|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4122446 7]polecam
![]() jaki kolorek? [/QUOTE]Jak zawsze czarny ![]() juz mialam taki odrost ze nie moglam patrzec ![]() ostatnio mnie kusilo zeby cos z wlosami zrobic, ale nie mam pomyslu to raz a dwa boje sie troche ze jak np zetne bede zalowac
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Trudno sobie w dzisiejszych czasach wmówić "wygląd nie jest ważny, wali mnie to". A już zwłaszcza jak udziela się na wątku o tematyce upiększania swojej osoby
I niestety, ale wygląd odgrywa istotną rolę w naszych codziennych kontaktach, ale ważne jest żeby nie opierać swojej samooceny głównie na wyglądzie. Bo każdy z nas może mieć zły dzień, każdy z nas może też się roztyć czy mieć jakieś problemy zdrowotne z powodu których będziemy gorzej wyglądać zewnętrznie. Ale to łatwo się mówi, a jeszcze łatwiej, gdy samemu się wygląda dobrze i jest się z siebie zadowolonym. Mimo wszystko taki krok, jak polubienie siebie i oparcie swojej samooceny np. na podstawie naszego charakteru, osiągnięć, motywacji, byłby według mnie ogromnym postępem i mógłby pomóc.Natalka, sama piszesz, że masz zbite ciało, że tyle o siebie dbasz, ćwiczysz itd. Myślisz, że ile jest takich kobiet, które się potrafią tak zawziąć? Nie tak wiele jak mogłoby się wydawać. Ja Cię podziwiam za te wszystkie ćwiczenia, chciałabym mieć za sobą takie programy jak Turbo Fire czy Insanity i mieć satysfakcję z tego, że dałam radę. I to jest bardzo ważne! Że nie siedzisz i nie liczysz na to aż sytuacja się sama zmieni tylko działasz w tym kierunku. 12 kilogramów to nie jest mało. Rób dalej to co robiłaś, za rok pozbędziesz się kolejnych kilogramów. I nie koncentruj się tylko na wadze, one często kłamią Mięśnie też swoje ważą.
|
|
|
|
#3483 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kompleksy Cię skreślają? W oczach idiotów? Pewnie tak. W oczach wartościowych ludzi z pewnością nie. Skreślasz ludzi za wagę? Za brzydką według Ciebie twarz? Za krzywe nogi, za wielkie uszy, za ogromny nos? Na pewno nie. To czemu wszyscy mają być pajacami, którzy za to skreślają człowieka? A skoro jest podział - po co Ci potrzebni idioci? Po nic. Więc nie jest tak jak myślisz [1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4122446 7]polecam ![]() jaki kolorek? [/QUOTE]Ajaj no to kupię ![]() Cytat:
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3485 |
|
Konto usunięte
|
Kusi mnie farbowanie
MOCNO
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV
Cytat:
Wiesz, kompleksy ma każdy z nas, naprawdę. Idąc tym tokiem myślenia, trzeba by było skreślić cały świat ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- [1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4122464 1]Kusi mnie farbowanie MOCNO [/QUOTE]To zafarbuj ![]()
|
|
|
|
|
#3487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3488 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zależy też kto się i po co tu upiększa - bo część dla siebie, część ogólnie niestety zadbane końcówki może zauważyć garstka osób, podczas gdy dla właścicielki będzie to jedna z najważniejszych cech jej wyglądu Dla mnie ktoś jest w moich oczach "uratowany" od razu - nieważne co mu jest - jeśli o siebie dba i stara się np. schudnąć. Bo ważne jest to staranie, że chce, że wie, że może być lepiej. To go czyni lepszym od innych zaniedbanych ludzi, jeśli chodzi o wygląd. Pogrubione - to jest najważniejsze na świecie, inaczej będzie ciężko, bo z wyglądem w życiu jest różnie. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Cytat:
Tylko jedno zdanie : nie oceniaj siebie surowiej, niż oceniasz innych ludzi nie ma powodu, dla którego miałabyś skreślać sama siebie, a koleżankę, wyglądającą identycznie jak Ty już nie. A zapewne tak by było, gdybyś miała taką koleżankę - kopię siebie
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko że ja mam taką kopię
Moja siostra. Różnimy się "tylko" wagą a twarze mamy takie same, wzrost - wszystko. Jesteśmy bardzo podobne, kiedyś - można powiedzieć że byłyśmy takie same (bo ja wtedy ważyłam tyle samo co ona czyli 56 kg) i przedstawiciele (jak byłam w sklepie) w którym pracuje zwracali się do mnie "pani kierowniczko itd." bo mnie z nią mylili. A twarze mamy takie same - brwi, usta, uśmiechy, oczy, nosy - wszystko oprócz włosów, bo moje są kręcone a jej proste - no i wagi. I o dziwo, ona jest taka strasznie ładna a ja nie |
|
|
|
#3490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Głównie chodziło mi o tę wagę - żebyś znała kogoś takiego ale sama widzisz, że to, jak jest, już świadczy o tym, że niesłusznie tak surowo się oceniasz
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteście bliźniaczkami
?Oj, natalka, ale gadasz głupoty, skoro ona jest ładna, a wygląda tak samo, to Ty też jesteś ładna |
|
|
|
#3492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wyglądamy jak bliźniaczki, nawet same widzimy to podobieństwo, jak wieczorem stoimy przed lustrem obok siebie Albo na fotach.Tylko że ona jest szczupła Cytat:
Reasumując - będę szczęśliwsza jak schudnę
|
||
|
|
|
#3493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko pamiętaj, że sama waga na atrakcyjność się nie składa, zatem nazwanie siebie nieatrakcyjną pomijając inne cechy wyglądu jest niesłuszne.
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj byłam ważona, ale tak z pomiarem mięśni, tłuszczu itd (ale nie wiem czy ta waga jest wiarygodna
) i od ostatniego takiego ważenia(pół roku temu) schudłam 2kg, ale też 2 kg zeszły mi z tłuszczu i poszły w mięśnie
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3497 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ! Przyszłam was zjeść
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
No siem
![]() Ale mnie ramiona i ręce swędzą
|
|
|
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
czekamy Próbuję wybrać emolientową odżywkę, od tego już mi się kręci w głowie
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
![]() tylko od czego mam zacząć ? aaa tak serio to już mam koniec egzaminów i mi fajnie w związku z tym jedna poprawka we wrześniu, ale to się nauuuczę a co u was słychać ? mam tyle nadrabiania, że nie sądzę iż to ogarnę
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę, ja właśnie się uczę na jedno koło
W przyszłym tygodniu 2 kolokwia, w kolejnym 2 egzaminy i też będę miała wolne Ale wcale się nie cieszę, bo idę do pracy Aysell, chodzi o te odżywki, które w czasie zwiększonej wilgotności czy coś takiego ochronią włosy i sprawią, że nie będą się puszyć ?
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie w tygodniu zacznę za czymś rozglądać, może akurat coś znajdę
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
W klubie jest napisane: https://wizaz.pl/forum/group.php?do=...cussionid=6475 - w moim drugim poście w tym wątku jest wyjaśnione
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że też coś znajdziesz
A w jakiej branży szukasz?
|
|
|
|
#3509 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę ja mam jeszcze pięć I nie mogę się skupić na nauce ![]() Cytat:
ja mam z tym problem, jak pada deszcz Pożaliłam się koleżance na gadu i ona mi podstawiła pod nos to, czego ja nie zauważyłam Kupię Biovax i Garnier
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki Biovax i jaki garnier
? Ja mimo tego, że zrobiłam keratynę, to zauważyłam, że włosy przy wilgotnym powietrzu są mniej przyjazne i gorzej się układają, choć na szczęście się aż tak nie puszą dzięki prostowaniu A aktualnie "zdradziłam" Garnier AiK na rzecz Timotei z różą jerycho i olejkiem avocado
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

I niestety, ale wygląd odgrywa istotną rolę w naszych codziennych kontaktach, ale ważne jest żeby nie opierać swojej samooceny głównie na wyglądzie. Bo każdy z nas może mieć zły dzień, każdy z nas może też się roztyć czy mieć jakieś problemy zdrowotne z powodu których będziemy gorzej wyglądać zewnętrznie. Ale to łatwo się mówi, a jeszcze łatwiej, gdy samemu się wygląda dobrze i jest się z siebie zadowolonym. Mimo wszystko taki krok, jak polubienie siebie i oparcie swojej samooceny np. na podstawie naszego charakteru, osiągnięć, motywacji, byłby według mnie ogromnym postępem i mógłby pomóc.
MOCNO

?
) i od ostatniego takiego ważenia(pół roku temu) schudłam 2kg, ale też 2 kg zeszły mi z tłuszczu i poszły w mięśnie
ja mam jeszcze pięć
Pożaliłam się koleżance na gadu i ona mi podstawiła pod nos to, czego ja nie zauważyłam