Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 14:20   #3481
olanna
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III

Cytat:
Napisane przez Malinovva Pokaż wiadomość
Uwaga!: śnieg
I uwaga, będzie niedługo TAK!
Szczególnie wieczorem, kiedy śnieg tak cudownie skrzy się w blasku miejskich latarni. Mam wtedy wrażenie, że to brokat, a nie śnieg.

U mnie też na śnieg się nie zapowiada, ale zdążymy się nim na pewno jeszcze nacieszyć (patrz zdjęcie poniżej- Wielkanoc 2013 ).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0115.jpg (66,0 KB, 30 załadowań)

olanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 15:04   #3482
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Pamięta mam taką bordową
Musi być śliczna
Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Kominek
Ja mogę polecić gorącą czekoladę -> patrz zdjęcie Tatko przywozi mi ją z Niemiec i jest moim zdaniem pyszna Z tego co widzę, idzie ją u nas kupić przez neta A teraz wypatrzyłam, że jest też wersja biała
Nie wiem czy myślimy o tych samych czapkach, więc wrzucam fotkę Takie czapki kupiliśmy sobie kilka lat temu w drodze na nauki przedmałżeńskie Nie muszę mówić jak patrzą na nas ludzie, kiedy razem idziemy sobie w nich do parku?
Trochę droga ta czekolada, ale pewnie warto zainwestować
Myślałam o innej czapce, ale Twoja jest superowa Ludzie tak patrzą, bo pewnie zazdroszczą
Cytat:
Napisane przez Niambie Pokaż wiadomość
Ten wirus grypy to chyba internetowy ;/ bo i ja przecież!
No ale cóż, takie czasy ;D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez Kelis95 Pokaż wiadomość
Btw. mam do Was pytanko Znacie jakieś dobre książki, oczywiście związane ze świętami?
Moja ulubiona to Dziewczyna Z Pomarańczami
Jest trochę zimy i Świąt

Jelizawieta miałam wczoraj na sobie 2 koszulki z krótkim rękawem, sweter, bluzę i kurtkę, czapkę, szalik... a i tak zamarzłam Wydaje mi się, że to przez gorączke

Cytat:
Napisane przez możdżulek Pokaż wiadomość
u mnie w mieście co roku jest jarmark świąteczny, trwa 3-4 dni i są tam przysmaki, występy, kramy z rękodziełem a nawet sam Mikołaj z reniferami (takimi prawdziwymi, co stoją w specjalnej zagrodzie i jest wielka choinka i kolędy

Cytat:
Napisane przez IwonaMazury Pokaż wiadomość
Witam , po długiej nieobecności pamiętam o was czasami zaglądałam podczytywałam was, na razie nie myślę o Świętach bo miałam problemy zostałam sama z synkiem bo niestety mój były mąż znalazł sobie inna panią ,jestem po rozwodzie i nie wiem jak to będzie w Święta . Przepraszam że tak psuje wam nastrój swoimi sprawami ale z wami jakoś lżej mi się żyje bo choć na chwile mogę się oderwać. PS.Co do Świąt to mam prośbę jeśli ktoś miałby chęć, ochotę wysłać kartkę zwykłą świąteczną dla mojego synka (6 latek)bo on bardzo lubi kartki zbierać . Nic więcej taka mała prośba adres podam przed świętami jeśli ktoś byłby chętny. Pozdrawiam pa postaram się częściej udzielać na forum
Możesz na nas liczyć!
Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
A ja dziś w rossmanie w promocji za 3 zł z groszami kupiłam kremowy żel do kąpieli o zapachu kakao Były jeszcze dwa waniliowe i karmel chyba, aż żałuję, że wanilii jakiejś jeszcze nie wzięłam. Zaraz idę się wykąpać tak mnie nęci zapaszek
O, muszę sobie sprawić jakiś świąteczny kosmetyk Chociaż w sumie mam pomadkę czerwone jabłuszko z pszenicą <3
Stary 2013-09-27, 15:15   #3483
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Dziewczyny, któraś z Was pisała o czekoladzie, pysznej czekoladzie. Można prosić o nazwę na priv? Nie umiem odnaleźć tego wpisu, dziękuję

a jeszcze jedno, czy zamawiałyście może czekoladę do picia z chocolissimo? warta "zachodu" czy nie?
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 15:36   #3484
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
Snieeeg

Dziękuję za zaproszenie do klubu!

Mam sugestię co do terminu wysyłki: proponuję 2 tygodnie przed Wigilią. Poczta jest zawalona w Święta, a byłoby fajnie dostać przesyłkę przed Świętami, prawda? Jak ktoś nie chce otwierać od razu, to może sobie położyć pod choinkę
Ja także myślę, że te 2 tygodnie przed wigilią to już najwyższa pora Wszystkie chyba wiemy, jak to wygląda przed świętami

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Szczególnie wieczorem, kiedy śnieg tak cudownie skrzy się w blasku miejskich latarni. Mam wtedy wrażenie, że to brokat, a nie śnieg.
U mnie też na śnieg się nie zapowiada, ale zdążymy się nim na pewno jeszcze nacieszyć (patrz zdjęcie poniżej- Wielkanoc 2013 ).
O właśnie Poza tym uwielbiam wieczorne spacery, kiedy wszystko jest białe, a dodatkowo śnieg powoli leci z nieba, w absolutnej ciszy...

Cytat:
Napisane przez betty0502 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, któraś z Was pisała o czekoladzie, pysznej czekoladzie. Można prosić o nazwę na priv? Nie umiem odnaleźć tego wpisu, dziękuję

a jeszcze jedno, czy zamawiałyście może czekoladę do picia z chocolissimo? warta "zachodu" czy nie?
Wysłane
Co do czekolady z chocolissimo nie mam pojęcia, ale sama chętnie poczytałabym jakieś opinie
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 15:55   #3485
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga!: śnieg
I uwaga, będzie niedługo TAK!
Cytat:
Napisane przez betty0502 Pokaż wiadomość

Z Chocolissimo próbowałam tylko "zwykłych" czekoladek w różnych smakach, były przepyszne! Ale z czekoladą do picia nie miałam do czynienia.

Cytat:
Ja także myślę, że te 2 tygodnie przed wigilią to już najwyższa pora Wszystkie chyba wiemy, jak to wygląda przed świętami

O właśnie Poza tym uwielbiam wieczorne spacery, kiedy wszystko jest białe, a dodatkowo śnieg powoli leci z nieba, w absolutnej ciszy...

Wysłane
Co do czekolady z chocolissimo nie mam pojęcia, ale sama chętnie poczytałabym jakieś opinie
O, tak! Za te chwile, poza BN, najbardziej kocham zimę!

Co do wysyłania prezentów- też uważam, że trzeba to zrobić sporo przed samą Wigilią. Nie dość, że poczta ma zwiększone obroty, to my same będziemy miały pewnie dużo na głowie.

A w ogóle umawiamy się, że otwieramy przesyłki w tym samym dniu czy każda w swoim czasie?

Stary 2013-09-27, 16:01   #3486
Parvati
Zakorzenienie

Dzieńdobry!

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 16:03   #3487
Inal
Rozeznanie

Dzisiaj rano było mroźnie.Gdy tylko wyszłam z domu poczułam chłód i mroźne powietrze.Już nie pamiętam kiedy leciał mi katar z zimna hihi. To znak,że zima idzie.
TŻ dzisiaj odleciał,znowu będę wracała do prawie pustego domu,na szczęście kotki mnie przywitają.
Wizja szkoły mnie załamuje,tyle nauki mam na przyszły tydzień.W dodatku muszę czekać godzinę lub więcej na fakultety.. To tylko 7 miesięcy.

Ja prezent z wymianki chciałabym otworzyć w Wigilię. Również uważam ,że 2 tyg. przed świętami to dobry pomysł,nawet kilka dni wcześniej nie zaszkodzi.W tamtym roku miałam sytuację,że kartki świąteczne zza granicy wcale do mnie nie doszły.Były wysłane na początku grudnia,a tu taka sytuacja.
Stary 2013-09-27, 16:07   #3488
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Z Chocolissimo próbowałam tylko "zwykłych" czekoladek w różnych smakach, były przepyszne! Ale z czekoladą do picia nie miałam do czynienia.

O, tak! Za te chwile, poza BN, najbardziej kocham zimę!

Co do wysyłania prezentów- też uważam, że trzeba to zrobić sporo przed samą Wigilią. Nie dość, że poczta ma zwiększone obroty, to my same będziemy miały pewnie dużo na głowie.

A w ogóle umawiamy się, że otwieramy przesyłki w tym samym dniu czy każda w swoim czasie?
Dokładnie - poczta potrafi na co dzień dać ciała, a co dopiero przed świętami, dlatego moim zdaniem ostateczny termin na wysyłkę to 9 grudnia.
A otwieranie przesyłek jednego dnia byłoby fajne, ale obawiam się, że ciężko byłoby to ogarnąć - ten okres jest bardzo gorący, każdy ma coś do załatwienia i kogoś może nie być akurat na forum. Moim zdaniem fajnie byłoby za to pochwalić się fotką prezentu

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Dzieńdobry!
No dzień dobry, wyspana?
Cytat:
Napisane przez Inal Pokaż wiadomość

Dzisiaj rano było mroźnie.Gdy tylko wyszłam z domu poczułam chłód i mroźne powietrze.Już nie pamiętam kiedy leciał mi katar z zimna hihi. To znak,że zima idzie.
TŻ dzisiaj odleciał,znowu będę wracała do prawie pustego domu,na szczęście kotki mnie przywitają.
Wizja szkoły mnie załamuje,tyle nauki mam na przyszły tydzień.W dodatku muszę czekać godzinę lub więcej na fakultety.. To tylko 7 miesięcy.
Ja prezent z wymianki chciałabym otworzyć w Wigilię. Również uważam ,że 2 tyg. przed świętami to dobry pomysł,nawet kilka dni wcześniej nie zaszkodzi.W tamtym roku miałam sytuację,że kartki świąteczne zza granicy wcale do mnie nie doszły.Były wysłane na początku grudnia,a tu taka sytuacja.
Odleciał? Masz chłopa za granicą? Mój mężu aktualnie robi w innym mieście i przyjeżdża tylko na weekendy, więc w ciągu tygodnia jestem samiutka - tzn. mam jeszcze psa
"Taka sytuacja" - tekst kolesia z mojego miasta
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 16:31   #3489
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Mam sugestię co do terminu wysyłki: proponuję 2 tygodnie przed Wigilią. Poczta jest zawalona w Święta, a byłoby fajnie dostać przesyłkę przed Świętami, prawda? Jak ktoś nie chce otwierać od razu, to może sobie położyć pod choinkę
dobry pomysł moim zdaniem może nawet ciut wcześniej, wysyłka tak ok. 6.12.

Cytat:
jedyne, co tą ciszę przerywa to skrzypienie śniegu pod nogami, ale zupełnie mi to nie przeszkadza
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 16:34   #3490
Inal
Rozeznanie

Cytat:
Odleciał? Masz chłopa za granicą? Mój mężu aktualnie robi w innym mieście i przyjeżdża tylko na weekendy, więc w ciągu tygodnia jestem samiutka - tzn. mam jeszcze psa
"Taka sytuacja" - tekst kolesia z mojego miasta
Może to dziwne ze względu na mój wiek,ale tak,mam.Lubię podróżować i w sumie to przyzwyczaiłam się do tej rozłąki.Według mnie widzimy się dość często i to mnie zadowala. Po maturze planuję zamieszkać z TŻ,lecz zobaczymy jak wyjdzie.
U mnie te słowa są bardzo popularne,nawet je w reklamie słyszałam.
Stary 2013-09-27, 16:50   #3491
Kelis95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Inal Pokaż wiadomość

7 miesiecy jestem przerażona, pewnie przez cale swieta bede myslec o maturze :P
Kelis95 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 17:17   #3492
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

No dzień dobry, wyspana?
(...)

Nieee ja się tak po robocie z Wami witam wstałam to przed 6.

edit: U mnie w kubku herbatka Magic Apple, bo zmarzłam paskudnie!

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2013-09-27 o 17:25
Stary 2013-09-27, 17:35   #3493
sugarfreeee
Zakorzenienie

A ja dopiero jutro w góry jadę Pies rodziców zaniemógł, więc dziś czeka nas wspólna nocka

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:40   #3494
możdżulek
Zadomowienie

GG do możdżulek

Hej dziewczynki u mnie zimno jak cholerka! brrrr normalnie zima idzie! już się nie mogę doczekać wymianki prezentowej. Już jutro będziemy z Tżem spać na nowym domku

narobiłyście mi smaka tymi piernikami aż mi się zachciało czegoś słodkiego!
możdżulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:56   #3495
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelis95 Pokaż wiadomość
7 miesiecy jestem przerażona, pewnie przez cale swieta bede myslec o maturze :P
Ja też tak myślałam, kiedy zaczynałam klasę maturalną, ale nawet wizja nadchodzących egzaminów nie popsuła mi Świąt- to tak na pocieszenie.

Cytat:
Hej dziewczynki u mnie zimno jak cholerka! brrrr normalnie zima idzie! już się nie mogę doczekać wymianki prezentowej. Już jutro będziemy z Tżem spać na nowym domku

narobiłyście mi smaka tymi piernikami aż mi się zachciało czegoś słodkiego!
A ja tu próbuję sobie detoks od słodyczy zrobić (choć wczoraj trochę oszukałam...). Jak żyć?

Co do spania w nowym domu- podobno sen pierwszej nocy w nowym miejscu się sprawdza, więc postaraj się wyśnić coś fajnego.

Stary 2013-09-27, 19:12   #3496
wikajaga
Zadomowienie

Ach, zazdraszczam gór!!! Dzisiaj rano u mnie 4 stopnie..

Odliczam do kolejnych świąt BN..
wikajaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 19:14   #3497
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
dobry pomysł moim zdaniem może nawet ciut wcześniej, wysyłka tak ok. 6.12.

jedyne, co tą ciszę przerywa to skrzypienie śniegu pod nogami, ale zupełnie mi to nie przeszkadza
Ooo, piękna data, może być i wysyłka 6.12

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 19:16   #3498
możdżulek
Zadomowienie

GG do możdżulek

Cytat:
Ja też tak myślałam, kiedy zaczynałam klasę maturalną, ale nawet wizja nadchodzących egzaminów nie popsuła mi Świąt- to tak na pocieszenie.

A ja tu próbuję sobie detoks od słodyczy zrobić (choć wczoraj trochę oszukałam...). Jak żyć?

Co do spania w nowym domu- podobno sen pierwszej nocy w nowym miejscu się sprawdza, więc postaraj się wyśnić coś fajnego.
no właśnie! kusicielki zaraz was zleję normalnie! xD

co do snów, to ja raczej nie wierzę w nie, chociaż kiedyś mi się przysniło, że siedzę na kibelku i naprawdę popuściłam

Cytat:
Ooo, piękna data, może być i wysyłka 6.12
ja tez jestem za 6.12
Stary 2013-09-27, 19:17   #3499
dorot_qa
Zakorzenienie

Meeega

Pierwsze to Kanada, Quebec

Drugie to Niemcy, Saksonia, Góry Ore
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Canada.jpg (74,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Germany.jpg (128,1 KB, 27 załadowań)

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
Stary 2013-09-27, 19:32   #3500
Malinovva
Rozeznanie

Och, a czy ja mogę wyjątkowo wysłać 9.12 bądź 5.12? Bo 6.12 od godziny 5 będę w autokarze, żeby dotrzeć do miejsca, które jest na drugiej fotografii wstawionej przez dorot_qa

Widzę, że nie jestem jedyną maturzystką w tym dziale Będziecie musiał nieźle trzymać kciuki za nas w maju Kelis95 iiii... Inal? Czy mi się coś pomyliło? Dziewczyny, jakie przedmioty na maturce?

+ jutro jadę do KIKuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! Jak ja się cieszę, tyle świątecznych rzeczy... matko chcę jutro!
Malinovva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 19:35   #3501
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Och, a czy ja mogę wyjątkowo wysłać 9.12 bądź 5.12? Bo 6.12 od godziny 5 będę w autokarze, żeby dotrzeć do miejsca, które jest na drugiej fotografii wstawionej przez dorot_qa
Wooow ale super tak przypadkiem trafiłam na to

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
Stary 2013-09-27, 19:41   #3502
Cytruskowa6
Zakorzenienie

Cytat:
co do snów, to ja raczej nie wierzę w nie, chociaż kiedyś mi się przysniło, że siedzę na kibelku i naprawdę popuściłam
Cytruskowa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 19:52   #3503
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie! kusicielki zaraz was zleję normalnie! xD

ja tez jestem za 6.12

Bez takich mi tu! Człowiek spokojnie herbatę pije, a tu takie numery!

Ja mam tendencje do lunatykowania i zdarzało się, że rodzice w środku nocy wyciągali mnie zza szafy albo próbowali przekonać, że kosz na śmieci to nie kibelek.

Stary 2013-09-27, 19:54   #3504
możdżulek
Zadomowienie

GG do możdżulek

Cytat:
Napisane przez Cytruskowa6 Pokaż wiadomość
tu się nie ma co śmiać cała posciel do wymiany

Edytowane przez możdżulek
Czas edycji: 2013-09-27 o 19:55
Stary 2013-09-27, 20:23   #3505
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
A ja dopiero jutro w góry jadę Pies rodziców zaniemógł, więc dziś czeka nas wspólna nocka
Biedny piesiol, pogłasiaj tam ode mnie!

CBT
Stary 2013-09-27, 20:48   #3506
Ccarolinaa
Zakorzenienie

Hej U mnie dziś strasznie zimno, zastanawiam się już nad noszeniem czapki i rękawiczek bo zmarźlak ze mnie straszny:P zawsze ręce i stopy zimne jak lód:P i nos zimny , powoli u mnie zaczynają kaloryfery grzać, w końcu bo w pokoju 18 stopni , co do prezentów też już się nie mogę doczekać, mi również odpowiada 6.12
Stary 2013-09-27, 21:05   #3507
mika93
Zadomowienie

dorot_qa klimat pierwszego zdjęcia bardziej do mnie przemawia chciała bym mieszkać na takiej ulicy.

Zakupiłam dziś nową porcję wosków
christmas memories
home sweet home
spiced orange
season of peace
witches brew
nowember rain

Mam nadzieję że się nie zawiodę
Stary 2013-09-27, 21:41   #3508
DiamanteNegro
Zakorzenienie

Melduję, żę widzialam w Lidlu świąteczne slodycze, póki co skromnie ale coś się pojawia , najwięcej bylo tych takich kostek piernikowych, domino chyba się to nazywa, w opakowaniach swiątecznych

I kominki tej firmy co i te w Biedronce są też w Kauflandzie, identyczne. Tylko w Biedronce po 6 zł z groszami a w Kauflnadzie po 11 zł z groszami

DiamanteNegro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:06   #3509
Ccarolinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DiamanteNegro Pokaż wiadomość
Melduję, żę widzialam w Lidlu świąteczne slodycze, póki co skromnie ale coś się pojawia , najwięcej bylo tych takich kostek piernikowych, domino chyba się to nazywa, w opakowaniach swiątecznych

I kominki tej firmy co i te w Biedronce są też w Kauflandzie, identyczne. Tylko w Biedronce po 6 zł z groszami a w Kauflnadzie po 11 zł z groszami
Ooo a były czekoladowe lizaki mikołaj ? moje ulubione Świąteczne słodycze, zawsze kupuje po pare opakowań mniam
Stary 2013-09-27, 22:07   #3510
Kelis95
Raczkowanie

Cytat:

Widzę, że nie jestem jedyną maturzystką w tym dziale Będziecie musiał nieźle trzymać kciuki za nas w maju Kelis95 iiii... Inal? Czy mi się coś pomyliło? Dziewczyny, jakie przedmioty na maturce?

+ jutro jadę do KIKuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! Jak ja się cieszę, tyle świątecznych rzeczy... matko chcę jutro!
Zazdroszczę wyjazdu do Saksonii <3
Muszę w końcu iść do KIKa, bo mi wykupią wszystko
A co do maturki to porywam się z motyką na słońce i zdaje rozszerzenie z informatyki, matematyki, historii, wosu i angielskiego :< Tyle tych przedmiotów sobie wzięłam, że już mi się po nocach śni jak dostaje 5%

6.12 - idealny termin
Kelis95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości