Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-19, 19:12   #3481
afternoon
Rozeznanie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Konczita a robiłaś kiedys sernik "Domek"? Z tym , że jego się nie piecze
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:15   #3482
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Konczita a robiłaś kiedys sernik "Domek"? Z tym , że jego się nie piecze

to jakiś na zimno ?? nie słyszałam o takim
już wujka google podpytam
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:16   #3483
marzenka1984
Rozeznanie

zakochałam się w Antku ile zapłaciłaś za sesje? Jak mogę wiedzieć coś pięknego.

Sciągam offica bo trzeba mieć do prezentacji tak jak pisała Iwa
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:18   #3484
afternoon
Rozeznanie

Konczita :

1)Kostkę masła ucieramy z szklanką cukru pudru (lub drobnego cukru), dodajemy ser (0,5 kg) ten drobny, o którym Ci mówiłam, i mieszamy dokładnie żeby nie było żadnych grudek.

2)Masę dzielimy na pół, jedną część mieszamy z ok. 2 płaskimi łyżkami kakao, do drugiej - białej - dodajemy kilka kropli aromatu migdałowego.

3)Herbatniki typu "petite buere" układamy po 3 (poziomo) w ok. 6 rzędów na folii aluminiowej ( czyli pierwsza warstwa 18 herbatników). Na nie wykładamy białą masę. Następnie na mase wykładamy kolejne herbatniki (18) w ten sam sposób, a na nie masę kakaową. Czyli potrzeba 36 herbatników + zapas, w razie połamanych.

4) Zwijamy tak jak Ci mówiłam, tj. środkowego herbatnika zostawiamy w spokoju, a te skrajne składamy w trójkąt, żeby złączyły się krótszymi bokami, w tzw, chatkę, domek. Robimy to przy pomocy folii aluminiowej. Taki domek w folii na ok. godzinę do lodówki.

5) Przygotowujemy polewę czekoladową ( gorzką bądź deserowoą), rozwijamy domek, polewamy . Po ostygnięciu na nowo do lodówki na kilka godzin.

Pyszny jest, polecam

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Słowa "tak jak ci mówiłam, itp.", to do mojej znajomej, skopiowałam przepis z maila do niej
Stary 2012-12-19, 19:21   #3485
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczita :

1)Kostkę masła ucieramy z szklanką cukru pudru (lub drobnego cukru), dodajemy ser (0,5 kg) ten drobny, o którym Ci mówiłam, i mieszamy dokładnie żeby nie było żadnych grudek.

2)Masę dzielimy na pół, jedną część mieszamy z ok. 2 płaskimi łyżkami kakao, do drugiej - białej - dodajemy kilka kropli aromatu migdałowego.

3)Herbatniki typu "petite buere" układamy po 3 (poziomo) w ok. 6 rzędów na folii aluminiowej ( czyli pierwsza warstwa 18 herbatników). Na nie wykładamy białą masę. Następnie na mase wykładamy kolejne herbatniki (18) w ten sam sposób, a na nie masę kakaową. Czyli potrzeba 36 herbatników + zapas, w razie połamanych.

4) Zwijamy tak jak Ci mówiłam, tj. środkowego herbatnika zostawiamy w spokoju, a te skrajne składamy w trójkąt, żeby złączyły się krótszymi bokami, w tzw, chatkę, domek. Robimy to przy pomocy folii aluminiowej. Taki domek w folii na ok. godzinę do lodówki.

5) Przygotowujemy polewę czekoladową ( gorzką bądź deserowoą), rozwijamy domek, polewamy . Po ostygnięciu na nowo do lodówki na kilka godzin.

Pyszny jest, polecam

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Słowa "tak jak ci mówiłam, itp.", to do mojej znajomej, skopiowałam przepis z maila do niej

no dobra już kumam ale jak układasz te herbatniki ???trzy krótkimi bokami do siebie i tak 6 rzędów przy sobie tak ???
jak to później pokroić??????????????
Stary 2012-12-19, 19:23   #3486
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

obiecałam teściowej że sernik przywiozę

siostrze obiecałam barszczyk z uszkami, gołąbki i grzybową oraz śledziki z fasolą czerwoną kiedy ja to zrobię
Nie wiem, ale mnie już leci ślina !!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:25   #3487
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale mnie już leci ślina !!

już doczytałam jak składać później się będę martwić jak kroić hyhy zrobię go oj zrobię!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-19, 19:28   #3488
Sojka1990
Zadomowienie

Kurde a ja jestem głupia i nie wiem jak te herbatiki mają lecieć

Dobra- zrozumiałam :P

Edytowane przez Sojka1990
Czas edycji: 2012-12-19 o 19:35
Sojka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:29   #3489
afternoon
Rozeznanie

Konczita krótkimi bokami, łatwo się kroi w plastry, bo jak to zawiniesz w folie i dasz do lodówki to herbatniki zmiękna pod wpływem masy jakby masa wyłaziła spod łączeń herbatników, to się nie przejmuj, bo jak dasz polewę to ona wszystkie niedoskonałości ukryje

Ja zwykle używałam do niego sera w wiaderku "Zielona łąka " z Biedronki

Polecam sernik, jest naprawde pyszniutki i ciekawie wyglądają takie trójkątne plastry
Stary 2012-12-19, 19:31   #3490
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kurde a ja jestem głupia i nie wiem jak te herbatiki mają lecieć

wysłałam pw luknij proste to jak budowa cepa

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Konczita krótkimi bokami, łatwo się kroi w plastry, bo jak to zawiniesz w folie i dasz do lodówki to herbatniki zmiękna pod wpływem masy jakby masa wyłaziła spod łączeń herbatników, to się nie przejmuj, bo jak dasz polewę to ona wszystkie niedoskonałości ukryje

Ja zwykle używałam do niego sera w wiaderku "Zielona łąka " z Biedronki

Polecam sernik, jest naprawde pyszniutki i ciekawie wyglądają takie trójkątne plastry

zrobię go a jak ! jeszcze z płatków migdałowych zrobię dachóweczki i przyprószę go sobie troszeczkę cukrem pudrem zimowa aura musi być!
dzięki ...

ale i tak trzeba upiec coś dla teściowej ...
Stary 2012-12-19, 19:33   #3491
afternoon
Rozeznanie

Sojka coś takiego:

https://wizaz.pl/kulinaria/photos/3276_5_440x300.jpg

a gotowy:

http://cosmojego.pl/wp-content/uploa...1/DSCF5414.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-19, 19:34   #3492
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

jejku są przepiękne !! ja żałuję że jak Dusia była maluszkiem tak do 6t nie zrobiliśmy sesji ale przy jej kolkach które trwały całymi dniami nie było o tym mowy .. jak zacznie siedzieć na pewno jej zrobimy !!!
Dziękujemy. Kasia ( pani fotograf ) właśnie mówiła, że najlepiej jest robić sesję noworodkom ( bo te większość czasu śpią) lub dzieciaczkom, które właśnie już siedzą, więc wszystko przed Wami. Ja planuję co jakiś czas Antkowi sprezentować takie zdjęcia, bo to piękna pamiątka.

Cytat:
Ale z niego przystojniak!!!

Cytat:
Dearlie, przepiękne zdjęcia Antoś jest przecudny
Stary 2012-12-19, 19:35   #3493
Konczita
Zakorzenienie

mój dopiero będzie szałowy zobaczycie ! hyhyhy - cudny pomysł

ehh idę spać bo duśka od 18 lula a ja znowu siedzę i klepię ...
dobrej nocy
Stary 2012-12-19, 19:35   #3494
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
I jak? Zadowolona?
Zasieg jest fajny? Czy nie bardzo? Czesto nie ma zasiegu albo sa jakies usterki?

Bo do nas dzisiaj przyszedł koleś i proponował.
Wzielismy na probe, od stycznia do marca.
Raczej nie było żadnych większych problemów napewno lepsza od echo stara
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:37   #3495
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
zakochałam się w Antku ile zapłaciłaś za sesje? Jak mogę wiedzieć coś pięknego.

Sciągam offica bo trzeba mieć do prezentacji tak jak pisała Iwa
Dziękuję. Kochana nie wiem jaki jest koszt takiej sesji, bo ja otrzymałam ją w prezencie od mojego TŻ-ta na urodziny Wiem, że u tej pani fotograf, u której my robiliśmy jest kilka pakietów do wykupienia i każdy ma inną cenę. Różnią się one ilością zdjęć jakie otrzymuje się na płycie i w druku. My dostaliśmy chyba 20 w druku i 33 na płytce.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-19, 19:49   #3496
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Dearlie, przepiękne zdjęcia Antoś jest przecudny

Lidka, jest taka pasta na krwawiące dziąsła Ajona, dostępna tylko w aptekach, malutka czerwona tubka, bardzo wydajna , bo nakładasz ilość równą główce od zapałki, wydaje mi się, że jest łagodna, bo meridol jest jednak trochę "żrący"
na te moje cholerne usta to wszystko żrąco ostatnio działa i nie wiem czemu
wcześniej mogłam używać jakiejkolwiek pasty i dobrze było a teraz porażka bo to naprawdę wygląda jakby mi się usta powiekszały na boki

dziękuję za radę
jutro podpytam w aptece
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:58   #3497
Sojka1990
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny to teraz już wszystko rozumiem

Antoś jest przecudny!!!!!!!

My mamy sesje zaraz po nowym roku u tego samego fotografa co Maggie ślubną, ciążową i Zuzankową
Stary 2012-12-19, 19:59   #3498
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Wrzucam jeszcze kilka z nami, ale wybrałam takie, gdzie nas za wiele nie widac
Śliczności!!!

Liczymy na zdjęcia gdzie Was widać bardziej - na mailu
Stary 2012-12-19, 20:01   #3499
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Konczita :

Pyszny jest, polecam

moja ulubiona chatka puchatka

a tak wogóle to cześć

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-19, 20:09   #3500
colds
Zakorzenienie

Co do serników.

http://mrsbrainstorm.blogspot.com/20...-na-zimno.html
Stary 2012-12-19, 20:12   #3501
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
poszło do zakładek! Zrobię!
Stary 2012-12-19, 20:16   #3502
gda
Zakorzenienie

Cytat:
O nieeee czemu ja nie mogę czekolady!!!!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:21   #3503
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dearlie Antoś jest przepiękny no !!!!!!!!!
też myślimy żeby zrobić Idze taką sesję po nowym roku
co do sernika to polecam też robię często taki, jest przepyszny

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:26   #3504
lidka0308
Zadomowienie

dobranocka na dziś
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:28   #3505
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Właśnie była pani doktor posłuchać i powiedziała ze raczej napewno wyjdziemy jutro bo te wilgotne zmiany jeszcze długo bedą sie utrzymywać. Ta flegme wlasnie. Kurczy nie chce sie nastawiac znowu ...
A po zatym Jasiek jest ulubieńcem oddziału mówią tutaj ze dziecko idealne do reklamy
Super trzymam kciuki za jutrzejsze wyjscie.

Cytat:
Mamy zdjęcia Poniżej kilka fotek Antka
Cytat:
Wrzucam jeszcze kilka z nami, ale wybrałam takie, gdzie nas za wiele nie widac

DZIEKUJEMY!

Zakochałam się

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:31   #3506
maggie123
Zakorzenienie

Dziewczyny po raz kolejny dziękujemy z Zuzanią za miłe słowa.
Opaskę jedną kupiłam na all przy okazji większej przesyłki, a tą fioletową w osiedlowym sklepie. Dziś w pepco też widziałam, ale chyba za duże by były.

Zuzka dziś samą siebie przechodzi. To samo, co wczoraj wyprawia. Po południu za pierniczki się wzięłam (wreszcie) a ona non stop wyła. Mąż się nią zajmował a ona ryk i nic poza tym. Wystarczyło, że wzięłam ją na ręce i już gęba pełna szczęścia. No to się niuńka do mamy tylko przyzwyzaiła. Oj niedobrze...
a wieczorem zaskoczyła mnie swoim "trrrrrr" i tak jej sie to spodobało, że non stop to sobie powtarzała i się w głos śmiała.

Cytat:

podobna do mnie? seriooo ???????? wszyscy mówią że tatuś wypisz wymaluj ale on jest ładniejszy niż ja więc nie mam nic przeciwko temu hihi
fota boska
tez taką chcę
serio serio
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Witajcienormalnie czuje sie od Was uzależnionapierw sze co wstaje to ide wstawić wode na kawe,obmyć buzie i włączyć laptopażeby przez czas robienia kawy sie uruchomił i potem z kawką na wizaż.
też jestem uzależniona. Teraz mam mniej czasu, bo mąż na urlopie i krzywo patrzy, że jak tylko otworzę oczy to od razu do kompa i na wizaż.
więc mam przymusową abstynencję.

Cytat:
Uzależnienie góra mam to samo nawet czasami w nocy po karmieniu zamiast iść spac musze zobaczyc czy jedt cos nowego :p

A nasza Gda chyba w nacieszaniu sie mężem zapomniała o nas :p
już się nie mogę doczekać neta w telefonie

Marta, i jak się czujesz?
Asiulka, mam wielka nadzieję, że jutro Was wypuszczą do domu
a Kateim mocno przytulam

Kurcze... a mi cały czas na chomiku pojawia się, że hasło błedne

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-12-19 o 20:42
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:53   #3507
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
nic się nie stałoi tak urodziłam w innym terminie a ten sie zgadzajest piękna

właśnie zapomniałam sie pochwalić,że dzisiaj o 8.20 Fabianek skończył 2 miesiące!nie mogę uwierzyć,że już dwa miesiące wypełnia Nasz dnipięknie!

kochane zmykam do sklepu kupić coś na obiadbo trza sie ogarnąć
do później.
dla Fabianka

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ściągam prezentacje. Już się nie mogę doczekać.

Katiem, Asiulka trzymamy mocno kciuki, żeby Dzieciaczki szybko wyzdrowiały i żebyście wróciły na Święta do domu.

Dziewczyny co jaki najkrótszy czas można dać mm bo mój Jaś chce dzisiaj co 2,15 - 2,5 godziny
Podobno co 3 godziny

Cytat:
To zdjęcie z przed chwili i wyglada na zdrowego nie?

Noooo.... śliczny Jasio jest

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ale jestem zla!
pierwszy dzien ptacy i juz jakieś problemy, w dodatku bardziej z mężem niż z praca.
muszę dziś o 17 na chwilę podjechac do redakcji dac na antenę te reklamy, bo gorący ci to robił sie zwolnil i tylko ja to umiem zrobić. powiedziałam mezulowi, a ten już zaraz foch na mnie, ze mialam w domu wszystko robic. nawet sluvhac nie chcial, a na pyt czy zostanie z mala powiedział, ze nie wie grr. pojechaliśmy s mała ale to juz dla nuej za późno, a po drugie tam tylko myśli jezdza, więc bex auta ani risz, a on mi swojego nie pozyczy tzn "naszego"...
w dodatku Jagoda jest mega glodna cały dzień! tylko cyc i cyc, butla ble. a ją jeszcze chcialam dzis śledzie zrobic do słoików. reklamy zrobilam ale na środku mieszkanua już pół dnia stoi wiadomo z woda, bo co mała odkladam to płacz:/
a co najlepsze jutro przycjodzi sanepid=teściowa

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

oj biedaków dużo zdrowka dla kubusoa
To się mąż nafochał, zamiast zadowolony być, że będą pieniądze dodatkowe.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Matiniu ma nazwisko Tatusia swego
I tatuś po choinkę nam pojechał
I zjadłam pyszny żurek
i będzie seks wieczorem

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
anesh prezentacja cudowna, wzruszyłam sie

Lilka strasznie mi przykro!! trzymaj sie kochana!!

bylismy tydzień w Rzymie
To już minął tydzień? Dopiero co się pakowałaś

Cytat:
Właśnie była pani doktor posłuchać i powiedziała ze raczej napewno wyjdziemy jutro bo te wilgotne zmiany jeszcze długo bedą sie utrzymywać. Ta flegme wlasnie. Kurczy nie chce sie nastawiac znowu ...
A po zatym Jasiek jest ulubieńcem oddziału mówią tutaj ze dziecko idealne do reklamy
To fajnie, na święta będzie w domu

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

czytałam was w ciągu dnia na tel bo byłam na zebraniu wigilijnym z pracy
pojechaliśmy z Lili i z mężem
teraz wróciliśmy i właśnie ściągam prezentację
już się nie mogę doczekać oglądania jej

Tamlin jak ja ci tego seksu zazdroszczę
mnie nadal boli mimo że stosujemy nawilżacz i to w dużych ilościach
no i gratuluję nazwiska Matiego

Kasiam witamy po powrocie
dobrze, że idziesz do lekarza

Asiu obyście naprawdę jutro wyszli

no i żeby Kubusiowi się poprawiło

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

a ja tak z innej beczki
polećcie mi jakąś bardzo delikatną pastę do zębów bo się wykończę niedługo
od każdej pękają mi kąciki ust i wyglądam jak klaun z poszerzonym uśmiechem

Lidka to chyba ci witaminy brakuje, nie wiem czy B czy D bo zawsze to mylę. Na pękające kąciki jest dobra maść Bevita. Można nią też sutki smarować
Cytat:
Zakochałam się w Antku

A moja bejbe dziś miała bardzo ciężkie zasypianie
I wogóle w spowiedzi już byłam a jutro się pewnie nadenerwuję bo muszę do pracy jechać. Trzymajcie proszę kciuki, żebym się rozstała z klasą i nie poryczała. Bo dziewczyny były fajne

I jeszcze Z Milcią do szczepienia jadę jutro, i muszę malutką teściowej na pół dnia zostawić

A byłam w rosmanie i kupiłam pampki 3 - 96 szt. za 58 zł plus jeszcze rabat z rosnę i całkiem się opłacało.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-19, 21:05   #3508
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Matiniu ma nazwisko Tatusia swego
I tatuś po choinkę nam pojechał
I zjadłam pyszny żurek
i będzie seks wieczorem
to udany dzień był i udanej, szalonej nocy!

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Konczita my się 5w1 szczepilysmy i na kolejne szczepienie dopiero jak mała rok skończy
Ale nie powiem jak ze szczepieniami dzieci, które są sanepidowskimi szczepione.
a o co chodzi z sanepidowskimi? bo coś mi temat umknął. a Zuzana ma już 2 dawki takowych za sobą
Cytat:
Co do ubranek... to mam ich tyle na w rozmiarze 62 że chyba nie zdążę założyć wszystkich. Dostaliśmy ich kupę i cały czas dostajemy, teraz muszę prosić o większe ;-) część zostawiam dla przyszłego dziecka (jeezzzu jak to brzmi ) a resztę komuś oddam.
czemu dziwnie?
ja to mam plan: w kwietniu wracam do pracy, w maju wesele siostry więc planuję troszkę pobalować %% i na początku wakacji chciałabym zajść w ciążę i czmychnąć na l4. I w ogóle fajnie jakby było 2 lata różnicy między maluchami... tak mi się teraz marzy Kornelka dla Zuzani
Cytat:
Dearlie!!BOSKIE!!!!!!!!!: love:

Cytat:

My mamy sesje zaraz po nowym roku u tego samego fotografa co Maggie ślubną, ciążową i Zuzankową
mam nadzieję, ze będziecie zadowolone. Znając Dawida na pewno!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:08   #3509
kaczuszka69
potworkowa

Maggie średnio słuchałam pielęgniarki, bo byłam zajęta uspokajaniem małej, ale zdaje się przy sanepidowskich jeszcze chyba na żółtaczkę wcześniej niż po roku trzeba zaszczepić.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:13   #3510
Dearlie
Zakorzenienie

A ja mam dzisiaj kiepski dzień. Tzn. Antoś cudnie-pięknie grzeczny i złego słowa nie mogę o nim powiedzieć, poza tym, że kupy dzisiaj nie było. Za to nie wypaliły moje świąteczne zakupy z mamą, teraz posprzeczałam się z TŻ-tem o choinkę i jego lenistwo. W dodatku jutro znowu jedzie w trasę i pewnie nie zdążymy pogodzić się przed jego wyjazdem, bo oboje chodzimy naburmuszeni. W ogóle nie czuję w tym roku tych świąt. Wręcz ich nie chcę ( możecie mnie zlinczować), bo wcale się na nie nie cieszę. My wyjeżdżamy do teściów. To będą pierwsze święta, których nie spędzę z moją mamą i jakoś mnie dobija ten fakt, bo jestem z nią bardzo zżyta. Może jedynie wlecimy do niej na troszkę w drugie święto, ale to nie to samo. Wiem, wiem... jestem dorosłą babą i nie powinnam się rozczulać nad czymś takim, ale moja mama jest jedyną rodziną ( najbliższą) jaką mam i jak nie widzę jej 2-3 dni to już mi jest źle.

niegrzeczna, marta,maggie, elena dziękujemy za komplementy

Cytat:

Dziękuję. Super, już nie mogę się doczekać Waszych zdjęć, bo pamiętam sesję brzuszkową Maggie i była piękna.

Cytat:
Śliczności!!!

Liczymy na zdjęcia gdzie Was widać bardziej - na mailu

Zobaczę co da się jutro zrobić, ale nie wiem czy warto oglądać takiego hipopotama jak ja. Pobijam chyba wątkowy rekord, bo nadal mam 12kg na plusie od wagi sprzed ciaży.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-12-19 o 21:14
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości