam (reszta wczorajszego obiadu, czyli makaron ze szpinakiem)

miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 10:56   #3488
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamusie

Co do nalewki to nie mam konkretnego przepisu, sama jeszcze nie robiłam. Znajomy robi tak ze do połowy butelki 0,5l wódki dosypuje do pełna kukułek i juz. Co jakis czas trzeba wstrzasac, i czekac do całkowitego rozpuszczenia sie cukierków. Z landrynkami tak samo

Ja dzis z rana znowu mam beżowe plamienie, i jak sie rano podcierałam to byl taki malutki skrzep brazowej krwi . Jak głowka od szpilki dosłownie. Dzwonilam do lekarza ale nie odbieral. Za chwile napisal sms ze jest za granica do piatku i jak moze pomoc, opisałam mu sytuacje to napisał ze jak nie przejdzie to jechac na patlogie ciazy
odmówilam wizyte u fryzjera i leze plackiem ale sie boje strasznie Myslicie zeby profilatycznie wziac nospe?
Haniula, ja bym podjechała do lekarza czy szpitala na konsultację Lepiej się upewnić, czy wszystko ok a nie leżeć i denerwować się, bo to ani Tobie nie słuzy, ani dzidziusiowi

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej ja dzisiaj wstałam z bólem głowy, ale ciśnienie mam normalne. Zjadłam małe śniadanko i znowu leżę w łóżku. Dzisiaj zaczęli grzać, to mogę coś poprać dla córci, bo przynajmniej szybciej wyschnie.

Ogólnie jest mi trochę smutno, bo mój tż nie wykazuje specjalnej radości i troski o swoje dziecko w moim brzuchu. Jest taki obojetny, na wszystko ma jeszcze czas. Jak chce coś kupić dla dzidzi, to mi nie pozwala, bo po co teraz jak można wszystko w styczniu kupić. Ale on tego nie rozumie jaka to jest radość dla matki kupić jakiś śpioszek czy smoczek. Niestety mamy wspólne konto, a raczej to ja jestem narazie na jego utrzymaniu i każdy wydatek muszę z nim skonsultowac. Z tego powodu jest mi często smutno i bardzo przykro. Bo na fajki z łatwością codziennie 10 zł wydaje, ale żeby dziecku coś kupić to nie. ;( ohh musiałam sie wyżalić.

W listopadzie idę do szkoły rodzenia dzisiaj dzwoniłam i wypytywałam wszystko i mam zadzwonić się umówić pod koniec października
Bebi, witaj w klubie
Mój TZ też mi kiedyś wyjechał z pytaniem " Czy teraz o niczym innym nie będziemy rozmawiać, tylko o zakupach dla dziecka?" Oczywiście się poryczałam, powiedziałam że to dla mnie radość jak coś kupię i komu mam o tym mówić jak nie jemu
Trochę się zreflektował, ale dalej nosem kręci ...
My tez mamy wspólne konto, ale to ja zarządzam wydatkami, więc prosić go o nic nie muszę, ale zazwyczaj mówię, że kupuję to czy tamto Aha, i moj TZ tez na fajki zawsze musi mieć, a reszta juz go mniej interesuje

Lecę na obiadek, bo potem mam spotkanie

Stary 2011-10-12, 10:57   #3489
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Przejrzałam ubranka , które już mamy, co radzicie jeszcze dokupić?

A więc:
15 par skarpet
2 pary kapci
1 para butów, ale juz na takie starsze dziecko, bardziej 2 letnie

56
bluzka z krótkim rękawem x3
bluzka z długim rękawem x4
spodnie długie x1
pajac b/z x6
kaftanik x6
body z długim rękawem x1
body b/r x2

62/68
bluzka z dł. rękawem x14
pajac b/r x8
pajac z rękawem x5
spodnie długie x5
body z długim rękawem x3
body z krótkim rękawem x8
1 bluza polarowa x1
1 bluza jeansowa x1
kurtka zimowa x1

74
ogrodniczki długie x2
ogrodniczki krótkie x1
pajac z długim rękawem x6
body z krótkim rękawem x7
pajac b/r x6
sweterek x2
bluzka z krótkim rękawem x1
zimowy kombinezon x1

80
body b/r x7
sweterek z dlugim rękawem x2
ogrodniczki bez rękawa x2
pajac z długim rękawkiem x2
3 komplety spodnie plus bluza
spodnie długie x7
spodnie krótkie x1
kombinezon polarowy

czapeczki x3
2 śliniaki
1 śpiworek do wózka
1 śpiworek normalny

Sporo osób się zdeklarowało dać ubranka jeszcze, ale to napewno jak sie dziecko urodzi, wiec nie bardzo wiem co tam będzie. W większości ubranka sa rózowe.. miejmy nadzieje, ze lekarz sie tez nie pomylił co do płci
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:58   #3490
AgaMili
BAN stały

Bylam w sklepie i kupilam zarelko. Juz pojadlam . Ale mnie ten czlowiek denerwuje . Mowie mu ze koncze dzis o 13.00 a ten jakies waty , jakby moim szefem byl . Chyba mu na glowe padlo , ze bede go sluchac. No ale przyzwyczajony ze kobiety go sluchaja bo to muzulmanin . Matko byle do soboty i nie bede musiala przynajmniej w niedziele go ogladac.
Stary 2011-10-12, 10:59   #3491
annyonne
Raczkowanie

Witam mamuśki

AgaMili - poduchę polecam z Motherhood, jak już gdzieś tu pisałam dla mnie rewelacja i w dzień i w nocy

AgaMili, agacia_cz - dotarłyście do jakichś konkretnych opinii o tym wózku Baby Merc? Mi nie udało się nic znaleźć a początkowo również brałam go pod uwagę, gdybyście coś miały to może zmienię zdanie

Byłam na pierwszym spotkaniu z położną. Pogadanka na temat odżywiania w ciąży. Moja dieta do najzdrowszych jak się okazało nie należy więc muszę zmodyfikować kilka elementów... Pytałam o mleko (dyskusja była na forum jakiś czas temu) - mleka i ogólnie nabiału należy spożywać dużo, szczególnie w II i początki III trymestru. Najlepiej wybierać 2% i bez większego znaczenia jest to czy mleko jest w pełni pasteryzowane czy tylko w części (to do przegotowania).
Z takich ciekawostek które bezpośrednio mnie dotyczą to: ograniczyć słodycze i zastąpić je suszonymi owocami, dużo pić (min. 2 litry), obowiązkowo codziennie porcja surowych warzyw lub owoców (a najlepiej i to i to), jak najmniej tłustego (tzn. lepiej ugotować na parze niż usmażyć) i zmienić margarynę (używam Ramy) na zwykłe masło. Więcej nie pamiętam ale mam broszurki do poczytania I dodam tylko, że nie mam kłopotów z wagą (póki co 173 cm i ok 61 kg) i się ciut zdziwiłam na takie restrykcje...

Znowu się rozpisałam, mam tylko nadzieję, że nie uznacie moich informacji za wymądrzanie i nie pogonicie mnie z forum... Może mało piszę ale dobrze mi z Wami
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:00   #3492
Maga83
Zakorzenienie

Tak Was tylko dziewczyny szybko nadrobiłam ale nawet nie mam sił cytować, wczoraj miałam ciężki wieczór i nawet jeszcze dzisiaj siedzę i ledwo się powstrzymuję od płaczu. Wczoraj moją koleżankę w ciąży (mieszka na tym samym piętrze co ja) zabrało pogotowie, bo zaczęła krwawić. I w szpitalu okazało się, że serduszko maleństwa przestało bić straszne to. Nawet nie mam sił o tym mówić
A tak się cieszyłyśmy, że razem będziemy wózkami jeździć

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:05   #3493
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za rady i pocieszenia ;* ja już nie raz rozmawiałam z nim na ten temat, ale on jest strasznie uparty i nic do niego nie dociera. Chciałam zakupki podzielić na 3 części (3 miesiące: teraz troszkę, potem w listopadzie, no, a w grudniu wózek). On uważa, ze jak trzeba będzie to się kupi - "na hurra". Co do ceny wszystkiego, wiem, że stać nas żeby kupić wszystko na raz... ale jak się robi rozłożone w czasie zakupy, to nie czuć tak upływu gotówki. No, ale cóż, takiego męża sobie wybrałam heh
Ominęło mi Twój post przy cytowaniu
Faceci chyba tacy są, że wszystko na ostatnią chwilę by chcieli

Mam podobną sytuację i przy planowaniu ekstra kasy powiedziałam, że na juniora trzeba liczyć ok. 1,5 tys. (wózek, łóżeczko, wanienka itp., bez ciuszków, bo mało co brakuje)
Taka suma chyba go trochę przywróciła do pionu
Jedynie co, to z tego co mam na codzienne wydatki udaje mi się raz na jakiś czas pobuszować po lumpkach

Cytat:

A więc:
15 par skarpet
2 pary kapci

56
spodnie długie x1
pajac b/z x6
kaftanik x6
body z długim rękawem x1
body b/r x2

62/68
bluzka z dł. rękawem x14
pajac b/r x8
pajac z rękawem x5
spodnie długie x5
body z długim rękawem x3
1 bluza polarowa x1
1 bluza jeansowa x1
kurtka zimowa x1

74
ogrodniczki długie x2
ogrodniczki krótkie x1
pajac b/r x6
sweterek x2
zimowy kombinezon x1

80
body b/r x7
spodnie długie x7
spodnie krótkie x1
kombinezon polarowy

czapeczki x3
2 śliniaki
1 śpiworek do wózka
1 śpiworek normalny

Sporo osób się zdeklarowało dać ubranka jeszcze, ale to napewno jak sie dziecko urodzi, wiec nie bardzo wiem co tam będzie. W większości ubranka sa rózowe.. miejmy nadzieje, ze lekarz sie tez nie pomylił co do płci
Nie wiem co Ci brakuje, ale masz b. dużo wszystkiego
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:06   #3494
annyonne
Raczkowanie

Agatku - wszystko będzie dobrze! Przebadają Was wzdłuż i wszerz i na weekend zapewne będziecie w domku! Trzymam kciuki

Dziewczyny, bardzo fajne płaszczyki! Ja chyba też będę musiała nad czymś pomyśleć bo zapinam się na styk...
Stary 2011-10-12, 11:07   #3495
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a mnie coś bierze no tak mozna się było tego spodziewać szłam do labo to się zgrzałam w drodze powrotnej strasznei zmokłam a wiatr dziś nei przyjemny i teraz już czuję ze mnei gardło zaczyna boleć nagle jakąs chrypę dostałam oczy zaczynają pomału szczypać więc coś sie przywlece - zrobiłam sobie cieplutką herbatkę jutro muszę kupic cytrynę i miodzik i sie kurowac bo jak mnei coś sieknie to nie ciekawie będzie
Mnie też przeziębienie brało,kupiłam ten syropek polecany prenalen i już po 2 dniach brania mi całkowicie przeszło,a tak było okropnie bo głowa bolała ,katar i gardło,więc nie męcz sie i kup sobie ten syrop

Cytat:
Ja się nie mogę zebrać, żeby stary lakier zmyć
To tak jak ja,prawie codziennie obiecuje sobie że go zmyje i o chodzę z nim dalej

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość

uuufffffffffffffffff w końcu Was nadrobiłam nie było mnie tu 3 dni i chyba z 12 stron miałam do nadrabiania ale grzecznie nadrobiłam a teraz zmykam spać bo oczy mi się same kleją dobranoc
klask i: porządna mamusia,nie po łepkach a od deski do deski

Cytat:
Ja dzis z rana znowu mam beżowe plamienie, i jak sie rano podcierałam to byl taki malutki skrzep brazowej krwi . Jak głowka od szpilki dosłownie. Dzwonilam do lekarza ale nie odbieral. Za chwile napisal sms ze jest za granica do piatku i jak moze pomoc, opisałam mu sytuacje to napisał ze jak nie przejdzie to jechac na patlogie ciazy
odmówilam wizyte u fryzjera i leze plackiem ale sie boje strasznie Myslicie zeby profilatycznie wziac nospe?
Wogóle sie nie przejmuj co oni powiedzą w szpitalu masz prawo się przebadać tym bardziej ze nie ma Twojego lekarza i to sie znowu powtórzyło.Trzeba to sprawdzić
Cytat:
Ogólnie jest mi trochę smutno, bo mój tż nie wykazuje specjalnej radości i troski o swoje dziecko w moim brzuchu. Jest taki obojetny, na wszystko ma jeszcze czas. Jak chce coś kupić dla dzidzi, to mi nie pozwala, bo po co teraz jak można wszystko w styczniu kupić. Ale on tego nie rozumie jaka to jest radość dla matki kupić jakiś śpioszek czy smoczek. Niestety mamy wspólne konto, a raczej to ja jestem narazie na jego utrzymaniu i każdy wydatek muszę z nim skonsultowac. Z tego powodu jest mi często smutno i bardzo przykro. Bo na fajki z łatwością codziennie 10 zł wydaje, ale żeby dziecku coś kupić to nie. ;( ohh musiałam sie wyżalić.
Mój mąż też jakos jak byłam w 20 tygodniu ciagle zabraniał cos kupować i w ogóle wziać ciuszki od siostry,ale sie wściekłam bo w końcu to też moje dziecko i wszystko wzięłam,był zły ale zaraz mu przeszło i po krótkim czasie sam zaczął ze mną łazić po lumpkach i sklepach za rzeczami dla dzidzi.Może jak twój taki uparty to zrób listę rzeczy co wam potrzeba i pokaż mu ,niech zobaczy czy będzie chciał tyle kazy wydać za jednym zamachem i zrób może kosztorys tego,oczywiście ceny mozesz zawyżyć

Cytat:

Sniadanko zjedzone (jak zwykle w najlepszym (Waszym) towarzystwie), kakao wypite, ide sobie zrobic goraca kapiel i moze uda mi sie wywalic moj bezustannie rosnacy tylek, zeby poszedl sie przejsc w koncu po wyniki glukozy
Cmokasy w brzuchasy
Ja też dzis idę po wyniki ,a raczej mam zamiar ale nie wiem czy będzie mi sie chciało,chociaż powinnam wyjść z tego domu bo ciągle sama i sama w nim siedze no chyba że ktos mnie odwiedzi ale to nie za często

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Byłam w lumpku
Wydałam 20 zł, dla juniora mam jednego pajaca z weluru, portki i miałam jeszcze czapeczkę i rękawiczki, ale gdzieś mi wypadły po drodze do kasy
A dla siebie spodnie ciążowe (czarne gładkie materiałowe), spodnie dresowe, tunikę, bolerko wiązane, szalik i zajefajny płaszcz kurtkowy co prawda opina się na brzuszku, ale jeszcze trochę luzu ma, no i przyda się po ciąży

No i w drodze powrotnej skusiłam się na baleriny z promocji... kosztowały 19 zł przecenione z 89
To super okazja z tymi balerinami,ja tez chcę i super że dla siebie znalazłaś tez tyle rzeczy
Zosia moja mama kiedyś robiła z sałaty taka sałatkę że polewała na nia skwareczki i to było cos niesamowitego w smaku,pychota
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-10-12 o 11:09
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:09   #3496
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Tak Was tylko dziewczyny szybko nadrobiłam ale nawet nie mam sił cytować, wczoraj miałam ciężki wieczór i nawet jeszcze dzisiaj siedzę i ledwo się powstrzymuję od płaczu. Wczoraj moją koleżankę w ciąży (mieszka na tym samym piętrze co ja) zabrało pogotowie, bo zaczęła krwawić. I w szpitalu okazało się, że serduszko maleństwa przestało bić straszne to. Nawet nie mam sił o tym mówić
Prawdziwa tragedia, ogromnie współczuję... Aż mnie zmroziło...
Stary 2011-10-12, 11:18   #3497
kamciurka
Zakorzenienie

dzien dobry kochane
Cytat:
bardzo fajna naprawde, podoba mi sie
Cytat:
kochana nic sama nie bierz tylko przejedz sie na IP, zobaczysz wszystko bedzie ok, a bedziesz spokojniejsza

Cytat:

W listopadzie idę do szkoły rodzenia dzisiaj dzwoniłam i wypytywałam wszystko i mam zadzwonić się umówić pod koniec października
ech faceci, to jakos inaczej to wszystko widza, moj jak zobaczyl usg 4 d to byl w szoku ze dziecko juz tak wyglada no to sa chlopy niestety, jak sie urodzi dzidzia to na pewno oszaleje

Cytat:
Macie racje ! pojade popoludniu. 3majcie kciuki
bedzie dobrze
Cytat:
o jezuuu to straszne co piszesz... wspolczuje... a w ktorym tyg. byla?

Agatek trzymam za Ciebie mocno kciuki, dobrze, ze lekarz skierowal Cie do szpitala, tam Cię dokladnie zbadaja i nie jeden lekarz tylko kilku, skonsultuja i bedziesz spokojniejsza, samym szpitalem sie nie przejmuj, nie ma tragedii, ja wytrzymalam prawie dwa tygodnie, wiec tez wytrzymasz

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:25   #3498
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam sobie sałatę, ale nie wiem co z niej zrobić, fajnie wyglądała, taka zieloniutka to wzięłam :P
Zjeść

Stary 2011-10-12, 11:25   #3499
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Haniula Ty kochana nie czekaj tylko sie pakuj i jedź na izbe przyjęć!!!!!
Na co tu czekać....????
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 11:27   #3500
zoskasamoska
Wtajemniczenie

agawoo już wtryniłam ją ze śmietanką , pomidorkiem i ogórkiem, jeju takie coś to tylko jeść i jeść
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:36   #3501
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

AgaMili - poduchę polecam z Motherhood, jak już gdzieś tu pisałam dla mnie rewelacja i w dzień i w nocy

AgaMili, agacia_cz - dotarłyście do jakichś konkretnych opinii o tym wózku Baby Merc? Mi nie udało się nic znaleźć a początkowo również brałam go pod uwagę, gdybyście coś miały to może zmienię zdanie

Byłam na pierwszym spotkaniu z położną. Pogadanka na temat odżywiania w ciąży. Moja dieta do najzdrowszych jak się okazało nie należy więc muszę zmodyfikować kilka elementów... Pytałam o mleko (dyskusja była na forum jakiś czas temu) - mleka i ogólnie nabiału należy spożywać dużo, szczególnie w II i początki III trymestru. Najlepiej wybierać 2% i bez większego znaczenia jest to czy mleko jest w pełni pasteryzowane czy tylko w części (to do przegotowania).
Z takich ciekawostek które bezpośrednio mnie dotyczą to: ograniczyć słodycze i zastąpić je suszonymi owocami, dużo pić (min. 2 litry), obowiązkowo codziennie porcja surowych warzyw lub owoców (a najlepiej i to i to), jak najmniej tłustego (tzn. lepiej ugotować na parze niż usmażyć) i zmienić margarynę (używam Ramy) na zwykłe masło. Więcej nie pamiętam ale mam broszurki do poczytania I dodam tylko, że nie mam kłopotów z wagą (póki co 173 cm i ok 61 kg) i się ciut zdziwiłam na takie restrykcje...

Znowu się rozpisałam, mam tylko nadzieję, że nie uznacie moich informacji za wymądrzanie i nie pogonicie mnie z forum... Może mało piszę ale dobrze mi z Wami
Co do wozka to czytalam same dobre opnie, ze dobrze sie nim jezdzi i ma duza gondole . Mi sie bardzo podoba i jest nr 1
Co do diety to ja bym sie tak nie przejmowala np. zmiana margaryny na maslo. Ja w poprzedniej ciazy jadlam co chcialam i dzidzia urodzila sie 3400g zdrowiutka i dzis ma 4 latka. Oczywiscie zdrowa zywnosc przede wszystkim no i nie jem np. tiramisu mojego ulubionego albo serow plesniowych ale bez przesady .
Cytat:
Stary 2011-10-12, 11:37   #3502
aptak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, kochane jesteście

Dobrze, że jest wizaż, bo wiele się nauczyłam na Waszych przykładach, bo nie jedna była w szpitalu i wiedziałam podświadomie co mnie czeka... Wierzę, że w końcu dojdą dlaczemu... a może taki mój urok?

Dobrze, że będę miała swojego gina przy sobie, zawsze podtrzyma na duchu, pocieszy... narazie jeszcze nie myślę o jutrze, mam nadzieję, że będę tam tylko 3 dni i szybko zleci i nie będą kazali leżeć dłużej

Nawet nie wiem czego się spodziewać... pocieszam się faktem, że będzie ciepła woda to se wezmę porządny, normalny ciepły prysznic
*Agatku* ja również trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło.. Z tego co czytałam dużo już przeszłaś, więc przejdziesz i to. Będzie dobrze! Fakt, że twój gin jest ordynatorem na pewno działa na plus w tym przypadku. Na pewno szybko znajdą przyczynę, więc głowa do góry! Najważniejsze, że problem został szybko zauważony.
Stary 2011-10-12, 11:38   #3503
Mijus
Rozeznanie

Wróciłam od kosmetyczki, było bosko Tylko zmarzłam straszliwie jak szłam i wracałam. Koniecznie dziś jadę po kurtkę bo to się skończy przeziębieniem, a tego niechcemy Wypiłam herbatę z miodem, cytryną i malinami i obym nie odchorowała tego spacerku

Cytat:
hej mamusie

Do lekarza raz, dwa!

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Zapomniałam Wam napisać, szefowie wypisali mi ten list o który tak się stresowałam Zobaczymy może moja sprawa teraz sie szybciej posunie i w końcu zaczną mi wypłacać kasiurkę.
super!

Cytat:
Jezu jaka tragedia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 11:59   #3504
mala_stopka
Zadomowienie

witajcie Mamuski i Brzuszki

Cytat:
bardzo bardzo bardzo mi przykro.... trzymaj się kochana

Agatku będzie dobrze, bo nie może być inaczej

Zośka masz całkiem konkretną wyprawkę, ja do tego może dorzuciłabym jeszcze ze 2 bodziaki z długim rekawem na 56-62 i jakies półśpiochy

Agacia_cz kurteczka bardzo fajna, ja bym się tylko troche bała, ze się nie dopnę, bo rosnę jak szalona....

Haniula marsz na IP !!!

Bebi bebi dołączam do wypowiedzi dziewczyn, porozmawiaj z Tż-tem, przygotuj sie do tej rozmowy, zrób jakaś listę... przeciez nie bedziesz biegać "na ostatnich nogach" i wybierać wszystko....

a po wczorajszej wizycie wiem że z dzidziochem wszystko OK, ma już prawie 1kg (dzisiaj zaczynam 28tc), kręci się starsznie, a jak podłaczyli mnie do KTG to babka musiała 3 razy przestawiać sluchawkę, bo Maja bardzo się burzyła i wciąz uciekała i próbowala skopać te słuchawki z brzucha...
no i szyjka się trochę skróciła-jest juz na granicy normy, bo jak się jeszcze skróci to moze zacząć sie otwierać, więc dostałam z powrotem luteinę i nakaz leżenia i odpoczywania jak najwięcej.... ciekawe jak ja to wytłumacze rozbrykanemu 3-latkowi...

zrobiłam dzisiaj ta zupkę porową z przepisu Mmoniki i jest pyyyyyszna już 2 miseczki zjadłam i mam ochotę na jeszcze, a do tego grzaneczki i jest git
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:03   #3505
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
faajny też zacznę szukać czegoś bo już się nie mieszczę w normalny płaszczyk
Cytat:

mam ro samo ze szpinakiem i taki biedny leży w lodówce :brzyda l:
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hej ho hello Mamusie
Jestem już po śniadanku (sama musiałam iść po bułki nikt mnie nie przewitał szarlotką z rana )i piję herbatkę owocową, choć mam chęć na kawusię. Ale odmawiam jej sobie bo i bez niej mały skacze jak szalony - wczoraj przez dwie godz od 23.30 do 1.3o rozciągał się i kopał niemiłosiernie - do tego co wieczór jak się położę na płask dopada mnie zgaga... Też tak macie?? Zaczyna mnie palić przełyk, no masakra, do tego odbija mi się nie ma zależności co jem, wszystko jedno, nie jem też późno bo ostatni posiłek max 19-20 a chodze spać 23-24. Nie wiem ale jak tak dalej pójdzie to zamaist odpoczywać będe tylko się katować

też tak mam i się poskarżyłam lekarzowi i przepisał mi Maalox i pomaga uwolniłam się od zgagi bo to masakra jakas jest żyć mi nie dawała kilka godzin dziennie, cokolwiek bym zjadła
Cytat:
strasznie przykre
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Wróciłam od kosmetyczki, było bosko Tylko zmarzłam straszliwie jak szłam i wracałam. Koniecznie dziś jadę po kurtkę bo to się skończy przeziębieniem, a tego niechcemy Wypiłam herbatę z miodem, cytryną i malinami i obym nie odchorowała tego spacerku
dlatego udaję się na allegro szukac zimowych rzeczy
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:11   #3506
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam Mamuśki
Jak jest u was w szpitalu?u mnie jak się idzie na izbe przyjęc z jakims problemem to panie odrazy mówią ale tylko z przyjęciem,więc niestety trzeba zostac na obserwacji
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:18   #3507
pozycja77
Zadomowienie

Hej Mamunie
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki
Jak jest u was w szpitalu?u mnie jak się idzie na izbe przyjęc z jakims problemem to panie odrazy mówią ale tylko z przyjęciem,więc niestety trzeba zostac na obserwacji
u mnie tez kaza zostac w szpitalu, wiec jak bym miala jechac to juz spakowana. Najlepiej chyba zadzwonić na IP i zapytać co i jak.

ale dziś zmokłam idąc do lekarza no i niestety siuski nie są do konca oki. Ale oprócz tego raczej wszystko ok

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-10-12 o 12:20
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 12:35   #3508
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki
U mnie w rodzinnym mieście jest tak samo, od razu biorą na oddział. Jak byłam w zeszłym roku we wczesnej ciąży(9tyg), pojechałam z plamieniem na pogotowie(pusty pecherzyk niestety) i już musiałam zostac, choc sam lekarz na oddziale mi powiedział że w moim przypadku lepiej jak bym nie była przyjeta(długa historia) ale niestety to nie mozna sobie tak wychodzic i wracac.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
no widzisz! a tyle sie nadenerwowalas
no wiec teraz trzymamy, zeby zaczeli wyplacac,cobys mogla poszalec n jesiennych wyprzedazach
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
super!
Dzieki
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:39   #3509
MissZuzia
Zadomowienie

właśnie wszamałam obiadek - pierogi ruskie na deser będzie jabłko i sok z marchwi

Zapisywałyście się już na USG w 30tyg? Ja się zapisałam na 28.10 i się już boję

Cytat:
Mój TZ też mi kiedyś wyjechał z pytaniem " Czy teraz o niczym innym nie będziemy rozmawiać, tylko o zakupach dla dziecka?" Oczywiście się poryczałam, powiedziałam że to dla mnie radość jak coś kupię i komu mam o tym mówić jak nie jemu
Trochę się zreflektował, ale dalej nosem kręci ...
My tez mamy wspólne konto, ale to ja zarządzam wydatkami, więc prosić go o nic nie muszę, ale zazwyczaj mówię, że kupuję to czy tamto Aha, i moj TZ tez na fajki zawsze musi mieć, a reszta juz go mniej interesuje
ja sama się nad tym zastanawiam, nie tylko chodzi o zakupy ale ogólnie rozmowa o naszym dziecku. Boję się, że całkiem zdominuje nasze rozmowy, no bo oprócz spraw życia codziennego jak zakupy/co na obiad/sprzątanie/zdrówko itp. tematy, rozmawiamy wyłącznie o dziecku ostatnio.... Nie chcę żebyśmy nagle obudzili się za kilka lat, zdając sobie sprawę, że w naszym życiu było tylko o dziecku ostatnio, a nasze potrzeby spychaliśmy na bok zapominając całkiem o nas jako parze ehs takie dylematy wspominałam o tym tż ale on mówi, że wg niego jest wszystko dobrze z nami i mamy inne tematy i że wymyślam

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
faajny też zacznę szukać czegoś bo już się nie mieszczę w normalny płaszczyk

mam ro samo ze szpinakiem i taki biedny leży w lodówce :brzyda l:

też tak mam i się poskarżyłam lekarzowi i przepisał mi Maalox i pomaga uwolniłam się od zgagi bo to masakra jakas jest żyć mi nie dawała kilka godzin dziennie, cokolwiek bym zjadła

strasznie przykre

dlatego udaję się na allegro szukac zimowych rzeczy
ja już od paru dni chodze w mojej ciążowej kurteczce, bo już od dawna nie dopinałam się w zwykłych. jak było ciepło to mogłam chodzić rozpięa ale teraz to bym tak nie wyszła z domu

Musze pogadać z dr może coś mi doradzi na te zgagi.

Czy Wam na SR kazali przynieść zaświad. od lekarza o braku przeciwwskazań do odbycia tych zajęć
Nam tak i muszę w pt lecieć do lekarza z przychodni po taki świstek, przed drugimi zajęciami. Ale do swojego prowadzącego prywatnie nie idę bo bym musiała za wizytę zapłacić (a poszłabym tylko po świstek) a byłam tydzień temu, szkoda że wtedy nie wiedziałam
Przy okazji w przychodni zrobię sobie bad. krwi bo mam skierowanie na kolejne.

Cytat:

A więc:
15 par skarpet
2 pary kapci

56
spodnie długie x1
pajac b/z x6
kaftanik x6
body z długim rękawem x1
body b/r x2

62/68
bluzka z dł. rękawem x14
pajac b/r x8
pajac z rękawem x5
spodnie długie x5
body z długim rękawem x3
1 bluza polarowa x1
1 bluza jeansowa x1
kurtka zimowa x1

74
ogrodniczki długie x2
ogrodniczki krótkie x1
pajac b/r x6
sweterek x2
zimowy kombinezon x1

80
body b/r x7
spodnie długie x7
spodnie krótkie x1
kombinezon polarowy

czapeczki x3
2 śliniaki
1 śpiworek do wózka
1 śpiworek normalny

masz bardzo dużo rzeczy no nie wiem co więcej, zależy jaki masz podział 62/68 czyli ile masz na 62 a ile na 68. Może tutaj coś zabraknie
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

ja rozmawiałam z dietetyczką na ten temat. też mi kazała wprowdzić soki warzywne do diety, okazało się ze owoców nie jem za dużo - jeśli są to śliwki i jabłka. Winogron zabroniła tak dużo spożywać co do margaryny mówiłam jej że w tyg kiedy spieszę się do pracy robię z nią kanapki, ale nie skrzyczała ja smażonego za bardzo nie jem, może raz na czas trafi się jakiś kotlet I kazała mi jeść większe śniadania bo jadłam tylko płatki z mlekiem Z kolei położna z SR mówiła, żeby pić 3,2% bo pozostałe są bardziej poddawane jakimś tam procesom technologicznym, więc mniej zdrowe, mają mniej wart odżywczych

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:47   #3510
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Któraś mamuśka pisała kiedyś na temat stacji parowej, ciekawa jestem czy jest zadowolona, a może któraś z Was ma??. Wczoraj cały wieczór siedziałam i czytałam opinie, no i wszyscy piszą ze jest to super ułatwienie, prasowanie nie jest moją mocną stroną Chyba sie skusze ale najtańszą dobrej firmy znalazłam za 162.5euro o taką i nie wiem czy na prawde warto. Tak i tak musze kupic żelazko ale fajne są też za 50euro.

Tż mi oczywiście gada, po co taka droga stacja za tą cene to można miec 3 żelazka.....no tak tylko ze on cwaniak nie prasuje

Co myślicie?

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Zuzia zapomniałam, ja też mam prawie codziennie zgage mi sie strasznie odbija, no właśnie prawie codziennie a w zasadzie jem tak samo i o tej samej godzinie. Nie wiem od czego to zależy. Wczoraj znowu wziełam renie bo już nie dawałam rady
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości