Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 00:34   #3481
machaj
Raczkowanie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Machaj ja nie wiem czy się nadaję na nauczycielkę ,chyba mam za mało cierpliwości
Torcik super wyszedł ,masa cukrowa wcale nie jest taka łatwa w obróbce jakby się wydawało ,dobrze że się solenizantowi podobał
no co ty... jak w wojsku przy tobie będziemy miały... i wszystko za pierwszym razem nam będzie wychodziło... bo inaczej każesz nam rowy kopać i zasypywać

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Oo ja na kurs sie posze ,"pod namiocik "do Libry z tym ze pod tym namiotem spać nie będę - boje sie ,wole w domku , a najlepiej jak najbliżej skladziku z winkiem .
czego się będziesz bać? gąsiory do namiotu się wciągnie i będzie impreza

a wiecie że rodzice M. kiedyś robili dużo wina.. i w piwnicy leżakują już takie 20letnie!! tak mniej więcej 20 lat mają... bo daty nie pisali ale po butelkach poznać... właśnie jedna stoi u mnie na barku i czeka aż sąsiadka wyzdrowieje na 30urodziny M otworzyliśmy... pyszne było... słodziutkie...

też uciekam spać... Kale kaszel męczy;/
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 01:03   #3482
monka23
Zakorzenienie

Libra no czarna magia , chyba poczekam aż pojadę do pl i pogadam z wujkiem i z koleżanki mama , wyjaśnia pokażą co i jak .

Machaj pajakow rodaków i tego typu badziewia . Taaakie winko to bym z miła chęcią wypila . Cos ja łapie ? Zdrowka dla niej i zeby na was nie przeszło .

Podobno zima wraca tzn śnieg mroz bo zima dalej jest

Szukam sobie tapety do lepkow na ścianę i chyba do sypialni cos sobie dam , jak narazie to jest plan - biała farba , żadnych kolorów . Na schody( ścianę) dałabym farbe strukturalna , bo narazie jest plan - biała farba , schodów narazie nie zmienimy to przemaluje porecz na biało albo czarno . Jeszcze tylko kaftany każdemu kupie i bedzie full wypas wariatkowo .
Albo może jakaś czarna naklejke u mnie na ścianę .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 06:50   #3483
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
no co ty... jak w wojsku przy tobie będziemy miały... i wszystko za pierwszym razem nam będzie wychodziło... bo inaczej każesz nam rowy kopać i zasypywać

czego się będziesz bać? gąsiory do namiotu się wciągnie i będzie impreza

a wiecie że rodzice M. kiedyś robili dużo wina.. i w piwnicy leżakują już takie 20letnie!! tak mniej więcej 20 lat mają... bo daty nie pisali ale po butelkach poznać... właśnie jedna stoi u mnie na barku i czeka aż sąsiadka wyzdrowieje na 30urodziny M otworzyliśmy... pyszne było... słodziutkie...

też uciekam spać... Kale kaszel męczy;/
musztra od rana
To macie prawdziwe skarby w piwnicy mało kto tyle czasu przetrzyma ,u mnie to chyba trzeba byłoby zakopać trójniaka tak próbowałam czy dobry że 10l wychlałam a miał leżeć co najmniej 2 lata
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra no czarna magia , chyba poczekam aż pojadę do pl i pogadam z wujkiem i z koleżanki mama , wyjaśnia pokażą co i jak .

Machaj pajakow rodaków i tego typu badziewia . Taaakie winko to bym z miła chęcią wypila . Cos ja łapie ? Zdrowka dla niej i zeby na was nie przeszło .

Podobno zima wraca tzn śnieg mroz bo zima dalej jest

Szukam sobie tapety do lepkow na ścianę i chyba do sypialni cos sobie dam , jak narazie to jest plan - biała farba , żadnych kolorów . Na schody( ścianę) dałabym farbe strukturalna , bo narazie jest plan - biała farba , schodów narazie nie zmienimy to przemaluje porecz na biało albo czarno . Jeszcze tylko kaftany każdemu kupie i bedzie full wypas wariatkowo .
Albo może jakaś czarna naklejke u mnie na ścianę .
e tam czarna magia ,tak się tylko wydaje ,wystarczy trochę poczytać i wszystko się rozjaśnia

Fajne są te farby strukturalne , ja mam tynki strukturalne w kuchni i korytarzu ale nie na wszystkich ścianach fajnie to wygląda ,tylko ciekawe co zrobię jak mi sie znudzi ,kto to będzie zdzierał

U nas też zimno się zrobiło ,wczoraj niby było 0 stopni a dzindra taka że łeb urywało.

Nic się nie wyspałam coś się budziłam kilka razy w nocy i później po 5 sie zbudziłam i nie wiedziałam gdzie ja jestem ani jaki to dzień i w końcu zajarzyłam że to szkoła dzisiaj i wstałam ,patrze na mój budzik a on o godzinę później nastawiony ,no ładnie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:13   #3484
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ponoć najlepsza teściowa to taka na 102 . 100 metrów od domu i dwa metry pod ziemią

Co tu takie pustki . Tak mi namąciłyście tymi naleśnikami , że dziś zrobiłam . Znaczy się w połowie bo TZ pierwszy raz smażył naleśniki i bardzo dobre mu wyszły Ja zrobiłam resztę . Stoję sobie w kuchni smażę tego kuraka SZymek przyłazi . Mamo zdejmij mi puzle . Mówię idź do taty bo obiad robię . A Szymek mi na to Co robisz ?
Dziwny widok dla mojego dziecka mama przy garach he he .

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Moja teściowa piwa dodaje do faworków .

nic mi nie mów o tych naleśnikach,całe weekend o nich marzyłam i dalej mi nie przeszło.Chyba znowu muszę je zrobić.Ostatnio włożyłam jeszcze po plastrze łososia i o jezu jakie to dobre
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
"Powycinać ciasto i zrobić faworki "-no, jasne, a dokładniej mogę prosić? to trochętak, jakby komuś kto po raz pierwszy siada za kierownicą powiedzieć, wrzucasz bieg i jedziesz...
niemniej dziękuję za przepis
również weszłam w ten przepis,ale jak pogrubione przeczytałam to szybko stronę zamknęłam
dla mnie te faworki za trudne są,jak co roku kupię i tyle.

marzą mi się takie domowe pączki,ale co?kupię,bo sama nie zrobię

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:54   #3485
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja z tych co za pączkami nie przepadają. Raz w roku jadę do cukierni i dla siebie kupuję takiego z adwokatem, a dla reszty rodzinki zwyklaki. Moja babcia zawsze sama pączki robiła, ten smak mi zostanie w głowie, bo takiej chrupiącej skórki w sklepie nie znajdę
Moja mama zawsze za to chrusty robiła, ale jakoś leniwa do garów się z wiekiem zrobiła, to kupuje pączki marketowe
Ja zrobię te ananasy w cieście i musi być dobrze

machaj ja używam tej odżywki tak długo chyba jak Ty, i na początku troche mnie swędziało to miejsce gdzie odżywkę nakładałam, ale to z 3 dni i przeszło.

O winie nawet dzisiaj nie piszcie, wczoraj wypiłam z 2 duże lampki, i w nocy od 1 nie spałam do chyba 4 do i głowa mnie bolała, i suszyłoTeraz jestem chora z niewyspania

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:01   #3486
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

ja też uuuuuuwielbiam winko domowej roboty,mam znajomą co robi prawie z każdych owoców,z jeżynami było pyszniutkie,tylko jakoś szybko w łeb wali

rzeczywiści pączki domowe inaczej wogóle smakują,ale nigdy nie robiłam a kupnych nie jadam ble
może kiedyś się skuszę jakby był jakis przepis dla nieudaczników ciastowych
Ana przyjedź do mnie na faworki-tez kupię

Madzia coś czuję,że miała być romantyczna kolacja we dwojga i została niedoceniona

też chętnie bym się poddała takiej musztrze(jakie trudne słowo do wymowy)

dziewczyny jak ja się boję tego tygodnia-jest dla nas decydujący tyle rzeczy ma się wyjaśnić,oby było dobrze

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2013-02-04 o 09:07
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:06   #3487
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja z tych co za pączkami nie przepadają. Raz w roku jadę do cukierni i dla siebie kupuję takiego z adwokatem, a dla reszty rodzinki zwyklaki. Moja babcia zawsze sama pączki robiła, ten smak mi zostanie w głowie, bo takiej chrupiącej skórki w sklepie nie znajdę
Moja mama zawsze za to chrusty robiła, ale jakoś leniwa do garów si
ę z wiekiem zrobiła, to kupuje pączki marketowe
Ja zrobię te ananasy w cieście i musi być dobrze

machaj ja używam tej odżywki tak długo chyba jak Ty, i na początku troche mnie swędziało to miejsce gdzie odżywkę nakładałam, ale to z 3 dni i przeszło.

O winie nawet dzisiaj nie piszcie, wczoraj wypiłam z 2 duże lampki, i w nocy od 1 nie spałam do chyba 4 do i głowa mnie bolała, i suszyłoTeraz jestem chora z niewyspania

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ja też uuuuuuwielbiam winko domowej roboty,mam znajomą co robi prawie z każdych owoców,z jeżynami było pyszniutkie,tylko jakoś szybko w łeb wali

rzeczywiści pączki domowe inaczej wogóle smakują,ale nigdy nie robiłam a kupnych nie jadam ble
może kiedyś się skuszę jakby był jakis przepis dla nieudaczników ciastowych
Ana przyjedź do mnie na faworki-tez kupię

Madzia coś czuję,że miała być romantyczna kolacja we dwojga i została niedoceniona

też chętnie bym się poddała takiej musztrze(jakie trudne słowo do wymowy)
ja mam w jednej ciastkarni dobre pączki,oczywiście nie mają polotu do tych robionych,ale w porównaniu od innych kupnych można je nazwać pysznymi

Oliwka dawaj do mnie,tż nam skręci wino domowe

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 09:07   #3488
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Sara http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-kocyki-0-2076.htm
ta dziewczyna szyje fajne ,wiem że na zamówienie też http://rusticnook.blogspot.com/searc...%20Ko%C5%82dry
albo może tu coś znajdziesz http://www.zielonyflaming.pl/sklep/l...kocyki-maty-48

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

no oto chodzi żeby zjeść no nie gadaj że nie posmakuje ,kto nie lubi pączków i faworków
dziękuje zaraz przejrze może coś wybiore

Cytat:
bardzo ładne łózko... a narzuta lepiej żeby zwisała... my na nasze łóżko mamy narzutę na 180 a łóżko ma 160... i jest zdecydowanie za krótka... tym bardziej że mamy 2 kołdry i spod narzuty wystaje mi materac... no ale taką dostaliśmy i na razie nie kupuję następnej bo nie mam na to miejsca

podobna kurtka jest w reserved... chyba Sara o niej pisała jakiś czas temu...

a co do tortów... to ja wam pokaże (bo chwalić nie mam sie za bardzo czym) jaki tort zrobiłam synowi sąsiadów na 9 urodziny... nie jest za urodziwy ale na usprawiedliwienie mam że to mój pierwszy tort z masą cukrową... trochę za cienko rozwałkowaną sąsiadka dała mi za niego 50zł... a ja dałam od siebie wszystkie składniki...
to jest jakiś stworek z ulubionej gry młodego... może tort nie wyglądaj jak z cukierni ale młodym był zadowolony... tym bardziej że dostał od nas koszulkę z tym samym ludkiem
fajny tort

podobne kurtki były w reserved ale u mnie już nie ma sladu po nich. Nie zdążyłam kupić

a co do narzuty to rzeczywiście musi być sporo większa żeby się nie ściągała

Zosia po dłużeszej przerwie o dziwo dzisiaj bardzo chętnie poszła do przedszkola. Jutro mają bal karnawałowy

pokaże Wam jak w sobote pozowała do zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0_1.jpg (44,6 KB, 33 załadowań)

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:09   #3489
sara 85
Zakorzenienie

ja pączków takich sklepowych nie lubie, czasami mam ochote na takiego z tofi to sobie kupie ale innych nie zjem

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:18   #3490
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny jak ja się boję tego tygodnia-jest dla nas decydujący tyle rzeczy ma się wyjaśnić,oby było dobrze
będzie dobrze , żeby wszystko ułożyło się po waszej myśli
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:19   #3491
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Śnieg u nas od wczoraj leży, znaczy spadło trochę w nocy i padało rano takim drobnym. Ślisko jak cholera wszędzie. Dzisiaj też trochę sobie sypie na drobno. Temp. w okolicach zera wiec średnio przyjemna

Machaj torcik fajny i najważniejsze że solenizant był zadowolony . Wydaje mi się że dość trudno się obrabia taką cukrową masę.

Wiesz że jeszcze całkiem niedawno na Śląsku (być może nie tylko) do rodziców zwracało się w takiej formie jak piszesz " mama pozwoli, mama sobie czegoś życzy, itp.". Oznaczało to większy szacunek do rodzica

Madzia ja się wczoraj bez winka czułam fatalnie

Oliwka powodzenia

Farby strukturalne (i tynki) mi się podobają ale u siebie bym ich nie chciała. Po pierwsze, co zrobię jak się znudzą (jak Libra) a po drugie mam wrażenie że w te zakamarki to kurz się dostaje i jest dodatkowe sprzątanie. Lubię tradycyjne gładkie ściany.
Stary 2013-02-04, 09:21   #3492
aneczkkaa
Zakorzenienie

Sara kolejna modelka nam rośnie piknie

Właśnie wróciłam z badań , maciej spisał się na medal był bardzo dzielny , jestem z niego bardzo dumna.
20-12-14 10 tc
Stary 2013-02-04, 09:27   #3493
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

Właśnie wróciłam z badań , maciej spisał się na medal był bardzo dzielny , jestem z niego bardzo dumna.
super

Oliwka trzymam kciuki mocno

Zosia siedzi jak prawdziwa kobieta

Stary 2013-02-04, 09:39   #3494
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Sara Zosia

Aneczka brawa dla Maćka
Stary 2013-02-04, 09:46   #3495
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Madzia - wiem jak sie czujesz. Co prawda nie mam kaca ale spalam tylko 4 godziny. Nie mogłam spać.

Sara - pięknie Zosia siedzi. Dobra z niej obserwatorka.

Ja z tych narzut nic nie kupiłam jeszcze. Jakoś nic mi nie podeszlo. Pewnie w koncu sama uszyję.
Na razie szyje juz ponad miesiąc literki tzn. Imię Oliwia coby na ścianę powiesić.

TylkoOliwka- trzymam kciuki coby sie wam wszystko udało.

Ja dwa lata temu pieklam chrust wg przepisu teściowej Anip czyli te z piwem.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:04   #3496
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Witajcie
Dzisiaj mieliśmy trochę roboczą niedzielę. Mama chce odświeżać kuchnię i przedpokój więc jeździliśmy za materiałami.
Nie chcę zapeszać ale w Leroy chodziłam dumna, bo Zosia dała dzisiaj popis zachowania "dziecka z wyobraźni". Ludzie patrzyli na nią (również z dziećmi) i podziwiali jaka jest Uwaga - GRZECZNA . Moja żmijka była idealna pod każdym względem a dzień mógł być dla niej męczący.
e no pięknie
Cytat:

a propos Ana- miałaś kiedyś do czynienia z kremami od kingi rusin? zastanawiam się czy sobie nie kupić tego BB od niej hmm fajnie byłoby najpierw jakieś próbki dorwać... bo moja paszcza z wiekiem coraz wybredniejsza jest a szkoda wydawać ponad 100 na coś co będzie leżeć aż się przeterminuje;/
używasz już tej odżywki do rzęs? bo mnie jakoś po niej powieki swędzą... mam nadzieję że to od rosnących rzęs a nie od uczulenia... zaczerwienienia nie mam na razie
Ana miała , na pewno ci parę słów szpnie
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
elegancko

Macie rację z narzutą-zapomniałam, że jeszcze pościel pod spodem-u nas jest chowana do szuflady, dlatego węższa jest oki.
Cytat:
Farby strukturalne (i tynki) mi się podobają ale u siebie bym ich nie chciała. Po pierwsze, co zrobię jak się znudzą (jak Libra) a po drugie mam wrażenie że w te zakamarki to kurz się dostaje i jest dodatkowe sprzątanie. Lubię tradycyjne gładkie ściany.
mi identycnzie, i kamień na ścianach niby ładny, ale z powyższych powodów bym u siebie nie chciała

Moja bandytka poszła w końcu do przedszkola, a ja się wzięłam za fotografowanie ubranek do wystawienia, jak ja tego nie lubię...

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:18   #3497
anakazar
Zakorzenienie

Machaj,ana pytań nie zauważyła-gdyby nie cytat Evi to bym Cię niechcący zignorowała

Ja chyba wszystko z made in Rusin mam wypróbowane
BB również i ...........dupy nie urywa(mojej)nie na tyle bym go chciała mieć w swoich zbiorach.Na pewno jest to jeden z lepszych BB jakie próbowałam ale bez testów nie radzę kupować,no i kolory takie nietrafione są
Idz do sephory i wez próbkę.
Na pewno kremu koloryzującego od pata nie polecam.Kupiłam w ciemno i cały oddałam mamie.

co do xlasha to tak już używam,ale dzisiaj rano mi sie przypomniało,że wczoraj o nim zapomniałam muszę przypomnienie w telefonie ustawić

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-02-04 o 10:19
Stary 2013-02-04, 10:43   #3498
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Evi ja też nie bardzo lubię robić zdjęcia ciuszków
Nawet jak już zrobię to nie koniecznie zaraz wstawiam i sprzedaję
Zdjęcia dla Megi nadal czekają a właściwie to gdzie ona się znowu zapodziała ? Megi
Stary 2013-02-04, 10:48   #3499
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja mam teraz dylemat , nie wiem co mam kłaść na przedpokój

Na pewno chce coś bardzo jasnego ,ale nie do końca jestem za gładzią, bo zaraz wszystko będzie upaćkane tż zrobi gładź ale nie wiem , że nie będzie ona idealnie gładka (zawsze zostają mu jakieś niedociągnięcia) wiem, że będzie mnie to razić i dlatego szukam innego rozwiązania , zależy mi też na tym żeby był to jak najmniejszy koszt teraz w domu dyskutujemy co robić na tym przedpokoju, poradźcie coś .... tapety mi się podobają ale ja potrzebuje co najmniej 8 rolek a jak kupie tapetę za 50 zł (takie mi się podobają) to ściany będą kosztowały nas majątek , nie wiem co robić
20-12-14 10 tc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 10:56   #3500
mloda1989
Zakorzenienie

ana papier robcie
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:58   #3501
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja mam teraz dylemat , nie wiem co mam kłaść na przedpokój

Na pewno chce coś bardzo jasnego ,ale nie do końca jestem za gładzią, bo zaraz wszystko będzie upaćkane tż zrobi gładź ale nie wiem , że nie będzie ona idealnie gładka (zawsze zostają mu jakieś niedociągnięcia) wiem, że będzie mnie to razić i dlatego szukam innego rozwiązania , zależy mi też na tym żeby był to jak najmniejszy koszt teraz w domu dyskutujemy co robić na tym przedpokoju, poradźcie coś .... tapety mi się podobają ale ja potrzebuje co najmniej 8 rolek a jak kupie tapetę za 50 zł (takie mi się podobają) to ściany będą kosztowały nas majątek , nie wiem co robić
Ania jak gładkich ścian nie polecam.Mam takie na górze-gdzie idą schody-wszystko w Ninowych paluchach
W reszcie domu na dole(bo góra to ściany gładkie i tapeta)mam strukture,ale nie to o czym tutaj piszecie,a nie pamiętam jak się to nazywa i o niebo lepiej.Brudu palcowego nie widać,nic nie widać-czyste,ładne ścianyGdybym miała na tej całej,niemałej powierzchni gładkie ściany to albo bym się wyprowadziła albo stary by się ze mną rozwiódł,bo co kilka miesięcy malowałby ściany albo chuj by mnie strzelił

My postanowiliśmy,że robimy remont całości-wszystkie ściany-zmiany koloru+odświeżenie,podłog i na dole całe nowe i stary się zgodził na całkowitą zmianę łazienki for me i sama teraz myślę co zrobić tam gdzie mam gładkie ściany-bo na pewno gładkich nie zostawię,chyba skuszę się na tapetę
Tak naprawdę od nowa czeka mnie urządzanie domu pod względem kolorów co bardzo lubię,tylko kuchnia zostaję taka jest,bo jest w moim odczuciu piękna,tzn.bardzo ją lubię i nic zmieniać nie chcę.

najlepiej myślę jakbyś na tapete się zdecydowała,teraz są tak piękne,że to tylko ozdoba

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-02-04 o 11:11
Stary 2013-02-04, 11:12   #3502
mloda1989
Zakorzenienie

ana pisz jakie masz pomyslu na kolory - nam tez sie znudzilo juz poloczenie fioletu i brazu... i zmiany chcemy tak mysle o szatosciach z zielenia - ale taka zginta, albo szaroski z tukusem...albo szarosc turkus i limonka
Stary 2013-02-04, 11:17   #3503
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
dziękuje zaraz przejrze może coś wybiore

fajny tort

podobne kurtki były w reserved ale u mnie już nie ma sladu po nich. Nie zdążyłam kupić

a co do narzuty to rzeczywiście musi być sporo większa żeby się nie ściągała

Zosia po dłużeszej przerwie o dziwo dzisiaj bardzo chętnie poszła do przedszkola. Jutro mają bal karnawałowy

Śliczna modeleczka

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

ja mam w jednej ciastkarni dobre pączki,oczywiście nie mają polotu do tych robionych,ale w porównaniu od innych kupnych można je nazwać pysznymi

Oliwka dawaj do mnie,tż nam skręci wino domowe
spoko wpadam

Aneczka,Ana,PoP,Izazula, dziękuję przydadzą sie kciuki,chociaż nic mnie już nie zdziwi

Cytat:

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
e no pięknie

Ana miała , na pewno ci parę słów szpnie

elegancko

Macie rację z narzutą-zapomniałam, że jeszcze pościel pod spodem-u nas jest chowana do szuflady, dlatego węższa jest oki.

mi identycnzie, i kamień na ścianach niby ładny, ale z powyższych powodów bym u siebie nie chciała

Moja bandytka poszła w końcu do przedszkola, a ja się wzięłam za fotografowanie ubranek do wystawienia, jak ja tego nie lubię...
ja tez się zbieram i zebrac nie mogę
Stary 2013-02-04, 11:20   #3504
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ana pisz jakie masz pomyslu na kolory - nam tez sie znudzilo juz poloczenie fioletu i brazu... i zmiany chcemy tak mysle o szatosciach z zielenia - ale taka zginta, albo szaroski z tukusem...albo szarosc turkus i limonka
hehe teraz cały salon mam w szarościach jasnych(salon)a wejście na góre turkus+soczysta zieleń.

salon planuję zrobić:czysta biel,a jedną ścianę salonu,którą łączy się z korytarzem na górę chcę zrobić w jasnym różu(bo u mnie wszystkie dodatki to róż+fiolet)i ta jasna ściana w różu będzie połączeniem i jednocześnie odbiciem ściany na korytarzu,którą planuję zrobić w mega ostrym różu a korytarz na górze(górna część) walnę w tapecie,która będzie pasowała do tej ściany w ostrym różu,a jak odpowiedniej tapety nie znajdę to ściana w strukturze kolor wanilia).Muszę też poszukać jakieś pięknej,sporej komody całej w bieli,bo tą którą mam dam tż do garażu,a na tle tej ściany mocno różowej chcę właśnie białą komodę-nie wiem czy coś z tej mojej paplaniny da się zrozumieć

Stary 2013-02-04, 11:22   #3505
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
taki plan mam na łazienkę

zobaczcie fototapety jakie cudeńka można zrobić
http://allegro.pl/listing.php/search...ing=fototapeta

ja chyba dam do kuchni między blat a szafki foto i szybę a co do kolorów tez mam mieszane uczucia,raczej lubię beże,brązy i ciepłe kolory ale już mi się trochę nudzi i kuchnię też nie mogę kolorów wybrać,ale raczej łamana biel i blat-kolor drewna plus zieleń między szafki,ale ciężko się zdecydować

Ana ciekawie to brzmi

zobaczcie jak fajnie można lodówke odmłodzić
http://www.google.com/search?q=fotot...w=1280&bih=571

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2013-02-04 o 11:27
Stary 2013-02-04, 11:22   #3506
evitka21
Zakorzenienie

hehe, ja zdjęcia zrobiłam, nawet pozmniejszałam. Ale już na opisy i wystawienie sensu stricte to mi chęci (dziś) brak...

W ogóle taki mam dzień dziś-pierdylion rzeczy zaplanowanych na "kiedy już młoda nie będzie wisieć na ogonie" i... nic mi się dziś nie chce

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 11:26   #3507
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
taki plan mam na łazienkę

zobaczcie fototapety jakie cudeńka można zrobić
http://allegro.pl/listing.php/search...ing=fototapeta

ja chyba dam do kuchni między blat a szafki foto i szybę a co do kolorów tez mam mieszane uczucia,raczej lubię beże,brązy i ciepłe kolory ale już mi się trochę nudzi i kuchnię też nie mogę kolorów wybrać,ale raczej łamana biel i blat-kolor drewna plus zieleń między szafki,ale ciężko się zdecydować
Ninka u siebie w pokoju ma ogromną taką na ścianie mocno fioletowej
http://allegro.pl/hit-cenowy-misie-0...977457822.html bosko wygląda

Stary 2013-02-04, 11:26   #3508
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

trzyma kciuki

Sara Zosia pięknie pozuje,
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 11:40   #3509
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
od rana robię dokłądnie to samo narazie wystawiłam buty po Kubusiu, czekam aż mała zaśnie cobym mogła za jej ciuchy się zabrać

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:21   #3510
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
hehe teraz cały salon mam w szarościach jasnych(salon)a wejście na góre turkus+soczysta zieleń.

hm czyli tylko schody masz w turkusie i zieieni??
ja myslam zeby w jendym pokoju te 3 kolory byly - jakos tak weselej by sie zrobilo... tylko musimy pomyslec o jakiejs koncepsji na sciany te panele 3d mi sie widza zeby np za kapa dac... ale znowu tezet chcialby cos za tv a tu i tu za duzo tego by bylo;/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości