Miłośniczki H&M - część X - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-21, 15:11   #3481
Hedvigis
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki H&M - część X

Cytat:
Napisane przez raz2trzy Pokaż wiadomość
to moze popros zwrot na dwoch kartach - wtedy jedna oddasz kolezance ta z jej kwota, a druga z reszta bedzie dla Ciebie, ale nie wiem czy to mozliwe
Też pomyślałam o tym samym, żebyś miała dwie karty, jedną dla siebie, drugą dla koleżanki
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 16:49   #3482
paulinalalala
Zadomowienie

Dziś zaszłam do h&m w moim rodzinnym mieście w Suwałkach i bez porównania- w Gdańsku jeśli chodzi o akcesoria i buty jest ubogo- w Suwałkach jest w czym wybierać, a muszę powiedzieć , że sklep jest mały. Ubrania w ogóle nigdzie na mnie szału nie zrobiły. Ale wybór biżuterii, akcesoriów do włosów, butów i torebek jest dużo lepszy

Słyszałam, że smutek jest odmianą lenistwa.

paulinalalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 18:18   #3483
marcia321
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinalalala Pokaż wiadomość
Dziś zaszłam do h&m w moim rodzinnym mieście w Suwałkach i bez porównania- w Gdańsku jeśli chodzi o akcesoria i buty jest ubogo- w Suwałkach jest w czym wybierać, a muszę powiedzieć , że sklep jest mały. Ubrania w ogóle nigdzie na mnie szału nie zrobiły. Ale wybór biżuterii, akcesoriów do włosów, butów i torebek jest dużo lepszy
nie tylko w H&M ale też w innych sklepach tak jest.
marcia321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 18:34   #3484
nataliap87
Rozeznanie

Cytat:
hej, no i jak to z tym poglebieniem wyprzedazy? zdazylam zauwazyc na watku opinie ze nic nie drgnely ceny oprocz jednej rzeczy chyba i tyle...
Byłam dzisiaj w H&M wiekszość towaru juz przebrana oraz poniszczona.
Nic dodatkowego nie przecenili ;/.
Coś słabe te wyprze w tym roku....
nataliap87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 18:41   #3485
Karolekjot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nataliap87 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w H&M wiekszość towaru juz przebrana oraz poniszczona.
Nic dodatkowego nie przecenili ;/.
Coś słabe te wyprze w tym roku....
Słaba wyprzedaż, bo i słaba kolekcja w tym sezonie
Stary 2011-12-21, 18:51   #3486
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
Co do tych płatności, to przyznam, że ja zawsze mam zwrot w takiej formie, w jakiej płaciłam

Raz tylko trochę się wkurzyłam, bo rozwiązałam umowę z bankiem, straciłam kartę, a oddawałam coś za co płaciłam tą kartą. I myślałam, że dostanę zwrot w formie gotówki, bo wytłumaczyłam, że już nie posiadam tej karty. I bez udzielenia informacji, bez uprzedzenia i zapytania czy tak chce - zwrot wykonano mi na kartę podarunkową.

Nie satysfakcjonowało mnie to, bo myślałam, że dostanę gotówkę. Przyszła kierowniczka, ale tylko mi wytłumaczyła, że jest to jedyne wyjście. No ok, trudno. Ale nie spodobało mi się to, że nikt mnie nie uprzedził, że zwrot będzie w takiej formie... Jakbym wiedziała to dwa razy bym się zastanowiła, czy na pewno chcę zwracać te rzeczy
mi bez problemu zwrócili pieniądze na kartę banku x, podczas, gdy przy zakupie płaciłam kartą banku y
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 18:59   #3487
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinkka Pokaż wiadomość
W niektorych sklepach jak sie cos reklamuje albo robi zwrot to nie oddaja kasy,ani kart. Mozna jedynie na miejscu wziasc jakas rzecz ze sklepu w cenie rzeczy zwracanej.
To też jest nielegalne. Jak rzecz ma wadę, to konsument wybiera czy chce aby wadę naprawiony czy aby rzecz została wymieniona na nową, jeśli jest taka możliwość. Jeśli rzecz nie może zostać wymieniona na nową (bo np. kolekcja się już skończyła) a naprawa jest niemożliwa albo zbyt kosztowna, to wówczas może rzecz zwrócić i żądać zwrotu całej kwoty w takiej formie, w jakiej płacił, albo żądać obniżenia ceny, jeśli mimo wszystko chce tę wadliwą rzecz zatrzymać. Przepisy są w tej kwestii jasne. Sklepy żerują na niewiedzy i wykorzystują to, a kasa zostaje w sklepie.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-21, 20:03   #3488
nikisa
Zakorzenienie

Czy to możliwe, że w GŁ widziałam marynarke waterfall po 60 (jakaś 40), a w manufakturze (fakt, że sporo ich było) wogóle nie przecenione?

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 20:53   #3489
dziolcha86
Zadomowienie

w moim H&M dużo więcej ciuchów przecenili i można jeszcze coś upolować.
W poprzednim tygodniu za te same jeansy zapłaciłam 75 zł a dziś patrzę 60 zł (ze 150zł). Szkoda, że w Reserved słabe przeceny... mam nadzieję, że przed Sylwestrem coś jeszcze obniżą...
Stary 2011-12-21, 21:24   #3490
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
naprawde nie chce mi sie wierzyc. H&M to sieciowka, i zasady powinny wszedzie obowiazywac takie same, moze warto by zadzwonic na infolinie i dopytac, dlaczego niektore filie tak postepuja?
Placac gotowka masz PRAWO otrzymac zwrot w gotowce, i tyle (oczywsicie posiadajac paragon i oddajac dana rzecz w terminie).

Co do reklamacji, zwrot tylko w gotowce (no chyba, ze klient upiera sie przy karcie podarunkowej)

Zwrot to jedynie dobra wola sklepu i fakt że w ogóle je umożliwiają to duzy plus. No i trzeba się z tym liczyć że wtedy sami określają warunki zwrotów, w tym przypadku zasilają kartę podarunkową

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:26   #3491
mortish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
Czy to możliwe, że w GŁ widziałam marynarke waterfall po 60 (jakaś 40), a w manufakturze (fakt, że sporo ich było) wogóle nie przecenione?
możliwe
w h&m czasami tak jest, że w jednym sklepie coś jest przecenione, a w innym nie

bloguję i ja
olalicious.blogspot.com - nowy wpis
mortish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:26   #3492
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
To też jest nielegalne. Jak rzecz ma wadę, to konsument wybiera czy chce aby wadę naprawiony czy aby rzecz została wymieniona na nową, jeśli jest taka możliwość. Jeśli rzecz nie może zostać wymieniona na nową (bo np. kolekcja się już skończyła) a naprawa jest niemożliwa albo zbyt kosztowna, to wówczas może rzecz zwrócić i żądać zwrotu całej kwoty w takiej formie, w jakiej płacił, albo żądać obniżenia ceny, jeśli mimo wszystko chce tę wadliwą rzecz zatrzymać. Przepisy są w tej kwestii jasne. Sklepy żerują na niewiedzy i wykorzystują to, a kasa zostaje w sklepie.
Za pierwszym razem nie masz do wyboru naprawy albo wymiany. W pierwszej kolejności rzecz jest naprawiana ( jeżeli to w ogóle możliwe)

Stary 2011-12-21, 21:36   #3493
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mortish Pokaż wiadomość
możliwe
w h&m czasami tak jest, że w jednym sklepie coś jest przecenione, a w innym nie
super tzn. pamiętam, jak dziewczyny pisały, że na przecenach coś jest za 20, a gdzieś za 30, ale żeby w jednym było po 60, a w drugim 2 razy tyle to już przesada

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:51   #3494
Nima94
Raczkowanie

Wie ktoś może czy warto się jeszcze wybrać na marszałkowską? Wszystko poprzebierane czy regularnie dokładają?^^
Nima94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:54   #3495
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
Za pierwszym razem nie masz do wyboru naprawy albo wymiany. W pierwszej kolejności rzecz jest naprawiana ( jeżeli to w ogóle możliwe)
Nie jest to prawda - tak mówią nam w sklepach, ale przepisy stanowią co innego.

USTAWA z dnia 27 lipca 2002 r.

o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego.(Dz. U. z dnia 5 września 2002 r.)

"Art. 8. 1. Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę albo wymianę na nowy, chyba że naprawa albo wymiana są niemożliwe lub wymagają nadmiernych kosztów. Przy ocenie nadmierności kosztów uwzględnia się wartość towaru zgodnego z umową oraz rodzaj i stopień stwierdzonej niezgodności, a także bierze się pod uwagę niedogodności, na jakie naraziłby kupującego inny sposób zaspokojenia."

I cytat z pierwszego lepszego artykułu prawniczego:
"Uprawnienia konsumenta
Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez:
- nieodpłatną naprawę;
- wymianę na nowy
chyba że naprawa albo wymiana są niemożliwe lub wymagają nadmiernych kosztów.
Oceny nadmierności kosztów dokonuje się przy uwzględnieniu wartości towaru zgodnego z umową, rodzaju oraz stopienia stwierdzonej niezgodności, biorąc się pod uwagę niedogodności, na jakie naraziłby kupującego inny sposób zaspokojenia.
Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę lub wymianę na nowy.

Wybór roszczenia ustawodawca pozostawia nabywcy. Konsument wraz z żądaniem usunięcia niezgodności z umową ma prawo określić, czy oczekuje naprawy i wymiany towaru na nowy. Jeśli tego nie zrobi, sprzedawca będzie mógł samodzielnie wybrać sposób przywrócenia zgodności z umową."

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-21, 21:56   #3496
biibi
Zakorzenienie

Dziewczyny na głównej stronie wizażu jest artykuł o "małych czarnych" jest tam sukienka H&M po 79,90 czy ktokolwiek widział ją w sklepie ?
https://wizaz.pl/Moda/Galeria-mody/4...ch/H-M-79-90zl
biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 22:11   #3497
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie miały naklejonych czerwonych metek? Kupiłam na obecnej wyprzedaży marynarkę - miała normalna cenę, ale wisiała razem z tym samym modelem tylko w innym kolorze, który był przeceniony. Spytałam się w kasie i okazało się, że też jest przeceniona.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 22:38   #3498
raz2trzy
Zadomowienie

Cytat:
bywa chyba i tak ze jak zostanie jakas ostatnia sztuka to ja przeceniaja
raz2trzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 22:53   #3499
karoolciaaa1992
Raczkowanie

GG do karoolciaaa1992

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że dostaniesz część gotówką, a część na kartę, dokładnie tak jak było płacone

ja kiedyś kupowałam coś za 100zł, płaciłam pół kartą, pół gotówką i w identycznej formie dostałam zwrot

a i żadnego pogłębiania przecen dziś u mnie nie było, wszystko nadal w tych samych cenach za wyjątkiem jednej rzeczy: futrzanych szali z holiday collection i panterkowych, parę dni temu były po 40zł, a dziś po 20. więc zwróciłam swój kupiony za 40 i kupiłam dziś za 20 czasem warto nie odrywać od razu metek

jeszcze leżą u mnie z metkami do zastanowienia się: czarna marynarka z klapami, futerkowa kamizelka z holiday i czarne kozaki te za 60zł
Specjalnie dziś poleciałam z myślą, że u mnie też przecenili na niższą kwote te futrzane szale ale nie, dalej wiszą po 40 zł .
Kurcze chciałam sobie odpicować płaszcz, kupiłam czarny, ciepły, klasyczny z dużym kołnierzem za 50 zł. Planowałam to futerko doczepić, ale żeby głupim futerkiem podwajać sobie wartość płaszcza? a 20 zł jakoś tak przyjemniej wydać na ten szal . Tym bardziej, że leni się strasznie... Oby i u mnie go jeszcze przecenili .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-21, 23:08   #3500
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Nie jest to prawda - tak mówią nam w sklepach, ale przepisy stanowią co innego.

USTAWA z dnia 27 lipca 2002 r.

o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego.(Dz. U. z dnia 5 września 2002 r.)

"Art. 8. 1. Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę albo wymianę na nowy, chyba że naprawa albo wymiana są niemożliwe lub wymagają nadmiernych kosztów. Przy ocenie nadmierności kosztów uwzględnia się wartość towaru zgodnego z umową oraz rodzaj i stopień stwierdzonej niezgodności, a także bierze się pod uwagę niedogodności, na jakie naraziłby kupującego inny sposób zaspokojenia."

I cytat z pierwszego lepszego artykułu prawniczego:
"Uprawnienia konsumenta
Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez:
- nieodpłatną naprawę;
- wymianę na nowy
chyba że naprawa albo wymiana są niemożliwe lub wymagają nadmiernych kosztów.
Oceny nadmierności kosztów dokonuje się przy uwzględnieniu wartości towaru zgodnego z umową, rodzaju oraz stopienia stwierdzonej niezgodności, biorąc się pod uwagę niedogodności, na jakie naraziłby kupującego inny sposób zaspokojenia.
Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę lub wymianę na nowy.

Wybór roszczenia ustawodawca pozostawia nabywcy. Konsument wraz z żądaniem usunięcia niezgodności z umową ma prawo określić, czy oczekuje naprawy i wymiany towaru na nowy. Jeśli tego nie zrobi, sprzedawca będzie mógł samodzielnie wybrać sposób przywrócenia zgodności z umową."

Więc zgadza się to co napisałam. Nie masz możliwość od razu poproszenia o zwrot pieniędzy bo nie zgadzasz się na naprawę.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

A mój błąd, nie doczytałam. Myślałam że piszesz, że od razu chcesz zwrot gotówki a to nie jest możliwe.

Stary 2011-12-22, 00:05   #3501
aga...
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biibi Pokaż wiadomość
Dziewczyny na głównej stronie wizażu jest artykuł o "małych czarnych" jest tam sukienka H&M po 79,90 czy ktokolwiek widział ją w sklepie ?
widziałam tą sukienkę jakiś tydzień temu
aga... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 07:03   #3502
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Zwrot to jedynie dobra wola sklepu i fakt że w ogóle je umożliwiają to duzy plus. No i trzeba się z tym liczyć że wtedy sami określają warunki zwrotów, w tym przypadku zasilają kartę podarunkową
ale ja nie pisze o SKLEPACH, ja pisze o H&M, a to roznica

H&M to sieciowka, i zasady powinny byc takie same w kazdej filii.
Stary 2011-12-22, 07:34   #3503
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
A mój błąd, nie doczytałam. Myślałam że piszesz, że od razu chcesz zwrot gotówki a to nie jest możliwe.
Gotówka dopiero w drugim rzędzie, ale wymiana na nowy i naprawa to jest wybór kupującego w pierwszej fazie, powiedzmy Jakby nie było, to o żadnych kartach podarunkowych tu nie ma mowy, więc to jest tylko dobra wola kupującego, że się na to zgadza. Przy zwrotach tych do 28 dni, to już inna sprawa, bo to jest dobra wola sklepu, a nie obowiązek prawny, więc teoretycznie mogą zwracać wartość ciuchach w kasztanach jakby tak chcieli...
No nic, EOT, mimo że temat ciekawy i wyjątkowo pożyteczny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-22, 07:47   #3504
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
W Poznaniu gdzieś ją widziałam
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 08:41   #3505
paktofonika99
Zadomowienie

Cytat:
W Poznaniu widziałam ją już dwa tygodnie temu. Są jeszcze w jasnym kolorze
paktofonika99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 09:39   #3506
raz2trzy
Zadomowienie

Cytat:
Gotówka dopiero w drugim rzędzie, ale wymiana na nowy i naprawa to jest wybór kupującego w pierwszej fazie, powiedzmy Jakby nie było, to o żadnych kartach podarunkowych tu nie ma mowy, więc to jest tylko dobra wola kupującego, że się na to zgadza. Przy zwrotach tych do 28 dni, to już inna sprawa, bo to jest dobra wola sklepu, a nie obowiązek prawny, więc teoretycznie mogą zwracać wartość ciuchach w kasztanach jakby tak chcieli...
No nic, EOT, mimo że temat ciekawy i wyjątkowo pożyteczny
wydaje mi sie ze nie, jesli jest napisane ze mozliwosc zwrotu do28 dni, a nie jest napisane ze zwrot na ich karte czy cos, to skoro mozesz zwrocic i nie ma innych dopiskow to wydaje mi sie ze w takiej samej formie dostajesz zwrot w jakiej placilas,a nie jak oni sobie zycza. W h&m jakos nigdy nie mialam problemow ze zwrotem i zawsze dostawalam w takiej formie w jakiej placilam, dlatego zdziwilo mnie to co pisala wczesniej wizazanka ze oddali jej w karcie podarunkowej- a moze to poprostu pracownica miala ot taki wymysl, tak jak ta ktora chciala komus nabic zuzyta karte avanti
raz2trzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 10:30   #3507
rudaaa90
Zadomowienie

Dziewczyny czy widziałyście u siebie jeszcze te sukienki z jelonkami?? Poszukuję rozmiaru 38 a u mnie już nie ma

Stary 2011-12-22, 10:35   #3508
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ja kupowałam taką jakieś dwa miesiące temu, kiedy był duży wybór rozmiarów i kolorów. Ostatnio widziałam bardzo przebrane i największe rozmiary.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-22, 11:45   #3509
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi sie ze nie, jesli jest napisane ze mozliwosc zwrotu do28 dni, a nie jest napisane ze zwrot na ich karte czy cos, to skoro mozesz zwrocic i nie ma innych dopiskow to wydaje mi sie ze w takiej samej formie dostajesz zwrot w jakiej placilas,a nie jak oni sobie zycza. W h&m jakos nigdy nie mialam problemow ze zwrotem i zawsze dostawalam w takiej formie w jakiej placilam, dlatego zdziwilo mnie to co pisala wczesniej wizazanka ze oddali jej w karcie podarunkowej- a moze to poprostu pracownica miala ot taki wymysl, tak jak ta ktora chciala komus nabic zuzyta karte avanti
Nie no OK, jak mają wewnętrzny regulamin to muszą go przestrzegać i nie powinno być takich odstępstw. Ale mogliby teoretycznie ustalić inny regulamin, np. taki że wypłacają równowartość ciucha w kasztanach i to nie byłoby niezgodne z prawem, bo prawo tego nie reguluje - to jest wewnętrzna polityka sklepu, że można towar niewadliwy zwrócić do 28 dni. O to mi chodziło w tym przykładzie A że problem mógł się pojawić z powodu niekompetentnej sprzedawczyni to swoją drogą.

Stary 2011-12-22, 17:47   #3510
coffee and cigarettes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudaaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy widziałyście u siebie jeszcze te sukienki z jelonkami?? Poszukuję rozmiaru 38 a u mnie już nie ma

W Lublinie widziałam dzisiaj ostatnią sztukę, 38 właśnie.
coffee and cigarettes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości