|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
ja w szle porządków
![]() moja córa dla odmiany dziś spała 20 minut ![]() teraz rozbraja kartonik po chusteczkach.... Selay-witaj ponownie ![]() ![]() Pumasku-dużo sił i zdrówka, abyś mogła spełniać swoje marzenia ![]() ![]() ![]()
#3482 |
Zadomowienie
|
Selay gratuluję ciąży i kciuki za pomyślne rozwiązanie
![]() Maciejko, jestem pod wrażeniem jak szybko rozwija się twoja córcia ![]() pobudki przestałam już liczyć, na pewno powyżej 10 co do spania razem, to zazwyczaj wygląda to tak, że mniej więcej do 3 młoda jest w łóżeczku, a później ląduje u nas, bo ja już nie mam siły z nią walczyć budzi nas koło 6 kopaniem i szczypaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Raczkowanie
|
karolka110 imie Koray jest imieniem Tureckim, moj maz jest Turkiem i jestesmy juz 10 lat ze soba, razem studiowalismy w niemczech na magisterce i tak sie wszystko zaczelo od 4 lat jestesmy szczesliwym malzenstwem i od zeszlego sierpnia rodzicami Koraya Kamila...ja powiedzialam ze jak bedzie chlopiec to chce go nazwac wlasnie Koray, na czesc naszego kolegi ktorego poznalam jako pierwszego Turka w moim zyciu
![]() dziewczyny a czy wy macie jakies boxy dla dzieciaczkow, bo moj starsznie sie rozbija jak jest na podlodze i myslalam o jakis zapezbieczeniach typu materac na podloge full zabawek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Selay, witaj i wielkie gratulacje od razu składam!
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Młoda śpi już godzinę i 45 min ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Wtajemniczenie
|
Selay, a to ciekawa historia
![]() ![]() Blue-moja wczoraj też takim cudnym spaniem mnie obdarzyła.... Maciejko-gratulacje dla R. za super postępy-rozwija się książkowo ![]() ![]()
#3486 | ||||
Rozeznanie
|
Cześć,
U nas kolejna nocka przespana przez małą od 21 do 9 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dołączam się do życzeń! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Znalazłam na all tą kostkę, co wczoraj Wam pokazałam. Moja Gosia uwielbia się nią bawić ![]() http://allegro.pl/interaktywna-kostk...105796108.html i filmik: http://www.youtube.com/watch?v=-daDpXyh0cg |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odnalazłam instrukcję z wózka, tam jest napisane, że to okrycie na nóżki przypina się do tych metalowych oczek zamocowanych do siedziska. Wszystko fajnie tylko ja tam przyczepiłam pasy i już te karabińczyki od okrycia nie wchodzą. Instrukcji montażu pasów nie ma ![]() Phdwao- może Ty wiesz jak to rozkminić? To dobrze, nie wiedziałam JAk słodko ![]() Cytat:
![]() ![]() Będzie dobrze, zobaczysz ![]() Cytat:
![]() To u mnie nie miałaby racji bytu, bo mój namiętnie drapie matę więc ta folia byłaby porwana raz dwa ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Wtajemniczenie
|
Bebe, gratuluję prawdopodobnego synka!
![]() Nicki, współczuję, dobrze , że już wszystko ok. Może do problemów brzuszkowych dołożyły się też ząbki. Maciejko, ![]() Selay, gratuluję kolejnej ciąży i mam nadzieję, że maleństwo będzie zdrowe ![]() ![]() Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków ![]() Moja Nadka wczoraj skończyła 8 m-cy ![]() W nocy się wierciła niemiłosiernie. Nie mam nadziei na lepsze nocki. Kiedyś to się skończy, ale kiedy? Może, jak odstawimy cycka, a może nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Raczkowanie
|
bebe1987
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KarolinaPW dzieki za kciuki!, ja wlasnie dzieki Soleice do was zajrzalam, znalazla mnie rowniez na innym watku i natychmist odpisalam...myslalam ze watek mamus 2012 jest skonczony i nieprowadzicie dalej rozmow ![]() ![]() karolka110 tak maz urodzony w turcji, kiedy mial 5 lat wyjechal z rodzina do szwajcari i mieszkali w zurichu bo jego tata to dyplomata (teraz emerytowny, ale ma zieliony paszport wiec lata i do polski do nas i do holadnii z zonka), tam kilka lat chodzil do szkoly i jego niemiecki jest jak drugi matczyny jezyk. wrocili do turcji jak szedl do szkoly sredniej a po studiach inzynierskich wyslal podanie na studnia w niemczech i tak sie stalo ze ja dostalam stypendium na wyjazd robienia podwojnego magistra na tej samej uczelni..ot nasza hostoria..przeznaczenie jak nic ![]() KarolinaPW ja mam takie puzle piankowe, ale lobuz je zaczal grysc (dwoma jedynkami) i tak sie wierci ze schodzi z tych pusli bezprzerwy wiec moze rzeczywiscie jakis kojec, hmmm moze na all cos znajde |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||
Zakorzenienie
|
nadrobiłam na szybkiego, trochę poodpowiadam i lecę na spacer
![]() Nicki to miałaś przeżycia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dobra, młoda mi co chwilę wędruje do drzwi wyjściowych, chyba chce powiedzieć, że czas na dwór ![]()
![]() |
#3491 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No to trzymam ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
Pumcia wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() Selay, welcome back ![]() ![]() Jeśli ktoś szuka wiosny to jest u mnie ![]() ![]() ![]() ![]() Jak by co to zapraszam do mnie ![]() Dzisiaj mam problem z netem, coś na korytarzu grzebią w kablach i raz jest a raz nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Wtajemniczenie
|
Selay-ładna historia miłosna
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-03-20 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - R. od trzech tygodni nie robi niczego nowego, tylko doskonali umiejętności zdobyte wcześniej. Na początku były dwa kroczki zrobione przypadkiem, a teraz ocenia odległość, możliwość oparcia się po drodze, zerka na mnie i dopiero wtedy rusza, jednak nie robi tego stale. Wczoraj nas zaskoczyła, bo posadziłam ją na nocnik, a doszła do moich nóg patrząc na tż. Ja widziałam, że wcześniej trenowała, ale on był w niezłym szoku.
![]() Myślę, że część maluszków też niedługo spróbuje. Pewnie wcześniej (tak, jak pisała Agunia) muszą przejść z chodzenia bokiem, do chodzenia przodem. R. chodzi różnie, o czym nawet wspominałam. Do roczku zostały niecałe 4 miesiące, więc ona już nie jest taka malutka. Gada po swojemu, jak udało jej się wymówić kilka nowych sylab, to była szczęśliwa i zaczęła się głośno śmiać, ale do stałego repertuaru, czyli mama i baba weszło tylko JA-ja-ja. Jagoda - mały muzyk Ci rośnie. R. jak słyszy muzykę, to wywija pupą, ale nie mogę powiedzieć, żeby to miało wielki związek z rytmem piosenki. Selay - myślałyśmy, że nas porzuciłaś. Cytat:
Po przebudzeniu na ogół się udaje, tylko u nas to musi być od od razu, albo nawet jak zaczyna się gwałtownie kręcić. W ciągu dnia też można wyłapać momenty, kiedy powinno się ją posadzić, ale czasem myślę, że chodzi o ząbki, albo o harbatkę, więc część z nich przegapiam. Wczoraj chyba wolała pieluszki niż nocnik, więc zapas Pampersów i Dady na pewno się nie zmarnuje. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Podobają mi się wielkie, sześciokątne kojce (takie, jak pokazała Karolka), ale to nie na mój metraż. Cieszę się że już musisz utrzymywać Marcinka w jednym miejscu takimi metodami. ![]() Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-03-20 o 13:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Raczkowanie
|
karolka110 porozumiewamy sie po angielsku, moj niemiecki to tylko w sklepie sie dogadam
![]() extra ten kojec, gdzie go moge znalesc??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Wtajemniczenie
|
ja kupię chyba na ebay'u, albo amazonie-koszt ok 55euro, Laufstall się to zwie
![]() ![]() a jak z językiem w pracy??ja niemiecki na poziomie komunikatywnym, ale nie wiem jak będzie z nim w pracy:/
#3497 | |
Zakorzenienie
|
my już po spacerku, ale dzisiaj pięknie
![]() szkoda, że na weekend znowu mrozy zapowiadają ![]() I zapomniałabym, Pumcia wszystkiego naj ![]() Cytat:
![]() a co do gadania, zwlekała długo, ale jak już zaczęła to od razu "baba" "mama" "dada" "haha" "jaja" "lala" i jakieś jeszcze inne kombinacje, których już nie pamiętam. Chociaż najczęściej jest "baba". I od razu też zaczęła mówić szeptem ![]() ![]()
![]() |
#3498 | |||
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie jestem pewna jak jest u nas z tym ząbkiem, ale też się wydaje, że już w końcu wylazł - też górna jedynka (lewa) a druga jest krok za nią (poprzednio też tak było) ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dołączam się ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś pierwszy raz podniósł się na kolanka, na kilka sekund ale się strasznie ucieszyłam ![]() Jakby Ci to nie sprawiło kłopotu to zobacz proszę gdzie są umocowane ![]() Ja licytuję mniejszy ma ok 1,5 m średnicy, takiego dużego jak Karolka pokazała też bym nie miała jak postawić (tzn. teoretycznie miałabym ale już by się nie było jak ruszyć) poza tym chciałam żeby miał kółka i podłogę, żeby było łatwo sprzątać pod nim. O taki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-03-20 o 14:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
przyszla paczka z moimi ciuchami
![]()
#3502 |
Raczkowanie
|
czy wasze bobasy tez maja problem z zasypianiem na noc, moj jak dostaje butle mleka+kaszka po kapaniu to czesto sie awanturuje az do placzu...czasem lulamy go z tz prawie godzine aby zasnal....probowalismy zmienic pory, zmienic mleko, kaszki itd ale dalej to samo...moze mu gorne jedynki wychodza i dlatego tak ciezko mu zasnac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||
Rozeznanie
|
![]() Teść śmieje się, że teściowa będzie wtedy Babą Jagą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz mi się wydaje, że to był ten okres, kiedy dziecko odkrywa odległości pomiędzy przedmiotami i to, że rodzice też się oddalają a ono nie ma na to wpływu. I wtedy też zaczyna się lęk separacyjny - dziecko zauważa, że mama znika, a że rozumuje tak, że jak czegoś nie widać, to tego nie ma i zaczyna się panika. Ale to na szczęście mija
![]() |
#3506 | ||
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Dziękuję ![]() Dziękuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Karolina brawa dla niunia!! Rośnie chłopczyk rosnie!!
Pije kawe;]
![]() |
#3508 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
tzn na mnie??
OOOlllccciiiaaa dotałam okres !!!
#3510 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.