![]() |
#3481 | ||
KOTerator
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
![]() A tak w ogóle, to czytałam, że w niektórych hodowlach wydają kocięta 5-6 miesieczne po kastracji, więc ten pomysł z 6 miesięcznym nie jest całkowicie oderwany od rzeczywistości ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() I jest gadanie: po co przepłacać, jak na W kot też żyje i jest zdrowy, ma lśniące futerko i jest wesoły ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle, to przez takich ludzi, którzy nie przyjmują racji innych, Ci którzy mają rację wolą się na głos nie odzywać - a Ci, którzy są nieuświadomieni a chcieliby się dowiedzieć o co chodzi - często nie mają od kogo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
To ja się Luną pochwalę
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Lunka prześliczna
![]() Burasek wystający z rękawa także piękny ![]() I kolekcja Esfiry ..tylko szkoda, że część kociaków za kratkami.. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-06-03 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobra, sama popełniam błędy i nie jestem alfa i omega, ale przynajmniej nie robię z siebie najmądrzejszej i nie forsuję swojej Jedynej Słusznej Prawdy ![]() A te "śmichy chichy" to jak dla mnie dno i 5km mułu, normalny człowiek się tak nie zachowuje ![]() Uśmiechnąć się pod nosem i robić swoje proponuję ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Lunka jaka nabożna na tym pierwszym zdjęciu ![]() ![]() Hehe a burasek w swoim świecie króluje ![]() ![]()
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jeszcze takie, wiejska ślicznotka z hipnotajzing spojrzeniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy Furminator jest dostępny normalnie w sklepach zoologicznych czy tylko Allegro? Niedługo przylecę do Polski na urlop i byłoby wygodniej iść do sklepu samemu niż wysyłać kasę do mamy aby potem mogła ją wpłacić komuś na konto..
Jeśli można go normalnie kupić w sklepie to czy cena jest dużo wyższa niż na All? W załączniku moja Czesława ![]()
#3489 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Ja nie widziałam furminatora w sklepach a nie możesz kupić u siebie teraz? ![]() Esfira piękne koty na zdjęciach, ostatnia z oczkami mogłaby iść do kociego tap madl. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie teraz patrzę na Allegro i widzę wielką rozbieżność cenową.. skąd mam wiedzieć który będzie najlepszy na Czesiowe kłaki ![]() Domyślam się, że te tańsze to podróby. Czy któraś z Was ma taki tańszy i może mi powiedzieć jak z jakością? Jeśli spoko to po co przepłacać ![]() A jeśli lipa to warto wydać więcej raz żeby działało jak najdłużej ![]()
![]() |
#3491 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Co do podrób - na przykład ja mam oryginalny i jest super. Niektóre dziewczyny tu mają furmastery albo te inne z all tańsze i też nie narzekają, więc chyba bez różnicy co się kupi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
Serio?! No to bomba!!!
![]() ![]() Super byłoby wiedzieć w którym ![]() ![]() Oj będzie Czesia gryzła.. oj będzie.. bardziej od szczotkowania nienawidzi tylko kropli do uszu ![]()
#3493 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() A skąd te śliczności? ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
-jeśli kot nie będzie potrafił korzystać z kuwety, czyj to będzie problem? Twój czy wszystkich 'wszechwiedzących'? -kiedy kot będzie miał chorobę sierocą, czyj to będzie problem? Twój czy wszystkich 'wszechwiedzących'? - itd, itp... Jak pisałam wcześniej: tak to wszyscy wszystko wiedzą, przychodzi co do czego, nikt nie łączy sikania kociaka poza kuwetą ze wczesnym odłączeniem . Najlepiej zwalić na kota, że złośliwy ![]()
![]() |
#3494 |
Nie depcze krokusów
|
kinia2305 - Rybiorek się obraziła na wątek i już tu nie zagląda, żeby się nie stresować, więc napisz do niej PW.
Mam furminator za 20 zł ze sklepu internetowego, widziałam taki za 150 w sklepie i nie wiem, czym się różnią, może jakością ostrzy? Z wyglądu takie same.
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
Dzięki Malla
![]()
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko jaka urocza ta Cześka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór wszystkim : )
Jutro stanę się właścicielką miesięcznego, rudego persa. Bardzo się cieszę, ale mam też wiele obaw gdyż nigdy nie miałam styczności z tą rasą. Uwielbiam koty, więc mały nie będzie w domu sam, a towarzyszyć mu będzie moja 6 l. kocica Zofia, która jest dachowcem. Mam więc kilka pytań, bardzo ciekawa jestem czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i przygarnęła innej rasy kotka w momencie gdy jeden już się dobrze zadomowił, jeśli tak chętnie wysłucham waszych do świadczeń. A odnośnie persów, słyszałam, że należy je myć co 3 tyg, ale zastanawiam się czy dla takiego maluszka to wskazane czy może lepiej zaczekać aż podrośnie. Z góry dziękuje za wszystkie wskazówki i dołączam zdjęcie mojej przepięknej Zo a jutro już zapewne maluszka ![]()
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ![]() Wiesz, wiele razy na wątku w kolejnych jego częściach poruszany był temat dokocenia, przeszukaj bo trudno to tak streścić, a dziewczyny miały różne doświadczenia. Nie mam pojęcia czy rasa małego może mieć wpływ na relacje z Zosią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak poza tym, to Nimfa mogłaby się wypowiedzieć, bo ma dorosłego persa i półpersa, więc ma dziewczyna trochę doświadczenia ![]() Kinia2305, oczywiście są furminatory w niektórych sklepach, ale ich cena jest zabójcza ![]() ![]()
"Koty to gangsterzy świata zwierzęcego, żyjący poza prawem i tam ginący. Mnóstwo z nich nie dożyje starości przy kominku". S. King GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599 Kocia stronka ![]() Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-06-04 o 05:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przyszłam się pochwalić
![]() ![]() ![]() ![]() Kotek jest kochany, grzeczny i wydaje mi się, ze dosyć dobrze odnajduje się w nowej sytuacji, ja natomiast denerwuje się podwójnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My robiliśmy w ten sposób: - zaraz po przywiezieniu mały był pokazany Safirze zawinięty w kocyk, mogła go powąchać - jakieś pół godziny się sobie przyglądali, potem zostali rozdzieleni i dostali jeść w nagrodę -od razu przygotowaliśmy "bezpieczne miejsce" dla małego, czyli łazienkę. Miał tam miseczki, kuwetę i koszyk z kocykiem. Safira nie miała wstępu do łazienki w ogóle -oddzielaliśmy ich na kilka godzin dziennie (stopniowo zmniejszaliśmy ten czas) i gdy sytuacja robiła się napięta (np. Safira próbowała go zbyt mocno gryźć). Nie zostawali sami w domu razem, jak wychodziliśmy, mały szedł do łazienki - gdy się już mocno tłukli - zero krzyków i odsuwania, tylko zabieranie małego z pola widzenia Safiry, dopóki się nie uspokoili -Safira miała pierwszeństwo w jedzeniu -dużo czułości dla Safirki, jak mąż brał małego na ręce, to ja Safirkę ![]() -wspólny strach przed odkurzaczem i wspólna zabawa pejczykiem ![]() -wymęczenie Safiry zabawą laserkiem, wtedy mniej małego atakowała - po przyjściu do domu, najpierw witanie się z Safirą, potem z małym -częste noszenie małego do weterynarza w znienawidzonym przez Safirę transporterku, Safirka wreszcie poczuła, że to nie ją meczą ![]() Teraz Euzebiusz rośnie i zaczynam się zastanawiać, czy to on nie będzie robił Safirce krzywdy niedługo ![]() Dla małego kotka to jest łatwiejsze, szybko się przestawia i przyzwyczaja, głównie chce się bawić i nie zwraca tak uwagi na starszego kota. Safira poznała wcześniej jak to jest mieć kocie towarzystwo i akurat po niej było widać, że nie lubi samotności, więc też szybko się przywiązała. Ale np. u teściów dokocenie Safiry do Zyzia nie udało się w ogóle. Zyzio nie tolerował Safiry. O wspólnym spaniu nie było mowy, trwała też walka o miejsce na łóżku. Jak jedno spało, to drugie już szukało miejsca gdzieś indziej ![]() ![]() Się rozpisałam, ciekawe, czy ktokolwiek doczyta ![]() Euzebiusz dostał trzeci antybiotyk, wyniki krwi w normie, jutro wynik posiewu, nie ma FIPa ani FeLVa. Jeśli posiew nic nie wykaże przechodzimy na karmę antyalergiczną, bo poza kiepskimi kupami jest zdrowy. Waży już półtorej kilo ![]() Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2012-06-04 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Charlotte - fotki, fotki, fotki ![]() ![]()
![]() |
#3503 | |||
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Fajne ma umaszczenie ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3504 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już niedługo, bo przymierzamy się do wizyty u fryzjera ![]() Cytat:
![]() ![]() Śliczna i taka dystyngowana ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3505 |
|
Od 4 dni miałam o nią zapytać, bez niej dziwnie trochę... Czemu się obraziła?
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie - mój pers dołączył do 4 innych moich kotów i nie widziałam żadnej różnicy w tym czy dokocałam się persem czy dachowcem. Wszystko zależy od charakteru danego kota i czasu. Jednym kotom potrzeba więcej czasu na poznanie się, innym mniej. Jedne się polubią, jedne pokochają, a inne będą się tylko, a może aż tolerowały. Po trzecie - co do kąpieli... to ja Arasza kapałam tylko 2 razy i to wtedy jak miał problemy gastryczne i os**ł sobie całe tylne łapy. Poza tym nie kapie go, bo nie widzę takiej potrzeby.
![]() |
#3507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pliss pliss nie bierz takiego małego kotka, 4 tygodniowy kociak jeszcze ssie matkę przecież, będziesz go karmić z butelki? taki koci niemowlak nie powinien być odłączany od matki, no chyba, że sama chcesz potem mieć neurotycznego kota z zaburzeniami psychicznymi ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | ||
|
Cytat:
Hej, ![]() 1. Miesięczny pers ![]() Standardowe pytanie: skąd będziesz miała kota? Bo hodowla nie wchodzi w rachubę, widać na 100 %. 2. Nie jest za dobrym pomysłem przywiezienie kota hop siu i postawienie starszego kota przed faktem dokonanym ![]() Nie masz pewności, czy starsza kotka zaakceptuje malucha, a jeśli nie, to co wtedy zrobisz? Nie chodzi mi, że mają się 'pokochać' od pierwszej chwili, ale np. po miesiącu, i co wtedy? 3. Ja mojemu Chamowi przywiozłam posłanie, na którym spał nowy kot. Mam półpersa i persa. http://twojezwierze.pl/koty/choroby-...e-u-kotow.html http://www.kotysyberyjskie.fora.pl/h...matki,254.html ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jak pisałam, mam 2 kocury ![]() Chamisko półperskie i persa- Persillę. Cham został wzięty 6 maja 2009, miał wtedy... 11 tygodni. Persa wzięłam 10 tygodni później, 18 lipca. Cham dostał do powąchania kocyk kota, którego miałam wziąć przed Persillą, ale jednak się na niego nie zdecydowałam. Poza tym, po głaskaniu innych kotów widziałam reakcję Chama, w zasadzie obojętną. Powąchał rękę, ubrania i na tym się kończyło. Nie było żadnej agresji typu parskania, fuczenia, jeżenia sierści. Dobry znak. Pisałam, jak wzięłam persa, Cham obserwował go z bezpiecznej odległości. Na drugi dzień, po wizycie u weta pers chodził po mieszkaniu, Cham go obserwował. Uważnie obwąchiwał miejsca, po których pers chodził. Miałam o tyle szczęścia, że Persilla pomimo tego co przeżył, okazał się kotem spokojnym, opanowanym, pozbawionym agresji. W zasadzie to bardziej szukał kontaktu z psami, szczególnie z Majlem, podejrzewam, że z racji podobnego wzrostu ![]() Mimo tego, że koty nie były jeszcze wykastrowane, bezproblemowo korzystały z jednej kuwety. Miski mają osobne, legowiska również (Cham preferuje meble, pers od niedawna fotel/sofę lub legowisko na podłodze). Ot, tak w skrócie. Zaznaczam, że moje koty się tolerują. Nie śpią razem (kiedyś jeszcze się zdarzało, teraz już nie), czasem się poganiają, a tak traktują się jak ludzie w supermarketach- obojętnie .
![]() |
#3509 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | ||
|
Cytat:
![]() Jaka reakcja po zmianie miejsca? Zdawaj tu relacje na bieżąco, jak widzisz, często się przydają takie sprawozdania ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.