|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() co do twojej metody rewelka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas ten Emil pcha gebę do wszystkiego - sudocream, oliwka, balsam do ciała... w następnym tygodniu jak się troszkę ogarnę z moim bałaganem to pozmieniam miejsca niektórych rzeczy(tak żeby nie dostawał, albo zamontujemy zabezpieczenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ostatnio zaczęlismy z T. robic porzadki i wywalamy to co jest niepotrzebne i lezy i leży. ja nie chce tak jak moja mama chomikowac wszystkiego. no i sprzedaliśmy nasze strae komórki (siedem sztuk) za 42 funty w sumie. zawsze coś. na zabawki Emilowi wystraczy ![]() mamy też stary aparat cyfrowy canona i on ma chyba z 10 -12 lat. i T. chce się go pozbyć.i w sumie telefony sprzedalismy do takiej firmy która się zajmuje tym, ale nie wiem czy coś takiego istnieje w przypadku aparatów. macie pojęcie? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kobieto ja Cię i tak podziwiam, jakbyś się czasem nie darła to bym Cię miała za kosmitkę ![]() Ogarniasz troje dzieci, świetnie wyglądasz i jeszcze do pracy idziesz ![]() Cytat:
Wygrałaś licytację tej musztardowej kurteczki? Carmela poka jaką tablicę Sarence kupiłaś ![]() Ja w ubiegłym tygodniu kupiłam Radziowi blok rysunkowy i kredki woskowe. Fajnie wygląda jak taki maluch "maluje" ![]() U nas noc masakryczna, chyba jena z najgorszych ![]() Wiercił się, nie spał. Smarowałam dziąsła ze dwa razy. Myślałam, że po takiej nocy pośpi dłużej ![]() I też w pewnym momencie w nocy nerwy mi puściły i głośniej coś do niego powiedziałam to się strasznie rozpłakał ![]() Boże..... ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Dziewczyny potrzebuję coś kupić dla trzylatka. Może jakąś fajną grę? Sama nie wiem co.... Tak 50-80zł max. Gry GRANNA mamy już. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Wtajemniczenie
|
witam się
zamarzam. jeszcze nie zaczęli grzac, a po weekendzie to zimno w biurze jak w d... ledwo w klawiature stukam, bo mam palce zgarbiałe ![]() weekend jakoś minął. sobotę szorowałam dom (bo mi się trochę zapuścił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a wczoraj już było ładnie i przesiedziałyśmy cały dzień na powietrzu u mojej siostry w leśniczówce... i jadłyśmy ostatki malin - takie z krzaka to hanka lubi. bo już z miseczki mniej chętnie zjada ![]() co do ubranka po domku - mała pomyka w body z długim +bluzeczka z krótkim na to + dresik/legginsy, skarpetki i paputki. ale u nas zimno w mieszkaniu. mieszkam na parterze i po prostu ciągnie każdym możliwym miejscem - od piwnicy, od niezamkniętych drzwi na klatce, od okien (nie wszystkie mam wymienione jeszcze i z tych starych ciągnie mocno ![]() AgaG ![]() ![]() scio jak agatka dzisiaj?? tez bym obstawiała trzydniówkę... no i się rozpisałam o sobie i więcej nie pamiętam co komu napisac miałam.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Wtajemniczenie
|
AGU podopisuje sie pod tym co napisała Brimek. Każdego czasem podosza nerwy, a przy 3 dzieci to juz w ogóle. jesteś najwspanialasza mama pod słońcem
![]() CARMELA pokaz Sarcie jak rysuje Martyna wczoraj tez narysowąła swój pierwszy "rsyunek". W ramach nudzenia sie w domu dałam jej zeszyt i długomis i bazgrała. musze jej kupic chyba cos do rysowania bo byłazafascynowana. Wieczorem wstawie jej arcydzielo. Co to za mata wodna? Musze przejrzec inetrnet Co do ubierania dziecka qw domu to jak nie grzali to martyna chodziła w rajtkach i spodniach dresowych a na górze miałą body długi rekaw +bluze. Teraz nawet zdarza sie, ze lata z krótkim rekawem. Powiem Wam, ze ja ciagle mam problem z ubieraniem Martyny ![]() Dzien dobry. dzisiaj nocka super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witam sie, Marysia w zlobku i co byl ryk jak ja zostawialismy - wiedzialam ze 2 tyg z mama na wylacznosc tak podzialaja. Mysle ze zaraz jak zobaczyla dzieci to przestala (ona tak ma czasem). Zaraz dopije kawe i ogarniam chalupe - w planach mam pomyc wszystkie podglogi bo mnie ogarnia szal jak na nia patrze. wypackana jablkiem bananem i chlebem. ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Dziewczyny ![]() mysle kupic Marysi
![]() |
#3487 |
Wtajemniczenie
|
Eve ja mam dla Hani kilka takich golfiko-szaliczxków. ciotka jej na drutach udziergała
![]() ![]() ![]() Marysia na pewno już się ładnie z dziećmi bawi i nie płacze. ona mi na "dzielną" dziewczynkę wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Wtajemniczenie
|
EVE mysle, ze taki szaliczek jest bardzo praktyczny. Chyba tez Martynie coś takiego sprawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Marysi - chyba jestem wyrodna matka, bo mnie ten jej placz nie wzruszyl, gorzej z TZ, nie chcial odejsc od drzwi ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Idziemy z Karolkiem na 11 do lekarza, mam nadzieje że w końcu leczenie przyniosło jakieś pozytywne rezultaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Wtajemniczenie
|
gomra
![]() nie mówię tego głośno, ale strasznie mi się nie chce pracować dzisiaj... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
Aga...jesteś wspaniałą mama, i ja Cię podziwiam że wszystko ogarniasz. Z 3 to masz prawo się zdenerwować, ba, z jednym też czasami nerwy puszczają.
A co dziewczyny takie niejadki? a gdybyś odpuściła, niech je ile potrzebuje? A ja biorę antybiotyk na pęcherz i dopochwowo globulki, może i od leków. Musze ulotkę przeczytać. Lilii na S. też głośniejszy krzyk i już płacz...ze 2 razy mi się zdarzyło. No nikt nie jest z żelaza. ![]() Brumek Ty chyba uwielbiasz sukienki, i ciągle w nich chodzisz. Mogłabyś się pochwalić swoim jednym artykułem ( tak mi się przypomniało..) ![]() Piwnooka mnie praca lekarza zawsze fascynowała. ... na pewno jest bardzo odpowiedzialna i stresująca, ale ciekawa. Justyna ![]() Nie pomyślałabym, że roczniaki mogą się zainteresować malowaniem. Sara na roczek dostała tą tablicę ( nie znam fachowej nazwy), może ten znikopis? chyba wyciągnę.. Jeszcze: tyle rzeczy wystawiłam na all, a sprzedałam 2. Ale wszędzie było kup teraz, chyba wystawię jeszcze raz tak jak mówicie, z licytacją od złotówki. Dzisiaj tylko 9 stopni max ma być. Bu.. Ale dobrze, że słoneczko prześwituje. Poniedziałek ![]() Oliweczka odezwij się na kiedy by Ci spotkanie pasowało.
#3493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jestem ale mnie nie ma ...
nie mam nic pozytywnego do napisania młody katar i kaszel cd, idę z nim dziś po południu do lekarza sprawdzić czy oskrzela czyste my po zatruciu miałam szanse na dorobienie paru złotych ale koleś zmienił zdanie i znów nic mamy firma ogłosiła upadłość i nie wiem ile jeszcze popracuje a to ona przez taty l4 utrzymywała dom nie wiem co i komu zrobiliśmy,że tyle nieszczęść na nas spływa ![]() mam dość... przepraszam że tylko tyle |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Dziubek
![]() Ta zła passsa musi się odwrócić, no musi. O jakim zatruciu piszesz/ Jak mi się nic nie chce/ ![]() Oglądacie ddtvn? fajna ta moda dresowa, chcę mieć ![]() ![]()
#3496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- PATIk co to za moda dresowa? Siedze w pracy i nie mam jak spojrzec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Myha jutro na stronie ddtvn pewie będzie juz można obejrzeć ten materiał.
2 kobitki miały pomysł na biznes, i szyją ubrania z "dresu" tzn tego materiału na spodnie dresowe. ![]() Dobra, dziewczyny idę coś robić. Bo 11 a ja kwitnę w fotelu, dziecko uwięziłam w łóżeczku i słyszę syczy jak żmija ![]()
#3498 |
Zakorzenienie
|
Co takiego http://allegro.pl/mata-wodna-puzzle-...666761659.html
Wlewa się wode do pisaka i maluje. Agata w nocy gorączkowała (powyżej 39). Wysypki brak. Poszłyśmy do doktorki i na razie mamy obserwować. Bo gardło troche czerwone i węzły wyczuwalne. Zrobiłyśmy morfologie (Agatula nawet nie kwęknęła) i od 1,5 próbuje pobrać mocz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Wam dziewczyny wszystkim za slowa wsparcia, milo mi, ze tak mnie postrzegacie, ale prawda jest niestety inna. Owszem, kazdemu moga puscic nerwy, ale mi ostatnio za czesto i nie sadze, ze choroby dzieci moga byc jakims usprawiedliwieniem.
Cytat:
Cytat:
A pisalas juz z ktorego lutego jestes, bo chyba przeoczylam? Cytat:
Kolejne zabki? Z prezentem niestety nie pomoge, zawsze mam ten sam problem, poki co w rodzinie nie mamy tak duzego chlopca, wiec doswiadczenia tez nie mam. Cytat:
Cytat:
A takie golfiki polecam! My mamy z H&M i sa rewelacyjne, przede wszystkim dziecko moze swobodnie ruszac szyja, a jednoczesnie jest mu cieplo, tam gdzie powinno. Cytat:
Cytat:
Bardziej Zuzka tu przoduje, czasem odpuszczam, ale jak zupa nie, drugie nie, to wychodzi, ze pol dnia nic nie je. Cytat:
Zycze Szymkowi zdrowia, oby oskrzela byly czyste, a Wam szybkiego znalezienia pracy. Justyna nie zacytowalo mi Ciebie: przede wszystkim zdrowia dla calej Waszej czworki! Co do Zuzki, nie wiem, co jej sie porobilo. Kiedys bardzo ladnie jadla. Przemek naprawde gotuje tylko to, co one lubia, a tu sie coraz czesciej okazuje, ze cos co ona kiedys jadla, ze az uszy sie trzesly, to teraz jest be, Wiki zje, a ona nie. TO wychodzi, ze musi gotowac dwa obiady, albo ograniczyc sie tylko do tego, co ona laskawie zje. Z zup to juz zostal rosol i pomidorowa i to tylko z makaronem, bo ryz jest ba. Moze gdyby ktos ja karmil (czyterolatka!), to by zjadla, ale ja nie zamierzam tego robic. ALe oczywiscie slodycze sa pyszne i te mogalby jesc garsciami, ale oczywiscie nie daje. Jak juz to raz w tygodniu, w weekend, choc teraz akurat za kare nie dostala. Miedzy posilkami nie podjada, wiec powinna byc glodna, ale jak sie uprze, toi tak nie zje. Na szczescie nie wyglada zle, wazy zupelnie dobrze, ale ma zapasy z wczesniejszych lat, ciekawe na ile jej starczy? I generalnie ja sie nie martwie, tylko mnie to straszliwie meczy, to uzeranie sie w porze posilkow. A u Was jak jest? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Tu się nie ma czym chwalić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Agata ma matę wodną?
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
Nie ma jeszcze, ale planuje w przyszłym miesiącu zamówić (bo w tym pula zabawkowa wyczerpana), ale ma kredki gliniane,mazaki, kredki ołówkowe, siada i rysuje.
![]() Moje dziecko olało oddawanie moczu ![]() Wyniki krwi mam mieć po 15 mocz zależy kiedy siknie ![]() Dziubki ![]() Aga ja z jedną czasem dostaje szału i mam ochote schować się do szafy. A co dopiero z trójką, każda z nas jest człowiekiem, nie robotem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Wtajemniczenie
|
Aga ja co prawda nie mam starszych dzieci, ale w rodzinie mam ich całkiem sporo to obserwuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja też od rana zmuła ![]() Włosy mi dalej lecą garściami. Mam prześwity po bokach głowy. Biorę 3 tyg. leki i póki co żadnej, najmniejszej poprawy. Boję się je czesać, myć. Crazy wiem, że Ty też miałas taki problem. Po ile m-ach Ci przeszło? robiłaś jakieś badania?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdrowka dla Agatki A ja zabralam sie za 2 szuflady i szafke, do ktorej z mezem czesto wrzucalismy wszystko. wywalilam polowe ☠☠☠☠☠☠☠ z niej, reszte posegregowalam i ulozylam. ![]() ![]()
![]() |
#3505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba kupie ale po nastepnej wypłacie...Maz mnie wywali z domu ![]() dziellna Agatka ![]() Swoja droga Martyna ani razu nie miaął badanej krwi ![]() ![]() ![]() BRUMKU fajnie tak kogos zainspirowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Nie pisałam parę dni i za nic nie mogę się "wbić" w rytm ![]() Widzę, że znów masa chorowitków na wątku, zdrówka dla wszystkich! U nas odpukać spokój, Lili przebiła się górna czwórka i dolna dwójka. biega całymi dniami jak szalona, wczoraj wyszalala się z wujkiem i tatą w parku, wieczorem padła jak mucha ![]() Marinka podpatrzyłam Twój przepis na pizze i z tych składników wyszło bardzo rzadkie, musiałam dodać dużo więcej wody, po upieczeniu wyszło faktycznie jak z pizzerii giętkie i miękkie a nie suche i twarde jak zawsze ![]() ![]() Tyle tu już mieszkamy a dalej nie mogę dojść do ładu z gotowaniem... sól nie jest w ogóle słona, cukier aż za słodki, drożdży zauważyłam że muszę dodawać więcej niż dawałam polskich... eh... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||
Zakorzenienie
|
Co do zabawek dla 3 latka:
- gry edukacyjne typu żabki, Bartek uwielbiał. Gra planszowa, rodzic musi pograć z dzieckim. -mogą byc jakieś farbki zmywalne, pisaki zmywale, generalnie wszystko dla małego twórcy, jakas ciastolina itp. - może byc np autko sterowane pilotem, w cenie 50-80- zl kupi się juz wypasione. Cytat:
Marina to co Ty za leki bierzesz? Na tę nerke? Wrólilismy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
co do cista na pizze, ja wiele razy szukałam przepisu na pizze, prawie zawsze zakalec. teraz co robie: nie daje wcale oleju. ciasto na 2 blaszki to mniej więcej 3 szklanki mąki, jajo, troche cukru i soli, no i mleko, okolo szklanki, ale na to reguły nie ma, bo robię ciasto dość gęste spręzyste, ale lepkie. pól opakowania drozdzy najpierw rozcieram w cieplym mleku i cukrze. ciasto na blaszce dziurawie. ten sposób jeszcze nigdy mnie nie zawiodl. teraz nie dawno kupila sobie w biedronce za 10 zl okrągłą blaszke do pizzy, dość dużą. już z dziurkami. Jest swietna, nic się nie przywiera i mam wrazenie ze ciasto jest lepsze. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-10-08 o 11:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Eve my też mamy takie szalik/golfik
![]() Bardzo sobie chwalę i polecam. Przy szyjce cieplutka, nie ciągnie i tak jak dziewczyny pisały nic nie ogranicza ![]() AgaG może i zęby bo w miejscu 4 ma już straszne ''banie''. Dziubek koszmar ![]() ![]() Dostałam paczkę z konkursy Alterra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zadomowienie
|
![]() Przepraszam, że się nie odzywam. Ledwo daję radę nadrobić i trudno się znowu wbić. Dziubek może w końcu wyczerpie się ten limit nieszczęść na Was ![]() Marina ja też miałam prześwity, gdy mi włosy wypadały po porodzie... Ale u Ciebie to z innych już powodów i w ogóle trzeba dużo czasu, żeby wszystko wróciło do formy... Patrykowi trójki wychodzą i jest płacz przeplatany śmiechem, wdrapywanie się na rączki, zabawa, za chwilę znowu płacz. Dziś nie chce jeść nic poza UU, a wczoraj jadł za dwoje więc wybaczam. Ta noc jeszcze znośna, ale poprzednia była z przerwą na 2,5-godzinne usypianie, w tym 2 godziny na rękach - myślałąm, że kręgosłup mi wysiadzie. A i tak zasnął dopiero po nurofenie... Pogoda mało zachęcająca do czegokolwiek. W dodatku mieliśmy znowu domowe spięcie (ale już wszystko wyjaśnione - mam nadzieję)... Dużo zdrowia dla wszystkich chorych! |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agula gratki za czworke i dwojke. Nie znikaj, tonie bedziesz miec problemow z wbiciem. ![]() Marina mysle, ze 3 tyg. to za malo, zeby byly widoczne efekty. Ale strasznie Ci wspolczuje. Gomra super, ze z Karolkiem juz dobrze! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.