![]() |
#3451 | ||
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty część IV
U nas dziś rzadka kupa. Kot zachowuje się normalnie, dostał mokre. A zaraz idę na wystawę kotów.
Cytat:
Cytat:
ahhahhahaha
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Ciekawostka z mojej książki:
'Słowo <tabby> wywodzi się od wyrazu <atabi> oznaczającego importowany dawno temu do Wlk.Brytanii gatunek jedwabiu o pasiastym wzorze, przypominającym ten występujący u kotów domowych'. ''szylkret''- niem. Shildkröte-> skorupa żółwia ![]() 'Kocięta rodzą się ślepe i głuche. Nie słyszą do około drugiego tygodnia życia. Jednak kiedy ich słuch już się wykształci, to wychwytują takie dźwięki , o których słyszeniu my możemy tylko pomarzyć: np. odgłos przelatującego nietoperza albo szmer myszy w oddalonych o 9 metrów zaroślach ' ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- http://www.kot.net.pl/ ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-06-02 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zakorzenienie
|
Spodziewam się dzisiaj, najpóźniej jutro telefonu, że mogę przyjechać w sprawie adopcji kociaka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zadomowienie
|
Oo, przypomniałaś mi, Nimfa
![]() ![]() Srajtuniowi wyzdrowiał ogonek ![]() ![]() Dziewczyny, szukałyście kiedyś kotom DT? Chodzi mi o to, czy trudno znaleźć kogoś, kto na jakiś czas przygarnie zwierzaka. Wyszła mi opcja wyjazdu za granicę i nie wiem czy się nie skusić, ale co z kocurkami wtedy? Wcześniej nie chciałam wyjeżdżać właśnie ze względu na nich no ale kurczę, trza mi kasy ![]()
#3455 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozatym Olivekk zanim zaczniesz myśleć o szukaniu im tymczasowych opiekunów, zadbaj o kastrację itp podstawowe sprawy, jeden z Twoich kotów jest wychodzący prawda? ciężko chyba z nim będzie i ewentualnym nowym niewychodzącym domem, rodzina nie zajmie się kotami? na czas wyjazdu Twojego? A odpowiadając na Twoje pytanie, tak, trudno jest znaleźć zupełnie obcą osobę która zaopiekuje się 2 kotami na dłuższy okres. Nie obraź się Olivvek bo nie jest to skierowane do Ciebie. Czasem "podziwiam" nieodpowiedzialność i brak wyobraźni pewnych osób, które decydują się na zwierzaka zupełnie nie myśląc i nie zastanawiając się co będzie gdyby...i nie mają planu awaryjnego w razie zmian życiowych, problemów itp itd ale niestety jest to częste zjawisko z tego co obserwuję ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-06-02 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba odpuszczę. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Co do dalszej części Twojej wypowiedzi ![]() ![]() Trzeba być odpowiedzialną mamą, ot co.
![]() |
#3457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np. wyjeżdżam niedługo na 2 tygodnie na urlop, Ancijomak zostaje u moich rodziców, ale karmę z rozpiską jak podawać, żwirek i pieniądze na ewentualne wyjście do weta zostawiam. I tak będę pewnie dzwoniła kilka razy dziennie co u mojego dzidziusia ![]() Więc nawet jeśli wyjedziesz i zostawisz kotki, to myślę że o podstawowe rzeczy dla kota musisz zatroszczyć się sama ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3458 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie to też oczywiste
![]() ![]() jedna dziewczyna podrzuciła mojej koleżance kotkę, wyjechała za granicę, ni grosza na kota a nawet telefonu jak kot się miewa heh ale zastrzeżenie żeby kota nie oddawać bo jak wróci odbierze ![]() ![]() A co z Daisy Sejusia na czas Twojego wyjazdu? Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-06-02 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra... Jak mi przywieziono Daisy, to z jej karmą i żwirem. Poza tym jej właścicielka stale podpytuje czy nie trzeba na coś pieniędzy. Daisy wróci do domku. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 |
Raczkowanie
|
mój miał 7tygodni, jak go wzięłam, żadnej choroby sierocej nie ma, nie ssa nic. Chyba zależy też od charakteru kici
![]() Mój Jumper dzisiaj koniecznie chciał myć podłogi z mamą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Chyba będę miała trzeciego kota na kilka dni, właśnie z powodu wyjazdu znajomych..Moje panny nie wiedzą jakie atrakcje je czekają, zobaczymy jak to będzie..tamten kot jest wychodzący, u mnie będzie cały czas w domu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
śpioszek
![]()
#3465 |
Zadomowienie
|
Oo, przypomniałyście mi w kwestii wyprawki do DT
![]() ![]() głupi pomysł z tym wyjazdem. Kiedy indziej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Przeniosłam się na nowe konto ![]() Edytowane przez Olivvek Czas edycji: 2012-06-02 o 20:15 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Ja bym poczekała aż skończy 12. tydzień, jeżeli nic się złego kici u znajomej nie dzieje to lepiej, żeby była z mamą jak najdłużej. Chyba ważniejsze jest to, żeby kociak dłużej przebywał z kocicą niż to, że możesz poświecić kici więcej czasu podczas urlopu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Ale puszysty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Nie depcze krokusów
|
Haha, nawet nie wiedziałam o takiej stronie!
Byłam dziś na wystawie kotów i zakochałam się w Devon Rexach! Poza tym widziałam kogoś znajomego...
![]() |
#3469 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Zadomowienie
|
laisla, mówiłam tam o tej mojej rodzince
![]()
#3471 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | ||
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
Trudna sytuacja, bo faktycznie dobrze by było, gdybyś teraz go wzięła, ale z drugiej strony, kociak odebrany od rodzeństwa i matki, będzie szukał towarzystwa. Przez 2 tygodnie będzie z Tobą, ale co później? Będzie miauczał i tęsknił. Nie ogarniam dokładnie całej sytuacji, ale opcja 2 maluchów nie wchodzi w rachubę?
![]() |
#3473 | |
|
Cytat:
![]() To ostatnie zdanie brzmi bardzo tajemniczo... Jakieś szczegóły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Macie jakieś zdjęcia kotów, ale nie Waszych? Np. zrobione podczas spaceru itd...
![]() |
#3474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykro mi, ale Twoja obecność w czasie urlopu nie będzie dla kociaka tak ważna przy aklimatyzacji, jak czas spędzony z matką i rodzeństwem ![]() ![]() Zabierzesz kociaka przed weekendem i też będziesz miała czas nacieszyć się nim i pomóc mu przyzwyczaić się do nowego domu. I naprawdę - dla rozwoju kociaka te dodatkowe tygodnie z mamą i innymi kotami są bardzo ważne. Czytałam chyba dziesiątki wątków typu "ratunku, co robić, mój kotek drapie i gryzie" i zawsze się okazywało, że był zbyt wcześnie zabrany od matki. No chyba, że w tym domu, w którym jest, coś mu grozi, albo nikt się nim nie zajmuje i będzie zupełnie dziki... Btw. nie znam sprawy, ale czy ta znajoma zamierza wysterylizować kotkę? Porozmawiaj z nią o tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Nie depcze krokusów
|
Co kot, to inna buzia. A kiedyś wydawały mi się takie same...
Uwaga, uwaga, warszawianki i nie tylko! Szpieg znalazła ok. 7-tygodniowego kotka na działce, prawdopodobnie chłopak, je samo, sika do ziemi (nie był jeszcze w domu), uszy bure, mordka biała, nosek różowy w czarnej obwódce, nie ucieka przed psem, śpi na kolanach. Potrzebny DT lub DS. Któraś ma miejsce w domu lub znajomości? A na koniec mój buras wyeksmitowany na kanapę wraz z ulubionymi zabawkami z powodu odkurzania.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-03 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() poczekam az podrosnie ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3478 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Romanaccia podczytujesz a nic nie piszesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co mnie denerwuje, opinie ekpertow wszystkich na okolo, ktorym wypadaja koty przez balkony, albo przejezdzaja je samochody, a cale zycie spedzaja na whiskasach. Dowiedzialam sie o sobie, ze jestem przewrazliwiona, ze kota mozna juz 4 tygodnowego odstawic od matki (
![]() Kot bedzie ze mna przez lata i chce zeby byl zdrowy i szczesliwy, to chyba normalne, ze chce dla niego jak najlepiej?
#3480 |
Nie depcze krokusów
|
Stasiek - to absolutnie normalne. Niektórzy uważają, że "kot to kot" i nie ma co się nad nimi roztkliwiać, a wcale tak nie jest. Jeśli ich koty są zdrowe na whiskasie to nic, tylko się cieszyć ze zdrowia.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.