|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi: | |||
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie |
2 | 4,08% |
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu |
4 | 8,16% |
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
28 | 57,14% |
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V |
15 | 30,61% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
patrze na pierwszą stronę i jak Candy Doll będzie miała córcie to będzie niezły początek
![]() ![]()
#3483 |
Wtajemniczenie
|
Madziuchna27;
różnie bywa .... ja w pierwszej ciąży poczatkowe miesiące tyłam po 2-2,5 kg na 4 tyg. A pod koniec tak mniej więcej od 5-6 miesiąca po 0,5-1kg na 4 tyg. A i tak dobiłam do +18 na koniec ![]() Popatrzyłam właśnie w starą kartę ciąży i w 17tc miałam +6 a na przełomie 21/22tc 9,5 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie lubię psów, wcześniej miałam kota ![]() A w nogach mi Edzik spał dziś jak się obudziłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Czemu jestem ciągle zmęczona? ![]() Cytat:
Mam dzisiaj doła, więc się nie wypowiadam ![]()
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Hej. Ja też mam doła.
Wszystko przez tą starą jędzę, bo mówiła, że jeszcze będziemy płakać, ze tak szybko kupowaliśmy, że wszystko się jeszcze może zdarzyć. I, że nie wyobraża sobie nas jako rodziców, bo to, że kupujemy jakieś ciuszki na promocji to oznacza, że zachowujemy się jak 12-latki. ![]() Przykro mi i tyle, każdy może mieć swoje zdanie, ale nie musi mnie obrażać, że nie mam pojęcia o ciąży, i że jestem pogłupiała, a jeszcze muszę tam jechać i mieszkać z nią cały tydzień. ![]()
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się takim gadaniem! Ludziom się wydaje, że najlepiej kupować, jak się urodzi, bo wtedy dopiero jest pewność, że będzie ok. Już widzę kupowanie wyprawki z gołym niemowlakiem na ręku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadzwoniła do mnie i powiedziała, że wykorzystuje jej brata, że pewnie teraz go zamierzam zostawić, bo kupił mi samochód.
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
Maaaatko, misiu, ale Ci współczuję....
Przykre jest takie gadanie. "Jeszcze będziecie płakać?" Jasne, bo wszystkie choroby i nieszczęscia biora się z nieprzestrzegania zabobonów.... A przeprassam co jest złego w kupowaniu na promocji? Hmmm to ja chyba jak przedszkolak się zachowuję skoro kupuję w SH i na przecenach.... A ja myślę, że nie ma sensu przepłacać, bo te ubranka i tak nie są warte takich pieniędzy jakie trzeba bty za nie dać przed promocją. I są ważniejsze rzeczy niż to jakie ubranka nasze dziecko będzie brudzic i niszczyć..... Współczuję Ci bardzo. Cięzko będzie wytrwac tydzien z szanowną mamusią, ale pociesz się, że nie mieszkacie razem na co dzien ![]() Aaaa sorki, to cały czas ta siostrunia, nie mama tża... nie martw się, wszystko będzie dobrze z dzidziulkiem. ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-04-13 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mama TŻ cóż jest nielepsza, ale wie, że z TŻ nie przelewki.
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3493 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Cytat:
Wpierdziela się na każdym kroku i wszystko komentuje. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
To tez było po tym jak skomentowały moją sukienkę co zamierzam założyć po oczepinach.
![]() |
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja usłyszałam m.in. że nie zostawią mnie samej w ich domu, bo je okradnę (ta, stary tv sprzed 10 lat zabiorę i królika chyba ![]() ![]() Ale od ślubu i ciąży zaczęło się zmieniać, chyba dotarło do nich, że to nie przelewki i ja już nie zniknę i co najwyżej mogą stracić kontakt z tż. Teraz jest poprawnie, ale uraz zostaje. Byle szybko zleciało, a potem wrócicie do Hiszpanii i możesz je dalej radośnie olewać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yhy. Półtorej miesiąca i znów będziemy jechać, a wtedy będą wszystkie 4 siostry TŻ. Chociaż te trzy mają mężów i dzieci, więc są spoko. Przynajmniej żadna nic złego mi nie powiedziała, ale ta najstarsza to każdego męża miała jakieś problemy. Nawet jak pojechała do jednej do Stanów, to po dwóch tygodniach była już o coś awantura.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
Hej, a ja od samego rana sprzata, ide zaraz prasowac.
Tz ma dzisiaj kawalerski nie wiem co z niego jutro bedzie ;D a trzeba do spowiedzi isc i kupic kosze dla rodzicow, no nic najwyzej pojade z wrakiem ![]() Pogoda piekna ![]() a wiecie co wybulilo mi pepek ![]() ![]() Moj tz ma na szczescie samych braci ;D ale szwagierka jest taka se ![]()
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misia troche asertywnosci i jezyka w gebie!! Moze jest zazdrosna? Niedaj jej wogole rozwinac swojej wypowiedzi jak zaczyna utnij i odszczeknij bo ci z glowy siano zrobi. Moze tz powinien ja zbastowac wkoncu to jego siostra.
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No już k**** widzę jak nam łóżeczko wysyła pocztą. A jeszcze w lipcu będą prezenty z wesela, co mam to zostawić ? A tutaj np. nie ma pileuch tetrowych, a jak sa to w ZARA HOME, gdzie dwie kosztują UWAGA : 24 euro. Szlag mnie trafia.
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Misia, mnie tez się wydaje, że to zwykła zazdrość przez nią przemawia. Pewnie siostry i ich mężowie przechodzili to co i Ty teraz.... ZA dużo czasu na wymyślanie kolejnych bzdur ma.
Nie przejmuj się. Odpowiadaj takimi samymi tekstami nt. jej życia i wyborów jak nie będzie umiała przestac. A co do zakupów to oczywiscie nie ma co przepłacac tam, skoro możecie kupić duzo taniej. Możesz nawet rozważyć pewnie wysyłke do H. pewnie i tak by wyszło ogólnie taniej.
#3500 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() Uwielbiam takie leniwe soboty ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja powiedziałam dopiero po dwóch testach (zrobionych w odstępie tygodniowym), usg u gina i teście z krwi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
- Biochemiczne Kompendium gdzie można każdy składnik sprawdzić - wątek, w którym dziewczyny rozszyfrowują składy kosmetyków W ogóle Biochemie polecam, ale ostrzega, wciąga ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się, że na Oliwkę mniej osób by kręciło ![]() A powiesz jakie macie typy wózkowe? My po wczorajszej (kolejnej ![]() - Solaris Luka - Baby Design Lupo - Jedo Fyn 4DS ja wczoraj zrobiłam, ale z sokiem wiśniowym i wiśniami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że TŻ jest po Twojej stronie ![]() Na szczęście to tylko tydzień, a potem wracacie do siebie. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
Tż mi zepsuł humor od rana
![]() Nie dość, że wstał 2 h po nas (pozwoliliśmy mu dospać :/), to wstał i od razu: "O nie, Edi nie da mi pracować, muszę się z nim bawić"... NOSZ, cały tydzień go NIE MA. Wszystko robię sama, dziecko za nim tęskni, no... To jeszcze siedzę na kanapie i mówię, że nie mam siły iść sprzątać i chyba jeszcze chwilę posiedzę, a ten do mnie: "No rób, jak chcesz", bo przecież żeby pomoc zaoferował, to gdzież tam! Ok, nie obrażam się, pytam, czy zrobią mi herbaty, bo ja robiłam śniadanie, a ten do mnie: "Kiedy stałaś się takim leniem?" ![]() Od tygodnia nie mam czasu usiąść, codziennie jestem sama. Zakupy, porządki, gotowanie, Edi, wszystko na mojej głowie, do tego ja pracuję, on nie ma stałej pracy i on mnie pyta o lenistwo? ![]() Więc zaczynam z nim poważną rozmowę, a on mi przerywa i pyta, czy zrobię dziś tą pracę, bo on się nie wyrabia ![]() Chcę nowego męża ![]() ![]()
![]() |
#3502 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się dowiedziałam, że mój Tato znowu powiedział Tżowi, że mamy sie wstrzymać z wózkiem wiec mam nadzieje ze zdejmie ten problem z naszych barkow ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Emilia <3 sama mam tak na 3 imię więc mi się podoba bardzo ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny
![]() ![]() I od razu pytanie nr 1 - dotyczy różyczki. Okazało się, że wśród znajomych panuje ta choroba. Zanim dowiedziałam się od mamy mojego Mężczyzny, on zadzwonił do mnie, że ma wysypkę. I teraz zastanawiam się czy i jak długo przeprowadzać kwarantannę? :P Nie chorowałam na to i uprzedzałam lekarza, ale mówił, że w wieku 13lat miałam obowiązkowe szczepienie. Jednak jakoś nie przekonuje mnie to :P Miałam dopiero 2 badanie krwi, ale na skierowaniu odczytałam, że dotyczyło HIV i toksoplazmozy (były jeszcze 2 rzeczy dodatkowo). Jak długo się izolować od niego? :P
#3504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i raczej chodziło o kolki, wieczne niewyspanie, ledwo co zagojone krocze, wspomnienie porodu i inne atrakcje ![]() Ja 3 m-ce od porodu to nawet nie chciałam z tż się przytulać znów, a co dopiero drugie planować ![]() No cóż... Tż ma dziwną rodzinę, tyle, że wybierając jego byłam pewna, że warto. Przez ostatni rok trochę zwątpiłam, bo sporo się działo, ale niewiele mogę zmienić, bo jego rodzina już będzie moją, a raczej moich dzieci, cokolwiek by się nie działo ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() Dopisać Cię do listy? ![]() Jeśli chodzi o różyczkę, to lepiej dmuchać na zimne. Ja bym poczekała aż wyzdrowieje, a najlepiej niech lekarzowi powie, że jesteś w ciąży i spyta kiedy możecie mieć kontakt, żeby Cię na pewno nie zaraził.
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
Ale dziś żałowałam, że mój brzuch jeszcze taki mały.
Poszłam na pobranie a tam kolejka roku i jedna babeczka do wszystkiego. Siedziałam na czczo ponad godzinę i jeszcze na zakończenie mi się tak boleśnie wbila, że myślałam że jej palnę... Tak w ogóle to witam się sobotnio z syfiarni. Nie mam sił sprzątać a trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Nie odzywalam się trochę,bo nie mam do tego głowy. Dużo spraw i nerwów. Najpierw długo czekaliśmy na to zasw z pracy małza. Potem jak już doszło to się okazało,że baba w banku nie wydrukowała jednego dokumentu i trzeba znów czekać aż dostanie zgodę na wydruk że wsteczną data. Potem jak już się ciekam,że kredyt przyznali to przed zatwierdzeniem zadzwonili z banku,że owszem dadzą,że zamiast 7,9% w skali roku będzie 13,99%. Miała być oferta dla pracowników sektora finansowego, ale se tak warunki pozmieniali. Rata 100 zł wyższa. Panienka z placowki dzwoni do malza,że przyznane tylko trochę większe oprocentowanie i ma tylko iść w pon i podpisać aneks do jej kolegi,bo ona już (placówkę,w której braliśmy na 2 tyg zamknęli z powodu remontu). A malz do niej ,że wcale nie jest taki pewien,że to weźmiemy,bo to jest prawie dwa razu drożej,a nie trochę. I że może z innego źródła uda się taniej załatwić. To już jej tura zamknęła. Bo taka pewna siebie była,że jak dała ciała z tymi papierami to nawet przepraszam nie powiedziała. I chyba teściowa weźmie kredyt w swoim banku,bo ma taniej i to sporo. Wprawdzie będzie mniej o 3 tys,bo zdolność jej gorsza wyrzuciła,więc nie zrobimy nawet małego remontu. Ale jak porownywalismy te sama kwotę i warunki to dużo taniej jest. A dziś miałam jechać do domu na weekend. Pojechałam,poszłam do fryzjera i siedzę w parku. Matka zachowywała i nie mam nawet jak do domu iść. Czekam na malza,bo znów coś w aucie pękło i pojechał do kolegi ojca naprawić. Potem pojedziemy choć do babci jak już tu jesteśmy. Ale ogólnie to pech za pechem jak widać... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Straszny paradoks z tą różyczką. Mogłabym to dopisać do praw Murphy'ego.
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do Rodziny najwazniejsze, ze juz jest poprawnie, ale tamte akcje sa nie do zapomnienia, zreszta ja mam wcale nie lepiej... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Matal, co ten Twoj Tż odwala....
![]() Niebede, lekarza się poradźcie koniecznie. Ale dla pewności bym się trzymała z dala jesli tylko macie taką możliwość ![]()
#3510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wózek ma być dwufunkcyjny, w miarę lekki, na sporych kołach (żeby dało się w teren nim wyjechać ![]() Luka jest generalnie najfajniejszy - ma mega prosty i funkcjonalny system składania, sensowny koszyk, największą gondolę i jako jedyny przedłużana budkę w spacerówce. Ale... jest największy po złożeniu i ma takie sobie kolory. Fyn (a dokładniej jego bliźniak, co to nei pamiętam jak sie nazywa, ale różnią sie tylko tym, ze ten drugi ma gondolę z uchwytem do przenoszenia, a Fyn na paskach) - składa się najlepiej, ale trochę z tym zabawy, w zestawie nie ma moskitiery i osłony przeciwdeszczowej. Ma najsłabszą amortyzację. Jakoś najmniej mi się podoba... Lupo - jest miedzy nimi ![]() Cenowo i wyposażeniowo są bardzo podobne, więc muszę poszperać za opiniami. Cytat:
![]() Wiesz co, a może po prostu zapytaj lekarza, czy i jak długa kwarantanna jest potrzebna? W wieku 12 lat dziewczynki rzeczywiście są szczepione, w ciąży natomiast można dodatkowo zrobić przeciwciała - możliwe, ze jedna z tych dwóch dodatkowych rzeczy, to właśnie było to ![]() Masz możliwość sprawdzić - może na skierowaniu na badania? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.