|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
Cytat:
a wiecie że rodzice M. kiedyś robili dużo wina.. i w piwnicy leżakują już takie 20letnie!! tak mniej więcej 20 lat mają... bo daty nie pisali ale po butelkach poznać... właśnie jedna stoi u mnie na barku i czeka aż sąsiadka wyzdrowieje na 30urodziny M otworzyliśmy... pyszne było... słodziutkie... też uciekam spać... Kale kaszel męczy;/ |
||
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Libra no czarna magia
. Machaj pajakow rodaków i tego typu badziewia . Taaakie winko to bym z miła chęcią wypila . Cos ja łapie ? Zdrowka dla niej i zeby na was nie przeszło . Podobno zima wraca tzn śnieg mroz bo zima dalej jest Szukam sobie tapety do lepkow na ścianę i chyba do sypialni cos sobie dam , jak narazie to jest plan - biała farba , schodów narazie nie zmienimy to przemaluje porecz na biało albo czarno . Jeszcze tylko kaftany każdemu kupie i bedzie full wypas wariatkowo . Albo może jakaś czarna naklejke u mnie na ścianę .
|
|
|
|
#3483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To macie prawdziwe skarby w piwnicy mało kto tyle czasu przetrzyma ,u mnie to chyba trzeba byłoby zakopać trójniaka tak próbowałam czy dobry że 10l wychlałam a miał leżeć co najmniej 2 lata Cytat:
Fajne są te farby strukturalne , ja mam tynki strukturalne w kuchni i korytarzu ale nie na wszystkich ścianach fajnie to wygląda ,tylko ciekawe co zrobię jak mi sie znudzi ,kto to będzie zdzierał ![]() U nas też zimno się zrobiło ,wczoraj niby było 0 stopni a dzindra taka że łeb urywało. Nic się nie wyspałam coś się budziłam kilka razy w nocy i później po 5 sie zbudziłam i nie wiedziałam gdzie ja jestem ani jaki to dzień i w końcu zajarzyłam że to szkoła dzisiaj i wstałam ,patrze na mój budzik a on o godzinę później nastawiony ,no ładnie |
||
|
|
|
#3484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nic mi nie mów o tych naleśnikach,całe weekend o nich marzyłam i dalej mi nie przeszło.Chyba znowu muszę je zrobić.Ostatnio włożyłam jeszcze po plastrze łososia i o jezu jakie to dobre Cytat:
![]() dla mnie te faworki za trudne są,jak co roku kupię i tyle. marzą mi się takie domowe pączki,ale co?kupię,bo sama nie zrobię
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z tych co za pączkami nie przepadają. Raz w roku jadę do cukierni i dla siebie kupuję takiego z adwokatem, a dla reszty rodzinki zwyklaki. Moja babcia zawsze sama pączki robiła, ten smak mi zostanie w głowie, bo takiej chrupiącej skórki w sklepie nie znajdę
![]() Moja mama zawsze za to chrusty robiła, ale jakoś leniwa do garów się z wiekiem zrobiła, to kupuje pączki marketowe Ja zrobię te ananasy w cieście i musi być dobrze machaj ja używam tej odżywki tak długo chyba jak Ty, i na początku troche mnie swędziało to miejsce gdzie odżywkę nakładałam, ale to z 3 dni i przeszło. O winie nawet dzisiaj nie piszcie, wczoraj wypiłam z 2 duże lampki, i w nocy od 1 nie spałam do chyba 4 do i głowa mnie bolała, i suszyło
|
|
#3486 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też uuuuuuwielbiam winko domowej roboty,mam znajomą co robi prawie z każdych owoców,z jeżynami było pyszniutkie,tylko jakoś szybko w łeb wali
![]() rzeczywiści pączki domowe inaczej wogóle smakują,ale nigdy nie robiłam a kupnych nie jadam ble może kiedyś się skuszę jakby był jakis przepis dla nieudaczników ciastowych ![]() Ana przyjedź do mnie na faworki-tez kupię ![]() Madzia coś czuję,że miała być romantyczna kolacja we dwojga i została niedoceniona ![]() też chętnie bym się poddała takiej musztrze(jakie trudne słowo do wymowy )dziewczyny jak ja się boję tego tygodnia-jest dla nas decydujący tyle rzeczy ma się wyjaśnić,oby było dobrze
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-02-04 o 09:07 |
|
|
|
#3487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oliwka dawaj do mnie,tż nam skręci wino domowe
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz przejrze może coś wybiore![]() Cytat:
podobne kurtki były w reserved ale u mnie już nie ma sladu po nich. Nie zdążyłam kupić a co do narzuty to rzeczywiście musi być sporo większa żeby się nie ściągała Zosia po dłużeszej przerwie o dziwo dzisiaj bardzo chętnie poszła do przedszkola. Jutro mają bal karnawałowy pokaże Wam jak w sobote pozowała do zdjęć
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
ja pączków takich sklepowych nie lubie, czasami mam ochote na takiego z tofi to sobie kupie ale innych nie zjem
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Śnieg u nas od wczoraj leży, znaczy spadło trochę w nocy i padało rano takim drobnym. Ślisko jak cholera wszędzie. Dzisiaj też trochę sobie sypie na drobno. Temp. w okolicach zera wiec średnio przyjemna ![]() Machaj torcik fajny i najważniejsze że solenizant był zadowolony . Wydaje mi się że dość trudno się obrabia taką cukrową masę.Wiesz że jeszcze całkiem niedawno na Śląsku (być może nie tylko) do rodziców zwracało się w takiej formie jak piszesz " mama pozwoli, mama sobie czegoś życzy, itp.". Oznaczało to większy szacunek do rodzica Madzia ja się wczoraj bez winka czułam fatalnie ![]() Oliwka powodzenia Farby strukturalne (i tynki) mi się podobają ale u siebie bym ich nie chciała. Po pierwsze, co zrobię jak się znudzą (jak Libra) a po drugie mam wrażenie że w te zakamarki to kurz się dostaje i jest dodatkowe sprzątanie . Lubię tradycyjne gładkie ściany.
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Sara kolejna modelka nam rośnie
Właśnie wróciłam z badań , maciej spisał się na medal
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwka trzymam kciuki mocno Zosia siedzi jak prawdziwa kobieta
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Sara Zosia
Aneczka brawa dla Maćka
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Madzia - wiem jak sie czujesz. Co prawda nie mam kaca ale spalam tylko 4 godziny. Nie mogłam spać. Sara - pięknie Zosia siedzi. Dobra z niej obserwatorka Ja z tych narzut nic nie kupiłam jeszcze. Jakoś nic mi nie podeszlo. Pewnie w koncu sama uszyję ![]() .Na razie szyje juz ponad miesiąc literki tzn. Imię Oliwia coby na ścianę powiesić. TylkoOliwka- trzymam kciuki coby sie wam wszystko udało. Ja dwa lata temu pieklam chrust wg przepisu teściowej Anip czyli te z piwem.
|
#3496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() elegancko Macie rację z narzutą-zapomniałam, że jeszcze pościel pod spodem-u nas jest chowana do szuflady, dlatego węższa jest oki. Cytat:
Moja bandytka poszła w końcu do przedszkola, a ja się wzięłam za fotografowanie ubranek do wystawienia, jak ja tego nie lubię...
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj,ana pytań nie zauważyła-gdyby nie cytat Evi to bym Cię niechcący zignorowała
![]() Ja chyba wszystko z made in Rusin mam wypróbowane ![]() BB również i ...........dupy nie urywa(mojej)nie na tyle bym go chciała mieć w swoich zbiorach.Na pewno jest to jeden z lepszych BB jakie próbowałam ![]() Idz do sephory i wez próbkę. Na pewno kremu koloryzującego od pata nie polecam.Kupiłam w ciemno i cały oddałam mamie. co do xlasha to tak już używam,ale dzisiaj rano mi sie przypomniało,że wczoraj o nim zapomniałam
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-02-04 o 10:19 |
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Evi ja też nie bardzo lubię robić zdjęcia ciuszków
Nawet jak już zrobię to nie koniecznie zaraz wstawiam i sprzedaję ![]() Zdjęcia dla Megi nadal czekają a właściwie to gdzie ona się znowu zapodziała ? Megi
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno chce coś bardzo jasnego ,ale nie do końca jestem za gładzią, bo zaraz wszystko będzie upaćkane teraz w domu dyskutujemy co robić na tym przedpokoju, poradźcie coś .... tapety mi się podobają ale ja potrzebuje co najmniej 8 rolek a jak kupie tapetę za 50 zł (takie mi się podobają) to ściany będą kosztowały nas majątek , nie wiem co robić
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
ana papier robcie
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W reszcie domu na dole(bo góra to ściany gładkie i tapeta)mam strukture,ale nie to o czym tutaj piszecie,a nie pamiętam jak się to nazywa i o niebo lepiej.Brudu palcowego nie widać,nic nie widać-czyste,ładne ściany ![]() My postanowiliśmy,że robimy remont całości-wszystkie ściany-zmiany koloru+odświeżenie,podłog i na dole całe nowe i stary się zgodził na całkowitą zmianę łazienki for me i sama teraz myślę co zrobić tam gdzie mam gładkie ściany-bo na pewno gładkich nie zostawię,chyba skuszę się na tapetęTak naprawdę od nowa czeka mnie urządzanie domu pod względem kolorów co bardzo lubię,tylko kuchnia zostaję taka jest,bo jest w moim odczuciu piękna,tzn.bardzo ją lubię i nic zmieniać nie chcę. najlepiej myślę jakbyś na tapete się zdecydowała,teraz są tak piękne,że to tylko ozdoba
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-02-04 o 11:11 |
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
ana pisz jakie masz pomyslu na kolory - nam tez sie znudzilo juz poloczenie fioletu i brazu... i zmiany chcemy tak mysle o szatosciach z zielenia - ale taka zginta, albo szaroski z tukusem...albo szarosc turkus i limonka
|
|
|
|
#3503 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
spoko wpadamAneczka,Ana,PoP,Izazula, ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
salon planuję zrobić:czysta biel,a jedną ścianę salonu,którą łączy się z korytarzem na górę chcę zrobić w jasnym różu(bo u mnie wszystkie dodatki to róż+fiolet)i ta jasna ściana w różu będzie połączeniem i jednocześnie odbiciem ściany na korytarzu,którą planuję zrobić w mega ostrym różu
|
|
#3505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczcie fototapety jakie cudeńka można zrobić http://allegro.pl/listing.php/search...ing=fototapeta ja chyba dam do kuchni między blat a szafki foto i szybę a co do kolorów tez mam mieszane uczucia,raczej lubię beże,brązy i ciepłe kolory ale już mi się trochę nudzi i kuchnię też nie mogę kolorów wybrać,ale raczej łamana biel i blat-kolor drewna plus zieleń między szafki,ale ciężko się zdecydować Ana ciekawie to brzmi zobaczcie jak fajnie można lodówke odmłodzić http://www.google.com/search?q=fotot...w=1280&bih=571 Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-02-04 o 11:27 |
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, ja zdjęcia zrobiłam, nawet pozmniejszałam. Ale już na opisy i wystawienie sensu stricte to mi chęci (dziś) brak...
![]() W ogóle taki mam dzień dziś-pierdylion rzeczy zaplanowanych na "kiedy już młoda nie będzie wisieć na ogonie" i... nic mi się dziś nie chce
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/hit-cenowy-misie-0...977457822.html bosko wygląda
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie wystawiłam buty po Kubusiu, czekam aż mała zaśnie cobym mogła za jej ciuchy się zabrać
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm czyli tylko schody masz w turkusie i zieieni?? ja myslam zeby w jendym pokoju te 3 kolory byly - jakos tak weselej by sie zrobilo... tylko musimy pomyslec o jakiejs koncepsji na sciany te panele 3d mi sie widza zeby np za kapa dac... ale znowu tezet chcialby cos za tv a tu i tu za duzo tego by bylo;/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

.
.

tyle rzeczy ma się wyjaśnić,oby było dobrze

zaraz przejrze może coś wybiore

spoko wpadam