|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szczurzy temat
Melisa napewno nie zaszkodzi, więc jasne, że możesz podać, ale z tego co wyczytałam, u niewielu szczurów działa to bardzo wyciszająco, uspakajająco..
A jak długo będziesz jechała na tą operację? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
ok 40 min mam do weterynarza, postaram się go trzymać na kolanach chociaż jest strasznie zwiercony może wtedy nie będzie się bał, bo jak jechaliśmy ostatnio to chłopaki byli razem w klatce to co innego a teraz będzie sam
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Nie martw się na zapas. Możliwe że Nargil zleje sobie na samotną podróż. Tak jak mój Edi. na początku spękany, póxniej luzaczek
![]() My juz po. Młody był u weta od 11, a dopiero do domu wróciliśmy. Miałam zadzwonić o 15 czy się już wybudził, ale jeszcze spał i kazali mi zadzwonić za 2 godziny. Później przyjechać za godzinę. Młody wygląda strasznie, jakby umierał. Wszystko pięknie zszyte, podpisać musiałam dokument wyrażający zgodę, przy odpieraniu dostała szczegóły tego co zrobili mi z moim pełnojajecznym Edusiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super , że z Edim wszystko w porządku ![]()
![]() |
![]() |
#3485 |
Raczkowanie
|
uUuAsissuUu, no to teraz powodzenia w łączeniu Ediego z Tago, tym razem musi się udać! (życzę duuużo cierpliwości, przyda się)
![]() hejYou, ja i moje maziaki (które przed chwilą porwały mi kanapkę z talerza, a teraz się ze sobą tłuką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Nargiś dziękuję
![]() właśnie pożera ucztę szczura z krabami zmieszaną z owocową sałatką ![]()
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
Znalazłaś jakieś kraby tam?
![]() My już po kontroli. Wszystko w porządku. ładnie się zrasta, zero zaczerwienienia. Za tydzień ściągamy szwy ![]() Wiecie, że te armatki szczurze to sam prawie tłuszcz? Dopiero pod warstwą tłuszczu są jąderka. Czyli, że dla samiczek liczy się jest wielkość jajek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
nie zauważyłam, żeby były kraby
![]() oo to moi faceci by się podobali samiczkom w takim bądź razie ![]()
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
No właaaśnie, tylko że to zmyłka. Można się nieźle naciąć
![]() Edi już biega, skacze jest całkiem normalny ![]() ![]() Przez trzy dni będe musiała przemycać jakoś tabletkę przeciwbólową/antybiotyk. Plan A= gerberek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3490 |
Raczkowanie
|
Możesz też zetrzeć jabłko, banana, przemycić też możesz z ryżem czy kaszą-ja muszę tak kombinować jeszcze przez 10 dni
![]() Wczoraj wymieszałam Nastce tą tabletkę z Gerberkiem, dzisiaj z twarożkiem (pierwszy raz podałam jej nabiał (!)), jutro będzie tarte jabłko, potem inne owoce, potem makaron ryżowy itd.. żeby chętnie ją przyjmowała-bo to paskudztwo śmierdzi jak karma dla psów, ale taka o pięciokrotnie silniejszym zapachu.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
Jesteś specem w relacji szczur-tabletka
![]() Edi zaczyna interesować się szwami ![]() Tzn. nie wiem czy próbuje je wygryźć czy liże żeby się umyć, ale za każdym razem przerywam mu to bo się boję. Nie chcę jechać tylu kilometrów w dwie strony bo mu się szwów zasmakować zachciało... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
ja mam nadzieję, że mojemu Nargilowi założą takie szwy które się same 'rozpuszczą' . Bo nie wiem czy będę miała jak znowu pojechać do weta
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Edi ma jakieś wewnętrzne(?) że tylko pętelka jest na wierzchu.
A Tago znęca się nad moja bluzką- coś mu nie pasuje albo bawi się w Jacykowa ![]() Pani wet. powiedziała mi, że po kastracji jakiegos tam ogonka na drugi dzień roxzgryzł sobie szwy i nie szyła ponownie bo zrosło się wystarczająco i wystarczyło zakleić. Poproś o jakieś szwy małoproblemowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3494 |
Raczkowanie
|
To dobrze, że Edi ma takie szwy, wiele szczurków w końcu wygryza sobie szwy, takie będzie mu raczej trudno..
Jakiś czas temu bawiłam się w ogrodniczkę (zasadziłam maziakom rzeżuchę i kiełki ![]() ![]() Mam zapas kaszy ciemnej, białej i ryżu na jakiś rok, nie sądziłam, że trzy garstki urosną w gotowaniu tak, że 'obiad' zacznie sam wychodzić z garnka ![]() Dziś im to wymieszałam z kiełkami, pietruszką, grzankami, drobno pokrojonym jabłkiem i pestkami słonecznika...-nie posądziłabym się nigdy o taką fantazję kulinarną ![]() Edytowane przez Libellee Czas edycji: 2011-04-28 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Jabłko i słonecznik+ kasza gryzie mi się. Ale szczur to szur, zje prawie wsyztsko ![]() Ja jako antytalent w kuchni lubie robić amciu dla ogonków ![]() ![]() nie mogę się doczekać gdy na ogródku będą już warzyyywka: Marchewka, buuuraki, kukurydza itd. I nie myślę tu tylko o gryzoniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazwyczaj daję dziewczynom coś, co sama bym zjadła, dziś postanowiłam pomyśleć o tym, by dać im coś bardziej szczurzego (stąd kasza-której ja sama osobiście nie znoszę ![]() Jak wyjeżdzałam na Święta, a mój chłopak miał doglądać mi szczurów przez dwa dni, to się obraził na mnie, bo zostawiłam im sałatkę owocową i drobny makaron z rzeżuchą, kiełkami, świerzym ogórkiem, słonecznikiem i innymi 'ładnie wyglądającymi, zdrowymi produktami'. Sam by takie jedzenie chciał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Bieeedny
![]() ![]() Swoją droga. Mało nas- szczurzych, wizażowych niań :| Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2011-04-28 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
całe szczęście , że Nargil ma tego guza jak by nad łapką czyli może trudno będzie mu gryźć to , oby wgl taki pomysł nie przyszedł mu do głowy. Najlepiejby było jak by wgl nie zwracał uwagi na szwy i żeby mógł być z Dilerem odrazu tylko to niestety nie takie proste
![]() |
#3499 |
Raczkowanie
|
hejYou myśl pozytywnie (wiem, 'łatwo powiedzieć', ale pozytywne nastawienie jest naprwdę ważne)
![]() No, trochę mało nas tu teraz.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Libelle poszłam do kuchni celem wszamania czegoś lekkiego i... zrobiłam dla chłopców ryż gotowany z kawałkami jabłuszek i wymieszane z gerberkiem
![]() Smacznie wygląda, nie mogłam się powstrzymać i zjadłam łyżeczkę- fleeeh. Zdecydowanie za mało słodkie. ![]() A oni jedzą aż się uszka trzęsą. Wyglądają jakby byli na stołówce ![]() HejYou Wszystko będzie dobrze. Ja przeżyłam kastrację, a ty wycinanie guzka. A o szwy sie nie martw bo to pikuś. W najgorszym wypadku zdejmie sobie(ale nie od razu, będzie na fazie ;p) i może nie będzie konieczne ponowne związywanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
Nie stresuje się teraz bardzo dopiero jutro zacznę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Klatka pozabiegowa czy na transport do weta?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Ah tak, czytałam bez zrozumeinia
![]() No właśnie ja Ediego muszę trzymać na ręcznikach papierowych. Żeby nic mu nie wlazło tak i się nie przyczepiło.. Ma ADHD. Jeszcze większe niż przed kastracją. Biega, skacze, nawet sam na zawołanie przychodzi. Mam do niego:" Edziu" A on już na mamy ramieniu. Zawsze się jej bał. Oby to nie był zwiastun jego waleczności i odwagi... Chociaż i tak się cieszę że jest słodki. A jak śmiesznie dupcią wywija ![]() EDIT: Edi wyniuchał, że gerberek z samego rana jest podejrzajny. Zjadł tylko tą część bez tabletki. Zabrałam mu jego osobiste jedzenie i to ukryte a gerberka zostawiłam. Jutro spróbuje z jakimś sosikiem. ![]() Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2011-04-29 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
"Lubię to" ![]()
![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Kastracja szczurka a kota/psa to jakby dwie różne sprawy
![]() U szczura jest większe niebezpieczeństwo i ja właśnie tego sie obawiałam. że weterynarz nie obliczy odpowiedniej dawki narkozy, że młody się nie wybudzi itd.- schiza(no ale takie rzeczy się niestety zdarzają) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
nie żyje.
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
że co?!
Nargil? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Boże jest tak mi cholernie przykro nie mogę przestać ryczeć ;( czuje się winna gdybym go nie zawiozła na tą operacje to by sobie jeszcze żył ;( podam linka do mojego wątku na szczurzym forum bo nie mam siły, żeby jeszcze raz to pisać ;( . CO JA MAM ZROBIĆ Z DILCIEM ?
![]() http://szczury.org/viewtopic.php?f=3...775173#p775173
Świat jest mały. Ostatecznie wszyscy kiedyś spotkamy się w łóżku. ![]() Edytowane przez hejYou Czas edycji: 2011-04-29 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie mogłaś nic zrobić. Ta operacja mogła uratować mu życie, ale stało się niestety inaczej. Gdybyś zostawiła go z guzem a on by umarł winiłabyś siebie za to, że nic nie zrobiłaś by polepszyć jego życie. Masz świadomość, że próbowałaś, a nie siedziałaś bezczynnie. ![]() Zastanów się jeszcze nad tym czy chcesz oddać dilerka. Teraz masz w sobie wiele emocji i nie działaj pod wpływem chwili... Za jakiś czas gdy ból ustąpi podejmiesz decyzję czy chciałabyś kolejengo szczurka przygarnąć dla dilerka, albo żeby był sam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.